Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-29, 16:05   #4261
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kup raid do kontaktu i sam go namierzy aaa znajoma mowila mi, ze nie wolno przy niemowlakach uzywac tych wtyczek, prawda to?

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

i znow mnie natchnelas http://aros.pl/ksiazka/w-paryzu-dzieci-nie-grymasza
moja przyjaciółka to czyta i podobno super
ja kończę 'jak wychować szczęśliwe dziecko' i siadam do 'najszczęśliwszego niemowlęcia w okolicy'
a dzisiaj zmówiłam kolejne 4 pozycje:
Rewolucja w wychowaniu - Bronson Po, Merryman Ashley
Jak zrozumieć nasze dziecko - Tommaso Montini
Mądrzy rodzice - Margot Sunderland

i spoza biblioteczki dzieciowej autora 'jak wychować szczęśliwe dziecko'
Genetyczne piekło - John Medina
Stary 2013-07-29, 16:07   #4262
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
1.tą o krowie czy czarownicy?
Chyba, że tak jak sharp pisała o Martynce

2.Nie do mnie pytaniem ale to BLW to gotujesz dziecku jedzonko i dajesz do rączki by poznawało też przez dotyk i tyle ile uda mu się zjeść to jego. Czyli więcej rozpaćka To tak w skrócie
1.znam serię o Martynce, a ona ma właśnie o Matyldzie. O dziewczynce... np. Matylda sprząta
Matylda gotuje
Matylda rob przyjęcie dla lalek..
nie wiem czy nie pomyliłam tytułów, ale kojarzę jak jej czytałam te książeczki na dobranoc
2.dzięki za info.. ale to chyba tak jak Puchatkowa pisała, około 6msc

Cytat:
a wiesz, ze Nela tez takie ma? i ja tez ciagle mam nadzieje, ze będzie miała brazowe po tacie podobno do pol roku dzieciom się oczy zmieniają. dzisiaj miałam spotkanie z dwoma innymi dzidziusiami i tamte miały błękitne i ciemniejsze niebieskie oczka, a Nelka przy nich miała jeszcze inne...wiec obstawiam, ze jej sciemnieja na wszystkich zdjęciach sa czarne jak wegiel hehe.
http://www.swiatnauki.pl/8,733.html

gdzieś czytałam, że ostateczny kolor oczu krztałtuje się nawet do 3roku życia
tydzień temu widziałam synka kuzynki (ur 30marca 2013) i zaczynają mu się zmieniać oczka.. ma jeszcze takie granatowe ale w nich widoczne takie jakby piwne "pierścienie"

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:07   #4263
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Z dniem dzisiejszym moje dziecię zaczęło przewracać się z brzuszka na plecki już 4 razyyy to zrobił w końcu:P
super

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:14   #4264
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
1.znam serię o Martynce, a ona ma właśnie o Matyldzie. O dziewczynce... np. Matylda sprząta
Matylda gotuje
Matylda rob przyjęcie dla lalek..
nie wiem czy nie pomyliłam tytułów, ale kojarzę jak jej czytałam te książeczki na dobranoc

gdzieś czytałam, że ostateczny kolor oczu krztałtuje się nawet do 3roku życia
tydzień temu widziałam synka kuzynki (ur 30marca 2013) i zaczynają mu się zmieniać oczka.. ma jeszcze takie granatowe ale w nich widoczne takie jakby piwne "pierścienie"

łooo to takiej nie wynalazłam ;> Jak byś była kiedyś u nich to prośba spojrzyj czyjego autora

Veronic brawa dla brata bliźniaka Matyldy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:18   #4265
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
super
w końcu robi jakieś postępy;p
czekam jeszcze na to aż zacznie łapać zabawki bo na razie TYLKO rączki go interesują

w ogóle taki mały gaduła się z niego zrobił

aaa no i wiaderko do kąpieli jest rewelacyjne
naprawdę polecam. dziecko zadowolone
no i fajna oszczędność wody
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:43   #4266
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej hej, my już po chrzcinach, uspałam małego w domu przed, podczas drogi do kościoła spał ale jak weszliśmy już do środka to oczy jak 5 zł całą mszę gadał po swojemu, uśmiechał się do księdza podczas chrzczenia że ten nie mógł już ze śmiechu jednym słowem bylo super - tylko ten upał, ojej masakra była. pokaże Wam zdjęcia z przed wyjścia, na pierwszym Niko który mial tak iść do kościoła gdyby było normlanie na dworze, na 2 strój wyjściowy pozdrawiam i ide nadrabiać
slodziak. i dobrze, ze mama ma rozumek i wystroiła dziecko odpowiednio do pogody słodko wygladal w tych krótkich spodenkach

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
O tak czereśniową też mamy zamiar nabyć
Aaa własnie obejrzałam sobie te różnimisie, fajne He he książek nigdy dość
Ja to mam jeszcze manię kupowania książek o Matyldach I zastanawiam się czy tylko ja?! Swoją drogą dobrze mi się kojarzyło, że najsłynniejsza Matylda, to krowa ?
ja tez tak mam widziałam sliczna ksiazeczke o biedronce Petronelci

Cytat:
A ja mam pyytanie, zostawiałyście wolną rękę co dostaną dzieci na chrzciny czy jednak podsuwaliście pomysły co by dzieciom się przydało?
u nas rodzina wypytuje czego nam jeszcze brakuje...

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja widzę, że co książka to inaczej moja przyjaciółki córka która ma 10 miesiecy je z nimi po troszku wszytskiego,w iadomo nie jakieś ostre czy ciężkostrawne ale np. na kolacje wciąga 2 parówki sama
sama nie jadam parowek, wiec dziecku tym bardziej nie dałabym tego syfu

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Przemek od tego upału śpi już ponad dwie godziny koło wentylatora ... tzn wentylator na drugim końcu pokoju ale chłodzi go. biedak wybudza się, rozgląda, i pada znów. ja za to posprzątałam cały dom, wzięłam szybki prysznic, mąż pojechał na dwie rozmowy w sprawie pracy. oby coś się znalazło
musi się udac! zaciskamy kciuki.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:43   #4267
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Z dniem dzisiejszym moje dziecię zaczęło przewracać się z brzuszka na plecki już 4 razyyy to zrobił w końcu:P
Brawo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 16:59   #4268
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
przeznaczony dla dzieci powyżej 10 m-ca życia
http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...427533376.html ten jest od 6

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Na mojej siatce jest +3
Dam mu w 5-6 mc
a ja mam 4+ hehe.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
mąż dostał pracę kilka min po wyjściu z rozmowy do niego dzwonili, że oferują mu od razu stałą umowę i zależy im na długotrwałej pracy jako zastępca kierownika w firmie która zajmuje się naprawą przekaźników sieci play - będzie planował wyjazdy pracowników do napraw i zamawiał im hotele, itp - w sumie sama logistyka bo chodzi głównie o to żeby nie wyjeżdżali kilka razy w tyg do tego samego miasta tylko np. raz na cały tydzień
praca od jutra ja nie wiem jak ja sobie dam radę z Młodym cały dzień - wiem że praktycznie wszystkie z Was siedzą z dziećmi same w domu ale z nami mąż był praktycznie od początku

dziekujemy za kciuki magiczne wizażowe
to na pewno pomogly moje spóźnione kciuki ekstraaaaa! no to dzisiaj swietujecie super, ze się u Was układa

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
sharp- ciekawe czy te plasterki zadziałają kiedy nakleję je na łóżeczku:confus ed: szczerze mówiąc nie sądzę... to są wygłodniałe bestie
bo Młodego tylko w nocy gryzą jak śpi...
a nie można na bodziaka?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 17:01   #4269
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mąż dostał pracę kilka min po wyjściu z rozmowy do niego dzwonili, że oferują mu od razu stałą umowę i zależy im na długotrwałej pracy jako zastępca kierownika w firmie która zajmuje się naprawą przekaźników sieci play - będzie planował wyjazdy pracowników do napraw i zamawiał im hotele, itp - w sumie sama logistyka bo chodzi głównie o to żeby nie wyjeżdżali kilka razy w tyg do tego samego miasta tylko np. raz na cały tydzień
praca od jutra ja nie wiem jak ja sobie dam radę z Młodym cały dzień - wiem że praktycznie wszystkie z Was siedzą z dziećmi same w domu ale z nami mąż był praktycznie od początku

super gratulacje

Cytat:
jest dużo mniej niż w poprzedniej pracy ... ale nie najniższa i odpadają dalekie dojazdy (teraz to jest połowa tego co było i wystarczy jeden bak na miesiąc), no i praca 8-16
no to rewelacja

Cytat:
hej

My dzisiaj nie wyrabiamy z tego gorąca... ufff... Wy też?
w chacie mamy 28 stopni... wentylator chodzi cały czas a mam wrażenie, że niewiele daje

mnie boli głowa (już zapodałam sobie paracetamol:P)
Młody też jakiś taki śnięty.. w samym pampku leży i jest gorący jak mały piecyk
nie wyrabiamy, mały marudny, mnie też boli głowa..masakra..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 17:22   #4270
Innocence_89
Rozeznanie

Hej dziewczyny
Zgłaszam sie że żyjemy i podczytujemy Was na bieżąco.
Mateuszek waży już 6 kg i pojutrze kończy 2 miesiące. Z umiejętności to mamy już zaliczone:
-rozpoznawanie twarzy
- częste świadome uśmiechanie się i rozmawianie do osób, rzeczy i zabawek
- utrzymywanie bardzo wysoko główki na przedramionach przez bardzo długi czas (dokładnie nie liczyłam ile ale jutro z ciekawości policze)
- przewracanie się z brzuszka na plecki i na odwrót
- świadome chwytanie zabawek i wsadzanie ich sobie do buzi

U nas jest chyba dziś ze 40 stopni wogóle nie wychodzimy z domu. Daje Synkowi oprócz mleczka herbatke koperkowo-rumiankową od 1 miesiąca żeby sie nie odwodnił, ale nie za bardzo mu chyba smakuje albo oduczył sie pić z butelki Byliśmy na szczepieniach Mały praktycznie wogóle nie płakał i aż lekarz njie mógł wyjśc z podziwukolejne szczepienie 4 września w naszą rocznice ślubu
Pokazuje Małemu te obrazki czarno białe i strasznie mu sie podobają najbardziej słoneczko i 5 czarnych kółek aha i też kupie tą książeczke o dźwiękach skoro tak zachwalacie.Zamówiłam jeszcze Baśnie

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
no właśnie na początku muszą być gotowane

Nie jestem mistrzem kuchni więc pytanie może wydawać się głupie. Od babci dostaniemy sporo marchewki prosto z ogródka i nie pryskanej dla małego. W ilościach bardzo dużych, bo babcia zaszalała trochę w tym roku jak się okazało że będzie miała aż dwóch prawnuków To chciałabym ją zamrozić by na zimę jeszcze była. I jak ją mrozić, obrać przed zamrożeniem czy tylko można umyć i zamrozić?:brzyda l:

---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

wesoły przystojniak

---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ----------

taniocha ja na początku trafiałam na zestawy kilku ciuszków za 1 zł zdarzały się też nóweczki

Co do skoków rozwojowych to my chyba zaczynamy ten etap, szczególnie kilka ostatnich podpunktów :

12 tydzień

Jak wcześniej możesz zauważyc, że dziecko jest bardziej krzykliwe, marudne, spi i je gorzej lub jest cichsze niz przedtem. W wieku 12 tygodni dziecko wkracza w swiat zniuansowany: dziecko uczy sie rozumiec delikatne różnice i zachowywac sie zróżnicowanie. Może np. słyszec róznice w tonie głosu, zauważac jak zmienia sie światlo w pokoju, kiedy slonce skryje sie za chmure. Zauważysz, że ruchy dziecka są bardziej miękkie kiedy wyciaga rączki, by coś schwycić lub gdy odwraca głowe śledzac jakis ruch.

Nowe umiejętnosci:

- Potrafi skoordynowac ruchy oczu i glowy sledzac ruch
- Podnosci sie do pozycji siedzacej trzymajac sie Twoich dloni
- Odpycha sie obiema nózkami lezac w foteliku lub na kocu
- Łapie przedmioty obiema raczkami
- Wklada wszystko do buzi
- Oglada i bawi sie rączkami
- Zauważa, że może piszczeć i zmienia ton glosu
- Robi bąble ze śliny
- Wyraźnie daje do zrozumienia, że jest znudzone gdy np - zbyt dlugo patrzy na
ta sama zabawke

---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:54 ----------

Jesli chodzi o warzywa to my po wykopaniu:marchew,pietrus zka,buraczki,ziemniaki,se ler trzymamy w piwnicy i nic im sie przez całą zime nie dzieje kiedy trzeba idzie sie do piwnicy i bierze.

A jeśli chodzi o ten skok rozwojowy to moje dziecko też już to wszystko robi

niektóre podpunkty już dawno temu np odpychanie nóżkami(szczególnie jak jest głodny i jest w foteliku to fotelik się buja ) i ruch głową za np zabawkąalbo karuzelką albo za mną

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej hej, my już po chrzcinach, uspałam małego w domu przed, podczas drogi do kościoła spał ale jak weszliśmy już do środka to oczy jak 5 zł całą mszę gadał po swojemu, uśmiechał się do księdza podczas chrzczenia że ten nie mógł już ze śmiechu jednym słowem bylo super - tylko ten upał, ojej masakra była. pokaże Wam zdjęcia z przed wyjścia, na pierwszym Niko który mial tak iść do kościoła gdyby było normlanie na dworze, na 2 strój wyjściowy pozdrawiam i ide nadrabiać
pięknie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

dziewczyny a owoce jak mrozicie? myjecie i mrozicie ? i w czym? jabłka dam do piwnicy to przetrwają ale maliny i jagody zamroże żeby w zime maluszek miał jakieś owocki do jedzenia oprócz zupek, warzywek i mięska.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 17:51   #4271
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Mateuszek waży już 6 kg i pojutrze kończy 2 miesiące. Z umiejętności to mamy już zaliczone:
-rozpoznawanie twarzy
- utrzymywanie bardzo wysoko główki na przedramionach przez bardzo długi czas (dokładnie nie liczyłam ile ale jutro z ciekawości policze)

U nas jest chyba dziś ze 40 stopni wogóle nie wychodzimy z domu. Daje Synkowi oprócz mleczka herbatke koperkowo-rumiankową od 1 miesiąca żeby sie nie odwodnił, ale nie za bardzo mu chyba smakuje albo oduczył sie pić z butelki Byliśmy na szczepieniach Mały praktycznie wogóle nie płakał i aż lekarz njie mógł wyjśc z podziwukolejne szczepienie 4 września w naszą rocznice ślubu
Pokazuje Małemu te obrazki czarno białe i strasznie mu sie podobają najbardziej słoneczko i 5 czarnych kółek aha i też kupie tą książeczke o dźwiękach skoro tak zachwalacie.Zamówiłam jeszcze Baśnie

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Jesli chodzi o warzywa to my po wykopaniu:marchew,pietrus zka,buraczki,ziemniaki,se ler trzymamy w piwnicy i nic im sie przez całą zime nie dzieje kiedy trzeba idzie sie do piwnicy i bierze.

niektóre podpunkty już dawno temu np odpychanie nóżkami(szczególnie jak jest głodny i jest w foteliku to fotelik się buja ) i ruch głową za np zabawkąalbo karuzelką albo za mną

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

pięknie

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

dziewczyny a owoce jak mrozicie? myjecie i mrozicie ? i w czym? jabłka dam do piwnicy to przetrwają ale maliny i jagody zamroże żeby w zime maluszek miał jakieś owocki do jedzenia oprócz zupek, warzywek i mięska.
Bardzo zdolne dziecię Ci się trafiło Gratulujemy umiejętności

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 18:02   #4272
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo zdolne dziecię Ci się trafiło Gratulujemy umiejętności
dokładnie to samo chciałam napisać
klask i:
Młody naprawdę duuuużo potrafi jak na 2 miechyy
mój ma ponad 3 i dopiero teraz zaczyna ogarniać takie rzeczy:P
no oprócz zabawek:P

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

a ja mam 4+ hehe.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

to na pewno pomogly moje spóźnione kciuki ekstraaaaa! no to dzisiaj swietujecie super, ze się u Was układa

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

a nie można na bodziaka?
no widzisz o tym nie pomyślałam:P:P
Stary 2013-07-29, 18:30   #4273
maluska88
Raczkowanie

właśnie używa ktoś tych pieluch Dada z biedronki bo nie wiem czy brać moje z angli czy na tydzien kupic dada jak bede w pl.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 18:40   #4274
antoinettee
Zadomowienie

Hej, byłam u tego profesora w związku z kolkami Julki.
Jego zalecenia :
1) zmienić Bebilon 1 na NAN Pro1
2) Podawać Debridat 3x2ml, 10-15 min przed jedzeniem
3) Dicoflor 1x3 krople
4) Infacol 4x 1,2 ml
5) zrobić badanie moczu

Powinno ustąpić , jeśli będzie strasznie krzyczeć aplikować czopek Virbucol
Stary 2013-07-29, 18:47   #4275
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Hej dziewczyny
-rozpoznawanie twarzy

pięknie

Ła to moj polowe tego nie robi a jutro 3 mc konczy super brawoo

Cytat:

a ja mam 4+ hehe.

a nie można na bodziaka?
Hre to trzeba wyposrodkowac bo jak beda mialy 10 mc to w reke juz owoc i beda szamac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Jego zalecenia :
3) Dicoflor 1x3 krople
4) Infacol 4x 1,2 ml
5) zrobić badanie moczu

Oo super oby pomoglo na mojego debridat odwrotnie dzialal , dobrze ze viburcol pozwolil dawac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:02   #4276
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Dasz sobie radę, Przemo to już duży chłopak

Cytat:
Przemek pije wodę, wręcz się jej domaga - w te upały wypija po 400 ml dziennie daje mu przegotowaną albo z butelki taką:
http://www.wodadladziecka.pl/catpages/informacje
Jak Ty go kurcze nauczyłaś pić wody? Ja mam problem z dopajaniem młodego, bo nawet przy herbatce z glukozą się krzywi A tak marzyłam by tylko wodę pił

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
właśnie używa ktoś tych pieluch Dada z biedronki bo nie wiem czy brać moje z angli czy na tydzien kupic dada jak bede w pl.
Chyba sporo z nas używa Dady.

Cytat:
Jego zalecenia :
3) Dicoflor 1x3 krople
4) Infacol 4x 1,2 ml
5) zrobić badanie moczu

Ja słyszałam, że ten Debirat, który jest na receptę to naprawdę jest niezły.
Co do mleczek słyszałam, że Hippa są rewelacyjne- tam też są antykolkowe, a Dicoflor to chyba odpowiednik Biogai, ma odrobine inne bakterie, ale jeden pies. Acha i jak Infacol nie zadziała to spróbuj Sab Simplex.
Podobno najlepsze. Ja osobiście używałam, ale w dawkach mniejszych niż zalecane i średnio widziałam efekty, ale postanowiliśmy się przeprosić z Sabem i jednak podawać znów, tym razem w dawkach jak zalecane i sprawdzimy czy działa

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:16   #4277
antoinettee
Zadomowienie

o 19 wróciliśmy i dałam jej Debridat i zasnęła i śpi do teraz. Mam nadzieję, że dziś nie będzie ataku. Tak mi szkoda tej dzieciny. Takie maleństwo a już tak musi cierpieć.
Przepraszam, że nie odwołuje się do postów ale jestem kłębkiem nerwów. Dzięki za współczucie, rady i słowa pocieszenia.
3majcie kciuki, żeby te leki pomogły. Wizażowe kciuki są magiczne
Stary 2013-07-29, 19:19   #4278
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Jego zalecenia :
3) Dicoflor 1x3 krople
4) Infacol 4x 1,2 ml
5) zrobić badanie moczu

szczerze mówiąc my mamy Nan pro HA 1 od urodzenia i nigdy nie było kolek, czasami tylko delikatne wzdęcia, u nas to mleko się sprawdziło - mimo że wiele osób krytykuje je za skład
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:21   #4279
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
o 19 wróciliśmy i dałam jej Debridat i zasnęła i śpi do teraz. Mam nadzieję, że dziś nie będzie ataku. Tak mi szkoda tej dzieciny. Takie maleństwo a już tak musi cierpieć.
Przepraszam, że nie odwołuje się do postów ale jestem kłębkiem nerwów. Dzięki za współczucie, rady i słowa pocieszenia.
3majcie kciuki, żeby te leki pomogły. Wizażowe kciuki są magiczne
kciuki macie zapewnione

ciężko jest patrzeć na dzieciątko , które tak się męczy

obserwuj reakcje po debridacie- u mojego przez tydzień była znacząca poprawa, potem kolki pojawiły się ze zdwojoną siłą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-29, 19:22   #4280
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Przemek pije wodę, wręcz się jej domaga - w te upały wypija po 400 ml dziennie daje mu przegotowaną albo z butelki taką:
http://www.wodadladziecka.pl/catpages/informacje

zastanowię się tzn przemyślę czy na pewno jej całkiem nie chcę bo myślałam jak kupowałam że to jest taka interaktywne że tam się coś rusza w środku, a tam tylko obrazki

nie, są obrazki i można "czytać" dźwięki
w te upały też podaję wodę, nie pije jej dużo ale zawsze to coś, dziś chyba mu się jej nie chciało, bo zrobił łyk i mnie opluł nią wystrzelił niczym fontanna zmieniłam na mleko i było ok
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:31   #4281
Veronic
Wtajemniczenie

antoinette- tak czytam te zalecenia profesora no i Ameryki on nie odkrył
zastanawia mnie dawkowanie Infacolu- 4 razy po 1,2ml ?? aż tak dużo ?? a tego nie dawkuje się na krople?
Stary 2013-07-29, 19:35   #4282
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
w ogóle chciałabym z Bartkiem popróbować metody BLW
a co to za metoda?

vil gratulacje dla męża!!!
Mi na początku samej było bardzo ciężko i bardziej tu chodzi o to że nie ma do kogo gęby otworzyć ani iść spokojnie do wc

Musieliśmy załatwić kilka spraw i trochę przemęczyliśmy małą w samochodzie, mam nadzieje że nic jej nie będzie

Veronic ja mam napisane że gluten od 5 miesiąca ale to jak już wprowadzasz pokarmy, jak będziesz tylko karmić do 6 m-ca to dopiero wtedy gluten.

No i chwalę się kieckami za 1 zł tylko jedna droższa była

diabli szalona jesteś ja tam z następnym dzieciaczkiem poczekam

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-07-29 o 19:39
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 19:38   #4283
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc my mamy Nan pro HA 1 od urodzenia i nigdy nie było kolek, czasami tylko delikatne wzdęcia, u nas to mleko się sprawdziło - mimo że wiele osób krytykuje je za skład
On powiedział, że jest dobre i składem podobne do mleka matki

Cytat:
antoinette- tak czytam te zalecenia profesora no i Ameryki on nie odkrył
zastanawia mnie dawkowanie Infacolu- 4 razy po 1,2ml ?? aż tak dużo ?? a tego nie dawkuje się na krople?
Nie, nie pomyliłam się, miało być 1/2 ml. Ameryki nie odkrył, ale wybadał mi ją dokładnie. Nawet pipcię oglądał. Tatuś był zazdrosny o córeczkę
Stary 2013-07-29, 19:43   #4284
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:

nie chcą mi się załadować zdjęcia kiecek;/
Stary 2013-07-29, 19:46   #4285
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
On powiedział, że jest dobre i składem podobne do mleka matki

Nie, nie pomyliłam się, miało być 1/2 ml. Ameryki nie odkrył, ale wybadał mi ją dokładnie. Nawet pipcię oglądał. Tatuś był zazdrosny o córeczkę
aa spoko pół ml to ok

no to faktycznie dobrze, że ją porządnie zbadał
Stary 2013-07-29, 20:02   #4286
sharpnowaja
Zakorzenienie

Innocence brawa za postępy

Magiusia u nas mleczko hipp się nie sprawdziło

No to kiecki będą tutaj:
ta pojedyncza to na chrzest ale w rzeczywistości jest o wiele wiele ładniejsza.
http://obrazki.elektroda.pl/6371083000_1375123917.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/7997154700_1375124114.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/6036174900_1375124334.jpg
http://obrazki.elektroda.pl/7905401900_1375124442.jpg
Stary 2013-07-29, 20:04   #4287
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
używamy na zmianę z pampersami, fajne są

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jak Ty go kurcze nauczyłaś pić wody? Ja mam problem z dopajaniem młodego, bo nawet przy herbatce z glukozą się krzywi A tak marzyłam by tylko wodę pił
jakoś się udało
najpierw dostawał koperkowy granulat, pił. potem kupiłam koperek ekspresowy, to już nie bardzo. a jakoś 1,5 miesiąca temu zaczęliśmy na spacery brać wodę, jak mu było gorąco to pił, a teraz jak marudzi to najczęściej o wodę nie o mleko

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:09   #4288
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

VIL BARDZO SIĘ CIESZĘ Gratulacje dla męża!!

Cytat:
kurcze nie wiem co zrobić z tym glutenem
że niby już po skończonym 4 miechu mam mu coś dawać ?
czemu wszędzie piszą inaczej?
Myślałam, że 6miechów tylko na piersi... hmmm
Jeśli masz zamiar karmić piersią dłużej niż 6 miesięcy zacznij wprowadzać gluten później

Cytat:
Koniecznie się pochwalcie!

Nie do mnie pytaniem ale to BLW to gotujesz dziecku jedzonko i dajesz do rączki by poznawało też przez dotyk i tyle ile uda mu się zjeść to jego. Czyli więcej rozpaćka To tak w skrócie
pochwalimy

dokładnie zabawa, nauka i jedzenie w jednym
Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
I też mnie kusi to BLW Ale to chyba tak dopiero właśnie dla 6miesięcznego dziecka jak już będzie siedzieć prawda?
tak, ja i tak wcześniej bym nie zaczęła bo kp i dopiero po 6 miesiącu będziemy rozszerzać
no i poczekam na to, żeby B. siedział stabilnie
Cytat:
kup raid do kontaktu i sam go namierzy aaa znajoma mowila mi, ze nie wolno przy niemowlakach uzywac tych wtyczek, prawda to?
koleżanka mi tak powiedziała ale już za późno było bo mamy, wykorzystamy i już więcej nie kupię zamontujemy siatkę

Cytat:

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
może i nawet później
Cytat:
w ogóle taki mały gaduła się z niego zrobił
z B. również ciągle się upomina i trzeba z nim rozmawiać
Cytat:
są spoko choć my wolimy pampy

Cytat:
a co to za metoda?
dajesz dziecku ugotowane warzywa w kawałkach i je samo

===
mam dość tego upału
dziś rozdaliśmy resztę zaproszeń na chrzcinki zostały dwa do wysłania pocztą

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:10   #4289
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
ja używam na noc

Cytat:

ja myję normlanie pod kranem w wodzie, osuszam z nadmiaru wody i daję do zamrażary
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-29, 20:11   #4290
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
prześliczne!! aż się wierzyć nie chce, że to z lumpka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości