|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ja kończę 'jak wychować szczęśliwe dziecko' i siadam do 'najszczęśliwszego niemowlęcia w okolicy' a dzisiaj zmówiłam kolejne 4 pozycje: Rewolucja w wychowaniu - Bronson Po, Merryman Ashley Jak zrozumieć nasze dziecko - Tommaso Montini Mądrzy rodzice - Margot Sunderland i spoza biblioteczki dzieciowej autora 'jak wychować szczęśliwe dziecko' Genetyczne piekło - John Medina
![]() ![]() |
![]() |
#4262 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Matylda gotuje Matylda rob przyjęcie dla lalek.. nie wiem czy nie pomyliłam tytułów, ale kojarzę jak jej czytałam te książeczki na dobranoc ![]() 2.dzięki za info.. ale to chyba tak jak Puchatkowa pisała, około 6msc ![]() Cytat:
![]() gdzieś czytałam, że ostateczny kolor oczu krztałtuje się nawet do 3roku życia ![]() tydzień temu widziałam synka kuzynki (ur 30marca 2013) i zaczynają mu się zmieniać oczka.. ma jeszcze takie granatowe ale w nich widoczne takie jakby piwne "pierścienie" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
łooo to takiej nie wynalazłam ;> Jak byś była kiedyś u nich to prośba spojrzyj czyjego autora ![]() Veronic brawa dla brata bliźniaka Matyldy ![]() ![]()
![]() |
#4265 |
Wtajemniczenie
|
w końcu robi jakieś postępy;p
czekam jeszcze na to aż zacznie łapać zabawki ![]() ![]() w ogóle taki mały gaduła się z niego zrobił ![]() aaa no i wiaderko do kąpieli jest rewelacyjne ![]() ![]() ![]() naprawdę polecam. dziecko zadowolone ![]() no i fajna oszczędność wody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Brawo
#4268 | ||
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...427533376.html ten jest od 6
![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- a ja mam 4+ hehe. ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4270 | ||
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() Zgłaszam sie że żyjemy i podczytujemy Was na bieżąco. Mateuszek waży już 6 kg ![]() -rozpoznawanie twarzy ![]() - częste świadome uśmiechanie się i rozmawianie do osób, rzeczy i zabawek ![]() - utrzymywanie bardzo wysoko główki na przedramionach przez bardzo długi czas (dokładnie nie liczyłam ile ale jutro z ciekawości policze ![]() - przewracanie się z brzuszka na plecki i na odwrót - świadome chwytanie zabawek i wsadzanie ich sobie do buzi ![]() U nas jest chyba dziś ze 40 stopni wogóle nie wychodzimy z domu. Daje Synkowi oprócz mleczka herbatke koperkowo-rumiankową od 1 miesiąca żeby sie nie odwodnił, ale nie za bardzo mu chyba smakuje albo oduczył sie pić z butelki ![]() ![]() ![]() Pokazuje Małemu te obrazki czarno białe i strasznie mu sie podobają najbardziej słoneczko i 5 czarnych kółek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() A jeśli chodzi o ten skok rozwojowy to moje dziecko też już to wszystko robi ![]() niektóre podpunkty już dawno temu np odpychanie nóżkami(szczególnie jak jest głodny i jest w foteliku to fotelik się buja ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- dziewczyny a owoce jak mrozicie? myjecie i mrozicie ? i w czym? jabłka dam do piwnicy to przetrwają ale maliny i jagody zamroże żeby w zime maluszek miał jakieś owocki do jedzenia oprócz zupek, warzywek i mięska. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4272 | |
Wtajemniczenie
|
dokładnie to samo chciałam napisać
![]() ![]() ![]() ![]() Młody naprawdę duuuużo potrafi jak na 2 miechyy ![]() mój ma ponad 3 i dopiero teraz zaczyna ogarniać takie rzeczy:P no oprócz zabawek:P ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Raczkowanie
|
właśnie używa ktoś tych pieluch Dada z biedronki bo nie wiem czy brać moje z angli czy na tydzien kupic dada jak bede w pl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
Hej, byłam u tego profesora w związku z kolkami Julki.
Jego zalecenia : 1) zmienić Bebilon 1 na NAN Pro1 2) Podawać Debridat 3x2ml, 10-15 min przed jedzeniem 3) Dicoflor 1x3 krople 4) Infacol 4x 1,2 ml 5) zrobić badanie moczu Powinno ustąpić ![]()
#4275 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4276 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do mleczek słyszałam, że Hippa są rewelacyjne- tam też są antykolkowe, a Dicoflor to chyba odpowiednik Biogai, ma odrobine inne bakterie, ale jeden pies. Acha i jak Infacol nie zadziała to spróbuj Sab Simplex. Podobno najlepsze. Ja osobiście używałam, ale w dawkach mniejszych niż zalecane i średnio widziałam efekty, ale postanowiliśmy się przeprosić z Sabem i jednak podawać znów, tym razem w dawkach jak zalecane i sprawdzimy czy działa
![]() |
#4277 |
Zadomowienie
|
o 19 wróciliśmy i dałam jej Debridat i zasnęła i śpi do teraz. Mam nadzieję, że dziś nie będzie ataku. Tak mi szkoda tej dzieciny. Takie maleństwo a już tak musi cierpieć.
Przepraszam, że nie odwołuje się do postów ale jestem kłębkiem nerwów. Dzięki za współczucie, rady i słowa pocieszenia. 3majcie kciuki, żeby te leki pomogły. Wizażowe kciuki są magiczne ![]()
#4278 | |
BAN stały
|
Cytat:
szczerze mówiąc my mamy Nan pro HA 1 od urodzenia i nigdy nie było kolek, czasami tylko delikatne wzdęcia, u nas to mleko się sprawdziło - mimo że wiele osób krytykuje je za skład ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciężko jest patrzeć na dzieciątko , które tak się męczy ![]() obserwuj reakcje po debridacie- u mojego przez tydzień była znacząca poprawa, potem kolki pojawiły się ze zdwojoną siłą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Wtajemniczenie
|
antoinette- tak czytam te zalecenia profesora no i Ameryki on nie odkrył
![]() zastanawia mnie dawkowanie Infacolu- 4 razy po 1,2ml ?? aż tak dużo ?? a tego nie dawkuje się na krople? |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
a co to za metoda?
vil gratulacje dla męża!!! Mi na początku samej było bardzo ciężko i bardziej tu chodzi o to że nie ma do kogo gęby otworzyć ani iść spokojnie do wc Musieliśmy załatwić kilka spraw i trochę przemęczyliśmy małą w samochodzie, mam nadzieje że nic jej nie będzie ![]() Veronic ja mam napisane że gluten od 5 miesiąca ale to jak już wprowadzasz pokarmy, jak będziesz tylko karmić do 6 m-ca to dopiero wtedy gluten. No i chwalę się kieckami za 1 zł ![]() diabli szalona jesteś ![]() ![]() Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-07-29 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chcą mi się załadować zdjęcia kiecek;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no to faktycznie dobrze, że ją porządnie zbadał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Innocence brawa za postępy
![]() Magiusia u nas mleczko hipp się nie sprawdziło No to kiecki będą tutaj: ta pojedyncza to na chrzest ale w rzeczywistości jest o wiele wiele ładniejsza. http://obrazki.elektroda.pl/6371083000_1375123917.jpg http://obrazki.elektroda.pl/7997154700_1375124114.jpg http://obrazki.elektroda.pl/6036174900_1375124334.jpg http://obrazki.elektroda.pl/7905401900_1375124442.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najpierw dostawał koperkowy granulat, pił. potem kupiłam koperek ekspresowy, to już nie bardzo. a jakoś 1,5 miesiąca temu zaczęliśmy na spacery brać wodę, jak mu było gorąco to pił, a teraz jak marudzi to najczęściej o wodę nie o mleko ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |||||||
Zakorzenienie
|
VIL BARDZO SIĘ CIESZĘ
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dokładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() no i poczekam na to, żeby B. siedział stabilnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() z B. również ![]() ![]() Cytat:
![]() dajesz dziecku ugotowane warzywa w kawałkach i je samo ![]() === mam dość tego upału ![]() dziś rozdaliśmy resztę zaproszeń na chrzcinki ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.