|
|
#1201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA MONTIGNACA - kto sie przylacza?
Cytat:
a i z waszych poprzednich postów wyczytałam, że tuńczyk wsw traktujemy jako produkt neutralny czyli można go łączyć np z makaronem durum? ![]() no i moje dzisiejsze menu : (śniadanie nie brzmi zbyt dietetycznie, wiem.. )1 naleśniki (z mąki orkiszowej typ 1850, mleka 1,5% i białka jaja) z chudym twarożkiem, borówkami i cynamonem [W] 2 jabłko duszone z cynamonem, jogurtem i otrębami owsianymi [W] 3 frittata z cukinią, papryką, ziołami, wędliną drobiową, odrobiną sera żółtego i salsą pomidorową [T] 4 chłodnik (na kefirze z ogórkiem, rzodkiewkami, pomidorami, papryką, czosnkiem i wkrojonym jajem na twardo) + trochę oscypka niewędzonego na ciepło [T]
|
|
|
#1202 |
|
Raczkowanie
|
a mnie łapią jakieś doły niemal jak Rów Mariański :/ puchnę, tyję, wariuję że jem za dużo ale staram się trzymać w ryzach
może to od opicia wodą... może to ten upał dołuje
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1203 | |||
|
Raczkowanie
|
Figarro nie neguje Ciebie tylko ser zółty, na kolację
bo generalnie do sera to ja nic nie mam, ba uwielbiam sjeeny dla mnie słodkie tylko na I i ewentualnie II śniadanie ![]() ale zdarzyło mi się jeść np. zmiksowany jogurt z dżemem/truskawkami i makaronem albo ryżem ![]() tylko przy jedzeniu słodkiego na kolacje to ja mogę zapomnieć o jakimkolwiek spadku wagi, a wręcz na parę dag w górę ![]() z drugiej strony uważam, że lepiej zjeść nawet coś słodkiego na kolację, ale co jest MM, niż wrzucić cokolwiek co jest np. wysokoindeksowe a propos planowania - myślę, że to wcale nie musi się przekładać na zachowania z ed mimo ed pakowanie posiłku MM w pudełko (bo jem na wyjeździe, czy na spacerze, czy w pociągu) nie ma u mnie złych konotacji po prostu jeden bierze na drogę batona, a ja jabłka i migdały ![]() ktoś kupuje hamburgera, a ja mam piernik MM, pomidora i mały jogurt ![]() kwestia nastawienia i dania sobie pozwolenia na jedzenie innych (w domyśle zdrowych dla mnie) rzeczy niż reszta ludzi Cytat:
Cytat:
![]() toż to modelowe śniadanie MM pyszne jest! najadłaś się jednym naleśnikiem? ja bym zjadła 2 - najmarniej dwa ![]() posiłek nr 2 słaby, otręby mogą być jako dodatek do płatków, czy przy wypieku chleba ![]() jutro podlinkuje art o otrębach, że to jednak nie taki cud jak o nich piszą ![]() posiłek 4 - jak jajo to nie kefir (jajko całe z żółtkiem to T, a kefir to W) i oscypek to T Cytat:
![]() ![]() zdarza się najlepszym, wiesz? może to cykl? albo pogoda? albo praca? albo ciśnienie? albo stres? doły tez są potrzebne, czasami... |
|||
|
|
|
|
#1204 |
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór.
Po tym co napisała Palomeetka postanawiam uroczyście nie pić więcej coli. Sjeeny głowa do góry. Będzie dobrze. A mnie zachciało się chlebka, od miesiąca nie jadłam. I właśnie piecze mi się. Mam nadzieję, że będzie nadawał się na śniadanie. Pachnie cudnie, oby tak samo smakował. Czy u Wasz też taki gorąc? Mam już po prostu dosyć. Nic się nie robi i leje się z człowieka. |
|
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
Palomeetka
wiesz zła jestem bo wychodzi na to, że będę jeść trzy posiłki w pracy a tego chciałam uniknąć... już pakowanie i planowanie nawet przeżyję tylko nie chciałabym niemal wszystkich posiłków jeść w takich warunkach :/ przed kompem, w biegu, międzyczasie, z dzwoniącymi telefonami. I jakość tego jedzenia samego w sobie jest gorsza i jedzenie to już nie to, co świeże. Ale postaram się robić dzien wcześniej i urozmaicać ale bardzo często się zdarza, że jestem w domu dopiero 17-17.30 a wychodzę rano 5,10 :/ i w najlepszym razie pozostaje mi kolacja strączkowo warzywkowa :/ wnioskuję, że poza tym dżemorem o 17 reszta ujdzie? na jutro mam uszykowane 1- górskie, reszta twarogu chudego, ciut mleka 0,5 ( dla konsystencji ), 4 morele suszone, może borówkę dorzucę 2-grilowana pierś, pomidor, ogórek małosolny, cebulka 3 -dalej mam zagwozdkę, jeśli zostane dłużej w pracy - a możliwe bo dziś przez serwer dużo zawaliłam może kupię jakąś rybę wędzoną z kapustą kwaszoną 4- reszta soczewicy zielonej - jeśli się nie popsuła z warzywami na patelnię - mam nadzieję, że znajdę jakieś bez ziemniaków i kukurydzy - może dorzucę troche tuńczyka moze byc?
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." |
|
|
|
|
#1206 |
|
Raczkowanie
|
Anusia1584
też taki gorąc, na wentylatorze wyświetla mi się 29 stopni - uroki poddasza daj mi przepis na chleb, ja często piekłam chleb więc może mi wyjdzie a pro po chleba mam mąkę razową 2000 możne być? chleb może być na drożdżach ? Mnie w sumie nie ciągnie aż tak bo ja białego pieczywa nie jem już 10 lat ale może właśnie dla odmiany na śniadanie
|
|
|
|
#1207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja piekę właśnie z mąki żytniej razowej typ 2000. Innej nie udało mi się kupić. A co do przepisu, wzięłam go z forum Zuzla. Nie wiem, czy mogę tak po prostu podać przepis tutaj. Ja też nie jem już od daaawna chleba. Ale od czasu do czasu zjadłam kromeczkę. A teraz jak nie mogę w ogóle, to pewnie właśnie dlatego tak mnie ciągnie. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Chlebek jest pyszny... |
|
|
|
|
|
#1208 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
najpierw raport, bo zapomniałam wczoraj ![]() dzień 96/4 7 owsianka, dżem, pomidor 10.20 tostowany chleb, hummus, rucola, pomidor 13.30 kabanosy, jajka w majo, mix sałat 18 fasolka szparagowa, makrela z puszki, mix sałat z oliwą a i w niedzielę po obiedzie piłam espresso z kremówką, zjadłam 4 kostki czekolady 74% i 10 orzechów brazylijskich ![]() wiec jak będę piszczeć, że mi waga nie spada ![]() to proszę mnie w odwłok kopnąć ![]() ifellinlovewithadeadboy znalazłam o otrębach: Cytat:
http://www.sfd.pl/%5BART%5DOtr%C4%99..._-t686002.html proszę mi tu szybciutko się wyspowiadać - do tej pory piłaś kolę? ![]() (nie, że kiedyś, tylko od miesiąca jak jesteś na MM) jak to bez chleba? ![]() umarłabym! Cytat:
Cytat:
strasznie długo jesteś poza domem! o której wstajesz? codziennie masz taki sam rytm dnia (oprócz weekendów) napisz rozkład dnia (tak pi razy drzwi) może coś wymyślę, aby ułatwić ganianie z pudełkami do roboty ![]() tak, jest ok jak się nie przyczepiam to jest ok ![]() Cytat:
![]() jakbyś jeszcze pisała godziny posiłków to byłoby lepiej bo może w przyszłości trzeba będzie coś modyfikować, więc się będzie łatwiej odnieść i zmienić mi się nie chce cudować z zakwasem, dlatego ostatnio wszystkie chleby na drożdżach robię ![]() ale faktycznie chleb na zakwasie to jest TO! ![]() Ty jadłaś czy ktoś inny próbował?
|
||||
|
|
|
|
#1209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ugotowałam na parze marchewkę ale ugryzłam kawałek i odłożyłam - została wszakże zrehabilitowana ale jak z nią, dziewczyny naprawdę jest? jak spowiedź to ja też się wyspowiadam rano 200 ml kawy - pluja w pracy - bez mleka 17 -200 ml kawy arabica, ziarnista z ekspresu ciśnieniowego odczuwam mniejszą potrzebę picia kawy ale ta pogoda, plus moje standardowe ciśnienie 90/45 błagają o kawę 2- grzech woda lekko gazowana lub wysokozmineralizowana ( efekt podobny ) wyrzucić z menu i nie pić? więcej grzechów nie pamiętam na jutro plan 1 - 6,30 - płatki, kefir 1,5%, morele, śliwki suszone, kilka ziarek słonecznika 2- ok 10 - grilowana pierś ( malutka resztka ), trzy kabanosy niedługie, jajko, sałata lodowa, pomidor, cebula, ogórek małosolny ( dodałam musztardę francuską kamisa -szit - potem doczytałam, że moja partia zawiera cukier ale dałam jej łyzeczkę wyrzucać wszystko? ) 3 - ok 14 - brokuł, kalafior, marchew na parze ( jesli można ) reszta z dziś, makaron 4- ok 17 - reszta soczewicy, może fasolka szparagowa, moze krewetki odgrzebię ( można je zamrożone wrzucać na wrzątek? ) teraz kolejny zestaw pytań z góry dziękuję dziewczyny jakie puszki jecie ( tz nie puszki tylko ich zawartość ), na co zzwracać uwagę, chodzi mi głownie o rybysłoiki? żadne marynaty się nie nadają (bo cukier ) ? buuuuuuuu dziś rano chwila zwątpienia, bo wczoraj 0,5 kg na plusie, dziś drugie ale zacisnęłam zęby, trwam ![]() moje godziny pracy można by książkę napisać generalnie zrobię swoje i idę do domu, czasem mam atak pracowstętu i uciekam np o 12 , najczęściej jednak zostaję zarzucana masą innych obowiązków i wychodzę późno. Do tego muszę się przebić w godz szczytu przez remontowane miasto ( zamknięty jeden wiadukt - ważny ) po dzidzioła do przedszkola - efekt - ET go home o godz 17-18zazwyczaj wstaję o 4,50, w pracy musze być o 5,20 powinnam kończyć ok 14 bywa różnie plus godz na powrót w soboty pracuje do 12-13, czasem mam wolne nie wiem czy Rubik być coś mądrego wymyślił na mój plan dnia
|
|
|
|
|
#1210 |
|
Raczkowanie
|
słowo ciałem się stało
poniżej mój prowiant do pracy ![]() jak ja to ogarnę jak nie będę miała czasu
|
|
|
|
#1211 | |
|
Raczkowanie
|
a mam jeszcze jedno pytanie
owoce jecie wyłącznie rano? 30 min przed posiłkiem? co z nasionami, migdałami, orzechami - czy to jest wtedy dla Was osobny posiłek? ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Wyjaśnię od razu dlaczego uważam, że żle zrobiłam - otóż teraz twierdzę, że każda hormonalna ingerencja w organizmie kobiety - na dodatek w sferze prokreacji czyli fundamentalnej dla gatunku - to strzał w kolano. To jak z MM, jest tak nienaturalne, że musi być tragiczne w skutkach. I nie tylko o wadze piszę tylko o całokształcie złożonych procesów. Siem rozpisała
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-07-30 o 20:19 |
|
|
|
|
|
#1212 | |||||||
|
Raczkowanie
|
sjeeny menu poprawione jest lepsze
szczególnie uparowany kalafior i brokuł ![]() marchewka gotowana (bo z nią kiedyś był problem) została zrehabilitowana i już nie ma kosmicznego IG, tylko chyba 50, więc do węglowodanowych dań się nadaje, do tłuszczowych jednak nie bardzo, bo na IG do 35 uruchamia się proces spalania (tracenia wagi) to tyle teorii ![]() w praktyce, wiadomo -trzeba sprawdzić na sobie ![]() ja raczej unikam gotowanej marchewki tzn. jak raz na kwartał gotuje rosół to wrzucam tam i marchewkę i selera (korzeniowego) i pietruszkę, por, kapsute etc zjadam owy rosół z mięsem (z rosołu) + warzywa ale zawsze mam 2 kg więcej następnego dnia więc gotowana marchew (albo generalnie rosół) źle na mnie działa jak piekę furę warzyw - bataty, marchewkę, pietruszkę, pasternak, selera to też zjadam wsio razem, ale do tego surówka na oliwie, a najlepiej kapusta kiszona - moje remedium na wszystko ![]() na początku MMowania, czyli w Twoim przypadku sjeeny darowałabym sobie gotowana marchew, a już na bank nie jadła jej do tłuszczowych ale, jak chcesz to sprawdź na sobie, może nic Ci po niej nie będzie? ![]() z kawą myślę, że jak musisz to pij, jeśli waga nie będzie spadać, będziesz zmieniać woda gazowana - jak wolisz, ani ona zakazana na MM, ani polecana ![]() Cytat:
drugi posiłek ok, musztardę następnym razem zmień na bezcukrową - Dijon i będzie ok ![]() do posiłku o 14 dorzuć białko - np. tuńczyk wsw z puszki? bo ser chudy, chyba do tego zestawu nieteges? a może lubisz na słono? Cytat:
jadam makrele w oleju (odcedzam olej), tuńczyka wolę wsw szprotki, czy anchovies tez wybieram w oleju kilka razy jadłam śledzia i makrele w pomidorach (ale tam zazwyczaj jest magiczny składnik przyprawy, czyli generalnie może byc wsio i cukier i słodziki i zagęstniki) niestety, na rynku nie ma takich, aby cukru nie walili ![]() Carrefour ma korniszony bezcukrowe, octowe jak pierun, ale do sałatek mi smakowały czasami jadam paprykę i ogórki w occie, np. z lidla (na imprezach) ale staram się wtedy równoważyć inna surówką, albo warzywem wiem, że to wszystko wydaje się szaleńczo upierdliwe, ale z drugiej strony od jedzenia wszystkiego co pod ręką utyłam, więc szanuję swój organizm, że udaje mu się chudnąć i byle sałatka z cukrem nie będzie pluła mi w twarz Cytat:
cykl? zmiana odżywiania? a jak wymiarowo? jak brzuch? rewolucja w jelitach, czy ok? i nie waż się codziennie, albo waż się, tylko bierz średnią z tygodnia, a nie coporanny dramat ![]() Cytat:
kurcze trochę nieteges ![]() bo im wcześniej je się pierwszy posiłek tym lepiej zaczyna działać przemiana materii nie śmiem kazać Ci jeść wcześniej (bo wstawać musiałabyś jeszcze wcześniej ) ale sugerowałabym, abyś jadła śniadanie w domu Cytat:
![]() i nie smutaj się na przyszłość u mnie tak wygląda jedzenie jak wyjeżdżam gdzieś ![]() jak ostatnio leciałam do UK to miałam 3 pudełka, w jednym napakowałam pomidory (jako dodatek do W i T), w drugim ciasto fasolowe W, w trzecim ser żółty i kabanosy T ![]() ludzie jak na debila przyglądali się na lotnisku i później w autobusie z lotniska ale miałam to w ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
ale ja nie lubię owoców rano, w ogóle jakoś do surowych owoców na MM mnie nie ciągnie owoc przed posiłkiem W to 30 minut, a przed T - 1 godzina za to czasami zjadam jabłko/gruszkę w ciągu dnia, tj. przed 2 śniadaniem, lub przed obiadem (bo jestem na mieście i nie wyrabiam się na 2 śniadanie) uwielbiam natomiast owoce w formie deseru, czyli crumble, lody, zapiekane pod migdałami etc ![]() orzechy, pestki jem jako deser tuż po obiedzie (czyli de facto jeden posiłek T) albo jako panierka do mięsa/ryby albo do zapiekanych owoców Cytat:
![]() wcześniej mogłam zjeść konia z kopytami i nic to sobie zrobiłam "fajnie" zbrodnia na własne życzenie i na własnym ciele, no ale mądry Polak... i tak dalej... a mam kilka znajomych par, które po zakończeniu prokreacji poszły na wazektomię - z inicjatywy panów ![]() ale wiadomo, nie dla wszystkich ta metoda ![]() dobra, moje menu dzisiejsze bo znowu zapomnę ![]() dzień 97/3 4:40 pobudka i Melba ![]() s 5:40 owsianka, dżem pomidor s2 9 chleb tostowany, hummus, rucola, ogórek małosolny 13 jajka w majo, wędlina, sałatka z "nowalijek" z oliwą 17 smażony łosoś, sałatka z oliwą i chyba zbieram się do spania, bo ledwo na oczy widzę
|
|||||||
|
|
|
|
#1213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo zobacz 5,15 / 8,15 /12,15/16,15 zakładając, ze dwa w środku byłyby tłuszczowe, Pan Montignac chyba nie brał pod uwagę osób wstających o tej porze. Wiesz ostatni jeśli byłby o 16 z min to też często musiałabym jeść go w pracy a tego już nie zdzierżę chyba. Dłuższe przerwy nie są wskazane... prawda... właśnie tu mam zagwozdkę jak to rozwikłać. A przytycie, chyba woda - opiłam sie jak bąk, może owu ( nie wiem, przy mirenie nie mam @ ale owu jest ), może jelita - ogarnęłam myśli pt na pewno na tej diecie nie schudnę - wszak twierdziłam, że utrata wagi to drugi plan, c'nie
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
palomeetka dzięki wielki za ten art. !
), więc mam nadzieję, że jakiejś większej krzywdy sobie nimi nie zrobiłam w organizmie, ale zniechęciłam się, nie ma co tylko teraz nie mam pomysłu na drugie śniadanie, za chlebem jakoś nie przepadam, nie wiem czemu, nie smakuje mi też specjalnie żaden obkład na chleb typowy dla MM, więc jadam go na prawdę od święta, najczęściej w podróży, jednak dla mnie śniadanie, a nawet oba ( ) muszą być na słodko, niestety
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2013-07-30 o 22:20 |
|
|
|
|
#1215 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() j Cytat:
Cytat:
Co do spowiedzi - skończyłam za dziecko princesse, dwa gryzy Palomeetka a ja mam pytanie. Co będziesz robić za 3 dni? Zostaniesz tu z nami? Mam nadzieję, że nas nie porzucisz ![]() Moje dzisiejsze menu: Ś - chleb z dżemem i twarogiem, marchew O - leczo (cukinia, fasola szparagowa, papryka czerwona, pomidory z puszki) z piersią K - soczewica z pomidorem i fasolą szparagową Sjeeny a nie możesz robić dłuższych przerw między posiłkami? Ja tam się nie znam za dobrze, ale przecież nie trzeba chyba jeść co 3 czy 4 godziny. ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1216 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
melduje się po pilatesie i śniadaniu ![]() sjeeny 3h po W i 4h po T to minimum jeśli wolisz, albo Ci pasuje to możesz rozwlec to w czasie, byle przerwy nie były dłuższe niż 6h ![]() zatem można dodać 30 min lub więcej 5,15/9/13/18 i już lepiej to wygląda, fakt że w pracy przynajmniej 2 posiłki jesz, ale jeśli dałoby się śniadanie w domu wsunąć to lepiej dla Twojego organizmu i metabolizmu Cytat:
![]() jednym leci od razu, inni muszą poczekać chyba wolałabym aby mi systematycznie po parę deko tygodniowo spadało, niż na początku parę kg, a później stagnacja ![]() miałam kiedyś znajomą, która jak zaczęła MM to 1,5 miesiąca czekała, aby spadły jej pierwsze kilogramy, ale jak już zaczęły spadać to po kilogramie co tydzień ![]() ponadto trzeba pamiętać, że spadek uruchamia się jak zdrowieje trzustka, więc być może jeśli nie ma zmian na wadze to znak, że trzustka ledwo zipie, bo dotychczasowy styl jedzenia wołał o pomstę do nieba ![]() cierpliwości ![]() ifellinlovewithadeadboy jeśli od czasu do czasu jadłaś otręby, to myślę, że nic szczególnego w organizmie nie namieszały ![]() za to u osób dukanujących to pewnie jest masakra w jelitach ![]() Cytat:
makaron durum makaron pełnoziarnisty ryz basmati ryz dziki ciasta MM placki racuchy Cytat:
![]() Cytat:
mi MM właśnie podpasowało, że można chleb, majonez, ser żółty, czekoladę, orzechy i wino ![]() Cytat:
![]() musisz się ogarnąć, bo każdy grzeszek powoduje, że trzeba zaczynać od nowa! natomiast najlepsze efekty na MM ma się tak naprawdę za 1 razem organizm jeszcze nie jest przyzwyczajony do jedzenia o niski IG, więc jak już się rozbuja to efekty są bardzo duże podjadaniem, dogryzaniem, skubaniem tego i owego tylko krzywdę sobie robisz! nie wrzucaj w siebie byle czego, nie jesteś śmietnik! Cytat:
![]() potrzebowałam jakiegoś kopa te 100 dni temu, bo nie mogłam się zmobilizować, więc wymyśliłam zdawanie raportów tutaj ![]() a że głupio jest zdeklarować się publicznie i dać ciała, to trzymałam się w ryzach ![]() i nigdzie się nie wybieram, za 3 tyg mam urlop - przez te 10 dni na pewno będzie wiele się działo ![]() ![]() wiec albo I faza, albo już II, albo mieszana ![]() Cytat:
![]() (gdyby nie ta princessa!) do obiadu możesz jeszcze surowych warzyw dorzucać (jakaś sałatkę do lecza), a nawet ser żółty, czy inny pleśniowy miłego dnia wszystkim! (podczytującym też ) Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2013-07-31 o 09:20 Powód: lit |
|||||||
|
|
|
|
#1217 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś na śniadanko był oczywiście chlebek z serem i dżemem, dwa ogórki zielone. Na obiad będzie reszta wczorajszego leczo z pęczakiem i rukola z pomidorem. A na kolację śledzie w śmietanie (sama robiłam) i ogórki małosolne. (Może być?) |
||||
|
|
|
|
#1218 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w jednym serwisie o MM znalazłam tez info o dziewczynie, której przez chyba 7 miesięcy waga nie spadała, a później poleciało ![]() a z tym rzucanie w chol... to wiesz, zależy jaka kto ma motywacje, jeśli nie chodzi tylko i wyłącznie co wskaże waga, to łatwiej jest trzymać się, tego co się wybrało na dukanie, czy kopenhaskiej można tez ekspresowo schudnąć, ale jojo jak ta lala... ![]() Cytat:
![]() ale myślę, że zdrowa dieta (jak np. MM) pomoże organizmowi wrócić na dobre tory Cytat:
Cytat:
Cytat:
wystarczy łyżka na michę sałatki, a od razu podniesie walory smakowe umiar najważniejszy ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#1219 | |
|
Raczkowanie
|
dzis było
1 - 5,30- płatki, kefir 1,5%, morele, śliwki suszone 2- ok 10,30 - grilowana pierś ( malutka resztka ), trzy kabanosy niedługie, jajko, sałata lodowa, pomidor, cebula, ogórek małosolny 3 - ok 14 ( wiem za szybko ale miałam wyjazd ) - brokuł, kalafior, makaron durum, trochę twarogu chudego 4- ok 17 - reszta soczewicy ( z 2 łyzki ), reszta makreli ( ok 0,4 dkg ), kapusta kwaszona, ciecierzyca zmiksowana z czosnkiem i pastą sezamową ( kopiasta łycha na spróbowanie - jutro chcę dodać sok z cytryny i olej sezamowy - btw olej sezamowy można ? ) Bardzo żle, że połączyłam strączki z tłuszczem pewnie? lampka wina wieczorem za dzisiejszy koszmarny dzień aleście mnie pocieszyły z tymi przerwami tak to dam radę ![]() jutro planuję 1- płatki, kefir 1,5%, morele, suszone śliwki 2-chlebek chrupki ( pełnoziarnista mąka zytnia 82g, otręby pszenne 14g, płatki owsiane 7,7g nasiona sezamu , sól, na 100g produktu 89,7g składników pełoziarnistych może być ? ), pasta z ciecierzycy, papryka czerwona, pomidor, kawałek ogórka 3- kalafior, brokuł na parze, troszkę marakronu, twaróg chudy zostało mi z dziś ![]() 4- ? ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Michael Ellner: "Tylko na nas spójrzcie. Wszystko jest na wspak, wszystko jest do góry nogami: lekarze niszczą zdrowie, prawnicy niszczą sprawiedliwość, uniwersytety niszczą wiedzę, rządy niszczą wolność, główne media niszczą informacje, a religie niszczą duchowość." Edytowane przez sjeeny Czas edycji: 2013-07-31 o 17:28 Powód: lit |
|
|
|
|
|
#1220 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() łączenie tłuszczy z niskoindeksowymi węglowodanami nie wpływa na prace trzustki, więc moim zdaniem tak jest ok ![]() uważam, że lepiej sobie na troszkę więcej pozwalać (oczywiście w ramach zasad), a nie od razu uderzać w ortodoksyjną wersje, bo jak waga nie będzie spadać to nie ma czego zmieniać ![]() dlatego ja jem i majonez i śmietanę i mieszam strączki z tłuszczami, bo mam co wywalać w razie W ![]() dasz radę wypić tylko lampkę wina? wow! ![]() ja dostaję szmergla jak pije wino i do dna ![]() Cytat:
jak dla mnie z warzywami może być (pasty ze strączków tez maja niskie IG) ![]() 4 to musi być tłuszcz - masz jakieś mięso? abo rybę? może grillowana pierś kurza? albo ryba z piekarnika? i sałatka z oliwą ![]() bo tak dokładnie jest! MM to nie typowa dieta, czyli jogurcik i listek sałaty ![]() to normalne, zdrowe jedzenie ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- i raport za dzisiaj - dzień 98/2 ![]() 4.40 pobudka i melba ![]() 5.50 owsianka, dżem, pomidor 9.10 tostowany chleb z hummusem, kanapka z dżemem, rucola, ogórek 13 grillowany kurczak z warzywami, sałatka ze śmietaną 17.30 sałatka z oliwą, ciecierzyca gotowana i koniec ciecierzycowej szajby bo zjadłam całą jaka miałam
|
|||
|
|
|
|
#1221 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Dukana, ja nie miałam jojo. Przytyłam w ciąży. Chyba, ze to też rodzaj jojo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie jest za często. Chyba pierwszy raz tak jem. A menu naprawdę ok? Wydawało mi się, że w obiedzie (leczo z pęczakiem i rukola z pomidorem) jest za mało białka i dorzuciłam tuńczyka wsw. |
||||
|
|
|
|
#1222 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
dziś jak człowiek cywilizowany wstałam, tj. o 6 jak bosko, ze jutro piątek! Cytat:
ważniejsza jest jakość posiłków ![]() Cytat:
ale, było, minęło, ważne co jest teraz ![]() Cytat:
przypomniałam jedynie o śmietanie i majonezie, bo na MM można je jeść Cytat:
bo zrozumiałam, że tak ![]() a jeśli nie to dobrze, że dodałaś tuńczyka ![]() miłego czwartku! |
||||
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znaczy się ogólnie odrzuciłam wszystko co złe już kilka lat temu i jakoś się tego trzymam, no ale wolałabym widzieć jakieś nieco lepsze rezultaty tego i zgadzam się z tymi dietami, co prawda ani na dukanie ani na kopenhaskiej nigdy nie byłam, ale za to schudłam na diecie 1000 kalorii jakieś no już dwa lata temu będzie i co z tego jak połowa wagi wróciła bez większego powodu.. próbowałam też South beach dwa razy i efekty były, nie powiem, brzuszek płaski jak nigdy, ciuchy leciały i to już po 2 tygodniach, na wadze 2-3 kilo mniej, ale co z tego jak po przejściu na 2 fazę już nie chudłam nic, poza tym 2 tygodnie bez owoców, ani żadnych innych węglowodanów to dla mnie groza okej, dodam jeszcze swoje dzisiejsze menu: 1 płatki owsiane z gotowanym w cynamonie jabłkiem i śliwkami renklodami, suszonymi morelami i chudym twarożkiem [W] 2 sałatka (sałata, pomidor, papryka, ogórek zielony, przyprawy, oliwa, oscypek na ciepło-to już resztka ) [T]3 makaron durum w sosie pomidorowym z tuńczykiem wsw, cukinią, papryką, pomidorami i przyprawami [W] 4 sałatka (sałata, ogórki małosolne, papryka, jajko na twardo, przyprawy) [T]
|
|
|
#1224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje dzisiejsze menu: Ś - chleb, twaróg z cebulą, zielonym ogórkiem i jogurtem, trochę dżemu O - jajecznica na kiełbasce i szyneczce, pomidor z mozzarellą i bób (jak to z nim właściwie jest?) K - reszta z wczoraj, czyli śledzie w śmietanie i kiszony ogórek. Stwierdzam, że jak jem na śniadanie owsiankę, to dłużej mnie trzyma niż po chlebie. Po chlebie ciężko mi dotrzymać do obiadu. ifellinlovewithadeadboy a do jakiej wagi dążysz i ile teraz ważysz? (jeśli można wiedzieć...) Dziewczyny, mam problem. W przyszłym tygodniu na cały weekend jedziemy do rodziny. i będę chyba musiała odstąpić od diety (przynajmniej częściowo). Bo nie będę przecież zawracać nikomu głowy swoim jedzeniem. Nawet nie mam zamiaru się przyznawać, ze jestem na diecie. Będziemy też na urodzinach chrześnicy. I jak będzie tort, to przecież nie będzie wypadało nie zjeść chociaż kawałeczka. |
|
|
|
|
|
#1225 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
piąteczek mamy!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
węglowodany to dla mnie jak powietrze, źle fizycznie się czuję jak ich nie jem ![]() na MM niby mam obojętny stosunek do owoców, ale jak ich nie można było na South Beach, to aż mnie skręcało tak się chciało owoców ![]() w SBD nie pasowało mi też przyzwolenie na słodziki, świństwo jakich mało i wszelkie produkty light, których skład to masakra Cytat:
![]() i oscypka mi się teraz chce ![]() Cytat:
można też strączków dosypać, fasolę, albo soczewice ![]() Cytat:
no chyba, ze na surowo zjadłaś ![]() ale wtedy i tak IG 40, wiec do posiłków T nie nadaje się Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak będzie mięso to jedz z surówkami, może ryba, albo grill, więc jedz na tłuszczowo na jednej stronce o MM znalazłam kiedyś, że na upierdliwe naganianie do jedzenia mówią, że mają cukrzyce, albo stan przedcukrzycowy, albo orzeczona insulinooporność, i wtedy generalnie rodzina/znajomi dają sobie spokój z namawianiem ![]() tak naprawdę, to kwestia wyboru w każdym razie, trzymam kciuki, aby było jak najbardziej MMowo ![]() moje wczorajsze menu - dzień 99/1 6.20 owsianka, dżem, marchewka, 3 łyki espresso 9:30 2 tekturki z hummusem i sałatą, 2 tekturki z dżemem, pomidor 13.30 grillowana ryba z warzywami, mozzarella z pomidorami 18 makrela z puszki, sałata ze szczypiorkiem i oliwą a teraz spadam do Melby
|
||||||
|
|
|
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
trzeci raz skasował mi sie post z powodu wygaśnięcia sesji what??????
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- raport czwartek Napisane przez sjeeny Pokaż wiadomość 1- płatki, kefir 1,5%, morele, suszone śliwki 2-chlebek chrupki ( pełnoziarnista mąka zytnia 82g, otręby pszenne 14g, płatki owsiane 7,7g nasiona sezamu , sól, na 100g produktu 89,7g składników pełoziarnistych 19% błonnika ), pasta z ciecierzycy, papryka czerwona, pomidor, kawałek ogórka 3- kalafior, brokuł na parze, troszkę marakronu, twaróg chudy 4- grilowana pierś z pieczarkami, cebulką i kapusta kwaszoną lampka wina - bo goście ostatecznie jednak wczoraj piątek 5,10 - górskie, mleko 0,5%, 4 morele, 4 sliwki, kilka malin i borówek 9,30 grilowana piers z sałatką z sałaty lodowej, pomidorów, ogórków, celulki z dresingiem z łyzeczki majonezu kieleckiego i musztardy dijon 15,00 jabłko - wiedziałam, że nie wyrobię się na obiad przez urzędy 16,00 grilowany pstrąg, brokuł i kalafior na parze dorzucony na chwilę do pat. grilowej Palomeetka gratuluję finiszu, mam nadzieję, że zostaniesz dobra duszo zaraz poodpisuję ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Anusia WYPADA nie zjeść ani kawałeczka, możesz się zasłonić się rożnymi wymówkami, np alergia albo nałożyć ciut i nie zjeść - ja zawsze mówiłam wprost pysznie wygląda ale dziekuję, nie mogę - po latach fiksacji jedzeniowych nikogo to nie dziwi Uważam, że MM sprawdza się na wyjazdach, zwłaszcza teraz latem jak jest tyle warzyw
|
|
|
|
#1227 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do wagi to jasne, nie ma sprawy ważę 54-56kg przy 158cm (zależnie od cyklu..) i wiem, że może powiecie, że teoretycznie nie powinnam się w ogóle odchudzać, bo przecież waga i bmi w normie, jednak dla mnie to nie jest w ogóle żaden wyznacznik, ok mogę i ważyć te 54 kilo, ale jak będę miała w sobie więcej mięśnia niż tłuszczu poza tym wiem po sobie, że najlepiej czułam się w wadze ok. 49-50 kilo, z tym, że te 48-49 to absolutne minimum bo poniżej miałam już problemy natury kobiecej (jeśli wiecie co mam na myśli..) poza tym jestem niska i każdy dodatkowy kilogram widać podwójnie, do tego mam figurę gruszki, więc nie wygląda to najlepiej z mojego punktu widzenia, dysproporcja pomiędzy górą a dołem jest spora, tak więc chciałabym wrócić do tej wymarzonej wagi, bo wtedy czułam się ze sobą na prawdę dobrze, no ale niestety od 1,5 roku nic nie spadło, a nawet przybyło, bo ważyłam mniej niż teraz, tak więc MM to chyba już moja ostatnia deska ratunku a co do wyjazdu to ja bym mimo wszystko nie odpuszczała diety, bo skoro ma to być styl życia to przecież nie będziesz chyba z niego rezygnować na pewien okres czasu, zrobisz jak chcesz ja bym jednak starała się przynajmniej w większości posiłków trzymać zasad, ew. tych z II fazy, a jedno ciacho myślę, że nie zaszkodzi jakoś specjalnie, jeśli reszta jedzenia będzie zdrowa no i życzę miłego wyjazdu ![]() Cytat:
![]() a oscypki ja też kocham niestety i to baardzo , z resztą tak jak i wszelkie inne sery ![]() smakują ci te tekturki? ok dodam jeszcze menu i zmykam, bo się rozpisałam chyba ![]() 1 naleśniki (mąka orkiszowa typ 1850, mleko 1,5%, białko jaja) z borówkami amerykańskimi, serkiem homo naturalnym i cynamonem [W] 2 serek wiejski + gotowane jabłko i śliwki renklody - taki dżemik w sumie 3 zapiekana cukinia faszerowana (pierś z kurczaka, cebulka, pomidory, papryka, przyprawy i na to odrobina żółtego sera) [T] 4 sałatka (sałata, pomidor malinowy, papryka, ogórek zielony, rzodkiewki, odrobina pokruszonego sera z niebieską pleśnią ) [ T]
|
|
|
#1228 | |||
|
Raczkowanie
|
sjeeny co do chleba chrupkiego, to dużo w nim błonnika, więc moim zdaniem jest ok
![]() Cytat:
![]() proszę się pilnować na przyszłość ![]() dziekuję ![]() ![]() oczywiście, że zostaję, a gdzie mam iść ![]() ifellinlovewithadeadboy a ćwiczysz? ćwiczenia pięknie podkręcają metabolizm i może pomogłyby na uparta wagę? Cytat:
(chyba, że maja jakąś masakrę w składzie) no nie chodzi o to, aby jeść je na tony, ale jako dodatek do obiadu są bardzo ok chleb mi się skończył , więc się ratowałam tekturkami ![]() długo nie mogłabym ich jeść, bo za twarde ale od czasu do czasu ![]() Cytat:
![]() i słaba kolacja! do takiej sałatki najlepiej wędzoną rybę dać i obserwuj, czy ser na kolacje Ci nie szkodzi, bo waga może iść w górę... i dzisiejszy 100 dzień!!! 6:30 owsianka, dżem, pomidor 10 tekturki z humusem, ogórek, sałata 13 grillowane warzywa z fetą, kiszone 17.30 zupa pomidorowa z soczewicą, kiszone ogórki tak mnie po fecie zaczęły bolec jelita, że ech ale po mięcie przeszło, uff podsumowanie jutro jak się pomierzę i zważę ![]() pewnie będzie masakra, ale co tam, zawsze mogę zacząć liczyć od nowa nie? |
|||
|
|
|
|
#1229 |
|
Raczkowanie
|
oj dubel
sjeeny tez mam problemy z wysłaniem posta, coś się krzaczy forum ![]() ifellinlovewithadeadboy świetny masz tekst w podpisie ![]() i o co chodzi z Twoim nickname? (jeśli można wiedzieć)
Edytowane przez palomeetka Czas edycji: 2013-08-02 o 21:36 Powód: dubel |
|
|
|
|
#1230 |
|
Raczkowanie
|
palomeetka
wiesz jestem tak opchana, że cały dzień mogłabym nie jeść strasznie mnie wzdyma po strączkach, już rozkminiałam, że może za cięzkie na kolację, spróbowałam na drugie śniadanie... nic nie lepiej... taka mi bulwa wyskoczyła pod cyckami plus reszta standardowych objawów - nie wiem, organizm musi sie przestawić ? Nigdy nie jadłam strączkowych? Oswoić je ... dam sobie czas... rozumiem, że strączki można i do T i do W, chociaż po łyżce będę próbować.... też jesteście tak osłabione? Ja nie wiem czy ma sens doszukiwać się zmian w swoim organizmie przy tych warunkach atmosferycznych... ale dostaję niemal ataków narkolepsjii jestem wykończona, zasypiam z lapkiem na kolanach....co jest
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

)

, z resztą tak jak i wszelkie inne sery
) [ T]