|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
nie każdy gin daje skierowania na badania - mi np mój nie dał i na forum doczytałam co robić; dopiero jak poszłam prywatnie to inny gin zaproponował mi wszytskie badania u siebie w klinice; część zrobiłam sobie na NFZ, a część prywatnie
|
|
|
|
#842 |
|
Zadomowienie
|
ja chodzę tylko prywatnie, więc zobaczymy co dalej...a wyszlo Ci cos konkretnego z tych badań???
|
#843 |
|
Rozeznanie
|
ZygaEffka
no i miałam rację..ale już jest po..i powiem szczerze że jest już trochę lepiej..
|
#844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#846 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wymazy na chlamydie, ureaplasme i mykaplasme zrobiłam sobie prywatnie przeciwciała ANA1 i ANA2 (bo mam hashimoto) - 150 pln z przychodni przyzakładowej miałam zespół anyfosfolipidowy, toksplazmozę, TSH, przeciwciała tarczycowe na NFZ będę mieć kariotypy - koszt prywatnie 800-900 pln wyszły mi przeciwciała ANA2 - jeden lekarz powiedział, że mogły być przyczyną i następna ciąża powinna być prowadzona razem z immunologiem czekam czy coś wyjdzie na kariotypach, reszta badań nic nie wykazała aha jeszcze mi zaproponowano prywatnie badania chromatyny plemnikowej - 350 pln i histeroskopię za 1100, ale nie zrobiłam ich bo są za drogie |
|
|
|
|
#847 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Widzę że wątek trochę zamarł a to znaczy chyba tylko dobrze ;-) żadnych nowych złych wieści. Jak się czujecie ?? piszę do tych co już udało się zajść w ciążę i do tych ktore nie dawno straciły maleństwa . U mnie czas leci tak szybko że jak patrze na kalendarz i jak widzę nadchodzącą datę powrotu do pracy to mnie ciary przechodzą . Jestem w fazie owulacji tak więc starania trwają , okaże się za jakiś czas jakie efekty ;-) Pozdrawiam !
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Dwa miesiące temu poroniłam samoistnie, byłam w połowie 5 tygodnia W ciąże zaszłam bardzo szybko- udało się za 1 razem, niestety moje szczęście nie trwało zbyt długo. Chcę zrobić sobie w tym miesiącu badania przed nastepnymi staraniami a od września już działać. Trzymam kciuki za wszystkie, które ponownie się starają i za te już zafasolkowane, tym razem musi być dobrze
|
|
#849 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#850 |
|
Raczkowanie
|
Kochane podczytuje was tez poroniłam dowiedziałam sie rok temu ze ciaza obumarła. Teraz jestem w osiemnastym tyg i wszystko jest ksiazkowo
Zrobiłam progesteron miałam b niski biore duphaston od poczatku ciazy i pomaga Głowy do góry
|
|
#851 |
|
Przyczajenie
|
Hej, ja też czytam ten wątek bardzo często. Ja również poroniłam w styczniu tamtego roku, w zasadzie to moja ciąża obumarła w 19 tygodniu. A teraz jestem w 31 tygodniu ciąży i w październiku przychodzi na świat mój długo wyczekiwany synek
Także głowy do góry dziewczyny, wszystko się z czasem ułoży.
|
|
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
nie odzywałam się tyle czasu, bo wzięła mnie jakaś załamka.. ![]() w sobotę byłam u gina na wizycie i w usg endometrium ładniutkie, ale mam czekać aż hcg spadnie..poronienie było 23lipca, potem w szpitalu 27lipca miałam 1265, potem 7sierpnia robiłam i wyszło 46,8..teraz kazała mi pójść 17 zrobić i 19 na wizytę.. mam nadzieję, że spadnie bo chce już jak najszybciej znowu zacząć starania..teraz nie pozwoliła, bo powiedziała, że jak beta nie spadnie to nawet gdybym zaszła to ciąża może źle się rozwijać i np. ulokalizować się w jajniku, itp..i ona mi powie kiedy mogę.. ale ja czekam aż hcg spadnie..i zaczynam bo już nie mogę..normalnie masakra..myślałam, że już jest lepiej ze mną..ale gdzie tam.. lepiej chyba będzie jak znowu będę w ciąży..sama juz ze sobą nie mogę wytrzymać..
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które już są w ciąży, czy lekarze na początku przepisywali jakieś lekarstwa na utrzymanie jeśli tak to jakie i na jak długo. Jestem po stymulacji clo, która niestety nie skutkował a wręcz miała działanie przeciwne czyli brak owulacji, lekarka kazała odstawić wszystko i starać się naturalnie, a jak i to będzie bez efektów to czeka mnie laparoskopia (mam PCOS). Dlatego jeżeli zajdę w ciąże to nie wiem jak szybko gnać do gin.
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Ja nie posluchalam , zaryzykowalam I bralam Od razu 2 x dziennie po jednej tabletce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#855 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Ok 6 chyba tygodnia, po kochaniu się z mężem pojawilo się plamienie, więc luteina 2x2. W 10tyg gin kazal odstawic i teraz (17tc) jest wszystko ok. Jeśli by się udało (czego Ci życzę) biegiem najpierw beta a potem z wynikami do lekarza. Ja poszłam tak wczesnie, że usg nic nie pokazało, więc wyniki były dla potwierdzenia i na ich podstawie zalecił mi lek ![]() Aha i dodam, że wg mnie na ta chwilę uważam, że obyłoby się bez luteiny Wszystkiego dobrego!
|
|
#856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Podobnie jak Patrycja uważam, że nie jest to konieczne. Jeśli ciąża jest silna to da sobie radę bez wspomagania, a jeśli nie to nawet leki nie pomogą, zwłaszcza w tych pierwszych tygodniach, aż do pojawienia się akcji serca. |
||
|
|
|
#857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba byśmy musiały się spotkać i poryczeć sobie nazwajem przy jakims porządnym drinie ![]() Ja też mam ciężkie dni , mąż mi mówi że boi się że ja zwariuje od tego myślenia i układania w głowie każdego dnia cyklu i wszystkiego co jest związane z przyszłym zajściem w ponowną ciążę... Pewnie ma rację ale ja nie robie tego celowo. Wczoraj trafiłam do Gina z ostrym zapaleniem pochwy, macicy i jajników , doprowadziłam się do tego stanu będąc nad jeziorem... ![]() Jestem kretynką z tego wychodzi bo chciałam o wszystkim zapomnieć i poszaleć we wodzie. Biorę antybiotyk tak silny że jeśli się staraliśmy w tym cyklu o dzidzie to moge zapomniec o tym że się udało. Do tego dopochwowe i do odbytnicze czopki ... zwolnienie lekarskie na 10 dni a 18 sierpnia miałam wrócic do pracy po skróconym macierzyńskim..zamordują mnie w robocie na bank już poszły teksty że kombinuje zeby nie wrócić. W tej chwili bardziej mnie to wykańcza niż "planowanie ciąży" . Zawsze mam problem z tym że boję się co inni powiedzą. 20 sierpnia ide tez do dietetyka bo moja tarczyca dała mi do wiwatu w postaci kilkunastu zbędnych kg. rosnę w oczach a leki które biore powinny działać w odwrotny skutek waga powinna spadać a ja tyje. Mam problemy z koncentracją , wiele rzeczy szybko wyprowadza mnie z równowagi , na prawdę szybko , stałam się wybuchowa i wulgarna. Pozdrawiam was dziewczyny wszystkie i ściskam żebyśmy wytrwały bo to wszystko to ziarnko piasku w morzu ale te ziarnko wazy więcej niż innym się zdaje dlatego nas tak to boli . Ale przetrwamy bo mamy kogoś kto nas kocha.
|
|
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
karolinka, zyga wiem co przeżywacie
![]() robaczku ja dostałam profilaktycznie duphaston i Acard
|
|
|
|
#859 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny moja beta chyba za wolno spada
![]() 7 sierpnia było 46,8 a dzisiaj 17 sierpnia 11,4..myślałam, że już będzie 0 .. do tego w środę zaczął się mi okres..bardzo skąpy ale jest..tzn.dzisiaj już tak jakby końcówka.. nie wiem co o tym myśleć..
|
#860 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Strata ciąży powoduje ogromne spustoszenie w głowie kobiety. Teraz jestem spokojniejsza, chociaż lęk zawsze jest. Ale potrafię cieszyć się z tego, że ciąża przebiega bezobjawowo a ja czuję się znakomicie. Trzymam za Was wszystkie kciuki.
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
Hej
byłam dzisiaj na wizycie u gin z wynikami bety 11,4 ![]() mówiła, że dobrze że spada, zrobiła usg mówiła że niedługo będzie owu bo jest pęcherzyk, ale żeby się wstrzymać do następnego okresu bo hcg jeszcze całkiem nie spadło.. i z tego nie bedzie prawidłowej ciąży..jedynie może byc pozamaciczna.. ![]() więc kazała czekać jeszcze ten cykl.. masakra, a już się nastawiłam, że w czwartek pójdę na hcg i może będzie już 0?i będzie można w tym cyklu próbować..a tak..jeszcze cały miesiąc...nie wytrzymam!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! ja chce już!!!
|
#862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Doskonale Cię rozumiem - chyba każda z nas miała tak, że chciała być w ciąży zaraz po stracie, ale z naturą nie wygrasz...Chyba po prostu trzeba się uzbroić w cierpliwość - będzie co ma być i gdy zechce być
|
|
#863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba nic innego nie pozstaje jak po prostu poczekac..
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
wiem dziewczyny wiem to wszystko..
![]() po tej wizycie u gina znowu przepłakałam cały wieczór.. nie wiem może jestem jakaś nie normalna, ale tak poprostu mamtak bardzo chciałam tego dzidziusia, a po tym jak go straciłam..wszystko straciło sens..masakra jakaś 17.07 najgorszy dzień mojego życia..a potem 23.07 poronienie łatwo jest mówić, ale każdy jest inny, ja jestem takim typem człowieka, że...czasami chciałabym być inna, nie tak bardzo uczuciowa..bo to czasami tylko szkodzi zamiast pomagać.. ![]() no cóż ale nic nie poradzę na to..taka jestem i już tego się nie da zmienić..bo taka się urodziłam.. A co tam u Was inne staraczki po poronieniu? udało się którejś z Was?
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
karolinka85
ja mam mocne postanowienie: od jutra zaczynam mierzyć temperaturę, kalendarzyk NPR wydrukowany, termometr przy łóżku i działam. Tak prawdę mówiąc, to nie wiem co mi to da, no ale przynajmniej czymś zajmę myśli przy analizie wykresów
|
#866 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() Karolinka-nie zadręczaj się tak...zobaczysz wszystko powoli sie ułoży...organizm tez potrzebuje chwili na wrócenie do normy... Ja byłam na pierwszej wizycie po # po pierwszej miesiączce...dostałam skierowanie na pierwsze badania takie podstawowe...i 2 wrzesnia idę na usg ginekologiczne...i muszę ogarnąc skierowanie do poradni genetycznej...no i powoli leci..lekarz mi powiedział, ze jak nie mam obaw to za miesiac mogę zacząc starania...zobaczymy czy się odważymy...
|
#867 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie dziś właśnie nadszedł ten smutny dzień - TP
Oczywiście obudziłam się z płaczem, po raz pierwszy śnił mi się mój syn, ale śniło mi się też, że miałam drugie dziecko, którym w ogóle się nie cieszyłam, ze względu na to, co się stało z tym pierwszym... Może to znak, żeby zacząć już żyć przyszłością i przestać rozpamiętywać...?Z badań nic mi nie wyszło, ale też nie miałam zlecanych jakichś specjalnych po #, ponieważ wszystkie wyniki z czasu ciąży były wzorcowe (ale ja nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych i mój nowy gin twierdzi, że to często oznaka słabej ciąży - niestety w moim przypadku boleśnie potwierdziła się ta teoria). Miałam pecha... ![]() Zaczęliśmy się starać w poprzednim cyklu, ale mimo, iż działaliśmy w odpowiednim czasie to nic z tego nie wyszło, co mnie totalnie załamało i zniechęciło... Zaczęłam mierzyć temperaturę (po raz pierwszy w życiu aaaaaaa!!!!!) i staram się zrozumieć tajniki mojego pokręconego organizmu, ale nie wiem, co z tego wyjdzie... Wkurzam się na siebie, bo cały zeszły miesiąc raportowałam mężowi: "Dziś mam płodny śluz", "Dziś mam ból jajników", blablabla i niepotrzebnie przeniosłam całą swoją wewnętrzną presję na niego, a nie chcę, żebyśmy się stali takim zdesperowanym małżeństwem... Eh sama nie wiem.... Zaczynam się zastanawiać, czy jestem w ogóle gotowa na kolejne dziecko, kolejne ryzyko porażki... A jak u Ciebie Mlebidakin? Jak się czujesz? Będziecie się starać? Często o Tobie myślę...
|
#869 |
|
Rozeznanie
|
Carolyna, Izetka
Dziewczyny trzymam kciuki za NAS-wszytskie starające się, oby tym razem się nam udało..
|
#870 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kobietki!
Przez parę dni miałam ciężkiego doła, takiego który totalnie izolował mnie od świata... to było trudne dla mnie i dla mojego męża. Wczoraj się ogarnęłam i podjęłam decyzję w sprawie macierzyństwa.. Oświadczyłam mężowi że nie chce mieć teraz dziecka , doszłam do tego pod wpływem wszystkich skumulowanych we mnie emocjach. Ostatnie kilka miesiecy doprowadziły do tego że chyba sie oddaliliśmy od siebie bo wszytsko stało się takie mechaniczne ukierunkowane w strone moich cykli . Powiedziałam sobie dość! nie będę niszczyć tego w taki sposób , to wcale nie musi być takie nienaturalne , wiec dlaczego my tak musimy robić . A więc decyzja została podjęta. Jeśli się uda zajść w ciążę to tylko dzięki temu że odpuścimy sobie oboje te wieczne testy cyklów , kochanie sie w wyznaczone przez kalendarz i przez testy owu dni , będziemy żyć normalnie i kochać się kiedy zechcemy a nie kiedy kalendarz wyję wykrzyknikami "OWULACJA!!!!" ;-) co ma być to będzie. Ten czas poświęcam na odnowe siebie , zdrowia, urody i samopoczucia, dzięki czemu wiem że mój mąż też z tego skorzysta i wróci miedzy nami to szaleństwo i spontaniczność jaka była przez zajściem i utraty tamtej ciąży. Czas zakończyć ten rozdział i rozpocząć nowy . Wracam do pracy po kilku miesiącach przerwy , może to też przyczyni się do tego że z czasem przestanie być priorytetem zajście w ciążę. Czas się wziąć w garść i koniec ![]() ![]() klask i:Pozdrawiam Was Kochane i życzę aby wszystkim nam się ułożyło bo zasługujemy na to !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

no i miałam rację..ale już jest po..i powiem szczerze że jest już trochę lepiej..

za wszystkie, które ponownie się starają i za te już zafasolkowane, tym razem musi być dobrze

klask i: