|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
A co to ten prevenal? Też robimy dziś 6w1 i ciągle dumam czy pneumokoki dziś czy później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
co do zwierząt i ich laktacji
![]() zero stresu i cały miot szczęśliwy i najedzony ![]() === dzień dobry w ten piękny i deszczowy dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
BAN stały
|
Witamy w ten upalny dzień
![]() Dziś małe urodziny 3 miesiące ma już Adi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
No to Michas razem z Adim swietuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4327 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
A leci leci zlecialo ze hoho nawet nie wiem kiedy
:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4328 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za to uśmiechy rozdaje zawodowo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4330 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Idę po ziemniaki do tesco Dzisiaj na obiad mizeria,ziemniaki i jajo;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4333 | ||
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() Ja swojego nie dam rady nauczyć leżenia na brzuchu, 2 minuty i jest wielki wrzask, nie dam rady go zostawiać jak jeszcze mam wrażenie jakby nie mógł złapać powietrza ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja sie chyba zastrzele.Własnie zjadłam dwie łyżki lodów czekoladowo śmietankowych carte dor bo Małemu nic od lodów sie nie dzieje i czytam skład a tam: pasta z orzechów laskowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cloche- hormonów na laktacje to krowy na pewno nie dostają ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() bo kąpieli w jeziorku raczej sobie nie odpuszczę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kurde... znowu mi posty powcinało ![]() Marchewka- fajnie Wam, że w góry jedziecie ![]() ![]() My jak chcieliśmy jechać do kołobrzegu do w tym hotelu mają (w cenie) cały pakiet dla maluszków (przewijak, łóżeczko, woreczki na pieluchy itp. ) odczyn po szczepionce podobno do 3 dni, ale może W. nic nie będzie ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój mały CHYBA po orzechach dostał wysypki a tak to nic złego się nie działo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Elizka w niedzielę skończyła 6 tygodni ale ten czas leci ![]() masę czasu mnie tu nie było aż wstyd mi za siebie, często czytam ale nie mam za dużo czasu żeby wbić się w rozmowę. Mała ostatnio miewa ciężkie dni. Budzi się o 5-6 potrafi cały dzień nie spać a od 15 wrzeszczy do 20, biedulka ma takie kolki :/ już czasem nie wiem jak mam jej pomóc a bardzo bym chciała bo nie ma nic gorszego jak patrzeć jak się dziecko męczy i być bezradnym. A czasem gdy jest lepszy dzień to albo odsypiamy noc albo musze postrzątać, poprać ugotować i się ogarnąć tak mi mijają dni. Może jak Mała będzie starsza to się unormuje a ja będę miała więcej czasu choćby na wizaż ![]() Pozatym jestem sama, mąż w Niemczech. Pierwszy miesiąc był z nami ale niestety ktoś musi zarabiać wiec zostałyśmy same i odliczamy już dni do jego przyjazdu Chrzciliśmy Lizkę 14 lipca i musze powiedzieć że była bardzo grzeczna, mały aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Rozeznanie
|
Banka, Elusiek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryyy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Naucz go żeby Ci przygotowywał mleko jak wstaje i tyle, jak dziecko będzie najedzone to juz potem sama wszystko ogarniesz. Doszłam do wniosku, że moje dziecko orłem w rozwoju nie jest ![]()
![]() Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2013-07-30 o 09:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Piszecie, że Wasze maluchy nie chcą spać w ten upał, za to mój brzdąc wczoraj spał caly dzień z przerwami na karmienie. Za to w nocy postanowił sobie odbić. Marchewka zazdroszczę wyjazdu. Wojtka możesz nawet w umywalce umyć. Mieszko bardzo lubi, jak go wkładam do zlewu i pod bieżącą wodą zmywamy kupkę. A co do chusty - sprawdzałaś już, czy Wojtkowi będzie się w niej podobać? Mój panicz niestety konsekwentnie odmawia współpracy w tym temacie ![]() Vil ![]() ![]() Z tymi zwierzęcymi mamuśkami to nie do końca tak jak piszecie. Zdarza się przecież tak, że odrzucają młode, albo, że nie wszystkie są dobrze karmione, bo nie dla wszystkich starcza pokarmu i niektóre maluchy umierają. No i są krowy, które mają tylko chude mleko. A najlepiej widać to w dzikiej przyrodzie - matka rodzi np 6 osesków, ale karmi tylko 3, reszta umiera, mają tak np diabły tasmańskie. Rozpisałam się, ale to trochę moja dziedzina, więc wybaczcie ![]()
![]() |
#4343 | |
Zadomowienie
|
:Hi: wieczorem mieliśmy w sypialni 30 stopni, mały chyba przez to zbudził się o 24, ale później przespał do 7 picie iznowu do 10, a teraz od godziny leży pod karuzelką i piszczy
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie, dlatego np niektóre mleka krów nie nadają się do mleczarni bo są za chude/za tłuste. Muszą mieć odpowiedni proc. tłuszczu i specjalnie się je wtedy odżywia. Albo tak jak z psami i kotami. Nie zawsze kocica i suka wykarmią młode. I wtedy te najsłabsze zdychają. A kocica czasami porzuca swoje kocięta bo wie, że ich nie wykarmi. Rodzi i zostawia chyba z nadzieją, że je ktoś znajdzie. albo inne ssaki są przypadki, że matka nie chce karmić dziecka i odrzuca je, wtedy karmią sztucznie, albo dają na wychowanie innej matce z poobnego gatunku. Moja też ma 2,5 i też nie łapie zabawek. Od wczoraj ze skupieniem wyciaga rączkę, próbuje, ale nie łapie. trzyma dłużej w rączce jedynie pieluchę, chusteczkę jakiś materiał, reszte wypuszcza po chwili. Przekręcanie z brzucha na plecy już jej się znudziło i już rzadko robi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale dla pociechy powiem Ci co umie z takich rzeczy, które nie wymieniają w skokach rozwojowych ![]() - świetnie pokazuje "nu nu" swoim rodzicom i nie tylko ![]() - opanowała do perfekcji odruch wymiotny po wsadzeniu sobie całej dłoni do buzi ![]() - potrafi podczas prykania zarzucić niemalże nogi za głowę - pięknie ssie kciuk, prawie do łokcia - udaje rekina w wannie - bo ostatnio kąpiemy się w dużej - ooooo a jej ulubionym zajęciem jest wywijanie dolnej powieki do środka oka (jak pierwszy raz to zrobiła, przestraszyłam się i myślałam, że mi dziecko zmutantowało) - czasami uda jej się pogrzebać w uchu albo nosie - stara się by matka i ojciec wyłysieli bo uwielbia wyrywać włosy - ooooo a jak uwielbia drapać swoich rodzicieli, jakby wrócili z wojny - sika eee ze 40 razy na dobę chyba co sprawia jej wielką przyjemność bo zawsze ma uśmiech na twarzy ![]() - stwierdza, że podczas jedzenia z butli nie trzeba zamykać do końca buzi i wylatuje jej bokiem, bo przecież matka może ją przebrac 8 razy dziennie etc.... także no cóż, rośnie mi geniusz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a dajemy radę ... ale ja się nudzę strasznie i odliczam aż mąż przyjdzie. do 9 miałam posprzątane, poprane, więc robić nic nie muszę, a dziwnie mi położyć Przemka obok i brać się za książkę czy coś ... mam wyrzuty sumienia że go zaniedbuje ![]() ![]() jak Wy to robicie że wytrzymujecie z dziećmi w domu same, ja już wariacji dostaje a to pierwszy dzień? chyba do babci pójdę ![]() mam kryzys pierwszego samotnego dnia z małym ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-30 o 10:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Do tego zestawu u swojego malucha dodałabym jeszcze pierdzenie na widok osoby którą się lubi ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a noc mieliśmy ciężką .... gorąco, duszno, Przemek o 3 zjadł 50 ml, o 7 kolejne 50, teraz zaszalał i zjadł 80 ![]() Cytat:
![]() super ![]() fajnie z tym wyrywaniem, Przemek jeszcze nas nie dotyka w ogóle ... tylko palca łapie czy za łapkę ale bardziej przypadkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
U nas Lila dzisiaj zrobiła mi niespodziankę, zachodzę w nocy żeby ją nakarmić, dziecka w łóżeczku nie ma..... Zaglądam pod przewijak, jest i leży na brzuszku
![]() - łapiemy w rączkę grzechotkę i wkładamy do buzi - to samo robi z oballem, ale dwoma rączkami - szkoda, że tak go niewygodnie mamłać ![]() - przewracamy się z pleców na brzuszek i odwrotnie, leżymy na boczku - gadamy sobie - miziamy się rączkami po kolankach - wpychamy piąchy do buzi - ślinimy się - trzymamy główkę sztywno będąc na rękach u mamusi - na brzuszku zadzieramy główkę, patrzymy na wprost, pełzamy, podnosimy klatkę piersiową Mamy 10 tygodni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.