|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
A co to ten prevenal? Też robimy dziś 6w1 i ciągle dumam czy pneumokoki dziś czy później
|
|
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
co do zwierząt i ich laktacji
no to one po prostu karmią, nie rozmkminiają czy moje młode się najada? czy mam wystarczająco tłusty pokarm? czy jest go odpowiednio dużo? zero stresu i cały miot szczęśliwy i najedzony ![]() === dzień dobry w ten piękny i deszczowy dzień |
|
|
|
#4323 |
|
BAN stały
|
Witamy w ten upalny dzień
![]() Dziś małe urodziny 3 miesiące ma już Adi |
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
No to Michas razem z Adim swietuje
my tez mamy 3 miesiace huuraaaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
A leci leci zlecialo ze hoho nawet nie wiem kiedy
:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4328 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
W. od 7 nie śpi, teraz relaksuje się w leżaczku, bujam go nogą więc mam czas żeby nadrobić ![]() Cytat:
brawo WojtuśCytat:
Cytat:
nasz tylko 3 dni młodszy ale trzech ostatnich podpunktów nie wykonuje..za to uśmiechy rozdaje zawodowo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4330 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
Idę po ziemniaki do tesco Dzisiaj na obiad mizeria,ziemniaki i jajo;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4333 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
jak ten czas leci ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
superJa swojego nie dam rady nauczyć leżenia na brzuchu, 2 minuty i jest wielki wrzask, nie dam rady go zostawiać jak jeszcze mam wrażenie jakby nie mógł złapać powietrza z boku na drugi bok kręci się idealnie, ale jak już wyczuje że prawie leży na brzuchu odpycha się
|
||
|
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja sie chyba zastrzele.Własnie zjadłam dwie łyżki lodów czekoladowo śmietankowych carte dor bo Małemu nic od lodów sie nie dzieje i czytam skład a tam: pasta z orzechów laskowych
|
|
|
|
#4335 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cloche- hormonów na laktacje to krowy na pewno nie dostają ![]() Cytat:
Cytat:
też szczepiliśmy 6w1 Infarix hexa, małemu nic nie było.. no może bardziej śpiący byłCytat:
załamana jestem moim brzuchem Tż chciał nas zabrać nad morze na weekend ale jakoś go zbywam.. a niedługo jedziemy na mazury.. mam same 2-wu częściowe bikini i chyba muszę się zaopatrzyć w jakiś strój sprytnie maskujący brzuszek ![]() bo kąpieli w jeziorku raczej sobie nie odpuszczę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście nie ryczy ![]() Kurde... znowu mi posty powcinało ![]() Marchewka- fajnie Wam, że w góry jedziecie my ostatnio u teściów małego w misce kąpaliśmy jak fajna umywalka to też można.. albo zadzwoń do hotelu i zapytaj czy mają coś w swojej opcji..My jak chcieliśmy jechać do kołobrzegu do w tym hotelu mają (w cenie) cały pakiet dla maluszków (przewijak, łóżeczko, woreczki na pieluchy itp. ) odczyn po szczepionce podobno do 3 dni, ale może W. nic nie będzie naszemu nic nie było
|
|||||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mały CHYBA po orzechach dostał wysypki a tak to nic złego się nie działo
|
|
|
|
|
#4337 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mały go uwielbia
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Elizka w niedzielę skończyła 6 tygodni ale ten czas leci ![]() masę czasu mnie tu nie było aż wstyd mi za siebie, często czytam ale nie mam za dużo czasu żeby wbić się w rozmowę. Mała ostatnio miewa ciężkie dni. Budzi się o 5-6 potrafi cały dzień nie spać a od 15 wrzeszczy do 20, biedulka ma takie kolki :/ już czasem nie wiem jak mam jej pomóc a bardzo bym chciała bo nie ma nic gorszego jak patrzeć jak się dziecko męczy i być bezradnym. A czasem gdy jest lepszy dzień to albo odsypiamy noc albo musze postrzątać, poprać ugotować i się ogarnąć tak mi mijają dni. Może jak Mała będzie starsza to się unormuje a ja będę miała więcej czasu choćby na wizaż ![]() Pozatym jestem sama, mąż w Niemczech. Pierwszy miesiąc był z nami ale niestety ktoś musi zarabiać wiec zostałyśmy same i odliczamy już dni do jego przyjazdu Chrzciliśmy Lizkę 14 lipca i musze powiedzieć że była bardzo grzeczna, mały aniołek chyba lepiej chrzcić mniejsze dziecko bo jest spokojne i cał czas spi a większe to potrafi zrobić niezłą awanturkę w kościele
|
|
|
|
#4339 |
|
Rozeznanie
|
Banka, Elusiek
Wszystkiego Najlepszego dla Maluszków
|
|
|
|
#4340 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryyy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za pracę dla męża. Naucz go żeby Ci przygotowywał mleko jak wstaje i tyle, jak dziecko będzie najedzone to juz potem sama wszystko ogarniesz. Doszłam do wniosku, że moje dziecko orłem w rozwoju nie jest nie wyciąga rączek do zabawek, nie trzyma jak się jej wsadzi do łapki, nie obraca się z brzuszka, jedynie z boku na plecki. Jak skończy 3 miesiace czyli za 2 tyg pokaże ja rehabilitantce, to może coś zaleci jak z dzieckiem ćwiczyć, jak się bawić itd
Edytowane przez Ag_nes Czas edycji: 2013-07-30 o 10:55 |
||||
|
|
|
#4341 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
jak zaczyna próbować to ze 3 sek ma u góry i już piszczy że mu za cieżko ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4342 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale w nosku to chyba mały babolek jest ![]() Cytat:
![]() Piszecie, że Wasze maluchy nie chcą spać w ten upał, za to mój brzdąc wczoraj spał caly dzień z przerwami na karmienie. Za to w nocy postanowił sobie odbić. Marchewka zazdroszczę wyjazdu. Wojtka możesz nawet w umywalce umyć. Mieszko bardzo lubi, jak go wkładam do zlewu i pod bieżącą wodą zmywamy kupkę. A co do chusty - sprawdzałaś już, czy Wojtkowi będzie się w niej podobać? Mój panicz niestety konsekwentnie odmawia współpracy w tym temacie Vil dla męża za znalezienie pracy i powodzenia z Przemkiem Ale on już taki duży, że na bank dacie sobie świetnie radę.Z tymi zwierzęcymi mamuśkami to nie do końca tak jak piszecie. Zdarza się przecież tak, że odrzucają młode, albo, że nie wszystkie są dobrze karmione, bo nie dla wszystkich starcza pokarmu i niektóre maluchy umierają. No i są krowy, które mają tylko chude mleko. A najlepiej widać to w dzikiej przyrodzie - matka rodzi np 6 osesków, ale karmi tylko 3, reszta umiera, mają tak np diabły tasmańskie. Rozpisałam się, ale to trochę moja dziedzina, więc wybaczcie
|
|
#4343 | |
|
Zadomowienie
|
:Hi: wieczorem mieliśmy w sypialni 30 stopni, mały chyba przez to zbudził się o 24, ale później przespał do 7 picie iznowu do 10, a teraz od godziny leży pod karuzelką i piszczy
chyba zaraz pójde przewalić go na brzuch i pewnie zasnie Cytat:
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie, dlatego np niektóre mleka krów nie nadają się do mleczarni bo są za chude/za tłuste. Muszą mieć odpowiedni proc. tłuszczu i specjalnie się je wtedy odżywia. Albo tak jak z psami i kotami. Nie zawsze kocica i suka wykarmią młode. I wtedy te najsłabsze zdychają. A kocica czasami porzuca swoje kocięta bo wie, że ich nie wykarmi. Rodzi i zostawia chyba z nadzieją, że je ktoś znajdzie. albo inne ssaki są przypadki, że matka nie chce karmić dziecka i odrzuca je, wtedy karmią sztucznie, albo dają na wychowanie innej matce z poobnego gatunku. Moja też ma 2,5 i też nie łapie zabawek. Od wczoraj ze skupieniem wyciaga rączkę, próbuje, ale nie łapie. trzyma dłużej w rączce jedynie pieluchę, chusteczkę jakiś materiał, reszte wypuszcza po chwili. Przekręcanie z brzucha na plecy już jej się znudziło i już rzadko robi Z boku na plecy to chyba od urodzenia, albo ja jej ułożyć nie umiem, ale gdzie tam z jednego boku na drugi, nie mówiąc z pleców na brzuch, nie osiągalne dla mojego leniwca ; Także myślę, że bardzo od normy nie odbiega My byliśmy nawet u neurologa i mówiła, że ma jeszcze dużo czasu i spokojnie Także no coż staram się być spokojna, ale jak będziesz u reh to podziel się zabawami, bo mi się pomysły kończą a udawanie krowy (Jezoooo moje dziecko uwielbia jak udaję krowę ![]() Ale dla pociechy powiem Ci co umie z takich rzeczy, które nie wymieniają w skokach rozwojowych ![]() - świetnie pokazuje "nu nu" swoim rodzicom i nie tylko ![]() - opanowała do perfekcji odruch wymiotny po wsadzeniu sobie całej dłoni do buzi laboga:- potrafi podczas prykania zarzucić niemalże nogi za głowę - pięknie ssie kciuk, prawie do łokcia - udaje rekina w wannie - bo ostatnio kąpiemy się w dużej - ooooo a jej ulubionym zajęciem jest wywijanie dolnej powieki do środka oka (jak pierwszy raz to zrobiła, przestraszyłam się i myślałam, że mi dziecko zmutantowało) - czasami uda jej się pogrzebać w uchu albo nosie - stara się by matka i ojciec wyłysieli bo uwielbia wyrywać włosy - ooooo a jak uwielbia drapać swoich rodzicieli, jakby wrócili z wojny - sika eee ze 40 razy na dobę chyba co sprawia jej wielką przyjemność bo zawsze ma uśmiech na twarzy ![]() - stwierdza, że podczas jedzenia z butli nie trzeba zamykać do końca buzi i wylatuje jej bokiem, bo przecież matka może ją przebrac 8 razy dziennie etc.... także no cóż, rośnie mi geniusz ![]() ![]()
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
faceci ![]() a dajemy radę ... ale ja się nudzę strasznie i odliczam aż mąż przyjdzie. do 9 miałam posprzątane, poprane, więc robić nic nie muszę, a dziwnie mi położyć Przemka obok i brać się za książkę czy coś ... mam wyrzuty sumienia że go zaniedbuje jak Wy to robicie że wytrzymujecie z dziećmi w domu same, ja już wariacji dostaje a to pierwszy dzień? chyba do babci pójdę mam kryzys pierwszego samotnego dnia z małym
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-30 o 11:57 |
||
|
|
|
#4347 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Do tego zestawu u swojego malucha dodałabym jeszcze pierdzenie na widok osoby którą się lubi ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
że musie jakkolwiek udało go wpiąć |
||
|
|
|
#4348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a noc mieliśmy ciężką .... gorąco, duszno, Przemek o 3 zjadł 50 ml, o 7 kolejne 50, teraz zaszalał i zjadł 80 mam wrażenie że mu kolejny ząbek idzie bo znów nie ma apetytu i pakuje wszystko ciągle do buzi, ciągle musi smoka mamlać.Cytat:
super ![]() fajnie z tym wyrywaniem, Przemek jeszcze nas nie dotyka w ogóle ... tylko palca łapie czy za łapkę ale bardziej przypadkiem
|
||
|
|
|
#4349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Lila dzisiaj zrobiła mi niespodziankę, zachodzę w nocy żeby ją nakarmić, dziecka w łóżeczku nie ma..... Zaglądam pod przewijak, jest i leży na brzuszku
Także u nas tak:- łapiemy w rączkę grzechotkę i wkładamy do buzi - to samo robi z oballem, ale dwoma rączkami - szkoda, że tak go niewygodnie mamłać ![]() - przewracamy się z pleców na brzuszek i odwrotnie, leżymy na boczku - gadamy sobie - miziamy się rączkami po kolankach - wpychamy piąchy do buzi - ślinimy się - trzymamy główkę sztywno będąc na rękach u mamusi - na brzuszku zadzieramy główkę, patrzymy na wprost, pełzamy, podnosimy klatkę piersiową Mamy 10 tygodni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.

no to one po prostu karmią, nie rozmkminiają czy moje młode się najada? czy mam wystarczająco tłusty pokarm? czy jest go odpowiednio dużo? 

, jeśli będzie strasznie krzyczeć aplikować czopek Virbucol

z boku na drugi bok kręci się idealnie, ale jak już wyczuje że prawie leży na brzuchu odpycha się
przystawienie go, nawet jak jest mega głodny i zawsze zaczyna się od płaczu kilkuminutowego, potem je jak szalony, podaję mu pierś co 3 godz ale zawsze jest tak samo, teraz przez te upały to już w ogóle tragedia, niby powinno mu się chcieć pić, bo cały spocony jak mysz itp a on nic, po prostu nie domaga się jedzenia i z dnia na dzień jest gorzej, noce cale przesypia, jak się budzi to też nie jest głodny, na chama mu wciskam cycka (po 8 godz snu) i nie wiem co z tym fantem dalej robić, mleka jest dużo, ale z takim jedzeniem to raczej będzie zanikać, jutro idę się spytać do przychodni o szczepionkę na rotawirusa i może uda mi się pogadać z pediatrą ehh... i zobaczymy wagę, bo według mojej domowej to stoi w miejscu od kilku dni
w polowie super- tz mial wolne I pogoda piekna.wiec poszlismy nad morze, chodzilismy z wozkiem po piasku, jedlismy tradycyjna rybe z frytkami( swoja droga smieszny ten.narod, ze ryba I frytki to ich tradycyjne danie
my ostatnio u teściów małego w misce kąpaliśmy 
laboga: