Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 09:53   #2761
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wrzucam wam buńka z dzisiaj cale 103 cm
Heh ja już nie pamiętam ile tyle w brzuszku miałam. Mam zapisany pierwszy pomiar 99 cm w 13 tc, teraz 114 cm w 35 tc. .

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość

spoko, do tego zestawu jeszcze 4 razy dziennie rutinoscorbin i 3x2 tabsy magne b6 plus raz dziennie femibion i raz dziennie DHA to wychodzi 24 tabsy
Mhm ciekawe jak tam Twoja wątroba.

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
dziewczyny, a jakie kupujecie butelki?
w sensie jakiej firmy? i jak dużo, sztuk znaczy?
Ja planuje kupić laktator Avent z serii Natural z butelką antykolkową Avent Natural - ona ma chyba 125 ml. Jak będę miała potrzebę to zakupię jeszcze jedną w/w.
Stary 2013-07-30, 09:55   #2762
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
A to co tak późno? U nas jest w 3 klasie gimnazjum (moja sis miała rok temu, obecnie jest w 1 klasie ponadgimnazjalnej).
Bo u nas nie robią w szkołach, samemu trzeba
A brat właśnie skończył I klasę LO.

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
92cm to duzo twoim zdaniem? ja mam 96, dziś kończę 29tc
To zależy od budowy ciała, chuda ma 90 cm i to dużo, a jak któraś większa zaczynała, to to samo 90 cm, to mało

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:56   #2763
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Wstawiam swój bebzol Leci mi 33tc dokładnie 32t2d . Jak widać cały układ krwionośny mam na wierzchu

lovely

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Opowiem Wam dziwną sytuację. Przyjechała tutaj żona kolegi z córką od TŻ z pracy.
Ona tez tu kiedyś pracowała i mieszkała. W sumie na nasz ślub nawet przyjechała do Żar.
Wczoraj przyszła do pracy mamy i TŻ umówić się na kawę. Rozmawiając z moją mamą pyta " A monika dużo przytyła od ślubu? No bo teraz przecież nie musi się pilnować jak wcześniej. "

Moja mama jej tłumaczy, że ja sie nie pilnowałam jakoś bardzo i że przytyłam może 5 kg. A ona do niej " to co apetytu nie ma ?" A mama znów jej mówi, ze mam ale ja zawsze raczej zdrowo jadłam i mało, więc teraz też nie potrzebuję jakoś więcej.
Tak mnie to wkurzyło, no bo to, że ona w ciąży przytyła 30 kg, nie oznacza, że każdy tak tyje przecież.
Wiecie, że ona nie zdecydowała sie na drugie dziecko, bo bała sie że straci figurę po raz drugi ??

ehh ja znam taką ktora nawet raz nie zaryzykowała "utraty figury" i teraz ma 40 lat i zgrzyta zebami

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość

Ja pasy również zapinam. Brzuch mam super duży,ale odpowiednie upięcie nie powoduje u mnie jakiegoś dyskomfortu. Wolę jechać bezpiecznie niż w razie w wylecieć z dzieckiem przez przednią szybę.
ja zapinałam, ale uwaga uwaga... odkad dziecko jest główka w doł to niestety pas moze uszkodzic dzidzie przy ostrzejszym hamowaniu...
myslalamz e do konca ciazy bede jezdzic w pasach, ale po tym jak jakis debil z parkingu podziemnego wyjechał na pewniaka prosto przed moja maske (na szczescie nie mialam pasów bo przeparkowywalam tylko samochod i nie chcialo mi sie ) i hamowałam mu na drzwiach bocznych ...
mam taka zasade: jak jezdze po miescie przy niskich predkosciach nie zapinam pasów, a jak wyjezdzam poza miasto i jade szybciej to zapinam.
nie wiem czy słusznie, bo wiadomo ze nigdy nic nie wiadomo, ale wg mnie ograniczam prawdopodobienstwo.
pozniej bym chodzila zestresowana czy wszystko z dzidzia bedzie ok po takim hamowaniu w pasach i znow stres i nieprzespane noce

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 09:58   #2764
logoasia
Zakorzenienie

bajka jaki perwers
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:01   #2765
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
eh syry mi spuchly, na szczescie nie jakos kosmicznie
Mnie też stopy, kostki. Kupiłam sobie w niedziele takie domowe baletki z Lidla (szaro-różowe)-rozciągliwe to jakoś nogi mi się mieszczą.
Ale w klapkach do chodzenia po ulicy mam problem. Stopa nie chce mi się do końca wsunąć.

Cytat:
Wstawiam swój bebzol Leci mi 33tc dokładnie 32t2d . Jak widać cały układ krwionośny mam na wierzchu
Jaki ładny okrąglutki .

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Pff ja mam 37dni do TP jestem u kota bo pogoda fajna ale zaraz idę na autobus :p
Przestań nie strasz, mam ten sam termin co Ty . Ja mam dziwne przeczucia, że max za 3 tyg urodzę.
Stary 2013-07-30, 10:01   #2766
your Angel
czyli Endżi

Bajka, idealny scenariusz na film dla dorosłych...

Co do rozmiarów obwodów brzucha, to można się przejechać jak ktoś do tego przykłada dużą wagę. Ja mam wrażenie, że ilość centymetrów nie przekłada się na to, czy on jest wizualnie "duży" czy "mały" Na drobnej, niskiej dziewczynie każdy brzuszek ciążowy będzie się wydawał imponujący. A ja mam 180cm, ostatnio jak się mierzyłam to było 104 cm w bebzonie a niektórzy ludzie mnie molestują, że chłopczyk będzie malutki, nie wyglądam jak ciężarówka, bla-bla-bla.
Stary 2013-07-30, 10:01   #2767
ewacia85
Wtajemniczenie

witam masakryczną miałam noc a zarazem słodka Spałam całe 3 godz. O 24 Adi się wybudził bo męczył go katar i się zaczeło : mamusiu przytul mnie, siku( a chrabia na nóżkach nie zejdzie na dół bo nie ma skarpetek i oczka bolą od światła wię c4 razy go zanosiłam), gdzies koło 2 rano mamusiu jestem głodny, mamusiu piciu, mamusiu trzymaj mnie za rączkę , mamusiu przykryj mnie, mamusiu masz podusie dla dzidziusia, w kopńcu odwróciłam sie do niego tyłkiem (bo spał ze mną , gdyż tż ma nocki) a tu taka mała rączka mnie obejmuje i mówi : Mamusiu przytule cię po czym odwracam sie a ten mnei całuje i głaska po buzi ni włosach I tak to trwało do 3 rano gdzieś Potem tż mnie obudził jak wrócił o 6 a właściwie sama sie obudziłam a o 7 poszłam sie wykąpać a juz przed 8 Adi na nogach Miałam nadzieję że pośpi gdzieś do 9/.
U mnie deszczu nie było ale od rana wieje chłodny wiatr i niebo zachmurzone
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:02   #2768
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka jaki perwers
hehe nie wiem skad mi sie to wzielo teraz to by mi starczylo na zwyklaka
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:02   #2769
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja zapinałam, ale uwaga uwaga... odkad dziecko jest główka w doł to niestety pas moze uszkodzic dzidzie przy ostrzejszym hamowaniu...
myslalamz e do konca ciazy bede jezdzic w pasach, ale po tym jak jakis debil z parkingu podziemnego wyjechał na pewniaka prosto przed moja maske (na szczescie nie mialam pasów bo przeparkowywalam tylko samochod i nie chcialo mi sie ) i hamowałam mu na drzwiach bocznych ...
mam taka zasade: jak jezdze po miescie przy niskich predkosciach nie zapinam pasów, a jak wyjezdzam poza miasto i jade szybciej to zapinam.
nie wiem czy słusznie, bo wiadomo ze nigdy nic nie wiadomo, ale wg mnie ograniczam prawdopodobienstwo.
pozniej bym chodzila zestresowana czy wszystko z dzidzia bedzie ok po takim hamowaniu w pasach i znow stres i nieprzespane noce
Przy małej prędkości (tj. przepisowe 50 km/h) bez pasów też można zginąć. Dla mnie to żadne bezpieczeństwo. Pas można poprowadzić pod brzuchem, a pierwsze słyszę, żeby mogłoby to coś dziecku zrobić.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 10:03   #2770
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Witam się w 35 tc Jak to już blisko

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Bo u nas nie robią w szkołach, samemu trzeba
A brat właśnie skończył I klasę LO.
To ja już wolałam w szkole Wiem, że teraz bym z tym miała problemy np. do ślubu czy coś...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:05   #2771
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Mnie też stopy, kostki. Kupiłam sobie w niedziele takie domowe baletki z Lidla (szaro-różowe)-rozciągliwe to jakoś nogi mi się mieszczą.
Ale w klapkach do chodzenia po ulicy mam problem. Stopa nie chce mi się do końca wsunąć.
ja wczoraj biegłam w klapkach do tramwaju to mi spadala i nie dosc ze z tym brzuchem smiesznie sie biega to jeszcze te spadajace buty... musialam wygladac komicznie...
a spadaly bo wlasnie spuchniete sa i nie wsuwaja sie do konca

[/RIGHT]
Stary 2013-07-30, 10:05   #2772
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Czy tylko ja byłam zostawiana sama w domu już jak miałam 8/9 lat?
Ja sobie nie przypominam, żebym sama była.

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

zazdroszczę Wam tej burzy, u mnie nawet kropelka deszczu nie spadła...
U mnie dolnośląskie taka burza się rozpętała w nocy, błyskało, grzmiało, lało jak z cebra a teraz ok 20 stopni, super rześki wiaterek. O niebo lepiej!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2013-07-30 o 10:18 Powód: źle zacytowałam
m.a.r.t.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:05   #2773
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam masakryczną miałam noc a zarazem słodka Spałam całe 3 godz. O 24 Adi się wybudził bo męczył go katar i się zaczeło : mamusiu przytul mnie, siku( a chrabia na nóżkach nie zejdzie na dół bo nie ma skarpetek i oczka bolą od światła wię c4 razy go zanosiłam), gdzies koło 2 rano mamusiu jestem głodny, mamusiu piciu, mamusiu trzymaj mnie za rączkę , mamusiu przykryj mnie, mamusiu masz podusie dla dzidziusia, w kopńcu odwróciłam sie do niego tyłkiem (bo spał ze mną , gdyż tż ma nocki) a tu taka mała rączka mnie obejmuje i mówi : Mamusiu przytule cię po czym odwracam sie a ten mnei całuje i głaska po buzi ni włosach I tak to trwało do 3 rano gdzieś Potem tż mnie obudził jak wrócił o 6 a właściwie sama sie obudziłam a o 7 poszłam sie wykąpać a juz przed 8 Adi na nogach Miałam nadzieję że pośpi gdzieś do 9/.
U mnie deszczu nie było ale od rana wieje chłodny wiatr i niebo zachmurzone
hihi słodziak z Adiego moja anka tez dzis w nocy wariowała, ale ona nie da sie dotknąć jak ma focha
Stary 2013-07-30, 10:06   #2774
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

To ja już wolałam w szkole Wiem, że teraz bym z tym miała problemy np. do ślubu czy coś...
Ja też robiłam w gimnazjum, ale od kilku lat już ze szkoły się nie robi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 10:06   #2775
agusiamaskota
Wtajemniczenie

A w sobotę w końcu na zakupy! Cały miesiąc ciężkiej pracy, żeby w 3h wydać to... No, ale cóż życie Oby nie było ciepło Oczywiście samochód jest już pełny, wszyscy chętni na zakupy

Mama foka
Stary 2013-07-30, 10:06   #2776
Diorisha
Zakorzenienie

My z Ewą się nisko kłaniamy-na tyle na nisko ile nam ów brzuszek pozwoli i pięknie dziękujemy za brzuszkowe komplementy

Cytat:
Mi zostało 60 dni do TP
Niczym z piosenki coca-coli " coraz bliżej poród,coraz bliżej poród"

Cytat:
no sliczny brzusio taki ograglutki nie wydaje mi sie zeby opadl
No właśnie mi też się nie wydaje żeby opadł i dlatego wstawiłam fotki żebyście i Wy oceniły. Niepotrzebnie mnie tylko wczoraj wystraszyli

Cytat:
bozeee ale jaki ja sen mialam
najpierw dwa razy snilo mi sie ze jakims cudem osy mi sie do sypialni dostawaly a ja biegalam z kapciem i je tluklam, a ich co raz wiecej i wiecej :/
a drugi sen to juz w ogole hard core
snilo mi sie najpierw ze pracuje w labolatorium, jakiemus gosciowi krew pobieralam, pozniej zwrot akcji i znalezlismy sie na boisku z jeszcze dwoma innymi osobami i zaczelismy grac mecz. gramygramy wszystko cacy, nagle ktos pilke wybil po za boisko. wszyscy pobiegli jej szukac tylko ja zostalam. jakims cudem na boisku byl tort, wiedzialam ze zaraz tz sie pojawi, wiec sie na golasa rzucilam w ten tort (duzy byl ) i sie nim wytaplalam i tak czekalam na tz jak sie zjawil i mnie zobaczyl to tylko ubrania z siebie zerwal i sie bzykalismy w tym torcie oczywiscie obudzil mnie orgazm i mega spiety brzuch

ja pierdziele, co ten brak seksu robi z czlowiekiem

Ty to jesteś naprawdę mistrzunio Z mało którego Twojego posta się nie zaśmiewam
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:09   #2777
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
A w sobotę w końcu na zakupy! Cały miesiąc ciężkiej pracy, żeby w 3h wydać to... No, ale cóż życie Oby nie było ciepło Oczywiście samochód jest już pełny, wszyscy chętni na zakupy
Ja też czekam na wypłatę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 10:09   #2778
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Moja mama mnie w ogóle wczoraj zszokowała - ma znajomego, który ma dwójkę dzieci - córkę w wieku 4,5 roku i synka 5 miesięcy. Mama opowiadała, że ten znajomy kupił basen o wysokości 1,90m i jego córka do niego skaczę z daszku z garażu Fakt, faktem nie jest to jakaś duża odległość, ale po pierwsze może coś sobie złamać, a po dwa tyle wody! Ten znajomy mówi, że dobrze, że mała ma zajęcie, bo przynajmniej jest cicho... A ich 5 miesięcznego synka, też ciągnie do wody, na razie to mu stopy tylko maczają, chwała im za to normalnie

Mama foka
Stary 2013-07-30, 10:09   #2779
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Przy małej prędkości (tj. przepisowe 50 km/h) bez pasów też można zginąć. Dla mnie to żadne bezpieczeństwo. Pas można poprowadzić pod brzuchem, a pierwsze słyszę, żeby mogłoby to coś dziecku zrobić.
jasne ze mozna, ale pod brzuchem jest główka (tak ostatnio jak mialam usg to koles mi prawie po pipi jezdzil glowica, zeby główke zmierzyc)..
no mnie to powiedziala ginekolog, a jak opowiedzialam to mojej kolezance to ona powiedziala mi ze u niej w rodzinie byl taki przypadek uszkodzenia mózgu...
wiem ze nie ma sie co wkrecac... ja generalnie wychodze z zalozenia ze pasy chronia mnie, a nie dziecko wiec generalnie jakkolwiek to zabrzmi i cokolwiek o tym myslicie... wole przezyc ja.... jednak jak jade dwie uilice do sklepu, czy miedyz osiedlami gdzie wlasnie wyjezdzaja rozni idioci nie patrzac to nie zapinam pasow, choc zarzekalam sie ze cala ciaze bede zapinac.
nie zapinam pasow od tygodnia dopiero jak glowka jest nisko, brzuch jest duzy...wczesniej to ani przez mysl mi nie przeszlo zeby nie zapiac

[/RIGHT]
Stary 2013-07-30, 10:10   #2780
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

bozeee ale jaki ja sen mialam
najpierw dwa razy snilo mi sie ze jakims cudem osy mi sie do sypialni dostawaly a ja biegalam z kapciem i je tluklam, a ich co raz wiecej i wiecej :/
a drugi sen to juz w ogole hard core
snilo mi sie najpierw ze pracuje w labolatorium, jakiemus gosciowi krew pobieralam, pozniej zwrot akcji i znalezlismy sie na boisku z jeszcze dwoma innymi osobami i zaczelismy grac mecz. gramygramy wszystko cacy, nagle ktos pilke wybil po za boisko. wszyscy pobiegli jej szukac tylko ja zostalam. jakims cudem na boisku byl tort, wiedzialam ze zaraz tz sie pojawi, wiec sie na golasa rzucilam w ten tort (duzy byl ) i sie nim wytaplalam i tak czekalam na tz jak sie zjawil i mnie zobaczyl to tylko ubrania z siebie zerwal i sie bzykalismy w tym torcie oczywiscie obudzil mnie orgazm i mega spiety brzuch

ja pierdziele, co ten brak seksu robi z czlowiekiem
Piękny sen

Cytat:
To zależy od budowy ciała, chuda ma 90 cm i to dużo, a jak któraś większa zaczynała, to to samo 90 cm, to mało
Zgadzam się z tym
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:10   #2781
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też czekam na wypłatę
Rozumiem Cię doskonale...

Mama foka
Stary 2013-07-30, 10:10   #2782
tassia
Zakorzenienie

ciekawe jak z tymi adapterami, mialam kupic bo baaardzo duzo jezdze autem, ale jakos zlecialo, zal bylo kasy i klops

[/RIGHT]
Stary 2013-07-30, 10:10   #2783
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
hehe nie wiem skad mi sie to wzielo teraz to by mi starczylo na zwyklaka
mój tż był biedny w pierwszej ciąży jak sobie przypomnę co wyczyniałam to aż miło za to teraz niestety null, tż omija mnie szerokim łukiem bo przeciez orgazm tez zabroniony przy mojej szyjce
Stary 2013-07-30, 10:12   #2784
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
My z Ewą się nisko kłaniamy-na tyle na nisko ile nam ów brzuszek pozwoli i pięknie dziękujemy za brzuszkowe komplementy

Teraz mi się coś przypomniało z tym kłanianiem Idę siusiu wczoraj po 22, a tu chodzi po podłodze w wc taki obleśny czarny robal, chciałam go zabić, ale przez brzuch nie mogłam się schylić! No to zaczęłam się wydzierać, aż tata przyleciał zobaczyć co się dzieje, myślał, że rodzę

Mama foka
Stary 2013-07-30, 10:13   #2785
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
chyba prawie każda z nas ma ten układ krwionośny na wierzchu, a nie wydaje mi sie by byl nisko

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:13   #2786
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
hejo
u mnie dziś wizyta, mam nerwa. jeszcze tz dokłada swoje, znowu auto w warsztacie, drugie nie odpalamusialam prosic kolezanke zeby mnie zawiozla. ale przynajmniej przyjemnie chłodno obecnie
Kciuki za wizytę

Cytat:

Gratki

Net mi zamula straszliwie ... heh muszę sprawdzić czy zapłacony rachunek bo może w ten sposób dostawca chce mnie zmotywować do zapłaty
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:13   #2787
your Angel
czyli Endżi

Ja wielokrotnie czytałam/słyszałam, że więcej szkody - zarówno dla mamy jak i malucha - powoduje nie zapinanie pasów niż zapinanie.
Na logikę - jak nie zapięta ciężarówka poleci do przodu, to przecież z dużą siłą trzaśnie brzucholem przed siebie. Ja zawsze zapinam pasy i przeprowadzam pod brzuchem.
Stary 2013-07-30, 10:14   #2788
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ciekawe jak z tymi adapterami, mialam kupic bo baaardzo duzo jezdze autem, ale jakos zlecialo, zal bylo kasy i klops
mnie również czeka zakup adaptera a wydatek jest niemały
Stary 2013-07-30, 10:14   #2789
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Opowiem Wam dziwną sytuację. Przyjechała tutaj żona kolegi z córką od TŻ z pracy.
Ona tez tu kiedyś pracowała i mieszkała. W sumie na nasz ślub nawet przyjechała do Żar.
Wczoraj przyszła do pracy mamy i TŻ umówić się na kawę. Rozmawiając z moją mamą pyta " A monika dużo przytyła od ślubu? No bo teraz przecież nie musi się pilnować jak wcześniej. "

Moja mama jej tłumaczy, że ja sie nie pilnowałam jakoś bardzo i że przytyłam może 5 kg. A ona do niej " to co apetytu nie ma ?" A mama znów jej mówi, ze mam ale ja zawsze raczej zdrowo jadłam i mało, więc teraz też nie potrzebuję jakoś więcej.
Tak mnie to wkurzyło, no bo to, że ona w ciąży przytyła 30 kg, nie oznacza, że każdy tak tyje przecież.
Wiecie, że ona nie zdecydowała sie na drugie dziecko, bo bała sie że straci figurę po raz drugi ??
zazdrosna baba i jaka głupia,

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:

Diorisha piękny brzusio Też mam takie żyłki jak Ty, w dodatku na klatce piersiowej też, wyglądam jak zombi

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 10:15   #2790
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
no nie wiem czy to tak dobrze ze pełne auto ... ja bym chyba wolala sama niz z doradcami...bo by mi w głowie pokiełbasili tylko

Cytat:
Moja mama mnie w ogóle wczoraj zszokowała - ma znajomego, który ma dwójkę dzieci - córkę w wieku 4,5 roku i synka 5 miesięcy. Mama opowiadała, że ten znajomy kupił basen o wysokości 1,90m i jego córka do niego skaczę z daszku z garażu Fakt, faktem nie jest to jakaś duża odległość, ale po pierwsze może coś sobie złamać, a po dwa tyle wody! Ten znajomy mówi, że dobrze, że mała ma zajęcie, bo przynajmniej jest cicho... A ich 5 miesięcznego synka, też ciągnie do wody, na razie to mu stopy tylko maczają, chwała im za to normalnie
to ja jakas dziwna jestem bo planuje się z 3miesiecznym Maciejem na basen zapisac... juz znalazlam zajęcia dla noworodków
a jak miałam 4 lata to zawsze na duzym basenie z tata skakalam albo z trampoliny, albo robilam salta z jego ramion... fakt ze z tatą, a tu wyglada ze oni dziecko same zostawiaja w tym baseniku... mysle ze bym nie miala tyle odwagi,..albo jak kto woli braku mozgu...
to samo z kapielą
moja mama jak byłam w takim zaawansowanym przedszkolu pozwalala mi samej siedziec w wannie, ale musialam caly czas spiewac zeby mnie słyszała... i jak tylko przestawalam to bylo slychac... Kasia! Spiewaj

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości