|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
Dziewczyny czy w onlyher w pozaniu ktos mi dobierze stanik?
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
To jest Nipplex Patricia. Miałam już z tej firmy jeden stanik i może nie jest super jakości ale daje radę.
Co do śladów na ciele - też mam po zdjęciu każdego stanika, ale jak go noszę to zwykle tego nie odczuwam w żaden sposób więc chyba jest ok
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Zgaduję, że tak. Mają tam brafitting, ale sama nie korzystałam, więc się nie wypowiem.
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Poszukuję sportowego biustonosza na wymiary 70 pod biustem i 90 w biuście. Zazwyczaj noszę rozmiar 32E lub 30F. Najlepiej żeby biustonosz nie był zabudowany pod samą szyję. Znacie może jakieś ciekawe modele?
|
|
#4745 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
tu nie ma babć noszących zabudowane pod szyję
|
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
Przy okazji biustonoszy sportowych. Jakieś polskie firmy robią takowe? Muszę kupić sobie jakiś tak na próbę i nie ukrywam, że zależy mi na dość niskiej cenie.
|
|
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedziałam, że jest taki wątek, dziękuję bardzo
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki hilfe! szukalam juz na forach i tu i gdzie indziej...ale jestem w kropce. za 4 tyg mam wesele, wczoraj pod wplywem chwili kupilam sliczna sukienkę kremową ale ma caaaałe plecy odkryte z wyjątkiem miejsca nad łopatkami gdzie jest mała kokardka łącząca oba ramiączka no i mam problem. bez stanika troche niekomfortowo sie czuje jakos moje bąble są takie ble bez podtrzymywacza a cyckonosza tez nie założę bo jak to bedzie wyglądac. biustonosz samonosny odpada bo przy tancu jak sie spoce/sgrzeje to odpadnie (tak czytalam) a te biustonosze zapinane przy pupie tez odpadają bo mam do pupy dekolt na plecach. masakra
czy moze wiecie czy są inne biusnosze jakies special??
|
|
#4749 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4750 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio Dalia wypuściła stanik sportowy, ale nie wiem ile kosztuje.
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Elessar, jaki masz wybór w okolicach 80H-85GG? Rozmiar może być trochę inny, bo mierzone rok temu.
---------- Dopisano o 06:54 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Dalia FIT, cena ok 165zł. Obwody od 65. |
|
|
|
|
#4753 |
|
BAN stały
|
![]() w głowach im sie poprzewracało.. A już mialam się cieszyć , że polska firma chce zawojować rynek no to na pewno nikt tego nie kupi jak może mieć za tę cenę Panache sport... Trochę wygórowana cena jak na debiut i jak na Dalię ...
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
mam problem z dobraniem odpowiedniego biustonosza, bo jestem w ciąży i biust mi się powiększył, a obecny stanik już nie pasuje, odstają mi miski i biust się wylewa bo całość się już nie mieści. Poproszę o pomoc bo kalkulatory internetowe podają różne rozmiary i już sama nie wiem. 1. pod biustem - 83 2. luźno w biuście - 94 teraz nosiłam rozmiar 75B kalkulatory podają 80A lub 75C i nie wiem jaki wypróbować
|
|
|
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
Ja w dobie upałów chodzę bez stanika- a mam biust 75E, ewentualnie 80D. Da się, chociaż wygląda to jak wygląda,ale mam to gdzieś...A jaka wygoda...
|
|
|
|
|
#4756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeżeli noszony do tej pory obwód był wystarczająco stabilny, to wyjściowo zostań przy 75 i weź większą miseczkę, czyli 75C i zobaczysz czy jest ok, czy jednak potrzebujesz jeszcze większej miski, albo szerszego/węższego obwodu. Modele jednej firmy różnią się między sobą obwodami i wielkością miseczek, nie mówiąc już o różnych firmach, więc nie można się przywiązywać do konkretnej cyferki z literką, tylko mierzyć, mierzyć, mierzyć, wypróbowywać okoliczne rozmiary.---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
zbieganie po schodach bez stanika dla mnie wygodne nie jest
|
||
|
|
|
|
#4757 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Postanowiłam że zostanę uświadomiona i dziś wyposażona w miarkę poszłam na zakupy. Moje wymiary to 72 ciasno pod i 84 w biuście (88 w zwisie)Chodziłam 2 h i nic nie znalazłam (byłam w M&S i John Lewis) - szukałam czegoś w 30DD/E - i jakoś w każdym biustonoszu coś mi nie pasowało. W końcu w akcie desperacji weszłam do sklepu Rigby &Peller - tam kobieta mi dobrała 30DD - Simone Perele - Caressence i chyba dobrze mi leży (dołączam zdjęcia). Kupiłam i teraz się zastanawiam czy stać mnie żeby wydać 65funtów na stanik. I dochodzę do wniosku że raczej nie. I tu moje pytanie - czy warto zostawić i jakoś to znieść, czy jednak oddać i poszukać wśród firm które wymieniacie? Bo chyba jeśli jeden dobry się znalazł to inne też się znajdą prawda? i przepraszam za jakość zdjęć - bułki nad biustem nie ma - wydaje mi się, że światło się odbija, za to jest koło pachy, ale to chyba skóra bo jak podnoszę ręce i macam to czuję że skóra. Już mi bokiem wychodzi to dobieranie staników. Kupiłam też kilka na ebayu dziś, ale muszę poczekać aż dojdą. Edytowane przez madirz Czas edycji: 2013-07-29 o 23:55 |
|
|
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak możesz oddać, to oddaj, bo na pewno efekt niewart 65 funciaków. Dziwne, że w John Lewis nie znalazłaś, ale może właśnie szukałaś w złych rozmiarach? Pamiętaj, że wymiary w cm to tylko wstęp do ustalenia rozmiaru. Może powinnaś sprawdzić 30F, 28F i 28FF, i jeśli masz możliwość porównaj staniki z szerszymi fiszbinami (np. masquerade z tymi o wąskich fiszbinach (np. balkonetki freyi). Zwracaj też uwagę na szerokość mostka, jest różna w różnych stanikach. Spróbuj różnych, większa szansa, że dopasujesz.
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki bardzo, w takim razie będę walczyć dalej - w końcu mam 65 Ł więcej do wydania
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale gdy byłam szczupła, to nawet kąpałam się w staniku, tak mi piersi przeszkadzały. |
|
|
|
|
|
#4761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4763 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No właśnie ja mówię, że nawet tylko na WF warto , przecież nikt nie ćwiczy 24 h na dobę nieważne, czy ćwiczysz godzinę tygodniowo, czy biegasz 20 minut dziennie, działają wtedy największe obciażenia Ee... ja wydałam ponad 200 i nie żałuję ani złotówki ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Mi też tak się wydaje , że spłaszcza jakoś... ja bym oddała. |
|
|
|
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
Z moich doświadczeń wynika, że często łatwiej kupić tanio przecenionego lub z drugiej ręki brytyjczyka niż polski "tańszy". I to jest główny powód, dla którego noszę brytyjskie. Podaż shock absorberów, sportowców panache i freyi na rynku jest chyba jednak większa. Tylko trudno bez przymierzania dobrać... może spróbuj na początku jakiś z drugiej ręki?
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam LaSenze 36e i boję się że będzie niedobry.
Wiem, że teraz to już przepadło, czekam na przesyłkę. Rozmiar mi się zmienia co chwilę, więc kupiłam trochę w ciemno, sugerując się wymiarami. Otóż: pod biustem 78cm, w biuście 100cm. Aktualnie noszę 70ff i miski robią się maławe, obwód za ciasny - nosze tylko z przedłużką. Dlatego sobie wykombinowałam, że teraz zakupię 75f, czyli 34f (?) ale sprzedawca pisał, że obwód w spoczynku: 64cm obwód naciągnięty z rozsądkiem: 84cm, więc się skusiłam. Podpowiedzcie, będzie pasował? |
|
|
|
|
#4766 |
|
Raczkowanie
|
Chciałam tylko zameldować, że już wiem jak to jest gdy piersi patrzą do góry
I że zapłaciłam za stanik 1/3 wartości tego, który oddałam i jestem bardzo wdzięczna, że ten wątek powstał Powodzenia wszystkim,które jeszcze szukają
|
|
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Są stroje kąpielowe jednoczęściowe z wszytym biustonoszem. Panache takie ma. Bo faktycznie zwykły biustonosz sportowy się nie przyda.
|
|
|
|
|
#4770 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja ćwiczę dość dużo i miałam juz pełno staników sportowych, od tych z firm sportowych typu Reebok czy Adidas (nie polecam ich no i jest twardy i sztywny) , a teraz Anitę i jestem z niej najbardziej zadowolona (jest leciutka i b. dobrze stabilizuje biust przy skokach etc. )
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-08-01 o 08:29 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

Nawet nie wiedziałam, że jest taki wątek, dziękuję bardzo 

czy moze wiecie czy są inne biusnosze jakies special??

no i jest twardy i sztywny) , a teraz Anitę i jestem z niej najbardziej zadowolona (jest leciutka i b. dobrze stabilizuje biust przy skokach etc. )