|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
oooo a tu jakie piękne dokonania ![]()
![]() |
#4352 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
hello
![]() ![]() Motylek , Kinga- ![]() ![]() === ja teraz cieszę się jak głupia ,bo Młody właśnie SAM robi kupkę ![]() ![]() chyba delicol w ilości 12 kropli przed każdym karmieniem daje radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie cały czas powtarzam, że ona była przenoszona i po prostu powinna mieć teraz 3 miesiące i dlatego tak szybko wszystko się dzieje, ja już nie nadążam, muszę chyba przewijak ściągnąć z łóżeczka, bo się wypycha nogami do góry, podnosi dupkę i na bok się przewraca i brzuszek, więc boję się, że może mi zlecieć - także przewijak ląduje na kanapie.....
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ja już Delicolu nie daję, ale za to w niedzielę była kupka ze śluzem... Już nie wiem o co chodzi, nic nowego nie jadłam, wprawdzie teraz kupy są ok, ale do pediatry pójdę i tak niech da skierowania na badania jakieś i usg brzuszka, moja dr dopiero wraca w poniedziałek z urlopu :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to fakt- na pewno wszystko jej łatwiej przychodzi ![]() ![]() ja mojemu daję czas, bo on powinien w brzuchu siedzieć jeszcze przynajmniej 3 tygodnie ![]() a jeśli urodziłby się w 42 tygodniu to nawet 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Veroonic moja wczoraj sama wystrzeliła bez stękania dwa kupska ![]() ![]()
![]() |
#4357 |
Wtajemniczenie
|
jak ja mojemu przyłożę nos do jego nosa, to on go łapie i cycka sobie
![]()
#4358 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wyrywania włosów ja zaczęłam się lenić normalnie wszędzie są moje włosy i Kuba ma zawsze jakies w rączce ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chociaż mój W rzadko zajmuje się sobą ![]() teraz np szaleje przy karuzelce, ale to trwa max 10-15minut ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
hej
Moja mała jest dziś strasznie marudna. Tzn rano było ok. Później spacer, zasnęła ale obudziła ją karetka i był wrzask i tak się darła pół godz aż zaszłyśmy do domu. Jeszcze po drodze zaczęło padać ![]() w domu nie było mowy żeby ją odłożyć więc była na rękach z pół godz a później starałam się co chwilę czymś zabawiać. Teraz zjadła i padła. Mam nadzieję że wstanie w lepszym humorze. MAgiusia nie pamiętam jakiego miałam hippa, ale nan też nie był dobry. Ona musiała mieć gęste mleko żeby się nie krztusiła (za szybko jej leciało). Ashy współczuję smoku. Ja bardzo odczułam skok po 8 tygodniu. A teraz w 12 było ok. No chyba że dopeiro teraz dostanie ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- diabli my już dawno 3 używamy, właśnie ze względu na te kupki ![]() vil ja to bym usłyszała od TŻta "no przecież leży". brawa dla Adiego i Michasia za 3 m-ce Elusiek u nas z leżeniem na brzuszku jest dokładnie tak samo. Nie wiem jak Karolcia nauczy się podnosić głowę skoro nie chce leżeć na brzuszku. Gosiulka witaj. Współczuję że nie masz męża przy sobie i podziwiam za to że sama dajesz radę. Ages spokojnie, maluszek jeszcze ma czas. Moja mała za tydzień kończy 3 m-ce i też mało co robi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No tak, zostawiłam małego w gondolce, a ten mały uciekinier chciał z niej zwiać, wystawiał ciągle to jedną to drugą nogę i cieszył się z chwilowej wolności nóg ![]() Zostały mi witaminy d+k bioaron około 60sztuk z 75, jako że już piersią nie karmię to może któraś by je chciała, bo żal wywalać takie duże opakowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
MoTyleKsw no faktycznie masz geniusza
![]() ![]() Kinga ![]() myślałam że mała pośpi a tu 20 min i koniec;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Leci ten czas jak szalony ![]() --- Cześć ![]() U nas dzisiaj niby chłodniejszy dzień, a i tak mi gorąco i duszno ![]() Wiktorek kończy dziś 9 tyg ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś była środowiskowa, przy niej ssała mi pięknie cycusia, nie fochowała się. Boi się jej czy co :P Waży 5200 ![]() ![]() Myślicie, że mi ściemniła żebym karmiła piersią czy to prawda, że ten syrop Debridat i mm spowodują, że ona zacznie strasznie tyć? ![]()
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Z mała sama siedzę cały dzień, jak mi sie b. nudzi to idę do rodziców. A tak to wychodzimy na ogród, oglądamy TV, i jakoś leci. Szału nie ma i troche jest nudno ale wtedy myślę o tym meksyku jak wrócę do pracy i trzeba będzie pracę, dom i dziecko ogarniać ![]() Cytat:
och to moja to matołek ![]() No cóż, najwyżej nie skończy medycyny, tak jak było planowane ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |||||
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu. Dziś jednak tylko infanrix hexa a pneumokoki najwyżej następnym razem, bo Mała tak ciężko zniosła to jedno wkłucie, że więcej nie chciałam już jej dzisiaj kłuć
![]() W domu strasznie płaczliwa jest i co przyśnie to się zaraz budzi ale gorączki póki co nie ma. Rety już 3 miesiące ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że u Was zmienialiście mleko z innego powodu, ale ogólnie po tym pepti widziałaś poprawę z kupką i bąkami? Cytat:
![]() Nasza Lenka kończy dziś 6tyg i waży 4560g ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Help!
![]() Jak długo czeka się na wydanie dowodu/paszportu dla dziecka ?? Dowód bezpłatny, paszport płatny - ile ?? Jak długo są ważne dokumenty ?? Bo zastanawiam się co wyrobić W. ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() strój super, tylko kurcze nie przewidzieli, ze ktoś może miec duze cyce a maly obwód pod biustem.. swoja drugą fuksa mieliśmy bo kupiliśmy fotelik a nie sprawdziliśmy czy wystarczy pasów... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propo facetów ![]() ![]() ![]() ![]() jutro jedziemy do Zakopanego odpocząc jupiii ![]() nasz mały ma 7 tygodni i nową umiejętność dzis zdobył ![]() ![]() ![]() wrzucam fotkę naszego Elvisa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Adi dostał debridat jak miał 3 tygodnie, jak podejrzewali refluks u niego. Przez 3 dni wył z bólu, miał problemy z brzuszkiem, co prawda mniej ulewał, ale miał takie wzdęcia że musieliśmy dawać kropelki, które i tak nie pomagały. Od gazów aż podskakiwał na łóżku. Po 3 dniach odstawiłam i dziecko zaczęło normalnie funkcjonować ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
jakie ma długie włoski ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paszport kosztuje 100. Tymczasowy na rok czeka sie tydzien a dowod jest na 5 lat Moj ma chyba skok bo maruda od rana na maxa
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.