Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 14:40   #3031
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Odnośnie urlopu macierzyńskiego/rodzicielskiego - ja wprawdzie wybieram opcję, że najpierw pól roku 100%, a potem zdecyduję, co dalej, ale wklejam moją korespondencje z działem kadr, może się którejś przyda:

Mój mail z zapytaniem:
"Wprawdzie mam jeszcze trochę czasu, ale wolę się wcześniej dowiedzieć, jakie są dokumenty i terminy ich dostarczenia wymagane odnośnie (szukałam w KP, ale wolę potwierdzić):
1) urlopu macierzyńskiego w wymiarze podstawowym, liczonego od dnia porodu - akt urodzenia dziecka?
2) dodatkowego urlopu macierzyńskiego (tj. 6 tygodni):
Art. 182 § 3. Dodatkowego urlopu macierzyńskiego udziela się na pisemny wniosek pracownika, składany w terminie nie krótszym niż 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu; pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownika.
3) urlopu rodzicielskiego:
Art. 1821a. § 1. Bezpośrednio po wykorzystaniu dodatkowego urlopu macierzyńskiego w pełnym wymiarze określonym w art. 1821 § 1 pracownik ma prawo do urlopu rodzicielskiego w wymiarze do 26 tygodni - niezależnie od liczby dzieci urodzonych przy jednym porodzie. (…)
§ 4. Urlopu rodzicielskiego udziela się na pisemny wniosek pracownika, składany w terminie nie krótszym niż 14 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu; pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownika.
§ 5. We wniosku o udzielenie urlopu rodzicielskiego określa się termin zakończenia dodatkowego urlopu macierzyńskiego, a w przypadku gdy wniosek dotyczy kolejnej części urlopu rodzicielskiego - termin zakończenia poprzedniej części tego urlopu oraz okres dotychczas wykorzystanego urlopu. Pracownik składający wniosek dołącza do wniosku pisemne oświadczenie o braku zamiaru korzystania z urlopu przez okres wskazany we wniosku przez drugiego z rodziców dziecka albo o okresie, w którym drugi z rodziców dziecka zamierza korzystać z tego urlopu w okresie objętym wnioskiem.
Odnośnie tego ostatniego - planuję najpierw macierzyński i dodatkowy (100% płatny), a potem ewentualnie rodzicielski (60%).
Czy macie jakieś gotowe wnioski? Jeśli nie, to oczywiście nie ma problemu, żebym sama go napisała."

Odp.z HR:
"wszystko się zgadza w tym co sama znalazłaś. Dodatkowo do pkt. 1 powinnaś jeszcze w szpitalu otrzymać zaświadczenie o odbytym porodzie, które wraz z aktem urodzenia dziecka powinno być do nas dostarczone. Do wypłaty zasiłku macierzyńskiego konieczne jest jeszcze wypełnienie oświadczenia (mamy gotowe w HR), co do obowiązku podlegania ubezpieczeniom społecznym. Pozostałych gotowych druków nie posiadamy, więc podanie o dodatkowy urlop macierzyński i u. rodzicielski pracownicy piszą samodzielnie.
Odnośnie terminów, to w pierwszej kolejności chcielibyśmy informację telefoniczną (w ciągu 7 dni - gdyby to było na przełomie miesięcy i naliczane byłoby wynagrodzenie, to np. do 3-go dnia miesiąca), natomiast dokumenty mogą być dostarczone później. "
Stary 2013-07-30, 14:40   #3032
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

udało mi się przechytrzyć moje dziecko i nagrałam filmik jak się rusza i wysłałam P.

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:41   #3033
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja mam rzadko plamy na piżamce

pogadałam sobie z małżem dobrze, że mamy darmowe

a ja właśnie gadalam z TZem w koncu na skypie! tak za nim tesknilam eh

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:42   #3034
bojatoja
Zakorzenienie

Dziewczyny bo zamówiłam sobie na allegro u Pana r77 różne rzeczy i teraz nigdzie nie widzę ile muszę zapłacić za całość. Wiecie może gdzie jest taka informacja? Czy może muszę sama sobie to wszystko zsumować?
Wiem, że głupie pytanie ale nie wiem
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:42   #3035
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
uwierz nie zazdrościsz, a lecieć zacznie nie martw się
no ja sie nie martwie ale mi tez nie leci;p zyli moze zaczac dopiero po porodzie? bo jak na nie patrze to takie oblesne sa ze przystosowane dla dzidzi napewno;p

Aleksander
Stary 2013-07-30, 14:48   #3036
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo zamówiłam sobie na allegro u Pana r77 różne rzeczy i teraz nigdzie nie widzę ile muszę zapłacić za całość. Wiecie może gdzie jest taka informacja? Czy może muszę sama sobie to wszystko zsumować?
Wiem, że głupie pytanie ale nie wiem
Musisz w jednym z maili kliknąć na zapłać i wybierz formę odbioru czy jakoś tak i tam masz przedmioty do wspólnej zapłaty i jak pozaznaczasz wszystko, to Ci zliczy i od razu przelew można zrobić

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:48   #3037
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie... na jesien zime do spania w domku

ja spie w koszulach ale tylko latem... wiec postanowilam ze kupie jedna koszule do szpitala (oprocz tej smieciowej porodowej) i jeszcze jedna tesciowa chce mi dac + ze dwie pizamy do domku do spania...
Bardzo ładna. Ja z bawełny używam tylko piżam i tylko zimą. Koszul bawełnianych ogólnie nie znoszę, ale musiałam teraz nabyć coś do szpitala
Stary 2013-07-30, 14:50   #3038
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
chielibysmy ją własnie na chrzestna ale kolejny jej zjazd bedzie w grudniu a ja będę chciała chrzest w październiku żeby miec z głowy . Adi też był chrzczony jak miał dokładnie miesiac i 1 tydzień choć może poczekamy bo ona strasznie dzieci lubi i sama już myśli nad swoim zcego jej z całego serca życze bo bardzo fajna dziewczyna
Ja bym poczekała
Mam kijowych chrzestnych, więc będę baaardzo uważnie wybierała dla Młodego - jeśli ona jest fajna, lubi dzieci i dobrze się dogadujecie, to warto poczekać

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę Wam pozadawać trochę dziwnych pytań? . Jakoś nurtują mnie na razie dwie sprawy.
1) jak kobieta jedzie już na porodówkę to musi mieć aktualną książeczkę ubezpieczeniową? Czy w szpitalu funkcjonuje ten system EWUŚ?
2) mówicie o pójściu z maluchem na basen. Ja się tak zastanawiam-mały będzie miał strój do pływania. Co z pampersem? Nie zakładamy, bo przemoknie.. a jak mu kupka poleci w wodzie?
1. Mają EWUŚ, bo książeczki zdrowia wychodzą już z użycia - ja od początku pracy nie mam Z papierów potrzebujesz kartę ciąży, oryginał grupy krwi, wynik paciora, dobrze jak masz inne badania i usg plus dowód osobisty

2. Maluch raczej nie będzie mial stroju kąpielowego - spróbuj kupić taki na 4 mc Generalnie zakłada sie specjalne pieluszki, takie pieluszko-majtki, które nie przemakają - do kupienia np. na basenie gdzie są zajęcia dla dzieci

Cytat:
a ja mam takie pytanie bo nie chcę się zagapić
czy jest jakiś druk-podanie itd., które się zanosi do pracy i na którym jest, że biorę roczny macierzyński i chcę 80% pensji przez rok
nie chcę się spóźnić, bo będzie mi przykro dostawać 60%
Niektóre zakłady pracy mają swoje druki, niektóre - jak mój nie - wtedy własna twórczość Oświadczenie wraz z aktem urodzenia dziecia masz obowiązek dostarczyć najpóźniej na dwa tygodnie po porodzie, chyba, że chcesz zacząć urlop macierzyński wcześniej.
Już wklejałam, ale wrzucam jeszcze raz bardzo fajną rządową stronę o urlopach www.rodzicielski.gov.pl

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
I ostatnie pytanie : co będziecie dawać pod prześcieradełko, żeby dzieć nie moczył materacyka?
Chcę kupić nakładkę na materacyk, ale nie podgumowaną czy z ceratka, bo toto nie oddycha Są podkłady i nakładki 100% bawełny z membraną - nie przemaka a oddycha. Trochę kosztują, ale przynajmniej będę miała gwarancję, że młode nie śpi na gumie czy plastiku

Cytat:
Wiecie... Z tym urlopem macierzyńskim przez TP to może chodzić o to, że ten urlop można rozpocząć jeszcze przed porodem - tak mi kadrowa mówiła A jeśli nie chce się go zaczynać przed, to wniosek o urlop trzeba złożyć najpóźniej dwa tygodnie po porodzie
Patrz wyżej

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
aaaaa pojechalam do leroya po klej zeby skleic ta plyte od regalu, a wyszlam z tapeta do pokoju dziewczyn boze totalnie zmienilam koncepcje. ale nie wiem czy dobrze zrobilam mielismy przejsciowe mieszkanie, jakis czas temu zabudowalismy wejscie do sypialni z salonu, ale sciana miejscu laczenia plyty ze sciana zaczela pekac, wiec tz mial poprawiac teraz co sie wiaze z przeogromnym syfem. wpadl na pomysl zeby polozyc na tej scianie tapete i z glowy ale nie bylam przekonana, w sumie nadal do konca nie jestem z tym ze trafilam dzis na sliczna tapete, wg mnie oczywiscie i stwierdzilam ze biore bo nie chce mi sie juz babrac z ta sciana tym bardziej ze czas nagli. boje sie tylko ze jest za pstrokata napewno musimy przemalowac na jasniejszy kolor i musze zrezygnowac z mojego naklejkowego drzewa bo juz za duzo by sie dzialo na scianach tym bardziej ze to podobny motyw. fotka tapetki w zalaczniku, co myslicie? jak cos zawsze moge zwrocic i wrocic do pierwotnego planu
Świetna tapeta

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
ja spie w koszulach ale tylko latem... wiec postanowilam ze kupie jedna koszule do szpitala (oprocz tej smieciowej porodowej) i jeszcze jedna tesciowa chce mi dac + ze dwie pizamy do domku do spania...
Bardzo fajna piżama
Kurcze, chciałabym taką ale z krótkim rękawkiem i spodenkami

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:50   #3039
matallewar
Zakorzenienie

Edward doprowadza mnie do furii. 3 dzień nie śpi, wyje po kątach, ja nie mogę się nawet położyć. Serio nie wiem, ile jeszcze zniosę
Rozumiem, że kiepska pogoda, ale dziś nie jest tak gorąco, jest chłodny wiatr, nie kumam!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 14:51   #3040
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
no ja sie nie martwie ale mi tez nie leci;p zyli moze zaczac dopiero po porodzie? bo jak na nie patrze to takie oblesne sa ze przystosowane dla dzidzi napewno;p
czyli pewnie masz jak ja, brodawki na pół cycka.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:54   #3041
papalinka83
Zakorzenienie

Wróciłam od dentysty. Znowu gorąco
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja też czekam na wypłatę
Ja już dostałam i już nie mam masakra. ostatnio moja wypłata tylko wpływa na konto i na 2 dzień już pusto...

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mam głupie pytanie: jaka jest różnica miezy podkładem poporodowym a podkładem do przewijania Rozumiem rozmiary a poza tym ??? CZy np podkładu do przewijania nie można użyć jako poporodowego?? Z Adim nie miałam nic takiego ... miałam w późniejszym czasie taki wielorazowy podkład ( mama mi ze szpitala przyniosła) który do dzisiaj Adiemu daje pod pupe jak jest bez pieluszki.
Są podkłądy poporodowe czyli podpachy i są też takie na łóżko duże, dla dziecka do przewijania są takie jak na łóżko, tylko mniejsze, ale można używać tych samych

Cytat:
a ja mam takie pytanie bo nie chcę się zagapić
czy jest jakiś druk-podanie itd., które się zanosi do pracy i na którym jest, że biorę roczny macierzyński i chcę 80% pensji przez rok
nie chcę się spóźnić, bo będzie mi przykro dostawać 60%
U mnie w pracy jest druk i trzeba go dostarczyć do 14 dni po porodzie. W każdej firmie jest inaczej, zapytaj u siebie
Cytat:
I ostatnie pytanie : co będziecie dawać pod prześcieradełko, żeby dzieć nie moczył materacyka?
Takie coś znalazłam, drogie, ale sama bawełna bez żadnych ceratek:

http://www.v3.motherhood.pl/sklep/ba...dlo-90x65cm-29

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
ja tak mialam i bylam zadowolona z warunkow pracowniczych
i tak jestesmy inwigilowani na każdym kroku. a poza tym moj dzial nie mial dostepu do kont klientów, bo zajmowalismy sie czyms innym
jedynie przy okazji sprzedazy kont oszczednosciowych, ale to tylko do klientów, którzy "wpadli" z bazy
Ja też mam w pracy konto, bo super są warunki, a mój pracodawca i tak wie ile zarabiam

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Ja takie mam też W ogóle dziwnie mi z takimi wielkimi cycami. A ostatnio też mi brzuch idzie do góry i staniki w obwodzie robią się za małe. Kupiłam taką przedłużkę, którą kiedyś polecała Maharet (całe 1,50) i jest super

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 14:55   #3042
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Musisz w jednym z maili kliknąć na zapłać i wybierz formę odbioru czy jakoś tak i tam masz przedmioty do wspólnej zapłaty i jak pozaznaczasz wszystko, to Ci zliczy i od razu przelew można zrobić
Dzięki
245 złotych
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-07-30, 14:58   #3043
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

moja sis sie smieje ze ona w ciaze nie zajdzie bo nie chce miec takich duzych oblesnych sutkow

niektore kobiety maja sutka wielkie jak glowka dziecka, wiec sie pocieszam...

Aleksander
Stary 2013-07-30, 14:59   #3044
papalinka83
Zakorzenienie

A co do przyrostu bHCG, o który ktoś tu pytał, to moim zdaniem trochę niski, chyba powinien się podwajać co 48h, ale najlepiej zapytać lekarza

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:01   #3045
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja takie mam też W ogóle dziwnie mi z takimi wielkimi cycami. A ostatnio też mi brzuch idzie do góry i staniki w obwodzie robią się za małe. Kupiłam taką przedłużkę, którą kiedyś polecała Maharet (całe 1,50) i jest super
ja mialam dopóki pracowałam w CA, bo tam faktycznie te warunki pracownicze byly świetne i ogólnie bylam z konta zadowolona i naiwna myślałam, że nie skapną sie i mi je zachowają, ale nic z tego, pierwszy miesiąc po wypowiedzeniu i zabuliłam ze dwie czy trzy dychy...

w mbanku tez mam, ale to dlatego, ze mialam wczesniej i nie wypowiedzialam umowy. teraz mam takie bez karty zeby nie placic nic, ale nie korzystam z niego, jedynie przy pracy jako wersje demo zeby klientom pomóc, bo mieli ją prehistoryczną

z resztą jak widac, wszedzie jestemy inwigilowani, nawet w sklepie...
Stary 2013-07-30, 15:01   #3046
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

moja sis sie smieje ze ona w ciaze nie zajdzie bo nie chce miec takich duzych oblesnych sutkow

rozwaliło mnie to zdanie ostatnie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:06   #3047
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
eh, normalnie wszyscy w mojej kamienicy postanowili robic remonty teraz napierdzielaja ci z dolu, maja z nami szacht kominowy wiec wszystko piekielnie slychac, nie wspominajac o smrodzie starych ludzi ktory sie niesie od nich od jakiegos czasu
Dziś mówili rano w wiadomościach, że Polacy wykorzystują urlopy właśnie na remonty, bo to ostatni rok, gdy zwraca się różnicę między podatkiem 8% a 23%

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:08   #3048
badzia987
Wtajemniczenie

Jeśli chodzi o ten zasiłek...
Moja koleżanka (urodziła 11.07) powiedziała, że Urząd wyda jej akt dopiero 8.08 więc ja nie wiem jak to się ma do tych 14 dni. Generalnie Pani z ZUS na tą sytuację powiedziała, żeby jak najszybciej takie zaświadczenie z aktem dostarczyć do pracodawcy i w tym zaświadczeniu musi być napisane jaki wymiar (100% czy 80% )

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:10   #3049
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki
245 złotych
Ja raz u tego pana zostawiłam prawie 400zł Oczywiście opakowanie majtasów poporodowych przyszło rozerwane i brakowało jednej pary (miało być 5, były 4), pan sprzedawca zachował się jednak fair i przelał na konto kasę

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:

Z moimi sutami wszystko jak na razie ok TŻ je cały czas testuje haha

Mama foka
Stary 2013-07-30, 15:14   #3050
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
te pieluchy sa w promocji tylko od 3 w gore. bo to active baby.
to dupa, szukam od dłuższego czasu promo na 2 i nigdzie nie ma
Stary 2013-07-30, 15:16   #3051
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o ten zasiłek...
Moja koleżanka (urodziła 11.07) powiedziała, że Urząd wyda jej akt dopiero 8.08 więc ja nie wiem jak to się ma do tych 14 dni. Generalnie Pani z ZUS na tą sytuację powiedziała, żeby jak najszybciej takie zaświadczenie z aktem dostarczyć do pracodawcy i w tym zaświadczeniu musi być napisane jaki wymiar (100% czy 80% )
Uuu, to ona strasznie długo musi czekać
I bez kasy, dopóki ZUS się nie obrobi z tym? I urząd? PRZERAŻA MNIE TO, nie wiem, za co będę żyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-30, 15:20   #3052
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ufff... Lasagne dochodzi w piecu, a zza okna zbliża się burza Pootwierałam wszystkie okna i jest przeciąg

Ps. Tassia, fajna pidżamka

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:22   #3053
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Takie coś znalazłam, drogie, ale sama bawełna bez żadnych ceratek:

http://www.v3.motherhood.pl/sklep/ba...dlo-90x65cm-29
Papalinka, ja właśnie o nich pisałam
W Askocie są 75x90 za 32 zł i 120x65 za 55 zł.
I mocno się nad tym ostatnim zastanawiam - byłby na całe łóżeczko, a oddycha i spokojnie prać można

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 15:27   #3054
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

a ja właśnie gadalam z TZem w koncu na skypie! tak za nim tesknilam eh
ja za moim tez tęsknię mimo, że widziałam go ostatnio w sobotę rano

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Niektóre zakłady pracy mają swoje druki, niektóre - jak mój nie - wtedy własna twórczość Oświadczenie wraz z aktem urodzenia dziecia masz obowiązek dostarczyć najpóźniej na dwa tygodnie po porodzie, chyba, że chcesz zacząć urlop macierzyński wcześniej.
Już wklejałam, ale wrzucam jeszcze raz bardzo fajną rządową stronę o urlopach www.rodzicielski.gov.pl
idę 10.08 zanieść L4 to od razu zadzwonię do kadr i wyliszę
a dalej mi będzie pracodawca płacił, nie?
Cytat:
moje na szczęście nie urosły jakoś, tylko ściemniały

Cytat:
Ja też mam w pracy konto, bo super są warunki, a mój pracodawca i tak wie ile zarabiam r
no ile zarabiasz wie, ale ch... go interesują Twoje oszczędności np wystarczy, że mój stary musi podawać swój stan materialny normalnie mnie to trafia
Cytat:
Dzięki
245 złotych
ładnie ja na te pierdy u 2 sprzedawców jakoś 400zł dałam

Cytat:

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-30 o 15:28
Stary 2013-07-30, 15:29   #3055
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Stwierdzam, że ludzie nie mają co robić, tylko wydawać kasę akurat u mnie w antykwariacie! 5 tysięcy już mam...

Mama foka
Stary 2013-07-30, 15:32   #3056
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Stwierdzam, że ludzie nie mają co robić, tylko wydawać kasę akurat u mnie w antykwariacie! 5 tysięcy już mam...
nie no po prostu mają wolne, miesiąc do szkoły a dziś chłodniej jest
Stary 2013-07-30, 15:33   #3057
kaska87
Zakorzenienie

moja mama już panikuje i stresuje się MOIM porodem
i jeszcze mi mówi, że mnie 6h rodziła, a brata w 2h ja też chcę tak szybko
i jeszcze pamięta co jadła na obiad jak mojego brata szła rodzić- pierogi z mięsem a to było ponad 23 lata temu

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-30 o 15:34
Stary 2013-07-30, 15:35   #3058
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
ja za moim tez tęsknię mimo, że widziałam go ostatnio w sobotę rano
I ja za moim tęsknie, a widziałam go ostatnio rano, rozmawiałam z nim przez telefon 2 razy i może za 3 godziny wróci do domu (chyba, że podjedzie w odwiedziny do teściów), ale ja tak codziennie na niego czekam

Cytat:
ładnie ja na te pierdy u 2 sprzedawców jakoś 400zł dałam
Nie bój się, dobije do tej kwoty na pewno Właśnie jeszcze muszę pokupić kilka rzeczy (chyba uświadomił mnie wczoraj gin, że to już tuż, tuż i jak powiedział że możemy się nie spotkać na następnej wizycie za 3 tygodnie bo mogę wcześniej urodzić muszę spiąć tyłek i kończyć wyprawkę )
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-07-30, 15:37   #3059
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bój się, dobije do tej kwoty na pewno Właśnie jeszcze muszę pokupić kilka rzeczy (chyba uświadomił mnie wczoraj gin, że to już tuż, tuż i jak powiedział że możemy się nie spotkać na następnej wizycie za 3 tygodnie bo mogę wcześniej urodzić muszę spiąć tyłek i kończyć wyprawkę )
no ja też się już dygam

Stary 2013-07-30, 15:41   #3060
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też się już dygam
a ja już nie mogę się doczekać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości