|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
od siedzenia w domu, też dostaje małego świra nie jestem przyzwyczajona do takiego trybu życia, zawsze dużo się działo czy to w pracy czy poza nią, ciągle jakieś spotkania ze znajomymi, wyjazdy itp. popołudniami staram się choć wyjść na trochę sama nawet na spacer, czy zakupy
|
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
![]() ![]() klask i:dla Adriana i Michała za skończone 3mc mysia mysz ale on ma dużo włosków mój Emil to taki łysolek
|
|
|
|
#4384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
tez spory klocek hee nizla wagaCytat:
Co do tycia po debridacie i mm hee scima ale dobrze dziala na matki karmiace kp zeby nie przechodzily na mm heee
|
|
#4385 |
|
BAN stały
|
na https://www.facebook.com/stowarzysze...ocation=stream jest list od matki, której dziecko zmarło po podaniu euvax b, chory kraj który oszczędza jak tylko może i lekarze którzy mają to w głębokim poważaniu
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle nas w domu nie było a pracuje od zawsze no ale źle nie jest a to kino, fitness czy jakieś wyjścia ze znajomymi, tylko trochę więcej logistyki trzeba nastawiłam się,że pół roku jestem na 100% dla małego i jego potrzeb, potem pomalutku wrócę do poprzedniego życia
|
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
myśmy podłapali prawdopodobnie rotawirusa lub mały ma jakiś nieżyt żołądkowy, 3 razy dziś mi zwymiotował na żółto - poszlam do pediatry i stwierdził że może to rota bo teraz sajgon z tym jest,co chwile jakieś dziecko podłapało tego wirusa, póki co biegunki nie ma, dałam mu pierś i teraz zasnął oby już więcej nie było wymiotów
a i został zgłoszony nasz odczyn poszczepienny, teraz będziemy dawać 5 w 1
Edytowane przez ankaaa206 Czas edycji: 2013-07-30 o 14:40 |
|
|
|
#4388 |
|
siedzę i myślę
|
Mamy karmiące mm stosujecie suplementacje DHA? Ja mam to wpisane jako zalecenie na wpisie ze szpitala, ale póki co nic takiego nie podawałam...
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4390 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujęmy za gratuklacje i oklaski, Matylda z tej okazji postanowiła się zdrzemnąć bo zmęczył ją ten gwar oklasków, ochów i achów
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na początku był kłopot bo ta kupa była dużo gęściejsza niż po kp. Później było ok, mała robiła co dwa dni zieloną kupę z lekkim wysiłkiem, ale robiła - gęstą. A od 4 dni robi codziennie, bardziej wodnistą, żółtą z grudami i raz ją ciśnie a raz wychodzi bez problemu. A skręca ją od jakiś 3-4 dni znów, ale tak, że jak się wysila to płacze .A co do bąków to mam wrażenie, że są one jakby "cięższe" wcześniej to takie pryki miałam wrażenie lekkie były![]() , a teraz i czasem i przy prykach się musi skupić. Także chyba nas czeka zmiana na nutramigen, no nic zobaczymy ![]() Także moje kupy są inne niż Bańki i chyba trzeba po prostu sprawdzić. A jak Ci nie chciala pić comfortu to nie wiem czy tknie to świństwo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja nie chce już niestety spac na brzuchu ale głowę podnosi, więc tyle jej, wczoraj byłam w lekkim szoku, bo ogarnęło ją w☠☠☠☠.(bo nie chce już tak chętnie leżeć) i podparła się na dłoniach tylko ![]() Dzwonił mechanik. Jak powiedział mi ile za naprawę naszego drugiego auta to usiadłam...mamy jakiegoś totalnego pecha co do samochodów... Jedziemy też dziś na kontrol bioderek. Bo tak nam wypada i lekarze gadają, że miękkie stawy ma...No zobaczymy i trzymać magiczne kciuki
|
|
#4391 |
|
Wtajemniczenie
|
Elusiek, banka-
za 3 miesiące waszych maluchów!banka- oby z dniem dzisiejszym ustąpiły problemy brzuszkowe ![]() mysia mysz- cudowny |
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
takie dwudniowe lenistwo z dzieckiem przy piersi ponoć świetnie rozkręca laktację
![]() Cytat:
Motylku
|
|
|
|
|
#4393 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty lub tatus jesteście alergikami? Cytat:
Cytat:
Co do chusty nie sprawdzałam.. nie mam jak sprawdzic... muszę dopiero kupić.. co do zwierząt - Cytat:
i nogi przy prykaniuCytat:
Cytat:
ej w ogole się wkurzam.. znalazłam idealną chustę za idealna cenę.. no może przesadzam.. chusta ok za ok cenę.. na gumtree.. i babka zostawiła tylko kontakt mailowy i nie odpowiada już od 4 dni na maila... |
||||||
|
|
|
#4394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
banka- to mówisz , że krzesełka z ikei nie warto kupować ?
hmmm sama już nie wiem jakie kupić... mamy taką małą kuchnię... podoba mi się np. takie FP: http://allegro.pl/fisher-price-krzes...434568536.html ale ta cena...
|
|
|
|
#4396 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko to Anioł
Wstaliśmy nakarmiliśmy się i leżał godzine na łóżku i patrzył na poduszke ewentualnie słuchał jak mama odkurza później wsadziłam go do łożeczka pół godziny patrzył sie na karuzelke później karmienie zmiana pieluszki i godzine leżał w macie edukacyjnej i gadał do pluszowej ośmiornicy i ciągnął ją za nogi jak mu sie znudziło to wsadziłam go do huśtawki i 15 minut kręcił głową jak helikopter z otwartą buzią za karuzelką gadał do niej i sie śmiał. Po 15 minutach zgłodniał więc go nakarmiłam i wsadziłam do maty na pół godziny, później znowu do huśtawki i śpi od 3 godzin Dzieki temu mam posprzatany dom umyte naczynia zrobione pranie, obiad i ciasto sie piecze w piekarniku ale mam dzisiaj powera![]() Tak z innej beczki założyliśmy Mateuszkowi konto oszczednościowe i co miesiąc wpłacamy mu po 100zł dostanie pieniążki jak się ożeni. Liczac ze zrobi to mając 25 lat na nową droge życia dostanie od rodziców 30000zł Już wiedze jego mine
|
|
|
|
#4397 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Chyba na caretero skusze sie Cytat:
dzieki Cos go meczy i na dodatek placzliwy i senny moze to skok bo chyba 13 tydz. Mamy hmmm ![]() Cytat:
dziekujemy Cytat:
|
|
#4398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyrobienie dla takiego maluszka kosztuje 30zł (bo to tymczasowy) i ważny jest 5 lat. Choc czuję, że trzeba będzie wcześniej zmieniać, bo to dziecko w ogóle do siebie podobne nie bedzie ![]() To pewnie dlatego Motylkowi laktacja nie zanika! ![]() Cytat:
A wy wciąż sie karmicie piersią?Cytat:
![]() Rozkminiam nasze kupki i muszę przyznać, że sa dla mnie mega zagadką... Od jakiś dwóch tygodni mamy cykl: 1-2 dni z jedną, maksymalnie 2 kupkami, kolejny dzień:8 i znów dwa dni bez kupki lub jedna dziennie i znów coś a la biegunka... Tylko już nie wiem czy to biegunka bo w zasadzie konsystencja jest podobna ciagle - taka półpłynna, kolor ok, grudki raz są raz ich nie ma... Nie czaję tego Sofia dziś chyba odsypia... A ja z nią... Pogoda w kratkę, trochę słońca, trochę deszczu... Miałyśmy isć na spotkanie klubu dla mam i niemowlaków, ale Sofia przespała |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() gdzie założyliście to konto? my również planujemy Cytat:
|
||
|
|
|
#4401 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję że jutro będzie pogoda to pójdziemy na długi spacer. niestety nie mam tu nikogo do odwiedzania, babci nie liczę ![]() fajniusi ![]() Cytat:
uuu mam nadzieję że to nie to i szybciutko wróci do zdrowia! Cytat:
właśnie, wypis ... dadzą mi po 4 miesiącach? Cytat:
nie pamiętam kiedy tyle spał nie licząc nocy. tak mogą wyglądać nasze samotne dni, poczytałam, obiad zrobiłam, uprzątnęłam balkon, garderobę ... ![]() z kontem świetny pomysł, też o tym myśleliśmy ![]() ale o mniejszej kwocie co miesiąc
|
||||
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Moj z okazji 3 mc zacza chwytac zabawki, ciuszki 68 sa na styk badz za male ; wyciagnelam ciuchy 6-9 mc i da lekko luzne niektore , inne bardziej a jeszcze inne na styk
![]() Piastki sa jedzone w kazdej wolnej chwili , woli je nawet od mleka az zaczelam sie zastanawiac czy go dzasla nie swedza, nie przewraca sie ani.z brzucha na plecy ani z plecow na brzuch, nie znosi lezec na brzuchu, a jak juz lezy to nie chce mu sie glowy podnosic . Moje dziecko uwstecznilo sie chyba:banghead: Usmiechy sadzi juz z glosem i mam triki z ktorych sie smieje Jak zamiast piastki trafi zabawko do buzi to mine ma taka jak po nutramigenie hiiii a i zauwazyl stopy podnosi nogi do gory i przyglada sie im ze skupieniem to na tyle
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdolniacha![]() Mój Mateuszek tez juz od dłużeszego czasu trzyma główke sztywko i uwielbia oglądać świat jak jest na pionowo na moich rękach buzia mu sie uśmiecha caly czas. Piąśtki w buzi też są bardzo często. i bawi sie swoimi rączkami. A jeśli chodzi o dotykanie rodziców to ciągnięcie za włosy i trzymanie z całej siły to jedno z ulubionych zajęc mojego dziecka a wiecie co ostatnio robi jak jest głodny a jest u mnie na rękach łapie mnie rączką za bluzke i mi ją ściąga i to całkiem świadomie to samo robi z biustonoszem cwaniaczek i jak jest bardzo głodny to kopie nogami i macha rękami jak oszalały nie mówiąc już o odwracaniu główki w strone cycka i lizaniu mi bluzki
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-07-30 o 15:59 |
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ambitnie może mój Synek też będzie chciał Syn lekarz hmmm
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na rękach jest żuraw i podziwianie świata![]() jak głodny to robi tukana i wali głową dekolt a jak jest na wysokości cycka to się przyssysa przez bluzkę a i potrafi też zrobić malinkę na dekolcie![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- ja jem masło orzechowe i młody niewstrząśniety:P
|
|
|
#4409 | |||
|
Zakorzenienie
|
my póki co wrzucamy funta dziennie do skarbonki
Ale też chcemy załozyć konto - tylko nie wiemy w jakim kraju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale swoją drogą o co kaman, że są takie różnice ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4410 | |
|
siedzę i myślę
|
Pytałam o mamusie karmiące sztucznym mleczkiem
![]() Cytat:
![]() Nie, karmię Bebiko HA.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

po miesiącu wiem, że nie jestem stworzona do siedzenia w domu i wracam do pracy w styczniu
nie jestem przyzwyczajona do takiego trybu życia, zawsze dużo się działo czy to w pracy czy poza nią, ciągle jakieś spotkania ze znajomymi, wyjazdy itp. popołudniami staram się choć wyjść na trochę sama nawet na spacer, czy zakupy

klask i:dla Adriana i Michała za skończone 3mc mysia mysz ale on ma dużo włosków mój Emil to taki łysolek

Ależ to zleciało 

.A co do bąków to mam wrażenie, że są one jakby "cięższe" wcześniej to takie pryki miałam wrażenie lekkie były

oprócz tego mega kupa która się wylała pod kark, dziecko i prześcieradło obsrane i zarzygane jak nigdy. Przebrałam dziecko, materac i stwierdziłam, że dam mu się napić przed spaniem, wziełam na ręce patrze prosto w oczy, a on się zaczął śmiać na głos