|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() ale waga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mierzylas sie na wysokosci tali czy pepka..? ciekawa jestem bi jestesmy wymiarowo podobne nie:-P charlize gratulacje,ale waga ![]() perse moze sklep otworzysz bo faktycznie tyle mleka..:-P lachryma Ty pisalas o bialych na nosku grudkach czy krostkach?polozna mowila ze to sa hormony i ze dziecko ma niedoksztalcone gruczoly lojowe czy cos i zeby tego nie ruszac i ze samo zejdzie.zeby w kazdym badz razie nie wyciskac ani nie ruszac.. kejt tez sie nameczysz..trzymam kciuki zeby szybko poszlo i bezbolesnie. Mela wspolczuje bolu trzymam kciuki zeby szybko poszlo!!!:-*** cos mialam napisac ...:-P dziura w mozgu:-P aaa wiem ze moja tez charczy myslalam tak jak Oliath E to przez lapczywosc:-P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kawal dziewoi przyszlo nam na swiat ![]() Matko co sie tu dzieje dzis dziewczyny ![]() Katerine - gratki podwojne za porodzik sn ![]() Kejt- ![]() Idzia- jak tam? ![]() Eve- gratki ![]() Jak kogos pominelam to wybaczcie. U mnie nic wiec dupa. Rozwarcie mam ok.moze 1cm Mialam skurcze i to spore. Ciagle mi brzuch boli, ale dobrze ze mi z krzyza zeszlo juz. Idlaczyli mi oxy bo to nie ma sensu. Mialam usg. W koncu zrobila mi znajoma i wyszlo ze mlody wazy ok.3900 Prawdopodobnie wychodze do domu. Czekam na decyzje gina bo na cc sie nie zgadzam, nie widze sensu tego poprostu.
![]() |
#3545 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,orientujecie się może kiedy składać papiery o becikowe,żeby byłyy względnione dochody zza 2012r a nie za 2011r? I czy trzeba PITy czy może wystarczy zaświadczenie z US?
#3546 |
Zakorzenienie
|
Iwonka glowa do gory napewno wszystko jest z mala wszystko ok! moja tez miala rentgen glowy ... nawet niewiem dlacEgo bo jej nic nie bylo..takie kontrolne woec pewnie u Ciebie tez tak bedzie
![]() ja pije kawe rano.ale ogranicAm sie do 1dziennje.rozpuszczalna z mlekiem... czytalam ze przy kp mozna jesc tak jk soe jadlo w ciazy ...ale niewiem ile w tym prawdy podobno dziec przyzyczajony do tych posilkow...:-P powiedzcie mi jakie slodycze jecie bo ja nadal nie przekonana do tej czekolady,jakos sie boje..ratuje sie herbatnikami ale to nie to samo.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 | |
Zakorzenienie
|
wiem elaine, dlatego staram się uzupełniać na bieżąco
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3548 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z czekoladą nie pomogę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Musze tez sie zmierzyc na wysokosci tali,masz racje trzeba sie coeszyc jak sie ja ma
![]() wogole ile radochy ze mozna dojrzec swoja kape i pomalowac normalnie paznokcie u nog.. ![]() neni przeciez ulewanie jest normalne,a kupki wodniste tez sa normalne,wazne zeby odpowiedni kolor mialy...tzn moja robi takie zolte jajecznicowate niewiem jak to opisac ale tez sa takie wodniste...i polozna mowila ze to normalne ![]() myslicie ze jak jem brzoskwinie i nic malej nie jest..to moge nektarynki zjesc? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Charlize GRATKIII!
Cytat:
Następnie przelewam do butelki, z której chcę karmić i podgrzewam w kąpieli wodnej. Sprawdzanie, czy jest odpowiednia temperatura: leję kilka kropelek na przedramię i jeśli nie czuję w ogóle mleka, to jest OK - mleko ma mieć temperaturę ciała. ALE JESTEM BEZNADZIEJNAAAAAAA!!!!!!! !! Karmię dziecko i patrzę, co się tak szybko leje to mleko, co on tak szybko pije. A tu: źle zakręcona butla!!!!! Co za idiotka ze mnie!!! Połowa mleka wylądowała na dziecku, musiałam na szybko go przebierać, a darł się wniebogłosy, bo był głodny. No tak to jest mieć matkę idiotkę :/ Mam nadzieję, że do butli mi się nie wlała woda z kąpieli wodnej, w której podgrzewałam mleko :/:/:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Charlize gratulacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Persephone nie jesteś beznadziejna, każda z nas ma gorsze dni |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do mnie ostatnio koleżanka teściowej "jak tam Małgosia?" A ja:kto? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale niespodzianka. Anulce widać było dobrze w brzuszku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Charlize
![]() ![]() ![]() A ja mam jakiegoś doła...dopadł mnie stres boję się, ze za nie długo dzidziuś już bedzie ![]() ![]() ![]()
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42023821] Przechowuję je w lodówce zamknięte szczelnie w butelkach (zamiast smoczków mam takie gumowe nakrętki, z Lovi idealne do przechowywania), zwykle nie dłużej niż 1 dzień (można 2, ale u mnie nie ma takiej potrzeby). Następnie przelewam do butelki, z której chcę karmić i podgrzewam w kąpieli wodnej. Sprawdzanie, czy jest odpowiednia temperatura: leję kilka kropelek na przedramię i jeśli nie czuję w ogóle mleka, to jest OK - mleko ma mieć temperaturę ciała. ALE JESTEM BEZNADZIEJNAAAAAAA!!!!!!! !! Karmię dziecko i patrzę, co się tak szybko leje to mleko, co on tak szybko pije. A tu: źle zakręcona butla!!!!! Co za idiotka ze mnie!!! Połowa mleka wylądowała na dziecku, musiałam na szybko go przebierać, a darł się wniebogłosy, bo był głodny. No tak to jest mieć matkę idiotkę :/ Mam nadzieję, że do butli mi się nie wlała woda z kąpieli wodnej, w której podgrzewałam mleko :/:/:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] eeej noo nie przejmuj sie ![]() widze widzę ![]() Samanta; dlaczego na cc się nie zgadzasz? Kejt: kurde, nie wiem jak czytałam, ale myślałam że wróciłaś do domu...
![]() |
#3556 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz po wizycie w szpitalu i ktg.
Nuuuuuuuda ![]() Zero skurczy sie zapisalo, dziwne bo czułam kilka a teraz po powrocie czuje je jeszcze silniej ![]() Ale wywiedzialam sie paru rzeczy od przemilych dwóch położnych i lekarki - nie brać ubranek dla małej tylko pampersy i chusteczki - dla siebie podklady, podpaski i siateczkowe gacie pozwalają nosić - przy sn zostaje sie 2 doby przy cc 3 - za poród z TZ płace na IP. 50 zł ![]() - koszule do porodu dają swoją - oprowadzily nas po salach porodowych, mam do dyspozycji duża wanne, piłki, gaz i jakies elektrody na bóle krzyżowe. - lekarka wyjaśniła mi tez jak wyczuć kiedy jechać do szpitala Aha moj gin mnie oszukał. Bo gadal ze ktg darmowe, a na IP skasowali mnie 10 zł, bo darmowe jest po terminie ![]()
![]() |
#3557 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kejt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój mały nie ma powiekszonych piersi ![]() Cytat:
![]() Neni- ![]() Dziewczyny, ja znowu z doskoku bo od rana byłam w rozbiegach. Mały źle reagował na te upały i pół nocy było wyjete z życia, a później rano odsypiałam do 10:30 ![]() ![]() - złożyłam w pracy wniosek o urlop macierzynski póki co na 20 tygodni (6 mogę dobrac na 2 tyg przed koncem tych 20 się okazało), więc wstępnie wracam do pracy od początku grudnia - Umowę obecną mam do konca grudnia tego roku, a mój kierownik powiedział ze nie mam sie co martwic i ze bede miała ja na pewno przedłuzona ![]() - Dołączyłam małego do opieki medycznej w enel-medzie na pełny pakiet za całe 40 zł/msc ![]() - Mogę wydac 300 zł na rzeczy dzieciowe, a moja praca mi to zwróci na konto, wiec zakupię zapas pieluch i mm ![]() - wszyscy mi powiedzieli, ze wygladam tak jakbym w ogole w ciazy nie była ![]() Pozostało mi załatwic becikowe i wszystko super !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Tez chcemy zobaczyć jak teraz wyglądasz. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzucha juz nie mam w ogóle, zostały mi tylko takie boczki jakbym za duzo jadła ![]() ![]() Wstawiam Wam za to mojego robaka- zdjęcie sprzed minuty ![]() On jest tak silny, ze się wczoraj juz przewrócił z jednego boku na drugi ![]() ![]()
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-30 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Zakorzenienie
|
dziś będę walczyć sama z kąpaniem
![]() nasz kurczaczek nie lubi się kąpać tylko jak na brzuszku jest to się uspokaja, ogólnie to zawsze jest przy tym strasznie dużo krzyku... sąsiedzi pomyślą, że obdzieramy dziecko ze skóry aż się boje wanienkę wyciągać |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Charlize wielkie gratulacje
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno dasz sobie świetnie radę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ja już po kolacji, zmierzyli tetno Fi, ale ktg mi nie robili.
Dostałam nospe i czopek rozkurczowy i trochę lepiej, czuje napinanie, ale przynajmniej nie boli. Może jednak będę rodzić z moja parą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I czekamy na wspólna fotke ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Tomcio dziekuje i przyzwolił na pokazanie jeszcze jednej foty ciotkom ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3565 |
Wtajemniczenie
|
Uwielbiam jak maluchy tak śpią z wypieta dupka
![]() Idę robić kolacje i mrożona kawke (moj nałóg ostatnio ![]() Do pózniej ![]()
![]() |
#3566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bedzie bedzie na dniach ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | |||||||
Zakorzenienie
|
Charlize gratulacje ogromne..!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- en no słodki jest Twój synuś ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zakorzenienie
|
jaki słodki
mój niestety w samych bodach nie poleży bo by zaraz krzyczał, że mu zimno |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 |
Zakorzenienie
|
Wychodze zaraz. Czekam na lekarza.
No a po co mi cc? Cc to ostatecznosc, a ja jestem 2dni po terminie dopiero i plynow wodnych mi przybylo. Mlody jest zdrowy i po co mam sie ciac. To jest jednak operacja. Ryzyko infekcji. Goi sie dluzej niz po zwyklym porodzie. Wygonie go naturalnie ![]() Jestem ledwo zywa, slaba, obolala bardzo w kroku. Maly mi do tego napiera na kape. Marze o moim lozku.
#3570 |
Zakorzenienie
|
En prawdziwy model z Tomaszka!
![]() ![]() A tak a propos pozycji z dupką do góry ![]() ![]() ![]() Kejt dobrze, że chociaż leki jakoś pomogły. Niemniej trzymam kciuki, żeby akcja sama ruszyła ![]() My już po obiadku, ale był dobry ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.