Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 16:17   #3541
aremalgos
Rozeznanie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
To napierw dobra nowina:
Charlize: Dzisiaj na świat przyszła ANulka o godz. 12.30 przez cc. Waży 4720g i ma 59cm" !!!!!

"od wczorajszego wieczora miałam skurcze. Dość bolesne. O 9.00 pojechałam z mężem na IP a tam zrobili mi ktg i usg i zdecydowali o szybkim cięciu. Mala jest do schrupania. Jak zrobię zdjęcia to prześlę.
.
gratulacje
ale waga i długość
Stary 2013-07-30, 16:20   #3542
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
MELA od 14 jest na porodowce, czeka na magiczne 4 cm, zeby wziac znieczulenie, bo nie wyrobi z bolu, a do tego mecza ja badaniami.

Cytat:
To napierw dobra nowina:
Charlize: Dzisiaj na świat przyszła ANulka o godz. 12.30 przez cc. Waży 4720g i ma 59cm" !!!!!

"od wczorajszego wieczora miałam skurcze. Dość bolesne. O 9.00 pojechałam z mężem na IP a tam zrobili mi ktg i usg i zdecydowali o szybkim cięciu. Mala jest do schrupania. Jak zrobię zdjęcia to prześlę.

O rety, ale duża dziewczynka
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Neni my teraz udajemy twardych, z radością i zaciętą miną zapowiadamy, że przez tydzień zero odwiedzin ale powoli do mnie dociera, że możliwe, że głupio postępujemy moja mama na te parę dni mogłaby sie do nas wyrwać. Tż niby będzie miał wolne ale czuję, że będzie odbierał ciągle telefony albo podjeżdżał na przysłowiową chwilę do pracy. Niby wiem, że dam sobie radę sama jakby co ale w sumie po co sobie utrudniać napisz, że mam rację brakuje mi takiego bodźca
Masz rację
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:24   #3543
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No dzięki Jeszcze daleka droga przede mną ale już wyglądam jak człowiek

A jak u Ciebie waga?
Ja jeszcze sie nie wazylam bo moja waga zepsuta,musze jechac do gin albo pozyczyc wage..

a mierzylas sie na wysokosci tali czy pepka..?

ciekawa jestem bi jestesmy wymiarowo podobne nie:-P

charlize gratulacje,ale waga

perse moze sklep otworzysz bo faktycznie tyle mleka..:-P

lachryma Ty pisalas o bialych na nosku grudkach czy krostkach?polozna mowila ze to sa hormony i ze dziecko ma niedoksztalcone gruczoly lojowe czy cos i zeby tego nie ruszac i ze samo zejdzie.zeby w kazdym badz razie nie wyciskac ani nie ruszac..

kejt tez sie nameczysz..trzymam kciuki zeby szybko poszlo i bezbolesnie.

Mela wspolczuje bolu trzymam kciuki zeby szybko poszlo!!!:-***

cos mialam napisac
...:-P

dziura w mozgu:-P

aaa wiem ze moja tez charczy myslalam tak jak Oliath E to przez lapczywosc:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:28   #3544
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mam info od stokrotki :

Jest w szpitalu na porodówce. Jej lekarka chce, aby dzisiaj lub jutro urodziła, więc znowu boleśnie ją zbadała. Rozwarcie ma na 3cm i delikatne skurcze. No i trochę ma stracha. Niestety nie ma neta w telefonie, więc będzie pisała smsy. Pozdrawia nas wszystkie.

Stokrotka
Nie bierz oxy. Jak akcja ustala to jeszcze moze nie pora poprostu

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam z oddziału patologii
Przyjęli mnie ok 11:30 podobno mam 3 cm a nie 4 rozwarcia. Szyjka zgladzona
Skurcze co 5 min. Ja oszaleje. Trzymajcie kciuki żeby mi się szybko ruszyło. Bo boli strasznie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
MELA od 14 jest na porodowce, czeka na magiczne 4 cm, zeby wziac znieczulenie, bo nie wyrobi z bolu, a do tego mecza ja badaniami.

Mela, kochanie, mam nadzieje, ze juz dawno doczekalas sie ulgi, a juz niedlugo doczekasz i coreczki!!![COLOR="Silver"]

D
Trzymam kciuki zeby szybko poszlo i za te 4cm

Cytat:
To napierw dobra nowina:

Gratulacje jeszcze raz ode mnie!!!!!!!!!!!!!!!

Pilnuję aby obejmował usteczkami całą brodawkę i miał wywinięta przednią i tylną wargę. Czasami w trakcie jedzenia mu poprawiam. A co do przełykania to go smyram jak nie przełyka..albo jak przysypia. Ale generalnie jak poprawiło się przystawienie to i zaczął przełykać.

byłam w koszulce męża, bez majtek. Na piłkę dostałam podkład, generalnie w ogóle nie myślałam o tym, że jestem bez bielizny, oprócz momentu, kiedy się przebierałam.

3mam kciuki. Niech hemo wzrasta a was wypuszczą do domu.

dobrze, że pozwolili zjeść. Zbieraj siły na jutro!!

myślę, że to może być kwestia upałów że dopija.
Jak sie czegoś dowiem, to na pewno dam znać.

kciukasy! pewnie już tylisz córeczkę.

Też to charczenie mi podchodzi momentami pod łakomstwo, bo mój dzieć doszedł do 7min picia z piersi w tempie takim, że mam wrażenie że mu ktoś zaraz zabierze.....

Neni: super, że brzuszka już prawie nie ma. A kg zlecą same.
Charlize - gratki
Kawal dziewoi przyszlo nam na swiat

Matko co sie tu dzieje dzis dziewczyny

Katerine - gratki podwojne za porodzik sn

Kejt-
Idzia- jak tam?
Eve- gratki

Jak kogos pominelam to wybaczcie.

U mnie nic wiec dupa. Rozwarcie mam ok.moze 1cm
Mialam skurcze i to spore. Ciagle mi brzuch boli, ale dobrze ze mi z krzyza zeszlo juz. Idlaczyli mi oxy bo to nie ma sensu. Mialam usg. W koncu zrobila mi znajoma i wyszlo ze mlody wazy ok.3900
Prawdopodobnie wychodze do domu. Czekam na decyzje gina bo na cc sie nie zgadzam, nie widze sensu tego poprostu.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:29   #3545
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dziewczyny,orientujecie się może kiedy składać papiery o becikowe,żeby byłyy względnione dochody zza 2012r a nie za 2011r? I czy trzeba PITy czy może wystarczy zaświadczenie z US?
Stary 2013-07-30, 16:29   #3546
d0tkaaa
Zakorzenienie

Iwonka glowa do gory napewno wszystko jest z mala wszystko ok! moja tez miala rentgen glowy ... nawet niewiem dlacEgo bo jej nic nie bylo..takie kontrolne woec pewnie u Ciebie tez tak bedzie

ja pije kawe rano.ale ogranicAm sie do 1dziennje.rozpuszczalna z mlekiem...

czytalam ze przy kp mozna jesc tak jk soe jadlo w ciazy ...ale niewiem ile w tym prawdy podobno dziec przyzyczajony do tych posilkow...:-P

powiedzcie mi jakie slodycze jecie bo ja nadal nie przekonana do tej czekolady,jakos sie boje..ratuje sie herbatnikami ale to nie to samo....

Zuza

Razem
Stary 2013-07-30, 16:33   #3547
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Tweed: ale będziesz miała uzupełniania)
wiem elaine, dlatego staram się uzupełniać na bieżąco
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczyny,orientujecie się może kiedy składać papiery o becikowe,żeby byłyy względnione dochody zza 2012r a nie za 2011r? I czy trzeba PITy czy może wystarczy zaświadczenie z US?
od listopada I tak, trzeba i PITy u zaświadczenia z US

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 16:47   #3548
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ja jeszcze sie nie wazylam bo moja waga zepsuta,musze jechac do gin albo pozyczyc wage..

a mierzylas sie na wysokosci tali czy pepka..?
W talii! Mam w końcu talię to się mierzę
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Widzę, że już Tweed wyjaśniła
Cytat:

czytalam ze przy kp mozna jesc tak jk soe jadlo w ciazy ...ale niewiem ile w tym prawdy podobno dziec przyzyczajony do tych posilkow...:-P

powiedzcie mi jakie slodycze jecie bo ja nadal nie przekonana do tej czekolady,jakos sie boje..ratuje sie herbatnikami ale to nie to samo....
Z tym jedzeniem słyszałam to samo, jednak ja uważam na to, co jem przez te kupki wodniste i ulewanie

A z czekoladą nie pomogę Ja lecę na herbatnikach i biszkoptach
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 16:54   #3549
d0tkaaa
Zakorzenienie

Musze tez sie zmierzyc na wysokosci tali,masz racje trzeba sie coeszyc jak sie ja ma

wogole ile radochy ze mozna dojrzec swoja kape i pomalowac normalnie paznokcie u nog..

neni przeciez ulewanie jest normalne,a kupki wodniste tez sa normalne,wazne zeby odpowiedni kolor mialy...tzn moja robi takie zolte jajecznicowate niewiem jak to opisac ale tez sa takie wodniste...i polozna mowila ze to normalne

myslicie ze jak jem brzoskwinie i nic malej nie jest..to moge nektarynki zjesc?

Zuza

Razem
Stary 2013-07-30, 16:57   #3550
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Charlize GRATKIII!

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Hu hu To produkcja na światową skale;p Jak jak miałam nawał to tż się śmiał że może by tak zacząć sprzedawać to mleko na all;p
A tak na poważnie Jak przechowujesz i jak potem podgrzewasz to mleczko? Tz jak sprawdzasz czy jest odpowiednia temp?
Przechowuję je w lodówce zamknięte szczelnie w butelkach (zamiast smoczków mam takie gumowe nakrętki, z Lovi idealne do przechowywania), zwykle nie dłużej niż 1 dzień (można 2, ale u mnie nie ma takiej potrzeby).
Następnie przelewam do butelki, z której chcę karmić i podgrzewam w kąpieli wodnej. Sprawdzanie, czy jest odpowiednia temperatura: leję kilka kropelek na przedramię i jeśli nie czuję w ogóle mleka, to jest OK - mleko ma mieć temperaturę ciała.

ALE JESTEM BEZNADZIEJNAAAAAAA!!!!!!! !! Karmię dziecko i patrzę, co się tak szybko leje to mleko, co on tak szybko pije. A tu: źle zakręcona butla!!!!! Co za idiotka ze mnie!!! Połowa mleka wylądowała na dziecku, musiałam na szybko go przebierać, a darł się wniebogłosy, bo był głodny. No tak to jest mieć matkę idiotkę :/ Mam nadzieję, że do butli mi się nie wlała woda z kąpieli wodnej, w której podgrzewałam mleko :/:/:/

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:04   #3551
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
wogole ile radochy ze mozna dojrzec swoja kape i pomalowac normalnie paznokcie u nog..
haha zazdroszczę ja w tych ostatnich tygodniach czuję się jak ostatnia łajza, kape goli mi tż bo przecież jak sama to zrobię to pożal się boże nawet z nogami mam problemy wydostać się z wanny to mega wysiłek, wstać z łóżka z pozycji pleców? Katastrofa! Wołam tż-ta od schyla się nade mną obejmuję mu szyję i podnosi mnie, jejuuuu jakie to przykre

Charlize gratulacje , Anulka duuuuża, zdrówka dla Was
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:07   #3552
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
i tak przy okazji witamy się w tygodniu 40 mimo, że termin mamy na 7 sierpnia, czyli tydzień 41, mam nadzieję, że Mała nie będzie chciała siedzieć do samego końca... kuzynka i jedna koleżanka miały termin na 5 sierpnia i już są rozpakowane (w obu przypadkach chłopaki, może to dziewczyny są takie leniuszki i wolą sobie poczekać?) ale z drugiej strony, malutka ma rację - co się będzie 'pchać' w ten upał jak może sobie poczekać spokojnie i dalej pływać

Cytat:
Skurcze co 5 min. Ja oszaleje. Trzymajcie kciuki żeby mi się szybko ruszyło. Bo boli strasznie
żeby szybko poszło

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Ostatnie bo na poprzednie i tak nikt nie odpowiedział. Wprowadzacie swoim maluchom już jakiś rytm dnia? Że np o tej i o tej jest pora jedzenia, o tej spacer, o tej kąpiel itp? I jeżeli tak to trzymacie się tych godzin? A co jeżeli jest pora karmienia i maluch śpi? Budzicie? A może po prostu to maluch ustala kiedy chce jeść a kiedy chce spać i wtedy karmicie na żądanie?
Ja bym chciała mieć taki rytm dnia ale Mała czasem zje mniej i śpi np tylko 1 godz a czasami naje się do syta i śpi po 3-5 godz. Nie mam pojęcia jak to wprowadzić.

I jeszcze jedno. Czy Wasze dzieciaczki też maja powiekszone piersi?
u nas nie ma rytmu dnia, jedynie kąpiel ok 19, a tak to jak wyjdzie

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi sierpniówki czy macie już rozłożone łóżeczka? U nas jeszcze 2 tygodnie, mieszkamy w kawalerce więc miejsca za dużo nie ma, ale tak okrutnie korci mnie żeby już je poskładać z 1 strony wiem że będzie zagracone niepotrzebnie a z 2 strony to tak silna potrzeba hehe, biję się z myślami
ja miałam termin na siepień i nie mieliśmy łóżeczka rozłożonego dopiero jak piotr się urodził to zostało złożone i to jak przyszłam ze szpitala to dopiero pościeliłam prowizorycznie a po paru dniach już ładnie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja jeszcze jestem w szpitalu bo hemoglobine mam b.niska 7.3 i zastanawiaja sie nad transfuzja zeby mnie wzmocnic. Maly dzis ciut stracil na wadze i musze go dokarmiac...ech no ale walcze...coby jutro do dpmu isc by hemo wzrosla ciut.prosze o kciuki.

Cytat:
Kolejne info od stokrotki:

Akcja stanęła w miejscu, nie mam skurczy i przenieśli mnie z porodówki na ginekologię. Jutro rano oxy podłączą. Przynajmniej pozwolili zjeść, bo głodna byłam

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Neni za figurke

To jeszcze pytanie odnosnie porodu-pewnie pomyslicie ze jakas zakrecona jestem ale w pierwszej fazie to siedziałyscie w majtach? ja wiem ze co chwila badanie ale np. nie wyobrazam sobie z gołym tyłkiem skakac na piłce a moja koszulka tyłek ledwo ledwo zkrywa. No i spodziewam sie upału wiec nie chce zakładac koszuli po kolana :0 pewnie tez sie skonczy na bieganiu w samym staniku
ja jak trafiłam na porodówkę to kazali zdjąć bo często badali

Cytat:
To napierw dobra nowina:
[B][COLOR="Red"]Charlize: Dzisiaj na świat przyszła ANulka o godz. 12.30 przez cc. Waży 4720g i ma 59cm" !!!!!
wow gratulacje Charlize chyba największa dziewczyna na wątku

Cytat:
ja się zadowalam herbatnikami i czasem ze 4 żelki na dzień zjem

Persephone nie jesteś beznadziejna, każda z nas ma gorsze dni

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:12   #3553
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Spoko ja też dojrzałam ostatnio po bokach piękne, fioletowo - czerwone rozstępy liczę, że zbledną.

za ktg
Muszą zblednac, nie ma innej opcji

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Pisałyście o walce z teściową w sprawie imienia dla dziecka.
Ojjj mnie to najbardziej denerwuje babcia tż, dzwoni do mnie i się pyta "Jak tam Agatka?", a ja sobie myślę "Jaka kur... Agatka".
A ona "No Agatka w brzuchu".

Nie dosyć, że nie zna płci, to jeszcze imię narzuca! A ja nigdy nie dałabym córce na imię Agata... Ostatnio jej to powiedziałam, a ta dalej to samo.

Już wszystkich poinformowałam chłopiec- Igor, Michał, a dziewczynka- Zosia, Lena. Innych opcji nie bierzemy z mężem pod uwagę.
Teściowa się krzywi na imię Lena, bo sąsiadki córka ma tak na imię, Igor też się jej nie podoba. Ale co ona ma do gadania...

A z mojej rodziny nikt się nie wtrąca w to jakie imię wybierzemy... Zauważyłam, czytając w wątku, że to rodziny tż-ów się w to wtrącają.
Babcia wie lepiej
Do mnie ostatnio koleżanka teściowej "jak tam Małgosia?" A ja:kto?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Przelecialam Was po lebkach, ale nie mam siły cytować. Podrzemalam 2h, ale skurcze mam. Trochę lżejsze i rzadziej. Mam zjeść kolację, a jutro będzie jakas decyzja.
Czekam, pewnie zrobią mi jakieś ktg jeszcze, zobaczymy co w trawie piszczy.
Fi wcisnął mi się przy prawej pachwinie i ledwo się ruszam. Nawet mam problem ze zmianą boku na łóżku :-(

Szkoda ze musisz tam leżeć jak w sumie sie rozeszło. Obys szybko wiedziała na czym stoisz

Cytat:
To napierw dobra nowina:

Wow
Ale niespodzianka. Anulce widać było dobrze w brzuszku

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:22   #3554
sarna405
Zadomowienie

Charlizeklaski : ale duza dziewczynka

A ja mam jakiegoś doła...dopadł mnie stres boję się, ze za nie długo dzidziuś już bedzie Nie boję się porodu ale jakiegoś mam stresa tyle czekałam na Antosia a zbliżaj sie powoli data porodu i panikuję tyle w brzuszku nosiłam zaraz szybko urosnie zanim się obejrze i b edzie kawalerem a ja starą babą
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:22   #3555
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
haha zazdroszczę ja w tych ostatnich tygodniach czuję się jak ostatnia łajza, kape goli mi tż bo przecież jak sama to zrobię to pożal się boże nawet z nogami mam problemy wydostać się z wanny to mega wysiłek, wstać z łóżka z pozycji pleców? Katastrofa! Wołam tż-ta od schyla się nade mną obejmuję mu szyję i podnosi mnie, jejuuuu jakie to przykre

Charlize gratulacje , Anulka duuuuża, zdrówka dla Was
jeszcze troszkę... potem będziesz sie zastanawiac jak sie nazywasz i oczy na zapałki - Zartuję, tak źle nie jest)
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42023821]
Przechowuję je w lodówce zamknięte szczelnie w butelkach (zamiast smoczków mam takie gumowe nakrętki, z Lovi idealne do przechowywania), zwykle nie dłużej niż 1 dzień (można 2, ale u mnie nie ma takiej potrzeby).
Następnie przelewam do butelki, z której chcę karmić i podgrzewam w kąpieli wodnej. Sprawdzanie, czy jest odpowiednia temperatura: leję kilka kropelek na przedramię i jeśli nie czuję w ogóle mleka, to jest OK - mleko ma mieć temperaturę ciała.

ALE JESTEM BEZNADZIEJNAAAAAAA!!!!!!! !! Karmię dziecko i patrzę, co się tak szybko leje to mleko, co on tak szybko pije. A tu: źle zakręcona butla!!!!! Co za idiotka ze mnie!!! Połowa mleka wylądowała na dziecku, musiałam na szybko go przebierać, a darł się wniebogłosy, bo był głodny. No tak to jest mieć matkę idiotkę :/ Mam nadzieję, że do butli mi się nie wlała woda z kąpieli wodnej, w której podgrzewałam mleko :/:/:/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

eeej noo nie przejmuj sie każdy ma gorszy dzień. Arturek musiał sobie na jedzonko poczekać...

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
wiem elaine, dlatego staram się uzupełniać na bieżąco
widze widzę coś czuję, że teraz kilka dzieciaczków dziennie wpadnie

Samanta; dlaczego na cc się nie zgadzasz?

Kejt: kurde, nie wiem jak czytałam, ale myślałam że wróciłaś do domu...

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:25   #3556
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ja juz po wizycie w szpitalu i ktg.
Nuuuuuuuda
Zero skurczy sie zapisalo, dziwne bo czułam kilka a teraz po powrocie czuje je jeszcze silniej

Ale wywiedzialam sie paru rzeczy od przemilych dwóch położnych i lekarki
- nie brać ubranek dla małej tylko pampersy i chusteczki
- dla siebie podklady, podpaski i siateczkowe gacie pozwalają nosić
- przy sn zostaje sie 2 doby przy cc 3
- za poród z TZ płace na IP. 50 zł
- koszule do porodu dają swoją
- oprowadzily nas po salach porodowych, mam do dyspozycji duża wanne, piłki, gaz i jakies elektrody na bóle krzyżowe.
- lekarka wyjaśniła mi tez jak wyczuć kiedy jechać do szpitala

Aha moj gin mnie oszukał. Bo gadal ze ktg darmowe, a na IP skasowali mnie 10 zł, bo darmowe jest po terminie

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-30, 17:26   #3557
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Urodzona 30 lipca. 1.56 godzina. 57 cm, 3.560 kg. Cesarka

z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Gratulacje Domi!!! wycierpiałaś się, więc teraz odpoczywaj razem z Sarenką. Mała jest sliczna i na pewno Ci cały ból wynagrodzi! swoją drogą jest strasznie do Ciebie podobna!!

Cytat:
są problemy, odeslali mnie że szpitala, bo nie ma miejsc, mam zaklepane na Starynkiewicza. Miałam ktg, skurcze regularne, na samolocie 1,5-2 cm szyjki, 1 palec przepuszcza. Także mi się zejdzie... No i boli... Ale podobno na Starynkiewicza darmowe znieczulenie

O kurcze, ale te szpitale są niedociumane
Kejt wielkie za rozwinięcie akcji i zeby nie bolało!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
biedna, ja wczoraj po południu miałam rozwarcie na dwa palce, ale teraz boli mnie krzyż i już poszedł kolejny jeszcze wiekszy kawał czopa. Aż go zmierzyłam, blee, jestem obrzydliwa bo ja nie wierzyłam, że to może być takie duże Mniej więcej jak palec wskazujący i środkowy był ten dzisiejszy czop no i sporo krwi. No i krzyż mnie boli od tego czasu - nie wiem czy psychika, czy coś się dzieje samo.

Szykuję się i wychodzę do szpitala... Trzymać kciuki laleczki
Idzia, za jutrzejsze cc!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Od katerine:
"Kochana urodziłam dzisiaj o 20:20 córeczkę Justynkę. Wymiary 4010g i 56cm jest śliczna. Rodziłam sn"
nooo brawo, witamy Justynko na świecie!!

Cytat:
Mam info od stokrotki :

Jest w szpitalu na porodówce. Jej lekarka chce, aby dzisiaj lub jutro urodziła, więc znowu boleśnie ją zbadała. Rozwarcie ma na 3cm i delikatne skurcze. No i trochę ma stracha. Niestety nie ma neta w telefonie, więc będzie pisała smsy. Pozdrawia nas wszystkie.
Stokrotko mam nadzieje, ze akcja się szybciutko rozwinie i bezbolesnie urodzisz, trzymam mocno kciuki!

Cytat:
Hej, nie udzielma się na forum ale podczytuję Was mamuśki na bieżąco i nie wiem właściwie czy to dobry pomysł, bo każdego dnia płaczę przez Was ze wzruszenia! np dziś jak przeczytałam że domciątko urodziła, a jak zobaczyłam zdjęcie to już w ogole chlipałam, jeeeej to tak ściska w sercu no i widzę że lipiec już prawie cały rozpakowany, zostało Was kilka ale z tego co czytam powoli dzieciaczki chcą zobaczyć wreszcie swoich rodziców, ja z sierpniówek, wczoraj zaczęłam 39 t.c. na 12 tp ale zamówiłam sobie u Piotrusia poród na 14- będzie to najlepszy prezent na urodzinki mojej mamy ciekawe czy Łobuziak mnie posłucha ciężko będzie mi się "wbić" w Was bo jesteście ze sobą naprawdę zżyte a tu jakiś OBCY przychodzi ale postanowiłam że co prawda przy końcówce ale będę czasem pisać
pozdrawiam
Witamy z nami!

Cytat:
No to Mela siły i bezbolesnego porodu szybkiego jak błyskawica!!

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie. Ostatnie bo na poprzednie i tak nikt nie odpowiedział. Wprowadzacie swoim maluchom już jakiś rytm dnia? Że np o tej i o tej jest pora jedzenia, o tej spacer, o tej kąpiel itp? I jeżeli tak to trzymacie się tych godzin? A co jeżeli jest pora karmienia i maluch śpi? Budzicie? A może po prostu to maluch ustala kiedy chce jeść a kiedy chce spać i wtedy karmicie na żądanie?
Ja bym chciała mieć taki rytm dnia ale Mała czasem zje mniej i śpi np tylko 1 godz a czasami naje się do syta i śpi po 3-5 godz. Nie mam pojęcia jak to wprowadzić.

I jeszcze jedno. Czy Wasze dzieciaczki też maja powiekszone piersi?
U nas młody juz załapał pewien rytm i mniej wiecej co 3-4 h pobudka jest, kapiemy codziennie o 21
Mój mały nie ma powiekszonych piersi

Cytat:
To napierw dobra nowina:
[B][COLOR="Red"]Charlize: Dzisiaj na świat przyszła ANulka o godz. 12.30 przez cc. Waży 4720g i ma 59cm" !!!!!

O wow, ale duża Anulka Ogromne gratulacje Charlize, nareszcie masz córeczkę przy sobie!!!

Neni- za wagę!

Dziewczyny, ja znowu z doskoku bo od rana byłam w rozbiegach. Mały źle reagował na te upały i pół nocy było wyjete z życia, a później rano odsypiałam do 10:30 , natomiast pózniej pojechałam duzo rzeczy załatwiac malego zostawiajac z tesciowa. Grzeczny był podobno, no pewnie- bo zacznie się drzeć jak mama wróci no ale melduję, że:

- złożyłam w pracy wniosek o urlop macierzynski póki co na 20 tygodni (6 mogę dobrac na 2 tyg przed koncem tych 20 się okazało), więc wstępnie wracam do pracy od początku grudnia
- Umowę obecną mam do konca grudnia tego roku, a mój kierownik powiedział ze nie mam sie co martwic i ze bede miała ja na pewno przedłuzona
- Dołączyłam małego do opieki medycznej w enel-medzie na pełny pakiet za całe 40 zł/msc i w tym bedzie miał absolutnie wszystko, wiec oprócz dobrego pediatry mam jeszcze pelna opieke, wszystkie badania itp
- Mogę wydac 300 zł na rzeczy dzieciowe, a moja praca mi to zwróci na konto, wiec zakupię zapas pieluch i mm
- wszyscy mi powiedzieli, ze wygladam tak jakbym w ogole w ciazy nie była

Pozostało mi załatwic becikowe i wszystko super !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:35   #3558
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Dziewczyny, ja znowu z doskoku bo od rana byłam w rozbiegach. Mały źle reagował na te upały i pół nocy było wyjete z życia, a później rano odsypiałam do 10:30 , natomiast pózniej pojechałam duzo rzeczy załatwiac malego zostawiajac z tesciowa. Grzeczny był podobno, no pewnie- bo zacznie się drzeć jak mama wróci no ale melduję, że:

- złożyłam w pracy wniosek o urlop macierzynski póki co na 20 tygodni (6 mogę dobrac na 2 tyg przed koncem tych 20 się okazało), więc wstępnie wracam do pracy od początku grudnia
- Umowę obecną mam do konca grudnia tego roku, a mój kierownik powiedział ze nie mam sie co martwic i ze bede miała ja na pewno przedłuzona
- Dołączyłam małego do opieki medycznej w enel-medzie na pełny pakiet za całe 40 zł/msc i w tym bedzie miał absolutnie wszystko, wiec oprócz dobrego pediatry mam jeszcze pelna opieke, wszystkie badania itp
- Mogę wydac 300 zł na rzeczy dzieciowe, a moja praca mi to zwróci na konto, wiec zakupię zapas pieluch i mm

zalatwilas sporo spraw. Super z ta opieka medyczna dla Tomka, mała składka
Tez chcemy zobaczyć jak teraz wyglądasz.

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-30, 17:38   #3559
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
zalatwilas sporo spraw. Super z ta opieka medyczna dla Tomka, mała składka
Tez chcemy zobaczyć jak teraz wyglądasz.
poprosze Tzta zeby mi zrobił z małym zdjecie to Wam pokaze
brzucha juz nie mam w ogóle, zostały mi tylko takie boczki jakbym za duzo jadła no i rozstępy, mój koszmar

Wstawiam Wam za to mojego robaka- zdjęcie sprzed minuty
On jest tak silny, ze się wczoraj juz przewrócił z jednego boku na drugi a głowę tak dźwiga do góry, że masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdj.jpg (58,2 KB, 99 załadowań)

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-07-30 o 17:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-30, 17:39   #3560
fiazo
Zakorzenienie

dziś będę walczyć sama z kąpaniem zawsze robił to tż i mega szybko
nasz kurczaczek nie lubi się kąpać tylko jak na brzuszku jest to się uspokaja, ogólnie to zawsze jest przy tym strasznie dużo krzyku... sąsiedzi pomyślą, że obdzieramy dziecko ze skóry

aż się boje wanienkę wyciągać

Synek
Stary 2013-07-30, 17:42   #3561
magolina
Wtajemniczenie

Charlize wielkie gratulacje Anulka duża dziewczynka Witam Małą na świecie

Cytat:

Mela, kochanie, mam nadzieje, ze juz dawno doczekalas sie ulgi, a juz niedlugo doczekasz i coreczki!!!
Mam nadzieję, że Mela tuli juz Malą w ramionach

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Mialam skurcze i to spore. Ciagle mi brzuch boli, ale dobrze ze mi z krzyza zeszlo juz. Idlaczyli mi oxy bo to nie ma sensu. Mialam usg. W koncu zrobila mi znajoma i wyszlo ze mlody wazy ok.3900
Prawdopodobnie wychodze do domu. Czekam na decyzje gina bo na cc sie nie zgadzam, nie widze sensu tego poprostu.
Sam a czemu nie chcesz cc???

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość

A ja mam jakiegoś doła...dopadł mnie stres boję się, ze za nie długo dzidziuś już bedzie Nie boję się porodu ale jakiegoś mam stresa tyle czekałam na Antosia a zbliżaj sie powoli data porodu i panikuję tyle w brzuszku nosiłam zaraz szybko urosnie zanim się obejrze i b edzie kawalerem a ja starą babą
Nie będzie tak źle aż tak szybko nie urosnie

Cytat:

dużo rzeczy załatwiłaś

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:

On jest tak silny, ze się wczoraj juz przewrócił z jednego boku na drugi a głowę tak dźwiga do góry, że masakra
Jejciu ale Tomaszek jest uroczy

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nasz kurczaczek nie lubi się kąpać tylko jak na brzuszku jest to się uspokaja, ogólnie to zawsze jest przy tym strasznie dużo krzyku... sąsiedzi pomyślą, że obdzieramy dziecko ze skóry

za kąpiel/
Na pewno dasz sobie świetnie radę
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:42   #3562
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Ja już po kolacji, zmierzyli tetno Fi, ale ktg mi nie robili.
Dostałam nospe i czopek rozkurczowy i trochę lepiej, czuje napinanie, ale przynajmniej nie boli. Może jednak będę rodzić z moja parą

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:43   #3563
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
poprosze Tzta zeby mi zrobił z małym zdjecie to Wam pokaze
brzucha juz nie mam w ogóle, zostały mi tylko takie boczki jakbym za duzo jadła no i rozstępy, mój koszmar

Alez on jest uroczy
I czekamy na wspólna fotke
Cytat:

No to kciuki sie przydadzą, bo zapowiada sie poważnie

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-30, 17:44   #3564
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jejciu ale Tomaszek jest uroczy

Tomcio dziekuje i przyzwolił na pokazanie jeszcze jednej foty ciotkom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0709.jpg (119,6 KB, 92 załadowań)

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-30, 17:46   #3565
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Uwielbiam jak maluchy tak śpią z wypieta dupka

Idę robić kolacje i mrożona kawke (moj nałóg ostatnio)
Do pózniej

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-30, 17:46   #3566
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

No to powazna operacja sie szykuje!

Cytat:
Ja już po kolacji, zmierzyli tetno Fi, ale ktg mi nie robili.
Dostałam nospe i czopek rozkurczowy i trochę lepiej, czuje napinanie, ale przynajmniej nie boli. Może jednak będę rodzić z moja parą

Chociaz tyle ze nie boli odpoczywaj!

Cytat:
Alez on jest uroczy
I czekamy na wspólna fotke
bedzie bedzie na dniach

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-30, 17:52   #3567
dzoan
Zakorzenienie

Charlize gratulacje ogromne..! ale klocuszka nosiłaś

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dziś moja waga pokazała 10 kg mniej, czyli ważę 62 kg Jeszcze 9 kg i będę lachon
A w talii mam 74 cm -praktycznie nie mam brzucha
No aż sobie poklaszczę

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
A teraz co u nas
bylismy u pediatry (jak pielegniarki sie obijały w rejestracji, ja bym je zwolniła, jak mozna sie ruszac jak mucha w smole w pracy??)
- Zuzia ma skierownaie na usg główki, bo learzowi nie podobało sie skrecenie główki Zuzi- oczywiscie juz swoje wypłakałam bo to oznacza ze moze byc cos nie tak a ja sie tak bardzo martwie o nią. Lekarz chce wykluczyc jakiekolwiek problemy neurologiczne
- no i za 10 dni kolejna wizyta u pedaitry, warzenie, mierzenie itd.

Ledwo ją rozebrałam do badania to sie popłakała strasznie bo głodna juz była, a ja znowu chciałam płakać razem z nią. Nie panuje nad hormonami, rządzą mna, nie moge słuchać jak Zuzia płacze a WIEM! że jest głodna i płacze razem z nią.

No i musze doniesc nowe podanie do pracy bo tamto im sie nie podobało i orginał aktu urozenia bo nie moze byc kopia
na pewno wszystko będzie dobrze

Cytat:
Przelecialam Was po lebkach, ale nie mam siły cytować. Podrzemalam 2h, ale skurcze mam. Trochę lżejsze i rzadziej. Mam zjeść kolację, a jutro będzie jakas decyzja.
Czekam, pewnie zrobią mi jakieś ktg jeszcze, zobaczymy co w trawie piszczy.
Fi wcisnął mi się przy prawej pachwinie i ledwo się ruszam. Nawet mam problem ze zmianą boku na łóżku :-(
kurcze.. a myślałam, że pójdzie szybciej u Ciebie.. coś te dzieciaczki niezdecydowane ostatnio

Cytat:

Mela, kochanie, mam nadzieje, ze juz dawno doczekalas sie ulgi, a juz niedlugo doczekasz i coreczki!!!
mela niech rozwarcie szybko rośnie!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
ojejku.. oporny Twój synuś... tak Cię namęczyli i nic.. a czemu nie chcesz cc??

Cytat:
Ja juz po wizycie w szpitalu i ktg.
Nuuuuuuuda
Zero skurczy sie zapisalo, dziwne bo czułam kilka a teraz po powrocie czuje je jeszcze silniej

Ale wywiedzialam sie paru rzeczy od przemilych dwóch położnych i lekarki
- nie brać ubranek dla małej tylko pampersy i chusteczki
- dla siebie podklady, podpaski i siateczkowe gacie pozwalają nosić
- przy sn zostaje sie 2 doby przy cc 3
- za poród z TZ płace na IP. 50 zł
- koszule do porodu dają swoją
- oprowadzily nas po salach porodowych, mam do dyspozycji duża wanne, piłki, gaz i jakies elektrody na bóle krzyżowe.
- lekarka wyjaśniła mi tez jak wyczuć kiedy jechać do szpitala

Aha moj gin mnie oszukał. Bo gadal ze ktg darmowe, a na IP skasowali mnie 10 zł, bo darmowe jest po terminie
spokojnie, jeszcze masz troszkę czasu do terminu choć rozumiem, że już byś chciała by coś się działo.. sama chciałam rodzić 2 tyg wcześniej ale jak na złość i po terminie nic się nie dzieje najważniejsze, że wszystko ok..poza straconą gotówką

Cytat:

same dobre nowiny zwłaszcza jeśli chodzi o wygląd

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

en no słodki jest Twój synuś

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 17:53   #3568
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

jaki słodki
mój niestety w samych bodach nie poleży bo by zaraz krzyczał, że mu zimno

Synek
Stary 2013-07-30, 17:56   #3569
Samantha7
Zakorzenienie

Wychodze zaraz. Czekam na lekarza.

No a po co mi cc? Cc to ostatecznosc, a ja jestem 2dni po terminie dopiero i plynow wodnych mi przybylo. Mlody jest zdrowy i po co mam sie ciac.
To jest jednak operacja. Ryzyko infekcji. Goi sie dluzej niz po zwyklym porodzie. Wygonie go naturalnie

Jestem ledwo zywa, slaba, obolala bardzo w kroku. Maly mi do tego napiera na kape. Marze o moim lozku.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 18:03   #3570
tweedledee
Zakorzenienie

En prawdziwy model z Tomaszka! Przesłodki jest
A tak a propos pozycji z dupką do góry to ja baaaaardzo długo lubiłam tak zasypiac Przed ciąża nawet jeszcze

Kejt dobrze, że chociaż leki jakoś pomogły. Niemniej trzymam kciuki, żeby akcja sama ruszyła

My już po obiadku, ale był dobry farsz mi jeszcze został, to będzie na jutro z ryżem jako standardowe chili I spokoj a ryż może dzisiaj na kolację zrobię bo serio za mną chodzi taki z gęstą śmietana

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości