|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie, szał na te e-papierosy a pewnie dopiero za jakiś czas okaże się czy to nie gorsza trucizna od papierosów. Coś już słyszałam, że w jakimś kraju to mają być sprzedawane tylko na receptę czy coś ![]() Dziewczyny pępek mi za niedługo na wierzch wyjdzie a tak mi się to nie podoba
|
|
#3003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Ty miałaś ostatnio Holtera jak dobrze pamiętam ? I miałaś nam napisać jak po,chyba że coś ominęłam ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3004 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Mam na coś ochotę!! |
|||
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie X
Cytat:
przecież ch.olera jak dzieci głodne,zaniedbane,poobija ne to coś nie w porządku się tam dzieje.Nikt tego nie widzi?Może w łapę dają że nikt się nie do.pieprza |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny na dzisiaj Was prawdopodobnie zostawiam, noo chyba że jeszcze nie zasnę i będę się udzielać z telefonu.
Czuję się okropnie... głowa mi pęka i kręgosłup boli do tego stopnia że aż się ruszać nie mogę, każda zmiana pozycji kończy się krzykiem i grymasem na mojej twarzy... Także łóżko wzywa |
|
|
|
#3007 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale klocek i to dziewczynka ![]() Cytat:
Oni pewnie też coś zaproponuja skoro robią takie sesje często ![]() Cytat:
oby przeszło ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025507] A moi teściowie są rolnikami- rocznie mają jakoś ponad 100tysięcy przychodu, ale kasę trzyma teściowa i jest bardzo niechętna do jej wypłacania z konta- nawet na zakupy spożywcze dla siebie! Dla mnie to jest niewyobrażalne żeby mieć w lodówce tylko jajka (od swoich kur) i smalec. A u nich to jest norma. Ugotuje się ziemniaki (swoje), jajko i jest obiad. I tak można dzień w dzień. Np. teraz mąż miał wypłatę 26, ale trzeba było dać zaliczkę za drzwi- wziął już debet i przez 4 dni nie mieliśmy ani złotówki. Prosiłam żeby powiedział mamie, że musiał taką wysoką zaliczkę zapłacić, ale nie chciał- z resztą nie dziwię mu się...[/QUOTE] to na co oni kase wydają??? skoro mają takie przychody a nic nie kupują , nie remontują dziwne podejście, żeby tak dzieciom nie pomóc ![]() Cytat:
żeby wszystkie badania i wyniki wyszły dobrze Cytat:
najważniejsze, że podziałało ![]() Cytat:
super są takie niespodziewane przypływy gotówki
|
||||||||
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Oby bez szpitala się udało ![]() a jak odczuwasz to pobolewanie macicy,coś jakby zakwasy? Zauważyłyście że ostatnio dużo z nas kierują do szpitali? Ale to dobrze,lepiej dmuchać na zimne. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025507] A moi teściowie są rolnikami- rocznie mają jakoś ponad 100tysięcy przychodu, ale kasę trzyma teściowa i jest bardzo niechętna do jej wypłacania z konta- nawet na zakupy spożywcze dla siebie! Dla mnie to jest niewyobrażalne żeby mieć w lodówce tylko jajka (od swoich kur) i smalec. A u nich to jest norma. Ugotuje się ziemniaki (swoje), jajko i jest obiad. I tak można dzień w dzień. Moja mama raczej nigdy mi pieniędzy nie wypomina, a męża mama rozlicza się z każdej złotówki (np. jedzie do sklepu i kupuje nam chleb- mąż szybko oddaje jej 2zł! my jej kupimy batonika- oddaje nam 90gr mimo, że mówię, że nie trzeba!). Kwestia podejścia moich teściów (a raczej tylko teściowej bo teść się nie wtrąca, ale wiem, że dałby nam wszystko) jest chyba najbardziej nerwowym tematem w naszym małżeństwie... Np. teraz mąż miał wypłatę 26, ale trzeba było dać zaliczkę za drzwi- wziął już debet i przez 4 dni nie mieliśmy ani złotówki. Prosiłam żeby powiedział mamie, że musiał taką wysoką zaliczkę zapłacić, ale nie chciał- z resztą nie dziwię mu się...[/QUOTE] O mamo ale dziwna kobieta.Może zbiera do skarpety
|
|
|
|
|
#3009 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie X
Cytat:
aaby sama nie wiem jak to do konca z tym kwasem DHA jest, czy on wplywa na uklad nerwowy dziecka i wzrok (slyszy sie tez o inteligencji) czy nie... Slyszalam, ze jak zazywa sie witaminki, to wlochate dzieciaczki sie rodzą
|
|
|
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś spałam na podusi rogalu i nawet wygodnie mi było Chyba zostanie narazie w łóziu ze mną Wzdęcia mam...brzuch mnie trochę pobolewa i nie mogę sobie bączka puścić |
||
|
|
|
#3011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż mi się łezka zakręciła ![]() Nie to co ojciec.... |
|
|
|
|
#3012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rybko Masz nową fuchę anka Ci poddała pomysł na biznes
|
|
|
|
|
#3014 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko zwariowało po gofrach z nutellą
tak się rozszalała Do tego z mniej przyjemnych ruchów ostatnio ma jakąś dziwną przypadłość wkładać mamusi rączkę albo nóżkę pod żebro :/ póki co robi to delikatnie i powoli ale i tak dziwne i niezbyt miłe uczucie
|
#3015 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Kiedy Was nadrobię gadułki jedne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]() To tak jak ja,zostałam ostatnia... Moja mam też mi/nam pomaga.Nawet nieraz nie chce wziąć kasy na rachunki,jedzenie ale zawsze jej wcisnę bo nie potrafię inaczej.Nie ma kasy za wiele i nie chce mieć wyrzutów sumienia potem że jej nic nie pomogłam.Gryzłabym się z tym przeokrutnie.Czuję się niejako w obowiązku jej pomagać na tyle na ile umiem i dam radę.Tymbardziej że tyle dla nas poświęciła.Chcę chociaż trochę się odwdzięczyć. Ja nie zbiednieję a ona ma zawsze pare groszy do przodu,czy to jej kupie jakieś lekarstwa,czy coś dobrego do jedzonka.Zawsze mnie to cieszy i razem szamamy ![]() Ogólnie wolę dawać niż brać.Sprawia mi to wielką przyjemność jak ktoś się ucieszy ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
No widzisz i ta kobieta się czegoś nauczyła...w końcu ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3016 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak jak czytam o gofrach, pizzach colach, przeglądnelam inne watki i pod tym wzgledem jestesmy wyjatkowo aktywne
|
||
|
|
|
#3017 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Też ostatnio mam fazę na colę,przynajmniej puszka dziennie. ![]() Wcześniej nie piłam jakoś specjalnie. ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
a miałam dużąCytat:
Cytat:
![]() Tak mi sie przypomniało. Moja koleżanka urodziła syna rok temu SN,miał 62 cm i 4,500.Kolos!!!!To była 3 ciąża. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Coś się mnie dzisiaj żarty trzymają ![]() Idę zaraz zjeść ostatnią kromkę,jutro nektar bogów piję ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Może weź Nospę,Espumisan chyba tez można na wzdęcia? |
|||||||||
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
To ja myślałam że inaczej to czuć.
|
|
|
|
#3019 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=niunia32;42023442]Moja tesciowa gotuje zupe rybna. Ja jej nie tykam. pochodzi z typowej śląskiej wsi
U mnie w domu takiej zupy sie nie robi, bo nikt poza moim tata i babcia tego nie je.też wszyscy ze śląska. Moja mama nawet ryb nie lubi i nie je QUOTE] JA jestem sląska i nawet nie wiedziałam że od nas to pochodzi . Naszczęscie u mnie zawsze był bardzczyk albo krem z groszku ![]() A ja właśnie odprawiłam mame , przyjechala pomóc mi przykleić Majeczkowe naklejki i chwała bo samam bym nie dała rady . Tyyyyle klejenia i wycinania . Przsiąde się na telefon to Wam pokaże
|
#3020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest współużależnienie tak zwane(tak kiedyś określiła mi to psycholog) Jest się między młotem a kowadłem. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- [QUOTE=Trele_Morele;420290 38] Cytat:
O kremu z groszku to ja nie lubię ![]() ale mi się dziwnie post zapisał :/// |
|||
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
No niezbyt miło, ciągle jak siedzę to coś mi tam wkłada mała łobuziara, tak centralnie pod żebro, nawet przyłożyłam mężowi rękę i mówi że czuje jak się tam coś próbuje wślizgnąć
|
#3022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i super lepiej żartowac niż sie dołować ![]() ![]() Ja miałam mieć za tydzień to badanie glukozy, ale jak się umawiałam na wizytę to podpytałam pani w recepcji o pielęgniarkę i się okazało, że ona będzie na urlopie Ewentualnie dwa tygodnie później mogę zrobić, ale to będzie już ostatni dzień 28tc Podpytam ginkę na wizycie...Narazie piję miętówkę i już trochę lepiej jest Jak coś to później wezmę Nospę Cytat:
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-30 o 22:45 |
||
|
|
|
#3023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź połówkę ona ma 2 x więcej składniku niż ta zwykła. Chyba miałaś na myśli 28 ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3024 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc mamuśki
ja się już kładę do spanka, bo coś zaczyna mi sie ziewać.Zresztą muszę się położyć bo jak siedzę to ta mała uparta zołza ciągle mi wciska coś pod żebro, chociaż wiem że z nią wszystko ok jak się tak rozpycha
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-07-30 o 22:47 |
|
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
150 zł powinno być gitara Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42025507]Budowniczko, ja też tego nie rozumiem... Ja jestem z rodziny wielodzietnej, rodzicom się nie przelewa, ale moja mam zawsze pomaga mi i braciom- choćby coś małej kupiła, dała mi kilkadziesiąt złotych na lekarza, zrobiła jakieś drobne zakupy itp. A moi teściowie są rolnikami- rocznie mają jakoś ponad 100tysięcy przychodu, ale kasę trzyma teściowa i jest bardzo niechętna do jej wypłacania z konta- nawet na zakupy spożywcze dla siebie! Dla mnie to jest niewyobrażalne żeby mieć w lodówce tylko jajka (od swoich kur) i smalec. A u nich to jest norma. Ugotuje się ziemniaki (swoje), jajko i jest obiad. I tak można dzień w dzień. Moja mama raczej nigdy mi pieniędzy nie wypomina, a męża mama rozlicza się z każdej złotówki (np. jedzie do sklepu i kupuje nam chleb- mąż szybko oddaje jej 2zł! my jej kupimy batonika- oddaje nam 90gr mimo, że mówię, że nie trzeba!). Kwestia podejścia moich teściów (a raczej tylko teściowej bo teść się nie wtrąca, ale wiem, że dałby nam wszystko) jest chyba najbardziej nerwowym tematem w naszym małżeństwie... Np. teraz mąż miał wypłatę 26, ale trzeba było dać zaliczkę za drzwi- wziął już debet i przez 4 dni nie mieliśmy ani złotówki. Prosiłam żeby powiedział mamie, że musiał taką wysoką zaliczkę zapłacić, ale nie chciał- z resztą nie dziwię mu się...[/QUOTE] A jaki jest stosunek babci ( teściowej ) do wnuczki ? Tez tak wylicza ?
|
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W książce "W oczekiwaniu na dziecko" wyczytałam, że w 6 miesiącu właśnie mogą wzdęcia dokuczać m.in. mam nadzieję, że tylko jednorazowo u mnie ![]() Już poprawiłam
|
|
|
|
|
#3027 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ona jest taka nadopiekuncza wlasnie przyniosla mi brzoskwinie ''dziecko rosnie, ty nie tyjesz... po ciazy to ty sie rozsypiesz'' nie chce mi sie wogole spac... ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() Trele tak moja ciotka z Tarnowskich Gor robi zawsze zupe z łebów ryb, czy jak sie to nazywa i ciap kapuchy hehe A u nas tradycyjnie na swieta grzybowa barszcz, karp, kapusta, groch i kutia
|
||
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie mow takich rzeczy, wystarszy ze moja siostra caly czas mi marudzi 'Rodz przez cc- nie wytrzymasz z bolu! mowie Ci" a jak mowie ze chce silami natur to "zobaczysz! Glupia ty" przez to strasznie sie boję ![]() Kurde boje sie tego naciecia, bolu, pekania, wogole jak wyleja sie te wszystkie wody plodowe... fuuuj
|
|
|
|
|
#3030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nie bierzesz magnezu?Trzeba Ja dzisiaj dodatkowo jeszcze dostałam potas i meliskę kupiłam. Moje nerwy chcą też żyć :/ ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
Dobranoc |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.

szybciutko

a tak mi się to nie podoba
Jakąś sukienkę, koszulę i ładną bieliznę - jeśli sobie życzę zdjęcia w bieliznie 
klask i:

tłumacząc, ze za to ma patrzeć co jakiś czas na stronę, czy ci jego informatycy nie knocą sprawy
przecież ch.olera jak dzieci głodne,zaniedbane,poobija ne to coś nie w porządku się tam dzieje.Nikt tego nie widzi?
na szczęście TZ tak samo albo nawet jeszcze bardziej. Cieszę się że nastały czasy, kiedy palacze są szykanowani, uważam że jeszcze jednak za mało. Mi strasznie przeszkadza, jak ktoś idzie przede mną chodnikiem z papierosem i muszę wdychać to coś śmierdzącego, co on miał przed chwilą w ustach

A jak do niedzieli się nie poprawi to do szpitala..
oby przeszło