Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-30, 22:47   #3631
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
sadze, ze mozecie jesli wszystko ladnie sie zagoilo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mamuśka ale dziś ginka powiedziała mi, że po porodzie do wizyty tej po 6 tygodniach mamy się nie seksić, zeby ona mogła najpierw posprawdzać wszystko.
Tylko ze ja kape mam nowke niesmigana,bo cc mialam

Stary 2013-07-30, 22:50   #3632
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

charlize i mela wielkie gratulacje!!! zdrówka!
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 22:50   #3633
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

a widzisz, to już nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 22:51   #3634
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow

Cytat:

niby mozna po 6 tyg juz dzialac, wiec powodzenia

Stary 2013-07-30, 23:14   #3635
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Charlize- gratulacje!!! Waga powala

MELA- mam nadzieje ze juz tulisz swoja kruszynke

MADI- trzymam kciuki zeby Ci sie poprawilo. Cos Ci sie dziali ze.zrobili Ci morfologie?

IWONA- pewnie nic zlego sie nie dzieje. Lepiej sprawdzic niz cos przeoczyc Nalezey sie cieszyc.ze.pediatra taki czujny

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Wstawiłam obiecane foty do klubu. Teraz nie pozostaje Wam nic innego niż pisać same ochy i achy

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 23:19   #3636
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
To napierw dobra nowina:
Charlize: Dzisiaj na świat przyszła ANulka o godz. 12.30 przez cc. Waży 4720g i ma 59cm" !!!!!

"od wczorajszego wieczora miałam skurcze. Dość bolesne. O 9.00 pojechałam z mężem na IP a tam zrobili mi ktg i usg i zdecydowali o szybkim cięciu. Mala jest do schrupania. Jak zrobię zdjęcia to prześlę.

Charlize, Moje gratulacje!!! Anulka jest niezlym klocuszkiem i cale szczescie, ze zdecydowano o cc! Zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia i przesylam calusy dla Anulki

Kejt, za rozkrecenie sie akcji!

En, Tomus jest sliczny I jaki dlugi

Samantha, a skad masz pewnosc, ze jestes w stanie wypchnac z siebie dziecko o takiej wadze? Moze cc jest dobrym rozwiazaniem? Pamietaj, ze przy dlugiej akcji porodowej nie meczysz sie tylko Ty, ale i maluszek. Trzymam aby wszystko bylo u Was w porzadku i aby akcja sie rozpoczela i rozkrecila

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
mela miała cesarkę o 18.15, malenka 3340 i 56 cm, jest juz na swiecie nasz maluszek!!!

[COLOR="rgb(153, 50, 204)"]Moje gratulacje Mela!!![/COLOR] Odpoczywajcie pieknie i wracajcie jak najszybciej do domku

Witam nowa mamusie Angelak

Wybaczcie, ze nie cytuje wiecej, ale czuje sie juz zmeczona.
Dzis znalezlismy kuchenke, wprawdzie w second hand, ale jest nowa i z gwarancja, po prostu z delikatnie zarysowana raczka, wiec nie mogla pozostac w sklepie. Oczywiscie byla tez tansza, niz nowa. W czwartek wieczorem zostanie do nas dostarczona i zainstalowana, mam nadzieje, ze bedzie sprawna i posluzy nam godnie i dlugo
Przy okazji upolowalam fotel Poang z IKEI za kwote 75zl, a wiec za grosze. Tez uzywany, jedynie co to kupie nowy pokrowiec, a puki co poscielilam na niego kocyk i juz ladnie sie prezentuje. Taki fotel chcialam wlasnie dla karmienia i bardzo sie ciesze, ze go zauwazylam.
Poza fajnymi lupami bylismy tez w odwiedzinach u mojej mamy, z ktora wybralismy sie na kolacje. Ogolnie to byl fajny dzien, duzo lepszy od wczorajszego
Stary 2013-07-30, 23:23   #3637
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Dziabnęłabym się z mężem ale w czwartek mają mi dać po sprostowaniu wyniki na gbs i muszę się wstrzymać. Chociaż widzę, że u nas i tak to nie działa, bo efektów żadnych jak dotąd

Życzę wszystkim kręgom laktacyjnym spokojnej nocy i mleka do bólu, a dwupakom snu bez wycieczek do wc, bądź skurczów - niepotrzebne skreślić
No i kciuki za szpitalne dziewczyny
To witaj w klubie dziabnietych TZ mnie zaskoczył bo sam zaproponowal

Cytat:
mela miała cesarkę o 18.15, malenka 3340 i 56 cm, jest juz na swiecie nasz maluszek!!!
Witaj maluszku
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kapiel poszła ok ciszej jak z tatą.w wanience mi nie plakał
Mela szybkiego powrotu do sił
za udana kąpiel

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was i zaraz chyba ide spać bo padam z nóg- a nic dzis nie robiłam, żeby nie było

Dziś miałam wizyte i ostatnie usg z czego się b. ucieszyłam bo myślałam, ze już mi nie zrobi. I tak:
-Mikołaj waży 3323g
- łożysko 2/3 stopień
- wód mało ale ponoć to normalne
- jest główką w dół
- niestety szyjka nie gotowa do porodu, nic sie nie dzieje
- rozmiary miednicy ok
- serduszko Małego ok
- paciora nie ma

Kolejna wizyta dzień po terminie jak nie urodzę. A mam przeczucie, że ta wizyta się odbędzie
za wizytę
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

A ja jestem po dziabanku poprosiłam męża by się mną zajął pod wieczór..ze 2 godz temu, bo jak mam się męczyć 4 godz i na nic jak to już 2 razy było, to wolę zacząć wcześniej i później mieć noc na normalny sen podeszłam do tego taktycznie no i mam kompana do znoszenia bóli..mąż ogląda tv, a ja sobie postękuję.. śmieje się ze mnie co jakiś czas..ale mnie samą to rozbawia wzięłam też no-spę (kupiłam wreszcie), więc jak to nie TE bóle, to może lepiej czas mi zleci

lekarze na pewno nie narażaliby Małej, gdyby wiedzieli, że coś może jej grozić..wszystko będzie dobrze

za wizytę
O ty tez po dziabanku
Oby przyniosło efekty

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Dziękuję za gratulacje ale nie wiem czy do końca mu się należą bo nie dałam rady. Darlam się tak że podobno na ulicy byli slychac. Brzuch trochę bóli ketonal niewiele pomaga. Ten poród to była walka, krzyk i wyzwiska. Dobrze że byłam sama na porodowce to inne laski mi nie wtorowaly. Lekarz powiedział że jakbym wspolpracowala lepiej to mała by sama wyszła, ale ja po przebiciu pęcherza nie dawalam już sie dotknac. Kopalam i uciekalam. Jest mi trochę wstyd i już przepraszalam wszystkich. Jest mi teraz goraco i smutno bo mała w innej sali i ja tez w innej. Nawet się jej dobrze nie przyjrzalam.
Mela ci sie należą. Poród to wielkie wyzwanie dla każdej z nas.
Najważniejsze ze juz malenka jest z tobą a ból z czasem minie

Cytat:

padlam hehe

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-30, 23:26   #3638
skylie
Wtajemniczenie

MELA- gratulacje Kochana! Najważniejsze że Malutka już na świecie i za niedługo będziecie się tulić Teraz odpoczywaj

WOJTUŚ
Stary 2013-07-30, 23:49   #3639
misiaczka555
Wtajemniczenie

Jakierka zarzuc zdjęciem fotela bo tez szukam do karmienia i czytania bajek przed snem

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-31, 00:24   #3640
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Jakierka zarzuc zdjęciem fotela bo tez szukam do karmienia i czytania bajek przed snem
Mam cos takiego, wprawdzie teraz prowizorycznie jest kocyk, w Ikei mozna dokupic nowa poduche na stelaz.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Kurcze, a gdzie fota? Jak sie przesyla zdjecia z tel?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Misiaczka, wpisz sobie w wyszukiwarce poang fotel i mniej wiecej bedziesz wiedziala jaki to jest. Jak dla mnie jedt dosc wygodny
Nie wstawia mi sie zdjecie, nie eiem dlaczego. A laptop juz jest wylaczony .

Stary 2013-07-31, 00:31   #3641
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Mam cos takiego, wprawdzie teraz prowizorycznie jest kocyk, w Ikei mozna dokupic nowa poduche na stelaz.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Kurcze, a gdzie fota? Jak sie przesyla zdjecia z tel?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Misiaczka, wpisz sobie w wyszukiwarce poang fotel i mniej wiecej bedziesz wiedziala jaki to jest. Jak dla mnie jedt dosc wygodny
Nie wstawia mi sie zdjecie, nie eiem dlaczego. A laptop juz jest wylaczony .

To tanio ci sie udało go kupic
Znajomi maja takie i potwierdzam sa bardzo wygodne i mozna sie bujac

Zastanawiam sie czy iść spac dzisiaj wcześniej czy siedzieć do 2
Na wizazu cisza to chyba pójdę spac, chociaż wczoraj o 1 w nocy scieralam kurze więc moze dzisiaj tez nocne porządki

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-31, 00:36   #3642
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Wybaczcie, ze nie cytuje wiecej, ale czuje sie juz zmeczona.
Dzis znalezlismy kuchenke, wprawdzie w second hand, ale jest nowa i z gwarancja, po prostu z delikatnie zarysowana raczka, wiec nie mogla pozostac w sklepie. Oczywiscie byla tez tansza, niz nowa. W czwartek wieczorem zostanie do nas dostarczona i zainstalowana, mam nadzieje, ze bedzie sprawna i posluzy nam godnie i dlugo
Przy okazji upolowalam fotel Poang z IKEI za kwote 75zl, a wiec za grosze. Tez uzywany, jedynie co to kupie nowy pokrowiec, a puki co poscielilam na niego kocyk i juz ladnie sie prezentuje. Taki fotel chcialam wlasnie dla karmienia i bardzo sie ciesze, ze go zauwazylam.
Poza fajnymi lupami bylismy tez w odwiedzinach u mojej mamy, z ktora wybralismy sie na kolacje. Ogolnie to byl fajny dzien, duzo lepszy od wczorajszego
za super dzionek i fajne łupy
Stary 2013-07-31, 04:53   #3643
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Nikt nie karmi? my mamy czkawke..... Nie lubię, bo mi rozbudza dziecko:/

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 04:58   #3644
skylie
Wtajemniczenie

Ja karmie Tyle ze po 8 minutach Mala spi :/

WOJTUŚ
Stary 2013-07-31, 05:08   #3645
mela1234
Zakorzenienie

Ją nie śpię. Rana boli no i małą słyszałam jak płakała ok4 chyba z głodu a ją wstać do niej nie mogłam.

Zapomnialam wczoraj napisać:
Oliath dziękuję za przekazanie wieści.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-07-31 o 05:11
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 05:20   #3646
skylie
Wtajemniczenie

MELA- odpoczywaj. Jeszcze nie raz bedziesz wstawac do Makutkiej

WOJTUŚ
Stary 2013-07-31, 05:52   #3647
cynamon_owa
Zadomowienie

Mela, ja jeszcze nie zdążyłam Ci pogratulować. Dzielna byłaś :thumbup: Teraz odpoczywaj!

My juz po karmieniu. Młody oczy jak 5zl zgodnie z przewidywaniami. Rozbujalo mi sie dziecko. Przy poprzednim karmieniu wojowal juz po przez 2godziny... Niby ziewa ale spać nie pójdzie. Mnie sie juz w głowie kręci więc mąż z nim rundki po domu uskutecznia.
Myślałam, że go brzuszek boli ale wyprodukował kupę i dalej spać nie zamierza.
Oj, w dzień nie pozwolę mu spać non stop bo później mi w nocy wariuje- a tak juz ładnie mieliśmy noce wypracowane

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ----------

Madi- dopiero doczytalam... Biedna jesteś... Oby wyniki krwi szybko sie poprawiły :thumbup:
Wracajcie szybko z Witusiem do domu...

Katerine- gratulacje!

A właśnie. Miałam pytać- co z Roxy? Dawno jej nie było... Albo Ja słabo nadrabiam co jest bardziej prawdopodobne

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

Charlize- wow... Brawo za wagę i wzrost Anulki

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 05:57   #3648
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej! w szpitalu już pobudka, nie dadzą pospać chorym i cierpiącym ;-)
mam zakwasy w macicy. mam skurcze, ale nie bolą nic, odczucie miesiaczkowe. Do dupy to wszystko. Jestem zła, bo nic się nie rusza, a pewnie sobie jeszcze wymyśla jakieś tortury w stylu oxy. Muszę pogadać z oddzialowa. Dobra kobieta. już chyba wolę od razu cięcie.
Przed snem wpadł lekarz, powiedział, że może się rozkręci w nocy, ale dali mi no spe i nara, to nie wiem, czy mam rodzic, czy nie. Ją chce Filipa!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 05:59   #3649
mela1234
Zakorzenienie

Dziekuje cynamonku

Wlasnie zostałam umyta i przebrana. Bardzo miła położna ma nocną zmiane.
Stary 2013-07-31, 06:22   #3650
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje Mela
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Gratulacje Mela!!

miałam ktg, skurcze się piszą- 40-60 mmHg, ale nieregularne. Liczę, że się coś rozkreci w nocy. Tak mi głupio, że tak wcześnie przyjechałam... No ale skurcze co 5 minut miałam 12 h, nie moja wina, że rozwarcie się nie robi...

Te rozwarcie to jakis koszmar Ja juz bylam przy skurczach 70 i zero rozwarcia. Juz mialam takie skurcze, ze parly mi na kape i na dwojke i co z tego, wszystko przeszlo
Na drugi dzien w nocy skurcze jak pies bolace z krzyza nie wiem ile parametrow , ale byly. Cala noc jeczalam i sapalam. Kregoslup mi lamalo na pol i taka rozpacz mnie brala ze mozg mi sie lasowal. Zebym mogla jeszcze sie ruszyc to nic placek i lezysz. Te piprzone pasy od ktg mi sie wpijaly w skore. Te polozne takie sa mile,ze naprawde nie moglam na zadnej zlosci wyladowac bo bym chyba idiotka byla.

Kejt - mocniste zeby te rozwarcie sie zrobilo szbko
Cytat:
Witam
Dziękuję za gratulacje ale nie wiem czy do końca mu się należą bo nie dałam rady. Darlam się tak że podobno na ulicy byli slychac. Brzuch trochę bóli ketonal niewiele pomaga. Ten poród to była walka, krzyk i wyzwiska. Dobrze że byłam sama na porodowce to inne laski mi nie wtorowaly. Lekarz powiedział że jakbym wspolpracowala lepiej to mała by sama wyszła, ale ja po przebiciu pęcherza nie dawalam już sie dotknac. Kopalam i uciekalam. Jest mi trochę wstyd i już przepraszalam wszystkich. Jest mi teraz goraco i smutno bo mała w innej sali i ja tez w innej. Nawet się jej dobrze nie przyjrzalam.
Mela daj spokoj. Kazdy ma inny prog bolu. Jedne babki pierdna inne by zabily kazdego. A najbardziej wpieniajace sa te co juz urodzily sto lat temu i sie przemadrzaja.
Najwazniejsze ze juz jestes po i masz malutka juz. Napewno rana boli, ale juz nie musisz kombinowac z porodem.
Zycze zebys szybko sie regenerowala

Ja wyszlam ze szpitala juz kilka godzin temu. Wywiezli mnie na wozku bo ledwo sie ubralam. Tz moje skarpetki z podlogi zbieral a ja przepraszalam ze sie schylic nie moge.
W domu umylam sie zjadlam i padlam. Wstalam na siku i zasnelam na kiblu oparna glowa o blat w lazience. Tz wstal i po calej chacie zaczal mnie szukac i sie wystraszyl. Jak mnie zobaczyl w lazience to w szoku byl. Obudzil i poszlam dalej spac.
Boze dziewczyny to jakis koszmar byl to wszystko w szpitalu. Mam rece od wenflonow poklute. Igly jak gwozdzie. Kapa juz do siebie dochodi,ale naprawde czulam sie jakby mnie czolg przejechal.
Mlody teraz sobie lekko wiruje w brzuszku. Wczesniej to swira dostawal.
Jak do sob.sam nie ruszy to w niedz.znow ide na rzeznie, ale wedy daje se jedna noc i sorry nie bede miec wyjscia cc.
Takze teraz tylko modlic mi sie zostalo i skakac na pijce. Dumam jeszcze czy nie zbiec ze schodow se u mnie na dol bo wbiec jest niemozliwe
Bym dziabnela Tz ale z ta obolala kapa to nie wiem czy dam rade. Chyba ze wiadro wazeliny i jedziemy hehe.

Dzoan gin chcial wywolac z powodu malej ilosci plynow i mowil ze wody sie koncza, ale dzis na usg wyszlo ze wody sa , ze w tym stadium to normalne i ze maly ma co lykac i ma sie dobrze.
Z usg tez wynika ze wazy 3900 ja jestem mala osoba, a on ma wieksza glowe, ale w normie i to nie jest nic niepokojacego. Mojej sis syn tez mial duza glowe i ona tez taka miala.
Ja tez chcialam wywolac bo moj brzuch do najmniejszych nie nalezy 123cm.
Nogi to tak wlasnie jak banie mam. Teraz juz zeszly troche ale do normalnosci im daleko.

W ogole te wywolywanie to wygladalo jakby maly se siedzial, mial sie dobrze i se z nas jaja robil. Jakby chcial piwiedziec "spadowa. Nie wyciagnieta mnie sila. Mi tu dobrze" i dobrze ze mi fuck off nie pokazal na usg. Bujal sie taki zadowolony ciumkal te wody i byl taki nenenene. Masakra normalnie z tym dzieciem
Mam nadzieje ze wynagrodzi mi te meki grxecznoscia i bedzie mnie mocno kochal

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Kejt - no to zal ze nic sie nie ruszylo. Moze oxy przyspieszy? Nie wiem sama, ale ja na to slowo ciarkow dostaje.
Trzymaj sie

Mela - dobrze ze masz taka opieke

Pozdrawiam Was wsystkie i dziekuje bardzo za kciuki za mnie.
Jestescie kochane

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 06:28   #3651
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Gratulacje Mela

Te rozwarcie to jakis koszmar Ja juz bylam przy skurczach 70 i zero rozwarcia. Juz mialam takie skurcze, ze parly mi na kape i na dwojke i co z tego, wszystko przeszlo
Na drugi dzien w nocy skurcze jak pies bolace z krzyza nie wiem ile parametrow , ale byly. Cala noc jeczalam i sapalam. Kregoslup mi lamalo na pol i taka rozpacz mnie brala ze mozg mi sie lasowal. Zebym mogla jeszcze sie ruszyc to nic placek i lezysz. Te piprzone pasy od ktg mi sie wpijaly w skore. Te polozne takie sa mile,ze naprawde nie moglam na zadnej zlosci wyladowac bo bym chyba idiotka byla.

Kejt - mocniste zeby te rozwarcie sie zrobilo szbko

Mela daj spokoj. Kazdy ma inny prog bolu. Jedne babki pierdna inne by zabily kazdego. A najbardziej wpieniajace sa te co juz urodzily sto lat temu i sie przemadrzaja.
Najwazniejsze ze juz jestes po i masz malutka juz. Napewno rana boli, ale juz nie musisz kombinowac z porodem.
Zycze zebys szybko sie regenerowala

Ja wyszlam ze szpitala juz kilka godzin temu. Wywiezli mnie na wozku bo ledwo sie ubralam. Tz moje skarpetki z podlogi zbieral a ja przepraszalam ze sie schylic nie moge.
W domu umylam sie zjadlam i padlam. Wstalam na siku i zasnelam na kiblu oparna glowa o blat w lazience. Tz wstal i po calej chacie zaczal mnie szukac i sie wystraszyl. Jak mnie zobaczyl w lazience to w szoku byl. Obudzil i poszlam dalej spac.
Boze dziewczyny to jakis koszmar byl to wszystko w szpitalu. Mam rece od wenflonow poklute. Igly jak gwozdzie. Kapa juz do siebie dochodi,ale naprawde czulam sie jakby mnie czolg przejechal.
Mlody teraz sobie lekko wiruje w brzuszku. Wczesniej to swira dostawal.
Jak do sob.sam nie ruszy to w niedz.znow ide na rzeznie, ale wedy daje se jedna noc i sorry nie bede miec wyjscia cc.
Takze teraz tylko modlic mi sie zostalo i skakac na pijce. Dumam jeszcze czy nie zbiec ze schodow se u mnie na dol bo wbiec jest niemozliwe
Bym dziabnela Tz ale z ta obolala kapa to nie wiem czy dam rade. Chyba ze wiadro wazeliny i jedziemy hehe.

Dzoan gin chcial wywolac z powodu malej ilosci plynow i mowil ze wody sie koncza, ale dzis na usg wyszlo ze wody sa , ze w tym stadium to normalne i ze maly ma co lykac i ma sie dobrze.
Z usg tez wynika ze wazy 3900 ja jestem mala osoba, a on ma wieksza glowe, ale w normie i to nie jest nic niepokojacego. Mojej sis syn tez mial duza glowe i ona tez taka miala.
Ja tez chcialam wywolac bo moj brzuch do najmniejszych nie nalezy 123cm.
Nogi to tak wlasnie jak banie mam. Teraz juz zeszly troche ale do normalnosci im daleko.

W ogole te wywolywanie to wygladalo jakby maly se siedzial, mial sie dobrze i se z nas jaja robil. Jakby chcial piwiedziec "spadowa. Nie wyciagnieta mnie sila. Mi tu dobrze" i dobrze ze mi fuck off nie pokazal na usg. Bujal sie taki zadowolony ciumkal te wody i byl taki nenenene. Masakra normalnie z tym dzieciem
Mam nadzieje ze wynagrodzi mi te meki grxecznoscia i bedzie mnie mocno kochal
to masz jak w banku , na pewno maluszek Ci wszystko wynagrodzi i niedgługo zapomnisz o wszystkich złych chwilach
przykro mi ze tak sie namęczyłaś,ale już blizej niż dalej

mela- nie wszystkie rodzą w 15 min to ze krzyczałaś jest normalne,kazda kobieta radzi sobie inaczej i tak możesz być z siebie dumna ze zniosłaś to wszystko. teraz myśl tylko o maleństwie bo wszystko inne jest nieważne

wpadlam sie przywitać, Tz wyszykowany do pracy , wizaż zaliczony więc moge dalej iść spać
buziaki dla wszystkich

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Cytat:
mam zakwasy w macicy. mam skurcze, ale nie bolą nic, odczucie miesiaczkowe. Do dupy to wszystko. Jestem zła, bo nic się nie rusza, a pewnie sobie jeszcze wymyśla jakieś tortury w stylu oxy. Muszę pogadać z oddzialowa. Dobra kobieta. już chyba wolę od razu cięcie.
Przed snem wpadł lekarz, powiedział, że może się rozkręci w nocy, ale dali mi no spe i nara, to nie wiem, czy mam rodzic, czy nie. Ją chce Filipa!

trzymam kochana , żeby coś sie ruszyło, chyba Fi pasuje w Twoim brzuszku
mam nadzieję ze juz dzisiaj będziesz go tulić, mocno
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 06:37   #3652
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Sam, współczuję męki, u mnie z oxy będzie tak jak z wczorajszymi skurczami - glowa nie będzie schodzić, więc będę mieć bóle kończące się nad spojeniem :-/ no i bez rozwarcia.

Dzięki dziewczyny za wsparcie! to bardzo miłe

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 06:59   #3653
mela1234
Zakorzenienie

Sam jak masz się męczyć to też ta cc
Gdybym wiedziała że będzie tak bolało od razu bym na fc szła. Poprzedni poród był latwiejszy.

Kejt trzymaj się.
Za wszystkie dziś rodzące trzymam kciuki.

Aha moja mała kruszynka będzie miała na imię Alicja.
Stary 2013-07-31, 07:20   #3654
kubus puchatek
Rozeznanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Sam, współczuję męki, u mnie z oxy będzie tak jak z wczorajszymi skurczami - glowa nie będzie schodzić, więc będę mieć bóle kończące się nad spojeniem :-/ no i bez rozwarcia.

cześć myślałam o Tobie dość intensywnie jak się budziłam w nocy. Miałam nadzieję,że rano przeczytam wpis,że już tulisz Maleństwo. Najgorsze jest to,jak się wszytko przeciąga Trzymam nadal kciuki za Ciebie !

Cytat:

Piękne imię!!! Zawsze mi się bardzo podobało,chciałam tak dać córce,ale usg pokazało,że jednak ma być synek(cały czas debatujemy nad imieniem). Życzę szybkiego powrotu do formy
Stary 2013-07-31, 07:30   #3655
rasha90
Raczkowanie

Dzień dobry!

Idę nadrabiać

tylko się pochwalę - złożyliśmy łóżeczko
Stary 2013-07-31, 07:37   #3656
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Idę nadrabiać

tylko się pochwalę - złożyliśmy łóżeczko
Dzień dobry fota łóżeczka musi być.czekamy
Stary 2013-07-31, 07:41   #3657
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dzien dobry!

Mela- ale sliczne imie
Cynamonku- moje dziecko po dniu przespalo noc. Szok! Spala od 22 do 6.30 i teraz przysypia w bujaczku

Stary 2013-07-31, 07:55   #3658
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dzięki serdeczne za odpowiedź Zaczeliśmy się z tż brać się za ogarnianie becikowego,ale za 2011 byłby większy problem jeśli chodzi o PITy-nie możemy znaleźć wszystkch potrzebnych. Tak więc chyba poczekamy do tego listopada Rany boskie ile to papierologi i dokumentów potrebne żeby dostać to becikowe... Jeszcze muszę poczekać aż mój gin wróci z urlopu,żeby mi wypisał zaświadczenie,że ciąża była u niego prowadzona.

tweed-przy okazji-czy mogę prosić o umieszczenie mojego opisu porodu na 1str w wolnej chwili?
PRzepraszam baloniku, gdzies mi się niechcący zawieruszył - ale już jest

Ja sama jeszcze nie wiem czy nie czekać do listopada - muszę to jeszcze z tż przedyskutować
Cytat:
kejt, wcale się nie dziwię, że chcesz już Fi przy sobie
Mam nadzieję, że nie będą cię za długo męczyli i podejmą szybkie decyzje

Samantha biedaku Podziwiam cię mimo wszystko, bo ja po tylu godzinach męki i bólu chyba prosiłabym już o cc

A ja ledwo na oczy widzę, ale musiałam wstać, bo Alek tak mi się wbijał w żebra, że szok - ewidentnie chciał mi coś tam poprzestawiać

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Aaa no i zapomniałam

Witamy się w 38tc, czyli mój słodki Kluseczek jest już donoszony i może wychodzić
Stary 2013-07-31, 07:59   #3659
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

To moze odpusc se i juz.
I co zrobisz? Na cc chcesz?

Mi na usg widac jak maly glowa w szyjke uderza i ja to czuje bo klucie jest bolesne. Ale rozwarcie male, ale polozna mowila ze ulozenie jest do porodu sn i ze dobry to znak.
Moj brzuch jest bardzo juz nisko.
Zobacze jak to bedzie.
Cytat:
Sam jak masz się męczyć to też ta cc
Gdybym wiedziała że będzie tak bolało od razu bym na fc szła. Poprzedni poród był latwiejszy.

Kejt trzymaj się.
Za wszystkie dziś rodzące trzymam kciuki.

Sliczne imie bardzo je lubie

Mnie cc przeraza. Ja nawet kosci nie mialam zlamanej w zyciu procz nosa peknietego w zerowce i takie rzeczy jak ciecie brzucha mnie przerazaja, ale jak bedzie trzeba to coz...

A mowia ze z drugim dzieckiem to tak latwo idzie. Moja kolezanka ma drugiego maluszka 10mcy i mowila ze pierwszy porod to 5h i pierdla, a z drugim to 10h i ledwo dala rade ze znieczuleniem.

Tak se dumam ze rodzic to pewnie jest spoko juz mam namysli same parte, ale zeby jeszcze sie wszystko ulozylo dobrze ze skurczami i rozwarciem polozeniem dziecka. Kurde jaki to skomplikowany proces.
A moj Tz glupio sie pyta ze czemu kobiety kiedys sto lat temu rodzac czasem umieraly
A jak tesciowa wczoraj zaczela chrzanic i sie wymadrzac o tym jak to kobiety na wsi przy dojeniu mucki na sianie rodza i daja rade to myslalam ze jej pierd w leb bo nerw mnie bral.
Kurna co ona moze wiedziec jak ona z miasta jest glupia baba. Do tego jeszcze sorry kazdy bol jest bolem. Takim czy innym ale bolem i se nie ma ze ktoras lezy i paznokcie maluje i rodzi

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 08:03   #3660
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
To moze odpusc se i juz.
I co zrobisz? Na cc chcesz?

Mi na usg widac jak maly glowa w szyjke uderza i ja to czuje bo klucie jest bolesne. Ale rozwarcie male, ale polozna mowila ze ulozenie jest do porodu sn i ze dobry to znak.
Moj brzuch jest bardzo juz nisko.
Zobacze jak to bedzie.

Sliczne imie bardzo je lubie

Mnie cc przeraza. Ja nawet kosci nie mialam zlamanej w zyciu procz nosa peknietego w zerowce i takie rzeczy jak ciecie brzucha mnie przerazaja, ale jak bedzie trzeba to coz...

A mowia ze z drugim dzieckiem to tak latwo idzie. Moja kolezanka ma drugiego maluszka 10mcy i mowila ze pierwszy porod to 5h i pierdla, a z drugim to 10h i ledwo dala rade ze znieczuleniem.

Tak se dumam ze rodzic to pewnie jest spoko juz mam namysli same parte, ale zeby jeszcze sie wszystko ulozylo dobrze ze skurczami i rozwarciem polozeniem dziecka. Kurde jaki to skomplikowany proces.
A moj Tz glupio sie pyta ze czemu kobiety kiedys sto lat temu rodzac czasem umieraly
A jak tesciowa wczoraj zaczela chrzanic i sie wymadrzac o tym jak to kobiety na wsi przy dojeniu mucki na sianie rodza i daja rade to myslalam ze jej pierd w leb bo nerw mnie bral.
Kurna co ona moze wiedziec jak ona z miasta jest glupia baba. Do tego jeszcze sorry kazdy bol jest bolem. Takim czy innym ale bolem i se nie ma ze ktoras lezy i paznokcie maluje i rodzi
Biedna wymeczysz sie..
Kochana cc nie jest takie zle. Jak sama wiesz mialam,najgorsze sa pierwsze dwa dni po zabiegu,ale najlepiej sie przemoc i chodzic jak najwiecej (widzialam roznice bo ja bol rozchodzilam a dziewczyna z sali ciagle lezala i po 3dniach chodzic dalej nie umiala). Po tygodniu nie czulam nawet ze mialam operacje

Trzymam mocno kciuki zeby maluch w koncu postanowil wyjsc do mamusi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości