|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3632 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
charlize i mela wielkie gratulacje!!! zdrówka!
|
|
|
|
#3633 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Charlize- gratulacje!!! Waga powala
MELA- mam nadzieje ze juz tulisz swoja kruszynke MADI- trzymam kciuki zeby Ci sie poprawilo. Cos Ci sie dziali ze.zrobili Ci morfologie? IWONA- pewnie nic zlego sie nie dzieje. Lepiej sprawdzic niz cos przeoczyc ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Wstawiłam obiecane foty do klubu. Teraz nie pozostaje Wam nic innego niż pisać same ochy i achy
|
#3636 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Anulka jest niezlym klocuszkiem i cale szczescie, ze zdecydowano o cc! Zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia i przesylam calusy dla Anulki Kejt, za rozkrecenie sie akcji!En, Tomus jest sliczny ![]() Samantha, a skad masz pewnosc, ze jestes w stanie wypchnac z siebie dziecko o takiej wadze? Moze cc jest dobrym rozwiazaniem? Pamietaj, ze przy dlugiej akcji porodowej nie meczysz sie tylko Ty, ale i maluszek. Trzymam aby wszystko bylo u Was w porzadku i aby akcja sie rozpoczela i rozkrecila ![]() Cytat:
[COLOR="rgb(153, 50, 204)"]Moje gratulacje Mela!!![/COLOR] Odpoczywajcie pieknie i wracajcie jak najszybciej do domku Witam nowa mamusie Angelak Wybaczcie, ze nie cytuje wiecej, ale czuje sie juz zmeczona. Dzis znalezlismy kuchenke, wprawdzie w second hand, ale jest nowa i z gwarancja, po prostu z delikatnie zarysowana raczka, wiec nie mogla pozostac w sklepie. Oczywiscie byla tez tansza, niz nowa. W czwartek wieczorem zostanie do nas dostarczona i zainstalowana, mam nadzieje, ze bedzie sprawna i posluzy nam godnie i dlugo ![]() Przy okazji upolowalam fotel Poang z IKEI za kwote 75zl, a wiec za grosze. Tez uzywany, jedynie co to kupie nowy pokrowiec, a puki co poscielilam na niego kocyk i juz ladnie sie prezentuje. Taki fotel chcialam wlasnie dla karmienia i bardzo sie ciesze, ze go zauwazylam. Poza fajnymi lupami bylismy tez w odwiedzinach u mojej mamy, z ktora wybralismy sie na kolacje. Ogolnie to byl fajny dzien, duzo lepszy od wczorajszego
|
|
#3637 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
TZ mnie zaskoczył bo sam zaproponowal![]() Cytat:
![]() Cytat:
za udana kąpiel Cytat:
za wizytę Cytat:
![]() Oby przyniosło efekty Cytat:
ci sie należą. Poród to wielkie wyzwanie dla każdej z nas.Najważniejsze ze juz malenka jest z tobą a ból z czasem minie Cytat:
|
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
MELA- gratulacje Kochana! Najważniejsze że Malutka już na świecie i za niedługo będziecie się tulić
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakierka zarzuc zdjęciem fotela bo tez szukam do karmienia i czytania bajek przed snem
|
|
#3640 | |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Kurcze, a gdzie fota? Jak sie przesyla zdjecia z tel? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Misiaczka, wpisz sobie w wyszukiwarce poang fotel i mniej wiecej bedziesz wiedziala jaki to jest. Jak dla mnie jedt dosc wygodny ![]() Nie wstawia mi sie zdjecie, nie eiem dlaczego. A laptop juz jest wylaczony . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znajomi maja takie i potwierdzam sa bardzo wygodne i mozna sie bujac ![]() Zastanawiam sie czy iść spac dzisiaj wcześniej czy siedzieć do 2 Na wizazu cisza to chyba pójdę spac, chociaż wczoraj o 1 w nocy scieralam kurze więc moze dzisiaj tez nocne porządki
|
|
|
#3642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za super dzionek i fajne łupy
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Nikt nie karmi?
my mamy czkawke..... Nie lubię, bo mi rozbudza dziecko:/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3644 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja karmie
Tyle ze po 8 minutach Mala spi :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Ją nie śpię. Rana boli no i małą słyszałam jak płakała ok4 chyba z głodu a ją wstać do niej nie mogłam.
Zapomnialam wczoraj napisać: Oliath dziękuję za przekazanie wieści. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-31 o 05:11 |
|
|
|
#3646 |
|
Wtajemniczenie
|
MELA- odpoczywaj. Jeszcze nie raz bedziesz wstawac do Makutkiej
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
Mela, ja jeszcze nie zdążyłam Ci pogratulować. Dzielna byłaś :thumbup: Teraz odpoczywaj!
My juz po karmieniu. Młody oczy jak 5zl zgodnie z przewidywaniami. Rozbujalo mi sie dziecko. Przy poprzednim karmieniu wojowal juz po przez 2godziny... Niby ziewa ale spać nie pójdzie. Mnie sie juz w głowie kręci więc mąż z nim rundki po domu uskutecznia. Myślałam, że go brzuszek boli ale wyprodukował kupę i dalej spać nie zamierza. Oj, w dzień nie pozwolę mu spać non stop bo później mi w nocy wariuje- a tak juz ładnie mieliśmy noce wypracowane ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ---------- Madi- dopiero doczytalam... Biedna jesteś... Oby wyniki krwi szybko sie poprawiły :thumbup: Wracajcie szybko z Witusiem do domu... Katerine- gratulacje! ![]() A właśnie. Miałam pytać- co z Roxy? Dawno jej nie było... Albo Ja słabo nadrabiam co jest bardziej prawdopodobne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Charlize- wow... Brawo za wagę i wzrost Anulki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! w szpitalu już pobudka, nie dadzą pospać chorym i cierpiącym ;-)
mam zakwasy w macicy. mam skurcze, ale nie bolą nic, odczucie miesiaczkowe. Do dupy to wszystko. Jestem zła, bo nic się nie rusza, a pewnie sobie jeszcze wymyśla jakieś tortury w stylu oxy. Muszę pogadać z oddzialowa. Dobra kobieta. już chyba wolę od razu cięcie. Przed snem wpadł lekarz, powiedział, że może się rozkręci w nocy, ale dali mi no spe i nara, to nie wiem, czy mam rodzic, czy nie. Ją chce Filipa! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje cynamonku
Wlasnie zostałam umyta i przebrana. Bardzo miła położna ma nocną zmiane. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3650 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz bylam przy skurczach 70 i zero rozwarcia. Juz mialam takie skurcze, ze parly mi na kape i na dwojke i co z tego, wszystko przeszlo Na drugi dzien w nocy skurcze jak pies bolace z krzyza nie wiem ile parametrow , ale byly. Cala noc jeczalam i sapalam. Kregoslup mi lamalo na pol i taka rozpacz mnie brala ze mozg mi sie lasowal. Zebym mogla jeszcze sie ruszyc to nic placek i lezysz. Te piprzone pasy od ktg mi sie wpijaly w skore. Te polozne takie sa mile,ze naprawde nie moglam na zadnej zlosci wyladowac bo bym chyba idiotka byla. Kejt - mocniste zeby te rozwarcie sie zrobilo szbko Cytat:
Najwazniejsze ze juz jestes po i masz malutka juz. Napewno rana boli, ale juz nie musisz kombinowac z porodem. Zycze zebys szybko sie regenerowala Ja wyszlam ze szpitala juz kilka godzin temu. Wywiezli mnie na wozku bo ledwo sie ubralam. Tz moje skarpetki z podlogi zbieral a ja przepraszalam ze sie schylic nie moge. W domu umylam sie zjadlam i padlam. Wstalam na siku i zasnelam na kiblu oparna glowa o blat w lazience. Tz wstal i po calej chacie zaczal mnie szukac i sie wystraszyl. Jak mnie zobaczyl w lazience to w szoku byl. Obudzil i poszlam dalej spac. Boze dziewczyny to jakis koszmar byl to wszystko w szpitalu. Mam rece od wenflonow poklute. Igly jak gwozdzie. Kapa juz do siebie dochodi,ale naprawde czulam sie jakby mnie czolg przejechal. Mlody teraz sobie lekko wiruje w brzuszku. Wczesniej to swira dostawal. Jak do sob.sam nie ruszy to w niedz.znow ide na rzeznie, ale wedy daje se jedna noc i sorry nie bede miec wyjscia cc. Takze teraz tylko modlic mi sie zostalo i skakac na pijce. Dumam jeszcze czy nie zbiec ze schodow se u mnie na dol bo wbiec jest niemozliwe ![]() Bym dziabnela Tz ale z ta obolala kapa to nie wiem czy dam rade. Chyba ze wiadro wazeliny i jedziemy hehe. Dzoan gin chcial wywolac z powodu malej ilosci plynow i mowil ze wody sie koncza, ale dzis na usg wyszlo ze wody sa , ze w tym stadium to normalne i ze maly ma co lykac i ma sie dobrze. Z usg tez wynika ze wazy 3900 ja jestem mala osoba, a on ma wieksza glowe, ale w normie i to nie jest nic niepokojacego. Mojej sis syn tez mial duza glowe i ona tez taka miala. Ja tez chcialam wywolac bo moj brzuch do najmniejszych nie nalezy 123cm. Nogi to tak wlasnie jak banie mam. Teraz juz zeszly troche ale do normalnosci im daleko. W ogole te wywolywanie to wygladalo jakby maly se siedzial, mial sie dobrze i se z nas jaja robil. Jakby chcial piwiedziec "spadowa. Nie wyciagnieta mnie sila. Mi tu dobrze" i dobrze ze mi fuck off nie pokazal na usg. Bujal sie taki zadowolony ciumkal te wody i byl taki nenenene. Masakra normalnie z tym dzieciem ![]() Mam nadzieje ze wynagrodzi mi te meki grxecznoscia i bedzie mnie mocno kochal ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Kejt - no to zal ze nic sie nie ruszylo. Moze oxy przyspieszy? Nie wiem sama, ale ja na to slowo ciarkow dostaje. Trzymaj sie ![]() Mela - dobrze ze masz taka opieke ![]() Pozdrawiam Was wsystkie i dziekuje bardzo za kciuki za mnie. Jestescie kochane
|
|
|
#3651 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przykro mi ze tak sie namęczyłaś,ale już blizej niż dalej mela- nie wszystkie rodzą w 15 min wpadlam sie przywitać, Tz wyszykowany do pracy , wizaż zaliczony więc moge dalej iść spać ![]() buziaki dla wszystkich ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Cytat:
kochana , żeby coś sie ruszyło, chyba Fi pasuje w Twoim brzuszku mam nadzieję ze juz dzisiaj będziesz go tulić, mocno
|
||
|
|
|
#3652 |
|
Zakorzenienie
|
Sam, współczuję męki, u mnie z oxy będzie tak jak z wczorajszymi skurczami - glowa nie będzie schodzić, więc będę mieć bóle kończące się nad spojeniem :-/ no i bez rozwarcia.
Dzięki dziewczyny za wsparcie! to bardzo miłe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Sam jak masz się męczyć to też ta cc
Gdybym wiedziała że będzie tak bolało od razu bym na fc szła. Poprzedni poród był latwiejszy. Kejt trzymaj się. Za wszystkie dziś rodzące trzymam kciuki. Aha moja mała kruszynka będzie miała na imię Alicja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3654 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
myślałam o Tobie dość intensywnie jak się budziłam w nocy. Miałam nadzieję,że rano przeczytam wpis,że już tulisz Maleństwo. Najgorsze jest to,jak się wszytko przeciąga Trzymam nadal kciuki za Ciebie !Cytat:
|
||
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Idę nadrabiać ![]() tylko się pochwalę - złożyliśmy łóżeczko
|
#3656 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3657 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Mela- ale sliczne imie ![]() Cynamonku- moje dziecko po dniu przespalo noc. Szok! Spala od 22 do 6.30 i teraz przysypia w bujaczku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sama jeszcze nie wiem czy nie czekać do listopada - muszę to jeszcze z tż przedyskutować ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie będą cię za długo męczyli i podejmą szybkie decyzje Samantha biedaku Podziwiam cię mimo wszystko, bo ja po tylu godzinach męki i bólu chyba prosiłabym już o ccA ja ledwo na oczy widzę, ale musiałam wstać, bo Alek tak mi się wbijał w żebra, że szok - ewidentnie chciał mi coś tam poprzestawiać ![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Aaa no i zapomniałam ![]() Witamy się w 38tc, czyli mój słodki Kluseczek jest już donoszony i może wychodzić
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co zrobisz? Na cc chcesz? Mi na usg widac jak maly glowa w szyjke uderza i ja to czuje bo klucie jest bolesne. Ale rozwarcie male, ale polozna mowila ze ulozenie jest do porodu sn i ze dobry to znak. Moj brzuch jest bardzo juz nisko. Zobacze jak to bedzie. Cytat:
![]() Mnie cc przeraza. Ja nawet kosci nie mialam zlamanej w zyciu procz nosa peknietego w zerowce i takie rzeczy jak ciecie brzucha mnie przerazaja, ale jak bedzie trzeba to coz... A mowia ze z drugim dzieckiem to tak latwo idzie. Moja kolezanka ma drugiego maluszka 10mcy i mowila ze pierwszy porod to 5h i pierdla, a z drugim to 10h i ledwo dala rade ze znieczuleniem. Tak se dumam ze rodzic to pewnie jest spoko juz mam namysli same parte, ale zeby jeszcze sie wszystko ulozylo dobrze ze skurczami i rozwarciem polozeniem dziecka. Kurde jaki to skomplikowany proces. A moj Tz glupio sie pyta ze czemu kobiety kiedys sto lat temu rodzac czasem umieraly A jak tesciowa wczoraj zaczela chrzanic i sie wymadrzac o tym jak to kobiety na wsi przy dojeniu mucki na sianie rodza i daja rade to myslalam ze jej pierd w leb bo nerw mnie bral. Kurna co ona moze wiedziec jak ona z miasta jest glupia baba. Do tego jeszcze sorry kazdy bol jest bolem. Takim czy innym ale bolem i se nie ma ze ktoras lezy i paznokcie maluje i rodzi
|
|
|
#3660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Kochana cc nie jest takie zle. Jak sama wiesz mialam,najgorsze sa pierwsze dwa dni po zabiegu,ale najlepiej sie przemoc i chodzic jak najwiecej (widzialam roznice bo ja bol rozchodzilam a dziewczyna z sali ciagle lezala i po 3dniach chodzic dalej nie umiala). Po tygodniu nie czulam nawet ze mialam operacje Trzymam mocno kciuki zeby maluch w koncu postanowil wyjsc do mamusi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

jesli wszystko ladnie sie zagoilo 
ale dziś ginka powiedziała mi, że po porodzie do wizyty tej po 6 tygodniach mamy się nie seksić, zeby ona mogła najpierw posprawdzać wszystko.

Anulka jest niezlym klocuszkiem
za rozkrecenie sie akcji!

Ja juz bylam przy skurczach 70 i zero rozwarcia. Juz mialam takie skurcze, ze parly mi na kape i na dwojke i co z tego, wszystko przeszlo