|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część
Dziewczyny, któraś pisała, że w szyjka macicy pozostaje otwarta, jeśli się jest w ciąży, tak? Możecie podrzucić jakieś linki?
Moja się zamknęła
|
|
|
|
#573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() U mnie tempka się stabilizuje (ciekawe na jak długo). Ja obrączkę zdejmuję jak robię kotlety mielone czy coś w tym stylu Pierścionka zaręczynowego to dawno nie noszę(r.11), bo mi paluch urósł ![]() Cytat:
tylko ja mam 172 cm![]() Cytat:
nie lubię takiego parcia... ze strony prababć oczywiście ![]() Cytat:
![]() o taak ![]() jakby to babcia powiedziała: "to zły znak" ![]() że ile?? my za 2 sztuki dawaliśmy 750 zł bez żadnych cyrkonii itp itd ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
My też nosimy wszędzie, mąż ściąga tylko do kąpieli czy jak tam ma coś robić przy samochodzie i takie tam sprawy.
Ja do kąpieli nie ściągam, do zmywania też nie... Jakby mój zgubił... to bym go chyba za jajca powiesiła
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leine nasze nie są jakieś szczególne ale zamawiane w salonie ślubnym, a nie u złotnika, więc pewnie temu... I tak było taniej niż w Aparcie czy innych... TO jest moja, a TUTAJ obie ![]() A co do robienia mielonego - to jedyna sytuacja, kiedy zdejmuję, teraz sobie przypomniałam, jak Leine napisała Edytowane przez fantastka Czas edycji: 2013-07-31 o 09:50 |
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Leine to strasznie tanio kupiliście... aż podejrzanie za tanio. Jaką macie próbę?
Nasze kosztowały ponad 3000 zł. Mamy grube 6mm ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Fantaska zdania są podzielone
Po owulce się zamyka, ale gdzieś wyczytałam, że jeśli nie do końca to jest ciąża (ale nie dam sobie glowy uciąć).Cytat:
próba normalna 585 |
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No szukaliśmy u różnych jubilerów i wszędzie ceny były podobne...
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Fantastka my mamy całe złote, ale wykończone tak jak Twoje, delikatny ukos ramówek
Ps. Obrączki kupowaliśmy w sklepie jubilerskim "Eliza" tylko to było 4 lata temu, więc może złoto podrożało
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba jakiś śliski temat bo teraz czytam, że rozpulchnienie macicy pojawia się od 2-8 tygodni po zapłodnieniu. Tzn, że jak teraz mi się zamknęła szyjka to może się później otworzyć A na jednej stronie przeczytałam, że po zapłodnieniu szyjka się zamyka i koniec Czyli opinie są skrajnie różne.---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Nie no, ja nie mam zamiaru ogłaszać ciąży na podstawie mojej szyjki, którą w sumie badam dopiero od połowy cyklu Pewnie, że mogę się mylić, ale jestem ciekawa, jak to w sumie powinno być
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obserwuj temp, ona Ci podpowie |
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawdzę za parę dni pewnie jak nisko może być, bo nadal mam problem z rozróżnieniem "średnio" i "nisko", no i jak twarda może być, bo dla mnie jest twarda, ale na pewno nie aż tak jak nos ![]() Tylko z otwarciem i zamknięciem nie mam problemu
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zadomowienie
|
Hey
Ale i tak wydaje mi się że się trzymam. Napiszę Wam potem co i jak, jeśli się nie okaże że będę musiała od razu do szpitala jechać... |
|
|
|
#586 |
|
Zadomowienie
|
aaaajjj dziewczynyyy ale mi sie nic nie chce. Mysle sobie , moj maz dostal propozycje wyjazdu na 6 miesiecy z pracy do Urugwaju zeby otworzyc tam biuro. Ja musialabym rzucic prace i jechac z nim. Zastanawiamy sie. Rano bylam na nie,,,a teraz w sumie dlaczego nie?
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Max podaj mi linka proszę o tego wiesiołka co masz? Bo sobie chyba też sprawię...go się bierze do owu? tak? I bym kupiła żel nawilżający, bo zazwyczaj nie mam problemów, ale czasem jednak czuję dyskomfort, a te durexy jak dla mnie krótką ważność mają. tj, świeże opakowanie jest ok. ale po jakimś czasie czuję pieczenie, a niby ważny jeszcze jest... Gin miała jakiś żel nawilzający i powiem Wam, że niezły poślizg...aż się miałam zapytać co to.
|
|
#588 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A twarda to taki guziczek jak dal mnie ![]() Cytat:
![]() http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...ducts_id=10227 Mam takie opakowanie - 60 kapsułek, trzeba brać 5 dziennie, czyli starcza na 12 dni Tak, bierze się go do owulacji. Ja pewnie pobiorę te 12 dni i zastopuję, bo z moją owu nigdy nic nie wiadomo ![]() Co do Durexów, to polecam Ci żel Perfect Glide - przetestowaliśmy wiele i ten jest najtrwalszy i jednorazowe użycie starcza na całe przytulanki Niby nic na nim nie jest napisane o tym czy działa na plemniki i jak, ale ja wolę dmuchać na zimne i od teraz będziemy używać tego Conceive Plus
|
||
|
|
|
#592 | |||
|
Zakorzenienie
|
katekatee nie wiesz co ma być, a nastawiasz się pesymistycznie... Dzwoń, pytaj, dowiaduj się... działaj!
Cytat:
jak się zamknęła to powinna schodzić niżej i być łatwo wyczuwalna jakbyś umiała sobie włożyć palec do szyjki i poznać rozpulchnienie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja będę bronić naszych szyjek! Fajnie jest badać w czasie owulacji bo wtedy się ma pewność na 100% że to są 'te dni'
|
|||
|
|
|
#593 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się i napisz koniecznie co z tym szpitalem i w ogóle co się dzieje Cytat:
Jeżeli Twój mąż dobrze zarabia, a Ty możesz na pół roku zrezygnować ze swojej pracy, to może to by nawet było dla was korzystne? |
||
|
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
Raczej zostaniemy tutaj, powiedzialam mu ze jakby to bylo gdzies w EU to dlaczego nie,mozemy jechac. Teraz staramy sie o dzidzie i takie ameryki poludniowe moga byc stresujace...nie znajomosc hiszpanskiego no i brak mojego gina..ale nie powiem ,ze przygoda ciagnie
![]() Kate mam jednak nadzieje,ze wsyztsko sie jeszcze ulozy no i zawsze masz nas tutaj
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#595 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, c
Witam
Właśnie przyszła spóźniona @ także zaczynam 2 cs.Cytat:
po co się spieszyć? Cytat:
I ta jego waga 83 kg to chyba tylko w brzuchu bo reszta to mięśnie. Ale u niego w rodzinie brzuch się dziedziczy ![]() Cytat:
niezłe zdziwienie było na pewno.Cytat:
Niektórzy chcą nawet roczniaki uczyć a to jest fizycznie niemożliwe. Moim zdaniem dziecko kontrolować może się w pełni w wieku powyżej 2 lat a im później tym łatwej nauczyć i mniej wpadek
|
|
|
#596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Trochę nadrobiłam I przejrzałam cykle tych, które mam na ovu. Nie powiem. Niektóre się ładnie zapowiadają! ![]() Cytat:
Gosiaaaa! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Też bym się zdenerwowała
|
|
#597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie ![]() Passion flower. Chętnie przyjmę zaproszenie
|
|
#599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jednak będę mierzyć tylko temperaturę. Ale jeśli komuś to pomaga, to oczywiście niech bada. Ja chyba nie mam na to nerwów Poza tym wczoraj sobie tam pogrzebałam i teraz czuję jakiś dziwny ból |
|
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
Wiosna przeszła, teraz lato, niech nasz TŻ bedzie tatą - Staraczki 2013, część IV
Kateekate trzymam kciuki za wizytę! Dawaj znać co tam lekarz powiedział
![]() Brydziajones, ja bym jechała! Sami pól roku temu wróciliśmy z 6miesiecznego kontraktu męża w Dubaju! I było super. Choć oczywiście to Wasza decyzja ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Pierścionka zaręczynowego to dawno nie noszę(r.11), bo mi paluch urósł
I ja tez byłam bardzo szczupła bo 56 kg i 170 cm a talia osy, więc wiedziałam że szybko poczuję. I potem się powtarzało już częściej i to było najpiękniejsze uczucie na świecie 
my za 2 sztuki dawaliśmy 750 zł bez żadnych cyrkonii itp itd 

próba normalna 585
A na jednej stronie przeczytałam, że po zapłodnieniu szyjka się zamyka i koniec 
obserwuj temp, ona Ci podpowie 

Ja będę bronić naszych szyjek!