|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cześć
Wczoraj byłam w lumpie, tyle pięknych ubrań dla maleństwa Chciałam kupić coś dla siebie, ale wyszłam tylko z jedną koszulą mgiełką i koszulką nocną Oczywiście efekty na blogu + kilka zestawów ![]() W poniedziałek wizyta Na pewno dostanę skierowanie na obciążenie glukozą
|
|
|
|
#3092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wazne teraz jest zeby zapenic dziecku przyszlosc mimo choroby mimo utraty zdrowia... |
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że stuknął nam 26 tydzień
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masakra.....
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
A za dzisiejszee wizyty
GRATULUJE WKROCZENIA W KOLEJNE TRYMESTRY MIESIACE I TYGODNIE ![]() a dzisiaj zas taki skwar.
|
#3096 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Mój mąż też twierdzi że same dziewuchy sie rodzą, może dlatego ze córke będzie miał
|
|
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak Wam, ale mi prawie cały czas chce się jeść
Od rana pochłonęłam już palucha czosnkowego, jagodziankę, miskę wiśni, kawałek słonecznika i kilka czekoladek z bombonierki Wypiłam też kubas kompotu z wiśni. Zaraz chyba doprawię Cappuccino.
|
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-to tak dla rozluźnienia napięcia pisze ja pracowałam od 16 r.ż. ;d co prawda jako hostessa/promotor ale te 500-800 zł wyciągłąm ;D NAJWAŻNIEJSZE TO DAĆ DZIECKU MIŁOŚĆ I BEZPIECZENSTWO, reszta to dodatki, dziecko nie bedzie patrzylo czy chodzi co drugi dzień w tym samym body czy nosi te same skarpety albo śpi na tym samym prześcieradle.. ;D a dać dziecku miłość to nie jest wymóg nieosiągalny- myśle ze każda z nas już kocha bobaski a co dopiero jak się urodzą
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() pisałyście o porodach... każdy przechodzi to inaczej. Ja nie krzyczałam, nie wyzywałam. Trzymałam to w sobie i starałam się oddychać. Patrzyłam na ktg w trakcie skurczu i jak widziałam że maleje to przychodziła ulga. Moim zdaniem najgorsze było zmęczenie a nie ból. Na koniec podali mi tlen, bo odpływałam z wyczerpania ale bnólu nie wspominam strasznie... W sumie pamiętam, że zaczęło sie po podłączeniu oksytocyny i największe bóle miałam okolo 3h. Ale w sumie od początku do końca to 20h. Chciałabym żeby teraz poszło ekspresowo ![]() ps. tylko żebym do szpitala zdążyła hehe. Ja w pracy ale na szczęście nie ma nawału jupi |
|
|
|
#3101 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się naczytała, że odejdzie czop śluzowy i tak czekałam na ten czop a tu nic takiego nie było, tylko poszłam siku a tu leciało mimowolnie. Podkładałam papier a tam plama, znowu i znowu- na pewno nie pomylisz tego z sikaniem ![]() Wiecie co, to mnie właśnie wkurza, że pijaki, patologia dostają masę kasy- płodzą te dzieci i potem chleją za pieniądze, które na nie dostają. A mi nie przysługiwała nawet złotówka stypendium na studiach- bo dochód na członka rodziny był o 3zł przekroczony... Potem dostałam tylko becikowe na Olę- to była jedyna pomoc Państwa wobec mojej osoby. Dlatego teraz wiem, że trzeba liczyć na siebie skoro władze mają nas głęboko w poważaniu i dbają tylko o swoje interesy... |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie jestem na biegaczkowej diecie mój lekarz od wczoraj nie odbiera.. MAM NADZIEJĘ ŻE NIC MU SIĘ NIE STAŁO BO ON JEST ŚWIETNYM SPECJALISTĄ I JAK ZNÓW SPOTKA MNIE COS PRZYKREGO TO CHYBA SAMA SIĘ DO TEGO PORODU BĘDĘ PRZYGOTOWYWAĆ ;D
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami!
Pozaznaczałam sobie do cytowania, ale mi wcięło. Więc tak z pamięci: Trele ja przez Ciebie teraz mam wyrzuty sumienia, ze nie mam żadnego specjalnie pięknego kąciku dla Bejbziola. Takie rzeczy, to ja myślałam, ze tylko w katalogach pokazują... ![]() Ktoś, kto pisał o magnezie [wybaczcie, nie pamiętam kto] też brałam na skurcze Mg z wit. B, 3x2tabletki, ale jako, ze to nie pomaga, lekarz uznał, ze można dawkę zmniejszyć do 3x1, bo mam kłopoty z nerką i to dodatkowo obciąża. Niestety, na moje przedwczesne skurcze jest już tylko jedna rada: szpital i "powstrzymujcie poród". Bo wszystkie inne leki obciążają nerki. A, w ogóle lekarze w szpitalu na konsultacji uznali, ze magnez to tak raczej... relaksacyjnie sobie można brać. Bo on owszem zapobiega skurczom, ale tylko do jakiegoś stopnia i w razie mocnych radzą wszystkim ciężarnym jechać na IP. Magalska otóż to! Ja też sobie nie wyobrażam ciągnąć kasy od rodziców Dla mnie- jeśli ma się możliwość utrzymania- powinno się utrzymywać samemu. Bo, sorry, ale ja uznałam, ze mogłam po maturze iść do pracy i zarabiać, ale studia to była moja zachcianka- więc sama sobie na siebie zarobię. Od początku studiów pracowałam. Był moment, że studiowałam dwa kierunki [jeden dziennie, drugi zaocznie] i też pracowałam nie biorąc od rodziców ani grosza. Na ślub i wesele też sami sobie zarobiliśmy. Do ostatniego możliwego dnia pracowałam, a nie była to praca lekka bo jako terapeuta indywidualny dzieci z ADHD, więc nieraz byłam bita, kopana, gryziona itp. Pracowałam, póki lekarz nie uznał, ze to zbyt niebezpieczne. Dodatkowo jeszcze miałam swoje zajęcia na uczelni i zajęcia ze studentami. Dało się. Znowu gorąco Też się nie wyspałam.. miałam koszmary, budziłam się zlana potem, dyszałam, ze mi gorąco - a TZ przykry po uszy, bo zimno. Młody kopał rano, jakby chciał mnie za coś ukarać. Normalnie z taką energią, jakby mu coś tam nie pasowało
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42032472]Nie wylicza, ale rzadko coś jej kupuje.
Moja mama np. kupuje Olci ubrania, na urodziny kupiła jej pościel, poszewki w Pony- oj dużo by wyliczać... Niemal cała wyprawka dla Oli była kupiona przez moją mamę. Teściowa kupiła w tym czasie 1 śpioszki. Teraz kupi Oli jakiegoś lizaka czasami.[/QUOTE] U mnie zadna ze stron nas nie rozpieszcza. Trudno.Mama przez prawie trzy lata kupila jedna koszulke.Tesciowa pare rzeczy ale glownie uzywki. A co do dentysty-moj ostatnio byl i zabki zdrowe, robil to co kazal dentysta a potem tak mu sie spodobalo, ze z fotela nie chcial zejsc, tylko siedzial na nim z otwarta buzia |
|
|
|
#3106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja obecnie jestem niania na 2-3 h u takiego dziecka z zaburzeniami sensorycznymi... muszze dorobic jakos do chorobowego, ale tez nie chce tego chlopca opuszczac, strasznie sie z nim zwiazalam... |
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi
|
|
|
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nigdy nie porownywalam sie do innych chorym, tego sie nie robi, kazdego sytuacja jest inna.. Poprostu kazdy jest innym czlowiekiem inne okolicznosci. Jeden moze miec nowotwor i byc juz inwalida do konca zycia a drugi moze zlamac rece i byc tragedia bo nie ma jak dac dziecku jesc np. Edytowane przez budowniczka Czas edycji: 2013-07-31 o 10:31 |
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dziś 80 dni do porodu
pierwszy raz w życiu chciałabym żeby wakacje już się skończyły i była jesień hehehehe
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zmykam dziewczyny bo jeszcze obiad muszę zrobić, Olczkę położyć koło południa spać żeby potem nie marudziła w podróży i sama się wybrać. Wczoraj się szykowałam na wizytę u pani dr... Tak się wygoliłam, że krew ze mnie leciała jak z zarzynanej świni- ostatni raz robię sobie tam depilację!
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale bez uprawnień pedagogicznych oraz specjalnych kursów nie da się tak pracować. Zresztą sama, jako matka nie zatrudniłabym nawet zwykłej niani do dziecka z zaburzeniami, która nie miałaby wykształcenia pedagogicznego i odbytych praktyk. |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, ze wiele z Was ma obawy o wyprawkę dla malucha...
dziewczyny głowa do góry!!! na serio !!! najważniejsze, że maluch będzie miał kochających rodziców. Parę ciuszków na pewno dacie radę kupić choćby w lumpku. Pozostałe dodatki... bez tego też można. Jak nie wystarczy kaski na przewijak, to będzie kocyk na łóżku ale uśmiech mamy nad buzią malucha zostanie ![]() Jak nie starczy na piękną pościel z ochraniaczem, to będzie zwykła biala i wisząca zabawka za 30zł nad buzia maluszka. Jak nie starczy na karuzelkę za 150zł grająca muzyczkę aby mama mogła sobie iść do kuchni przygotować obiad w spokoju, to będzie siedząca mama przy łóżeczku nucąca kołysanki albo maluch z mamą w kuchni też słuchający muzyki z ust mamy... Serio dziewczyny szukajcie pozytywów!!! Dzieciom nie sa potrzebne te wszystkie gadźety. One sa potrzebne nam, dla naszej wygody i komfortu że dziecko wszystko ma. Dziecko wszystko ma kiedy ma kochających rodziców!!! Ja wydawałoby się, że nie powinnam się martwić, bo to drugie dziecko i wszystko mam. Owszem mam łóżeczko, mam pościele, mam ciuszki ale nie mam wózka (sprzedałam rok temu razem z nosidłem maxi cosi ), nie mam przewijaka, nie mam części ubrań, bo różnica sezonów będzie, nie mam kombinezonu, nie mam kosmetyków, nie mam dla siebie rzeczy, nie mam dmuchawy do łazienki na kąpiele (mam dużą łazienkę i będę musiala ją dogrzewać), nie mam wanienki... i wielu wielu innych rzeczy. A co mam? Duuużo wydatków z domem, urlopem, kredyty, do kupienia wyprawke przedszkolną dla syna, niepewnośc pracy męża, brak oszczędności, nadchodząca wizja ogrzewania domu i dużych rachunkó za gaz itp. Na początku się stresowałam, że drugie dziecko nie będzie miało tego wszystkiego co pierwsze. Będzie miało !! Będzie mialo taką samą miłość jak pierwsze! Rzeczy materialne są zbędne. W razie "w" kupię używany byle jaki wózek na all, bo ważniejsze będą wspólne spacery a nie ładnie prezentująca się karoca... i tak samo z resztą. Głowa do góry ja trzymam ją wysoko odkąd to wszystko zrozumiałam. Jestem dumna, że mój syn będzie miał naszą rodzinę a my będziemy mieli Syna ![]() ps. popłakałam się
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nienormalna jest dla mnie syt np mojej kuzynki żeby ciągnąć od rodziców 1500 miesięcznie na studia, utrzymanie i zachcianki... tak samo teściowie mieli w jednym czasie 3 dzieci na studiach i co skąd by mieli wziąć 1500x3 miesięcznie na ich utrzymanie , plus jeszcze jedno dziecko w podstawówce.... i mam po prostu takie zdanie że jak moje dzieci pójdą na studia to też będę ich chciała nauczyć samodzielności, żeby spróbowały pracy i wgle
|
|
|
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czy u Was w szpitalu jest obowiązek np. pampersów firmy PAMPERS? albo mm NESTLE ?
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
za wszystkie rozpoczęte tygodnie, miesiące i trymestry, bo się pogubiłam, która co zaczyna
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam prace na etat a pomoc, jesli ktos jej potrzebuje czemu nie.. nie widze w tym nic zlego. Poza tym jak widze mase moich kolezanek, ktoe sie madrza na temat dzieci bo sa po studiach, to naprawde... nie maja zielonego pojecia, ze dziecko mimmo ze wyscielasz mu jakis tor, zawsze skreci w inna strone... Mam w rodzinie dziecko z ADHD i nie jest mi to obce |
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Wczoraj byłam w lumpie, tyle pięknych ubrań dla maleństwa
Oczywiście efekty na blogu + kilka zestawów

ja się śmieje że teściowa to robi taki bigos że to jest mięso z kapustą a nie kapusta z mięsem 
) i teraz bierze ślub i co żadnej kasy własnej na ślubne wydatki.. nie wyobrażam sobie tego.... (a też robią dość duże wesele ok 130os)....
skurce jak były tak są, moze za mała dawka? ale biorę bo żelazo już ponad miesiac i też nie odczuwam róznicy...
haha
masakra.....
Ślub 25.08.2012

MAM NADZIEJĘ ŻE NIC MU SIĘ NIE STAŁO BO ON JEST ŚWIETNYM SPECJALISTĄ I JAK ZNÓW SPOTKA MNIE COS PRZYKREGO TO CHYBA SAMA SIĘ DO TEGO PORODU BĘDĘ PRZYGOTOWYWAĆ ;D
ja przez Ciebie teraz mam wyrzuty sumienia, ze nie mam żadnego specjalnie pięknego kąciku dla Bejbziola. Takie rzeczy, to ja myślałam, ze tylko w katalogach pokazują...