Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 10:42   #3121
budowniczka
Rozeznanie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Nie porównuje naszych syt do siebie tylko wypowiedziałam się odnośnie Twojej wypowiedzi że sobie nie wyobrażasz żeby dziecko Twoje same się utrzymywało na studiach, bo to jest dla mnie jak najbardziej normalna sprawa nienormalna jest dla mnie syt np mojej kuzynki żeby ciągnąć od rodziców 1500 miesięcznie na studia, utrzymanie i zachcianki... tak samo teściowie mieli w jednym czasie 3 dzieci na studiach i co skąd by mieli wziąć 1500x3 miesięcznie na ich utrzymanie , plus jeszcze jedno dziecko w podstawówce.... i mam po prostu takie zdanie że jak moje dzieci pójdą na studia to też będę ich chciała nauczyć samodzielności, żeby spróbowały pracy i wgle
On bedzie musial pracowac, ale ja mu zawsze dam pieniadze jesli bede je miala u mnie to logiczne...
Co innego praca- obowiazek a co innego zarobek...
Jesli bede widziala ze chodzi w potarganym podkoszulku a ja w torebkach ze skory, to sila rzeczy...
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:47   #3122
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ale masz grzeczne dziecko- ja chce aby mój też taki był!

No dokładnie, wide po przykladzie szwagierki, która dzieckiem opiekuje sie weekendowo- w tygodniu nianska do 18, ona przychodzi daje kolacje bajka kąpiel i spać, w weekend często jakies zumby jogi aerobiki baseny itd wiec dziecko komus podrzucą.. ja bym tak nie mogła. ja nie chcę dawać dizecka do złobka a druga szwagierka twierdzi ze to super rozwiązanie bo ma duzo czasu dla siebie po pracy ( o 14 kończy a żłobek do 17 ) no ale myślę że co matka to matka..

Czy u Was w szpitalu jest obowiązek np. pampersów firmy PAMPERS? albo mm NESTLE ?
zielonego pojęcia nie mam ale chyba jak zwiedzaliśmy porodówkę to mignęły mi pampery happy, ja mam zamiar spróbować te dada premium zobaczymy a i wczoraj kupiłam w netto chusteczki te co polecała Sroka o... i rzeczywiście skład się zgadza, zobaczymy czy takie dobre a kosztowały cos ok 4 zł, więc nie wiem czy to tanio czy drogo bo nie orientowałam się w tych cenach
Cytat:
mam takie samo zdanie, ale jeżeli moje dziecko sobie nie poradzi to wiadomo że pomogę. Jednego mieesiąca może być lepiej, innego gorzej. ale samodzielność to bardzo ważna sprawa w życiu durosłym- wg. mnie
święta racja AMEN w tym temacie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

my tu gadu gadu a pranie samo się nie zrobi

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:48   #3123
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
za tydzień

Napiszę co tam mi ciekawego wyszło

Ja mogę mieć takie numery z sercem przez tarczycę też

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Dzięki

O to dzisiaj wielka impreza :!!!!!!3 trymestr to jest to!!!!!!!!

Cytat:
u mnie dziś 80 dni do porodu już nie mogę się doczekać pierwszy raz w życiu chciałabym żeby wakacje już się skończyły i była jesień hehehehe
Hheheh, ja teżaż to do mnie nie podobne

za wszystkie tygodnie
Ja już wykąpana i odświeżona
U Nas dziś pogoda jest fajna bo 26 stopni ale nie ma sloneczka i wiaterek jest

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-31 o 10:50
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:49   #3124
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Ale ona mnie nie zastrudnia ja odbieram go z przedszkola i siedze znim... czasami wymyślam zadania na cierpliwosc i zmysl dotyku...

Ja mam prace na etat a pomoc, jesli ktos jej potrzebuje czemu nie.. nie widze w tym nic zlego. Poza tym jak widze mase moich kolezanek, ktoe sie madrza na temat dzieci bo sa po studiach, to naprawde... nie maja zielonego pojecia, ze dziecko mimmo ze wyscielasz mu jakis tor, zawsze skreci w inna strone...
Mam w rodzinie dziecko z ADHD i nie jest mi to obce to normalne dzieci, ktorym potrzebna jest terapia zeby byly swiadomoe tego...
To zależy od przypadku. Fajnie, jak masz "podręcznikowe" ADHD. Gorzej jak w grę wchodzą dodatkowe zaburzenia, fobie. Jak musisz podawać leki, albo wykonywać ćwiczenia rehabilitacyjne. Kiepsko też jak dziecko ma kłopoty z mówieniem i trzeba ćwiczyć. Bo niestety, ale 99% Polaków mówi źle. I można powiedzieć: matematyka i nie zrobi to żadnej różnicy , ale powinno być matematyka. Dlaczego to przy terapii ważne? Ano dlatego, że inaczej wtedy pracuje gardło, często jest mocno ściśnięte, często inne kłopoty. I nawet ucząc głupiego "muszę", trzeba to zrobić poprawnie, aby to gardło ćwiczyć, a nie niszczyć jeszcze bardziej.
I nie urażając nikogo- na podwórku mało kto się tego uczy Nie pozwoliłabym aby dom projektował i budował mi spec samozwaniec, więc, jeśli [tfu!] kiedyś moje dziecko będzie potrzebowało specjalnej pomocy- będę szukać kogos, kto się na tym zna. Zwłaszcza do codziennych zabaw. Bo terapeuta w gabinecie to 1h tygodniowo, niania jednak jest częściej, szkoda, żeby nieświadomie szkodziła.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:53   #3125
ola_k11
Zadomowienie

Moje zdanie jest takie, że jesli moje dzieci będą potrzebowały pomocy to zawsze ją otrzymają na miarę moich możliwości. O utrzymywaniu mowy nie ma.
Ja będę brała przykład z mojej mamy. Jest sama na emeryturze ale jak widzi, że mojej siotrze jest ciężko, to kupi jej dzieciakom kurtki na zimę, żeby ulżyć.

Mi teraz powiedziała żebym się nie martwiła, bo po powrocie z urlopu nam pomoże i ugotuje zupki a na wózek dołoży
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:56   #3126
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
To zależy od przypadku. Fajnie, jak masz "podręcznikowe" ADHD. Gorzej jak w grę wchodzą dodatkowe zaburzenia, fobie. Jak musisz podawać leki, albo wykonywać ćwiczenia rehabilitacyjne. Kiepsko też jak dziecko ma kłopoty z mówieniem i trzeba ćwiczyć. Bo niestety, ale 99% Polaków mówi źle. I można powiedzieć: matematyka i nie zrobi to żadnej różnicy , ale powinno być matematyka. Dlaczego to przy terapii ważne? Ano dlatego, że inaczej wtedy pracuje gardło, często jest mocno ściśnięte, często inne kłopoty. I nawet ucząc głupiego "muszę", trzeba to zrobić poprawnie, aby to gardło ćwiczyć, a nie niszczyć jeszcze bardziej.
I nie urażając nikogo- na podwórku mało kto się tego uczy Nie pozwoliłabym aby dom projektował i budował mi spec samozwaniec, więc, jeśli [tfu!] kiedyś moje dziecko będzie potrzebowało specjalnej pomocy- będę szukać kogos, kto się na tym zna. Zwłaszcza do codziennych zabaw. Bo terapeuta w gabinecie to 1h tygodniowo, niania jednak jest częściej, szkoda, żeby nieświadomie szkodziła.
Al ja nie jestem niania... powtarzam sie juz...
Ja wiem ze ma zaburzenie z mowieniem, tzn mowi wszystko ale sepleni. Cwiczenia sa proste od terapeuty, ktore zaleca, ale nalezy sie je nauczyc, bo przeciez wiadmoo terapeuta uczy tego rodzicqow, opiekunow, jest swiadom tego, ze jest to 2h w tygodniu u niego...
Zaburzenia sensoryczne troszke roznia sie od ADHD...
Co to znaczy podrecznikowe ADHD, kazdy przypadek jest inny...
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Moje zdanie jest takie, że jesli moje dzieci będą potrzebowały pomocy to zawsze ją otrzymają na miarę moich możliwości. O utrzymywaniu mowy nie ma.
Ja będę brała przykład z mojej mamy. Jest sama na emeryturze ale jak widzi, że mojej siotrze jest ciężko, to kupi jej dzieciakom kurtki na zimę, żeby ulżyć.

Mi teraz powiedziała żebym się nie martwiła, bo po powrocie z urlopu nam pomoże i ugotuje zupki a na wózek dołoży
Otoz oto chodzi
Stary 2013-07-31, 10:57   #3127
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
o to to
zgadzam się, że wolałabym powierzyć moje dziecko z problemami porfesjonaliście bo osoba, która nie jest obeznana w temacie może zrobić takiemu dziecku jeszcze większą krzywdę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:59   #3128
budowniczka
Rozeznanie

Nasturcja, ale przeciez 2 h dziennie jak jest za mna to jest wskazane! Takie dziecko musi przebuwac wsrod wszytkich nie tylko z ADHD
Stary 2013-07-31, 10:59   #3129
nasturcja7667
Zadomowienie

Budowniczko, ja wiem co od czego i czym się różni Piszę o ogólnej zasadzie Nie napisałam, ze jesteś nianią i powinnaś tak lub tak Chodziło raczej o te Twoje koleżanki, które pisałaś, ze pracują jako nianie, nie mając o niczym pojęcia. Moim zdaniem, to głupota w ogóle kogoś takiego brać do pomocy.
Stary 2013-07-31, 11:00   #3130
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Co to znaczy podrecznikowe ADHD, kazdy przypadek jest inny...
wiadomo, ze każdy jest inny, ale zwykle w podręcznikach wałkuje te same objawy, te same metody terapii do stosowania trudno żeby w książce opisywali każdy przypadek oddzielnie bo zabrakłoby książki na to
podręcznikowe ADHD, pozwala na określenie czy u danego dziecka występuje czy nie i w jakim stopniu, a wszystkie przypadki w jakimś tam stopniu są do siebie podobne
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 11:01   #3131
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ja magnezu nie biorę...tylko witaminy Prenatal. Powinnam dodatkowo magnez dokupić??

Trele teraz na na fonie i zdjęć nie zobaczę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też brałam tylko prenatal, ale teraz jak mnie bolała macica to ginka kazała mi brać dodatkowo asmag forte.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A oto moje drzewo Załącznik 5345914 Załącznik 5345915

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Coś pięknegoTrele masz wspaniały pokój dla córeczki!
Cytat:
Napisane przez ania_cz79 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja wczoraj po wizycie. Z dzieciątkiem wszystko ok. Zostało pomierzone i poważone. Z wymiarów wychodzi że pozostajemy przy terminie na 28.11

No i znamy płeć. Będziemy mieć synka.

Mały jest duży i waży 510 g a jutro zaczynamy 24 tc

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dziewczyny łykam non stop tabletki z żelaza i po prostu nie daje już rady. Zaraz się wybieram na bazar zrobić porządne zakupy warzywowo- owocowe. Pora abym wzięła się za przetwory zimowe, słoiki już stoją gotowe do mycia i mam ich 30.
Ech....będzie się działo.
Dzisiaj skupię się na kiszeniu ogórków.
Ja czekam aż teściowa mi pozwoli zebrać parę ogóreczków, tez bym chciała sobie porobić słoiczki.
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
to fajnie miałaś, ja to praktycznie od początku ciąży chodze sikac w nocy, nawet jeśli mało wypije( sprawdzałam) także nocna wędrówka do łazienki jest codziennie coz zrobic
Ja też regularnie od początku ciąży wstaję w nocy do toalety po parę razy, śmieję się że to taki trening przed dzidzią
Cytat:

widzę że na wątku to prym prowadzą mężczyźni 35 aż, a dziewczynek 29,
CZy nie było u nas kogoś kto miał mieć niespodziankę z płcią?
U mnie miał być chłopak a później okazała się dziewczynka.
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Dzień Dobry! Zaczynamy dziś z Kamilkiem 7 miesiąc czyli wchodzimy w III trymestr
za trzeci trymestr to jest to!!
Cytat:

Nie wiem czemu sobie tego nie wyobrażasz.. ja sobie właśnie nie wyobrażam ciągnąć przez 5 lat kasę od rodziców. Jestem jedynaczką więc dla moich rodziców to nie byłby problem wysyłać mi tyle kasy ile potrzebuje miesięcznie... ale ja sobie tego nie wyobrażałam.. Pomimo studiów dziennych, i to wcale nie łatwych studiów bo jednych z cięższych na polibudzie, pracowałam, jak nie byłam na zajęciach to w pracy i tak od pn do piątku... wakacji w zasadzie nigdy nie miałam, zawsze w pracy, na trzecim roku rodzice tż wzięli kredyt na nasze mieszkanie i my prawie w całości go spłacaliśmy, sami się utrzymywaliśmy, dodatkowo jeszcze potrafiliśmy odłożyć kasę na własny ślub (na nasze zachcianki, sama kupiłam sobie sukienkę (a tż smoking), bo wiedziałam że będę chciała zaszaleć i nie wyobrażałam sobie wziąć od mamy 3 tys na jednorazowy ciuch, wszystkie dekoracje, księdza, kwiaty i wszystkie inne pierdoły) rodzice i teściowie płacili za salę i to też ich mało nie wyszło bo mieliśmy jakieś 140 osób, no ale tak chcieli. Mój tż też całe wakacje pracował w niemczech, odkładał kasę,miał kredyt studencki, dostawał stypendium (i też ze zdrowiem nie miał lekko bo 2 lata temu przeszedł operację na otwartym sercu, i w zasadzie od tamtej pory jest dopiero naprawdę zdrowy..).. uhhhh zmęczyłam się tym wywodem tak więc uważam że my inaczej potrafimy wszystko docenić, zagospodarować, zaoszczędzić i wogóle w porówaniu do mojej kuzynki której rodzice co miesiąc 1500 na utrzymanie dawali i dodatkowo kupili mieszkanie i nie musiała płacić za wynajem (taki ciężki kierunek studiowała.. tyle nauki... poszła na ten sam kierunek co ja) i teraz bierze ślub i co żadnej kasy własnej na ślubne wydatki.. nie wyobrażam sobie tego.... (a też robią dość duże wesele ok 130os)....
Magalska widzę że jechałyśmy na tym samym wózku Z tym że mi rodzice nie pomagali bo nie mogli ale się zawzięłam i dałam radęPoza tym sama sobie zafundowałam prawo jazdy, pierwszego laptopa..i jeszcze zaoszczędziłam sporo kaski na wesele ..eehh to były czasy.
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Widzę, że stuknął nam 26 tydzień

Cytat:
Widzę, ze wiele z Was ma obawy o wyprawkę dla malucha...
dziewczyny głowa do góry!!! na serio !!! najważniejsze, że maluch będzie miał kochających rodziców. Parę ciuszków na pewno dacie radę kupić choćby w lumpku. Pozostałe dodatki... bez tego też można.

Jak nie wystarczy kaski na przewijak, to będzie kocyk na łóżku ale uśmiech mamy nad buzią malucha zostanie
Jak nie starczy na piękną pościel z ochraniaczem, to będzie zwykła biala i wisząca zabawka za 30zł nad buzia maluszka.
Jak nie starczy na karuzelkę za 150zł grająca muzyczkę aby mama mogła sobie iść do kuchni przygotować obiad w spokoju, to będzie siedząca mama przy łóżeczku nucąca kołysanki albo maluch z mamą w kuchni też słuchający muzyki z ust mamy...

Serio dziewczyny szukajcie pozytywów!!! Dzieciom nie sa potrzebne te wszystkie gadźety. One sa potrzebne nam, dla naszej wygody i komfortu że dziecko wszystko ma. Dziecko wszystko ma kiedy ma kochających rodziców!!!

Ja wydawałoby się, że nie powinnam się martwić, bo to drugie dziecko i wszystko mam. Owszem mam łóżeczko, mam pościele, mam ciuszki ale nie mam wózka (sprzedałam rok temu razem z nosidłem maxi cosi ), nie mam przewijaka, nie mam części ubrań, bo różnica sezonów będzie, nie mam kombinezonu, nie mam kosmetyków, nie mam dla siebie rzeczy, nie mam dmuchawy do łazienki na kąpiele (mam dużą łazienkę i będę musiala ją dogrzewać), nie mam wanienki... i wielu wielu innych rzeczy. A co mam? Duuużo wydatków z domem, urlopem, kredyty, do kupienia wyprawke przedszkolną dla syna, niepewnośc pracy męża, brak oszczędności, nadchodząca wizja ogrzewania domu i dużych rachunkó za gaz itp. Na początku się stresowałam, że drugie dziecko nie będzie miało tego wszystkiego co pierwsze. Będzie miało !! Będzie mialo taką samą miłość jak pierwsze! Rzeczy materialne są zbędne. W razie "w" kupię używany byle jaki wózek na all, bo ważniejsze będą wspólne spacery a nie ładnie prezentująca się karoca... i tak samo z resztą.

Głowa do góry ja trzymam ją wysoko odkąd to wszystko zrozumiałam. Jestem dumna, że mój syn będzie miał naszą rodzinę a my będziemy mieli Syna

ps. popłakałam się
Pięknie to ujęłaś
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:02   #3132
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Budowniczko, ja wiem co od czego i czym się różni Piszę o ogólnej zasadzie Nie napisałam, ze jesteś nianią i powinnaś tak lub tak Chodziło raczej o te Twoje koleżanki, które pisałaś, ze pracują jako nianie, nie mając o niczym pojęcia. Moim zdaniem, to głupota w ogóle kogoś takiego brać do pomocy.
swojego czasu przeglądając ogłoszenia o pracę jako niania WSZĘDZIE było napisane że poszukują studentek/ absolwentek pedagogiki/psychologii i ja się takim rodzicom wcale nie dziwie sama jestem po pedagogice więc jakieś tam pojęcie mam na ten temat, a rodzice chcą dbać o swoje pociechy powierzając je osobom, które znają się na swojej robocie

a zapomniałam, Trele, przepiękne to drzewko

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:04
Stary 2013-07-31, 11:04   #3133
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wiadomo, ze każdy jest inny, ale zwykle w podręcznikach wałkuje te same objawy, te same metody terapii do stosowania trudno żeby w książce opisywali każdy przypadek oddzielnie bo zabrakłoby książki na to
podręcznikowe ADHD, pozwala na określenie czy u danego dziecka występuje czy nie i w jakim stopniu, a wszystkie przypadki w jakimś tam stopniu są do siebie podobne
Nie koniecznie bo tu w gre wchodzi emocjonalnosc i wychowanie, przede wszystkim- DOM!

TZN. nie mowiac juz o dzieciach z zaburzeniami wolalabym wziac rencistke, ale sprawna niz dziewczyne zaraz po studiach...
Stary 2013-07-31, 11:09   #3134
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nie koniecznie bo tu w gre wchodzi emocjonalnosc i wychowanie, przede wszystkim- DOM!

TZN. nie mowiac juz o dzieciach z zaburzeniami wolalabym wziac rencistke, ale sprawna niz dziewczyne zaraz po studiach...
no to już pominęłam bo to jest oczywiste, albo mi się tak tylko wydaje z resztą.. wielu rodziców nie widzi problemu w tym, że dziecko ma jakiekolwiek zaburzenia..
pracując w przedszkolu spotkałam się z takimi rodzicami, którzy na słowa "Proszę Pani, Pani dziecko ma objawy tego, tego czy owego, które wyraża w takie czy inny sposób, może warto byłoby skonsultować to z PPP" odpowiedź mamy "Ależ moje dziecko jest NORMALNE jak każde w tym wieku, zachowuję się jak wszystkie inne dzieci", albo "Ja nie będe się włóczyła po poradniach z moim dzieckiem bo z nim jest wszystko w porządku"

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 11:09   #3135
nasturcja7667
Zadomowienie

Lineczka widzę, że się rozumiemy

Ej.. miało być "odpoczywanie od upałów". I co? Jest 29stopni, zero wiatru, zaduch jak cholera. No przecież ja tu padnę

Śniło mi się, ze Teściowa wystawiła przed dom, w ogrodzie, basen
I, że cała moja licealna klasa, musiała powtarzać przedmiot: język polski, bo okazało się, ze bez tego nie mamy ważnej matury i studiów I ja z moją przyjaciółką siedziałyśmy takie ciężarówki w ławce [ona jets teraz na końcówce 7miesiąca] I były z nami takie dzieciaki, co to do 1 klasy liceum chodzą
Stary 2013-07-31, 11:09   #3136
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:

Wyszłam na wyrodną matkę hehe ale ja na myśli miałam swój przypadek, czas studiów.... też prędzej sobie od ust bym odjęła niż by miało zabraknąć czegoś moim dzieciom
a dziadkowie już widzę jak będą rozpieszczać pierwszego wnuka moja mama już trenuje na dzieciach sąsiadów hihih

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:09   #3137
89Beatka
Wtajemniczenie

kyte widać taka nasza urodaczy jak to się mówi

widzisz będzie córeczka u Ciebie , więc nie zawyżyłaś wyniku chłopców, niech się rodzą, nasze córki będą miały mężów czy to z naszego wątku czy z innych, skoro na praktycznie każdym jest ich wiecej
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:12   #3138
ryba91
Zakorzenienie

co kupie owoc w tesco to na niego klne i obiecuje ze ju tam owoców nie kupie, a potem powtórka bo zaś kupuje.
Stary 2013-07-31, 11:12   #3139
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Ej.. miało być "odpoczywanie od upałów". I co? Jest 29stopni, zero wiatru, zaduch jak cholera. No przecież ja tu padnę
oj nawet nie mów że macie upał, bo do nas to dojdzie od Was, wszystko co złe idzie z Krakowa, jeśli dobrze pamiętam skąd jesteś
Stary 2013-07-31, 11:13   #3140
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
no to już pominęłam bo to jest oczywiste, albo mi się tak tylko wydaje z resztą.. wielu rodziców nie widzi problemu w tym, że dziecko ma jakiekolwiek zaburzenia..
pracując w przedszkolu spotkałam się z takimi rodzicami, którzy na słowa "Proszę Pani, Pani dziecko ma objawy tego, tego czy owego, które wyraża w takie czy inny sposób, może warto byłoby skonsultować to z PPP" odpowiedź mamy "Ależ moje dziecko jest NORMALNE jak każde w tym wieku, zachowuję się jak wszystkie inne dzieci", albo "Ja nie będe się włóczyła po poradniach z moim dzieckiem bo z nim jest wszystko w porządku"
Dokladnie tak! Kazdy myslal, ze to dziecko, ktore emocjonalnie podchodzi do wszystkiego, a jak go ktos lekko dotkna atakował... ma zaburzenia zmyslu dotyku i wzroku (najbardziej)

A tak zastanawiam, z czego ADHD zaburzenia sensoryczzne wynikaja, genow, zycia prenatalnego
To zle rozwiniety uklad nerwowy, a cy jesli u mnie w rodzinie to wystapilo, to mam jakas wieksza sklonnosc... nie rozumiem.
Stary 2013-07-31, 11:14   #3141
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
kochana 5 lat pedagogiki robi swoje :P w zamiarze mam jeszcze od przyszłego października psychologię- jeżeli dam radę pogodzić dziecko, dom, ogarnąć się z pracą i zacząć studia

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 11:17   #3142
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
kyte widać taka nasza urodaczy jak to się mówi

widzisz będzie córeczka u Ciebie , więc nie zawyżyłaś wyniku chłopców, niech się rodzą, nasze córki będą miały mężów czy to z naszego wątku czy z innych, skoro na praktycznie każdym jest ich wiecej
o dziwo na mamusiach wrzes-paź jest przewaga dziewczynek

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-31, 11:20   #3143
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana 5 lat pedagogiki robi swoje :P w zamiarze mam jeszcze od przyszłego października psychologię- jeżeli dam radę pogodzić dziecko, dom, ogarnąć się z pracą i zacząć studia
podziwiam was ja to marze żeby mgr skończyć i koniec, pewnie i tak pracować w wyuczonym zawodzie nie będę;/ a szkoda

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:

o dziwo na mamusiach wrzes-paź jest przewaga dziewczynek
no to się wybiły:0 u nas dziewczynki z września to też dziewczynki maja,
Trele i była jeszcze jedna mama jeśli pamiętam, niedawno się ujawniła ale nie ma jej na liście, albo ja coś poplątałam.

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:21
Stary 2013-07-31, 11:21   #3144
budowniczka
Rozeznanie

ja kursy i uprawnienia robie teraz w ciazy... mam plany jak urodzi sie Maksymek i urosnie, no ale moze wszytko sie zmianić... On to zmieni
Stary 2013-07-31, 11:23   #3145
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak! Kazdy myslal, ze to dziecko, ktore emocjonalnie podchodzi do wszystkiego, a jak go ktos lekko dotkna atakował... ma zaburzenia zmyslu dotyku i wzroku (najbardziej)

A tak zastanawiam, z czego ADHD zaburzenia sensoryczzne wynikaja, genow, zycia prenatalnego
To zle rozwiniety uklad nerwowy, a cy jesli u mnie w rodzinie to wystapilo, to mam jakas wieksza sklonnosc... nie rozumiem.
mi się wydaje że ze wszystkiego po trochu

wiecie.. miałam zajęcia z takim chłopaczkiem w zeszłym roku, miał on lat 11, mama jego była po rozwodzie, pani psycholog zajmująca się psychologią behawioralną, prowadziła terapię dla małżeństw (sic!) itd.. ogólnie wykształcona, pokończone jakieś kursy itd... na pierwszej rozmowie pani X mi powiedziała, że jej syn: jest nadpobudliwy, ma problemy z koncentracją, z rówieśnikami w szkole, z czytaniem, pisaniem i wiele innych...
więc ułożyłam sobie plan pracy, wytrwale z nim pracowałam, czytaliśmy specjalny Elementarz dla dzieci, które mają problemy z czytaniem, uczyliśmy się tabliczki mnożenia, odrabialiśmy lekcje (czasami przez 3 godziny), pracowaliśmy specjalną metodą dla osób ktróre mają problemy z czytaniem/ pisanie... i któregoś razu On mi opowiedział, ze w szkole się z niego naśmiewają, przezywają, popychają i ogólnie jest szykanowany... wróciła jego mama siadłam z nia i jej mówię o tej sytuacji, a wiecie co ona mi na to odpowiedziała "pani Leno, proszę brać poprawkę, na to co mówi Mikołaj, bo on lubi sobie zmyślać" no kur... myślałam że tam padnę jak to usłyszałam... zamiast się zainteresować w jakikolwiek sposób to ona w tej sposób mówi, a widziałam parę razy odbierając go ze szkoły że jednak coś jest na rzeczy.. no cóż.. wielka pani psycholog, pomagająca innym ludziom nie umiała pomóc swojemu dziecku, tylko zawsze były drogie prezenty, nowe gadżety, wycieczki sreczki itd, ojciec wysoko postawiony w TVP więc stac go było na atrakcje dla dziecka ale na pomoc już nie

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 11:24   #3146
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam was ja to marze żeby mgr skończyć i koniec, pewnie i tak pracować w wyuczonym zawodzie nie będę;/ a szkoda

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

no to się wybiły:0 u nas dziewczynki z września to też dziewczynki maja,
jest 39/37 przewagą na dziewczyny, ale z tego co pamiętam misia która była z nami miała na USG chłopca, kilka wątków też z chłopcem a teraz ma NIESPODZIANKA więc możliwe ze tylko jedna dziewczynka więcej.. chociaż misia nie chciała poznać płci na początku, dopiero później poznała, ale w sumie czemu ma teraz NIESPODZIANKA to nie wiem w każdym bądź razie nie mają jakiejś wielkiej przzewagi ;d )
Stary 2013-07-31, 11:25   #3147
iskra75
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny
Dołączam do wątku i w zasadzie od początku z prośbą o wsparcie psychiczne i może jakieś rady jestem w 22 tc, do tej pory wszystko grało jak ta lala Maluch rozwija się ok. Na badaniu połówkowym stwierdzono ognisko hyperechogenne w lewej komorze serduszka- ale to już wiem że nic strasznego i często zanika i nie ma się czym przejmować więc czekam na echo serca Malucha żeby stwierdzili co tam się dzieje na dzień dzisiejszy
Bardziej jednak zmartwiła mnie poniedziałkowa wizyta kontrolna u mojego ginka. okazało się że mam rozwarte ujście wewnętrzne szyjki macicy na ok 9,5 mm, dł. szyjki niby w normie 2,5 cm. Ale to rozwarcie.. spadło na mnie jak grom...nawet nie wiedziałam o co pytać :/ Pytania lekarza czy brzuch twardnieje itp.. tylko jak tu w I ciąży stwierdzić czy twardnieje bo musi, czy twardnieje bo coś nie halo... trudno cokolwiek rozpoznać : /Dostałam luteinę dopochwowo 2x2, i Aspargin 3x1 ale to na potwornie bolesne skurcze nóg które mnie łapały. Mam się oszczędzać i nie panikować... ale jak tu nie panikować po takich informacjach... w głowie siedzi najgorsze...bo czlowiek to taka masa co widzi tylko czarny scenariusz :/ Podpowiedzcie coś... może któraś z Was miała lub ma coś podobnego? Pozdrawiam
Stary 2013-07-31, 11:25   #3148
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
psychologia to od zawsze było moje marzenie, miałam iść od tego roku, no ale ciąża mi trochę plany zmieniła
ja na pracę w zawodzie, no cóż... ciężko będzie bez znajomości, ale dam radę! :P a z psychologią może trochę łatwiej będzie

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 11:32   #3149
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
jest 39/37 przewagą na dziewczyny, ale z tego co pamiętam misia która była z nami miała na USG chłopca, kilka wątków też z chłopcem a teraz ma NIESPODZIANKA więc możliwe ze tylko jedna dziewczynka więcej.. chociaż misia nie chciała poznać płci na początku, dopiero później poznała, ale w sumie czemu ma teraz NIESPODZIANKA to nie wiem w każdym bądź razie nie mają jakiejś wielkiej przzewagi ;d )
Znam misie z wątku straczkowego u Niej było tak,że na I wizycie w Pl powiedzieli jej że na 80% dziewczynka, na 2 kolejnych w Hiszpani (bo tam mieszka) powiedzieli jej że chłopak, nawet siusiaka jej pokazali, i teraz była znowu w Pl i lekarz jej powiedział że on tam chłopaka nie widzi... dlatego ma wpisaną niespodziankę... z tego co wiem to już jej wszystko obojętne i nawet chyba do dnia porodu nie chce znać płci...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:34
Stary 2013-07-31, 11:34   #3150
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Dołączam do wątku i w zasadzie od początku z prośbą o wsparcie psychiczne i może jakieś rady jestem w 22 tc, do tej pory wszystko grało jak ta lala Maluch rozwija się ok. Na badaniu połówkowym stwierdzono ognisko hyperechogenne w lewej komorze serduszka- ale to już wiem że nic strasznego i często zanika i nie ma się czym przejmować więc czekam na echo serca Malucha żeby stwierdzili co tam się dzieje na dzień dzisiejszy
Bardziej jednak zmartwiła mnie poniedziałkowa wizyta kontrolna u mojego ginka. okazało się że mam rozwarte ujście wewnętrzne szyjki macicy na ok 9,5 mm, dł. szyjki niby w normie 2,5 cm. Ale to rozwarcie.. spadło na mnie jak grom...nawet nie wiedziałam o co pytać :/ Pytania lekarza czy brzuch twardnieje itp.. tylko jak tu w I ciąży stwierdzić czy twardnieje bo musi, czy twardnieje bo coś nie halo... trudno cokolwiek rozpoznać : /Dostałam luteinę dopochwowo 2x2, i Aspargin 3x1 ale to na potwornie bolesne skurcze nóg które mnie łapały. Mam się oszczędzać i nie panikować... ale jak tu nie panikować po takich informacjach... w głowie siedzi najgorsze...bo czlowiek to taka masa co widzi tylko czarny scenariusz :/ Podpowiedzcie coś... może któraś z Was miała lub ma coś podobnego? Pozdrawiam
Witaj jejku nie wiem nic na temat ujscia ,ale z 2 strony lekarz nie kazał leżeć żeby się nie powiększało? znasz juz płeć? bądź dobrej myśli, jeśli nie wiesz co robić to może zapytaj innego lekarza? bo ostatnio byłaś zaskoczona i podenerwowa, to zrozumiałe ze nie zapytałąś

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Znam misie z wątku straczkowego u Niej było tak,że na I wizycie w Pl powiedzieli jej że na 80% dziewczynka, na 2 kolejnych w Hiszpani (bo tam mieszka) powiedzieli jej że chłopak, nawet siusiaka jej pokazali, i teraz była znowu w Pl i lekarz jej powiedział że on tam chłopaka nie widzi... dlatego ma wpisaną niespodziankę... z tego co wiem to już jej wszystko obojętne i nawet chyba do dnia porodu nie chce znać płci...
może dziecko zmienia płeć jak podróżuje? bo jak to inaczej wyjaśnić żarcik taki są czasem niespodzianki i tyle
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości