Miłośniczki Zary-cz. XXV - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 11:14   #1891
dixie1990
Zakorzenienie

Dot.: Miłośniczki Zary-cz. XXV

Cytat:
Napisane przez ewcik Pokaż wiadomość
dixie gratuluje pasiaka
dzieki juz sie nie moge go doczekac
dixie1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:15   #1892
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez praline Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie Jeśli masz na nią ochotę to pomogę chętnie w zakupie
Dziekuje, ale musze mierzyc, bo ja nie jestem marynarkowa panienka (rzadko kiedy dobrze wygladam w marynarach). Dzis napadne na HaMa, moze beda
Cytat:
Napisane przez katrina_s Pokaż wiadomość
Masz rację, Speedy to niestety nieudany model (chociaż tak popularny!) ten brak usztywnień go skreśla
nad Neverfullem też myślę, ale ja jestem niska i raczej wybrałabym MM, tutaj cena też jest już nieco bardziej przyjazna, Artsy, choć podoba mi się dużo bardziej, jest też dużo droższa...

Też się przymierzałam do Prady, ale koniec końców stwierdziłam że na nią jeszcze przyjdzie czas, trzeba stopniować przyjemności, ja również bardzo chętnie się dowiem na co się zdecydowałaś
Tez tak myslalam i dlatego chcialam wlasnie zaczac od MK, bo jest najtanszy. Juz pisze.

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:16   #1893
hihi
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;42034746]Ja tylko takie kupuje jeśli akurat potrzebuję [/QUOTE]Ja raczej też Chcę złoty, duży masywny teraz i nie wiem u kogo szukać Mam złotego pierra lanniera, typowo dziewczęcego i adriatikę, ale ona jest typowo męska garniturowa, a ja bym chciała właśnie coś w stylistyce korsa, ale dobrej jakości...
Stary 2013-07-31, 11:20   #1894
Eggnogg
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;42034704]
Szczerze mówiąc to nie rozumiem zachwytów zegarkami Korsa

No niestety, jak szukałam zegarka dla siebie to... to samo usłyszałam od kilku zegarmistrzów i tak naprawdę za większość tego typu zegarków to się płaci za nazwisko w tym przypadku KORSA i początkowy designerski wygląd, a werk zegarka (wnętrze) tak naprawdę nie wiele ma z porządnym zegarkiem wspólnego. [/QUOTE]
Ale to samo dotyczy designerskich torebek, butow, ciuchow, krzesel, lamp itd. Oczywiscie, ze placi sie za nazwisko i placi sie za to, ze ktos to kiedys zaprojektowal. Zegarki bizuteryjne glownie maja cieszyc oko i ladnie wygladac na rece - przynajmniej wg mnie

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:21   #1895
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Szczerze mówiąc to nie rozumiem zachwytów zegarkami Korsa

No niestety, jak szukałam zegarka dla siebie to... to samo usłyszałam od kilku zegarmistrzów i tak naprawdę za większość tego typu zegarków to się płaci za nazwisko w tym przypadku KORSA i początkowy designerski wygląd, a werk zegarka (wnętrze) tak naprawdę nie wiele ma z porządnym zegarkiem wspólnego. [/QUOTE]

Równiez nie rozumiem zachwytów nad tymi zegarkami
Taki porządny elegancki zegarek jaki bym chciała, to jest poza moim zasięgiem niestety
Wiec wystarcza mi jeden i ten sam od lat cieniutki srebrny swatch. A i tak noszę raz na ruski rok

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:24   #1896
Angel xx
Raczkowanie

[QUOTE=Corii;42034503]Ja moge Ci kupić, ale dopieor w piątek będę

Super!
Jeśli by mi dzisiaj ani jutro nikt nie kupił to kup mi
Napiszę Ci w czwartek wieczorem pw czy sprawa aktualna.
(chyba, że byłabyś przypadkiem wcześniej - to bierz kobieto bierz!)
Mam nadzieję, że jeszcze się uchowa skoro było sporo
(zdecydowałam się na M-kę bo ja taka chudzinka jak Ty nie jestem, a ta s-ka widać bardzo mała wypada)
Angel xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:25   #1897
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Ja Korsa nie miałam, bo przed manią złotych zegarków przytargałam już tego Guessa, ale przyjaciółka rok po mnie zakupiła Korsa złotego ze złotą tarczą, dzisiaj ja swojego Guessa dalej noszę a jej jest w pudle. Bez farby po wewnętrznej stronie nadgarsta, od pocierania o blat się domyślam. I w ogóle ma rysy i miejscami białe ślady od braku farby.
Jeśli chodzi o zegarki MK, nie mam im kompletnie nic do zarzucenia.
Mam złotego, służy mi już trochę. Raczej go nie oszczędzam, noszę często.

Zdarzyło się,że spadł, otarł, uderzył. Ma zaledwie kilka rys na tarczy, mechanizm działa bez zarzutu. Kompletnie nic nie odpryska. Uważam go za jedną z najlepszych moich inwestycji. I planuję w najbliższej przyszłości zakup srebrnego. Wśród kręgu znajomych posiadaczy(ek) również nie słyszałam o negatywnych opiniach.

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:38
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:27   #1898
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Ale to samo dotyczy designerskich torebek, butow, ciuchow, krzesel, lamp itd. Oczywiscie, ze placi sie za nazwisko i placi sie za to, ze ktos to kiedys zaprojektowal. Zegarki bizuteryjne glownie maja cieszyc oko i ladnie wygladac na rece - przynajmniej wg mnie
No i tak jest Przeglądałam różne marki i tak naprawdę to albo kupię Jacobsa albo Korsa albo DKNY, bo naprawdę nie potrafię znaleźć nic w podobnej stylistyce w zegarkowych markach, a przeglądałam różne marki. Znalazłam coś zbliżonego u Longiness, ale nie wiem czy mają to w wersji złotej

edit:
Wiem, wiem! Fossil powinien coś mieć! Albo Tissot. Na którymś lotnisku widziałam...

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:28
hihi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:28   #1899
katrina_s
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się, tego typu zegarków nie kupuje się z myślą, że będzie to zegarek długowieczny ze świetnym mechanizmem, ale raczej jako dodatek na kilka sezonów, bo wiadomo, że wykonanie i werk są raczej marne (wyjątkiem jest np. Gucci, który produkuje naprawdę dobre zegarki). Sama na co dzień noszę szwajcarski zegarek, jednak od czasu do czasu chętnie zakładam coś mniej zobowiązującego albo bardziej biżuteryjnego i tutaj zegarki "fashion" moim zdaniem się sprawdzają Natomiast gdybym miała wybrać tylko jeden zegarek zdecydowanie postawiłabym na sprawdzoną markę typowo "zegarkową"
Stary 2013-07-31, 11:29   #1900
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez Angel xx Pokaż wiadomość
Super!
Jeśli by mi dzisiaj ani jutro nikt nie kupił to kup mi
Napiszę Ci w czwartek wieczorem pw czy sprawa aktualna.
(chyba, że byłabyś przypadkiem wcześniej - to bierz kobieto bierz!)
Mam nadzieję, że jeszcze się uchowa skoro było sporo
(zdecydowałam się na M-kę bo ja taka chudzinka jak Ty nie jestem, a ta s-ka widać bardzo mała wypada)
Wcześniej na pewno nie będę, ograniczam juz wypady do Zary, do odbioru paczek tylko A te będa w piątek własnie.
To czekam na info w czwartek co do sukienki.

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-07-31, 11:31   #1901
hrm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel xx Pokaż wiadomość
Czy ktoś wypiera się dzisiaj do sklepu zary?
Bardzo proszę o zakup tej sukienki z koronkowym dekoltem w rozmiarze M
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/os...6p1048988.html

Niestety online już nie ma, u mnie w sklepie również
Może będzie ktoś w SCC - Cori pisała, że wczoraj było sporo
M była w sobote u mnie na 100% nie wiem jak teraz ale chyba z 2 albo nawet 3 były. Będe w galerii albo dzis albo w piątek może daj mi na priv nr tel to się skontaktujemy
hrm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:31   #1902
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh
Miłośniczki Zary-cz. XXV

Blondyna zamawialam 25.07

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:32   #1903
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Wczoraj w Sosnowcu widziałam cwiekusia panie wynosiły z zaplecza na stan, lezal sobie koło kasy i nie miał zacieków juz i nie wiem, czy wyczyściły go, aby sprzedać w końću, czy to inny ze zwrotów
omg musiałaś to napisać? wybierasz się może tam? doczytałam - więc - jeśli jakimś cudem dotrwałby do piątku, to mogę prosić o zakup?

Edytowane przez blondyna789
Czas edycji: 2013-07-31 o 11:35
blondyna789 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:35   #1904
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
omg musiałaś to napisać? wybierasz się może tam?
Niestety nie wybieram

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-07-31, 11:36   #1905
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Ja raczej też Chcę złoty, duży masywny teraz i nie wiem u kogo szukać Mam złotego pierra lanniera, typowo dziewczęcego i adriatikę, ale ona jest typowo męska garniturowa, a ja bym chciała właśnie coś w stylistyce korsa, ale dobrej jakości...
Ja raczej gustuję w drobnych, małych i "srebrnych" zegarkach - całkowite Twoje przeciwieństwo więc raczej nie doradzę Kiedyś przymierzałam większe zegarki i źle czułabym się z dużym zegarkiem bo jestem drobna i mam drobne dłonie, nadgarstki - chyba nawet komicznie wyglądałabym z takim zegarkiem-cebulą

Cytat:
Zapłaciłabym za "nazwisko" (zegarka, butów, itp.) pod warunkiem że przekłada się to na jakość a w korsowych zegarkach tego nie ma
Jeśli zegarek ma mnie cieszyć swoim wyglądem np. może to być również biżuteryjny to oprócz wyglądu musi mieć, posiadać bezwzględnie swoją jakość Niestety jestem wybredna...i wymagająca - wolę nie mieć niż mieć prowizorkę tylko w ładnym opakowaniu

Cytat:
Równiez nie rozumiem zachwytów nad tymi zegarkami
Taki porządny elegancki zegarek jaki bym chciała, to jest poza moim zasięgiem niestety
Wiec wystarcza mi jeden i ten sam od lat cieniutki srebrny swatch. A i tak noszę raz na ruski rok
Porządny zegarek to inwestycja jest
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:36   #1906
Asvada
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Nie widziałam jej od bardzo dawna, ale mogę się rozejrzeć
Będę wdzięczna!

Cytat:
Napisane przez katarzyna_szy Pokaż wiadomość
na zarowym się nie udzielam, ale podczytuję
nie obiecuje na 100% ale dziś mam planach massimo w arkadii, co sprawdzić?
Mogę prosić o sprawdzenie azteckiej kurtki?

Zwariuję chyba, totalnie zachorowałam na nią...
Asvada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:38   #1907
pati_pz
Zadomowienie

Cytat:
No i tak jest Przeglądałam różne marki i tak naprawdę to albo kupię Jacobsa albo Korsa albo DKNY, bo naprawdę nie potrafię znaleźć nic w podobnej stylistyce w zegarkowych markach, a przeglądałam różne marki. Znalazłam coś zbliżonego u Longiness, ale nie wiem czy mają to w wersji złotej

edit:
Wiem, wiem! Fossil powinien coś mieć! Albo Tissot. Na którymś lotnisku widziałam...
Ja dostałam Fossila z 2 miesiące temu i bardzo go lubię. Podobają mi się modele tej marki, na gwiazdkę planuję taki w typie boyfriend kupić, bo jest właśnie taki męski, ale dobrze wygląda na moim szczupłym nadgarstku. Niestety nie wiem jak z ich jakością.
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:39   #1908
blondyna789
Zakorzenienie

Corii, szkoda
Stary 2013-07-31, 11:42   #1909
Konto usunięte

Cytat:
Wcześniej na pewno nie będę, ograniczam juz wypady do Zary, do odbioru paczek tylko A te będa w piątek własnie.
To czekam na info w czwartek co do sukienki.
Cori, zrobiłaś już ostateczną selekcję co zostawiasz? Cos wczoraj pisałaś o kupce/stosiku do oddania?
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:42   #1910
Phoebee
Zakorzenienie

Oczywiście, zegarki MK są biżuteryjne, to wskazuje ich pierwotny cel. Natomiast tak jak mówi Egg, nie tylko w przypadku zegarków MK płaci się za markę. Po prostu, osobista preferencja.

W moim przypadku, zegarek działa już sporo czasu, u mojej mamy dobrych kilka lat. Śmiało mogę powiedzieć,że wytrzymuje próbę czasu. Jest dobrze wykonany,mechanizm działa bez zarzutu.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:43   #1911
Kocica77
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Ja dostałam Fossila z 2 miesiące temu i bardzo go lubię. Podobają mi się modele tej marki, na gwiazdkę planuję taki w typie boyfriend kupić, bo jest właśnie taki męski, ale dobrze wygląda na moim szczupłym nadgarstku. Niestety nie wiem jak z ich jakością.
Tez mam Fossila, ma już 2 lata i jestem zadowolona, chodzi bez zastrzeżeń, bransoleta i szkło bez zarysowań, wg mnie naprawdę dobra jakość.
Mam wersję złotą z cyrkoniami dookoła tarczy.
Fajnie się prezentuje
Kocica77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:43   #1912
hihi
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;42035235]Ja raczej gustuję w drobnych, małych i "srebrnych" zegarkach - całkowite Twoje przeciwieństwo więc raczej nie doradzę Kiedyś przymierzałam większe zegarki i źle czułabym się z dużym zegarkiem bo jestem drobna i mam drobne dłonie, nadgarstki - chyba nawet komicznie wyglądałabym z takim zegarkiem-cebulą

Zapłaciłabym za "nazwisko" (zegarka, butów, itp.) pod warunkiem że przekłada się to na jakość a w korsowych zegarkach tego nie ma
Jeśli zegarek ma mnie cieszyć swoim wyglądem np. może to być również biżuteryjny to oprócz wyglądu musi mieć, posiadać bezwzględnie swoją jakość Niestety jestem wybredna...i wymagająca - wolę nie mieć niż mieć prowizorkę tylko w ładnym opakowaniu

Porządny zegarek to inwestycja jest [/QUOTE]Ja mam zegarków chyba z 15 na tę chwilę i większość zegarkowych firm, w tym nawet jedna Omega, którą darzę wielką miłością, ale właśnie większość z nich jest niewielka, kobieca i właśnie srebrna. Najchętniej kupiłabym drugą, złotą omegę i miała zestaw do końca życia, ale taka omega to pół mojego samochodu
Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Ja Fossila żadnego nie mam i wygląda na to, że nie kupię, bo znalazłam mniej więcej to czego szukam w Tissotach, których jakość znam i jej ufam Ale znajome mają Fossile, noszą od kilku lat i póki co nikt nie narzekał...
Stary 2013-07-31, 11:43   #1913
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;42035352]Cori, zrobiłaś już ostateczną selekcję co zostawiasz? Cos wczoraj pisałaś o kupce/stosiku do oddania?[/QUOTE]

No jakoś nie moge się za to zabrać, włąsnie siędze i myślę nad tym i mam zamair się wziać za to, ale niemoc totalna mnie wzieła

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-07-31, 11:45   #1914
kama-hh
Zakorzenienie

GG do kama-hh

Ja polecam rownież Korsa i CK pokaże wam mojego CK uzytkuje dzień w dzień i lekkie rysy sa na złocie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (93,2 KB, 181 załadowań)
kama-hh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:48   #1915
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
Ja polecam rownież Korsa i CK pokaże wam mojego CK uzytkuje dzień w dzień i lekkie rysy sa na złocie
Jakie ładne bransoletki Co to?
Stary 2013-07-31, 11:49   #1916
kleo111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slomka Pokaż wiadomość
za 29 funtów koleżanka mi włożyła drugiego do paczki, Tikutik chyba go weźmie, a ja się przespałam ze swoim i już go nie chce mogę go oddać za mniej, bo nie chcę z nim zostać
Ty masz M, dobrze kojarzę? A Gabi nie szukała mniejszego rozmiaru od L-ki?

Instagram
kleo111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:49   #1917
Konto usunięte

Cytat:
Ja mam zegarków chyba z 15 na tę chwilę i większość zegarkowych firm, w tym nawet jedna Omega, którą darzę wielką miłością, ale właśnie większość z nich jest niewielka, kobieca i właśnie srebrna. Najchętniej kupiłabym drugą, złotą omegę i miała zestaw do końca życia, ale taka omega to pół mojego samochodu
Ja Fossila żadnego nie mam i wygląda na to, że nie kupię, bo znalazłam mniej więcej to czego szukam w Tissotach, których jakość znam i jej ufam Ale znajome mają Fossile, noszą od kilku lat i póki co nikt nie narzekał...
Hihi, masz zegarki ... coś dla mnie Z fossila to mam torebki jakość ich jest o.k. to być może i zegarki się sprawdzają
Stary 2013-07-31, 11:50   #1918
susse
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama-hh Pokaż wiadomość
Piękne bransoletki Też takie chcę Skąd są?
susse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 11:53   #1919
Konto usunięte

Cytat:
No jakoś nie moge się za to zabrać, włąsnie siędze i myślę nad tym i mam zamair się wziać za to, ale niemoc totalna mnie wzieła
Trochę Ci się ciuszków nazbierało Wczoraj się próbowałam podliczyć sztukowo i finansowo ile mi poszło % ....nie jest tak źle
Stary 2013-07-31, 11:53   #1920
slomka
in the dark of night

Cytat:
Napisane przez kleo111 Pokaż wiadomość
Ty masz M, dobrze kojarzę? A Gabi nie szukała mniejszego rozmiaru od L-ki?
nie wiem ale ja brałam pasiaka za 29 funtów, więc to ponad 140 zł, i teraz okazało się, ze zostałam z DWOMA
Kombinuję zwrot już, bo wątpię, żeby ktoś je przygarnął...

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości