Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 12:40   #3211
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mało piszesz po prostu :P
Staram się jak mogę

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

pakuję i wysyłam
W takim razie oczekuję na przesyłkę

Dziewczyny, czy ciuszki dziecięce można prać/wypłukać w Ace? bo mam niektóre białe które przydałoby się wybielić ale nie wiem czy można
Ni i później wyprać i wypłukać normalnie w pralce.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:40   #3212
ktosiula
Wtajemniczenie

Lineczka bijesz wszystkich na łeb na szyję! Absolutny faworyt

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość

my tu gadu gadu a pranie samo się nie zrobi
Nie? A moje się samo robi tylko się samo rozwiesić nie chce :P

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Dołączam do wątku i w zasadzie od początku z prośbą o wsparcie psychiczne i może jakieś rady jestem w 22 tc, do tej pory wszystko grało jak ta lala Maluch rozwija się ok. Na badaniu połówkowym stwierdzono ognisko hyperechogenne w lewej komorze serduszka- ale to już wiem że nic strasznego i często zanika i nie ma się czym przejmować więc czekam na echo serca Malucha żeby stwierdzili co tam się dzieje na dzień dzisiejszy
Bardziej jednak zmartwiła mnie poniedziałkowa wizyta kontrolna u mojego ginka. okazało się że mam rozwarte ujście wewnętrzne szyjki macicy na ok 9,5 mm, dł. szyjki niby w normie 2,5 cm. Ale to rozwarcie.. spadło na mnie jak grom...nawet nie wiedziałam o co pytać :/ Pytania lekarza czy brzuch twardnieje itp.. tylko jak tu w I ciąży stwierdzić czy twardnieje bo musi, czy twardnieje bo coś nie halo... trudno cokolwiek rozpoznać : /Dostałam luteinę dopochwowo 2x2, i Aspargin 3x1 ale to na potwornie bolesne skurcze nóg które mnie łapały. Mam się oszczędzać i nie panikować... ale jak tu nie panikować po takich informacjach... w głowie siedzi najgorsze...bo czlowiek to taka masa co widzi tylko czarny scenariusz :/ Podpowiedzcie coś... może któraś z Was miała lub ma coś podobnego? Pozdrawiam
Witaj!
gratuluje małego Antosia w brzuszku! Z rozwarciem nie pomogę, ale uważaj na siebie i nie przemęczaj się. Z tego co się orientuję to w razie powiększania się zakładają szew albo pierścień na szyjkę, ale to chyba jak jest poważniejsza sprawa. Trzymam kicuki za serduszko młodego

A u mnie dzisiaj na obiadek będą kluski śląskie z cebulką. Tak mnie zęby bolą po wczorajszej regulacji u ortodonty, że nic ugryźć nie mogę, a z kluseczkami chyba sobie jakoś poradzę

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:40   #3213
lineczka1989
Zakorzenienie

zjadłabym placek po węgiersku, jak już mówicie o plackach ziemniaczanych
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:40   #3214
anka_85
Zakorzenienie

hello
za tygodnie, już coraz bliżej do końca!
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No właśnie, szał na te e-papierosy a pewnie dopiero za jakiś czas okaże się czy to nie gorsza trucizna od papierosów. Coś już słyszałam, że w jakimś kraju to mają być sprzedawane tylko na receptę czy coś

Dziewczyny pępek mi za niedługo na wierzch wyjdzie a tak mi się to nie podoba zostało jeszcze tak gdzieś 0,5 cm do powierzchni brzucha
wątpliwe jest to dla mnie z tymi papierosami. nawet gdy jest szkodliwe, to pewnie to jest nic, w porównaniu z ilością toksyn z normalnego papierosa.
recepty może będą w UK, bardzo by mi to pasowało, bo miałabym za darmo swoje chmurki, więc jeszcze lepiej dla mnie.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mi moja od zawsze powtarzała jak sobie coś zrobiłam że bolec to mnie będzie przy porodzie , że takiego bólu jak poród to się nie da do niczego porównać i takie tam .. I ja chyba psychicznie jestem do tego przygotowana , ale i tak wiem że się ździwie
takie gadki pamiętam i teraz jak ktoś takie kawałki podaje przy mnie, na temat bólu i rodzenia i "przechodzenia przez piekło" - opieprzam. dość mam stresu, a ten stres zjada mnie normalnie niech sobie wszyscy darują, bo ja ze swoją terapeutką siedze i gadam o tym wszystkim co dotyczy porodu, bólu i nikt resetowania mojego mozgu nie zmąci. takie straszenie może nawet akcje porodową zatrzymać jak się zestresujemy w dniu zero. a to może być przyczyną powaznych komplikacji.

Sówki masz CUDOWNE! jak je zrobiłaś? szukam szablonów różnych i nigdzie nie umiem naleźć ja poluje teraz na wszelakiej maści żółte kaczuszki.

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
nie mow takich rzeczy, wystarszy ze moja siostra caly czas mi marudzi 'Rodz przez cc- nie wytrzymasz z bolu! mowie Ci" a jak mowie ze chce silami natur to "zobaczysz! Glupia ty" przez to strasznie sie boję
Kurde boje sie tego naciecia, bolu, pekania, wogole jak wyleja sie te wszystkie wody plodowe... fuuuj
cesarka to dla mnie ostateczność, jak już nic nie da się zrobić, oddałabym wszystko żeby nie przechodzić przez to

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Widzę, ze wiele z Was ma obawy o wyprawkę dla malucha...
dziewczyny głowa do góry!!! na serio !!! najważniejsze, że maluch będzie miał kochających rodziców. Parę ciuszków na pewno dacie radę kupić choćby w lumpku. Pozostałe dodatki... bez tego też można.

Jak nie wystarczy kaski na przewijak, to będzie kocyk na łóżku ale uśmiech mamy nad buzią malucha zostanie
Jak nie starczy na piękną pościel z ochraniaczem, to będzie zwykła biala i wisząca zabawka za 30zł nad buzia maluszka.
Jak nie starczy na karuzelkę za 150zł grająca muzyczkę aby mama mogła sobie iść do kuchni przygotować obiad w spokoju, to będzie siedząca mama przy łóżeczku nucąca kołysanki albo maluch z mamą w kuchni też słuchający muzyki z ust mamy...

Serio dziewczyny szukajcie pozytywów!!! Dzieciom nie sa potrzebne te wszystkie gadźety. One sa potrzebne nam, dla naszej wygody i komfortu że dziecko wszystko ma. Dziecko wszystko ma kiedy ma kochających rodziców!!!

Ja wydawałoby się, że nie powinnam się martwić, bo to drugie dziecko i wszystko mam. Owszem mam łóżeczko, mam pościele, mam ciuszki ale nie mam wózka (sprzedałam rok temu razem z nosidłem maxi cosi ), nie mam przewijaka, nie mam części ubrań, bo różnica sezonów będzie, nie mam kombinezonu, nie mam kosmetyków, nie mam dla siebie rzeczy, nie mam dmuchawy do łazienki na kąpiele (mam dużą łazienkę i będę musiala ją dogrzewać), nie mam wanienki... i wielu wielu innych rzeczy. A co mam? Duuużo wydatków z domem, urlopem, kredyty, do kupienia wyprawke przedszkolną dla syna, niepewnośc pracy męża, brak oszczędności, nadchodząca wizja ogrzewania domu i dużych rachunkó za gaz itp. Na początku się stresowałam, że drugie dziecko nie będzie miało tego wszystkiego co pierwsze. Będzie miało !! Będzie mialo taką samą miłość jak pierwsze! Rzeczy materialne są zbędne. W razie "w" kupię używany byle jaki wózek na all, bo ważniejsze będą wspólne spacery a nie ładnie prezentująca się karoca... i tak samo z resztą.

Głowa do góry ja trzymam ją wysoko odkąd to wszystko zrozumiałam. Jestem dumna, że mój syn będzie miał naszą rodzinę a my będziemy mieli Syna

ps. popłakałam się
no niby tak, ale z drugiej strony... to musi boleć i nieźle psuć humor...

Cytat:
no właśnie komu się zgłaszać z prośba o dopisanie? Ryba91 wczoraj wysłałam PW z prośba o dopisanie ale nie wiem czy dotarło bo jeszcze mojego Okruszka nie widać na 1 str chyba że gdzie indziej musze to wysłać
no to ja poprosze o update.
TP 21.11.2013 (na głównej zła data) i ost. miesiączka 14.02.2013

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Trele, super to dzrewko Ci wyszło

iskra, musisz się oszczędzać po prostu. Moja siostra miała tak w pierwszej ciąży - gdzieś w okolicach jej połowy zaczęła jej się skracać szyjka i twardnieć brzuch. Zalecenia: leżeć jak najwięcej. No i tak leżała i wariowała już trochę, ale synek urodził się po terminie nawet. Myślę, że gdyby sytuacja była poważniejsza, lekarz wysłał by Cię od razu do szpitala.

Ja chyba pójdę za to kupić sobie do apteki ten magne b6 o którym piszecie, bo dzisiaj w nocy miałam naprzemienne skurcze w stopach i łydkach w obu nogach. Budziłam się co 2 godz i albo jedna albo druga. Normalnie myślałam, że się popłaczę z bólu. Gdzieś już wyczytałam, że możliwe, że jest to wynik tego, że biorę Furagin - wiele dziewczyn przy nim ma takie bolesne skurcze właśnie. I do tego kupię ten sok pomidorowy. U mnie ostatnio też jak nie urok to sraczka. Do tego przedwczoraj przy goleniu tak się zajechałam, że mam taki pasek na 2 cm otarty ze skóry i wcale mi się nie chce goić.

Wczorajszy koncert udany, aczkolwiek było tam jak w saunie i musiałam kilka razy wychodzić, żeby stanąć gdzieś niedaleko wyjścia i się przewietrzyć.
najlepiej przyswajalny magnez to połączenie wit. z grupy B i koniecznie magnez w postaci helatowanej, lepsze wchłanianie.

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:41   #3215
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Oj zjadlabym placki ziemniaczane...

Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:41   #3216
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja właśnie idę obrać młode ziemniaczki, do tego będą dzisiaj kotleciki z jajek i nie wiem mizeria??
A jak się robi takie kotleciki?
Cytat:
a ja nigdy carbonara nie robiłam, jadłąm dobre jest, ale jakoś nie robiłam, a pewnie banalnie proste jest toś mi zrobiła teraz
Zrobiłam z tego przepisu:
http://www.ewa-gotuje.pl/spaghetti-carbonara-id37.html
Szybkie tanie i proste
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Lineczka podziwiam!

Co do nowego wątku, to zgłaszam tytuł!

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!

A u mnie dziś barszcz z uszkami, bo nie mam nic innego w sumie, jak tylko to Jako, ze koniec miesiąca, w dodatku do Teściów jutro śmigamy- nie robiliśmy zakupów, tylko dojadamy półprodukty
Fajny tytuł
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:41   #3217
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie komu się zgłaszać z prośba o dopisanie? Ryba91 wczoraj wysłałam PW z prośba o dopisanie ale nie wiem czy dotarło bo jeszcze mojego Okruszka nie widać na 1 str chyba że gdzie indziej musze to wysłać
nic nie dostalam :d mozesz na watku napisać i wytłuścić/zaznaczyć kolorem:P

Cytat:
oby było dobrze, może przeprowadza rzeczy to TŻ-ta.

DZiś spagetti u mnie, która chce?

lineczka mogę ci tylko gratulować
jaaaaaaaaaaaaaaaa!
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
miejmy nadzieję

ja podziękuję :P

ciekawe czy Mya wyszła już ze szpitala, bo się nie odzywała też, więc pewnie tak oby tylko od razu do pracy nie poleciała...
właśnie mogłaby si odezwać...
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja właśnie idę obrać młode ziemniaczki, do tego będą dzisiaj kotleciki z jajek i nie wiem mizeria??
kotlety z jajek
Stary 2013-07-31, 12:43   #3218
magalska
Zadomowienie

Ktosiula mialam kilka rzeczy do prania recznego :/ plus 3 pralki ciuchow jasne, czerwone i czarne.. Na razie pierwsza partia się pierze..

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-07-31, 12:44   #3219
nasturcja7667
Zadomowienie

No i co narobiłyście?! Teraz ewidentnie Bejbziol domaga się placka ziemniaczanego po węgiersku!! I jak ja mam memu maleństwu w brzuszku wytłumaczyć, ze dzis barszcz?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:44   #3220
magalska
Zadomowienie

Ciekawe jak tam basiaaa bo się chyba nie odezwala?

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-07-31, 12:46   #3221
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No i co narobiłyście?! Teraz ewidentnie Bejbziol domaga się placka ziemniaczanego po węgiersku!! I jak ja mam memu maleństwu w brzuszku wytłumaczyć, ze dzis barszcz?
powiedz mu że matka chce barszcz a On dostanie placek po węgiersku innym razem :P
Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam basiaaa bo się chyba nie odezwala?

no tez jestem ciekawa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 12:46   #3222
nasturcja7667
Zadomowienie

Czekam na "Dom nie do poznania!" Mógłby ktoś mnie sprawić taki "domeczek" jak tam robią
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:47   #3223
niunia32
Zakorzenienie

ooo ja też muszę wrzucić pranie do pralki

ale najpier muszę wyszorować ruszt z piekarnika, który zalega w wannie, bo w kuchni za mały zlew

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:47   #3224
Dzastin08
Wtajemniczenie

Anoula już wróciła z wczasów?

Mam nadzieje,że u Basi wszystko ok... być może nie ma czasu zaglądnąć bo coś pisała wcześniej że ślub za niedlugo bierze.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-07-31 o 12:48
Stary 2013-07-31, 12:47   #3225
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Lineczka bijesz wszystkich na łeb na szyję! Absolutny faworyt

Nie? A moje się samo robi tylko się samo rozwiesić nie chce :P

Witaj!
gratuluje małego Antosia w brzuszku! Z rozwarciem nie pomogę, ale uważaj na siebie i nie przemęczaj się. Z tego co się orientuję to w razie powiększania się zakładają szew albo pierścień na szyjkę, ale to chyba jak jest poważniejsza sprawa. Trzymam kicuki za serduszko młodego

A u mnie dzisiaj na obiadek będą kluski śląskie z cebulką. Tak mnie zęby bolą po wczorajszej regulacji u ortodonty, że nic ugryźć nie mogę, a z kluseczkami chyba sobie jakoś poradzę
o matko, ale zjadłabym kluski śląskie ciekawe czy do kaczuchy będą pasować na sobote,.. muszę pomyśleć ;d

TYTUŁ SUPER! ZAPISANE

nie odezwała się dawno Basiaa i Zuziak, nie wiemy co u Mya, eh.. dziewczyny odezwijcie się!!! Zuziak ma dzisiaj wizytę... DAJ ZNAC JAK CZYTASZ!!

a placka po węgiersku eż bym zjadła i może zjem jutro na obiad ;d
Stary 2013-07-31, 12:48   #3226
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
oj to muszisz zrobić dwa dania...
jedno dla siebie jedno dla maleństwa

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-31, 12:49   #3227
babku
Zadomowienie

Hej wróciłam wypoczęta i zadowolona
W weekend robiłam z teściową imieniny, było sporo rodziny i wszyscy mówili mi, że świetnie wyglądam w ciąży. Było to dla mnie tak miłe, że faktycznie poczułam się ładnie Od tamtej pory przeglądam się w lustrze i myślę sobie 'naprawdę super wyglądasz' Dawno już tak nie miałam.
Ogólnie pobyt na wsi jak zwykle bardzo udany, tylko pogoda zaczyna mi strasznie doskwierać. Na szczęście wczoraj było troszkę chłodniej, to trochę odpoczęłam.

W ogóle, to dostałam wczoraj telefon od siostry ciotecznej męża, żebym się z domu nie ruszała, bo jakiś wybuch elektrowni był na Ukrainie
Później poczytałam trochę na internecie i faktycznie drogą pantoflową rozeszła się taka plotka. Ludzie to mają pomysły
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:49   #3228
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam na "Dom nie do poznania!" Mógłby ktoś mnie sprawić taki "domeczek" jak tam robią
te domy to z tektury robią
Stary 2013-07-31, 12:52   #3229
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

aaby,
czy jak byłaś na tym echo serca to dostałaś jakiś papierek z zapisem/opisem echo dla swojego lekarza prowadzącego?
Dostałam taki wydruk z komputera z wynikami - ale bez opisu, po prostu suche "Komora - prawidłowe, zastawka - prawidłowe" itd.

Cytat:
DZiś spagetti u mnie, która chce?
Ja

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:52   #3230
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
W ogóle, to dostałam wczoraj telefon od siostry ciotecznej męża, żebym się z domu nie ruszała, bo jakiś wybuch elektrowni był na Ukrainie
Później poczytałam trochę na internecie i faktycznie drogą pantoflową rozeszła się taka plotka. Ludzie to mają pomysły
czytałam o tym, ale nie ma nigdzie jakichkolwiek potwierdzeń

Malinka

Haniusia
Stary 2013-07-31, 12:52   #3231
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
dokładnie, jeden podmuch wiatru jak u nich i po domku, ale oni tak specjalnie robią żeby w razie co cały dom z powierzchni zmiotło a nie że część i dla nich to jest wygoda stawiając drugi dom

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 12:55   #3232
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej wróciłam wypoczęta i zadowolona
W weekend robiłam z teściową imieniny, było sporo rodziny i wszyscy mówili mi, że świetnie wyglądam w ciąży. Było to dla mnie tak miłe, że faktycznie poczułam się ładnie Od tamtej pory przeglądam się w lustrze i myślę sobie 'naprawdę super wyglądasz' Dawno już tak nie miałam.
Ogólnie pobyt na wsi jak zwykle bardzo udany, tylko pogoda zaczyna mi strasznie doskwierać. Na szczęście wczoraj było troszkę chłodniej, to trochę odpoczęłam.

ooo to super że tak miło było KAŻDA Z NAS FAJNIE WYGLĄDA nie wolno myśleć inaczej!
a co do pogody- mnie też męczy, a jutro mam wolne i chce zabrać dzieciaki nad wodę ale nie wiem co z tą pogodą.. dzisiaj od rana skwar duszno i masakra a terz słońce zaszło ... choć wiatr się nie zerwał. I mam misję- muszę kupić czapki z daszkiem z Monster H.
Stary 2013-07-31, 12:56   #3233
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
nic nie dostalam :d mozesz na watku napisać i wytłuścić/zaznaczyć kolorem:P
ok zatem poproszę o dopisanie szczęśliwej Mamuśki Iza OM 27.02. TP27.11 i będzie Antoś

Edytowane przez iskra75
Czas edycji: 2013-07-31 o 13:29
iskra75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:57   #3234
anulka2205
Wtajemniczenie

Dogoniłam, przynajmniej na chwilę

Nemosek kciuki za wizytę, dobrze żeposprawdzają serducho dokłądnie

Witam nową mamusię Trzymam kciuki,żeby wszystko było w porządku. Odpoczywaj ile możesz

Trele drzewko pięęęękneeeeeee Chyba bym nie wychodziła z pokoiku Majeczkowego na Twoim miejscu do dnia porodu

My też dziś zaczynamy 7 m-c

U nas leciutko powyżej 20 st. zimnica

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:58   #3235
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

za tygodnie

u mnie 25 stopni dziś :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 13:04   #3236
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dogoniłam, przynajmniej na chwilę

Nemosek kciuki za wizytę, dobrze żeposprawdzają serducho dokłądnie

Witam nową mamusię Trzymam kciuki,żeby wszystko było w porządku. Odpoczywaj ile możesz

Trele drzewko pięęęękneeeeeee Chyba bym nie wychodziła z pokoiku Majeczkowego na Twoim miejscu do dnia porodu

Anulka witaj w klubie, brawo za 7 m-c

A u Nas dziś 24 stopnie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-07-31, 13:05   #3237
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Dokładnie jeden podmuch wiatru u nas i po domku
Cytat:

Jak ja dziwne zapachy czuje,..raz gume turbo raz jakiś kisiel..poszłam się przemyć bo nabrałam ochoty, i teraz się wącham, i dalej ten sam zapach
Stary 2013-07-31, 13:07   #3238
ryba91
Zakorzenienie

IDĘ PRACOWAĆ. będę robiła inwenteryzację, proszę nie przeszkadzać - czyt. za dużo pisać DZIĘKUJĘ
Stary 2013-07-31, 13:08   #3239
kyte
Wtajemniczenie

Koleżanka przesłała mi wątek do poczytania:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=338494
Mówi, że nieźle się uśmiała
Stary 2013-07-31, 13:11   #3240
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
najlepiej przyswajalny magnez to połączenie wit. z grupy B i koniecznie magnez w postaci helatowanej, lepsze wchłanianie.
a co to znaczy że w postaci helatowanej? nie znam się

zrobiłyście mi smaka na placki po węgiersku!

A! Dziewczyny mam pytanie do Was - jak zamierzacie otulać dziecko na zimowe spacery? No bo dobra, ubieram takiego malucha w jakieś body, śpioszki, bluzę i taki kombinezon zimowy ciepły. I później co? Do takiego śpiworka/otulacza jak kto woli i do wózka i na to jeszcze kocyk czy już bez kocyka? prawdopodobnie będę miała taki ciepły śpiworek od siostry i nie wiem czy kupować jeszcze kocyk taki cieplejszy czy to już starczy...

a ten śpiworek od siostry to coś takiego: http://allegro.pl/babylux-k10-spiwor...427242748.html

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-07-31 o 13:17
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości