|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Staram się jak mogę
W takim razie oczekuję na przesyłkę ![]() Dziewczyny, czy ciuszki dziecięce można prać/wypłukać w Ace? bo mam niektóre białe które przydałoby się wybielić ale nie wiem czy można ![]() Ni i później wyprać i wypłukać normalnie w pralce.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka bijesz wszystkich na łeb na szyję! Absolutny faworyt
![]() Nie? A moje się samo robi tylko się samo rozwiesić nie chce :P Cytat:
gratuluje małego Antosia w brzuszku! Z rozwarciem nie pomogę, ale uważaj na siebie i nie przemęczaj się. Z tego co się orientuję to w razie powiększania się zakładają szew albo pierścień na szyjkę, ale to chyba jak jest poważniejsza sprawa. Trzymam kicuki za serduszko młodego ![]() A u mnie dzisiaj na obiadek będą kluski śląskie z cebulką. Tak mnie zęby bolą po wczorajszej regulacji u ortodonty, że nic ugryźć nie mogę, a z kluseczkami chyba sobie jakoś poradzę
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłabym placek po węgiersku, jak już mówicie o plackach ziemniaczanych
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() za tygodnie, już coraz bliżej do końca!Cytat:
recepty może będą w UK, bardzo by mi to pasowało, bo miałabym za darmo swoje chmurki, więc jeszcze lepiej dla mnie. Cytat:
normalnie niech sobie wszyscy darują, bo ja ze swoją terapeutką siedze i gadam o tym wszystkim co dotyczy porodu, bólu i nikt resetowania mojego mozgu nie zmąci. takie straszenie może nawet akcje porodową zatrzymać jak się zestresujemy w dniu zero. a to może być przyczyną powaznych komplikacji.Sówki masz CUDOWNE! jak je zrobiłaś? szukam szablonów różnych i nigdzie nie umiem naleźć Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() TP 21.11.2013 (na głównej zła data) i ost. miesiączka 14.02.2013 Cytat:
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Oj zjadlabym placki ziemniaczane...
![]() Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3216 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.ewa-gotuje.pl/spaghetti-carbonara-id37.html Szybkie tanie i proste ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
Ktosiula mialam kilka rzeczy do prania recznego :/ plus 3 pralki ciuchow jasne, czerwone i czarne.. Na razie pierwsza partia się pierze..
Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
No i co narobiłyście?!
|
|
|
|
#3220 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tam basiaaa bo się chyba nie odezwala?
![]() Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
|
|
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3222 |
|
Zadomowienie
|
Czekam na "Dom nie do poznania!"
Mógłby ktoś mnie sprawić taki "domeczek" jak tam robią
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
ooo ja też muszę wrzucić pranie do pralki
ale najpier muszę wyszorować ruszt z piekarnika, który zalega w wannie, bo w kuchni za mały zlew |
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula już wróciła z wczasów?
Mam nadzieje,że u Basi wszystko ok... być może nie ma czasu zaglądnąć bo coś pisała wcześniej że ślub za niedlugo bierze.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-07-31 o 12:48 |
|
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy do kaczuchy będą pasować na sobote,.. muszę pomyśleć ;d TYTUŁ SUPER! ZAPISANE ![]() nie odezwała się dawno Basiaa i Zuziak, nie wiemy co u Mya, eh.. dziewczyny odezwijcie się!!! Zuziak ma dzisiaj wizytę... DAJ ZNAC JAK CZYTASZ!! a placka po węgiersku eż bym zjadła i może zjem jutro na obiad ;d
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedno dla siebie jedno dla maleństwa |
|
|
|
|
#3227 |
|
Zadomowienie
|
Hej wróciłam wypoczęta i zadowolona
W weekend robiłam z teściową imieniny, było sporo rodziny i wszyscy mówili mi, że świetnie wyglądam w ciąży. Było to dla mnie tak miłe, że faktycznie poczułam się ładnie Od tamtej pory przeglądam się w lustrze i myślę sobie 'naprawdę super wyglądasz' Dawno już tak nie miałam.Ogólnie pobyt na wsi jak zwykle bardzo udany, tylko pogoda zaczyna mi strasznie doskwierać. Na szczęście wczoraj było troszkę chłodniej, to trochę odpoczęłam. W ogóle, to dostałam wczoraj telefon od siostry ciotecznej męża, żebym się z domu nie ruszała, bo jakiś wybuch elektrowni był na Ukrainie ![]() Później poczytałam trochę na internecie i faktycznie drogą pantoflową rozeszła się taka plotka. Ludzie to mają pomysły
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja
|
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam o tym, ale nie ma nigdzie jakichkolwiek potwierdzeń
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, jeden podmuch wiatru jak u nich i po domku, ale oni tak specjalnie robią żeby w razie co cały dom z powierzchni zmiotło a nie że część i dla nich to jest wygoda stawiając drugi dom
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
KAŻDA Z NAS FAJNIE WYGLĄDA nie wolno myśleć inaczej! a co do pogody- mnie też męczy, a jutro mam wolne i chce zabrać dzieciaki nad wodę ale nie wiem co z tą pogodą.. dzisiaj od rana skwar duszno i masakra a terz słońce zaszło ... choć wiatr się nie zerwał. I mam misję- muszę kupić czapki z daszkiem z Monster H.
|
|
#3233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Iza OM 27.02. TP27.11 i będzie Antoś
[ Edytowane przez iskra75 Czas edycji: 2013-07-31 o 13:29 |
|
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
Dogoniłam, przynajmniej na chwilę
Nemosek kciuki za wizytę, dobrze żeposprawdzają serducho dokłądnie Witam nową mamusię Trele drzewko pięęęękneeeeeee ![]() My też dziś zaczynamy 7 m-c U nas leciutko powyżej 20 st. zimnica |
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
za tygodnie ![]() u mnie 25 stopni dziś :P
|
|
|
#3236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A u Nas dziś 24 stopnie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dokładnie jeden podmuch wiatru u nas i po domku ![]() ![]() Jak ja dziwne zapachy czuje,..raz gume turbo raz jakiś kisiel..poszłam się przemyć bo nabrałam ochoty, i teraz się wącham, i dalej ten sam zapach
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
IDĘ PRACOWAĆ. będę robiła inwenteryzację, proszę nie przeszkadzać - czyt. za dużo pisać
DZIĘKUJĘ
|
#3239 |
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanka przesłała mi wątek do poczytania:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=338494 Mówi, że nieźle się uśmiała
|
|
|
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zrobiłyście mi smaka na placki po węgiersku! A! Dziewczyny mam pytanie do Was - jak zamierzacie otulać dziecko na zimowe spacery? No bo dobra, ubieram takiego malucha w jakieś body, śpioszki, bluzę i taki kombinezon zimowy ciepły. I później co? Do takiego śpiworka/otulacza jak kto woli i do wózka i na to jeszcze kocyk czy już bez kocyka? prawdopodobnie będę miała taki ciepły śpiworek od siostry i nie wiem czy kupować jeszcze kocyk taki cieplejszy czy to już starczy... a ten śpiworek od siostry to coś takiego: http://allegro.pl/babylux-k10-spiwor...427242748.html
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-07-31 o 13:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

a tak mi się to nie podoba
normalnie niech sobie wszyscy darują, bo ja ze swoją terapeutką siedze i gadam o tym wszystkim co dotyczy porodu, bólu i nikt resetowania mojego mozgu nie zmąci. takie straszenie może nawet akcje porodową zatrzymać jak się zestresujemy w dniu zero. a to może być przyczyną powaznych komplikacji.
nie mow takich rzeczy, wystarszy ze moja siostra caly czas mi marudzi 'Rodz przez cc- nie wytrzymasz z bolu! mowie Ci" a jak mowie ze chce silami natur to "zobaczysz! Glupia ty" przez to strasznie sie boję 
), nie mam przewijaka, nie mam części ubrań, bo różnica sezonów będzie, nie mam kombinezonu, nie mam kosmetyków, nie mam dla siebie rzeczy, nie mam dmuchawy do łazienki na kąpiele (mam dużą łazienkę i będę musiala ją dogrzewać), nie mam wanienki... i wielu wielu innych rzeczy. A co mam? Duuużo wydatków z domem, urlopem, kredyty, do kupienia wyprawke przedszkolną dla syna, niepewnośc pracy męża, brak oszczędności, nadchodząca wizja ogrzewania domu i dużych rachunkó za gaz itp. Na początku się stresowałam, że drugie dziecko nie będzie miało tego wszystkiego co pierwsze. Będzie miało !! Będzie mialo taką samą miłość jak pierwsze! Rzeczy materialne są zbędne. W razie "w" kupię używany byle jaki wózek na all, bo ważniejsze będą wspólne spacery a nie ładnie prezentująca się karoca... i tak samo z resztą. 

Ślub 25.08.2012