|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Czasem musze sie dobrze zastanowić jaki dzień tygodnia jest ![]() Cytat:
raz o 5 powiedzial PA i włożył sobie sam smoczus do buzi spał prawie do 8 Od 5 rana goniło mnie na porcelane, coś mi zaszkodziło i miałam dosłownie przesrane ![]() Angel dziękuje A co u Twojej mamci? |
||
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym watku - na 18 str., ale zawsze to coś
Ja rozpoczęłam poszukiwania nowej opiekunki....kiepsko to widzę Poprzednia, niestety już nie będzie, bo raz, ze jest za droga, dwa, ze muszę po nią jeździć, a jak mały do przedszkola już od IX idzie to ja tego czasowo nie ogarnę, żeby jego zaprowadzić, wrócić się po samochód i jeszcze jechać po nią i potem do pracy
|
#514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#515 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Iwoncia a moją w piątek wypisują do domu. Za wiele nie wiem,dopiero w piątek sie dowiem jak po nią pojadę co i jak,bo jestem u niej tylko w weekend, a wtedy lekarzy nie ma. Jest spokojną, wyciszona, cały czas sie pyta o Jagode i w sumie mówi to samo przy każdej mojej wizycie ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- To tak jak my. Wiem, że robimy w domu na ok.10 osób tak jak chrzciny tylko chrzestnego nor będzie przyjedzie dopiero pod koniec września,bo tak ma kontrakt w Holandii. Oprócz obiadu i kawy musza być przystawki co mnie denerwuje i przeraża,bo znów narobię sie po pachy i monety pojdzie![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
czy do grupy zorganizpwanej wlicza sie dzieci do lat3?
|
|
#516 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Dziś kolejna dobra wiadomość-sprzedałam wózek po Jureczku
hamulec tylny cała zębatka zjechana,w zaciekach,ukurzony,...jak wszystko u niej,bo wystawia przed sklep,wyglądał okropnie.Wkurzyłam się i poszłam go odebrać.Byłam z Kubusiem w piekarni po jagodzianki i w drodze powrotnej zasnął A właśnie dajecie maluchom jagodzianki?bo ja tak.Cytat:
Cytat:
a co z tamtym powozem,sprzedajecie?Cytat:
Ostatnio na spacerze ktoś chwali mi dziecko jedna pani się zachwyciła,że jadł stope
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#518 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też bym chciała![]() Cytat:
to faktycznie się nie opłaca |
||||
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX
Cytat:
W domu potem w miare okey, a potem znowu wsio od początku ![]() Dobrze że o Jagódce nie zapomina ![]() Zachmurzyło sie - upału nie bedzie ![]() Tamlin nie śmiej sie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Cytat:
Co za baba w tym komisie... Musieliście pewnie cenę obniżyć przez to? Właśnie nie wiem co z nim mamy zrobić, bo my go dostaliśmy. Chyba oddamy go spowrotem jak będą chcieli. |
|
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas to się dopiero pierwszy raz zdarzyło
|
|
#523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiu fantastyczna data na wakacje .. oj z sentymentem wspominam tego 13nastego wspaniały dzień i najwspanialsza chwila jaką życie nam dało aaaa nie doczytałam gdzie lecicie? My robimy 17nastego bo na 13nastego chrzestny by nie dotarł, a zależy nam by był u nas na 14 obiadek urodzinowy później torcik i chwila na zdjęcia później msza w intencji naszego Skarbusia i wracamy do domku pewnie po 18 więc wtedy wejdzie zimna płyta i około 20 ciepła kolacja Dusia pewnie odpłynie nam ale najważniejsze by w kościółku nie rozrabiała![]() Cytat:
jaki powóz nabyliście ? Cytat:
![]() ![]() klask i: pięknie !!!! oby tak częściej Cytat:
też tak mam spoglądam na kalendarz i się zastanawiam czy mąż przesunął kratkę hyhyhyMy wróciliśmy ze spacerku .. poszliśmy tuż po 8 ... wywędrowaliśmy do piaskownicy ... później rundka po osiedlu, do lodziarni na lody duśka je uwielbia (czyt wafelek :P) i na cmentarz do babci .. tam po rozrabiała i wróciliśmymam bób będę gotować i jeść mniam !! Duśka poszła na dwór .. ma wrócić na obiadek :P
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do porodu to sie biedna trochę nameczylas. Duży sie Bartus urodził. Nie chcieli Ci że względu na jego wage zrobić od rauz cesarki?
|
|
#525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze rozwiązanie,by go oddać. Anusia hop hop!!!odezwij się ![]() gratuluję szybkiej przeprowadzki,super!
|
|
#526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobitki!
Na wstępie powiem Wam coś: jak to dobrze że Was mam raźniej mi niesamowicie jak wiem, że tu mogę się wyżalić i popisać z Wami.Cytat:
Cytat:
Ja dziś znów co godzinę wstawałam ![]() Cytat:
Szczególnie, że on podrywacz mały jest i uśmiecha się do kobit ![]() Kiedy te zęby w końcu wyjdą???? ![]() Dziecko poszło spać, a mnie z tego wszystkiego nie chce się ćwiczyć, mam ochotę odpocząć, choć z drugiej strony trzeba poprasować, poprać i ciasteczka zrobić bo koleżanki mnie dziś odwiedzają... A za tydzień chrzciny Umówiłam się już z koleżanką fotografką, jeszcze idę dziś potwierdzić menu do knajpy. A wczoraj cały wieczór lataliśmy z TŻtem po sklepach bo biedny wyrósł ze swojego garnituru i wyobraźcie sobie, że nic nie kupiliśmy, w każdym przypadku marynara super, spodnie do kitu, bo tak jak stwierdziła jedna z ekspedientek: pan ma kobiecą pupę znaczy wystająca taką, mi się takie podobają u facetów no ale przez to jest niewymiarowy, a jeden ekspedient powiedział że ma potężne uda, co go oburzyło hahaha a mnie się też takie podobają ubaw miałam, no ale skończyło się na tym, że nie mamy garnituru... już o sukience dla mnie nie wspomnę, bo na to czasu nie było.
|
|||
|
|
|
#527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
Podbijam do pytania o zęby! O zachwycaniu sie nad dzieckiem to chyba wszystkim nam sie zdarza, ja codziennie od tych samych nawet osób słyszę,że Jagoda piekna, rzesy boskie ma, śliczne włoski kręcone, "piekna po mamusi"-to lubię najbardziej, a mąż wtedy zazdrosny . W ogóle czym starsza tym częściej to slysze,bo sie juz nie drze jak ją ktoś pochwali i zaczepi we wózku: wcześniej zaraz płakała i każdy uciekał hehe---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Kate kurde co za baba z tego komisu: i pewnie stwierdziła, że to nie jej wina co?O Jagoda właśnie stanęła bez trzymanki piskiem mnie o tym zawiadomiła, zdarzylam zobaczyć i od razu bach na pupe
|
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
heja nareszcie chlodniej....
Moja panna wczoraj skonczyła 10 miesiecy i swietowala swoje pierwsze imieninki ![]() Piszecie że Wasze pociechy przesypiają cale nocki u mnie niestety cyc króluje w nocy :P czy waszym dzieciom tez tak pocą sie glowki???
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I doświadczenie może mieć. Rodzeństwo młodsze, studia, praktyki, dzieci znajomych.Sama rodzeństwa nie miałam, chodzi mi o czas przed Melanią , ale znajome miały rodzeństwo, kilka swoje dzieci, chodziłam do żłobka charytatywnie. Jak się chce to można |
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Konczi lecimy blisko do Turcji
Looo to wy macie prawdziwie urodzinowy dzień ja to na szybko torcik kawa może lody bez alko i koniec ![]() A Dusia juz sama chodzi? Sent from my iPhone using Tapatalk 2 |
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też nie ma alkoholu jedynie będzie wino do obiadu jak kto chce i szampan nic więcej ... to dzień Dusi więc niech wszyscy na chwile staną się dziećmi a komu się nie podoba to wypad ![]() Dusia nie chodzi ona biega, nie wiem czy to normalne ? za rączki idzie ładnie, po schodach cały dzień by chciała ale jak się puści to nie idzie biegnie i śmieje się w wniebogłosy ![]() fantastyczne wakacje przed Wami super
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę z tym szatanemdo tesco pochodzić,bo ile można znosić ja w domy. Po osiedlu juz mi sie znudziło, a do tesco zawsze poł godziny w ta i spowrotem. Oby sie we wózku nie darla,bo ja w najbliższych krzakach zostawię. U nas 25st i wiatr także przyjemnie jest. Słonko i chmury na zmianę,obu nie padało,bo folii zapomnialam
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak jest upał to się poci, ale na co dzień to nie. Ja na roczek planuję tort, ciasta, sałatki, mięsa, zimną płytę. Bez obiadu. Alko będzie ale jak mały pójdzie spać, to wtedy sobie posiedzimy z rodzinką i można wypić co nieco. |
|
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dziś beznadziejna noc i dzień też jak na razie nieciekawy. Poszłam spać o 1:30 tak, bo tż mnie wkurzył, a Kinga o 2:30 się wybudziła i dopiero o 4:30 łaskawie padła, ostatecznie wstała o 7:30 i jeszcze w czasie tych 3 godzinek trzy pobudki, a teraz od tej 7:30 wcale nie spała
. Wszystkiemu winna dolna dwójka, mamy już 7 zębów, niech ta druga dolna dwójka wyjdzie i oczkuję odrobiny spokoju .Teraz jęczy i krzyczy na mnie, bo zmęczona Konczi a to dlatego biała sukienka, rozumiem, u nas roczek bez żadnych akcentów religijnych, więc pewnie dlatego na to nie wpadłam. I też nie planuję alko, najwyżej szampana za zdrówko Kinguchny .
|
|
|
|
#536 | ||
|
Zakorzenienie
|
W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Nad Heniem też się wszyscy rozpływają zawsze Że ma niesamowite rzęsy i usta Nawet piszą do mnie na facebooku wiadomości typu:"nie lubię dzieci, ale ten twój synek to jakieś cudo" ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() U nas nie ma problemu sukienki Henio wystąpi jak zwykle w szarym dresie
|
||
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
No trójki podobno najgorsze. Nie wiem czy my właśnie przez to nie przechodzimy. Ale mieliśmy długa przerwe także Lilka bądź dobrej myśli.
Ja właśnie z terrorysta na spacerze, ale usiąść nie można bo od razu się drze. .. fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam z tesco
o super pada
|
#539 |
|
Zadomowienie
|
HEJKA!
my z roczkiem też w czarnej dupie! znów mi się nic nie chce ![]() ale postanowiłam na zmiany w moim życiu i stwierdziłam że zacznę od włosów... No i mam powalającą zmianę na... ZIELONO! |
|
|
|
#540 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to wszystko zależy od człowieka ![]() ale rozumiem, że dziś trudno znaleźć odpowiedzialną osobę Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Maja znalazła w szafce śmigusówkę, nalałam do niej wody i sobie pije
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

rok temu nieświadomość moja nie liczyła że za 2 tyg świat stanie na głowie .. heh ale zleciało 

raz o 5 powiedzial PA i włożył sobie sam smoczus do buzi spał prawie do 8 

Poprzednia, niestety już nie będzie, bo raz, ze jest za droga, dwa, ze muszę po nią jeździć, a jak mały do przedszkola już od IX idzie to ja tego czasowo nie ogarnę, żeby jego zaprowadzić, wrócić się po samochód i jeszcze jechać po nią i potem do pracy

czy do grupy zorganizpwanej wlicza sie dzieci do lat3?

to faktycznie się nie opłaca
klask i: pięknie !!!! oby tak częściej 
i pewnie stwierdziła, że to nie jej wina co?