W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 09:59   #511
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
u nas też już się upał zapowiada ehhh ...
ja dopracowuje menu na roczek, też sądzę że będzie łatwiej niż ze chrzcinami ... zresztą chrzciny mieliśmy w lokalu a teraz w domku ale skoro urodziny nasze ogarniam a ilość osób taka sama więc i roczek ogarnę rok temu nieświadomość moja nie liczyła że za 2 tyg świat stanie na głowie .. heh ale zleciało
Nie wiem kiedy ten czas zleciał...
Czasem musze sie dobrze zastanowić jaki dzień tygodnia jest

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość

Moje dziecko przespało dziś po raz pierwszy całą noc!ale jestem z niego dumnaSpał od 21 do 6.10!
Chwalę go,bo pewnie szybko to się nie powtórzy
Szkoda,że ja poszłam spać koło północy,ale to nic.I tak jest pięknie
Mój spał od 22 do 7:50 raz o 5 powiedzial PA i włożył sobie sam smoczus do buzi spał prawie do 8 a najgorsze jest to że jak mały cudnie spi to mi i tak coś przeszkodzi w spaniu
Od 5 rana goniło mnie na porcelane, coś mi zaszkodziło i miałam dosłownie przesrane

Angel dziękuje
A co u Twojej mamci?
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:07   #512
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez cosmoewuu Pokaż wiadomość

bo wie co mama od razu bedzie wlaczac na necie wiec pomogla,zeby szybciej bylo

no tak, zdolne te nasze maluchy

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Iwoncia! Super, że u mamy lepiej!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:10   #513
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Witam w nowym watku - na 18 str., ale zawsze to coś nie mam czasu, czytam tylko, myślę o Was i dzieciaczkach, moja już meeeega absorbująca, wszędzie włazi, wszystko rusza, na szczęście reaguje na nie wolno i nunuzaczyna już chodzić za jedną rączkę tylko i sama zrobi tak ze 2 -3 kroczki
Ja rozpoczęłam poszukiwania nowej opiekunki....kiepsko to widzęPoprzednia, niestety już nie będzie, bo raz, ze jest za droga, dwa, ze muszę po nią jeździć, a jak mały do przedszkola już od IX idzie to ja tego czasowo nie ogarnę, żeby jego zaprowadzić, wrócić się po samochód i jeszcze jechać po nią i potem do pracy nie wyrobię siępóki co zgłosiłą się jakaś studentka 20 letnia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 10:40   #514
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:

Moje dziecko przespało dziś po raz pierwszy całą noc!ale jestem z niego dumnaSpał od 21 do 6.10!
Super

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Od 5 rana goniło mnie na porcelane, coś mi zaszkodziło i miałam dosłownie przesrane
Wybacz
Stary 2013-07-31, 10:52   #515
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Witam w nowym watku - na 18 str., ale zawsze to coś nie mam czasu, czytam tylko, myślę o Was i dzieciaczkach, moja już meeeega absorbująca, wszędzie włazi, wszystko rusza, na szczęście reaguje na nie wolno i nunuzaczyna już chodzić za jedną rączkę tylko i sama zrobi tak ze 2 -3 kroczki
Ja rozpoczęłam poszukiwania nowej opiekunki....kiepsko to widzęPoprzednia, niestety już nie będzie, bo raz, ze jest za droga, dwa, ze muszę po nią jeździć, a jak mały do przedszkola już od IX idzie to ja tego czasowo nie ogarnę, żeby jego zaprowadzić, wrócić się po samochód i jeszcze jechać po nią i potem do pracy nie wyrobię siępóki co zgłosiłą się jakaś studentka 20 letnia
Kurcze nie fajnie wyszlo z tą opiekunka. A jak ta studentka? Wiesz nie ma co skreslac, ze względu na wiek

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Iwoncia a moją w piątek wypisują do domu. Za wiele nie wiem,dopiero w piątek sie dowiem jak po nią pojadę co i jak,bo jestem u niej tylko w weekend, a wtedy lekarzy nie ma. Jest spokojną, wyciszona, cały czas sie pyta o Jagode i w sumie mówi to samo przy każdej mojej wizycie

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja z roczkiem jestem jeszcze w czarnej d*pie. Nic nie wiem
To tak jak my. Wiem, że robimy w domu na ok.10 osób tak jak chrzciny tylko chrzestnego nor będzie przyjedzie dopiero pod koniec września,bo tak ma kontrakt w Holandii. Oprócz obiadu i kawy musza być przystawki co mnie denerwuje i przeraża,bo znów narobię sie po pachy i monety pojdzie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Iwoncia ciesze sie bardzo i trzymam kciuki za dalsza poprawe

U nas samodzielne zasypianie to masakra, a raczej jego brak. Dodatkowo caly urlop Z. spala z nami. Najlepsze jest to ze najbardziej pomaga jej w zasnieciu ciagniecie mnie za wlosy, a jak mam zwiazane to wplata palce i ciagnie. Kurcze, to boli i nie wiem jak ja oduczyc. A pogmera sobie wlosami 2 minuty i spi
Może patent z włosami by u nas przeszedł zamiast cyca

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Hej

Piękna cudna pogoda,właśnie wpadłam się przywitać i idę nas pakować bo o 9 wybywamy na basen

Będę po południu

Miłego dnia.
Super!udanego wypadu. My na basen do Mezimesti w Czechach w weekend chcemy jechać ale musimy 10osob zebrać,bo wtedy tanie wejścieczy do grupy zorganizpwanej wlicza sie dzieci do lat3?

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:05   #516
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20

Dziś kolejna dobra wiadomość-sprzedałam wózek po JureczkuWcześniej wstawiliśmy do komisu i był tam 3-mce i go baba zniszczyłahamulec tylny cała zębatka zjechana,w zaciekach,ukurzony,...jak wszystko u niej,bo wystawia przed sklep,wyglądał okropnie.Wkurzyłam się i poszłam go odebrać.

Byłam z Kubusiem w piekarni po jagodzianki i w drodze powrotnej zasnąłA właśnie dajecie maluchom jagodzianki?bo ja tak.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Kasia dziś już wcale nie chciał cyca. Także chyba totalny koniec. Po tym jak odjęłam karmienie o 2-giej to sam zrezygnował z nocnego jedzenia i tylko właśnie około 7-ej pociumkał trochę. I każdego dnia mniej. A dziś już wcale.
Wczoraj było już lepiej z zasypianiem, nie płakał, ale i tak zasnął po 21-ej. Za to sam w łóżeczku, bo już straciłam cierpliwość i gada odłożyłam.
też bym chciała całkowicie zaprzestać,bo ostatnio jak ssie to tak mnie boksuje nogami po udach i brzuchu,że nie mogę.I cycki zrobiły się takie mikre

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Witaj!

Nadrobiłam wczoraj, ale zbrakło mi sił by cytować.

Tak w ogóle MAja mi dopadła ostatnio klawiaturę i coś poprzestawiała tak, że jak teraz włączę neta to mam od razu wizaż i google włączone.

A dziś przychodzi nasz nowy powóz dla Mai.
Jaka zdolnaa co z tamtym powozem,sprzedajecie?

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Aaaa pierwszy raz od prawie 11mc pospalam do 9! oczywisice wstała Jagoda jak zwykle o 5:30 ale pobusziwala 2h i po 7przysnela, a ja razem z nią ale dziwnie tyle spać: nie wiem co teraz robić,bo o tej godzinie to zazeyczaj już albo z psem na spacerze jesteśmy ale na zakupach
chyba wyjątkowa noc była

Ostatnio na spacerze ktoś chwali mi dzieckojedna pani się zachwyciła,że jadł stope a wczoraj znowu jakie ma piękne ząbki

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:12   #517
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie fajnie wyszlo z tą opiekunka. A jak ta studentka? Wiesz nie ma co skreslac, ze względu na wiek

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Iwoncia a moją w piątek wypisują do domu. Za wiele nie wiem,dopiero w piątek sie dowiem jak po nią pojadę co i jak,bo jestem u niej tylko w weekend, a wtedy lekarzy nie ma. Jest spokojną, wyciszona, cały czas sie pyta o Jagode i w sumie mówi to samo przy każdej mojej wizycie

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

To tak jak my. Wiem, że robimy w domu na ok.10 osób tak jak chrzciny tylko chrzestnego nor będzie przyjedzie dopiero pod koniec września,bo tak ma kontrakt w Holandii. Oprócz obiadu i kawy musza być przystawki co mnie denerwuje i przeraża,bo znów narobię sie po pachy i monety pojdzie

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Może patent z włosami by u nas przeszedł zamiast cyca

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Super!udanego wypadu. My na basen do Mezimesti w Czechach w weekend chcemy jechać ale musimy 10osob zebrać,bo wtedy tanie wejścieczy do grupy zorganizpwanej wlicza sie dzieci do lat3?
powiem Ci, że raz, że za młoda - taka osoba nie ma pojęcia o opiece nad dzieckiem co innego młoda mama, która opiekuje się własnym dzieckiem, to doświadczenie ma, "uczy" się wszystkiego na własnym dziecku, a taka 20stka??ma się na moim uczyć?potrzebuję jakiejś pani, która ma emeryturę czy rentę, żeby jej na składkach też nie zależało, a żeby miała "na koncie" własne dzieci czy wnuki mam nadzieję, że kogoś znajdę, bo póki co to lipa no i mój tata zajmie się małą 2 dni w tyg, więc zostają tylko 3 - a co za tym idzie taka opiekunka kokosów też nie zarobi, więc nie może to być jej jedyne źródło dochodów

Stary 2013-07-31, 11:14   #518
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
A co najważniejsze (nie wiem czy pamiętacie jak Wam pisałam) mojej mamie stan słuchu w tym drugim uchu powrócił do dawnego stanu !!!!! czyli jest jak było
Ma jeszcze 8 zabiegów to może jej całkiem odetka
Super wieści

Cytat:
Tak w ogóle MAja mi dopadła ostatnio klawiaturę i coś poprzestawiała tak, że jak teraz włączę neta to mam od razu wizaż i google włączone.

Agentka wie co mama lubi

Cytat:

miło Cię poznaćładna jesteś
Super też bym chciała

Cytat:
Jak to jeździć to faktycznie się nie opłaca powodzenia w poszukiwaniach.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:17   #519
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość

Jak to jeździć to faktycznie się nie opłaca powodzenia w poszukiwaniach.
no musiałam po nią jeździć, bo szła piechotą ze wsi ok 5,5 km do nas, przychodziła cąła spocona i zmęczona

Stary 2013-07-31, 11:28   #520
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX

Cytat:
Super wieści

Cytat:
Te leki powodują takie powtarzanie sie. Moja tesciowa identycznie miała.
W domu potem w miare okey, a potem znowu wsio od początku
Dobrze że o Jagódce nie zapomina

Zachmurzyło sie - upału nie bedzie

Tamlin nie śmiej sie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:32   #521
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20

Cytat:
Dziś kolejna dobra wiadomość-sprzedałam wózek po JureczkuWcześniej wstawiliśmy do komisu i był tam 3-mce i go baba zniszczyłahamulec tylny cała zębatka zjechana,w zaciekach,ukurzony,...jak wszystko u niej,bo wystawia przed sklep,wyglądał okropnie.Wkurzyłam się i poszłam go odebrać.

Byłam z Kubusiem w piekarni po jagodzianki i w drodze powrotnej zasnąłA właśnie dajecie maluchom jagodzianki?bo ja tak.

też bym chciała całkowicie zaprzestać,bo ostatnio jak ssie to tak mnie boksuje nogami po udach i brzuchu,że nie mogę.I cycki zrobiły się takie mikre

Jaka zdolnaa co z tamtym powozem,sprzedajecie?

chyba wyjątkowa noc była

Ostatnio na spacerze ktoś chwali mi dzieckojedna pani się zachwyciła,że jadł stope a wczoraj znowu jakie ma piękne ząbki

Co za baba w tym komisie... Musieliście pewnie cenę obniżyć przez to?

Właśnie nie wiem co z nim mamy zrobić, bo my go dostaliśmy. Chyba oddamy go spowrotem jak będą chcieli.
Stary 2013-07-31, 11:32   #522
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
powiem Ci, że raz, że za młoda - taka osoba nie ma pojęcia o opiece nad dzieckiem co innego młoda mama, która opiekuje się własnym dzieckiem, to doświadczenie ma, "uczy" się wszystkiego na własnym dziecku, a taka 20stka??ma się na moim uczyć?potrzebuję jakiejś pani, która ma emeryturę czy rentę, żeby jej na składkach też nie zależało, a żeby miała "na koncie" własne dzieci czy wnuki mam nadzieję, że kogoś znajdę, bo póki co to lipa no i mój tata zajmie się małą 2 dni w tyg, więc zostają tylko 3 - a co za tym idzie taka opiekunka kokosów też nie zarobi, więc nie może to być jej jedyne źródło dochodów
niekoniecznie.Moja siostra(niespełna 20-stka)super zajmuje się chłopcem w Warszawie.Studiuje pedagogikę z resocjalizacją i uwielbia dzieci.Rodzice chłopca są z niej bardzo zadowoleni

Cytat:
Super też bym chciała
u nas to się dopiero pierwszy raz zdarzyło

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2013-07-31, 11:32   #523
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
A kiedy wyprawiacie? My teraz w niedziele. Chrzestny wyjeżdża 10 no i zależało mi żeby był. Bo jednej babci i dziadka może nie być więc chociaż nie h chrzestnj bedą w komplecie u nas impreza u mnie w kawiarni z tortem ikawa i domu uwielbiam takie krótkie dzamprexy :p

Swoją droga lecimy na wakacje 13 sierpnia/) więc sadze ze bedą szczęśliwe

Asiu fantastyczna data na wakacje .. oj z sentymentem wspominam tego 13nastego wspaniały dzień i najwspanialsza chwila jaką życie nam dało
aaaa nie doczytałam gdzie lecicie?

My robimy 17nastego bo na 13nastego chrzestny by nie dotarł, a zależy nam by był

u nas na 14 obiadek urodzinowy później torcik i chwila na zdjęcia później msza w intencji naszego Skarbusia i wracamy do domku pewnie po 18 więc wtedy wejdzie zimna płyta i około 20 ciepła kolacja Dusia pewnie odpłynie nam ale najważniejsze by w kościółku nie rozrabiała

Cytat:
Witaj!

Nadrobiłam wczoraj, ale zbrakło mi sił by cytować.

jaki powóz nabyliście ?

Cytat:

klask i: pięknie !!!! oby tak częściej

Cytat:
Nie wiem kiedy ten czas zleciał...
Czasem musze sie dobrze zastanowić jaki dzień tygodnia jest

Mój spał od 22 do 7:50 raz o 5 powiedzial PA i włożył sobie sam smoczus do buzi spał prawie do 8 a najgorsze jest to że jak mały cudnie spi to mi i tak coś przeszkodzi w spaniu

Angel dziękuje
A co u Twojej mamci?

też tak mam spoglądam na kalendarz i się zastanawiam czy mąż przesunął kratkę hyhyhy

My wróciliśmy ze spacerku .. poszliśmy tuż po 8 ... wywędrowaliśmy do piaskownicy ... później rundka po osiedlu, do lodziarni na lody duśka je uwielbia (czyt wafelek :P) i na cmentarz do babci .. tam po rozrabiała i wróciliśmy

mam bób będę gotować i jeść mniam !!
Duśka poszła na dwór .. ma wrócić na obiadek :P
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:35   #524
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Tu sie tak szybko wiadomosci pojawiaja ze mialam teraz niezła lekturke do poczytania
Urodzilam 22 pazdziernika, przez cc Po 12 godzinach podjeli taka decyzje bo zaczelo spadac tetno dla dziecka. wydaje mi sie ze wczesniej mogli juz ja zrobic ale czekali najdluzej jak sie da Rodzilam w Szpitalu Bródnowskim w Wawie. Bartus sie urodzil o wadze 4050 i 58 cm
Teraz smacznie sobie spi. Zostawilam go dzis na kilak godzin z mezem bo musialam wyjsc i co sie okazalo ze przed 21 juz spal ! a jak ja go usypiam to okolo 22 zasnie , hehe
Teraz to spokój na wątku, musialabys zajrzeć do poczekalni to dopiero lecialysmy z postami hehe
Co do porodu to sie biedna trochę nameczylas. Duży sie Bartus urodził. Nie chcieli Ci że względu na jego wage zrobić od rauz cesarki?

Jagódka
Stary 2013-07-31, 11:35   #525
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Co za baba w tym komisie... Musieliście pewnie cenę obniżyć przez to?

Właśnie nie wiem co z nim mamy zrobić, bo my go dostaliśmy. Chyba oddamy go spowrotem jak będą chcieli.
tak,opuściłam 50zł
Najlepsze rozwiązanie,by go oddać.

Anusia hop hop!!!odezwij się
gratuluję szybkiej przeprowadzki,super!

Stary 2013-07-31, 11:39   #526
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Kobitki!
Na wstępie powiem Wam coś: jak to dobrze że Was mam raźniej mi niesamowicie jak wiem, że tu mogę się wyżalić i popisać z Wami.

Cytat:
Ja dopiero 22 pazdziernika wyprawiam, wiec mam jeszcze czas co do imprezy z tej okazji
to podobnie ja u nas, 15 paź, ja myślę co ja pocznę, bo my mamy malusie mieszkanko i impry trzeba będzie chyba rozkładać na raty...

Cytat:

Łoboziu, ale super! zazdroszczę! I brawa dla Kubusia Ja dziś znów co godzinę wstawałam

Cytat:
Nad Miśkiem też ktoś się zawsze zachwyca Szczególnie, że on podrywacz mały jest i uśmiecha się do kobit

Kiedy te zęby w końcu wyjdą????
Dziecko poszło spać, a mnie z tego wszystkiego nie chce się ćwiczyć, mam ochotę odpocząć, choć z drugiej strony trzeba poprasować, poprać i ciasteczka zrobić bo koleżanki mnie dziś odwiedzają...

A za tydzień chrzciny Umówiłam się już z koleżanką fotografką, jeszcze idę dziś potwierdzić menu do knajpy. A wczoraj cały wieczór lataliśmy z TŻtem po sklepach bo biedny wyrósł ze swojego garnituru i wyobraźcie sobie, że nic nie kupiliśmy, w każdym przypadku marynara super, spodnie do kitu, bo tak jak stwierdziła jedna z ekspedientek: pan ma kobiecą pupę znaczy wystająca taką, mi się takie podobają u facetów no ale przez to jest niewymiarowy, a jeden ekspedient powiedział że ma potężne uda, co go oburzyło hahaha a mnie się też takie podobają ubaw miałam, no ale skończyło się na tym, że nie mamy garnituru... już o sukience dla mnie nie wspomnę, bo na to czasu nie było.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:51   #527
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, wiesz moją koleżanka tez nie ma dzieci, skończyła pedagogikę wczesno-szkolna i przedszkolna i super sobie radzi. Tylko fakt ma w grupie dzieci, które ukończyły 2 r.ż. Z Jagodą też raz została ale tylko na godzinę, bawiły sie w najlepsze. Nie wiem jak by sobie poradziła na dłużej, ale jakby mnie było stać to bym ja wzięła na opiekunke. Na pewno by lepiej sie spisała niż moją teściowa hahaha

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki!
Na wstępie powiem Wam coś: jak to dobrze że Was mam raźniej mi niesamowicie jak wiem, że tu mogę się wyżalić i popisać z Wami.

to podobnie ja u nas, 15 paź, ja myślę co ja pocznę, bo my mamy malusie mieszkanko i impry trzeba będzie chyba rozkładać na raty...

Łoboziu, ale super! zazdroszczę! I brawa dla Kubusia Ja dziś znów co godzinę wstawałam

Nad Miśkiem też ktoś się zawsze zachwyca Szczególnie, że on podrywacz mały jest i uśmiecha się do kobit

Kiedy te zęby w końcu wyjdą????
Dziecko poszło spać, a mnie z tego wszystkiego nie chce się ćwiczyć, mam ochotę odpocząć, choć z drugiej strony trzeba poprasować, poprać i ciasteczka zrobić bo koleżanki mnie dziś odwiedzają...

A za tydzień chrzciny Umówiłam się już z koleżanką fotografką, jeszcze idę dziś potwierdzić menu do knajpy. A wczoraj cały wieczór lataliśmy z TŻtem po sklepach bo biedny wyrósł ze swojego garnituru i wyobraźcie sobie, że nic nie kupiliśmy, w każdym przypadku marynara super, spodnie do kitu, bo tak jak stwierdziła jedna z ekspedientek: pan ma kobiecą pupę znaczy wystająca taką, mi się takie podobają u facetów no ale przez to jest niewymiarowy, a jeden ekspedient powiedział że ma potężne uda, co go oburzyło hahaha a mnie się też takie podobają ubaw miałam, no ale skończyło się na tym, że nie mamy garnituru... już o sukience dla mnie nie wspomnę, bo na to czasu nie było.
mój też ma masywne uda i sam o tym dobrze wie, ale jak mu w sklepie powoedzili to też sie oburzył. Z dupa o tyle, że teraz jak schudl to jej w ogóle nie ma Jagoda ma już większą

Podbijam do pytania o zęby!

O zachwycaniu sie nad dzieckiem to chyba wszystkim nam sie zdarza, ja codziennie od tych samych nawet osób słyszę,że Jagoda piekna, rzesy boskie ma, śliczne włoski kręcone, "piekna po mamusi"-to lubię najbardziej, a mąż wtedy zazdrosny. W ogóle czym starsza tym częściej to slysze,bo sie juz nie drze jak ją ktoś pochwali i zaczepi we wózku: wcześniej zaraz płakała i każdy uciekał hehe

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Kate kurde co za baba z tego komisu:i pewnie stwierdziła, że to nie jej wina co?

O Jagoda właśnie stanęła bez trzymanki piskiem mnie o tym zawiadomiła, zdarzylam zobaczyć i od razu bach na pupe

Jagódka
Stary 2013-07-31, 11:56   #528
kajaja
Zadomowienie

heja nareszcie chlodniej....
Moja panna wczoraj skonczyła 10 miesiecy i swietowala swoje pierwsze imieninki

Piszecie że Wasze pociechy przesypiają cale nocki u mnie niestety cyc króluje w nocy :P

czy waszym dzieciom tez tak pocą sie glowki???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:01   #529
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Taka 20latka to przynajmniej ma siłę żeby latać za energicznym szkrabem . I doświadczenie może mieć. Rodzeństwo młodsze, studia, praktyki, dzieci znajomych.
Sama rodzeństwa nie miałam, chodzi mi o czas przed Melanią , ale znajome miały rodzeństwo, kilka swoje dzieci, chodziłam do żłobka charytatywnie. Jak się chce to można
Stary 2013-07-31, 12:23   #530
Asiuulka89
Zakorzenienie

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Konczi lecimy blisko do Turcji

Looo to wy macie prawdziwie urodzinowy dzień ja to na szybko torcik kawa może lody bez alko i koniec
A Dusia juz sama chodzi?

Sent from my iPhone using Tapatalk 2
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:27   #531
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi lecimy blisko do Turcji

Looo to wy macie prawdziwie urodzinowy dzień ja to na szybko torcik kawa może lody bez alko i koniec
A Dusia juz sama chodzi?

U nas też nie ma alkoholu jedynie będzie wino do obiadu jak kto chce i szampan nic więcej ... to dzień Dusi więc niech wszyscy na chwile staną się dziećmi a komu się nie podoba to wypad

Dusia nie chodzi ona biega, nie wiem czy to normalne ? za rączki idzie ładnie, po schodach cały dzień by chciała ale jak się puści to nie idzie biegnie i śmieje się w wniebogłosy ... taki to przypadek z niej

fantastyczne wakacje przed Wami super
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 12:40   #532
angel166
Zakorzenienie

Jadę z tym szatanemdo tesco pochodzić,bo ile można znosić ja w domy. Po osiedlu juz mi sie znudziło, a do tesco zawsze poł godziny w ta i spowrotem. Oby sie we wózku nie darla,bo ja w najbliższych krzakach zostawię. U nas 25st i wiatr także przyjemnie jest. Słonko i chmury na zmianę,obu nie padało,bo folii zapomnialam

Jagódka
Stary 2013-07-31, 12:45   #533
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
O Jagoda właśnie stanęła bez trzymanki piskiem mnie o tym zawiadomiła, zdarzylam zobaczyć i od razu bach na pupe

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
czy waszym dzieciom tez tak pocą sie glowki???
Jak jest upał to się poci, ale na co dzień to nie.

Ja na roczek planuję tort, ciasta, sałatki, mięsa, zimną płytę. Bez obiadu. Alko będzie ale jak mały pójdzie spać, to wtedy sobie posiedzimy z rodzinką i można wypić co nieco.
Stary 2013-07-31, 13:06   #534
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

jaki powóz nabyliście ?
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-be...416675417.html

beżowy
Stary 2013-07-31, 13:27   #535
lilka00
Wtajemniczenie

U nas dziś beznadziejna noc i dzień też jak na razie nieciekawy. Poszłam spać o 1:30 tak, bo tż mnie wkurzył, a Kinga o 2:30 się wybudziła i dopiero o 4:30 łaskawie padła, ostatecznie wstała o 7:30 i jeszcze w czasie tych 3 godzinek trzy pobudki, a teraz od tej 7:30 wcale nie spała.
Wszystkiemu winna dolna dwójka, mamy już 7 zębów, niech ta druga dolna dwójka wyjdzie i oczkuję odrobiny spokoju .
Teraz jęczy i krzyczy na mnie, bo zmęczona.

Konczi
a to dlatego biała sukienka, rozumiem, u nas roczek bez żadnych akcentów religijnych, więc pewnie dlatego na to nie wpadłam. I też nie planuję alko, najwyżej szampana za zdrówko Kinguchny.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 13:29   #536
gda
Zakorzenienie

W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Aha, wiesz moją koleżanka tez nie ma dzieci, skończyła pedagogikę wczesno-szkolna i przedszkolna i super sobie radzi. Tylko fakt ma w grupie dzieci, które ukończyły 2 r.ż. Z Jagodą też raz została ale tylko na godzinę, bawiły sie w najlepsze. Nie wiem jak by sobie poradziła na dłużej, ale jakby mnie było stać to bym ja wzięła na opiekunke. Na pewno by lepiej sie spisała niż moją teściowa hahaha

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

mój też ma masywne uda i sam o tym dobrze wie, ale jak mu w sklepie powoedzili to też sie oburzył. Z dupa o tyle, że teraz jak schudl to jej w ogóle nie ma Jagoda ma już większą

Podbijam do pytania o zęby!

O zachwycaniu sie nad dzieckiem to chyba wszystkim nam sie zdarza, ja codziennie od tych samych nawet osób słyszę,że Jagoda piekna, rzesy boskie ma, śliczne włoski kręcone, "piekna po mamusi"-to lubię najbardziej, a mąż wtedy zazdrosny. W ogóle czym starsza tym częściej to slysze,bo sie juz nie drze jak ją ktoś pochwali i zaczepi we wózku: wcześniej zaraz płakała i każdy uciekał hehe

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Kate kurde co za baba z tego komisu:i pewnie stwierdziła, że to nie jej wina co?

Ja też się z tym zgadzam, z doświadczeń dookoła się sprawdza, że młode dziewczyny lepiej sobie radzą albo takie energiczne 40-50 latki. Tylko takie chcą normalnie zarobić, a nie dorobić...

Nad Heniem też się wszyscy rozpływają zawsze Że ma niesamowite rzęsy i usta Nawet piszą do mnie na facebooku wiadomości typu:"nie lubię dzieci, ale ten twój synek to jakieś cudo"

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
U nas dziś beznadziejna noc i dzień też jak na razie nieciekawy. Poszłam spać o 1:30 tak, bo tż mnie wkurzył, a Kinga o 2:30 się wybudziła i dopiero o 4:30 łaskawie padła, ostatecznie wstała o 7:30 i jeszcze w czasie tych 3 godzinek trzy pobudki, a teraz od tej 7:30 wcale nie spała.
Wszystkiemu winna dolna dwójka, mamy już 7 zębów, niech ta druga dolna dwójka wyjdzie i oczkuję odrobiny spokoju .
Teraz jęczy i krzyczy na mnie, bo zmęczona.

Konczi
a to dlatego biała sukienka, rozumiem, u nas roczek bez żadnych akcentów religijnych, więc pewnie dlatego na to nie wpadłam. I też nie planuję alko, najwyżej szampana za zdrówko Kinguchny.
Zaraz trójki, podobno najgorsze

U nas nie ma problemu sukienki Henio wystąpi jak zwykle w szarym dresie
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 13:44   #537
Lewek
Zakorzenienie

Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

No trójki podobno najgorsze. Nie wiem czy my właśnie przez to nie przechodzimy. Ale mieliśmy długa przerwe także Lilka bądź dobrej myśli.
Ja właśnie z terrorysta na spacerze, ale usiąść nie można bo od razu się drze. ..

fon mój słodki fon ;-)
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 13:45   #538
angel166
Zakorzenienie

Wracam z tesco przymierzylam sukienki dwie w reserved i strój w tesco z przeceny i sie rozchorowalam o super pada

Jagódka
Stary 2013-07-31, 14:11   #539
Filusia88
Zadomowienie

HEJKA!
my z roczkiem też w czarnej dupie!
znów mi się nic nie chce
ale postanowiłam na zmiany w moim życiu i stwierdziłam że zacznę od włosów...
No i mam powalającą zmianę na... ZIELONO!
Stary 2013-07-31, 14:34   #540
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Taka 20latka to przynajmniej ma siłę żeby latać za energicznym szkrabem . I doświadczenie może mieć. Rodzeństwo młodsze, studia, praktyki, dzieci znajomych.
Sama rodzeństwa nie miałam, chodzi mi o czas przed Melanią , ale znajome miały rodzeństwo, kilka swoje dzieci, chodziłam do żłobka charytatywnie. Jak się chce to można
dokładnie. ja też opiekowałam się 8-mies. dzieckiem w wieku 20 lat i rodzice tego chłopczyka byli ze mnie bardzo zadowoleni

to wszystko zależy od człowieka

ale rozumiem, że dziś trudno znaleźć odpowiedzialną osobę

Cytat:
Jadę z tym szatanemdo tesco pochodzić,bo ile można znosić ja w domy. Po osiedlu juz mi sie znudziło, a do tesco zawsze poł godziny w ta i spowrotem. Oby sie we wózku nie darla,bo ja w najbliższych krzakach zostawię. U nas 25st i wiatr także przyjemnie jest. Słonko i chmury na zmianę,obu nie padało,bo folii zapomnialam
ahahaha

Cytat:
tak to ja na awatarze

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

u nas tez jest juz bardzo cieplo ;d
witam nową mamusię i Bartosza czy Bartłomieja?

Cytat:
A kiedy wyprawiacie? My teraz w niedziele. Chrzestny wyjeżdża 10 no i zależało mi żeby był. Bo jednej babci i dziadka może nie być więc chociaż nie h chrzestnj bedą w komplecie u nas impreza u mnie w kawiarni z tortem ikawa i domu uwielbiam takie krótkie dzamprexy :p

Swoją droga lecimy na wakacje 13 sierpnia/) więc sadze ze bedą szczęśliwe

ja też

Maja znalazła w szafce śmigusówkę, nalałam do niej wody i sobie pije
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości