|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Tez pospalam 2 godz w dzień i wstalam jak przejechana czolgiem. Zaraz musze iść na miasto a nie mam siły przebrać sie z pizamy. Taaaaak wciąż jestem w pizamie
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Nie nadrabiam
Staram się odpisywać a czuje się nie zauważalna, dlatego mam w nosie En ja przechodzę takie załamanie od kilku dni, dziś to jest dla mnie porażka. W pracy gromadą 25 dzieciaków jestem w stanie się zająć i opanować a w domu jednym małym robaczkiem nie Idzia GRATULUJE Co do szczepień my się chyba jednak zdecydujemy na nfz i weźmiemy te dodatkowe. Chociaż mamy jeszcze 2 tygodnie, zobaczymy czy nic się nam nie odmieni. |
|
|
|
#3753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
![]() Ja jak nie odbieram to mama dzwoni do TZ Czyżewski mną wszystko ok
|
|
|
#3754 |
|
Zadomowienie
|
Cieszę się, że o mnie pamiętałyście
Ja już wykąpana, spakowana i jedziemy na ip... mam jednak nadzieję, że to fałszywy alarm i wrócę tu dzisiaj. Trzymajcie kciuki |
|
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Kubuś jeszcze troszkę posiedział
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Kurka, skasowalo mi wiadomosc, ktora prawie skonczylam
Idzia, moje serdeczne gratulacje!!! Arrabiata, mam nadzieje, ze to nie bylo nic powaznego. Gdyby co, pamietaj, ze tu jestesmy i zawsze mozesz nam sie wygadac En, nie mysl o sobie w zlych kategoriach! Mysle, ze kazda z nas bedzie przechodzila takie chwile. Macierzynstwo jest pelnoetatowym zajeciem i nie jestesmy w stanie byc 24/7 usmiechniete, szczesliwe i pelne energii. Glowa do gory Kejt, lekarze i pielegniarki sami nie wiedza co robia Oby sie przyspieszylo i Ciebie abys nie musiala sie meczyc ani fizycznie ani psychicznie!Ja zrobilam pranie, wysprzatalam mieszkanie i wspominalam z nostalgia czasy, gdy mieszkalismy w kawalerce i bylo mniej przestrzeni do ogarniecia ![]() Z drugiej strony, jak wsiadlam po wszystkim do nowego fotelu i odlecialam ze szczescia, to poczulam, ze nareszcie jestem w domu! Jak mi tu dobrze i blogo ![]() Ide zrobie sobie gorace kanapki i rozpoczne herbatke z lisci malin. Tak poza tym, dzis w ruch poszly zolniezyki TZta, wiec przygotowania do wykurzania Edzia sie rozpoczely ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To możemy liczyć na dniach na zdjęcie Edzia
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
No to wypilam sobie herbate. Chyba ja przez przypadek wyrzucilam w trakcie przeprowadzki lub, co gorsza, odnajde ja jak kupie nowa
A qcale nie nalezy do najtanszych Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
Idzia Gratuluję
witam Michałka na świecieKejt dalej mocno trzymam kciuki ![]() Arrabiata za Ciebie również ![]() Ona Powiem Wam, że ja nie wierzę w te wszystkie przyspieszacze porodu dlatego ja się nawet za nic takiego nie zabieram, nawet za dziabanie (choć to potwierdzone przez lekarza) bo po prostu nie mam ochoty i też się boję, że przenoszę Adasia albo będe musiała mieć wywoływany. Pozostaje mi liczyć, że mój synuś i natura będą łaskawi i do 13.08 Adaś wykurzy się sam
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wkurzyłam... zrobiły mi się pasiaki na brzuchu
Żadnymi rozstępami się zbytnio nie przejęłam, ale jak można było tak bezczelnie zaatakować mój brzuch? bosz, dzisiaj już serio mam wszystko gdzieś---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- A ile takie cudo kosztuje? Bo się nawet nie orientowałam
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz ostro z nimi walczę, póki świeże.
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czy to było spowodowane tym pierwszym czy tym, że ogólnie moja szyjka była słaba, to nie wiem w sumie nie śpieszno było mi do porodu.
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie herbata w liściach, nie saszetkach jakoś ponad 2 złote.
jakoś przeżyłam ten wydatek
|
#3766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wkurza mnie to, bo moja wizja płaskiego brzuszka po porodzie obejmowała też gładką skórę na nim, a tu doopa ![]() no nic, niech Alek się powoli zbiera, bo zaczynam sie poważnie sypać (żyły już mi całkiem wysiadają) i też będę się ścierać i peelingować ile wlezie ![]() Cytat:
![]() To kwestią pieniędzy nie ma co się przejmować, gorzej, że sama herbatka dość średnio zdała egzamin, co
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A herbata, wiadomo, ze to nie jest kwota ogromna, chodzilo mi raczej o to, ze po porodzie jest nieprzydatna aby za nia placic U nas kosztuje niecale 5£ (ok25zl). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz, że walory smakowe nie pobijają ceny? ![]() A co do rozstępów, to wiadomo, że nie będę sobie z tego tytułu rwać włosów z głowy Raczej mam do nich luźne podejście, tylko tak mi się jakoś smutnawo zrobiło, bo brzuch to jedyna część ciała, którą przed ciążą lubiłam. A tu masz babo placek
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tym bardziej, ze tu w UK ,jak widzimy, stawiaja na sn i mecza az do skutku. Moze wiec akurat mnie takie cos by pomoglo przyspieszyc. Zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia serdeczne gratulacje
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
W klubie macie niespodziankę od Katerine
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
|
|
#3772 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bede musiała opracować plan taktyczny
![]() Cytat:
jak maluch zadowolony i mu dobrze u mamy to zaprze sie i nie wyjdzieCytat:
ja sie poplakalam jak swoje zobaczyłam. Nie przyzwyczaje sie do nich![]() U mnie progres ![]() Ubralam sie i pomalowalam, dopijam kawke i lecę na miasto. No....z tym lecę przesadzilam turlam siePs. U mnie seks jest dobry na czopa, odchodzi znowu. Ile tego jeszcze tam siedzi
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42034837]Jak ściągam, to mam zwykle na 2-3 (czasami 4) karmienia, więc co tyle, na ile mam mleka
Młody się obudził, a niecałe 3 godziny temu zjadł 100 i potem dopił 30.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] czylli co ile godzin sciagasz?? bo ja sie zastnawiam czy jak bede sciagac rzadziej to czy pokarmu bede miala tyle samo co jakbym sciagala co 3 godziny czyli tyle ile budzi sie maly??? |
|
|
|
#3774 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra spadam. Odezwę sie jak wrócę
![]() Ps. Mam czkawke w kapie dziwne uczucie
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
IDZIA!!! Serdeczne gratulacje
![]() MELA, Ty aparatko, przepraszam bo nie powinnam, ale z tej ulgi chyba, ze juz Alis na swiecie, usmialam sie do lez widzac oczyma wyobrazni, jak kopiesz i uciekasz przepraszam!!! strasznie przepraszam, ale nie moglam. Jestes niesamowita, sis. Jestes prawdziwym dzikunem, ktory ucieka i broni sie, gdy go boli ENLEVEE, tulam mocno. Jesli Cie to pocieszy, wczoraj zostawilam wrzeszczace i drace sie dziecko najmlodsze w lozeczku i ucieklam na strych pranie wieszac . Dziecko mialo sucho, pelny brzuszek, a wrzeszczalo za cycusiem, zeby sie utulic i zasnac, i rozbudzalo przy kazdej probie wymkniecia sie na palcach z pokoju - poza tym tatus w salonie obok TV ogladal. Tatus boi sie Lilo bardziej niz diabel wody swieconej, bo bywa, ze NIC nie dziala uspokajajaco tylko cycus, a on jak wiadomo cycusia nie posiada . No ale coz. Poszlam, powiesilam, choc mialam po 30 sekundach milion strasznych mysli i juz chcialam rzucic w piz.du pranie i wracac - zagladam, a tam cisza, wrzaskun wtulony w tatusia, lekko umeczony rykiem, powieczki opadaja i zasypia snem kamiennym - jak sie okazalo - na 3 godziny .Myslisz, ze nie wyzwalam sie na tym strychu od najgorszych, wyrodnych, patologicznych matek zaslugujacych tylko na baty, karcer i odebranie praw rodzicielskich?... ![]() Czasem chyba lepiej siedziec bezradnie i wyc albo wyjsc i zatkac uszy niz np. dziecko tulic ze zloscia czy nie daj Boze obchodzic sie z nim niedelikatnie, zeby zlosc rozladowac
|
#3776 |
|
Zadomowienie
|
matko mogłabym przespac dzisiaj caaaaaaaaaaaały dzień. no masakra jakas.
no ale nic bede korzystac puki moge widocznie organizm tego sie domaga
|
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze zapomnialam sie pochwalic, ze my z Lilo zupelnie juz odstawilysmy laktator i butelke
do tego stopnia, ze kiedy karmimy sie z lewej, prawa potrafi az przeciekac - i odwrotnie. Lilo spi po 2-3 h po posilku, wiec domniemywam, ze sie najada. Poza tym slychac na pol domu przelykanie, kiedy jemy Lece, bo sie budzi wlasnie. Kochane dziecko nie do poznania po wyjezdzie tesciow i ustapieniu upalow - dala mi dzis nawet pranie zrobic i zupke ugotowac bez spinania
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
dla Lilo .Na pewno wyczuwa tez ze i mamusia bardziej zrelaksowana
|
|
|
|
#3779 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
Idzia gratulacje!!!
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla Lilo zuch dziewczyny i oczywiście dla Ciebie,bo wielka w tym zasługa Was oboje oby tak dalej!jaskierka korzystaj z błogości siedzenia w fotelu Super,że tak szybko się zaaklimatyzowałaś na nowym domku ![]() Ja dzisiaj dostałam przesyłkę z amazona,zamówiłam książeczkę w którą wpisuje się różne szczegóły z czasu ciąży i poźniej pierwszego roku dziecka. Bardzo dobra jakość tej książeczki,miło się zdziwiłam Muszę usiąść i pouzupełniać ostatnie 8 miesięcy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

Miałam jechać do US, zasnęłam na 2 h i już nic mi się nie chce

Oby sie przyspieszylo i Ciebie abys nie musiala sie meczyc ani fizycznie ani psychicznie!

bosz, dzisiaj już serio mam wszystko gdzieś

.