|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
/QUOTE]
3800-4100 ![]() Jeszcze nic nie zdecydowali :-(.[/QUOTE] kawałek klocka, niechby się szybciej zdecydowali... i Tobie i Małemu by stresu oszczędzili ![]() Wróciłam z zakupów... jestem martwa, ale za to mam arbuza
|
#3722 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
arbuz
ja wczoraj kupiłam 15 nektarynek i juz ich nie ma
|
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
A ja się przeszłam na pocztę, odebrałam prześcieradełka do wózka.
Jakiś mam humor nie bardzo, chyba przez pogodę ![]() Kejt oby coś postanowili szybko. Czuję, że po cichu liczysz na cc? Dzoan no nie czytam już o tych wodach, dzięki za pocieszenie ![]() Enle ja od każdej znajomej mamy słyszałam, że czasem ma tak dość, że chętnie by dziecko komuś oddała. Także nie przejmuj się bo jest ok i to normalna sprawa Dotka kciuki za wizytę u pediatry Karolajn gratulacje dla małej za świadomy uśmieszek ![]() Elain no Ghia dłuższy czas się nie odzywała właśnie.. Sarna to jutro wizyta u tego buca co zwolnienia tak krótko wystawia? Ciekawe co u Madi??? dzisiaj miało się okazać czy wychodzą |
|
|
|
#3724 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cześć dziewczyny
Dawno mnie tu nie było, a to dlatego, że przez ostatnie dni przechodziłam załamanie tysiąclecia, moja psychika była w strzępach...ale nie chcę o tym pisać na razie. Już jest lepiej w każdym razie. Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś A teraz właśnie jestem w pracy i się zastanawiam, czy mi wody nie odchodzą, bo od pół godziny się ze mnie woda sączy? Nie mam pojęcia, jechać do domu, pakować torbę i na ip, czy jeszcze czekać?
|
|
|
|
#3725 |
|
Raczkowanie
|
a dla niedowiarków
wstawiam (a przynajmniej podejmuję próbę) zdjęcie złożonego łóżeczka i lampy zobaczymy jak sprawdzi się nam ten opuszczany bok
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ale się wkurzylam! pytałam na badaniu, czy mogę zjeść śniadanie, powiedzieli, żebym poczekala na decyzję i mnie poinformują.
Co zaszla polozna, to pyta, czemu nie jem, mówię, że czekam... I przyszła babka, która była przy badaniu, mówi, że wcale tak nie było i nikt mi nie zabronił zjeść śniadania :banghead: I że szyjka niegotowa na założenie cewnika, to mam czekać na rozwój własnych skurczy. :banghead: a ja mam cały czas takie same... No i mówi, że rodze pierwszy raz i że to potrwa. Jak zjadłam śniadanie, to przyjechał obiad, więc wzięłam jeszcze zupę i mam ich w d. Ale oczywiście sobie zmyslam :banghead: Chyba dziś nie urodze... Aaa i Idzia urodziła Michalka o 11 ![]() jak dobrze pamiętam 3700/54 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3727 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wód - zmykaj do domu, pakuj się i na IP. Przynajmniej Cię zbadają i będzie wiadomo co i jak Cytat:
|
||
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
trzymam kciuki!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3729 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo mi sie podoba
|
||
|
|
|
#3730 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3731 |
|
Raczkowanie
|
cieszę się że się podoba
lampka kupiona (Obi), aż tak wielkich talentów nie mamy
|
#3732 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
z tego co patrzyłam na pierwszej stronie TP masz na 2.08. W domu to inaczej, nie bedziesz sie denerwowała, inna atmosfera i skurcze się pojawią, po prostu nie będzie takiego ciśnienia.
|
|
|
|
|
#3733 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heej
Ledwo na oczy patrzę-Mały dał pospać aż 2 godziny w nocy Za to teraz śpi od 8 non stop, tylko o 11 nakarmiłam go na śpiocha A tak fajnie było ![]() Cytat:
![]() Śliczne imię wybrałaś dla Malutkiej ![]() Cytat:
![]() Jak tak czytam to dziękuję Bogu, że mój poród choć trudny - był w miarę szybki. ![]() Pochwal się efektem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i tyle z mojego nadrabiania-Mały się obudził
|
||||
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- idzia ![]() małacZarnakejt
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia: GRATULACJE!!!!
Lachryma; no własnie mi też polecała, ale to jest 6w1 bodajże.I u nas 190 zł.. Lecę na szkolenie ze skoków rozwojowych Miłego, porodzików życzę! Arabiatta: co się stało?
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
![]() Ale głupi są, zamiast mi wywołać oxy i niech się dzieje, to czekają, a ja zajmuje miejsce. Bez sensu. W d. Ich mam, bez Filipa nie wyjde! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3739 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
No i znowu poszłam na drzemke i spalam do 12
ile mozna spacAha, jestem wyrodna córka jak nie odebrałam tel od mamy? Kolejny dzień punkt 12 tel i jestem pewna ze pytanie "i jak?". Ja "co jak?". "Rodzisz? Dzieje sie cos?" Sąsiadka tez mnie spotkała i oczy jak 5 zł i do mnie "jeszcze sie kulasz?". No kurcze, na 17 mam termin więc chyba moge sie jeszcze kulać ![]() Cytat:
![]() Co to za przyjemność z dziabania jak człowiek steka bo mu cieżko i boli to tu to tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Michalka i Idzi---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() Ale co tam, zawsze warto jechać
|
|
|
#3740 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
choć skurcze bolały już dość mocno ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja myślałam, że to ja pożerałam wielkie ilości owoców pod koniec ciąży Cytat:
Kejt, twoja sytuacja z nieogarniętymi położnymi przypomniała mi moją sytuację ze szpitala. Kiedy zabrali mnie już z patologii na porodówkę, moje rzeczy zostały w sali i miał po nie przyjść TŻ i z nimi udać się do mnie na porodówkę (zabrali mnie ok 19.45, urodziłam o 20.30, TŻta powiadomiłam w momencie kiedy mnie zabierali). TŻ wpadł z prędkością światła do sali po te moje rzeczy, a SALOWA do niego "spooooookojnie, jeszcze jej wody nie odeszły... to jeszcze dłuuuuuugo potrwa" ![]() Pani Salowa- Wielki Znawca. Dobrze, że TŻ jej nie posłuchał i poruszał się z prędkością światła, bo inaczej na pewno by nie zdążył nawet przeciać pępowiny..
|
|
#3741 |
|
Zadomowienie
|
arrabbiata - jedź do domku spakuj sie a potem na ip, lepiej jechać niepotrzebnie niż za późno
![]() kejt- bidulko tak mi Cię szkoda, już dawno powinnaś miec maluszka przy sobie mam nadzieję ze jednak uda sie dzisiaj dzoan,twee - nie wiem czy pamiętacie ale umawiałyśmy się na wspólny poród i powiem szczerze , marzy mi się 1 sierpnia ![]() zaraz sobie chyba połaże po schodach troche , może okna umyje też
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo ładne łóżeczko,a lampa wymiata ![]() Cytat:
![]() Idzia Gratulacje!!! |
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wód - jeżeli nie masz pewności co to, ja bym jechała koniecznie na ip, najwyżej sprawdzą i cię odesla!
|
|
#3744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do podejrzenia sączących się wód, to lepiej zmywaj się do domku i spokojnie przygotuj się do szpitala.. trzymam ![]() ja też z podejrzeniem odejścia wód jechałam po prawie 3 godz. do szpitala..jeśli są czyste to nie ma pospiechu większego.. Cytat:
też mam łóżeczko z opuszczanym bokiem..ale na nim stoi przewijak, więc pewnie za często się nie będzie opuszczać Cytat:
Cytat:
![]() a ta babka co Ci wciska, że wcale nie zabraniali jeść, to jakaś pomylona Cytat:
jak cos to 1 sierpnia też mi pasi.. dzisiaj już raczej nie ma szans bym urodziła..chyba że jakaś nagła szybka akcja się trafi jak u madi
|
|||||
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Też dostałam smska od idzi, którego niestety przespałam:
Michałek urodził sie o 11, waży 3700g i mierzy 54cm Ogromne gratulacje kochana ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
I nie chce mi się małego dziś wyganiać czymkolwiek, jestem jakaś taka do doopy, że szok Miałam jechać do US, zasnęłam na 2 h i już nic mi się nie chce
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
![]() dzisiaj póżno bo: ostatnio budze sie w nocy koło 2 i do 5 spac nie moge bez powodu. Pewnie organizm sie przestawia ![]() TZ juz mnie rano nie budzi tylko sam sie zbiera do pracy a ja kimam do 9. Potem spacerek z psami i dzisiaj korzystam ze jest chłodno i słonce za chmurami i dogorywałam sobie na hamaczku z kawka ![]() Teraz ogarne chałupke i zabiore sie za obiadek ![]() Idzia gratulacje jaskierka super ze zakupy sie udały kejt współczucia ze jeszcze cie męczą samatha ty tez swoje przechodzisz En mysle ze kazda z nas przejdzie załamanie i nie ma co sie przejmowac i wmawiac ze jestesmy złymi matkami. Nie jestesmy, Jestesmy po prostu zmeczone. Dobrze ze Tz stanoł na wysokosci i pomógł. Mela nie przejmuj sie kazda z nas jest inna i inaczej bedzie przechodzic poród. Najwazniejsze ze Ala jest zdrowa i jest juz z toba. rash piekne łózeczko. Moje nadal czeka ![]() hmm chyba nikogo nie pominełam ![]() Ktos pytał o zuzyte strzykawki- u mnie w domu brało sie 1l słoik i do niego wkładało strzykawki. Jak sie napełnił to dopiero wyrzucało. Mniejsze ryzyko ze ktos sie skaleczy. A co do szczepien to jeszcze nie wiem na jakie sie zdecyduje ale idac na 6w1 czy 5w 1 trzeba bedzie juz je robic cały czas bo z tego co nam mówili sa tak skojazone ze nie idzie potem wprowadzac zamienników wiec trzeba sie liczyc z wydatkiem ok 200-250 zł co 6 tyg. Wiec chyba zostane na NFZ bo sa nie skojazone . Tylko ostatnia afera mnie przeraza ![]() To sie rozpisałam.
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja z jednej strony chcialabym szybko ,ale z drugiej tak sobie myśle ze mam tego dziada paciora i musze jeszcze zdążyć ten antybiotyk zażyć... |
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() idzia - gratulacje i dużo zdrówka Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2013-07-31 o 13:59 |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Nie mam pojęcia, jechać do domu, pakować torbę i na ip, czy jeszcze czekać?
wstawiam (a przynajmniej podejmuję próbę) zdjęcie złożonego łóżeczka i lampy
zobaczymy jak sprawdzi się nam ten opuszczany bok

A tak fajnie było
Ja juz bylam przy skurczach 70 i zero rozwarcia. Juz mialam takie skurcze, ze parly mi na kape i na dwojke i co z tego, wszystko przeszlo