|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
bo po tym co przeczytałam zupełnie inaczej na to wszystko popatrzyłam, uświadomiłam sobie że przecież "jakoś" to będzie ![]() Cytat:
![]() Ja niestety nie pomogę bo się nie znam... ale wierzę w to że u Ciebie będzie wszystko w porządku ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas samopoczucie okropne... kręgosłup wcale boleć mnie nie przestał, Jasiek daje mi popalić niesamowicie - rano z bólu aż płakałam bo mnie ugniata w lewym boku... Ciężko mi się ruszać. Upały dają mi popalić, choć noc była chłodna ja obudziłam się zlana potem a nie spałam w ogóle pod kołdrą. Do tego cały czas mi słabo i jak wstaje to mi ciemno przed oczami. Mam nadzieję że to chwilowe |
|||||
|
|
|
#3272 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Mnie tez taka impreza jak woodstok nie kreci, zwlaszcza po zeszlorocznym incydencie mojej znajomej ktora byla już w pociagu tam niezle nagrzana (bo chyba jest taki specjalny pociag woodstokowy), no i byl tlum w tym pociagu impreza jedna wielka i ktos przytrzasnal jej palca drzwiami od kibla (i to nie raz tylko chyba na chama cisnal) bo musieli jej amputowac paliczek od palca wskazujacego prawej dloni.. Ma-sa-kra! A ona ze szpitala i tak na ten woodstok pojechala
![]() Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że jechałby z kumplami to z miejscem mógłby być problem, no ale nawet nie ma takiej opcji.Wiesz On mi to powtarzał od zeszłego roku że chce jechać więc mówiłam żeby jechał, ale bez żadnego entuzjazmu, a że teraz ja siedzę w domu od maja to mi się odmieniło ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() poza tym, może nie powinnam tak myśleć/ mówić ale ja się boję że tam się coś wydarzy mimo tego że jestem ja i dziecko w drodze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3275 | |||
|
Zakorzenienie
|
za tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z koleżankami też nie za bardzo mogę wyjść bo on by się za bardzo martwił że coś się mi stało :/. Najlepiej to zamknąć mnie w domu na klucz i nigdzie nie wypuszczać |
|||
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Lineczka wcale Ci się nie dziwie..
Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
lineczka jeśli to jednorazowa akcja i wiesz, że mu zależy to bym odpuściła, umówiła się z koleżanką na ten weekend i poprosiła by uważał na siebie ale jeśli takie akcje i marzenia o samodzielnych wyjściach marzą mu się często to bym z nim porozmawiała i wybiła to z głowy, bo jak pojawi się maleństwo to ma dwoje rodziców i oboje macie obowiązki.
|
|
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie brat z dziewczyna na woodstok pojechali, wczoraj wieczorem, no ciekawe jak się bawić będą, oczywiście nie wiem po co tam pojechał bo nawet nie potrafił wymienić mi zespołów które grać będą, a do wyjazdy to pewnie jego dziewczyna go namówiła, gdzie ona ta takie imprezy, chyba że o chlanie mu chodzi to i owszem
młode to i głupie.Np. otworzyłam dziś mikrofalówke , patzre a tam jest ryz z sosem miesym i papryką, od soboty tam siedział, i do tej pory na dole w domu śmierdzi zepsutym mięsem, ledwo to umyłam bo na wymioty mnie ciągło. I dalje chodzi za mną ten smród |
|
|
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() On rzadko kiedy wychodzi sam beze mnie, więc to problem nie jest
|
|
|
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam w 2002 i 2003 więc lat miałam 17 i 18 i teraz w życiu tam nie pojechalabym
poza tym zawsze miałam odczucia mieszane co do towarzystwa w pociągach, za dużo ludzi, za dużo alkoholu i za dużo wypadków ![]() Cytat:
![]() ja już staruszka jestem i wyrosłam z tego
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
moje koleżanki to są dobre jak coś chcą
każda ma swojego chłopaka/ swoje sprawy i właściwie rzadko się spotykamy i nie mam takiej koleżanki, która zawsze by była chętna na spotkanie---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
mi po tych samych opowieściach odechciewa tam kiedykolwiek jechać
|
|
|
|
#3285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciężko tak jak, siedzieć w domu i nie wychodzić |
|
|
|
|
#3286 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W ten weekend jadę do Szczecina na finał regat ma tam być też Nelly Furtado powiedziałam TŻtowi że nie odpuszczę a on ma tam jechać ze mną i koniec. |
||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
miałam, ale od kiedy zaczęła się spotykać z obecnym chłopakiem to nasze kontakty się tak ochłodziły że właściwie jest tylko cześć i krótki dialog
|
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() poza tym, jeszcze prawdopodobnie nie jest przesądzone czy pojedzie więc zobaczymy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-31 o 14:31 |
||
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to mam dużo koleżanek i kilka przyjaciółek, owszem też mamy dla siebie mało czasu ale jesteśmy na telefonie albo fb. Miałam też kilka koleżanek i poprostu nasze drogi się rozeszły a jak zależało mi jeszcze na kontakcie to ja byłam tą osobą która wiecznie zagaduje pierwsza, do pewnego momentu, potem przestałam się starać. Ja w piątek idę na wieczór panieński do kuzynki a swojego męża wyganiam na rybki. Coby sam się zrelaksował. U mnie jest problem tego typu że twierdze że mało z mężem wychodzę, bo poszłabym na pizze czy na kebaba albo do kina, no ale jak policze ile taki mały wypad by kosztował to już cieńko, ja wiem że to nawet 30 zł ale dla mnie to aż. |
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż...dla mnie też na taki wypad gdziekolwiek szkoda mi pieniędzy, bo zaraz przeliczam co bym innego mogła za to zrobić/ kupić
|
|
|
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dla na Twoim miejscu, bo widzę że koleżanki to tak jak połowa moich wyszłabym jednego dnia połazić po sklepach, może jakieś zakupy jak masz możliwość, kino? bo ja co bym zrobila? jakbym miała taką sytuacje to albo z siostrą gdzieś, albo filmy sbie ściągla i oglądała, do mamy pojechałabym... no ale Ty masz mamę blisko- może razem jakiś wypadzik do kina? albo ściągnij jakieś filmy i puść wieczorem sobie i mamie, razem raźniej mój tż też ostatnio coś często wychodzi ;/ mało tego nidy nie wraca na czas, tzn, umawiam się że przyjedzie po mnie do pracy o 21:30 a on dalej gdzieś tam i dopiero godiznę później może przyjechać, ktoreoś razu wrócił o 4 rano bo stwierdził że o 22 ostatni bus mu uciekł ( akuuuuuuuuurat... nawet na niego nie poszedł ) to mu powiedziałam ze prez niego Kacper sie denerwuje i mocno kopie i potem chyba z miesiąc 'odpracowywał; to faceci są dziwni.. ciekawe co by zrobili jakby zostawali sami 24/h w cterech ścianach .. ta inw. w ogóle mi nie idzie. nie chce zostawać nadgodzin ale nie mam sił. POMÓŻCIE
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jak sobie tak delikatnie po brzuchu jeżdże palcami i mówię że wyczuwam tutaj coś podobne do stópki albo rączki, albo czuję główkę lub dupkę to krzyczy na mnie że dziecku krzywdę zrobię a ja ani nie ugniatam tego miejsca ani nic, po prostu jeżdże palcami i czuję. A jak chce jemu pokazać i kładę jego rękę u siebie na brzuchu to mówi że czuje ale szybko zabiera żeby krzywdy mi ani dziecku nie zrobić ;/ Zgodził się bez gadania na ten koncert ? ![]() Dziewczyny wkur*wia mnie moja mamuśka, wybaczcie inaczej się tego ująć nie da. Czuję się fatalnie. Od początku ciąży robiłam to co mi wszyscy naokoło kazali i nie narzekałam że się źle czuję czy coś, choć nie raz twardniał mi brzuch albo bolały mnie okropnie plecy to się ani słowem nie odzywałam. Dopiero mój TŻ podchodził macał mi brzuch stwierdzał że twardy i kazał mi chwilę odpocząć. W ciągu dnia tak szczerze powiedziawszy rzadko się kładę, nie raz w ogóle nie leżę. A wystarczyło by głupie 5 minut żebym się lepiej poczuła. Ale do rzeczy... No więc dzisiaj mam ten "gorszy" dzień. TŻ rano odwiózł mnie do domu, choć kazał mi u siebie zostać i nie wychodzić z łóżka ale chciałam do szkoły rodzenia pójść bo ominą mnie zajęcia za tydzień. Tylko weszłam do domu to mamuśka zarządziła że mam iść z nią na rynek po pomidory i przynieść je do domu bo ona spieszy się do pracy... Bez gadania poszłam. Przydźwigałam i od razu biegiem na autobus żeby zdąrzyć do SR. Wróciłam z tej szkoły ledwo co bo mi słabo było niesamowicie, weszłam do domu i nawet nie miałam sił żeby sobie coś do jedzenia zrobić tylko się chciałam położyć na 5 minut. Przyszła mamuśka i narobiła krzyku że mam natychmiast wstać i obiad ugotować, powiedziałam jej że się okropnie źle czuję. Zaczęła krzyczeć że wszystko na jej głowie jest więc wstałam i obiad zrobiłam, przez złe samopoczucie na śmierć zapomniałam żeby posolić fasolkę i oczywiście obraza majestatu jest i się do mnie nie odzywa... Zachowuje się trochę tak jakby nigdy w ciąży nie była i jakby się nigdy źle nie czuła. Wystarczy że ona się źle czuje to trzeba na paluszkach chodzić a w stosunku do mnie zero zrozumienia... |
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
ja nigdy tam nie chcialam jechać, ale moja najlepsza psioła dosłownie siła za pierwszym razem mnie tam zaciągnęła kupując dwa bilety i stawiajać przed faktem dokonanym. byłam na nią wściekła.
za drugim razem pojechałam z nudy i wiedziałam czego moge się tam spodziewać ( swoją drogą hipokryzja owsiaka przekracza wszelakie normy ![]() Cytat:
miałam szczęście że nie dało się go otworzyć . warunki sanitarne jak i zachowanie pijanych ludzi sikających i wymiotujących dosłownie WSZĘDZIE przyprwiało mnie o gęsią skórkę zawsze :/ to jest okropne w tej imprezie ![]() przykro mi że zostajesz sama, przykro że TŻ nie rozumie, takie coś może podgrzać i nieźle zdołować.
|
|
#3295 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i są dalej przyjaciółkami do dziś
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mniami ale się najadłam, brzuszek pełny
![]() Domi współczuję samopoczucia. Mnie pomaga na plecki odpoczynek na boczku, ale zapewne już próbowałaś. Lineczka szkoda, że nie masz się z kim spotkać.. a może pomyślałabyś np i jakimś fitnessie lub jodze dla ciężarnych, zawsze to okazja, żeby kogoś poznać A kobiety w ciąży świetnie się dogadują Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś jednak odezwała się do tej koleżanki i zaproponowała wspólny shopping, kino, pizzę?A z Tż'tem musisz pogadać, że tak Ci źle, smutno i samotnie... Cytat:
![]() Fuuuj
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)i działa Ale wtedy nie robię wyrzutów bo wtedy nie zadziała, to musi wyglądać tak jakby to on był wspaniałomyślny i stawał na głowie jak to zorganizować..wiem że to straszne ale inaczej bym nie wywalczyła![]() A Twoja mama to dziś ma nerwa...zejdź jej lepiej z drogi niech się do Ciebie nie odzywa co by nie miała na kim się wyżywać może jej przejdzie..
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
ja miałam w mikro ostatnio niespodzianke... brokuły. 3 dni na mnie czekały, bo zapomniałam o nich. ciesze się że z pamięcią już lepiej a nie tak jak w I trymestrze. byłam jak lunatyk :P
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Odnalazłam w zamrażalniku filet z łososia i upiekłam z cytrynką i ziołami
![]() Pojadłam, ale nie mogę się teraz ruszyć. Chyba się kimnę chwilkę ![]() Domi, zejdź mamie z drogi Jeszcze Cię będzie przepraszać
|
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to faceci robili by co by się im podobało a nas by uwięzili w domu, tak jakby ciąża była wielką chorobą Moja mamuśka ma jakieś dziwne zagrania nie raz. To co sobie w danej chwili zaplanuje to ma być zrobione natychmiast. Jak dobrze że jeszcze tylko 24 dni i się od nich wyprowadzam. Teściowa jest jaka jest ale o dziwo mnie rozumie i jak coś z nią robię to karze mi się kłaść, dużo odpoczywać i dba o mnie Jakby mogła to by mnie z kuchni nie wypuszczała, ciągle coś we mnie wpycha. Tutaj jakoś nikt specjalnie się nie interesuje że nie mam co zjeść albo że JESZCZE nie jadłam. W ogóle nie interesują się tym jak się czuję itd.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

), nie mam przewijaka, nie mam części ubrań, bo różnica sezonów będzie, nie mam kombinezonu, nie mam kosmetyków, nie mam dla siebie rzeczy, nie mam dmuchawy do łazienki na kąpiele (mam dużą łazienkę i będę musiala ją dogrzewać), nie mam wanienki... i wielu wielu innych rzeczy. A co mam? Duuużo wydatków z domem, urlopem, kredyty, do kupienia wyprawke przedszkolną dla syna, niepewnośc pracy męża, brak oszczędności, nadchodząca wizja ogrzewania domu i dużych rachunkó za gaz itp. Na początku się stresowałam, że drugie dziecko nie będzie miało tego wszystkiego co pierwsze. Będzie miało !! Będzie mialo taką samą miłość jak pierwsze! Rzeczy materialne są zbędne. W razie "w" kupię używany byle jaki wózek na all, bo ważniejsze będą wspólne spacery a nie ładnie prezentująca się karoca... i tak samo z resztą. 
bo po tym co przeczytałam zupełnie inaczej na to wszystko popatrzyłam, uświadomiłam sobie że przecież "jakoś" to będzie 

Ślub 25.08.2012 
za tydzień 

wyszłabym jednego dnia połazić po sklepach, może jakieś zakupy jak masz możliwość, kino? bo ja co bym zrobila? jakbym miała taką sytuacje to albo z siostrą gdzieś, albo filmy sbie ściągla i oglądała, do mamy pojechałabym... no ale Ty masz mamę blisko- może razem jakiś wypadzik do kina? albo ściągnij jakieś filmy i puść wieczorem sobie i mamie, razem raźniej