Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 14:56   #3301
tunieczka
Raczkowanie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cześć Dziewczyny
długo się nie odzywałam, ale nie mogłam was nigdy nadrobić, a nie lubie pisać jak nie jestem na bierząco i nie wiem o co chodzi.

Lineczka jak ja doskonale Cię rozumiem, bo właśnie mój Tż spędza samotnie wakacje, które miały być "nasze", a ja siedze sama w domu ;( Niestety mi lekarz zabronił jechać, a to też nasza rocznica ślubu....chyba nie musze dodawać że całą przeryczałam No i na pocieszenie dodam, że spotkania z koleżankami pomagają na krótko, ja wczoraj ze swoją przegadałam cały wieczór, a dziś znowu sama.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Gratuluje wizyt i lecących tygodni jak ja za wami jestem w tyle 19tydz dopiero i chyba mam termin jako ostatnia
tunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 14:58   #3302
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Kochana nie miał wyjścia! Zaolanowałam wyjazd na dwa dni bo na drugi dzień gra Hey ale chyba nie dam rady sama się boję przez te skurcze więc nie będę już przesadzać.Wie że jak już się uprę to koniec. A jak to nie działa to lecę na litość..(smutna minka )i działaAle wtedy nie robię wyrzutów bo wtedy nie zadziała, to musi wyglądać tak jakby to on był wspaniałomyślny i stawał na głowie jak to zorganizować..wiem że to straszne ale inaczej bym nie wywalczyła

A Twoja mama to dziś ma nerwa...zejdź jej lepiej z drogi niech się do Ciebie nie odzywa co by nie miała na kim się wyżywać może jej przejdzie..
skąd ja to znam

Domii- zejdź mamie z drogi jak radzi kyte. idź odpocznij sobie i sie nie wkurzaj. może ma gorszy dzień..

ale mnie ludzie wkurzają. niech ten sierpien sie konczy już.. mam dosć a jeszcze sie nie zaczął. idę pracować bo naprawdę zostanę do 23 ;/

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
długo się nie odzywałam, ale nie mogłam was nigdy nadrobić, a nie lubie pisać jak nie jestem na bierząco i nie wiem o co chodzi.

Lineczka jak ja doskonale Cię rozumiem, bo właśnie mój Tż spędza samotnie wakacje, które miały być "nasze", a ja siedze sama w domu ;( Niestety mi lekarz zabronił jechać, a to też nasza rocznica ślubu....chyba nie musze dodawać że całą przeryczałam No i na pocieszenie dodam, że spotkania z koleżankami pomagają na krótko, ja wczoraj ze swoją przegadałam cały wieczór, a dziś znowu sama.

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Gratuluje wizyt i lecących tygodni jak ja za wami jestem w tyle 19tydz dopiero i chyba mam termin jako ostatnia
a co się dzieje ? że nie mogłas jechać ?
Stary 2013-07-31, 14:59   #3303
tunieczka
Raczkowanie

Czytałam, że ktoś miał robionego Holtera i mam pytanie jakie wyniki? Bo ja dziś odebrałam swojego i mam "Pojedyńcze pobudzenia przedsionkowe przedwczesne, Pojedyńcze pobudzenia komorowe", ale niestety miałam robione jak było chłodno, a mi zazwyczaj ostatnio słabo i serce mi kołacze jak jest gorąco. Może ktoś umie zinterpretować te wyniki?
Stary 2013-07-31, 15:02   #3304
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
hmm, ja takiego problemu nie miałam, ale moja mama jak wyszła za mąż miała problem ze swoja przyjaciółką, obie zajęte dziećmi mężami nie miały czasu i moja mama wqrzona na święta BN wysłała jej kartkę z życzeniami i wyobraź sobie kontakt na nowo powrócił, poprostu chyb przyjaciółka bodźca potrzebowała, może u ciebie też tak będzie i są dalej przyjaciółkami do dziś
wiesz... ja już tyle razy się do niej odzywałam- cisza, tyle razy umawiałam i zawsze ona nie mogła, że stwierdziłam że nie ma co się narzucać skoro ona nie chce utrzymać kontaktu
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Lineczka szkoda, że nie masz się z kim spotkać.. a może pomyślałabyś
np i jakimś fitnessie lub jodze dla ciężarnych, zawsze to okazja, żeby kogoś poznać A kobiety w ciąży świetnie się dogadują Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś jednak odezwała się do tej koleżanki i zaproponowała wspólny shopping, kino, pizzę?
A z Tż'tem musisz pogadać, że tak Ci źle, smutno i samotnie...
On to doskonale wie, dlaczego jestem sceptycznie nastawiona na jego wyjazd
co do koleżanki.. napisałam wyżej o co chodzi... nie chce utrzymywac kontaktu, jej problem ja się narzucać nie wiadomo jak nie będę
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a wraca kiedy? w niedziele?

zgadzam się.

A dla na Twoim miejscu, bo widzę że koleżanki to tak jak połowa moich wyszłabym jednego dnia połazić po sklepach, może jakieś zakupy jak masz możliwość, kino? bo ja co bym zrobila? jakbym miała taką sytuacje to albo z siostrą gdzieś, albo filmy sbie ściągla i oglądała, do mamy pojechałabym... no ale Ty masz mamę blisko- może razem jakiś wypadzik do kina? albo ściągnij jakieś filmy i puść wieczorem sobie i mamie, razem raźniej
nie mam pojęcia kiedy by wracał
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wkur*wia mnie moja mamuśka, wybaczcie inaczej się tego ująć nie da.
Czuję się fatalnie. Od początku ciąży robiłam to co mi wszyscy naokoło kazali i nie narzekałam że się źle czuję czy coś, choć nie raz twardniał mi brzuch albo bolały mnie okropnie plecy to się ani słowem nie odzywałam. Dopiero mój TŻ podchodził macał mi brzuch stwierdzał że twardy i kazał mi chwilę odpocząć.
W ciągu dnia tak szczerze powiedziawszy rzadko się kładę, nie raz w ogóle nie leżę. A wystarczyło by głupie 5 minut żebym się lepiej poczuła. Ale do rzeczy...
No więc dzisiaj mam ten "gorszy" dzień. TŻ rano odwiózł mnie do domu, choć kazał mi u siebie zostać i nie wychodzić z łóżka ale chciałam do szkoły rodzenia pójść bo ominą mnie zajęcia za tydzień. Tylko weszłam do domu to mamuśka zarządziła że mam iść z nią na rynek po pomidory i przynieść je do domu bo ona spieszy się do pracy... Bez gadania poszłam. Przydźwigałam i od razu biegiem na autobus żeby zdąrzyć do SR. Wróciłam z tej szkoły ledwo co bo mi słabo było niesamowicie, weszłam do domu i nawet nie miałam sił żeby sobie coś do jedzenia zrobić tylko się chciałam położyć na 5 minut. Przyszła mamuśka i narobiła krzyku że mam natychmiast wstać i obiad ugotować, powiedziałam jej że się okropnie źle czuję. Zaczęła krzyczeć że wszystko na jej głowie jest więc wstałam i obiad zrobiłam, przez złe samopoczucie na śmierć zapomniałam żeby posolić fasolkę i oczywiście obraza majestatu jest i się do mnie nie odzywa... Zachowuje się trochę tak jakby nigdy w ciąży nie była i jakby się nigdy źle nie czuła. Wystarczy że ona się źle czuje to trzeba na paluszkach chodzić a w stosunku do mnie zero zrozumienia...
a ja bym olała mamę i poleżała sobie
Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
ja nigdy tam nie chcialam jechać, ale moja najlepsza psioła dosłownie siła za pierwszym razem mnie tam zaciągnęła kupując dwa bilety i stawiajać przed faktem dokonanym. byłam na nią wściekła.
za drugim razem pojechałam z nudy i wiedziałam czego moge się tam spodziewać ( swoją drogą hipokryzja owsiaka przekracza wszelakie normy

ja siedziałam w starym składzie i to zaraz przy oknie. nie dało rady tego okna otworzyć, a zaduch był okropny. po jakiś 3 godzinach jazdy ktoś z "góry" (pietrowy pociąg) zwymiotował i WSZYSTKO poszło na to (na szczęście) zamkniete okno miałam szczęście że nie dało się go otworzyć . warunki sanitarne jak i zachowanie pijanych ludzi sikających i wymiotujących dosłownie WSZĘDZIE przyprwiało mnie o gęsią skórkę zawsze :/ to jest okropne w tej imprezie

przykro mi że zostajesz sama, przykro że TŻ nie rozumie, takie coś może podgrzać i nieźle zdołować.
no właśnie, dlatego przez takie sytuacje nie chcę jechać na tą imprezę ani teraz ani nigdy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:03   #3305
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
poza tym, jeszcze prawdopodobnie nie jest przesądzone czy pojedzie więc zobaczymy
to tym bardziej się nie martw na zapas

ps. a może idź na fitness dla ciężarnych? zawsze się rozerwiesz a i może tam poznasz jakieś koleżanki?
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:04   #3306
Kociak85
Zadomowienie

lineczka, odpuść mężowi. Niech jedzie, skoro już dawno o tym rozmawialiście i nie miałaś nic przeciwko. Możesz mu za to powiedzieć, że kolejny weekend wybywacie gdzieś we dwójkę. Jakiś krótki wyjazd nad jezioro czy gdziekolwiek. Myślę, że to nie jest powód do obrażania się. A co do braku możliwości wyjścia - a chodzisz do jakiejś szkoły rodzenia czy chociaż na spacery? W taki sposób łatwo poznać inne kobiety w ciąży, które pewnie mają podobny problem z siedzeniem w domu. I do tej przyjaciółki może warto się odezwać? Ja też miałam taką przyjaciółkę, z którą na 3 lata prawie kontakt się urwał. W końcu się spotkałyśmy i teraz co jakiś czas się widujemy. Może to już nie jest ta przyjaźń co kiedyś, ale to zawsze jakaś rozrywka.
PS. Już doczytałam, jak z tą przyjaciółką - w takiej sytuacji faktycznie dałabym sobie spokój z kontaktem z nią
domi, nie daj się mamie. Skoro tego nie rozumie, że się źle czujesz, to niech się obraża. Ale w tym momencie to najważniejsze jest Twoje samopoczucie, z zwłaszcza fizyczne.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-07-31 o 15:06
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:05   #3307
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ps. a może idź na fitness dla ciężarnych? zawsze się rozerwiesz a i może tam poznasz jakieś koleżanki?
u mnie nie ma takich dobrodziejstw... ewentualnie musiałabym dojeżdżać 20-30 km do najbliższego miasta
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 15:07   #3308
tunieczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
skąd ja to znam

Domii- zejdź mamie z drogi jak radzi kyte. idź odpocznij sobie i sie nie wkurzaj. może ma gorszy dzień..

ale mnie ludzie wkurzają. niech ten sierpien sie konczy już.. mam dosć a jeszcze sie nie zaczął. idę pracować bo naprawdę zostanę do 23 ;/

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

a co się dzieje ? że nie mogłas jechać ?
No bo to są regaty tygodniowe i lekarz się bał czy nie będzie problemu
No i mi przykro, a wiedziałam że to marzenie mojego Tż to niech jedzie sam, ale jednak tak mi jakoś z tym nie bardzo, bo czuję że ja nic teraz nie mogę, a jak się Maleństwo urodzi to pewnie jeszcze gorzej będzie. Ehhhh...doła mam
Stary 2013-07-31, 15:09   #3309
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
lineczka, odpuść mężowi. Niech jedzie, skoro już dawno o tym rozmawialiście i nie miałaś nic przeciwko. Możesz mu za to powiedzieć, że kolejny weekend wybywacie gdzieś we dwójkę. Jakiś krótki wyjazd nad jezioro czy gdziekolwiek. Myślę, że to nie jest powód do obrażania się. A co do braku możliwości wyjścia - a chodzisz do jakiejś szkoły rodzenia czy chociaż na spacery? W taki sposób łatwo poznać inne kobiety w ciąży, które pewnie mają podobny problem z siedzeniem w domu. I do tej przyjaciółki może warto się odezwać? Ja też miałam taką przyjaciółkę, z którą na 3 lata prawie kontakt się urwał. W końcu się spotkałyśmy i teraz co jakiś czas się widujemy. Może to już nie jest ta przyjaźń co kiedyś, ale to zawsze jakaś rozrywka.
[
nie ma opcji już pisałam że tyle razy się próbowałam z nią skontaktować olewała mnie na każdym kroku, parę razy siedziałyśmy na jakiejś imprezie koło siebie- zbywała mnie półsłówkami ale się nie odzywałam w ogóle, pytałam się czy się na coś obraziła, twierdziła że nie więc jaki jest sens zaczynania tego samego od początku i płaszczenia się przed nią jak ona nie ma chęci na to żeby się ze mną kolegować

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
No i mi przykro, a wiedziałam że to marzenie mojego Tż to niech jedzie sam, ale jednak tak mi jakoś z tym nie bardzo, bo czuję że ja nic teraz nie mogę, a jak się Maleństwo urodzi to pewnie jeszcze gorzej będzie. Ehhhh...doła mam
mam dokładnie to samo...

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 15:11   #3310
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
No bo to są regaty tygodniowe i lekarz się bał czy nie będzie problemu
Mój TŻ choć zapewnia mnie że jak urodzi się maleństwo to będę mogła wychodzić na spotkania z koleżankami to szczerze powiedziawszy marnie to widzę. Także doskonale wiem co czujesz bo mam podobnie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:12   #3311
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Dołączam do wątku i w zasadzie od początku z prośbą o wsparcie psychiczne i może jakieś rady jestem w 22 tc, do tej pory wszystko grało jak ta lala Maluch rozwija się ok. Na badaniu połówkowym stwierdzono ognisko hyperechogenne w lewej komorze serduszka- ale to już wiem że nic strasznego i często zanika i nie ma się czym przejmować więc czekam na echo serca Malucha żeby stwierdzili co tam się dzieje na dzień dzisiejszy
Bardziej jednak zmartwiła mnie poniedziałkowa wizyta kontrolna u mojego ginka. okazało się że mam rozwarte ujście wewnętrzne szyjki macicy na ok 9,5 mm, dł. szyjki niby w normie 2,5 cm. Ale to rozwarcie.. spadło na mnie jak grom...nawet nie wiedziałam o co pytać :/ Pytania lekarza czy brzuch twardnieje itp.. tylko jak tu w I ciąży stwierdzić czy twardnieje bo musi, czy twardnieje bo coś nie halo... trudno cokolwiek rozpoznać : /Dostałam luteinę dopochwowo 2x2, i Aspargin 3x1 ale to na potwornie bolesne skurcze nóg które mnie łapały. Mam się oszczędzać i nie panikować... ale jak tu nie panikować po takich informacjach... w głowie siedzi najgorsze...bo czlowiek to taka masa co widzi tylko czarny scenariusz :/ Podpowiedzcie coś... może któraś z Was miała lub ma coś podobnego? Pozdrawiam
Witaj moja mała też ma to ognisko stwierdzone tydzień temu więc nie jesteś sama. Co do szyjki pociesze cię że ja w pierwszej ciaży też tak miałam, szyjka się rozwierała i skracała a brzuch twardniał. w 7 mies byłam w szpitalu kilka dni na obserwacji podawali mi kroplówki na przedwczesne skurcze, dużo magnezu. Dostałam zalecenie by leżeć i nie męczyć się. Synusia urodziłam 2 tyg po terminie - miałam poród indukowany bo za chiny mnie nic samo nie brało a rozwarcie 2 cm miałam już miesiąc wcześniej.
Druga ciaża powtórka znowu macica twardniejąca praktycznie od początku i znowu zakaz sexu i przemęczania - synuś znowu 1 tydzień po terminie indukowany, wcale się mu nie spieszyło. Ginka jak mnie widziała to się śmiała że jeszcze z taką szparą chodzę i mnie nic nie bierze.
Jak ci brzuszek się postawi / czujesz takie rozpieranie i macica jest twarda jak kamień ale nie zawsze to było bolesne raczej taki dyskomfort - mi od razu się siku chciało/ to od razu się połóż wygodnie i poczekaj powinno po chwili popuścić a jak nie to nospa. Jakby dalej trzymało i skurcze się ponawiały to lepiej na IP jechać sprawdzić co się dzieje.

Teraz 3 ciąża od początku twarda macica - dostałam sporą dawkę magnezu i jak na razie jest spokój.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:13   #3312
tunieczka
Raczkowanie

[/COLOR]
mam dokładnie to samo...[/QUOTE]

A z kąd jesteś dokładnie? Może wpadnij do mnie ja też mazowsze, obecnie Warszawa, ale w okolice Sokołowa też zaglądam.
Stary 2013-07-31, 15:14   #3313
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]
mam dokładnie to samo...
A z kąd jesteś dokładnie? Może wpadnij do mnie ja też mazowsze, obecnie Warszawa, ale w okolice Sokołowa też zaglądam.[/QUOTE]

ja jestem z Mrozów, między Mińskiem Maz a Siedlcami

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 15:16   #3314
tunieczka
Raczkowanie

Cytat:
A z kąd jesteś dokładnie? Może wpadnij do mnie ja też mazowsze, obecnie Warszawa, ale w okolice Sokołowa też zaglądam.
ja jestem z Mrozów, między Mińskiem Maz a Siedlcami [/QUOTE]
To tak daleko do siebie nie mamy a nazwa Twojej miejscowości to moje panieńskie nazwisko
Stary 2013-07-31, 15:18   #3315
lineczka1989
Zakorzenienie

no to fajnie, będę się miała z kim spotkać w razie co

co chwilę u mnie syrena straży wyje

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-31 o 15:20
Stary 2013-07-31, 15:28   #3316
domii29
Zakorzenienie

Zaczęłam się pakować i nie wiem w co ręce włożyć...
Powinnam była sobie wcześniej listę zrobić a tak to nie wiem co mam brać, rozglądam się po pokoju i w chwili obecnej mam totalną pustkę, się okaże że większości rzeczy zapomnę
Stary 2013-07-31, 15:37   #3317
tunieczka
Raczkowanie

Cytat:
no to fajnie, będę się miała z kim spotkać w razie co

co chwilę u mnie syrena straży wyje
Zapraszam dziś na barszczyk z ziemiakami, ale jak dasz mi chwilę to i jakieś ciasto zrobie

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Zaczęłam się pakować i nie wiem w co ręce włożyć...
Powinnam była sobie wcześniej listę zrobić a tak to nie wiem co mam brać, rozglądam się po pokoju i w chwili obecnej mam totalną pustkę, się okaże że większości rzeczy zapomnę
Zrób sobie liste na szybko to zawsze pomaga Na urlopik wybywasz?
Stary 2013-07-31, 15:38   #3318
Angie_gg
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie, ile przed planowanym porodem będziecie pakowały torbę?
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:40   #3319
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam dziś na barszczyk z ziemiakami, ale jak dasz mi chwilę to i jakieś ciasto zrobie

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Zrób sobie liste na szybko to zawsze pomaga Na urlopik wybywasz?
Bluzki, leginsy, spodenki, dłuższe spodnie, sukienki, buty i bielizne już mam... Kilka rzeczy muszę jeszcze przeprasować. Teraz usiadłam i zastanawiam się co dalej... Kosmetyki będę pakować na końcu.
Jakoś nie potrafię się zorganizować ;/
Tak na urlop, choć coraz bardziej odechciewa mi się jechać
Stary 2013-07-31, 15:41   #3320
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
tez się właśnie ostatnio zastanawiałam jeżeli dobrze pamiętam Magalska pisała, ze wyczytała gdzieś tam ze torba powinna być spakowana 2 miesiące przed porodem, ale ja będę pakować na początku października

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 15:46   #3321
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
W pierwszej ciazy miałam 3 tyg wczesniej spakowana torbe.ale tylko dla tego, ze jechalismy na weekend w gory

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:46   #3322
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
tez się właśnie ostatnio zastanawiałam jeżeli dobrze pamiętam Magalska pisała, ze wyczytała gdzieś tam ze torba powinna być spakowana 2 miesiące przed porodem, ale ja będę pakować na początku października

No to ja muszę pakować w połowie września....albo na początku, bo moja Maja wyprzedza rozwój o 3 tygodnie i mogę wcześniej urodzić.
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:52   #3323
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Dwa miesiące wcześniej to przesada, bo raczej starają się wtedy powstrzymać poród a TŻ może dowieść rzeczy w razie "w". Ja miałam na 3 tygodnie przed podstawy spakowane tj. piżamy, szlafrok, ubranka malucha, pieluchy, podkłady itp. Na koniec tylko pamiętałam żeby wziąż wodę do picia dla siebie i męża i koniecznie skarpety na nogi!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:52   #3324
tunieczka
Raczkowanie

Cytat:
Bluzki, leginsy, spodenki, dłuższe spodnie, sukienki, buty i bielizne już mam... Kilka rzeczy muszę jeszcze przeprasować. Teraz usiadłam i zastanawiam się co dalej... Kosmetyki będę pakować na końcu.
Jakoś nie potrafię się zorganizować ;/
Tak na urlop, choć coraz bardziej odechciewa mi się jechać
To jeszcze ręcznik, suszarka do własów, lekarstwa które zażywasz żeby sie nie okazało że zapomiałaś, a resztę to na miejscu można wrazie czego ogarnąć. No i przedewszystkim POZYTYWNE NASTAWIENIE i dużo uśmiechu

A z torbą to zaczne jak tu pierwsze zaczna rodzić ja mam konie grudnia termin, nawet ostatnio na początek stycznia się przesunął, to myślę że połowa listopada będzie ok
Stary 2013-07-31, 15:58   #3325
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
To jeszcze ręcznik, suszarka do własów, lekarstwa które zażywasz żeby sie nie okazało że zapomiałaś, a resztę to na miejscu można wrazie czego ogarnąć. No i przedewszystkim POZYTYWNE NASTAWIENIE i dużo uśmiechu

A z torbą to zaczne jak tu pierwsze zaczna rodzić ja mam konie grudnia termin, nawet ostatnio na początek stycznia się przesunął, to myślę że połowa listopada będzie ok
Lekarstwa noszę cały czas w torebce żeby nie zapomnieć zażyć każdego dnia .
Właśnie z tym pozytywnym nastawieniem u mnie najgorzej...
Dobrze że napisałaś o suszarce bo bym nie wzięła i przy okazji przypomniało mi się że muszę mieć ładowarkę do telefonu
Stary 2013-07-31, 16:05   #3326
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ choć zapewnia mnie że jak urodzi się maleństwo to będę mogła wychodzić na spotkania z koleżankami to szczerze powiedziawszy marnie to widzę. Także doskonale wiem co czujesz bo mam podobnie
ooo no ja właśnie też słyszalam że normalnie będę mogła wychodzić na sporkania i w ogóle... yhy uż to widzę. Telefon co 2 minuty czy mały moze to a czy tamto a gdzie jest pielucha a gdzie pampers a który krem... on już teraz nie ogarnia a co dopiero potem
Cytat:
ja będę pakować we wrześniu ;D tak jak już pójdę na l4.
Stary 2013-07-31, 16:06   #3327
lineczka1989
Zakorzenienie

Domii, kartę ciąży weź i może jakieś ostatnie badania

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 16:13   #3328
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Domii, kartę ciąży weź i może jakieś ostatnie badania
Karta ciąży obowiązkowo też ją zawsze w torebce noszę
Stary 2013-07-31, 16:15   #3329
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Karta ciąży obowiązkowo też ją zawsze w torebce noszę
tak w razie co przypomniałam, żebyś nie zapomniała

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 16:18   #3330
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
tak w razie co przypomniałam, żebyś nie zapomniała
Myślę że mój TŻ by mi o tym przypomniał bo przewrażliwiony jest
Już mi zapowiedział że po górach raczej nie pochodzę, nie chodzi mi o wspinaczki bo to wiadome że odpada ale chociażby dłuższe spacerki. Powiedział mi że krótki spacer ok a jak trzeba będzie iść gdzieś dalej to on mnie tam zawiezie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości