|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Moja ginekolog ma naprawdę bardzo dobre opinie na internecie piszą bardzo pozytywnie i jak idę na wizytę to wszystkie pacjentki w kolejce są zadowolone To już taki typ ludzi wścipskie babska muszą skrytykować bo same są niezadowolone. |
|
|
|
|
#3632 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szukając spacerówki zwróciłam uwagę też na ten. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się nie śpieszy w ogóle. Mam jeszcze tyle do zrobienia przed urodzeniem się dziecka że tego czasu może nawet zabraknąć. Poza tym ten czas sam na sam z mężem też ma swoje plusy i chcę to na maksa wykorzystać ![]() Cytat:
pewnie Tż się cieszy---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
|
|
#3633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę Wam upałów w Polsce, tutaj pogoda beznadziejna :/ |
|
|
|
|
#3634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
Cytat:
oj ja tez ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zawsze wszystko może się zdarzyć, wystarczy chwila, nie dopatrzenie. Więc nic na siłę, co innego jakbys czuła sie na wizytach zbyta czy coś U nas chłodno, wieje wiaterek ![]() i gratuluję wizyt i badań
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
czasami mam wrażenie że skoro u niej coś się dzieje to koniecznie musi coś namieszać u mnie ... i chociażby na siłę zmusić do zmiany lekarza albo chociaż nastraszyć ... tylko nie rozumiem jak może takie rzeczy mówić ciężarna do ciężarnej...
|
|
#3636 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko nie potrzebny stres. i tyle
|
#3637 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
albo Ci później wypominać, że Cię uratowała
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
mnie to najbardziej denerwuje to jej przekonywanie mnie ze robie źle zostając z tą lekarką... bo to że ona się żali to rozumiem ma problem to chętnie wysłucham ale kuźwa niech przestanie mi opowiadać te durne historyjki... ale nie będę na tym nerwów tracić idę powoli obiad szykować bo TŻ powinien zaraz z pracy wrócić
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-07-31 o 17:05 |
|
|
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałabym zobaczyć jego minę na widok Twojego płaczu ![]() Mi też hormony dają popalić
|
|
#3641 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3642 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
mnie niesamowicie irytują ludzie, którzy w jakikolwiek sposób komentują moją ciążę itd. Np Teściowa, która bardzo chciała wnuczkę i jest wielce rozżalona, że ma być chłopiec. Albo koleżanka, która za każdym razem mówi- jaki ten Twój brzuszek jest malutki! w ogóle go nie widać! Albo Mama, która twierdzi, że ona ciążę przechodziła zupełnie bezproblemowo, więc ja też powinnam, więc co to za numery, że leżę??? Rany, jaki człowiek się robi nadwrażliwy! A miewacie czasem okresy zwątpienia, niechęci, pomimo wielkiej radości z ciąży na codzień? Mnie pierwszy raz dopadło to wczoraj: że już nic nie będzie takie jak dawnej...
|
|
#3643 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie milion razy lepiej ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Ja się bardzo irytuję takim gadaniem jak osoba nie była w ciąży a mi mówi co będę potrzebować albo jak się powinnam czuć że ciąża to nie choroba. Dobra bo już się zaczynam denerwować
|
|
|
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przypadku położników jest jeszcze trudniej, bo jak już w grę wchodzi dziecko to kobiety zachowują się jak lwice. choćby w nieszczęściu nie było winy lekarza to bardzo często kobiety w rozpaczy twierdzą, że "gdyby zrobił to czy tamto to na pewno ciążę udałoby się uratować". prawda jest taka, że lekarz to tylko człowiek, niestety. sprawę dodatkowo utrudnia fakt, że medycynę się praktykuje na różnych organizmach które zupełnie różnie reagują np na leki albo na choroby. (oczywiście konowały też się zdarzają, ale mowa tu o normalnych lekarzach, którym zdarzają się słabe opinie) najważniejsze jest, żebyś Ty czuła się bezpiecznie u Twojej gin
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie za bardzo wiem jak się lekarz ma dopatrzeć problemów szklanej kuli nie ma a problemy mogą pojawić się w każdym momencie prawidłowej ciąży. Oczywiście zależy jakie.nie słuchaj koleżanki - jak masz do lekarza zaufanie to jest ok
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś rano opisałam na innym wątku historię mojego poranka:Jadę właśnie do pracy, ponad godzinę za późno a dlaczego tak późno? Bo od rana było mi smutno a o 8.05 jak już miałam wychodzić z domu po prostu wybuchłam płaczem Dlaczego? myślałam, że tż specjalnie zrobił kanapki do pracy tylko dla siebie. czyli że mnie i dziecko ma gdzieś. i o nas nie dba... O 8.45 zadzwonił, że przeprasza żebym nie szukała kanapek bo przez pomyłkę je zabrał i o której może mi przywieźć do pracy.moja twarz po 40min beku i zawodzenia była cała czerwona, oczy jak u królika, nos jak truskawa ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- hehe,. tak mi się ta historia też przypomniała jak u klienta na spotkaniu pod stołem przeglądałam wizaż a tam Magnusia się wyżywała za klawiaturę
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja nie znoszę takich sytuacji. Generalnie zawsze wszystkim mówię, ze to moje flaki i moja sprawa kogo tam trzymam i co z nim zrobię ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
no wyjątkowo paskudna i niechętna do współpracy była- dostała kilka bluzgów i ma czas do jutra do przemyślenia swoje zachowanie
|
|
|
#3648 |
|
Zakorzenienie
|
Mała każda ciążą jest inna,i każda kobieta przechodzi ją inaczej. Też tysiąc razy słyszałam że ciążą to nie choroba,ale chcąc mieć dziewczyny Leżałam. Wiele rzeczy też się zmieni. Bez dołów bo maluszek też czuje.
Kluska dobrze powiedziane- lekarze też ludzie.
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
gotuję zupę ogórkową
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
Ja z wpisem na 1 stronie płci wolę poczekać przynajmniej do połówkowego
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3651 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiadomo, komentować każdy potrafi ale zrozumienia to nie znajdziesz. Nie wiem, czy ludzi boli to, że jestem w domu i dostaję wypłatę? No bo o co innego może chodzić Też ostatnio zwątpiłam w przyszłość... że już tak nie będzie jak kiedyś. Znajomi męża10 sierpnia jadą do Chorwacji, mieliśmy jechać z nimi ale ze względu na maleństwo i te moje problemy trzeba było odmówić. Wtedy zrobiło mi się naprawde przykro, bo jednak wyjazd planowany od zeszłych wakacji. Dużo mnie omija i jak zaczyna znów boleć brzuch i to wszystko jest tak niepewne to po prostu płacze. Ogólnie to ja tu jestem sama (pomijająć teściów - 2 km i rodziców - 10 km) tzn nie mam tu przyjaciół swoich. Studiowałam na śląsku (w Zabrzu) i tam wszyscy znajomi zostali. Tu nie mam się komu wyżalić, pogadać, pozwierzać się... no a wiadomo mamie (choć najukochańszej na świecie) nie wszystko się mówi. Miałam, tzn myślałam, że mam zaufaną osobę właśnie tu, ale przed moim ślubem wywinęła mi taki numer, że miałam nerwicę i jak sobie teraz o tym pomyśle to mną trzęsie ![]() Myślę, że brak rówieśników + długo pracujący mąż + ciągły niepokój o ciążę coraz gorzej odbija się na mojej psychice. Dlatego też chciałabym już zimę A tak jeszcze na dobitkę dodam, że mama miała dać mi małego kociaka (w domu rodzinnym kotka powiła) żebym sama w mieszkaniu nie siedziała i w dniu kiedy mieliśmy go zabrać coś go porwało (podejrzewam, że lis) Edytowane przez Negrid Czas edycji: 2013-07-31 o 18:24 |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Raczkowanie
|
ja przyrządzam krewetki
chodziły za mną od tygodnia---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
tak mówią lekarze
|
|
|
|
|
#3654 |
|
Rozeznanie
|
Negrid, to mamy podobna sytuacje...tzn my z tz przeprowadzilismy sie do domu na wsi, no i... Tz jest cholernie za dobrym sasiedztwem, bardzo lubi duzo gadac szczegolnie z rowiesnikami, kolegami itp. Niestety chociaz w miejscowosci ktorej mieszkamy mimo tego ze jest 3 chlopakow w jego mniej wiecej wieku to nie da sie zakumplowac, zwyczajnie jak pojdzie do ktoregos to oczy stawia i pyta sie po co przyszedl tzn w jakiej sprawie- nawet na mysl nie przyjdzie im ze np.przyszedl pogadac czy napic sie kawy. Ja usilnie tez probowalam zaprzyjaznic sie, a raczej zlapac kontakt z dziewczynami ktore sa w ok moim wieku, niestety tez lipa, jednej napisalam na nk pod pretekstem jakiejs sprawy ze przyjde to za tydzien wywalila mnie ze znajomych, a druga np -ani razu z nia gadalam, raz powiedzialam jej czesc to oczy spuscila i nie odpowiedziala nic:/ naprawde czasem mnie dobija to ze mieszka sie wsrod takich ludzi... Ja bynajmniej jestem b.kolezenska i nikomu krzywdy nigdy nie zrobilamm... Mam kolezanki , jedna bardzo bliska z ktora studiuje, ale niestety mieszka zbyt daleko i odwiedziny granicza z cudem.
Pocieszam sie ze z dzidzia ok, zaraz rodzinka sie powiekszy aha no i mamy tez bardzo dobrego przyjaciela domu- kotkę Barbarę
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#3655 |
|
Raczkowanie
|
Negrid -> masz nas
![]() Lusso -> chciałabym w to wierzyć i chyba wierzę..Bella, Kluska -> dziękuję. Chyba pora na coś slodkiego, żeby tak nie smecic ![]() Zwalam na deszcz za oknem; i kolejny dzień bycia samą w domu
Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-07-31 o 18:49 |
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się gadaniem, pewnie jest tak jak mówisz, że zazdroszczą. I podejrzewam, że jak zaczniesz chodzić na spacery z wózkiem, to się okaże, że wokół jest sporo młodych, fajnych ludzi i na pewno się z kimś zaprzyjaźnisz ![]() A że Cię coś omija? Wszystkiego nie da rady mieć, Ty będziesz miała ukochane dzieciątko. I pewnie tam wcale nie będzie fajnie w tej Chorwacji
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
a czemu? to przesąd nie mający nic wspólnego z rzeczywistością. Przyjęło się (nie wiem czemu), że koty mają toksoplazmozę i można się zarazić- bzdura totalna bo:
- szybciej zarazimy się od surowego mięsa - jeśli mielibyśmy się zarazić od kota to trzeba by było zjeść kocią kupę no a chyba nikt nie gustuje w takich delicjach
|
|
#3658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zwracacie uwagę czy w produktach, które spożywacie znajduje się gluten?
"U kobiet cierpiących z powodu alergii na gluten czasem występują poronienie i zdarzają się martwe porody." (...) "Kobiety powinny wykonać te badania, jeśli po porodzie nastąpiła głęboka niedokrwistość lub jeśli mają długotrwałe problemy z zajściem w ciążę. Rzadziej spotykane schorzenia, które kwalifikują do wykonania testów na alergię glutenową to m. in.: niewydolność trzustki, zapalenie osierdzia, depresja, nerwice, łysienie plackowate." całość -> http://portal.abczdrowie.pl/alergia-na-gluten Teraz znowu mam schizę, bo na "śmieciowej" zapiekance z zamrazarki na ktora dostalam niepohamowaaanej ochoty jest napisane, że zawiera ten cały gluten sruten... :// ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Szybciej można zarazić się toxo po zjedzeniu źle umytej sałaty np. Albo czyszcząc kocią kuwetę nie myjąc po tym rąk i jedząc takimi rękami... Ja wychowuję się od małego wśród zwierząt m.in. kotów i teraz też posiadam kota domowego (persa). Całuje go i tulę jak dziecko i nic mi nie jest ![]() Mało tego chętnie przychodzi do mnie jak leżę i przytula się do mojego brzucha.
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czasem tylko boję się ogromu zmian, jakie czekają nas w życiu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

.Dzisiaj pobrano mi krew do ponownego badania,prosze o kciuki,zeby okazalo sie,ze niedawno przeszlam,a nie,ze mam teraz 
)

szklanej kuli nie ma a problemy mogą pojawić się w każdym momencie prawidłowej ciąży. Oczywiście zależy jakie.
a dlaczego tak późno? Bo od rana było mi smutno a o 8.05 jak już miałam wychodzić z domu po prostu wybuchłam płaczem