Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 17:14   #3391
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Zdrzemnęłam się i co ja teraz będę w nocy robić...
.....ja wiem co ja bym mogła robić
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:15   #3392
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
no to mnie pocieszyłaś jakoś na razie nie czuje żeby macica mi twardniała.. może leki robią swoje poza tym... leeeeeeeeże praktycznie cały dzień :/ i w łeb dostaje i jak sobie pomyślę że może to trwać dłużej to już mnie głowa boli.. ale najważniejsze żeby Synuś urodził się cały i zdrowy i terminowo Pozdrawiam i dziękuję za post.. jak widzisz temat rzadko spotykany
chyba taka już nasza uroda ale za to jak się zacznie szyjka rozwierać przy porodzie to szybko pójdzie
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:16   #3393
Gleniusia
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny! Od rana próbuję nadrobić, ale przy Karince to cieżko może jak pójdzie spać to coś podczytam, albo jak mąż ją będzie kąpał...

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni i trymestrów!

Trele piękne drzewko! my się przymierzamy do kupna naklejek do dziecięcego pokoiku, z tym że mamy farbę lateksową i nie wiem, czy się nie poodklejają? Ma któraś z tym doświadczenie może?

Rybko to ja poproszę nieśmiało o dopisanie na pierwszej stronie Dominika, OM 16.02.2013, TP 23.12.2013 (w ogóle termin z OM mi wychodzi miesiąc przed tym z usg, miałam zawsze takie nieregularne i długie cykle... w pierwszej ciąży tak samo był miesiąc różnicy w terminach

pisałyście o bólu porodowym... ja dzięki Bogu pierwszy poród miałam całkiem w porządku, co prawda skurcze od północy już, ale znośne - skakałam sobie w domu na piłce, trochę czytałam, trochę drzemałam... koło południa jeszcze chciałam iść z mężem do lasu na spacer, ale już mnie zaczęło zginać w pół i skurcze co 5 minut więc pojechaliśmy do szpitala rozwarcie miałam już spore, po 15 byłam na porodówce a o 18 urodziłam na dwóch partych skurczach także naprawdę nie ma się co bać, wiadomo każdy poród inny ale nie nastawiajmy się na najgorsze, tylko że u nas będzie lekko
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:19   #3394
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja zniknęłam wcześniej nagle, ale poszłam robić obiad a później szybka decyzja że jadę z mężem do Krakowa, bo jechał do hurtowni, to się z nim zabrałam i wstąpiliśmy do jednego dzieciowego sklepu bo szukamy grubszego kocyka, bo mam same cienkie ale kurcze nigdzie nie mogę znaleźć, w tym sklepie był jeden za 84 złote, kurde no bez przesady
Też potrzebuję gruby fajny kocyk i nic nie mogę znaleźć. Jak jest to jakiś akrylowy brzydki z wieśniackimi misiami
Jak coś kupisz to się pochwal!
Nawet allegro przetrzepałam i nic mi nie wpadło w oko. Z cienkich to jest wybór, ale z grubych nie ma nic...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:21   #3395
NEWTREND
Rozeznanie

A ja właśnie zajarzyłam że u mnie 22 tydzień się zaczął.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:28   #3396
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
O jaaa jakie ceny samego odstępnego, przy takich opłatach to byśmy tylko na nie zarabiali i na jedzenie by nam nawet nie zostało
W Krakowie ceny straszne Szczerze, to mieszkanie 2pokojowe, 37-40m2 to wydatek ok.2tys. Nam na szczęście i cudem udało się znaleźć 80m2 [ze skosami to ponad 100 ] w pięknej okolicy, nowiutkie, wykończone pięknie, za 1100 + 300 czynszu + media. Więc jak na Kraków taniocha
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:31   #3397
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
O jaaa jakie ceny samego odstępnego, przy takich opłatach to byśmy tylko na nie zarabiali i na jedzenie by nam nawet nie zostało
ja nawet na same odstępne bym nie zarobiła nie mówiąc o życiu...
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Też uważam że to głupota, bo dziecku naprawdę nic się nie stanie
Ja się wymądrzam a odrost na pół głowy mam ale to z lenistwa, poza tym zapuszczam go i pomaluję dopiero przed ślubem
ja też mam odrost na pół głowy, ale nie farbuje celowo- ciąża pomogla mi w tym próbuje odbudować moje włosy

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
ja tez tak chce!
U nas 45 m2 to juz duzo drozej, ja podeje cene za 38-40 m kw dwupokojowego...
To tak samo u mnie rosnie i rośnie pięknie oby tak dale;j...

A brzuszek tez mi sie stawia i lezalam kilka razy na to w szpitalu, trzeba sie oszczedzac- ciaza lubi lezenie a bedzie dobrze
ja wynajmowałam dwa lata temu kawalerke 39,48 m kw za 900 zł z czynszem odstępnym i wodą.

Cytat:
Jest smaczne i szybkie w przygotowaniu fajna alternatywa zamiast schabowego czy mielonego
albo na piątkowy obiad jka ktoś pości ja często robię bo u mnie wszyscy się lubują w tym daniu

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
.....ja wiem co ja bym mogła robić
a ja niestety nie właśnie mam taaaaaki twardy brzuch, ale dziwne, aż tak wysoko na brzuchu też.. to nomalne? wcześniej mnie tak na dłoń od pępka twardnial a teraz prawie pod cycki- PRAWIE.
Stary 2013-07-31, 17:31   #3398
kyte
Wtajemniczenie

Spadam na ploteczki
Stary 2013-07-31, 17:32   #3399
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Też potrzebuję gruby fajny kocyk i nic nie mogę znaleźć. Jak jest to jakiś akrylowy brzydki z wieśniackimi misiami
Jak coś kupisz to się pochwal!
Nawet allegro przetrzepałam i nic mi nie wpadło w oko. Z cienkich to jest wybór, ale z grubych nie ma nic...
http://www.byshop.pl/pl/p/La-Millou-...Anna-Mucha/251 a ten?
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
gartuluje
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:33   #3400
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

a ja niestety nie właśnie mam taaaaaki twardy brzuch, ale dziwne, aż tak wysoko na brzuchu też.. to nomalne? wcześniej mnie tak na dłoń od pępka twardnial a teraz prawie pod cycki- PRAWIE.
no ja też tak mam i się boję dlatego napisałam co ja bym robiła A jestem..
Stary 2013-07-31, 17:34   #3401
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
ja nawet na same odstępne bym nie zarobiła nie mówiąc o życiu...

ja też mam odrost na pół głowy, ale nie farbuje celowo- ciąża pomogla mi w tym próbuje odbudować moje włosy

ja wynajmowałam dwa lata temu kawalerke 39,48 m kw za 900 zł z czynszem odstępnym i wodą.

albo na piątkowy obiad jka ktoś pości ja często robię bo u mnie wszyscy się lubują w tym daniu

Dlatego tez boje sie o finanse...

Ja pierwszy raz slysze o kotlecikach z jajka musze wyprobowac!
A co do wlosow polecam olejek arganowy nie wiem czy faktycznie odbudowuje, ale wlosy po nim pieknie lsnia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 17:38   #3402
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Jestem po wizycie u pielęgniarki w poradni diabetologicznej.
Dostałam aparat do mierzenia cukru - mam zrobić pomiary 5 razy dziennie przez dwa dni a w poniedziałek mam wizyte u lekarza, który powie co dalej.
Ogólnie taka poradnia,że byłam w szoku. Wszystko nowe, żadnych kolejek, wszystkie wizyty na numerek.

Szukałam wczoraj sukienki na wesele, na które idziemy 7.09. Wszystko jakieś takie byle jakie. Coś czuje że będzie ciężko na tą moją wage słoniową znaleźć.
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:38   #3403
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
kocyk świetny ale cena... mmmmakabryczna :P
Stary 2013-07-31, 17:43   #3404
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
kocyk jest śliczny ale cena zwala z nóg przynajmniej mnie, nie mam zarobków które by mi pozwoliły na taki koszt, to dla mnie dzisiaj 84 zł wydawało się wygórowaną ceną

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:44   #3405
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
kocyk świetny ale cena... mmmmakabryczna :P
dokładnie

Jak któraś się natknie na jakiś fajny kocyk, w dobrej cenie- dajcie znać
Stary 2013-07-31, 17:45   #3406
anka_85
Zakorzenienie

omg, koc od ANNY MUCHY już kiedyś je widziałam i nie dałabym jej zarobić nawet jednego grosza/penny. jak ja jej nienawidze

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:49   #3407
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ostatnio obejrzałam swoje murzyńskie suty i na prawym mam takie białe kropeczki, ja wiem może jest ich z 5 i to ułożone są w takim "kółeczku" i teraz mnie zastanawia co to jest TŻ twierdzi że może to jakieś czopki z mleka mi się porobiły i będą się udrażniać i mleko zacznie mi lecieć
Nie wolno tego wyciskac.To gruczoly wytwarzajace substancje natluszczajace. Moj lekarz kategorycznie zabronil.

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio ogladam sobie sutki, lineczka masz racje nazywając je murzyńskimi, i są taki dziwne pomojająć że duże to takie grudkowate, i czasami mam wrażenie że są lepkie, ale nic na nich nie ma, i czasami musze wydrapać z nich coś, chyba brud w sumie to nie wiem co to, osadza się tam coś.

A wogóle to będziecie smarować sutki tymi specjalnymi maściami co do karmienia przygotowują?
Zamiast masci polecam chlodne i zimne prysznice.
Cytat:
Tak trzymaj ! Trzeba stawiać na swoim, a co ! Tak to faceci robili by co by się im podobało a nas by uwięzili w domu, tak jakby ciąża była wielką chorobą
Tutaj jakoś nikt specjalnie się nie interesuje że nie mam co zjeść albo że JESZCZE nie jadłam. W ogóle nie interesują się tym jak się czuję itd.
Nie obraz sie Domii, ale czasem odnosze wrazenie, ze nie calkiem odcielas pepowine. Dorosla jestes prawda?Do tego niedlugo sama bedziesz matka.No chyba nie sadzisz ze mama ma obowiazek latac kolo ciebie i cie karmic, tylko dlatego ze jestes w ciazy?Jasne,ze byloby to mile, ale halo, ciaza to nie choroba. Fakt, powinna zrozumiec, ze sie chcesz polozyc na chwile, nie wymagac bys cos zrobila od razu, ale przeciez ugotowanie obiadu nie jest jakas ciezka praca fizyczna. Pociesze cie, ze ja swojej placilam za mieszkanie kilkaset zl, a rozliczala mnie z wody i pradu, wylaczala komputer przy pisaniu pracy mgr (zamieszkalam powtornie na 3 miesiace u nich,po rozstaniu z ex) jak w nocy wstalam glodna, i wzielam sobie kartofla z lodowki, to zrobila mi awanture, ze az tyle jej nie place by ja objadac. Chowali soki,cukierki do swoich pokoi i jedli po kryjomu.Wiec mozna miec gorzej
Cytat:
Napisane przez tunieczka Pokaż wiadomość

Lineczka jak ja doskonale Cię rozumiem, bo właśnie mój Tż spędza samotnie wakacje, które miały być "nasze", a ja siedze sama w domu ;( Niestety mi lekarz zabronił jechać, a to też nasza rocznica ślubu....chyba nie musze dodawać że całą przeryczałam No i na pocieszenie dodam, że spotkania z koleżankami pomagają na krótko, ja wczoraj ze swoją przegadałam cały wieczór, a dziś znowu sama.

--
Wspolczuje,moj by nie pojechal.Ale pokaz mu moze, ze to ze jestes sama, to nie znaczy ze siedzisz i kisisz sie w domu?Znajdz sobie ciekawe zajecia, umow sie ze starymi przyjaciolmi plci meskiej niech go zazdrosc wezmie.

Ale mam dzis dzien.Posprzatalam chalupe,lazienki, kurze i odkurzylam. Zrobilam pranie, zakupy i obiad i na wiecej nie mam dzis sily. Dobrze, ze syn od 20 minut bawi sie sam na gorze, czego do tej pory nie robil, bo nie mam sily nawet na zabawe z nim. Ziewam i chce mi sie spac
Te kotleciki z jajek wygladaja apetycznie.Macie jakies pomysly na szybki,jednogarnkowy obiad?Mi sie wena ostatnio skonczyla i przez to cieplo wogole nie chce jesc.A jak nie chce sie jesc to i gotowac mi sie nie chce a tu dwoch mezczyzn w domu.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 17:52   #3408
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego tez boje sie o finanse...

Ja pierwszy raz slysze o kotlecikach z jajka musze wyprobowac!
A co do wlosow polecam olejek arganowy nie wiem czy faktycznie odbudowuje, ale wlosy po nim pieknie lsnia
no a Twój tż normalnie pracuje nie? stałą ma prace? bo jak tak i w miare ok zarobi to już połowa problemu odpada. ;d
olejku używam już długo.. troche pomaga no troche bardziej niż troche.
Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Dostałam aparat do mierzenia cukru - mam zrobić pomiary 5 razy dziennie przez dwa dni a w poniedziałek mam wizyte u lekarza, który powie co dalej.
Ogólnie taka poradnia,że byłam w szoku. Wszystko nowe, żadnych kolejek, wszystkie wizyty na numerek.

Szukałam wczoraj sukienki na wesele, na które idziemy 7.09. Wszystko jakieś takie byle jakie. Coś czuje że będzie ciężko na tą moją wage słoniową znaleźć.
ooo , to fajnie że tak wypaśnie to mierz ładnie! też mam ten aparat
Co do sukienki- ja mam problem z każdym ciuchem teraz. Cycki jak balony, dupa jak u slonia... nogi jak baleron i tyle. Aż się komentować nie chce...
Stary 2013-07-31, 17:54   #3409
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Zobaczysz swojego TŻta to dostaniesz motorka w tyłku
Ja niby cały dzień mam lenia ale jak mam się spodziewać już TŻta to normalnie sił takich dostaje że szok
też tak mam!
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
za tygodnie
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
W Krakowie ceny straszne Szczerze, to mieszkanie 2pokojowe, 37-40m2 to wydatek ok.2tys. Nam na szczęście i cudem udało się znaleźć 80m2 [ze skosami to ponad 100 ] w pięknej okolicy, nowiutkie, wykończone pięknie, za 1100 + 300 czynszu + media. Więc jak na Kraków taniocha
o raju, jak dobrze że my za wynajem nie musimy płacić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-31, 17:59   #3410
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
kocyk jest śliczny ale cena zwala z nóg przynajmniej mnie, nie mam zarobków które by mi pozwoliły na taki koszt, to dla mnie dzisiaj 84 zł wydawało się wygórowaną ceną
Ceny nie zobaczylam ale kocyk
Cytat:
no a Twój tż normalnie pracuje nie? stałą ma prace? bo jak tak i w miare ok zarobi to już połowa problemu odpada. ;d
olejku używam już długo.. troche pomaga no troche bardziej niż troche.

ooo , to fajnie że tak wypaśnie to mierz ładnie! też mam ten aparat
Co do sukienki- ja mam problem z każdym ciuchem teraz. Cycki jak balony, dupa jak u slonia... nogi jak baleron i tyle. Aż się komentować nie chce...
TŻ zarabia ok 2500 zł czasami wiecej; ja mam wyplate 1700 macierzynski gdzie pewnie 1500 malo, ale trzeba bedzie sie wyrobic... Trudno, Lepiej razem w spokoju i troszke skromniej niz w luksusach a w chaosie taki nasz wybor
Stary 2013-07-31, 18:01   #3411
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ceny nie zobaczylam ale kocyk

TŻ zarabia ok 2500 zł czasami wiecej; ja mam wyplate 1700 macierzynski gdzie pewnie 1500 malo, ale trzeba bedzie sie wyrobic... Trudno, Lepiej razem w spokoju i troszke skromniej niz w luksusach a w chaosie taki nasz wybor
Kurde będziecie mieli jakieś 4000 albo i więcej i to jest mało??? Mało to jest 1500 a nie 4000. Sorki ale jak to czytam to mi się śmiać chce, bo naprawdę ludzie mają 1500 i są w stanie przeżyć i to nie całkiem najgorzej. Dobra nie będę rozszerzać tego tematu

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-07-31 o 18:03
Stary 2013-07-31, 18:03   #3412
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Kurde będziecie mieli jakieś 4000 albo i więcej i to jest mało??? Mało to jest 1500 a nie 4000
malo bo do tego dochodzi jeszcze jego dojazd do pracy ok 60 km dziennie
Stary 2013-07-31, 18:03   #3413
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
one są fajne, ale nie każdego stać na 2 stówy za kocyk żeby wydać
Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 18:04   #3414
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
W prawdzie jestem spakowana "po części" ale jadę teraz pakować TŻta bo jak sobie pomyślę że miałby się sam spakować i wziąć rzeczy które jemu się podobają to bym się wstydziła z nim wyjść Muszę wszystkiego dopilnować
W międzyczasie muszę go obciąć bo mi zarósł okropnie
Życzcie mi powodzenia i żeby mi się zachciało cokolwiek robić bo aktualnie nic mi się nie chce

życzę powodzenia ale pewno Tż już spakowany i obcięty jest

Cytat:
.

Chyba w poprzednim wątku wrzucałam przepis
Gotuje się jajka na twardo, ja na 5 dorosłych osób i młodszego brata gotuję 10 jajek. Potem trzeba to zmielić, dodać małą bułkę (wcześniej ją rozmoczyć w mleku) tez ją zmielić, następnie dodać surowe jajko lub dwa, można dosypać trochę bułki tartej, doprawić solą lub pieprzem, jak ktoś lubi to dodać szczypiorek, cebulę.
Potem robi się takie kulki albo inaczej można uformować, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Powinny wyglądać tak : https://www.google.pl/search?q=kotle...ml%3B700%3B467
Moje ukochane kotleciki uwielbiam ze szczypiorkiem, muszę mamę namówić żeby zrobić bo ona ich nie lubi

Cytat:

Kurcze dziwnie z tym mieszkaniem. Niby fajnie, że Wam pasuje i cena i miejsce i standard, ale co jesli się okaże za chwilę, że musicie się wyprowadzać? A dużo byście musieli tam kaski włożyć na jakieś odnowienie? Meble są czy musielibyście kupować? Inaczej bym na to patrzała gdyby dziecka nie było w drodze, ale tak to może być problem jak się okaże, że jest kupiec...

Zdrzemnęłam się i co ja teraz będę w nocy robić...
Szczerze to na upartego nic byśmy nie musieli tam robić, wchodzimy wstawiamy meble do pokoiku i do salonu i możemy mieszkać (mebli za bardzo nie mamy coś napewno by trzeba kupić a część bym wzięła od siebie z pokoju), kuchnia jest w zabudowie, w łazience brakowałoby nam tylko pralki, w mniejszym pokoju jest duża szafa zabudowana, no i plus za 1 piętro

Cytat:
dla mnie to i tak drogo, nie byłoby nas stać, ale u nas w mieście też są małe zarobki w porównaniu do innych miast.
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 18:05   #3415
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
one są fajne, ale nie każdego stać na 2 stówy za kocyk żeby wydać

trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze!
DObrze, ze marzenia nie sa karalne

Nasturcja, faktycznie okazyjne Gdzie Ty takie wynalazłaś

Edytowane przez budowniczka
Czas edycji: 2013-07-31 o 18:06
Stary 2013-07-31, 18:07   #3416
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
4000 tysiące to wcale nie jest mało mój TŻ też tyle dojeżdża do pracy- pociągiem i musi kupić i bilet miesięczny i kartę miejską i uwierz mi że da się utrzymać za taką kwotę

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-31, 18:07   #3417
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Jejku, chciałabym tyle mieć

A nam się okazało, ze TŻ nie dostanie w tym roku awansu, więc kwota naszych dochodów będzie mniejsza niz oczekiwana... Oby mrozów nie było zimą, bo nas ogrzewanie zabije finansowo.

Edit: oferta mieszkania na gum.tree Polowaliśmy i upolowaliśmy

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-07-31 o 18:08
Stary 2013-07-31, 18:08   #3418
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
4000 tysiące to wcale nie jest mało mój TŻ też tyle dojeżdża do pracy- pociągiem i musi kupić i bilet miesięczny i kartę miejską i uwierz mi że da się utrzymać za taką kwotę
Wiem ze da dlatego wynajmujemy mieszkanie bedzie skromnie ale wykonalnie... u nas nie ma pocigow ani dobrej komunikacji dlatego dojezdza sdamochodem
Stary 2013-07-31, 18:08   #3419
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jak pisałam nie chcę tego tematu rozszerzać, sama do połowy lipca dojeżdżałam do pracy codziennie w jedną stronę 30 km czyli łącznie jak łatwo policzyć 60 km dziennie, samochodem więc nie tani koszt, ąż na bezrobociu więc pieniądze z tego żadne, ja najniższa średnia krajowa. Ale każdy ma inne priorytety, inne wydatki i inaczej gospodaruje pieniędzmi

Stary 2013-07-31, 18:09   #3420
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku, chciałabym tyle mieć

A nam się okazało, ze TŻ nie dostanie w tym roku awansu, więc kwota naszych dochodów będzie mniejsza niz oczekiwana... Oby mrozów nie było zimą, bo nas ogrzewanie zabije finansowo.
ehh zawsze pod górkę

ja jeżeli dobrze pójdzie do dostanę macierzyński to nie będzie z naszymi finasami źle

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości