|
|
#3781 | ||
|
na przekór do celu
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
wcześniej na ślubie jak o 16:00 chyba nie byłam. a "gorzko" najczęściej wołają goście, wodzirej tylko raz na samym początku![]() spoko, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia po prostu ![]() naczytałam się o tym dużo, o zachwytach nad tym i o niezadowolonych osobach ze swojego miejsca, TŻ jest zdecydowanie przeciwny, ja jestem pół na pół i myślę, że lepszym rozwiązaniem jest przypisanie gości do stolików, a nie do konkretnych miejsc * ale to moje zdanie![]() *przy założeniu, że na sali są mniejsze stoliki, a nie jeden czy dwa podłużne ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
To, że nie będziesz mieć kilku rzeczy to znaczy, że nie można opowiadać o imprezie? Przestań Zresztą w porównaniu do planów dziewczyn u mnie też wielu rzeczy nie będzie
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież zostałabym zlinczowana przez Was gdybym relacji nie zdała Nawet jej tytuł już mam
|
|
#3783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest picie przy robieniu bramy u młodej, u Was też jest brama? ślub chciałabym mieć tak 14-15, pewnie stanie na 15 taniec tak samo po obiedzie. Nie spotkałam się z zabawami przed oczepinami ale na niewielu weselach byłam, a na swoim chciałabym, żeby zabawy były cały czas tzn no nie tylko po północy![]() Cytat:
Cytat:
hahaha! do bani ![]() ja za usadzaniem jestem zdecydowanie na TAK, najlepiej wiem, z kim usadzić znajomych, a nie żeby potem wpadli wszyscy i zamiast się zachowywać to będą lecieć z jezorami na wierzchu żeby dobre miejsce zajać haha nie no smieje, ale usadzenie dobra sprawa organizacyjna. tym bardziej ze tez planuje miec okragle stoliki![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3784 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie raczej robi się bramy, ale niczego przy tym się nie organizuje, ot, panna młoda i kto się nawinie (najczęściej rodzice i rodzeństwo) ozdabiają jakoś bramę, trwa to jak najkrócej, bo są ważniejsze kwestie na głowie ![]() o piciu przy tym dowiedziałam się z tego wątku
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest cos na takiej zasadzie jak w zalaczniku tylko u nas bardziej na bogato bo caly piatek sasiedzi i koledzy robią takie duze serce albo domek z iglakow na wysokosc 5-6 m ![]() i wtedy w piatek wala w gaz wzniejsze kwestie u nas wlasnie maja mlodzi a brame to robia goscie albo i nawet koledzy niezaproszeni;p
Edytowane przez Beezee Czas edycji: 2013-07-31 o 18:35 |
|
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-autem jedziemy sami-pertraktuję żebym to ja prowadziła ale TŻ się stawia -brak welonu i innych tym podobnych -brak błogosławieństwa no ewentualnie dopuszczam coś na kształt tego ale bez religijnych bzdur(pisząc bzdura pisze ze swojego punktu widzenia-dla mnie to bzdury) -brak oczepin -baaaardzo ograniczone zabawy i to po ostrej selekcji -nie do końca tradycyjne menu - zero polterów -zero ozdabiania klatek i innych takich -usilne zrobienie wszystkiego co w mojej mocy aby uniknąć bram(nie przewiduję bo u mnie na osiedlu mało z kim rozmawiam a ci z którymi już rozmawiam to nie wiedzą że biorę ślub) - na toast na wejściu szampan ![]() Z tradycji takich typowych to będzie pierwszy taniec i tort no i suknia ślubna ale z kolorem i to na sukni i to w butach To tyle na chwilę obecną co pamiętam ![]() Edit: no i żadnych wykupin, żadnego wychodzenia z osobnych domów
Człowiek jeśli zamierza żyć bez życia i kochać bez miłości, jest szaleńcem. Edytowane przez pejlin Czas edycji: 2013-07-31 o 18:37 |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale autka żadnego raczej nie wypożyczamy. Pogrubionego nie rozumiem o co chodzi ani co to polter ja nie wiem czy będę miała welon
|
|
|
#3788 |
|
Wtajemniczenie
|
My jedziemy sami naszym własnym autem, co do twoich wątpliwości to u was się bramy ozdabia przy domach a u nas klatki schodowe u młodej i młodego , a polter to tłuczenie szkła młodym na szczęście na dzień przed weselem-okazja do popijawy
|
#3789 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() szczerze mówiąc, to Twoje plany w dużej mierze pokrywają się z moimi, więc czy ja wiem, że takie wszystko inne będziesz mieć no chyba, że ja też "odstaję od normy" a sobie z tego sprawy nie zdaję
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
My też planujemy jechać sami, ale z prostego powodu - do malucha raczej nie zmieści się więcej osób
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę kurna! zamykają Was w klatce czy co?!w ogóle nie zakumałam
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tak dla przykładu moja babcia ostro zdziwiona że nie chcę żadnego welonu, toczka ani niczego, i że chcę kolorowe buty albo ze suknia będzie miała kolor , tak samo zdziwiona była na brak błogosławieństwa, oczepin, zabaw, dekorowania klatki itp
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli 4 maluchy zajechało pod kościół ![]() mi sie to nie podobało ale co kto lubi
|
|
|
#3794 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#3795 |
|
Zadomowienie
|
ja bede miec prawie wszystko, bo jestem tradycjonalistką:-D. Tort pewnie o północy, goscie o tym wiedzą, wiec jak co zawsze maja w zoladku przygotowane pusta przestrzen:P. Klatka bedzie ozdobiona na biało jednak (podoba mi sie ozdobienie, zwlaszcza ze moja jest odrapana i brudna - nie, umyc sie tego nie da a nie bede odmalowywac:P). Gdzies walne motyw kokardki na pewno
.A ja bym chciala do kosciola na piechotę, mamy 7minut. A na salę autem. Ale wiem, ze to nie wyjdzie bo znając mnie to na pewno bedziemy spoznieni xD. |
|
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3797 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#3798 |
|
Rozeznanie
|
to ja chyba jestem mega tradycjonalistka
Ale mnie się podoba, że jest brama, że młdy wykupuje młodą za wódkę, że się witają (młody pierwszy raz widzi suknię), błogosławieństwo- rodzice tam gadają sobie, dają krzyżyk do pocałowania i kropią wodą święconą, przy tym gra orkiestra to takie smutne że wszyscy płaczą ![]() , wychodzimy z domu, jedziemy do kościoła, później na weselu to witanie chlebem i solą ( co wybierasz? chleb, sól i pana młodego żeby pracował na niego ), w jednym kieliszku woda, w drugim wódka, rzucanie kieliszkiem, przenoszenie przez próg, szampan, toast, obiad, pierwszy taniec, dzikie tańce,podziękowanie dla rodziców, dzikie tańce, tort o północy (tak około), oczepiny, zabawy dla gości no i takie tam. Zobaczymy na co teściowie się zgodzą i TŻ ![]() ![]() ![]()
|
#3799 | |
|
Zakorzenienie
|
chyba zryty
nie zaskoczył mi trybik![]() Cytat:
jakbym szła od tż też mielibyśmy 7 min, ode mnie 3,5 km , troche nie chce się z buta iść
|
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po prostu nie specjalnie e zabawy i te inne, poza tym osobne wychodzenie z domu byłoby dziwne bo mieszkamy we wspólnym własnym mieszkaniu więc sztuczne by to było(już dawno nie studenci ta na marginesie ) No i przygotowywać też będziemy się w naszym mieszkaniu ![]() Aaaa i złamaniem innej tradycji będzie szukanie sukni bo zamierzam jej szukać razem z TŻ
|
|
#3801 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak Wy macie ślub tam gdzie mieszkacie, to jasne, że od siebie wychodzicie bo bez sensu inaczej
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż ktoś miał tam pomysł żeby pojechał do siebie do domu dzień wcześniej i przyjechał po mnie...ale to by był osztuczne. Od kilku lat mamy własny mieszkanie i etraz mieibyśmy takie szopki odstawiać...Komicznie by to wyglądało
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3805 |
|
na przekór do celu
|
Na wątku o faux pas młodych kilka dni temu była poruszana ta kwestia i ktoś to wytłumaczył, że w tradycji chodzi o to, że oddzielnie się wychodzi, bo nie jest się małżeństwem, a powrót jest razem, bo już się tym małżeństwem jest.
Nie mówię, że tak uważam, w zasadzie cytuję słowa kogoś
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja będę wychodzić od moich rodziców tam gdzie mieszkałam, a tż z domu gdzie mieszkamy teraz razem
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i szopki odprawiać nie zamierzam, zresztą znacie dziewczyny mój pogląd Oboje z TŻ nigdy nie myśleliśmy o ślubie ale pewne wydarzenia sprawiły że "papierek się przydaje" dla nas w sensie duchowym czy mentalnym nie zmieni nic
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikomu nie bronię
Jeśli chodzi o błogosławieństwo to mnie się to kojarzy ze ślubem kościelnym dlatego nie chcę aby były "symbole religijne" Musze pomyśleć jak to ewentualnie inaczej ogarnąć żeby to było błogosławieństwo rodziców na "nową" starą drogę życia
|
#3810 | ||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
informacyjnie napisałam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

wcześniej na ślubie jak o 16:00 chyba nie byłam. a "gorzko" najczęściej wołają goście, wodzirej tylko raz na samym początku
dlatego pisze ze to tylko taka moja opinia 
u nas jest picie przy robieniu bramy u młodej, u Was też jest brama? ślub chciałabym mieć tak 14-15, pewnie stanie na 15
w między czasie przy stole przyśpiewki, róóóóóóżne, ja je uwielbiam !! (tylko jak jest "kto się w styczniu urodził" to nie lubię bo jak się jarnę, że styczeń i mam wstać i pić to już jest luty