Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 14:49   #2731
Agateczka*
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
tak, własnie o to mi chodzilo..
ja sprobowalam i jak na razie jest ok.. glownie rozchodzilo mi sie o cene bo pre ha kosztuje 12 euro a normalna 1ka chyba polowe tego..
czytalam gdzies ze niby jak pre ha pasuje to zeby nie zmieniac ale mysle ze nie zaszkodzi jej skoro dobrze na nie reaguje..
zauwazylam nawet ze wcina z jeszcze wiekszym smakiem

dobranoc!
No mój też zjadał ale dostał tej wysypki i nie dawałam ale dziwne jak bardzo się składem różni żeby aż tak nie podeszło. Ale dobrze że Ewcia zajada

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
-

DZiwczyny gdzies mi umknęło o tych gratisach z bobowity i hippa...Wystarczy sie zarejestrowac, czy cos jeszcze trzeba zrobic? Jak na razie przyszło mi z bebilonu:poradnik, sliniaczek i jednorazowa paczuszka mleka 2
mnie też z bebilonu i jeszcze mleko z bebiko na resztę czekam

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Witam

Muszę nieco ponadrabiać .
Megi dla Puszka
i ogromne dla Igorka za postępy...

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
tak tu pusto to pochwalę się że schudłam ważę 5kg mniej niż przed ciążą jeszcze do idealnej 3kg szkoda tylko ze tego na ciele nie widać
ja też cem a mi 7

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Wyniki Róży mam i niestety ma niedobór kreatyniny.
Czyli być może pochopnie kazano odstawić wit. D ze strachu przed zarastającym ciemieniem. Tylko teraz na wizytę muszę czekać albo iść na chama próbować poza kolejką
Oj oby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ważyliśmy się dziś i co się okazało - prawie 9kg, czy on kiedyś przystopuje?
No następna ze śmietaną w cycach czy co

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a jeszcze odnośnie wykończenia słoiczka marchewki. przy ostatniej łyżeczce Jakub kichnął. marchewka była wszędzie do tego pomagał sobie dziś palcami, do tej pory ma pomarańczowe paznokcie, nie mogłam doszorować w ogóle cały był pomarańczowy, marchewka była na powiekach, w nosie, na pieluszce, stopach, gdzie się dało. dobrze że leżaczek zabezpieczony tetrą bo pożyczony.
to musiał być fajny widok

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Hejka
Ja tak tylko się pochwalę dobrze ;prosi:
jestem na bieżąco ale nie mam kiedy pisać nawet nie miałam kiedy maila sprawdzić i dopiero dziś po otrzymanym sms weszłam na pocztę i o to co ujrzałam
Piękna Anielcia

Małpka no ten twój Karol to po prostu jest prze-agent i ma sporą publikę bo ja też się chwaliłam Tżtowi on normalnie tak przekręca dupkę że tylko patrzeć a będzie siadał

Hej laseczki
No więc wczoraj nie miałam prądu od 9-16 masakabra dziadygi a później to już nie wiem co ale wieczór był jakiś feralny młody padł niby o 21.20 ale się przebudził więc dałam cyca a ten tylko mnie pogryzł i tyle więc się wkurzyłam dałam smoka w dziuba ululałam na rękach przy czym on sobie mruczał i marudził ale padł ok. 22.30 albo dalej nie pamiętam. Ale toż to kosmici jacyś albo co bo jeszcze tak nie było. No ewentualnie upał ale był i upał i jakoś spał więc nie wiem.

A dziś byliśmy na kontroli bioderek i jest troszkę poprawa ale mamy jeszcze ćwiczyć i rutynowa kontrola we wrześniu. Także trzeba się przyłożyć by ładnie wszystko było. Skromnie proszę o kciuki przydadzą się.
No udałam się do sh i obkupiłam malucha w ciuszki już trochę na zapas i na teraz. I byłam też w Smyku kupiłam komplet 3 pajacy za 35zł i komplet body z dł. za 20 i tatuś kupił bodziaka kibicowego Polska
Ot taki dzień pełen wrażeń Ale synuś zniósł dzielnie mimo gorąca.
Idę luknąć na fb
Stary 2013-07-31, 15:33   #2732
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
teraz z kulturą - powiedzmy raz na dwa dni. Wcześniej trzy razy z rzędu kilka razy dziennie
no to dla Torresa, że tyle wytrzymał Mój maks. połowę.

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
No nic uciekam. Dzisiaj środa, weekend coraz bliżej!
Środa minie, tydzień zginie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Skromnie proszę o kciuki przydadzą się.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 15:59   #2733
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry

aaaaa ale sennie taka temp to może być, ciepło ale nie gorąco -dostaje moją rekomendacje

Malpka widzisz jaki Karol ma tu fan club - wrócicie znad morza to już pewnie będzie raczkował i nas to ominie - rób filmiki

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Mój też... muszę przeskakiwać strony bo mu się nudzi... a już 3 razy rozpłakał się zaraz po haha widać nie czytam tak jak Panika :PP muszę przyjść na korepetycje...

kwiatuszku podobnie jak Ptaszyko uważam, że nie ma co doszukiwać się czegoś tam gdzie tego nie ma !

A i jeszcze ten strój foliowy do gimnastyki.. ha ha - może i się człowiek więcej spoci, ale poza utratą wody efektu większego bym się nie spodziewała )
Stary 2013-07-31, 16:05   #2734
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

My po szczepieniach Krzyś zapłakał tylko przy zastrzyku, ale przytuliłam i szybko się uspokoił, moje dzielne Słoneczko

Waży 6750 gramów (75 centyl)
Ślicznie trzymał główkę u pani doktor I powiedziała, że takie ma ruchy, jakby już miał się przekręcać - no właśnie wczoraj zaczął I pytałam o to wyginanie w rogal - mam się nie przejmować, dziecko ma taki sposób na gimnastykę i jeśli to robi podczas aktywności, a nie np. przez sen, to wszystko jest ok.
za dzielnie zniesiona szczepionke
no i slicznie przybiera na wadze

no i za przkereta na brzuszek

Cytat:
zazdraszczam baaaardzo! u mnie nadal niezmiennie 4kg do zrzucenia.
klask i:

Byłam na wzycie u ginki, owu nadal nie mam, okresu tez nie, także Kacper jak na razie rodzenstwa miec nie bedzie;p a 5.09 zapisalam sie na nadżerke...
TYLKO -4 hihi ....
mowisz ze na razie NIE - szkoda, dalej mnie ciekawi ktora z nas 1wsza pojdzie na poczekanie, ja swoj starch w oczahc ju zprzezylam, wiec u mnie celibat zero Sexu haha

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Hej
Byliśmy dzisiaj na kontroli. Przez 4 tyg. Nikoś przybrał 540g, waży 5500. Jest w dolnej granicy normy, jeśli chodzi o przybieranie na wadze, dalej poniżej 3 centyla.
Dostaliśmy skierowanie na mocz i morfologię, na razie mogę dawać słoiczki, a po 4 miesiącu zacząć kaszkę.

ja też schudłam trochę, kilogramowo to nie wiem, ile, ale wchodzę w spodnie sprzed ciąży, a jeszcze niedawno nie wchodziłam i po nogach też widzę, że trochę chudsze.
za wage - po malutku az do skutku, moze taka jego uroda, zobac ysz raz dwa trzy osiem a z waga ruszy

i za zgubienie kg

Cytat:
No to zobaczcie to: http://allegro.pl/dres-odchudzajacy-...404558899.html na odchudzanie Do wchłaniania kremów chyba też będzie ok ;p
haha chyba se kupiem haha - ja mam taki balsam termo - kiedys sie wysarowalam to myslalam ze nie usiedze, tak mnie piec zaczelo

Cytat:
Fajny dzień dziś miałam. Bardzo fajny.
I dzieć mi dziś nie krzyczał na spacerze (czyli ma ewidentnie termostat wbudowany...). I kukurydza taka słodka i soczysta... ech
za nie placzliwy spacer

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Witam się znowu skończyliśmy 4 miesiące i ważymy 7300
i witamy

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość

A moja Mała ma od wczoraj nowy schemat żywieniowy, który jej się spodobał. Ufff.
Poza tym w końcu przkręciła się z pleców na brzuch. Uf! W łóżeczku tego dokonała, dumna z niej jestem. (; Szkoda tylko że było to o 3.00 w nocy, kiedy zasadniczo powinna spać a nie fikać
No nic uciekam. Dzisiaj środa, weekend coraz bliżej!
no wiesz fika bo fika - mi ost Emilian tez o 2 sie obudzil i do 3.30 zabawy i rozmowy haha

no nic ide czytac dalej - pozaznaczam i znowu pewnie po 3h odpisze

ale Milus ost czasu bardzo absorbujacy - no i po malu sie pakuje - tu jakies pranie i tym podobne

wiec wiecie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 18:00   #2735
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
proszę o kciuki przydadzą się.
jasne!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
haha widać nie czytam tak jak Panika :PP muszę przyjść na korepetycje...

a ja nie mam takich warunków 'trenerskich' i mój z srednim entuzjazmem podchodzi do obala także barterowo coś pomyślimy

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ale Milus ost czasu bardzo absorbujacy -
hehe rosnie nam nasza mlodziez

Info dla Krakowianek od jutra wyprzedaze w Empiku na Rynku. Do konca sierpnia trwaja... Nie bedzie juz Mega Stora

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 19:30   #2736
jolanT
Zadomowienie

hej hej!

u nas zimno i wieje..
nic mi się nie chce..
ale alee mogę odliczać dni do urlopu także dziś 10...

Cytat:
Hejka
jestem na bieżąco ale nie mam kiedy pisać nawet nie miałam kiedy maila sprawdzić i dopiero dziś po otrzymanym sms weszłam na pocztę i o to co ujrzałam
hej hej!
super zdjęcia i malutka jaka grzeczna, uśmiechnięta.. chyba sie podobało!
przypominam, że wrzucamy zdjęcia w klubie oczywiście jak ktoś chce to może i tutaj i w klubie i na fb.. ale główna idea była taka aby chronić prywatność naszych dzieciaczków

Cytat:
No mój też zjadał ale dostał tej wysypki i nie dawałam ale dziwne jak bardzo się składem różni żeby aż tak nie podeszło. Ale dobrze że Ewcia zajada

mnie też z bebilonu i jeszcze mleko z bebiko na resztę czekam

Megi dla Puszka
i ogromne dla Igorka za postępy...

ja też cem a mi 7

Oj oby wszystko było dobrze

No następna ze śmietaną w cycach czy co

to musiał być fajny widok

Piękna Anielcia

Małpka no ten twój Karol to po prostu jest prze-agent i ma sporą publikę bo ja też się chwaliłam Tżtowi on normalnie tak przekręca dupkę że tylko patrzeć a będzie siadał

Hej laseczki
No więc wczoraj nie miałam prądu od 9-16 masakabra dziadygi a później to już nie wiem co ale wieczór był jakiś feralny młody padł niby o 21.20 ale się przebudził więc dałam cyca a ten tylko mnie pogryzł i tyle więc się wkurzyłam dałam smoka w dziuba ululałam na rękach przy czym on sobie mruczał i marudził ale padł ok. 22.30 albo dalej nie pamiętam. Ale toż to kosmici jacyś albo co bo jeszcze tak nie było. No ewentualnie upał ale był i upał i jakoś spał więc nie wiem.

A dziś byliśmy na kontroli bioderek i jest troszkę poprawa ale mamy jeszcze ćwiczyć i rutynowa kontrola we wrześniu. Także trzeba się przyłożyć by ładnie wszystko było. Skromnie proszę o kciuki przydadzą się.
No udałam się do sh i obkupiłam malucha w ciuszki już trochę na zapas i na teraz. I byłam też w Smyku kupiłam komplet 3 pajacy za 35zł i komplet body z dł. za 20 i tatuś kupił bodziaka kibicowego Polska
Idę luknąć na fb
tą wysypkę od razu miał czy po jakimś czasie?
u nas póki co tylko kupa się zmieniła na bardziej wodnistą ale za to mniej śmierdzącą (przynajmniej na razie- nie padam przy sztachnięciu )
brawo za poprawę bioderek no i trzymam kciuki mocno mocno będzie dobrze!

ehh mi zostały 2 kg od wagi przed ciążą (z 19tu) ale ćwiczę brzuch bo nie mogę na niego patrzeć ;/

skąd macie taki piękne opaski
ja szukam na chrzciny ( w razie gdyby od teściowej okazała się za mała lub za duża lub po prostu nie gusta me )
no i szukałam szukałam i nic..
tak samo nie umiem znaleźc takich malych bucikow
no bo jak to na boso do kosciola? tzn w samych rajtuzach?

moje dziecię dziś bez apetytu.. tylko 2 butle 120ml reszta cyc!
w ogóle zauważyłam, że jakby piersi pełniejsze ( może dlatego, że moje dziecko zaczęło się budzić w nocy! częściej karmię =więcej mleka)

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 20:06   #2737
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Hej, my wczoraj byliśmy na szczepieniu na menigokokach. Mikuś waży już 7200. .

Cytat:
Hejka

Cytat:

Cytat:
TYLKO -4 hihi ....
mowisz ze na razie NIE - szkoda, dalej mnie ciekawi ktora z nas 1wsza pojdzie na poczekanie, ja swoj starch w oczahc ju zprzezylam, wiec u mnie celibat zero Sexu haha

a my mamy awarie laptopa wiatrak sie zepsuł i musze na starym dziadzie stacjonarnym raz lłapie neta raz nie
trzeba sie rozejrzeć na nowym lapkiem

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 20:32   #2738
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

tyle miałam do napisania i figę z makiem pamiętam skutki nadrabiania na telefonie

a Agateczka za bioderka

i jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy odnośnie wyginania się widać wszyscy tak mają

łeb mi trzaska, w mieszkaniu jak w piekle + wrzeszczący Lolek szkoda, że nie mam urządzenia do mierzenia hałasu, bo ten jego pisk ma chyba z milion decybeli a ostatnio tak się rozgadał (a raczej rozwrzeszczał i rozpiszczał), że buzia się nie zamyka. zawzięcie sprawdza siłę swojego głosu ale wreszcie padł (od 13:46 ani minutki snu)

idę spać a jutro uciekamy na wieś i nie wracam dopóki upały się nie skończą

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

przypomniało mi sie: Oliwka prześliczna jest Twoja Anielka strasznie fajne te zdjęcia
Stary 2013-07-31, 20:39   #2739
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a
] a co dziś z tym spaniem? oliwia obudziła sie o 6.00 tz dał jej mleko i usnęli . wiec ja na kawke do salonu , a oni wstali o 11.00 l
to pospali

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Hej, my wczoraj byliśmy na szczepieniu na menigokokach. Mikuś waży już 7200. ...

Cytat:
Hejka
ale cudne fotki

Cytat:
oś spał więc nie wiem.

Idę luknąć na fb
no własnie tak fajnie sobie już siada na bok tylko nie wie jak te ręce podciagnać

i kciuki oczywiście

Cytat:

Malpka widzisz jaki Karol ma tu fan club - wrócicie znad morza to już pewnie będzie raczkował i nas to ominie - rób filmiki

)
hehe bede robić
dzisiaj Karol stojąc na czworaka stanął na stopach tzn rękami sie opierał o ziemie ale zamiast na kolanach stanął na stopy poleciałam po aparat bo tak fajnie to wyglądało a ten nagle bum na nosa

Cytat:

a my mamy awarie laptopa wiatrak sie zepsuł i musze na starym dziadzie stacjonarnym raz lłapie neta raz nie
trzeba sie rozejrzeć na nowym lapkiem
sobie myślę co ma wiatrak(taki co w domu chłodzi) do laptopa a to chodzi o wiatrak w kompie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 21:00   #2740
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Hejka

piękne
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 21:04   #2741
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
dzisiaj Karol stojąc na czworaka stanął na stopach tzn rękami sie opierał o ziemie ale zamiast na kolanach stanął na stopy poleciałam po aparat bo tak fajnie to wyglądało a ten nagle bum na nosa
Filip ostatnio robi tak bez przerwy jak tylko jest na brzuchu albo podciąga nogi i jest na kolanach albo opiera się stopami prostuję nogi i podnosi tyłek. I tak podnosi się i opada i przemieszcza się do przodu fajnie to wygląda.
I pluje strasznie robi ciągle brrrr

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ale żeby nie było do miSZcza Karola mu daleko
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 21:15   #2742
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Filip ostatnio robi tak bez przerwy jak tylko jest na brzuchu albo podciąga nogi i jest na kolanach albo opiera się stopami prostuję nogi i podnosi tyłek. I tak podnosi się i opada i przemieszcza się do przodu fajnie to wygląda.
I pluje strasznie robi ciągle brrrr

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Ale żeby nie było do miSZcza Karola mu daleko
oj tam oj tam twój młodszy a widać że już zaczyna kombinować wiec lada moment
Stary 2013-07-31, 21:17   #2743
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
A i jeszcze ten strój foliowy do gimnastyki.. ha ha - może i się człowiek więcej spoci, ale poza utratą wody efektu większego bym się nie spodziewała )
No pewnie - ale wiele osób pewnie się było przekonanych, że tak "schudło"

Cytat:
oj ja też jestem bardzo, bardzo ciekawa Fajnie byłoby się z którąś z Was spotkać - ale za jakieś 4-5 lat.

Cytat:
wow, wymiata Twój Karol! Boski jest! Julka robiło tak samo w takim wieku? Bo że wcześnie chodzić zaczęła, to pamiętam.

Dziewczyny, są już większe wyprzedaże w Smyku, ale jeszcze mogli nie zdążyć zmienić cen. TŻ dziś kupował bodziaki i powiedział, że pani przy kasie mu zmieniła cenę z 35 na 25 - 5-ciopak bodziaków z długim rękawem.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 21:34   #2744
BYou
MBZ♥

Jolan ja kupiłam balerinki mięciutkie w hmie różowe i czarnez nexta też mamy białoniebieskie, brązowe z kwiatuszkami, i trochę nołnejmówwszystko miękkie

Agateczka

Córko, u nas w Smyku już w poniedziałek pani mi własnie przy kasie zmieniała cenyale zapomniałam napisać

Monicca, witam w klubie PlujekRoszpunka też podnosi kuperek jak leży na brzusiu i odpycha się stópkami ale jeszcze nie kuma, że ręce też muszą w tym uczestniczyć
Dziś widziałam się z koleżanką, której Synek jest tydzień młodszy i On tak się skubany Spryciarz próbuje dźwigać do siadanianie wiem czy to nie a sprawą poduszki na której leży i podciągniętego trochę spodu w gondolce Roszpunka leży na płasko

Dragusiu współczuję awarii

Moja Siostra znalazła dziś bardzo drogi telefon, wyłączony, sprawdziła kartę sim i poszła do salonu operatora, pan sprawdził do kogo należy i oddała go

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 21:40   #2745
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

wow, wymiata Twój Karol! Boski jest! Julka robiło tak samo w takim wieku? Bo że wcześnie chodzić zaczęła, to pamiętam.
w 4 pod koniec zaczeła raczkować w 5 siadła w 6 staneła w łózeczku i przy meblach
Aż sobie obejrzałam dawne fotki ale ta Julka była śmieszna jakie miny stroiła jeju aż sie wzruszyłam ze była taka malutka pysia

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
J

Moja Siostra znalazła dziś bardzo drogi telefon, wyłączony, sprawdziła kartę sim i poszła do salonu operatora, pan sprawdził do kogo należy i oddała go
dla siostry

moj w gondolce też na plasko bo zwykle tam na brzuchu lezy
Stary 2013-07-31, 22:12   #2746
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dziewczyny tak pisałyście ostatnio o gorączkach u maluchów po szczepieniach, ja ostatnio rozmawiałam z bratową i mówiła że jej mały pierwsze 2 przeszedł bezobjawowo natomiast po 3 miał po 40 stopni gorączki tak więc chyba najgorsze dopiero przed nami i ogólnie nie bratowa nie jest jedyną która po 3 szczepieniu takie gorączki przeżywała, choć ja ma nadzieję że nasze maluszki przejdą łagodniej albo i nawet bezobjawowo wszystkie szczepienia.

My dopiero 2 szczepienie mamy mieć w piątek.

Dziękuję w imieniu Anielki za pochlebstwa

BYou a jak/gdzie kupujesz ciuszki z nexta?
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 22:36   #2747
BYou
MBZ♥

Malpko
Roszpunki ulubioną pozycją w wózku jest leżenie na boczku

Oliwko, nawet nie strasz z tym szczepieniem
Ciuszki kupuje mi przyjaciółka w UK czasem coś na all kupuję.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-31, 22:37   #2748
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
jasne!

Cytat:
hej hej!
tą wysypkę od razu miał czy po jakimś czasie?
u nas póki co tylko kupa się zmieniła na bardziej wodnistą ale za to mniej śmierdzącą (przynajmniej na razie- nie padam przy sztachnięciu )
brawo za poprawę bioderek no i trzymam kciuki mocno mocno będzie dobrze!

w ogóle zauważyłam, że jakby piersi pełniejsze ( może dlatego, że moje dziecko zaczęło się budzić w nocy! częściej karmię =więcej mleka)
No nie po jednej butli tylko po kilku porcjach.

No mój też nie za chętnie je mm teraz przez ten upał i też woli cyca
no i też mi się wydaje że mleka więcej ale w nocy pobudka bez zmian.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
a Agateczka za bioderka

Cytat:

no własnie tak fajnie sobie już siada na bok tylko nie wie jak te ręce podciagnać

i kciuki oczywiście

sobie myślę co ma wiatrak(taki co w domu chłodzi) do laptopa a to chodzi o wiatrak w kompie
No ja bym chciała żeby mój już takie akrobacje robił ale gdzie tam 3 tygodnie różnicy w wieku więc jeszcze poczekam na razie zadowolę się twoim Krolusiem

z tym wiatrakiem tak samo pomyślałam

Cytat:
Agateczka

Cytat:
w 4 pod koniec zaczeła raczkować w 5 siadła w 6 staneła w łózeczku i przy meblach
Aż sobie obejrzałam dawne fotki ale ta Julka była śmieszna jakie miny stroiła jeju aż sie wzruszyłam ze była taka malutka pysia
No ale teraz masz ptysia Karolka a że oni podobni i widać tacy sami akrobaci to nie ma tak źle i Karolllo urośnie i co w tedy będziesz musiała mieć tą dziewczynkę bo ci tęskno będzie za tym

No to ja nie wiem jak to jest z tym smykiem u nas nie było większych przecen skoro ja kupiłam 3 pak bodów z dł. za 20 zł ehh

Dobra zmykam kolorowych
Stary 2013-07-31, 23:10   #2749
nestelle
Zakorzenienie

Heloł ,heloł wróciłam
miałam super pogode upał,upał i tylko 2 dni chłodniejsze .
plazowałam ,w piasku kopalam i nawet udało mi sie kilka ksiązek przeczytac . Roszek to debesciak - cierpliwy ,pogodny ,wracalismy do pokoju tylko na noc i na kąpiel a tak to w terenie ... a on ciągle zadowolony .w ciągu tych 10 dni płakał 2 razy -raz na plazy bo za gorąco i nie mogł zasnac (padł jak mucha po 15 min.) i raz w aucie bo stalismy w mega korku ...
mam do nadrobienia 20 str...... w połowie plazingu niechcąco wyłączyłam tableta i zapomniałam pinu
Stary 2013-07-31, 23:23   #2750
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka
Pięęęękna!!!

Cytat:

Cytat:

Brawa dla siostry!

Cytat:
Dziewczyny tak pisałyście ostatnio o gorączkach u maluchów po szczepieniach, ja ostatnio rozmawiałam z bratową i mówiła że jej mały pierwsze 2 przeszedł bezobjawowo natomiast po 3 miał po 40 stopni gorączki tak więc chyba najgorsze dopiero przed nami i ogólnie nie bratowa nie jest jedyną która po 3 szczepieniu takie gorączki przeżywała, choć ja ma nadzieję że nasze maluszki przejdą łagodniej albo i nawet bezobjawowo wszystkie szczepienia.

My dopiero 2 szczepienie mamy mieć w piątek.
Bo to bardzo różnie bywa - czasem dziecko źle zniesie 1., czasem 3. partię szczepień, czasem wszystkie, a czasem wszystkie zniesie dobrze, więc podobno nie ma ŻADNEJ reguły...
już na piątek!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Heloł ,heloł wróciłam
plazowałam ,w piasku kopalam i nawet udało mi sie kilka ksiązek przeczytac . Roszek to debesciak - cierpliwy ,pogodny ,wracalismy do pokoju tylko na noc i na kąpiel a tak to w terenie ... a on ciągle zadowolony .w ciągu tych 10 dni płakał 2 razy -raz na plazy bo za gorąco i nie mogł zasnac (padł jak mucha po 15 min.) i raz w aucie bo stalismy w mega korku ...
mam do nadrobienia 20 str...... w połowie plazingu niechcąco wyłączyłam tableta i zapomniałam pinu
Helloł (Gapo )
Roszek debeściak

A ja po obejrzeniu horroru boję się iść spać...
No ale już najwyższa pora
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 00:02   #2751
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

A propos to mi się z Nestelle skojarzyło
Cytat:
eee, ona moze wszystko ze swoja trojka
haha ...moge,moge wszystko ... ale na bank jeszcze nie napadłam
Cytat:

a ze dawno nie bylo kawalu - prosze :
dobre
Cytat:
Tak czytałam o tym wprowadzaniu przez was słoiczków i moje pytanie może głupie ale nie wiem czemu kupujecie słoiczki ? ja myślałam że początkowe typu jabłko marchewka brokuły dynia itp. można samemu ugotować i zmiksować po co przepłacać? Chyba że boicie się że marchewka będzie pryskana itp.? o to chodzi tak ? no tak jakoś się zaczęłam zastanawiać
.
ja wprowadzam dopiero we wrzesniu . ale opowiem - ja stawiam na słoiczki bo wg mnie to nie przepłacam bo i tak mam duzo obowiązków ,do tego gotuje obiady w 2 wersjach bo ja jestem vege a słoiczki mnie odciązają -są zdrowe , przebadane i łatwe w uzyciu .
kuba i nina byli na słoiczkach ,to i roszek tez bedzie .
Cytat:
, tylko: "bawmy się i sprawdzajmy na ile mamy giętkie ciało". ( i napięcie... )
no i z tatą Torresa siedzimy nad nim i się gapimy
wyginam śmiało ciało
Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
. Jak na razie wszystko jest na zasadzie wprowadzenia czegoś nowego w małych ilościach, jeden słoiczek mam na 3 dni, więc nie wydaje mi się, że te 3 zł na trzy dni to aż taka rozrzutność
ja juz nie pamietam ....ale czy słoiczków nie trzeba zuzyc do 48 h po otwarciu????
Cytat:
Wpadam po poradę. My jesteśmy tylko na cycu, ale od dwóch dni jest masakra, mały chce pic non stop, z tym, że pije, nie je. Dałam mu troszkę wody w butli, pierwszy raz miał butelkę w buzi, ale tak się na nią rzucił i wypił momentalnie tę wodę. To dawać mu pic? Niby na cycu nie trzeba, ale u nas ponad 30stopni, więc może dawac?
kiedys pisałam ze nawet w chorwacji przy 40 stopniach karmiłam tylko cycem i Kubie wystrczało ,ninka była w turcji w upały tez tylko na cycu a teraz Roszek -dzień w dzień po ok.5 godz.na plazy 30 pare stopni i tez cyc wystarczył .ale dzieci sąrózne -trzeba obserwowac i sie dostosowac
Cytat:
Jemu chyba cyc nie wystarcza do picia, bo płakał strasznie nawet po przystawieniu, a jak wypil wodę to się momentalnie uspokoił.
ot co ....i masz odp. potrzebuje widocznie wody .
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
No wlaśnie, kojarzę aferę z Gerberem, jakieś 2 lata temu chyba, albo 3? Przebadali słoiczki i okazało się, że mom (mięso oddzielone mechanicznie) dodają do nich. A potem pamiętam kampanię reklamową Gerbera, jakie to oni wyselekcjonowane warzywa dodają itp. Musieli sie odkuć, bo im pewnie mocno sprzedaż spadła.
tez pamietam. na szczescie gerberów nie kupowałam .
Cytat:
WItam mamusie wrocilismy ze wsi, fajnie bylo. trafiliśmy na festyn i Kacper wrócił z ogromnym kotem napęłnionym helem, ale ma radoche, akurat wstazka siega do sufitu i nawet jak pusci to dynda mu nad glowa i znow moze sam zlapać
Wiecie co? Sama nie moglam uwierzyć, ale byłam w Biedrze i patrze a facet idzie w nosidle z taka malusienka dziewuszką...mysle sobie, ile to dziecko ma ze 4 dni? I pytam sie ile ma ta kruszyna, a pan mi mowi, ze 4,5 miesiaca, ale to wczesniaczek i urodziła się z wagą 420g. Aż nie mogłam uwierzyc....dziewuszka w wieku kacpra teraz ma 4,5kg. To jakis cud, ze ją utrzymali przy zyciu i ten Pan mówi, ze na chwile obecną nie ma problemów ze zdrowiem większych, ale wiadomo róznie moze jeszcze być....Cały dzien myslalam o tej kruszynie i nie moglam uwierzyc, tym bardziej, że słyszałam, ze ratują dzieci powyzej 500g.
jejku jakie malenstwo .... i tak szybko do siebie doszło ???? ze juz po sklepach .....

no nic przeleciałam 5 str. i padam ... reszta jutro ,dobranoc
Stary 2013-08-01, 00:08   #2752
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

ja juz nie pamietam ....ale czy słoiczków nie trzeba zuzyc do 48 h po otwarciu????
I się zgadza - np. otwierasz w poniedziałek o 12.00, potem dajesz we wtorek i w środę o 12.00 (razem 3 razy) - i między pn a środą masz 48 godzin Nie zamotałam?

Dobranoc lasencje!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 06:35   #2753
Luna0
Zakorzenienie

Dzien dobry

OC z ta folia to dobry sposob zeby sie wyszczuplic na szybko np. przed weselem

Oliwka piekne zdjecia

Nestelle super ze wyjazd udany

My mamy isc na 3 szczepienie teraz ale poczekam do poniedzialku ze zludna nadzieja ze sie ochlodzi

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 07:25   #2754
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ale poczekam do poniedzialku ze zludna nadzieja ze sie ochlodzi
oby!

Nestelle, witaj

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 07:52   #2755
Malpka
Zakorzenienie

hej
Cytat:
:

No ale teraz masz ptysia Karolka a że oni podobni i widać tacy sami akrobaci to nie ma tak źle i Karolllo urośnie i co w tedy będziesz musiała mieć tą dziewczynkę bo ci tęskno będzie za tym

:
hehe

Cytat:
Heloł ,heloł wróciłam
za udany wyjazd
Stary 2013-08-01, 09:01   #2756
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Info dla Krakowianek od jutra wyprzedaze w Empiku na Rynku. Do konca sierpnia trwaja... Nie bedzie juz Mega Stora
Cholercia, a dopiero co w zupełnie innym empiku zrobiłam spore zakupy... a są naprawdę duże obniżki czy tak symbolicznie ? No i co tam ma teraz być... w mojej pamięci od zawsze księgarnia.. wcześniej Odeon - nie wiem kto pamięta

O,a w rynku moja ulubiona księgarnia to ta:

http://www.bonamedia.pl/ na Kanoniczej - fajny wybór książek i właśnie - wybór a nie jak leci... niestety w empiku spooooro badziewia także ja tak strasznie za nim płakać nie będę

Cytat:
dla uczciwej siostry

Cytat:
Heloł ,heloł wróciłam
Super, że jesteś i że wszystko się udało. Jak pojechałaś to coś dyskusja siadła D

Cytat:
No i jak widać, odpuściłaś, zrelaksowałaś się i od razu bez spinki mleka więcej

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
łeb mi trzaska, w mieszkaniu jak w piekle + wrzeszczący Lolek szkoda, że nie mam urządzenia do mierzenia hałasu, bo ten jego pisk ma chyba z milion decybeli a ostatnio tak się rozgadał (a raczej rozwrzeszczał i rozpiszczał), że buzia się nie zamyka. zawzięcie sprawdza siłę swojego głosu ale wreszcie padł (od 13:46 ani minutki snu)
wiem, że nic śmiesznego i znam takie dni - ale pięknie to opisałaś.

Cytat:
No to super... właśnie widziałam w styczniówkach, że tam już klilka dzieciaków stoi nawet... ale inne nawet się nie obracają - rozrzut spory !

Cytat:
OC z ta folia to dobry sposob zeby sie wyszczuplic na szybko np. przed weselem
A możliwe, że przez ubytek wody takie może być złudzenie.
Stary 2013-08-01, 09:04   #2757
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
dla siostry
Cytat:
Heloł ,heloł wróciłam
za udany wyjazd i podwójne dla Roszka
Cytat:
trzeba. Jak otworzę w południe i daję małemu na obiadek, to na drugi dzień są 24 godz, a na 3 dzień - 48 godz.
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
I się zgadza - np. otwierasz w poniedziałek o 12.00, potem dajesz we wtorek i w środę o 12.00 (razem 3 razy) - i między pn a środą masz 48 godzin Nie zamotałam?
właśnie o to mi chodziło
Cytat:
My mamy isc na 3 szczepienie teraz ale poczekam do poniedzialku ze zludna nadzieja ze sie ochlodzi
u nas od jutra zapowiadają powrót afrykańskich upałów

Dzisiaj jadę po wyniki Nikosia i jak będzie pediatra to od razu skonsultować
i przy okazji do zusu w sprawie macierzyńskiego.

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 09:22   #2758
Dragusia88
Zakorzenienie

MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

: jupi:

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 09:32   #2759
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 09:32   #2760
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Heloł ,heloł wróciłam
witaj
kurka już minęło 10 dni, ja pitolę ale czas leci....

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości