|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
Tak jak któraś z dziewczyn już podpowiadała pij,pij i jeszcze raz pij. Proponuję baniaczek 5l i do tego długą słomeczkę ![]() Ogromne kciuki za Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co ta ciąża robi z człowieka Prawda? I pomyśleć,że to same ciężarne ![]() Cytat:
![]() wow zazdroszczę nowego żelazka. Mnie też czeka zakup bo moje przestało wypuszczać parę a ja takim bez pary nie potrafię prasować. Super takie warsztaty dla słodkich ciężarówek-jeśli dobrze prowadzone to na pewno dają dobry przegląd dozwolonych produktów i rozjaśniają w głowie. |
||||
|
|
|
#4292 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Dziendoberek!
Powiem Wam ze te ostatnie noce strasznie mnie wykańczaja-a chodzi mianowicie o czestsze chodzenie do toalety..Rozumiem wstac ze trzy razy w nocy no ale nie co godzine albo i częsciej:/ Zdałam sobie sprawe ze dzis to juz sierpien jest a wiec w tym miesiącu prawdopodobnie bede miała swoję dziecię przy sobie Ale to napawa optymizmem
|
|
|
|
#4293 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
Wczorajsze nadrabianie was spowodowało że miałam zboczone sny NIe wiem co komu miałam pisać a ze ostatnia strona najbardziej w głowie to bajka ![]() ty to masz przebojeshure z pierwszej strony wynika ż edużo dzieciaczków tez w tych tygodniach miałao niską wagę ale nikt nue straszył ze jest źle, wiadomo że dzieciątko pod koniec rośnie najszybciej więc głowa do góry passion bedzie dobrze moc jest z tobą logoasia ja tez jestem bardzo zadowolona z wizyt na NFZ W poniedziałek mówie mu że znowu będzie miał opóźnienia z mojego powodu to usłyszałam : Pani Ewo prosze sie niczym nie przejmować, musimy tak zrobić żeby było dobrze a nie byle jak a siedziałam tam 30-40min kazał sie zapisac za dwa tyg ale znowu nie było miejsca i położna tez kazała mi przyjść przed wszystkimi
|
|
|
|
#4294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem jednak nie wszystkie Panie z numerkiem wiedza o tym systemie i robia problemy..
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze wrzucam fotki z wczoraj bo się naoglądałam waszych brzuszków
|
|
|
|
#4296 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
siemka
![]() Cytat:
powalona piecze ją pewnie, bo mimo ciąży jesteś sexi foką Cytat:
![]() Cytat:
możecie mi zaufać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale wiesz.... ja jestem blondynka więc mnie nie pobijesz sory winetu Cytat:
|
|
#4297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na tym pierwszym w ogóle nie widać ze w ciąży jestes super brzuszek!
|
||
|
|
|
#4300 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj wracałam ze sklepu z siostrą i mijałam sie z koleżanka z matka , od której zawsze słyszałam ze jestem ta gruba
( w porównaniu do siostry i jej córki byłam i jestem pulchniejsza ) i słyszę " ewciu przytyło ci się" i mi na doope pokazuje palcem Powiedziałam tylko z uśmiechem na twarzy ze takie życie. Ale jednak przykro mi się zrobiło. Siostra mi mówi nie przejmuj sie mi tez powiedziała że przytyłam a waże tyle samą z jej córką( jakies 48kg) tyle tylko że siostra moja 2 dzieci urodziła a tamta póki co nie a juz będzie z 9 rok po ślubie i póki co nie chce dzieci bo uważa że nie dorosła. Szkoda mi tylko jej męża bo na pewno by chciał bo jest starszy o 8 lat...no ale przyjdzie czas to będą mieli
Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2013-08-01 o 07:31 |
|
|
|
#4301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poli u ciebie to pewnie 2 max 3 tygodnie i przytulisz Lilusię ewaciu bardzo zgrabnie wyglądasz. Śliczny buniek Miałam właśnie pisać,że Ty jesteś zadowolona z gina na NFZ -Twój gin to w ogóle jakiś wyjątkowy |
|
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko mnie bije od rana, już 40 minut się pcha, rozpycha i brzuch mnie boli
co za Zbój chyba głodny idę nakarmić Smoka
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Troszke Was podczytuje, ale mam slabe dni ostatnio. Wyczytalam, ze niektore z Was czuly glowke przy aplikacje roznych tablet dopochwowych. Moja ginka przy badaniu na samolocie zakomunikowala, ze spotkala sie z glowa malej i mam teraz stresa, bo to jeszcze 9 tygodni...
Do tego twardnieje mi brzuch i bola krzyze i dostalam Staveran i Fenoterol do polykania. Nie lubie tablet, ale mam nadzieje, ze pomoga. Macie jakies doswiadczenia w tej materii? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4305 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4306 | ||||
|
Zakorzenienie
|
nie mogę spać od 6
więc cichaczem włączyłam lapka, żeby nie budzić D. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no właśnie nie było ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- poza tym to... mamy sierpień ![]() jakiś strach mnie ogarnął - boję się, że nie dam rady z noworodkiem, nie będę umiała go wykąpać, przewinąć itp.. poza tym martwię się, że pierwsze co wyjdę ze szpitala to co chwile będę mieć jakieś "odwiedziny", a sama najpierw chciałabym się zapoznać z własnym dzieckiem, ogarnąć temat...
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Ewciu - bardzo zgrabny bun. Zadnym gadaniem sie nie przejmuj, kobity sa jednak zawistne
![]() Passion - mam nadzieje, ze Ci tych wod przybedzie. Szkoda, ze nie moge sie z Toba podzielic, bo ja akurat mam za duzo... ![]() Natala - :thumbup: za wizyte. Oczywiscie, wcxoraj zasnelam po 23, bo znow mnie naszly mysli porodowe. Ale pospalam az do 7:30 wow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
ladan od 6 nie mozesz spac i dopiero sie odzywasz? ja tu od 4:30 kwitne
przeczytałam wszystkie możliwe newsy, wyprawiłam tż z Andzią i czekam
|
|
|
|
#4309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() ja zasnęłam po 1, a obudziłam się około 6 ![]() ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ---------- Cytat:
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moi teściowie przyjechali po 2tyg, przyjaciele odwiedzili po miesiącu urwaliśmy na chwilę kontakt ze swiatem zewn po narodzinach Andzi, tak żeby mieć trochę czasu na poznanie się i przyzwyczajenie do siebie
|
|
|
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
hmm, może nasze organizmy się po prostu przyzwyczajają
|
#4313 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no bo jak im delikatnie wytłumaczę, że nie chcę NIKOGO w domu po porodzie
|
|
#4315 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4317 |
|
Zakorzenienie
|
chyba nie znasz rodziny mojego męża
ja czasem myslę, że on jest adoptowany- na szczęście się nie wdał w mamunię
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano mamy sierpień ladan każda młoda mama ma masę wątpliwości. Pamiętam ,że jak urodziłam Natalkę to bałam się zmienić Jej pampki bo bałam się,że połamię Jej nóżki albo uszkodzę bioderka Najgorszy jest pierwszy raz a potem to już samo leci A częstotliwość wizyt tak naprawdę zależy tylko od Was. U nas już wszyscy wiedzą,że pierwsze 2-3 tygodnie chcemy być absolutnie sami w czwórkę by móc się poznawać i delektować swoją obecnością. To są bardzo intymne,prywatne i niepowtarzalne chwile. Wszyscy wiedzą,że ze mną nie ma dyskusji i koniec
|
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo blisko.I jeszcze ten czas tak szybko płynie..Domyslam sie ze te 2-3 tyg zlecą nie wiadomo kiedy
|
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

)
dzizas... teraz musze maila z przeprosinami pisac i sie wytlumaczyc ze swej glupoty 

Ale to napawa optymizmem
to usłyszałam : Pani Ewo prosze sie niczym nie przejmować, musimy tak zrobić żeby było dobrze a nie byle jak

Powiedziałam tylko z uśmiechem na twarzy ze takie życie. Ale jednak przykro mi się zrobiło. Siostra mi mówi nie przejmuj sie mi tez powiedziała że przytyłam a waże tyle samą z jej córką( jakies 48kg) tyle tylko że siostra moja 2 dzieci urodziła a tamta póki co nie a juz będzie z 9 rok po ślubie