Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 07:20   #3931
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Dzień dobry
o 4.30 obudziły mnie przepowiadacze ale po godzinie się rozmyły wstaliśmy z Tż, zjedliśmy śniadanie, a ja teraz biorę się za wpisywanie jego faktur z pracy w tabele. Miałam to zrobić wczoraj ale czasu nie miałam

Na 10.30 mam KTG, potem ostatnia wizyta u gin przed jej urlopem (swoją drogą z urlopu wraca w połowie września, nieźle co?)

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
info od stokrotki:

Dzisiaj o 16:40 przyszedł na świat nasz syn Łukasz- 3550 g i 53 cm szczęścia poród sn, bolało strasznie, ale od razu zapomina się potem ten ból.

GRATULACJE STOKROTKO!!!:roz a: WITAJ ŁUKASZKU!

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
dziewczyny nie zapominajcie o mnie , ja druga w kolejce sierpniówek plissss......
Aremalgos Ty masz miejscówkę pewną, to ja się wpycham do Was na chama

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
KAROLAJN alw Ci dobrze z tym dziabnieciem. Ja to niedlugo fiola dostane. No ale moze za tydzien gin da zielone swiatlo. Jedziemy z Antosiem bo chcemy ginowi go przedstawic ( tyle lat czekal na moje dziecko) i gdyby nie to to bym z checia juz q aucie Tz zmolwstowala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja tak molestuje Tżta po zielonym świetle od gin, że się biedny po kątach chowa nie wiem co będzie po porodzie

Cytat:

Jejku tak dziwnie, że tyle dzieciaczków już na świecie.. już po kilka tygodni mają, ustalacie daty chrztów.. jesteście już w różnych stopniach ogarnięte co do karmienia, pielęgnacji takiego małego człowieczka.. gdzie niektóre z nas nie wiedzą jeszcze co to poród, a o macierzyństwie to tylko w teorii co nieco
Mam te same przemyslenia ostatnio ale zobacz, o wszystko wypytamy dziewczyn i zawsze dostaniemy radę bo będą b. doświadczone dla mnie to ogromny plus

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to prawda ze nie wypuszcza ze szpitala jak nie zrobię tam po porodzie dwojeczki?
Wolałabym w domu, na spokojnie, w swoim czasie, siedząc itp
Koleżanka mi mówiła, że przy pierwszym porodzie się zmusiła, bo myślała, że trzeba. Przy drugim już skłamała, że robiła 2 wróciła do domu i na spokojnie sprawę załatwiła

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Małgosia. Ona jest u mojego taty i z Kuba ( lat 9) spędza czas. I karmie Ale, widzę taty nr, odbieram i slysze: Mamo!
No rozplynelam się. Na szczęście ona ma tam dobry czas i się nie poplakala. W każdym razie podoba jej się siostra, widziała na zdjęciu, i mnie kocha: )

Dobrze, że Małgosia nie rozpłakała się do słuchawki, bo pewnie by Cię to rozłożyło emocjonalnie. Słodka i kochana a nie odwiedzi Cię w szpitalu?

Kejt jak tam?

Ja zmykam, odezwę się po wizycie, paa
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:26   #3932
madi82
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Hej dziewczynki wybaczcie ze nie nadrabiam ale my nadal w szpitalu....
Mi hemo nie spadla pon.7 wiec uchronilam sie przed transfuzja i juz wczoraj moglam wyjsc....ale co z tego jak maly spadl z wagi pow.10% i nas nie puscili...moze dzis sie uda..bo ladnie wspolpracowal z moim bufetem plus byl dokarmaiony....

Z tego co widze Mela, Idzia,Stokrotka,Shestiger Domciatko, i te co sie rozpakowaly ogromne gratka.jak nadrobie to bede osobiscie gratulowac.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:46   #3933
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Dzień dobry

No i witamy się w sierpniu

lipcowych dzieciaczków już w tym roku nie będzie teraz czas na sierpniowe....ale leci.

Ja już po sniadanku i kawce, lecę zaraz do labo z siuśkami po południu mam spotkanie z dziewczynami w pierogarni czyli znów się nażre

Trzymam kciuki za wizyty, ktg, badania i za co kto sobie zyczy

STOKROTKO moje gratulacje witam Łukaszka na świecie

Mela silna z Ciebie babka, tylko patrzeć jak będziesz śmigać po cc trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Tak,ale w moim glupim szpitalu nawet nie pytali ze mnie jest taki obesraniec,ze po cc zrobilam na drugi dzien

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Mam takiego lenia, ze makabra. Chciałam zupę zrobic to straciłam fazę przez to wszystko. No,ale zaraz sie ogarne i cos będę kombinować.
Moj syn to leniuszek chyba bedzie po tacie. No cóż nie liczę,ze bedzie tak perfekcyjny i odziedziczy wszystko po mamusi
Bo ja byłam złotym dzieckiem. Spalam grzecznie od 17 do 10rano. Tylko pisknelam ze chce kaszy i wypijalam butla i zgon w kime od razu. Rodzice mogli se imprezę zrobic bo mieli po 20lat , a ja spalam. Jak wieksza byłam ze juz siadalam to miałam lale i gadalam z nia i kupa mi nie przeszkadzała. Zaczęłam do nocnika robić jak miałam 8mcy , a chodzić juz próbowałam od 9tego. No poprostu skarb, aniolek. Skromna tez od zawsze byłam
no to oby synuś wrodził sie do mamusi oczywiście ze skromnością też

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mi hemo nie spadla pon.7 wiec uchronilam sie przed transfuzja i juz wczoraj moglam wyjsc....ale co z tego jak maly spadl z wagi pow.10% i nas nie puscili...moze dzis sie uda..bo ladnie wspolpracowal z moim bufetem plus byl dokarmaiony....
za przyrost wagi Witka.
No i oby Ci hemo rosła ładnie

Kejt nieustające, mocne kciuki
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:49   #3934
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Madi za wypis
Mój syn znow akcje odstawia i matce spać nie daje-jest jakiś nie nażarty,ciągle by jadł

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 07:53   #3935
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Hej Kochane! Dziękujemy za kciuki! dziś znów mam skurcze, ale nie tak rowniutkie jak wczoraj. Ale brzuch boli jak na 10 okresów, kręgosłup tak, że mi do piet promieniuje. Może coś ruszy...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:04   #3936
mela1234
Zakorzenienie

Kejt oby ci się rozkręcić ale ten kręgosłup lepiej. Niech dopuści

Sammi Malgos mnie nie odwiedza bo tu nie wpuszczają dzieci. Kiedyś jakieś ospę wietrzną przyniosło i była kwarantanna i od tej pory jest zakaz

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:13   #3937
aremalgos
Rozeznanie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:

Wstaje z sofy zeby sprawdzić ta fasolke i stekam obolala
TZ: jak bedziesz wracać to przynieś wodę z kuchni
Ja:
TZ: normalnie bym ci uslugiwal
Ja: ale co, lenia masz?
TZ: robię to dla twojego dobra, chce żebyś szybciej urodziła

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

A bo mamusie tylko z mamusiami rozmawialy, a ciezarowki z ciezarowkami
ale u nas nie ma jakis konfliktów od początku, więc chyba nie będzie problemu

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej Kochane! Dziękujemy za kciuki! dziś znów mam skurcze, ale nie tak rowniutkie jak wczoraj. Ale brzuch boli jak na 10 okresów, kręgosłup tak, że mi do piet promieniuje. Może coś ruszy...

Stary 2013-08-01, 08:13   #3938
sammi24
Zadomowienie

No i faktury zajęły mi trochę ponad pół godziny, myślałam, że dłużej zejdzie

Cytat:
Mi hemo nie spadla pon.7 wiec uchronilam sie przed transfuzja i juz wczoraj moglam wyjsc....ale co z tego jak maly spadl z wagi pow.10% i nas nie puscili...moze dzis sie uda..bo ladnie wspolpracowal z moim bufetem plus byl dokarmaiony.....
żeby Was dzisiaj wypisali do domku

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Mój syn znow akcje odstawia i matce spać nie daje-jest jakiś nie nażarty,ciągle by jadł
Chyba lepiej tak niż gdy nie chciał, co? miałam napisać - ale wielkie chrzciny będziecie mieli u nas najbliższa rodzina, ok 16 osób

Cytat:

niech się rozkręca

Magolina znowu pierogarnia Tobie to dobrze

Sam zdolne dziecko z Ciebie było

Lecę sie szykować na wizytę, do później
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:20   #3939
aremalgos
Rozeznanie

Dzień dobry

mało ostatnio nadrabiania

u mnie skurczów brak, także porodziku nie będzie
Stary 2013-08-01, 08:26   #3940
karolajn1987
Wtajemniczenie

Chwala youtubowi i godzinnym dzwiekom odkurzacza...
Do 5 mi ladnie Hania spala,potem horror

Madi-kciuki zebyscie szybko wyszli i zeby Witus ladnie przybral..

A ja na dodatek nie mam wody do 13.30 :banghead:

Stary 2013-08-01, 08:34   #3941
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Chwala youtubowi i godzinnym dzwiekom odkurzacza...
Do 5 mi ladnie Hania spala,potem horror

a swoją drogą dziwne to, że takie dźwięki usypiają małego człowieka
Stary 2013-08-01, 08:39   #3942
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy to prawda ze nie wypuszcza ze szpitala jak nie zrobię tam po porodzie dwojeczki?
Wolałabym w domu, na spokojnie, w swoim czasie, siedząc itp
o rany..pierwsze słyszę..nie strasz..ja jak się zaprę, to też nie zrobię i się powstrzymam, aż do powrotu do domu

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
U nas z kolei po uroczystościach typu chrzciny, komunia zawsze stał jakiś alkohol na stole i w sumie nie wyobrażam sobie inaczej. Skoro już zapłacimy za lokal, talerzyk dla gościa to czemu mielibyśmy nie postawić alkoholu, zwłaszcza, że zostało nam go sporo po weselu
u nas też alkohol obecny na wszelkich imprezach..

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Na 10.30 mam KTG, potem ostatnia wizyta u gin przed jej urlopem (swoją drogą z urlopu wraca w połowie września, nieźle co?)

Mam te same przemyslenia ostatnio ale zobacz, o wszystko wypytamy dziewczyn i zawsze dostaniemy radę bo będą b. doświadczone dla mnie to ogromny plus
za ktg i wizytę

masz rację, to wielki plus

Cytat:
za wagę Małego

Cytat:
może tym razem naprawdę rusza

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:41   #3943
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:

a swoją drogą dziwne to, że takie dźwięki usypiają małego człowieka
Wg Karpa trzeba szumiec,ale gdybym sama miala wydawac szumiace dzwieki to bym sobie mozg wyszumiala
Suszara nie dziala,odkurzacz za to tak

Stary 2013-08-01, 08:47   #3944
skylie
Wtajemniczenie

MADI- yrzymam kciuki zeby Was szybko wypuscili

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 08:49   #3945
dzoan
Zakorzenienie

Witajcie

Przed 1 w nocy obudził mnie skurcz.. ja już szczęśliwa, że coś się zaczyna..notesik sobie przyniosłam, żeby godziny wpisywać...okazało się, że to na 2 mnie przycisnęło więcej skurczów nie było Jedyne co, to Lol całą noc strasznie mi się wwiercał..co wstawałam na siku, to straszne kłucie czułam, aż syczałam.. A już myślałam, że urodzę 1 sierpnia
Wkurza mnie to już..te wszystkie fałszywki, że nic konkretnego się nie dzieje.. Mały nie wychodzi.. a mama może mi pomóc tylko jeszcze przez kolejny cały tydzień, bo 10 wyjeżdżają na planowane od dawna wakacje.. a czas kurde leci...wrrrrr! Żeby nie było, że później teściowa mi się tu będzie chciała wcisnąć jak mąż w pracy..wścieknę się..
I na lekarzy też jestem zła za ich gadanie 'na pewno pani tu wróci lada dzień.. wszystko już gotowe, tylko czekać na skurcze..' to ich 'na pewno na pewno' kilka razy słyszałam.. a oni sobie kurde strzelają i jak widać nic to nie znaczy..u mnie nie trafili z przewidywaniami i mądrosciami

swoją drogą Sam współczuję Ci tej teściowej..im więcej sytuacji z nią w roli głównej przedstawiasz, tym bardziej ta kobieta wydaje się nienormalna

Stary 2013-08-01, 08:56   #3946
AgaPlast
Zadomowienie

Witam,
zaraz na spacer z siersciami

Madi trzymam kciuki za wage maluszka
Mela masz fajna duza córeczke i na pewno teskini ale nie długo sie zobaczycie

A dzwieki odkurzacza i suszarki u spokajaja bo dziecko podobe słyszy w brzuchu u mamy wicznie cos szumi-krew jelita itd.

Co do sterylizacji to nie wiem jak to bedzie ale nie zakładam zakupu. Jak bede uzywac to tez bede tylko wrzatkiem przelewac ew. butelki to mokre wstawie do mikrofalówki na pare sek. tam zginie wszystko

A tak to tez płynem Biały Jeleń-zreszta ta marke uzywam do wszystkiego-balsamy do prania dla malucha dla nas mydło itd. i jest bardzo fajna

Co do chrzcin to doszłam do wnosku ze my nie chrzcimy - tzn Tz chce bo rodzina naciska ale ja wychodze z załozenia ze my zadnego przykładu w tym wzgledzie nie mozemy dziecku dac to po co robic szopke.
Bedzie chciała to sama sie ochrzci. Tz jak sie upierze to ma sobie sam załatwiac bo ja nie mam zamiaru łazic po ksiezach i sie prosic i płacic za cos co powinno byc ich obowiazkiem i nie mam zamiary wysłuchiwac ich moralizatorskich tyrad na swój temat

Samatha współczuje tesciowej ale widze ze jestes laska która nie da sobie w kasze dmuchac

No ja tez mam tkiego wnerwa ze jak mi tz kogos do domu przyprowadza to gromy ida. No ale cóż ja chce miec troche spokoju na koniec. On sie bawił przez całą ciaze to teraz niech troche czasu tylko ze mna spedzi.

A i wczoraj wieczorem było tak u nas bosko chłodno wrecz zimno ze polazłam na meeeeeeeeeeeega długi spacer z psami a dzisiaj to mi stopy odpadaja

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

I dzwoniła siostra ze we wtorek wpadnie do mnie zrobic mi w koncu sesje z brzuszkiem to sie wreszcie pochwale moja petarda 114 cm

I przypomniało mi sieze ktos pisał o plesniawkach. Na SR nam mówili ze to nie kwestia higieny nadmiernej czy nie tylko małe sie nałykało grzybka przy porodzie. Trzeba to obserwowac i jak sie nasila to leczyc bo dojdzie do dalszego zarazenia a jak sie karmi piersia to i na piersi przejdzie.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:01   #3947
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Witajcie

Przed 1 w nocy obudził mnie skurcz.. ja już szczęśliwa, że coś się zaczyna..notesik sobie przyniosłam, żeby godziny wpisywać...okazało się, że to na 2 mnie przycisnęło więcej skurczów nie było Jedyne co, to Lol całą noc strasznie mi się wwiercał..co wstawałam na siku, to straszne kłucie czułam, aż syczałam.. A już myślałam, że urodzę 1 sierpnia
Wkurza mnie to już..te wszystkie fałszywki, że nic konkretnego się nie dzieje.. Mały nie wychodzi.. a mama może mi pomóc tylko jeszcze przez kolejny cały tydzień, bo 10 wyjeżdżają na planowane od dawna wakacje.. a czas kurde leci...wrrrrr! Żeby nie było, że później teściowa mi się tu będzie chciała wcisnąć jak mąż w pracy..wścieknę się..
I na lekarzy też jestem zła za ich gadanie 'na pewno pani tu wróci lada dzień.. wszystko już gotowe, tylko czekać na skurcze..' to ich 'na pewno na pewno' kilka razy słyszałam.. a oni sobie kurde strzelają i jak widać nic to nie znaczy..u mnie nie trafili z przewidywaniami i mądrosciami

swoją drogą Sam współczuję Ci tej teściowej..im więcej sytuacji z nią w roli głównej przedstawiasz, tym bardziej ta kobieta wydaje się nienormalna
dlatego ja ostanią wizytę u gina miałam 2 tyg temu, żeby nie słuchać że zaraz rodzę i nic, kolejną mam we wtorek - 1 dzień po terminie.
Moja mama urodziła mnie 6 dni po terminie i ja się też tak nastawiam, mam więc jeszcze trochę czasu
Staram sie nie nakręcać jak tutaj dziewczyny, bo bym chyba oszalała, z dystansem podchodzę - chociaż trochę się z mężem podśmiewamy, że Fifcio mógłby nie byc takim leniuszkiem i wyjść. Mąż codziennie z nim o tym gada, ale jak widać nie pomaga, a domowe metody wywolywania uważam za średnio skuteczne, nie mówię że niektórym nie pomogły, ale jakos to do mnie nie przemawia.
Stary 2013-08-01, 09:04   #3948
dzoan
Zakorzenienie

W nocy popełniliśmy z mężem morderstwo..rozczłonkowal iśmy wielkiego świerszcza..rano znalazłam go w pościeli i na mojej nodze

Poza tym mam pytanie.. mam butelkę z Aventu.. jak ją wysterylizować przed pierwszym użyciem.. we wrzątku gotować kilka minut? i wszystkie jej części tak? ona taka plastikowa i się boję jakoś...

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-08-01 o 09:10
Stary 2013-08-01, 09:06   #3949
AgaPlast
Zadomowienie

Ja jakos nie wierze w domowe sposoby wywoływania porodu
Dziecko jest gotowe albo nie i tyle. A przez to ze sobie wbijemy do głowy ze cos nam przyspieszy to tylko nie potrzebnie sie stresujemy.
Ja nastawiam sie na poród 14. bianka o tym wie i tyle

Okna umyje mi siestra ja tylko ogarne normalnie dom dziabac sie dziabamy jak mamy chec a na piłce to sie kołysze co bym se biodra tylko rozluznic. Skakac to bede podczas porodu teraz jakos mam wyobrazenie ze Biance serwowałabym tylko wstrzasy
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:09   #3950
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
1. W nocy popełniliśmy z mężem morderstwo..rozczłonkowal iśmy wielkiego świerszcza..rano znalazłam go w pościeli i na mojej nodze

2. Poza tym mam pytanie.. mam butelkę z Aventu.. jak ją wysterylizować przed pierwszym użyciem.. we wrzątku gotować kilka minut? i wszystkie jej części tak? ona taka plastikowa i się boję jakoś...
1. mordercy

2. wrzucasz do garnka na wrzątek i tak z 5- 10 min (chyba)
Stary 2013-08-01, 09:12   #3951
fiazo
Zakorzenienie

Mój dalej wisi na cycu i nie mysli konczyc ma gdzies fakt ze matka tez by cos zjadla

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:17   #3952
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Mój dalej wisi na cycu i nie mysli konczyc ma gdzies fakt ze matka tez by cos zjadla
Ja niestety niedawno juz musialam sila zabrac cyca bo kregol mnie juz bolal i siku na wylocie i glod taki ze az slabp mi sie robilo. Teraz podlaczylam Antka znowu do cyca. Jak mu zabieralam oporu nie bylo zrozumial potrzeby matki.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:18   #3953
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
W nocy popełniliśmy z mężem morderstwo..rozczłonkowal iśmy wielkiego świerszcza..rano znalazłam go w pościeli i na mojej nodze

Poza tym mam pytanie.. mam butelkę z Aventu.. jak ją wysterylizować przed pierwszym użyciem.. we wrzątku gotować kilka minut? i wszystkie jej części tak? ona taka plastikowa i się boję jakoś...

tak, do gara ja tak robie i nic sie nie dzieje z nia

Cytat:
to jest wlasnie to,ze dzieciaki mysla tylko o sobie
Stary 2013-08-01, 09:19   #3954
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja ostanią wizytę u gina miałam 2 tyg temu, żeby nie słuchać że zaraz rodzę i nic, kolejną mam we wtorek - 1 dzień po terminie.
Moja mama urodziła mnie 6 dni po terminie i ja się też tak nastawiam, mam więc jeszcze trochę czasu
Staram sie nie nakręcać jak tutaj dziewczyny, bo bym chyba oszalała, z dystansem podchodzę - chociaż trochę się z mężem podśmiewamy, że Fifcio mógłby nie byc takim leniuszkiem i wyjść. Mąż codziennie z nim o tym gada, ale jak widać nie pomaga, a domowe metody wywolywania uważam za średnio skuteczne, nie mówię że niektórym nie pomogły, ale jakos to do mnie nie przemawia.
Moja mama urodziła mnie 3 tyg przed terminem, siostrę z tydzień przed..brata chyba też nie przenosiła.. a ja już z Lolem po terminie jestem i nic Pamiętam, że teściowa swoje ostatnie dziecko przenosiła.. może Lol w genach od męża to dostał? Co złego to z tamtej strony

U mnie wywoływania po domowemu też się nie sprawdzają.. Aczkolwiek dzisiaj wyczyszczę łazienkę już drugi tydzień nikt się nią nie zajął..wiem, że mąż by to zrobił, jakbym do szpitala poszła..no ale skoro tak bezczynnie siedzę, to zajmę się tym.. pewnie i tak zdąży umyć ją drugi raz nim wyjdę z Lolem ze szpitala

Cytat:
1. mordercy

2. wrzucasz do garnka na wrzątek i tak z 5- 10 min (chyba)
to 'chyba' wciąż mnie niepokoi

Stary 2013-08-01, 09:25   #3955
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Moja mama urodziła mnie 3 tyg przed terminem, siostrę z tydzień przed..brata chyba też nie przenosiła.. a ja już z Lolem po terminie jestem i nic Pamiętam, że teściowa swoje ostatnie dziecko przenosiła.. może Lol w genach od męża to dostał? Co złego to z tamtej strony

U mnie wywoływania po domowemu też się nie sprawdzają.. Aczkolwiek dzisiaj wyczyszczę łazienkę już drugi tydzień nikt się nią nie zajął..wiem, że mąż by to zrobił, jakbym do szpitala poszła..no ale skoro tak bezczynnie siedzę, to zajmę się tym.. pewnie i tak zdąży umyć ją drugi raz nim wyjdę z Lolem ze szpitala

to 'chyba' wciąż mnie niepokoi
do 2 tyg po terminie fifcio napewno bedzie z nami, także czym jest 2 tyg w stosunku do 9 m-cy
będzie dobrze , chodz nie powiem - chciałabym juz tulić maluszka, no ale cóż on woli jeszcze w brzuchu siedzieć, więc niech siedzi
Stary 2013-08-01, 09:26   #3956
dzoan
Zakorzenienie

dzieciaczki- to takie słodkie pasożytki

Cytat:
tak, do gara ja tak robie i nic sie nie dzieje z nia
no to super dzięki!

Stary 2013-08-01, 09:28   #3957
czarownica1
Zakorzenienie

MALA jejku niech to bedzie juz TO. Z calego serca zycze Ci skudrczybykow i szybkiego wyjscia Fifolka!

MADI zaraz podpasiesz Witusia i wyjdziecie do domku. Mocno zaciskam za Was kciuki

SAMMI kciuki trzymamy. Swoja droga co Ci lekarze sobie mysla...zostawiac swoje pacjentki tuz przed porodem. Moj przeciez tez poszedl na urlop ale na szczescie jak Aniol Stroz czuwal

Stary 2013-08-01, 09:29   #3958
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
do 2 tyg po terminie fifcio napewno bedzie z nami, także czym jest 2 tyg w stosunku do 9 m-cy
będzie dobrze , chodz nie powiem - chciałabym juz tulić maluszka, no ale cóż on woli jeszcze w brzuchu siedzieć, więc niech siedzi
ja jutro idę do szpitala, to chcąc nie chcąc Mały będzie musiał wyjść.. zostanie wygnany z mojego brzucha raz na zawsze

Stary 2013-08-01, 09:31   #3959
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow

Cytat:
Wg Karpa trzeba szumiec,ale gdybym sama miala wydawac szumiace dzwieki to bym sobie mozg wyszumiala
Suszara nie dziala,odkurzacz za to tak

No ale plus tego taki...wyszumisz sie za mlodu i na statosc bedziesz stateczna pania z laseczka. Swoja droga daj sie i Tz wyszumiec to moze niedppadnie go kiedys kryzys wieku sredniego

Stary 2013-08-01, 09:34   #3960
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
No ale plus tego taki...wyszumisz sie za mlodu i na statosc bedziesz stateczna pania z laseczka. Swoja droga daj sie i Tz wyszumiec to moze niedppadnie go kiedys kryzys wieku sredniego

: cojest: co racja to racja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości