|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Probuje nadrobic.
STOKROTKA, IDZIA gratulacje ( Idzia noe pamietam czy gratulowalam wiec na wszelki wupadek czynie to )SAMMI ale fajnie z ta klima. U nas niby wiaterek ale nawet siedzac bez ruchu czuje jak pot splywa po mnie. Prysznic w uzyciu prawie non stop u nas. MALACZARNA tez sie czulam jak symulantka z ta kolka jak mowilam ze kolejny przeciwbolowy nie dziala i niech cos zrobia. Jedna pielegniarka patdzyla na mnie jakbym siw chciala za darmo nacpac... Oby sie wszystko ladniw rozkrecilo buziaki! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Kurcze muszę rozglądnąć się za jakimiś pojemniczkami w takim razie.. ale może innymi niż na mocz.. wiem, że są czyste, ale jakoś mnie odpycha świadomość do czego służą
|
|
|
|
#3873 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
![]() STOKROTKA![]() klask i:
|
#3874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że Łukaszek już z wamiCytat:
Dalej zaciskam ![]() Lilka wykąpana, muszę jeszcze pomyć butle, wyparzyć, a potem zrobić ze sobą porządek i do spania
|
||
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
KAROLAJN alw Ci dobrze z tym dziabnieciem. Ja to niedlugo fiola dostane. No ale moze za tydzien gin da zielone swiatlo. Jedziemy z Antosiem bo chcemy ginowi go przedstawic ( tyle lat czekal na moje dziecko) i gdyby nie to to bym z checia juz q aucie Tz zmolwstowala
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3876 |
|
Raczkowanie
|
karolajn1987 a po chrzcinach robicie jakiś obiad dla gości? W domu czy w lokalu?
Ja się tak zastanawiam, bo u mnie wyjdzie minimum 20-25 osób. Ja bym chciała skromnie, tż chyba też. Sporo wódki i wina zostało z wesela - i czeka właśnie na chrzciny. Za talerzyk w lokalu trzeba liczyć pewnie około 90zł. Nie widzi mi się przygotowywać posiłków dla tylu osób. Ewentualnie catering. Tylko nawet nie mamy gdzie pomieścić tylu gości. I tak w ogóle zastanawiam się nad kwestią chrzczenia. Ehh trudna sprawa, niby kwestia tradycji, rodzina będzie krzywo patrzeć jakby dziecko nie było ochrzczone. Czasem zastanawiam się czy może samo nie powinno podjąć tej decyzji w przyszłości, czy chce być katolikiem, a z drugiej strony chrzcząc teraz, póki jest malutkie wskazujemy dziecku pewną drogę/kierunek. Już nie mogę się doczekać tych pazernych księży co się ślinią na pieniądze... Po ślubie mamy z tż uraz do kapłanów. Za wszystko wyciągają ręce po kasę. Dlatego też wzięliśmy ślub w parafii do której nie należymy, choć w naszej i tak musieliśmy zapłacić |
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA maly po lampach mial skorke na brzuszku wysuszona. Lekarz mowila ze to nie lampy tylko kazdu noworodek pozbawiony mazi z zyzia plodowego przez jakis czas ma wysuszona skore. Ja mlodego wykapalam w probce emoliatum i dobra oliwka lekko smarowalam. Ale malutko.
Mozesz tez zrobic kapiele w zaparzonym siemieniu lnianym ( 3/4 szkl. Zalewam 3 szkl wrzatku i parze tak ok 5 min. Przwcedzam do wanienki i dolewam wody. I nic wiecej. Po kapieli oliwka - ja mam oliwke Topfer. Skorka u Antosia jak marzenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zielone śiatło![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3880 |
|
Konto usunięte
|
Stokrotko wielkie
i buziaki dla Łukasza Mela - gratulacje i sciski wstawalam powoli.. ) dałam radę wstać za pierwszym podejściem do pionizowania, bolało fakt, przeszlam się powoli po pokoju w asyście pani rehabilitantki, potem juz nie przyszła ani razu, więc musiałam radzić sobie sama a jak ja się upre to nie ma zmiłuj a chciałam się szybko wykąpać Staraj się nie spinac brzucha z bólu i stresu.. Powoli się podnoś i na wydechu wstawaj powodzenia, potem będzie tylko lepiej. Zamykam spać ciao
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
karolajn
za dziabanko i za ustalenie daty chrztu ![]() Jejku tak dziwnie, że tyle dzieciaczków już na świecie.. już po kilka tygodni mają, ustalacie daty chrztów.. jesteście już w różnych stopniach ogarnięte co do karmienia, pielęgnacji takiego małego człowieczka.. gdzie niektóre z nas nie wiedzą jeszcze co to poród, a o macierzyństwie to tylko w teorii co nieco
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Raczkowanie
|
Inaczej nie chcieli wydać dokumentów stwierdzających, że byliśmy ochrzczeni i bierzmowani...
Poza tym musieliśmy zapłacić dodatkowo za połowę ślubu. A od księdza usłyszeliśmy "Nie głosowaliście przeciwko podatkom dla księży to teraz płaćcie. Co to jest 300 zł w tym morzu wydatków weselnych..." Najłatwiej jest liczyć czyjeś pieniądze!! Jak to usłyszałam to myślałam, że go zwyzywam, najbrzydsze słowa świata przychodziły mi na myśl, ale się powstrzymałam. Tego dnia obiecałam sobie, że po kolędzie nie dostaną od nas złamanego grosza. |
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyliśmy z mężem dzisiaj pod wieczór coś dziwnego na moim brzuchu..pod pępkiem i zaraz nad linią majtek na środku..skóra taka wypukła, widać wyraźne granice tego fragmentu skóry.. trochę jakby w trójkąt się układa... miałyście/ macie coś takiego??
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u nas plamienie ustało, nic nie boli, żadnych skurczy, tak więc czekamy ...
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze wychodzi ta nieprzespana noc i już padam.. idę do wyrka..
Spokojnej nocy malaczarna szybkiego rozkręcenia skurczyków, rozwarcia i porodziku
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A teraz uciekam spać, dobrej nocki |
||
|
|
|
#3888 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teskno nam za tobą na wątku ale to oczywiste dla nas ze synek potrzebuje cie bardziej niz my Cytat:
Super ze żelazo wzrosło. Ciekawe jak moje...bo od kilku dni sie suplementuje sztucznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
witaj na świecie maluszkuCytat:
ale cos mało ostre![]() Nie liczę na efekty...
|
|
|
#3889 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
A ja znów nadrabiam na raty
![]() Cytat:
Cytat:
dla Igorka Przybiera ładnie (chociaż wczoraj poleciała na wadze). W 5 dobie przekroczyła wagę urodzeniową i dalej rośnie Wiem że sama sobie szukam problemów trochę, bo Ola ładnie sobie wszystko reguluje, ale mi to żyć nie daje. No chyba że mam jakieś turbo mleko Cytat:
Cytat:
To co piszesz jest normalne Wyleje Cytat:
MELA- Alicja to był jeden z moich typów Tak więc bardzo mi się podoba jak dałaś na imię córeczce
|
|
#3890 |
|
Wtajemniczenie
|
Tz miał chęć na Maca dzisiaj to mu zaproponowałam w zamian fasolka szparagowa
![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Wstaje z sofy zeby sprawdzić ta fasolke i stekam obolala TZ: jak bedziesz wracać to przynieś wodę z kuchni Ja: TZ: normalnie bym ci uslugiwal Ja: ale co, lenia masz? TZ: robię to dla twojego dobra, chce żebyś szybciej urodziła
|
|
#3891 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
nie wiedzualam ze trzeba wiec na razie nic Cytat:
Tak jak dziewczyny opisaly. Mimo bolu wstawaj jak najczesciej. Pomaga Cytat:
Cytat:
My chrzciny mamy o 11 wiec tylko kawa i ciasto gdzies w lokalu Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam z laktacyjnego centrum Polski
wreszcie i ja mogę to napisaćGratuluję stokrotko. Dziękuję za rady odnośnie wstawania. Jutro wyjma mi cewnik to może się wykapie.jestem przepocona i smierdzaca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A bo mamusie tylko z mamusiami rozmawialy, a ciezarowki z ciezarowkami ![]() Sliczny Cytat:
Stokrotko!Cytat:
wiec albo musisz wylac, albo karmic normalnie i zobvaczyc, czy nie zaszkodzi - jesli nie bylo duzo tej kapustki
|
|
#3894 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
STOKROTKA-
![]() Cytat:
Jeśli chcesz to napisz. Może Ci trochę pomoże jak wylejesz to z siebie Cytat:
lampka wymiata ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wagę Cytat:
|
|
#3895 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po pierwszym karmieniu. Dziecko mi wyjatkowo poszlo spac po kapieli o 19.30
ja poszlam spac po 20.30 i juz sie wyspalam ![]() A Hania oczywiscie tak wedruje ze wpakowala nogi w szczebelki i obudzil mnie ryk syreny,bo sie przyblokowala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-07-31 o 22:55 |
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Lukasz
witaj Mela tak jak pisza dziewczyny bokiem,boli ale przynajmniej gazy beda sie rozchodzic u mnie byl zastoj i to bolal6 bardziej niz wstanie |
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy to prawda ze nie wypuszcza ze szpitala jak nie zrobię tam po porodzie dwojeczki?
![]() Wolałabym w domu, na spokojnie, w swoim czasie, siedząc itp
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
ze mnie jest taki obesraniec,ze po cc zrobilam na drugi dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie chrzciny duze-tesciowa placi za tych wszystkich zbednych gosci to niech ma-ok 50 osób.ja bym mniejsze robiła.ksiadz 250 zl bo i2h 5 na paraei
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

)

klask i:

poród sn, bolało strasznie, ale od razu zapomina się potem ten ból.
zaciskam 

) dałam radę wstać za pierwszym podejściem do pionizowania, bolało fakt, przeszlam się powoli po pokoju w asyście pani rehabilitantki, potem juz nie przyszła ani razu, więc musiałam radzić sobie sama 

chipsiki piri- piri i nic
teściowie go przyzwyczaili trochę na łóżku u siebie leżeć i tak mi sie darl, ze zamiast dziecko uspokajac to siedziałam obok łóżeczka, słuchałam jak krzyczy i sama ryczalam. Za to tz stanął na wysokości zadania i go uspokajał i przytulal. Ja byłam dzisiaj wręcz na niego zła ze śpi tak ładnie jak go dziadkowie zabiorą, a matce robi taki kosmos w nocy
nie wiedzualam ze trzeba wiec na razie nic 
wiec albo musisz wylac, albo karmic normalnie i zobvaczyc, czy nie zaszkodzi - jesli nie bylo duzo tej kapustki