Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 21:34   #3871
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Probuje nadrobic.

STOKROTKA, IDZIA gratulacje ( Idzia noe pamietam czy gratulowalam wiec na wszelki wupadek czynie to )

SAMMI ale fajnie z ta klima.
U nas niby wiaterek ale nawet siedzac bez ruchu czuje jak pot splywa po mnie. Prysznic w uzyciu prawie non stop u nas.

MALACZARNA tez sie czulam jak symulantka z ta kolka jak mowilam ze kolejny przeciwbolowy nie dziala i niech cos zrobia. Jedna pielegniarka patdzyla na mnie jakbym siw chciala za darmo nacpac...
Oby sie wszystko ladniw rozkrecilo buziaki!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 21:35   #3872
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Kurcze muszę rozglądnąć się za jakimiś pojemniczkami w takim razie.. ale może innymi niż na mocz.. wiem, że są czyste, ale jakoś mnie odpycha świadomość do czego służą No i laktator... miałam od koleżanki pożyczyć, ale że ją ostatnio zlewałam, to trochę teraz mi nie zręcznie prosić.. zresztą zobaczę najpierw czy będzie konieczny.. w razie czego kupię i trudno

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 21:36   #3873
sarna405
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

STOKROTKAklask i:
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 21:38   #3874
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
info od stokrotki:

Dzisiaj o 16:40 przyszedł na świat nasz syn Łukasz- 3550 g i 53 cm szczęścia poród sn, bolało strasznie, ale od razu zapomina się potem ten ból.

Stokrotka serdeczne gratulacje Super, że Łukaszek już z wami

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dzwonilam, jest wkurzony, że zwlekają.
Z chęcią poszłabym do domu, ale zostałam przyjęta po znajomości, to już wolę siedzieć i nie zawracać głowy.

Zrobiłam świetną rzecz- wylaczylam czat na facebooku. Jak mi teraz dobrze. Ale znajoma napisała mi na tablicy coś w stylu "wchodzę zobaczyć zdjęcia Filipa, a tu pusto. Jestem rozczarowana"... bez jaj. Rozczarowalam człowieka, bo nie urodziłam jeszcze dziecka... Czujecie to?!

sciagnelam sobie tetrisa i pykam. O 22 jeszcze tetno i ciśnienie, po 22 może lekarz zajrzy.

Przepraszam, że pisze tylko o sobie, ale jakis podly nastrój mam.

Uwielbiam takich ludzi
Dalej zaciskam

Lilka wykąpana, muszę jeszcze pomyć butle, wyparzyć, a potem zrobić ze sobą porządek i do spania
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 21:39   #3875
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

KAROLAJN alw Ci dobrze z tym dziabnieciem. Ja to niedlugo fiola dostane. No ale moze za tydzien gin da zielone swiatlo. Jedziemy z Antosiem bo chcemy ginowi go przedstawic ( tyle lat czekal na moje dziecko) i gdyby nie to to bym z checia juz q aucie Tz zmolwstowala

Stary 2013-07-31, 21:39   #3876
Asiunia1230
Raczkowanie

karolajn1987 a po chrzcinach robicie jakiś obiad dla gości? W domu czy w lokalu?

Ja się tak zastanawiam, bo u mnie wyjdzie minimum 20-25 osób. Ja bym chciała skromnie, tż chyba też.
Sporo wódki i wina zostało z wesela - i czeka właśnie na chrzciny.

Za talerzyk w lokalu trzeba liczyć pewnie około 90zł. Nie widzi mi się przygotowywać posiłków dla tylu osób. Ewentualnie catering. Tylko nawet nie mamy gdzie pomieścić tylu gości.

I tak w ogóle zastanawiam się nad kwestią chrzczenia. Ehh trudna sprawa, niby kwestia tradycji, rodzina będzie krzywo patrzeć jakby dziecko nie było ochrzczone. Czasem zastanawiam się czy może samo nie powinno podjąć tej decyzji w przyszłości, czy chce być katolikiem, a z drugiej strony chrzcząc teraz, póki jest malutkie wskazujemy dziecku pewną drogę/kierunek.

Już nie mogę się doczekać tych pazernych księży co się ślinią na pieniądze... Po ślubie mamy z tż uraz do kapłanów. Za wszystko wyciągają ręce po kasę. Dlatego też wzięliśmy ślub w parafii do której nie należymy, choć w naszej i tak musieliśmy zapłacić
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 21:44   #3877
czarownica1
Zakorzenienie

SURKA maly po lampach mial skorke na brzuszku wysuszona. Lekarz mowila ze to nie lampy tylko kazdu noworodek pozbawiony mazi z zyzia plodowego przez jakis czas ma wysuszona skore. Ja mlodego wykapalam w probce emoliatum i dobra oliwka lekko smarowalam. Ale malutko.
Mozesz tez zrobic kapiele w zaparzonym siemieniu lnianym ( 3/4 szkl. Zalewam 3 szkl wrzatku i parze tak ok 5 min. Przwcedzam do wanienki i dolewam wody. I nic wiecej. Po kapieli oliwka - ja mam oliwke Topfer. Skorka u Antosia jak marzenie

Stary 2013-07-31, 21:44   #3878
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
KAROLAJN alw Ci dobrze z tym dziabnieciem. Ja to niedlugo fiola dostane. No ale moze za tydzien gin da zielone swiatlo. Jedziemy z Antosiem bo chcemy ginowi go przedstawic ( tyle lat czekal na moje dziecko) i gdyby nie to to bym z checia juz q aucie Tz zmolwstowala

To trzymam za zielone śiatło

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Już nie mogę się doczekać tych pazernych księży co się ślinią na pieniądze... Po ślubie mamy z tż uraz do kapłanów. Za wszystko wyciągają ręce po kasę. Dlatego też wzięliśmy ślub w parafii do której nie należymy, choć w naszej i tak musieliśmy zapłacić
NIe rozumię dlaczego płaciłaś też w parafi, w której nie brałaś ślubu
Stary 2013-07-31, 21:46   #3879
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!

Cytat:
info od stokrotki:

Dzisiaj o 16:40 przyszedł na świat nasz syn Łukasz- 3550 g i 53 cm szczęścia poród sn, bolało strasznie, ale od razu zapomina się potem ten ból.

Stokrotko, moje gratulacje!! Witamy Lukasza

Stary 2013-07-31, 21:47   #3880
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Stokrotko wielkie i buziaki dla Łukasza

Mela - gratulacje i sciski
wstawalam powoli.. Tez podnosilam się z boku, opieralam na łokciu, lub podciągalam o poręcz łóżka ( chwalilam niebiosa ze na te dwa pierwsze dni po cc wzięłam sobie jedynkę z super hiper nowoczesnym łóżkiem i łazienka w pokoju ) dałam radę wstać za pierwszym podejściem do pionizowania, bolało fakt, przeszlam się powoli po pokoju w asyście pani rehabilitantki, potem juz nie przyszła ani razu, więc musiałam radzić sobie sama a jak ja się upre to nie ma zmiłuj a chciałam się szybko wykąpać
Staraj się nie spinac brzucha z bólu i stresu.. Powoli się podnoś i na wydechu wstawaj powodzenia, potem będzie tylko lepiej.

Zamykam spać ciao
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 21:49   #3881
dzoan
Zakorzenienie

karolajn za dziabanko i za ustalenie daty chrztu

Jejku tak dziwnie, że tyle dzieciaczków już na świecie.. już po kilka tygodni mają, ustalacie daty chrztów.. jesteście już w różnych stopniach ogarnięte co do karmienia, pielęgnacji takiego małego człowieczka.. gdzie niektóre z nas nie wiedzą jeszcze co to poród, a o macierzyństwie to tylko w teorii co nieco

Stary 2013-07-31, 21:49   #3882
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
SURKA maly po lampach mial skorke na brzuszku wysuszona. Lekarz mowila ze to nie lampy tylko kazdu noworodek pozbawiony mazi z zyzia plodowego przez jakis czas ma wysuszona skore. Ja mlodego wykapalam w probce emoliatum i dobra oliwka lekko smarowalam. Ale malutko.
Mozesz tez zrobic kapiele w zaparzonym siemieniu lnianym ( 3/4 szkl. Zalewam 3 szkl wrzatku i parze tak ok 5 min. Przwcedzam do wanienki i dolewam wody. I nic wiecej. Po kapieli oliwka - ja mam oliwke Topfer. Skorka u Antosia jak marzenie

Dziękuję za rady
Stary 2013-07-31, 21:52   #3883
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
NIe rozumię dlaczego płaciłaś też w parafi, w której nie brałaś ślubu
Inaczej nie chcieli wydać dokumentów stwierdzających, że byliśmy ochrzczeni i bierzmowani...
Poza tym musieliśmy zapłacić dodatkowo za połowę ślubu.
A od księdza usłyszeliśmy "Nie głosowaliście przeciwko podatkom dla księży to teraz płaćcie. Co to jest 300 zł w tym morzu wydatków weselnych..."
Najłatwiej jest liczyć czyjeś pieniądze!! Jak to usłyszałam to myślałam, że go zwyzywam, najbrzydsze słowa świata przychodziły mi na myśl, ale się powstrzymałam.
Tego dnia obiecałam sobie, że po kolędzie nie dostaną od nas złamanego grosza.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 21:53   #3884
dzoan
Zakorzenienie

Zauważyliśmy z mężem dzisiaj pod wieczór coś dziwnego na moim brzuchu..pod pępkiem i zaraz nad linią majtek na środku..skóra taka wypukła, widać wyraźne granice tego fragmentu skóry.. trochę jakby w trójkąt się układa... miałyście/ macie coś takiego??

Stary 2013-07-31, 21:56   #3885
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
info od stokrotki:

A u nas plamienie ustało, nic nie boli, żadnych skurczy, tak więc czekamy ...

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:02   #3886
dzoan
Zakorzenienie

Kurcze wychodzi ta nieprzespana noc i już padam.. idę do wyrka..

Spokojnej nocy

malaczarna szybkiego rozkręcenia skurczyków, rozwarcia i porodziku

Stary 2013-07-31, 22:03   #3887
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Inaczej nie chcieli wydać dokumentów stwierdzających, że byliśmy ochrzczeni i bierzmowani...
Poza tym musieliśmy zapłacić dodatkowo za połowę ślubu.
A od księdza usłyszeliśmy "Nie głosowaliście przeciwko podatkom dla księży to teraz płaćcie. Co to jest 300 zł w tym morzu wydatków weselnych..."
Najłatwiej jest liczyć czyjeś pieniądze!! Jak to usłyszałam to myślałam, że go zwyzywam, najbrzydsze słowa świata przychodziły mi na myśl, ale się powstrzymałam.
Tego dnia obiecałam sobie, że po kolędzie nie dostaną od nas złamanego grosza.
Masakra

Cytat:
Zauważyliśmy z mężem dzisiaj pod wieczór coś dziwnego na moim brzuchu..pod pępkiem i zaraz nad linią majtek na środku..skóra taka wypukła, widać wyraźne granice tego fragmentu skóry.. trochę jakby w trójkąt się układa... miałyście/ macie coś takiego??
Ja nic takiego nie miałam.

A teraz uciekam spać, dobrej nocki
Stary 2013-07-31, 22:10   #3888
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

misiaczka Olejnik takie ubezpieczenie! Pajace, 100%

Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieje ze młody dzisiaj da żyć bo nie chciałabym zeby te myśli co miałam w głowie sie powtórzyły
Teraz wyszła, na pole z małym i leży w bujaczku ale nie śpi, tylko czuwa..zalatwialam jeszcze dzisiaj pewne rzeczy więc znowu nie byłam na bieżąco, masakra
Zaniedbuje Was ale musicie mi wybaczyć
No pajace z tej ubezpieczalni
Teskno nam za tobą na wątku ale to oczywiste dla nas ze synek potrzebuje cie bardziej niz my

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Misiaczka, ciekawe czy kwota za ubezpieczenie wyplacana przez nich w razie 'W' tez wzrosla o 100%? Co do lazenia, to ja tez dzis stwierdzilam, ze juz sie do tego nie nadaje A przeciez jeszcze 2tyg temu codziennie wychodzilam na dluzsze spacery. Czuje sie jak stara baba

Ja dzis mialam wizyte u poloznej, wszystko super (nawet wzrosl poziom zelaza we krwi, co mnie jako wegetarianke zdziwilo, ale i uradowalo ). Edziu jak zwykle 'happy baby' (to chyba jedyne okreslenie jakie tu znaja i stosuja odnosnie dziecka w trakcie ciazy ).
Przy okazji kupilam herbatke z lisci malin, pije i nawet mi smakuje
Haha niestety kwota wypłacana bez zmian, nic tylko brać taka ofertę
Super ze żelazo wzrosło. Ciekawe jak moje...bo od kilku dni sie suplementuje sztucznie
Cytat:
Miałam ktg, skurcze się rozeszły. Pytałam poloznej jak tu jest z postępowaniem, powiedziała, że najlepiej jak u mnie samo ruszy. Np wody odejdą... Czuje się jak symulantka, serio. Czyli jutrzejszy dzień może się nie różnic nic od dzisiejszego. :banghead: po co ja tu jechalam...

Ja bym pewnie zabrała sie do domu bo nie cierpię szpitali. Ale pewnie masz powody dla których chcesz zostać. W takim razie trzymam kciuki zeby szybciej sie rozkrecalo

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Gratuluje rozpakowanym!

Cos czuje ze dzis w nocy Hanka da popalic...
Ustalilismy dzis chrzciny na 25.08
I oznajmiam,ze zostalam dziabnieta p

Gratuluje dziabniecia
Cytat:
info od stokrotki:

witaj na świecie maluszku

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
idąc za radą zjadłam, a właściwie pochłonęłam, chipsiki piri- piri i nic
na mnie nie działa wywoływanie
Tez zjadłam ale cos mało ostre
Nie liczę na efekty...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:13   #3889
skylie
Wtajemniczenie

A ja znów nadrabiam na raty

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dzień dobry

my już po wizycie u pediatry.
Igorek waży 4kg, czyli ładnie przybrał przez 9 dni.. poza tym jest zdrowy, płucka i oskrzela czyste.

gilgotanie w stópki, łaskotanie w podbródek policzek, za uszkiem. Rozbieranie, pionizowanie do odbicia częste. Mokra pielucha po twarzy (to sposób Margosi). . PIsałaś że mały po 8 min zasypia. A jak ssie? bo Igorek teraz zassysa 7-10 min bardzo aktywnie i też idzie spać. Ale czuję, że ściągnął mleka sporo. Potem po przebudzeniu z pionizacji na chwilę jeszcze na drugą go przystawiam, ale ciumknie dwa razy i idzie spać. A jak z wagą ?przybiera?
dla Igorka

Przybiera ładnie (chociaż wczoraj poleciała na wadze). W 5 dobie przekroczyła wagę urodzeniową i dalej rośnie Problem mam taki, że budzi się co godzinę, pociumka trochę (często bywa i 5 minut) i idzie spać. Jeśli jakimś cudem uda mi się ją dobudzić to łapczywie je dalej- czyli nie najada się. Jeśli wypije moje mleko z butelki lub porządnie zje (ok 15 min z piersi) to śpi 2,5-3h. W nocy przestawiła się na pobudkę co 2-2,5h i nie wiem czy to dla niej nie będzie zbyt rzadko jak na takie lipne jedzenie. Kolejnym problemem jest spanie na dworze- potrafi przespać 3h i sądzę że na głodnego Wiem że sama sobie szukam problemów trochę, bo Ola ładnie sobie wszystko reguluje, ale mi to żyć nie daje. No chyba że mam jakieś turbo mleko

Cytat:
Po obchodzie powiedzieli, że może indukcja. Wzięli mnie na badanie, to myślałam, że trafiłam do rzeźnika! Wczoraj badalo mnie 6 osób, dziś on i ruszył mi czop. Bolało jak diabli, no ale cały czas bez postępu. Zapytał, czy mam umówiony poród z polozna-powiedziałam, że się nie umawialam. Popytal mnie o wzrost, wagę, powiedział, że brzuch duży i że zastanowią się nad sposobem porodu i mnie poinformują. Także czekam na glodniaka...

Mam nadzieję że już tulisz Fi. Strasznie Cie męczą Kurcze przecież mają tyle sposobów na wywołanie porodu...

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny.. Może to okropne co napisze ale dzisiaj w nocy nie miałam serca do Tomka teściowie go przyzwyczaili trochę na łóżku u siebie leżeć i tak mi sie darl, ze zamiast dziecko uspokajac to siedziałam obok łóżeczka, słuchałam jak krzyczy i sama ryczalam. Za to tz stanął na wysokości zadania i go uspokajał i przytulal. Ja byłam dzisiaj wręcz na niego zła ze śpi tak ładnie jak go dziadkowie zabiorą, a matce robi taki kosmos w nocy
Głupio mi trochę, ale tak właśnie odczuwalam to dzisiaj
En- obejrzałam dzisiaj zdjęcia Tomaszka na kompie i słodziak z niego niemały! Oj będzie rwał lachony jak dorośnie

To co piszesz jest normalne Każda z nas jeszcze nie raz będzie miała ochotę wysłać swoje dziecko w kosmos z biletem w jedną stronę chociaż kocha tego szkraba i oddałaby za niego i dla niego wszystko

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
a jak kupy beda wodniste to jak je wyrzucisz?
Wyleje

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

nadrobialm 5/10:-P u nas noc taka sobie niewiem co sie dzialo mala co chwile sie budzila i chciala cyca...dzis rano tez jakas dziwna wogole spac ani nic..uspokojala sie tylko przyccycu.. cumlala cumlala i usnela ale zaraz oczy jak 5 cos mnie tknelo i wzielam ja do odbicia...jak sobie zygla to ja musialam przebrac i siebie...!ale to dlatego ze jest lapczywa...smoczka nie chce a ssac chce to cycek ...no i taki skutek...ale jej ulzylo chyba bo zaraz usnela...dzis odziemy do lekarza zobaczymy ile wazy mala itp a poznirj na poczukiwanie krotkiego smoczka,to jedyna rada chyba....moze taki nie bd wywolywal u niej odruchu wymiotnego..no i z...nikt nie mowil ze bd latwo...:-P

En..ja tez mam nieraz takie mysli,mydle ze kazda nieraz ma poprostu dosc...
Duży wybór smoczków jest w Entliczku Pentliczku

MELA- Alicja to był jeden z moich typów Tak więc bardzo mi się podoba jak dałaś na imię córeczce

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:31   #3890
misiaczka555
Wtajemniczenie

Tz miał chęć na Maca dzisiaj to mu zaproponowałam w zamian fasolka szparagowa o dziwo si zgodził, więc wlasnie gotuje

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Wstaje z sofy zeby sprawdzić ta fasolke i stekam obolala
TZ: jak bedziesz wracać to przynieś wodę z kuchni
Ja:
TZ: normalnie bym ci uslugiwal
Ja: ale co, lenia masz?
TZ: robię to dla twojego dobra, chce żebyś szybciej urodziła

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-31, 22:32   #3891
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Super, że data już ustalona ja też muszę się udać do kancelarii. ile daliście za chrzciny, bo się zastanawiam

i brawa za

A polecała jakiś konkretny

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

I dodałam Lile do klubu
Haha nie wiem nie wiedzualam ze trzeba wiec na razie nic p

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam bo spać mi się chce i muszę wykorzystać czas kiedy mała nakarmiona.
Gratuluję idzi. Kejt nie możesz zadzwonić do swojego gina?
Dziewczyny po cc jak wy wstawalyscie? Strasznie boli.

Tak jak dziewczyny opisaly. Mimo bolu wstawaj jak najczesciej. Pomaga

Cytat:
info od stokrotki:

Cytat:
karolajn1987 a po chrzcinach robicie jakiś obiad dla gości? W domu czy w lokalu?

Ja się tak zastanawiam, bo u mnie wyjdzie minimum 20-25 osób. Ja bym chciała skromnie, tż chyba też.

Za talerzyk w lokalu trzeba liczyć pewnie około 90zł. Nie widzi mi się przygotowywać posiłków dla tylu osób. Ewentualnie catering. Tylko nawet nie mamy gdzie pomieścić tylu gości.

I tak w ogóle zastanawiam się nad kwestią chrzczenia. Ehh trudna sprawa, niby kwestia tradycji, rodzina będzie krzywo patrzeć jakby dziecko nie było ochrzczone. Czasem zastanawiam się czy może samo nie powinno podjąć tej decyzji w przyszłości, czy chce być katolikiem, a z drugiej strony chrzcząc teraz, póki jest malutkie wskazujemy dziecku pewną drogę/kierunek.

My chrzciny mamy o 11 wiec tylko kawa i ciasto gdzies w lokalu

Cytat:

Wzielam sila

Stary 2013-07-31, 22:45   #3892
mela1234
Zakorzenienie

Pozdrawiam z laktacyjnego centrum Polski wreszcie i ja mogę to napisać

Gratuluję stokrotko.

Dziękuję za rady odnośnie wstawania. Jutro wyjma mi cewnik to może się wykapie.jestem przepocona i smierdzaca

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:46   #3893
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Na chrzciny alko?
Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Oliath- ale czemu się robiły dwa obozy? Bo nie rozumiem
A bo mamusie tylko z mamusiami rozmawialy, a ciezarowki z ciezarowkami
Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Nudzi mi się to Wam pokażę mój brzuszek
Sliczny
Cytat:
info od stokrotki:

Stokrotko!
Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
Kochane ja tak tylko na szybko, zjadlam na obiad troche kapusty kiszonej i tera zastanawiam sie ile powinnam odczekac zeby bezpiecznie mala karmic? 3 godz wystarcza?
idzia gratuluje
kejt
Godzina, 3 godziny czy 6 - i tak w tym odciagnietym bedzie kapustka wiec albo musisz wylac, albo karmic normalnie i zobvaczyc, czy nie zaszkodzi - jesli nie bylo duzo tej kapustki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:47   #3894
skylie
Wtajemniczenie

STOKROTKA-

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dawno mnie tu nie było, a to dlatego, że przez ostatnie dni przechodziłam załamanie tysiąclecia, moja psychika była w strzępach...ale nie chcę o tym pisać na razie. Już jest lepiej w każdym razie.

Gratulacje dla wszystkich nowych mamuś

A teraz właśnie jestem w pracy i się zastanawiam, czy mi wody nie odchodzą, bo od pół godziny się ze mnie woda sączy? Nie mam pojęcia, jechać do domu, pakować torbę i na ip, czy jeszcze czekać?
Pakuj torbę i do szpitala
Jeśli chcesz to napisz. Może Ci trochę pomoże jak wylejesz to z siebie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
a dla niedowiarków wstawiam (a przynajmniej podejmuję próbę) zdjęcie złożonego łóżeczka i lampy zobaczymy jak sprawdzi się nam ten opuszczany bok
lampka wymiata

Cytat:
Aaa i Idzia urodziła Michalka o 11
jak dobrze pamiętam 3700/54

Idzia ogromne gratulacje !!!!! Urodziłaś dużego chłopaka

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Lecę na szkolenie ze skoków rozwojowych
Miłego, porodzików życzę!

Arabiatta: co się stało?
Podziel się wiedzą

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
szału nie było

MAMY korzystające z butelek!

mam powoli dosyć wyparzania wszystkiego (smoczki, butelki, laktator) po każdym użyciu w garnku przez 10 minut. szkoda mi czasu, do tego rozpływam się nad tym garnkiem myślę nad kupnem sterylizatora, ułatwił by sprawę. jednak czytam w necie, że inne mamy czasami negują taki sprzęt: że zbyt sterylnie, że wystarczy raz na wieczór wszystko wyparzyć, a tak tylko umyć w ciepłej wodzie. boję się trochę i wyparzam za każdym razem, bakterie bardzo przepadają za resztkami mleka. Jak Wy robicie?
Wojtkowi myłam butelki porządnie płynem do naczyń i raz na 2-3 dni przelewałam wrzątkiem. Nigdy nie miał problemów brzuszkowych ani z aftami w buzi (no dobra raz, ale przyniósł z przedszkola)

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
my po wizycie u lekarza,kluska wazy 3770)prawie pol kg w tydzien..dobre mleczko))tak to wszystko ok z mala lekarz mowil o charczeniu w nosku ze to przez kurz i mleko bo nieraz wleci do noska czy cos takiego...no i ulewanie normalnr ale odbijac itp wszystko git mamusia zadowolona
Margos Piotrus bardzo plakal?
za wagę

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
No i przekroczyliśmy w końcu 4 kilo Pan dr pochwalił przyrost wagi i powiedział, że mogę Go przestać karmić sterydami
I pomyśleć, że niewiele by brakło a przeszlibyśmy na mm przez tamtą lekarkę A wystarczyło dać Glutkowi tylko trochę czasu... ech... co za pediatrzy w tym kraju
Wam również

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:47   #3895
karolajn1987
Wtajemniczenie

Ja juz po pierwszym karmieniu. Dziecko mi wyjatkowo poszlo spac po kapieli o 19.30 ja poszlam spac po 20.30 i juz sie wyspalam
A Hania oczywiscie tak wedruje ze wpakowala nogi w szczebelki i obudzil mnie ryk syreny,bo sie przyblokowala

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-07-31 o 22:55
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:48   #3896
fiazo
Zakorzenienie

Lukasz witaj
Mela tak jak pisza dziewczyny bokiem,boli ale przynajmniej gazy beda sie rozchodzic u mnie byl zastoj i to bolal6 bardziej niz wstanie

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:49   #3897
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Dziękuję za rady odnośnie wstawania. Jutro wyjma mi cewnik to może się wykapie.jestem przepocona i smierdzaca

Ja marzylam o kapieli,o 22 mialam cc a o 9 juz wstawalam z tz pod prysznic. Mialam wrazenie ze mnie porozrywa od srodka ale im wiecej sie ruszalam tym szybciej bylo lepiej

Stary 2013-07-31, 22:51   #3898
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy to prawda ze nie wypuszcza ze szpitala jak nie zrobię tam po porodzie dwojeczki?
Wolałabym w domu, na spokojnie, w swoim czasie, siedząc itp

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-07-31, 22:54   #3899
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to prawda ze nie wypuszcza ze szpitala jak nie zrobię tam po porodzie dwojeczki?
Wolałabym w domu, na spokojnie, w swoim czasie, siedząc itp
Tak,ale w moim glupim szpitalu nawet nie pytali ze mnie jest taki obesraniec,ze po cc zrobilam na drugi dzien

Stary 2013-07-31, 22:55   #3900
fiazo
Zakorzenienie

U mnie chrzciny duze-tesciowa placi za tych wszystkich zbednych gosci to niech ma-ok 50 osób.ja bym mniejsze robiła.ksiadz 250 zl bo i2h 5 na paraei

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości