Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 09:35   #2761
maria28
Kniaginia

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Witam

oliwka, śliczne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
A dziś byliśmy na kontroli bioderek i jest troszkę poprawa ale mamy jeszcze ćwiczyć i rutynowa kontrola we wrześniu.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

Moja Siostra znalazła dziś bardzo drogi telefon, wyłączony, sprawdziła kartę sim i poszła do salonu operatora, pan sprawdził do kogo należy i oddała go
Brawo za uczciwość!

Eee, myślałam, że więcej będę mieć do nadrobienia.

Wczoraj ciężki dzień. Byłam sama u fizjoterapeuty z Różą. Ja już się nie nadaję do dźwigania jej w foteliku. Znieść po schodach, do taksówki, wynieść z taksówki, zanieść do lekarza. Łeb mnie z wysiłku rozbolał.
A potem dodatkowo ze stresu.
Czeka nas ćwiczenie metodą Vojty. Więcej się przy tym denerwuję i pocę z nerwów niż moje dziecko. Biedna Róża - płacze oczywiście. Ale ponoć to nie sprawia dziecku bólu, a jedynie dyskomfort. Chcę w to wierzyć.

A dziś na dokładkę okres dostałam
TŻ rano stwierdził, że organizm daje mi znać, że czas na kolejnego dzieciaczka
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 09:40   #2762
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

: jupi:
brawo

swoją drogą pierwszy ząbek to jak rozpoznać? Że widać kreskę, czy połowe ząbka czy cały długi ząb ?

Maria bidulka z Róży, a jeszcze biedniejsza mama współczuje bo rodzic chce dobrze a czuje sie jakby krzywdził

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 09:47   #2763
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej ho!
u nas dalej gorąc. wczoraj na spacerze byliśmy 5 minut, 5 długich płaczących minut
oooo to strasznie Dlugi ten spacer mialas nie zazdroszcze, moj to od razu w kimono idzie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Hejka
Ja tak tylko się pochwalę dobrze ;prosi:
jestem na bieżąco ale nie mam kiedy pisać nawet nie miałam kiedy maila sprawdzić i dopiero dziś po otrzymanym sms weszłam na pocztę i o to co ujrzałam
ooo moj boshe jaka Slodka, a w tej czapece a'la Elfik to do Michalka od strippi pasuej, niezla Parka by byla

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na szczepieniu. Dziś 37,5 mam nadzieję że samo minie bez czopka. Dobrze że dużo wody pije.
Całe szczęście że upał odpuścił bo w poniedziałek w mieszkaniu mieliśmy już 32 stopnie
za szczepienie .... a co do temp, gdzie mierzylas .. ja mam z TT elektryczny - i ost siostra do mnie ze ona jakis rozpalony i kazala w pupie zmierzyc - no i wlasnie bylo 37,7 ... a mii pozniej mama gada ''ze jak w pupie to 5 mam odjac .. wiec nie bylo tak zle''

witam sie znad sniadania !!

ide czytac dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 09:51   #2764
BYou
MBZ♥

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

Nestelle witaj

Dzięki Dziewczyny, jestem dumna z mojej Sis

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 09:52   #2765
maria28
Kniaginia

Dragusia, za pierwszy ząb!
Ale cały wyszedł?? Czy zaczął się wyrzynać? Florka boli?
Stary 2013-08-01, 09:54   #2766
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Czeka nas ćwiczenie metodą Vojty. Więcej się przy tym denerwuję i pocę z nerwów niż moje dziecko. Biedna Róża - płacze oczywiście. Ale ponoć to nie sprawia dziecku bólu, a jedynie dyskomfort. Chcę w to wierzyć.

miejmy nadzieję, że nic nie boli. Biedna Różyczka.
He he to co, na poczekalnię się wybierasz?

U mnie tż dalej niewzruszony. Nie będzie kolejnego dziecka i już.
Oj tam, oj tam

Miałam jechać z tż do miasta, ale chyba nie pojedzie i zostanie z małym, bo kilka spraw nam odpadło ( m. in. wizyta u teścia - głównie w tym celu tż miał jechać, bo ja powiedziałam, że nie będę miała czasu zajmować się głupotami ). To chyba sobie zrobię mały nalot na drogerię i kupię małe co nieco

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 09:55   #2767
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
swoją drogą pierwszy ząbek to jak rozpoznać? Że widać kreskę, czy połowe ząbka czy cały długi ząb ?
kawałek ząbka jest

Cytat:
Dragusia, za pierwszy ząb!
Ale cały wyszedł?? Czy zaczął się wyrzynać? Florka boli?
kawałek widać. chyba nie boli

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 10:04   #2768
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
tak tu pusto to pochwalę się że schudłam ważę 5kg mniej niż przed ciążą jeszcze do idealnej 3kg szkoda tylko ze tego na ciele nie widać
mi jeszcze 10

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Skromnie proszę o kciuki przydadzą się.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Brawo dla Igora!

Wow! Nic nie robiąc?? Pewnie widać, a na pewno po ubraniach czuć, a to też ważne

Wyniki Róży mam i niestety ma niedobór kreatyniny.
Czyli być może pochopnie kazano odstawić wit. D ze strachu przed zarastającym ciemieniem. Tylko teraz na wizytę muszę czekać albo iść na chama próbować poza kolejką
my byliśmy we wtorek. Bioderka ok. Ciemiączko szybko zarasta dlatego też nam kazała odstawić D. Do września potem kontrola krwi i zobaczymy.
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 10:06   #2769
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
ja nadal nadrabiam .....

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Osttanio pokazywali w faktach polskie morze i szukałam nestelle z uwieszonym u cyca Roszkiem;p ale nie znalazłam;p Były babki tylko z samymi cycami bez Roszków
leze
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i dzis mi siostra mowi ze jak wczoraj byla u kolegi na wyspie, to gadali o calej tej sprawie - no i on ze jak cos moze mnie ''przekimac'' do czasu az zwolni sie to mieszkanie na ktore czekam, on ma domek i jednen pokoju sie dla nas znajdzie - no i bede w czwartek wlascieleom mowila - zapalcilam za sieprnien kase - Gosia pojdzie spac do Agnieszki, ja sie juz zaczne juro pakowac do kartonow - tak zeby we 2 dni mozgli mnie przeniesc
i je.b.i.e mnie to - ze debilami nie bede mieszkala

no to sie wyzalialm
jakbym qrwa problemow nie miala
jej,jak to wszystko czytam w głowie sie nie miesci .... no własnie jakbys własnych problemów mało miała .... a tu takie penerstwo ,patologia Ci sie trafiła . Jak najdalej od takiego bagna ....

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie, że w sobotę przeżyliśmy koszmar.
Godzina 20:30 Kinga prawie dusiła się, była sina, brzuch twardy jak kamień. Masowaliśmy i dzwoniliśmy na 112, Porażka, bez komentarza.
Pobiegłam do sąsiada, lekarza, ale nie było go w domu. Tż masował jej brzuszek cały czas, a ona dysząc próbowała płakać i oddychać.
W końcu trochę jej przeszło.
21:00 Pojechaliśmy na pogotowie. Dziecko już spało, lekarz ją przebadał i pytał co to mogło być. On nic nie widzi.
Wróciliśmy do domu.
Godzina 21:30 Kinia napiła się 2 łyki wody i to samo od nowa.
Wzięłam ją na ręce i poleciałam do sąsiada, już był. Przy bramce były 2 bączki
Lekarz wziął ją na ręce, potem masował jej długo brzuszek, i znów 1 bączek.
Całą noc spała na brzuszku na zmianę pilnowaliśmy z TŻ, czy wszystko w porządku. Dotykałam brzuszek. Nawet spakowałam się w razie wyjazdu do szpitala.
Z tego co widzę, to jedzenie przyblokowało się jej w jelitkach
Kupy po warzywach były takie gęstsze i plastelinowate, jeszcze ten upał.
W niedzielę miała dietę, cyc

Nie będę opowiadać, jak jak wyglądała jej buzia i oczy. Myśleliśmy, że... a mniejsza. Dziecko to ogromna odpowiedzialność, a zwykła kupa może dać tyle radości rodzicom, bądź cierpienia dziecku.
Życzę zdrówka dzieciaczkom i mamusiom.
współczuje . nie wiem co by, zrobiła ....sąsiada takie nie posiadam ....
straszne ,mam nadzieje ze sie nie powtórzy .
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Dzisiaj Puszek kończy 4 miesiące, ja dostałam pismo z pracy, że mam złożyć nowe wnioski o macierzyński i rodzicielski, bo tamte im się nie podobały (był jeden wniosek razem) i muszę migiem odesłać, bo właściwie już po czasie. Obecnie dużo się dzieje - Igor kończy swoje pierwsze przedszkole, za 2 dni jedziemy nad morze, ja kupiłam kilka książek o zaburzeniach rozwoju i dużo czytam (mam wrażenie, że łeb mi pęka już od czytania o tym, dietach, pasożytach, terapiach etc), załatwiam dalej wizyty i specjalistów, papiery i papiery... Co tam jeszcze... Puszek jest boska, cudownie się śmieje, chociaż nie chce zbytnio na głos. No i jak mnie widzi to zawsze krzyczy LE. Widocznie jestem LE i już.

Opowiem, jak Igor miał z 1,5 roku i... byliśmy u teściów. Igor zachowywał się normalnie a raptem mega płacz, jakaś panika, chce uciekać, wraca, chce na ręce. Tak co chwilę. Spokój i zaraz akcja. Wróciliśmy do domu. Spokój. Bawimy się i raptem znów mega reakcje, silny płacz, widać, że dziecko jest przerażone. To była niedziela wieczór - pojechaliśmy na dyżur pediatry w przychodni. Akurat u lekarza Igor nie miał tej akcji. Lekarz powiedział, że przesadzamy, a on wymusza, bo nic się nie dzieje!!!!!!!!!
Na szczęście nigdy nie powtórzyło się to, po powrocie dostał coś na brzuszek i przeciwbólowe i był spokój. Później w necie sprawdziliśmy opinie o tym lekarzu - same negatywy. Myślę, że mały miał jakieś skurcze w jelitach czy coś takiego.
jejku tez nie fajna sprawa ...
dla Puszka za 4 miechy .
odpoczywajcie nad morzem
łaaaa ! wygląda na wiecej ale i tak jak sie dało takiego wielkoluda urodzic????
chociaz kiedys wam pisałam mój dziadek wazył 6 kg -poród naturalny ,w domu . .... moja prababcia - drobnej budowy -dochodziła do siebie przez 2 lata.....
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Czytałam wcześniej już
Daniel i Igor dość mocno się różnią, jest kilka wspólnych cech - Daniel bardziej komunikatywny, ale unika kontaktu cielesnego, Igor bardziej wylewny i czuły, ale... ale... zaczął gadać!!!!!!! Na razie niewiele, ale JEST!
Poza tym jak kiedyś czytałam o chłopakach to podobnie się bawili i podobne poczucie humoru mają.
juhuuuuuu wspaniale !!!!!
Cytat:
tak tu pusto to pochwalę się że schudłam ważę 5kg mniej niż przed ciążą jeszcze do idealnej 3kg szkoda tylko ze tego na ciele nie widać
na pewno widac !
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ważyliśmy się dziś i co się okazało - prawie 9kg, czy on kiedyś przystopuje?
wow !

lece dalej ..teraz strona 89 ...
Stary 2013-08-01, 10:23   #2770
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
My po szczepieniach Krzyś zapłakał tylko przy zastrzyku, ale przytuliłam i szybko się uspokoił, moje dzielne Słoneczko Rotarixu za to nie chciał za bardzo wypić, wypychał języczkiem Ale jakoś poszło
Waży 6750 gramów (75 centyl)
Ślicznie trzymał główkę u pani doktor I powiedziała, że takie ma ruchy, jakby już miał się przekręcać - no właśnie wczoraj zaczął I pytałam o to wyginanie w rogal - mam się nie przejmować, dziecko ma taki sposób na gimnastykę i jeśli to robi podczas aktywności, a nie np. przez sen, to wszystko jest ok.
I mam próbować pić kefir/maślankę, bo mógł już wyrosnąć ze skazy

Szczepionkę sama kupowałam w aptece, więc wyjęłam ją i obejrzałam pod kątem homogeniczności (najpierw doczytałam w ulotce, jak ma wyglądać) Dopiero pozwoliłam szczepić Pielęgniarka powiedziała też, że akurat w naszej przychodni nie było przypadków powikłań przez ten Euvex.
brawo za odwagę i za kontrolę szczepionki
moje słonko też było dzielne i nie płakało a jak Pani dr go kulałai obracała przy badaniu to znów myślał że to zabawa i się śmiał

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
dalej mnie ciekawi ktora z nas 1wsza pojdzie na poczekanie,

ja mam taki balsam termo - kiedys sie wysarowalam to myslalam ze nie usiedze, tak mnie piec zaczelo

no i po malu sie pakuje - tu jakies pranie i tym podobne

wiec wiecie
na wątku marzec kwiecień 2014 jest jedna mamusia z lipca 2012

tez kiedys miałam termo balsam i myślałam że mi d.pe wypali

fajnie się macie że sobie wyjeżdzacie
my może w tatry wyskoczymy w sierpniu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

Moja Siostra znalazła dziś bardzo drogi telefon, wyłączony, sprawdziła kartę sim i poszła do salonu operatora, pan sprawdził do kogo należy i oddała go

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Dziewczyny tak pisałyście ostatnio o gorączkach u maluchów po szczepieniach, ja ostatnio rozmawiałam z bratową i mówiła że jej mały pierwsze 2 przeszedł bezobjawowo natomiast po 3 miał po 40 stopni gorączki tak więc chyba najgorsze dopiero przed nami i ogólnie nie bratowa nie jest jedyną która po 3 szczepieniu takie gorączki przeżywała, choć ja ma nadzieję że nasze maluszki przejdą łagodniej albo i nawet bezobjawowo wszystkie szczepienia.

My dopiero 2 szczepienie mamy mieć w piątek.

Dziękuję w imieniu Anielki za pochlebstwa

BYou a jak/gdzie kupujesz ciuszki z nexta?
u nas temp podeszła do 37,9 a potem spadła i jest ok. Obeszło się bez czopka po pierwszym szczepieniu było bezobjawowo.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Heloł ,heloł wróciłam
miałam super pogode upał,upał i tylko 2 dni chłodniejsze .
plazowałam ,w piasku kopalam i nawet udało mi sie kilka ksiązek przeczytac . Roszek to debesciak - cierpliwy ,pogodny ,wracalismy do pokoju tylko na noc i na kąpiel a tak to w terenie ... a on ciągle zadowolony .w ciągu tych 10 dni płakał 2 razy -raz na plazy bo za gorąco i nie mogł zasnac (padł jak mucha po 15 min.) i raz w aucie bo stalismy w mega korku ...
mam do nadrobienia 20 str...... w połowie plazingu niechcąco wyłączyłam tableta i zapomniałam pinu
za pin
super że pogoda dopisała i dla Roszka debeściaka

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:

ja wprowadzam dopiero we wrzesniu . ale opowiem - ja stawiam na słoiczki bo wg mnie to nie przepłacam bo i tak mam duzo obowiązków ,do tego gotuje obiady w 2 wersjach bo ja jestem vege a słoiczki mnie odciązają -są zdrowe , przebadane i łatwe w uzyciu .
kuba i nina byli na słoiczkach ,to i roszek tez bedzie .
nasza dr radziła żeby kupować sprawdzone warzywa a jeśli nie ma możliwości to słoiczki bo są przebadane.
Ja za każdym razem na zakupach kupuję 1 lub 2 słoiczki i tym sposobem mamy już niezły zapas

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj jadę po wyniki Nikosia i jak będzie pediatra to od razu skonsultować
i przy okazji do zusu w sprawie macierzyńskiego.
Stary 2013-08-01, 10:30   #2771
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Witam

oliwka

Wczoraj ciężki dzień. Byłam sama u fizjoterapeuty z Różą. Ja już się nie nadaję do dźwigania jej w foteliku. Znieść po schodach, do taksówki, wynieść z taksówki, zanieść do lekarza. Łeb mnie z wysiłku rozbolał.

Bidulka malutka. Oby nie bolało i szybko się ten dyskomfort szybko skończył.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
za szczepienie .... a co do temp, gdzie mierzylas .. ja mam z TT elektryczny - i ost siostra do mnie ze ona jakis rozpalony i kazala w pupie zmierzyc - no i wlasnie bylo 37,7 ... a mii pozniej mama gada ''ze jak w pupie to 5 mam odjac .. wiec nie bylo tak zle''

witam sie znad sniadania !!

ide czytac dalej
smacznego śniadanka

mierzyliśmy wpupie dlatego byłam spokojniejsza bo wiedziałam że mamy 0,5 na minusie najwyższa była 37,98 a dziś 37,11
Stary 2013-08-01, 10:53   #2772
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję lekarka też mówiła, że całkiem możliwe, że tak po prostu ma. Szczuplaczek i już. Na pewno nie po mamusi, apetyt też nie po mamusi moje dziecko poza tym, że jest moje, nie ma ze mną nic wspólnego, wszystko po tatusiu
dobre .
na pewno "tak po prostu ma "
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
no mój bardzo się wygina (dodaje zdjęcie-to jego max wygięcia) ale dopiero od niedawna to robi, w czasie snu nigdy. a z rękami mamy tak samo. i to jest źle?
jeny te napięcie mięśniowe nie daje mi spać. spytam się jeszcze o to lekarza na szczepieniu. zobaczymy co powie ale chyba to będzie nasza ostatnia wizyta u niego, bo mimo tego, że to przemiły człowiek i Karola poznaje z daleka to mam wrażenie że zna się na tym wszystkim jak świnia na gwiazdach
mój tez sie tak czasem wygina a potem przewraca .
Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Hej, my wczoraj byliśmy na szczepieniu na menigokokach. Mikuś waży już 7200. ..

Cytat:
Hejka
Ja tak tylko się pochwalę dobrze ;prosi:
jestem na bieżąco ale nie mam kiedy pisać nawet nie miałam kiedy maila sprawdzić i dopiero dziś po otrzymanym sms weszłam na pocztę i o to co ujrzałam
ślicznosci-cudownosci piekne foty
Cytat:
A dziś byliśmy na kontroli bioderek i jest troszkę poprawa ale mamy jeszcze ćwiczyć i rutynowa kontrola we wrześniu. Także trzeba się przyłożyć by ładnie wszystko było. Skromnie proszę o kciuki przydadzą się.

Cytat:
I się zgadza - np. otwierasz w poniedziałek o 12.00, potem dajesz we wtorek i w środę o 12.00 (razem 3 razy) - i między pn a środą masz 48 godzin Nie zamotałam?
Cytat:
trzeba. Jak otworzę w południe i daję małemu na obiadek, to na drugi dzień są 24 godz, a na 3 dzień - 48 godz.
no .jest na 3 razy . jestem bez wyobrazni
Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!
łooooo !!!!! to mały kasownik jest .
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
nasza dr radziła żeby kupować sprawdzone warzywa a jeśli nie ma możliwości to słoiczki bo są przebadane.
Ja za każdym razem na zakupach kupuję 1 lub 2 słoiczki i tym sposobem mamy już niezły zapas
tez musiałabym powoli chyba ..... choc tez nie wiadomo jakie są preferencje Roszka ..np.moje starszaki jak byly male kochały brokuły ,do teraz pamietam ten ich specyficzny zapach ....

dobra lece do Roszka bo sie juz obudził i mnie woła "eeeeej, eeeejjjj" .
Stary 2013-08-01, 11:02   #2773
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
tez musiałabym powoli chyba ..... choc tez nie wiadomo jakie są preferencje Roszka ..np.moje starszaki jak byly male kochały brokuły ,do teraz pamietam ten ich specyficzny zapach ....

u mnie nie będzie problemu bo jak synulowi nie podejdzie to mamusia chętnie zje uwielbiam te słoiczki

za eeeeej
Stary 2013-08-01, 11:11   #2774
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

Ogólnie gdzieś czytała, ale nie mogę teraz odszukać, że najszybciej ząbki wychodzą - chłopcom, urodzonym pomiędzy marcem a czerwcem, o dużej masie urodzeniowej - czyli generalnie - LunaO i ja jesteśmy next w kolejce, a Florek potwierdził regułę A i znaczenie ma jeszcze jak wychodziły rodzicom. Muszę dopytać jak było u nas... ale mojej Mamie mam wrażeni już się mylą tygodnie i miesiące co się działo kiedy...

Cytat:

No dla mnie fotelik plus młody to też opcja nie do udźwignięcia... no ale na szczęście jak jestem zmotoryzowana, więc fotelik siedzi w aucie, a wózek w bagażniku i jak gdzie idę gdzie jest winda to biorę wózek, a ja gdzieś gdzie nie ma to młodego na ramię jak worek ziemniaków i idziemy

Co do rehabilitacji to, ta metoda polega na przymuszaniu dziecka do różnych czynności? ...czytałam o tym...nie znam się na tym totalnie,...ale czasem rekreacyjnie czytam:

http://forum.gazeta.pl/forum/f,1017,...j_dziecka.html fajne forum eksperckie i on często pomaga podjąć decyzję, czy konieczna jest aż taka rehabilitacja czy czy zwykła rodzicielska stymulacja..zwłaszcza, że pisałaś że Róża wd Ciebie rozwija się ok. No w każdym bądź razie zawsze wd mnie warto zapoznać się z różnymi opiniami i na tej podstawie podjąć decyzję. Polscy lekarze to najczęściej nie Drowie Housowie więc cross-checking wskazane IMO.
Stary 2013-08-01, 11:17   #2775
Tasia34
Wtajemniczenie

Warszawa - Mokotów. Ośrodek doświadczalny. Dzień eksperymentu: 3
Obiekt nadal nie wykazuje żadnych reakcji na podaną substancję.

Może będę mogła jeść nabiał

Cytat:
Dzisiaj jadę po wyniki Nikosia i jak będzie pediatra to od razu skonsultować
i przy okazji do zusu w sprawie macierzyńskiego.

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

Hello hello
Powoli zbieramy się i szykujemy na RANDKĘ
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 11:53   #2776
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Ogólnie gdzieś czytała, ale nie mogę teraz odszukać, że najszybciej ząbki wychodzą - chłopcom, urodzonym pomiędzy marcem a czerwcem, o dużej masie urodzeniowej - czyli generalnie - LunaO i ja jesteśmy next w kolejce, a Florek potwierdził regułę A i znaczenie ma jeszcze jak wychodziły rodzicom. Muszę dopytać jak było u nas... ale mojej Mamie mam wrażeni już się mylą tygodnie i miesiące co się działo kiedy...
moja mama nie pamięta

Cytat:

Hello hello
Powoli zbieramy się i szykujemy na RANDKĘ

a co to za randka?

Stary 2013-08-01, 12:04   #2777
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Powodzenia

Cytat:
ale mojej Mamie mam wrażeni już się mylą tygodnie i miesiące co się działo kiedy...
Eee, moja Mama strasznie mało pamięta z mojego okresu niemowlęctwa

Cytat:
a co to za randka?
Z "blondyną", córcią mojej kumpeli W sumie już były 4 spotkania (z czego 3 przespali ). Ale na ostatnim nawet za rączkę się złapali
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 12:32   #2778
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Z "blondyną", córcią mojej kumpeli W sumie już były 4 spotkania (z czego 3 przespali ). Ale na ostatnim nawet za rączkę się złapali
ohoho to kiedy wesele

Stary 2013-08-01, 12:35   #2779
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
No następna ze śmietaną w cycach czy co

No więc wczoraj nie miałam prądu od 9-16 masakabra
1 - haha
2 - tyle godzin bez PRADU chyba bym nie dala rady wytrzymac

Cytat:
Malpka widzisz jaki Karol ma tu fan club - wrócicie znad morza to już pewnie będzie raczkował i nas to ominie - rób filmiki
ooo tak ja sie bankowo zapisuje do FanClubu Karolka

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe rosnie nam nasza mlodziez
ano rosnie - zobaczymy jak czas szybko zleci - i bd musiala bilety do Miski Emiliankowi kupowac haha

Cytat:
a my mamy awarie laptopa wiatrak sie zepsuł i musze na starym dziadzie stacjonarnym raz lłapie neta raz nie
trzeba sie rozejrzeć na nowym lapkiem
niech ci TZ na urodziny kupi, no chyba ze juz mialas ... to lekka kapa hihi.

Cytat:
Dziś widziałam się z koleżanką, której Synek jest tydzień młodszy i On tak się skubany Spryciarz próbuje dźwigać do siadania nie wiem czy to nie a sprawą poduszki na której leży i podciągniętego trochę spodu w gondolce. Roszpunka leży na płasko

1 - zobaczysz Roszpunka tez zaraz bd siadac biegac
2 - dla siostry

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
w 4 pod koniec zaczeła raczkować w 5 siadła w 6 staneła w łózeczku i przy meblach
Aż sobie obejrzałam dawne fotki ale ta Julka była śmieszna jakie miny stroiła jeju aż sie wzruszyłam ze była taka malutka pysia
zapodaj jakies foto porownawcze Julic i Karolka

cdn. - wiadomosc przeladowana grafika :d haha

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Heloł ,heloł wróciłam
plazowałam ,w piasku kopalam i nawet udało mi sie kilka ksiązek przeczytac . Roszek to debesciak - cierpliwy ,pogodny ,wracalismy do pokoju tylko na noc i na kąpiel a tak to w terenie ... a on ciągle zadowolony .w ciągu tych 10 dni płakał 2 razy -raz na plazy bo za gorąco i nie mogł zasnac (padł jak mucha po 15 min.) i raz w aucie bo stalismy w mega korku ...
mam do nadrobienia 20 str...... w połowie plazingu niechcąco wyłączyłam tableta i zapomniałam pinu
witaj - a tam 20 stron nie jest duzo - a wiesz ile ciekawych rzeczy sie dzialo ahaha

no i dla Roszka - i Kuby i Ninki za bycie wspanialymi dziecmi - no i ciesze sie ze wyjazd sie udal

Cytat:
A ja po obejrzeniu horroru boję się iść spać...
No ale już najwyższa pora
jaki ogladalas ..

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

nie uwierzem Pokim Nie Zobaczem

cdn.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 12:37   #2780
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
. a są naprawdę duże obniżki czy tak symbolicznie ? No i co tam ma teraz być... w mojej pamięci od zawsze księgarnia.. wcześniej Odeon - nie wiem kto pamięta
hehe byłam w krk i tam też są obniżki
nie wiem, dostałam cynka że od września będzie tam Zara (nie mam pojęcia czy to prawda... na bank nie Empik), więc podobno chcą sięwyzbyć rzeczy
Odeon pamiętam. mam z niego wczesne tomiki Świetlickiego... śmiesznie przeceniane

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

wow. nie długo przysięga. dzieci nam dorośleją

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
kurka już minęło 10 dni, ja pitolę ale czas leci....
miałam podobną refleksję, tylko w dosadniejszych żołnierskich slowach

Cytat:
ja też... koszmarnie to wygląda...

Cytat:

to się nazywa konkretne przywołanie do porządku

dzieć mi nie świrował na oucie!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 12:59   #2781
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:

to i my się powinniśmy załapać chłopak z końca marca 4080 kg
Stary 2013-08-01, 13:02   #2782
maria28
Kniaginia

Cytat:
Co do rehabilitacji to, ta metoda polega na przymuszaniu dziecka do różnych czynności?
Mniej więcej. Też się nie znam, ale nasze ćwiczenie polega na uciskaniu pewnego punktu, który wymusza pracę odpowiednich mięśni.

Cytat:
zwłaszcza, że pisałaś że Róża wd Ciebie rozwija się ok.
Tak, ok jeśli chodzi o piąstki. Ale jednak ma lekką asymetrię. Łapie się prawą ręką za prawą stopę, a lewą ręką za lewą stopę nie. Jak leży na brzuszku, to lewa ręka z powodu wzmożonego napięcia jest za bardzo cofnięta. No i się wygina do tyłu, robi mostki.

Póki co mam porównanie rehabilitanta na NFZ (stwierdził, że to może minąć, że dziecko za małe na rehabilitację i proszę czekać w kolejce ponad 2 miesiące na ewentualne zakwalifikowanie do rehab.), neurologa, ktory przediagnozował i prywatnego fizjoterapeuty, który najbardziej sensowny mi sie wydał.
I jeszcze biorę pod uwagę zdanie teściowej , bo jednak trochę wiedzy też ma na ten temat.

Cytat:

Stary 2013-08-01, 13:03   #2783
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł ,heloł wróciłam
za udany wypoczynek i dla Roszka debeściaka

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
hehe

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

O jaa
No to oby się Florek nie zezłościł przy karmieniu

Cytat:
Witam

za rehabilitację no cóż my mamy już tak mamy wszystko przeżywamy za nasze dzieci

Popacz tydzień różnicy mamy od porodu i okres w "czasie" dostałyśmy
No to Tżtowi spieszno

Cytat:
1 - haha
2 - tyle godzin bez PRADU chyba bym nie dala rady wytrzymac

ano rosnie - zobaczymy jak czas szybko zleci - i bd musiala bilety do Miski Emiliankowi kupowac haha
no cóż uroki mieszkania na wsi

Qtwa poucinało mi cytaty łee, ale dziękuje za kciuki

A w ogóle witam pięknie w południaczka
Stary 2013-08-01, 13:11   #2784
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

Cytat:

biedna Rózyczka i mama tez

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:

zapodaj jakies foto porownawcze Julic i Karolka
postaram się później jak dziś nie zdąże to po powrocie ale postaram sie później wrzucić
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 13:12   #2785
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
hehe byłam w krk i tam też są obniżki
nie wiem, dostałam cynka że od września będzie tam Zara (nie mam pojęcia czy to prawda... na bank nie Empik), więc podobno chcą sięwyzbyć rzeczy
Odeon pamiętam. mam z niego wczesne tomiki Świetlickiego... śmiesznie przeceniane

wow. nie długo przysięga. dzieci nam dorośleją

miałam podobną refleksję, tylko w dosadniejszych żołnierskich slowach

ja też... koszmarnie to wygląda...

to się nazywa konkretne przywołanie do porządku

napisałam dosadniej, ale skasowalam, co by na ordynusa nie wyjść

OC- Ty o zębach pisałaś, to się chyba nie zawsze sprawdza, moja Oliwka z lipca wagą urodzeniową 3330 a zęby miała na początku listopada (4 miechy)
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 13:43   #2786
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry, my już po wizycie u kardiologa. Filip był bardzo grzeczny, jak zwykle obdarował wszystkie Panie uśmiechem i chciał zabrać Pani doktor rączkę od usg. Na szczęście było to tylko usg. Serduszko zdrowiutkie i wszystko w porządku, nie musimy już kontrolować ewentualnie za kilka lat.
Cytat:
MAMY ZĘBA!!!!!!!
DOLNA PRAWA JEDYNKA !!

monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-01, 13:51   #2787
maria28
Kniaginia

Cytat:
Popacz tydzień różnicy mamy od porodu i okres w "czasie" dostałyśmy
Heh, przynajmniej cały rok był "bez".

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Serduszko zdrowiutkie i wszystko w porządku, nie musimy już kontrolować ewentualnie za kilka lat.

Super wiadomość!
Stary 2013-08-01, 13:54   #2788
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
moja mama nie pamięta
Cytat:
Eee, moja Mama strasznie mało pamięta z mojego okresu niemowlęctwa
Hehe i to jest właśnie zabawne, teraz każdy wkręcony...a później będzie...eee nie pamiętam - chociaż moja teściowa sporo pamięta... ale nie wd niej mój chłop chodził i gadał jak miał 7 miesięcy więc nie wiem czy powinnam jej wierzyć...

Cytat:

Może będę mogła jeść nabiał
Tasia, jedz spokojnie ten nabiał... najprawdopodobniej Twój syn miał po prostu nie rozwinięty układ pokarmowy, a nie żadną skazę/ nietolerancję...tylko w pl jak lekarz nie wie co powiedzieć to właśnie to diagnozuje

Cytat:

Cytat:
Póki co mam porównanie rehabilitanta na NFZ (stwierdził, że to może minąć, że dziecko za małe na rehabilitację i proszę czekać w kolejce ponad 2 miesiące na ewentualne zakwalifikowanie do rehab.), neurologa, ktory przediagnozował i prywatnego fizjoterapeuty, który najbardziej sensowny mi sie wydał.
I jeszcze biorę pod uwagę zdanie teściowej , bo jednak trochę wiedzy też ma na ten temat.

No to temat ogarnięty widzę żeby uciskania było jak najmniej trzeba do pełnego sukcesu.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

OC- Ty o zębach pisałaś, to się chyba nie zawsze sprawdza, moja Oliwka z lipca wagą urodzeniową 3330 a zęby miała na początku listopada (4 miechy)
Jak z każdą statystyką, są wyjątki od... na tym to polega. Jak ten słynny dziadek/wujek/kuzyn co palił po 3 paczki fajek dziennie do 98 roku życia i nie miał raka płuc...

A jak czuć przy KP jak jest ząbek, Dragusia co tam czujesz ?

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Dzieńdobry, my już po wizycie u kardiologa. Filip był bardzo grzeczny, jak zwykle obdarował wszystkie Panie uśmiechem i chciał zabrać Pani doktor rączkę od usg. Na szczęście było to tylko usg. Serduszko zdrowiutkie i wszystko w porządku, nie musimy już kontrolować ewentualnie za kilka lat.
super
Stary 2013-08-01, 13:57   #2789
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:

takie wieści dobrze się czyta dla Filipka i serdusia
Stary 2013-08-01, 14:08   #2790
BYou
MBZ♥

Monia bardzo się cieszę

Pani, brawo za spokojny spacer

Maria

U nas znów gorąco, Roszpunka śpi, spacer musi poczekać. dziś spotkanie z księdzem, mam nadzieję, że nie będzie cudowal.

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości