|
|
#2761 | ||
|
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Witam
![]() oliwka, śliczne zdjęcia Cytat:
![]() Cytat:
Eee, myślałam, że więcej będę mieć do nadrobienia. Wczoraj ciężki dzień. Byłam sama u fizjoterapeuty z Różą. Ja już się nie nadaję do dźwigania jej w foteliku. Znieść po schodach, do taksówki, wynieść z taksówki, zanieść do lekarza. Łeb mnie z wysiłku rozbolał. A potem dodatkowo ze stresu. Czeka nas ćwiczenie metodą Vojty. Więcej się przy tym denerwuję i pocę z nerwów niż moje dziecko. Biedna Róża - płacze oczywiście. Ale ponoć to nie sprawia dziecku bólu, a jedynie dyskomfort. Chcę w to wierzyć. A dziś na dokładkę okres dostałam TŻ rano stwierdził, że organizm daje mi znać, że czas na kolejnego dzieciaczka
|
||
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
brawo
![]() swoją drogą pierwszy ząbek to jak rozpoznać? Że widać kreskę, czy połowe ząbka czy cały długi ząb ? ![]() Maria bidulka z Róży, a jeszcze biedniejsza mama |
|
|
|
|
#2763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za szczepienie .... a co do temp, gdzie mierzylas .. ja mam z TT elektryczny - i ost siostra do mnie ze ona jakis rozpalony i kazala w pupie zmierzyc - no i wlasnie bylo 37,7 ... a mii pozniej mama gada ''ze jak w pupie to 5 mam odjac .. wiec nie bylo tak zle'' ![]() witam sie znad sniadania !! ide czytac dalej
|
|||
|
|
|
|
#2764 |
|
MBZ♥
|
Nestelle witaj ![]() Dzięki Dziewczyny, jestem dumna z mojej Sis
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Kniaginia
|
Dragusia,
za pierwszy ząb!Ale cały wyszedł?? Czy zaczął się wyrzynać? Florka boli? |
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
He he to co, na poczekalnię się wybierasz? U mnie tż dalej niewzruszony. Nie będzie kolejnego dziecka i już. Oj tam, oj tam Miałam jechać z tż do miasta, ale chyba nie pojedzie i zostanie z małym, bo kilka spraw nam odpadło ( m. in. wizyta u teścia - głównie w tym celu tż miał jechać, bo ja powiedziałam, że nie będę miała czasu zajmować się głupotami
|
|
|
|
|
|
#2767 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2768 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi jeszcze 10 ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2769 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
, ja nadal nadrabiam ..... Cytat:
Cytat:
Cytat:
straszne ,mam nadzieje ze sie nie powtórzy . Cytat:
dla Puszka za 4 miechy .odpoczywajcie nad morzem Cytat:
chociaz kiedys wam pisałam mój dziadek wazył 6 kg -poród naturalny ,w domu . .... moja prababcia - drobnej budowy -dochodziła do siebie przez 2 lata..... Cytat:
Cytat:
na pewno widac ! Cytat:
lece dalej ..teraz strona 89 ...
|
|
|
#2770 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i za kontrolę szczepionki moje słonko też było dzielne i nie płakało a jak Pani dr go kulałai obracała przy badaniu to znów myślał że to zabawa i się śmiał ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() tez kiedys miałam termo balsam i myślałam że mi d.pe wypali fajnie się macie że sobie wyjeżdzacie my może w tatry wyskoczymy w sierpniu ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
po pierwszym szczepieniu było bezobjawowo.---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
za pin ![]() super że pogoda dopisała i dla Roszka debeściaka ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Ja za każdym razem na zakupach kupuję 1 lub 2 słoiczki i tym sposobem mamy już niezły zapas ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
|
#2771 | ||
|
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() mierzyliśmy wpupie dlatego byłam spokojniejsza bo wiedziałam że mamy 0,5 na minusie najwyższa była 37,98 a dziś 37,11
|
||
|
|
|
|
#2772 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno "tak po prostu ma " Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() łooooo !!!!! to mały kasownik jest . Cytat:
Cytat:
dobra lece do Roszka bo sie juz obudził i mnie woła "eeeeej, eeeejjjj" .
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uwielbiam te słoiczki ![]() za eeeeej
|
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Ogólnie gdzieś czytała, ale nie mogę teraz odszukać, że najszybciej ząbki wychodzą - chłopcom, urodzonym pomiędzy marcem a czerwcem, o dużej masie urodzeniowej - czyli generalnie - LunaO i ja jesteśmy next w kolejce, a Florek potwierdził regułę A i znaczenie ma jeszcze jak wychodziły rodzicom. Muszę dopytać jak było u nas... ale mojej Mamie mam wrażeni już się mylą tygodnie i miesiące co się działo kiedy...Cytat:
Co do rehabilitacji to, ta metoda polega na przymuszaniu dziecka do różnych czynności? ...czytałam o tym...nie znam się na tym totalnie,...ale czasem rekreacyjnie czytam: http://forum.gazeta.pl/forum/f,1017,...j_dziecka.html fajne forum eksperckie i on często pomaga podjąć decyzję, czy konieczna jest aż taka rehabilitacja czy czy zwykła rodzicielska stymulacja..zwłaszcza, że pisałaś że Róża wd Ciebie rozwija się ok. No w każdym bądź razie zawsze wd mnie warto zapoznać się z różnymi opiniami i na tej podstawie podjąć decyzję. Polscy lekarze to najczęściej nie Drowie Housowie więc cross-checking wskazane IMO.
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Warszawa - Mokotów. Ośrodek doświadczalny. Dzień eksperymentu: 3
Obiekt nadal nie wykazuje żadnych reakcji na podaną substancję. Może będę mogła jeść nabiał ![]() Cytat:
![]() Hello hello ![]() Powoli zbieramy się i szykujemy na RANDKĘ
|
|
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama nie pamiętaCytat:
a co to za randka?
|
|
|
#2777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z "blondyną", córcią mojej kumpeli W sumie już były 4 spotkania (z czego 3 przespali
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2779 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha2 - tyle godzin bez PRADU chyba bym nie dala rady wytrzymac Cytat:
ano rosnie - zobaczymy jak czas szybko zleci - i bd musiala bilety do Miski Emiliankowi kupowac Cytat:
Cytat:
![]() 2 - dla siostry ![]() Cytat:
cdn. - wiadomosc przeladowana grafika :d haha ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
ahahano i dla Roszka - i Kuby i Ninki za bycie wspanialymi dziecmi - no i ciesze sie ze wyjazd sie udal Cytat:
nie uwierzem Pokim Nie Zobaczem cdn. |
|||||||
|
|
|
|
#2780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem, dostałam cynka że od września będzie tam Zara (nie mam pojęcia czy to prawda... na bank nie Empik), więc podobno chcą sięwyzbyć rzeczy ![]() Odeon pamiętam. mam z niego wczesne tomiki Świetlickiego... śmiesznie przeceniane ![]() wow. nie długo przysięga. dzieci nam dorośleją ![]() miałam podobną refleksję, tylko w dosadniejszych żołnierskich slowach ![]() Cytat:
Cytat:
to się nazywa konkretne przywołanie do porządku ![]() dzieć mi nie świrował na oucie!
|
|
|
|
#2781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chłopak z końca marca 4080 kg
|
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Tak, ok jeśli chodzi o piąstki. Ale jednak ma lekką asymetrię. Łapie się prawą ręką za prawą stopę, a lewą ręką za lewą stopę nie. Jak leży na brzuszku, to lewa ręka z powodu wzmożonego napięcia jest za bardzo cofnięta. No i się wygina do tyłu, robi mostki. Póki co mam porównanie rehabilitanta na NFZ (stwierdził, że to może minąć, że dziecko za małe na rehabilitację i proszę czekać w kolejce ponad 2 miesiące na ewentualne zakwalifikowanie do rehab.), neurologa, ktory przediagnozował i prywatnego fizjoterapeuty, który najbardziej sensowny mi sie wydał. I jeszcze biorę pod uwagę zdanie teściowej , bo jednak trochę wiedzy też ma na ten temat.
|
|
|
|
|
|
#2783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za udany wypoczynek i dla Roszka debeściaka![]() ![]() O jaa ![]() No to oby się Florek nie zezłościł przy karmieniu ![]() Cytat:
za rehabilitację no cóż my mamy już tak mamy wszystko przeżywamy za nasze dzieciPopacz tydzień różnicy mamy od porodu i okres w "czasie" dostałyśmy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Qtwa poucinało mi cytaty łee, ale dziękuje za kciuki A w ogóle witam pięknie w południaczka
|
|||
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- postaram się później jak dziś nie zdąże to po powrocie ale postaram sie później wrzucić
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() OC- Ty o zębach pisałaś, to się chyba nie zawsze sprawdza, moja Oliwka z lipca wagą urodzeniową 3330 a zęby miała na początku listopada (4 miechy)
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry, my już po wizycie u kardiologa. Filip był bardzo grzeczny, jak zwykle obdarował wszystkie Panie uśmiechem i chciał zabrać Pani doktor rączkę od usg. Na szczęście było to tylko usg. Serduszko zdrowiutkie i wszystko w porządku, nie musimy już kontrolować ewentualnie za kilka lat.
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#2788 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hehe i to jest właśnie zabawne, teraz każdy wkręcony...a później będzie...eee nie pamiętam - chociaż moja teściowa sporo pamięta... ale nie wd niej mój chłop chodził i gadał jak miał 7 miesięcy więc nie wiem czy powinnam jej wierzyć...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby uciskania było jak najmniej trzeba do pełnego sukcesu. Cytat:
![]() A jak czuć przy KP jak jest ząbek, Dragusia co tam czujesz ? ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#2789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla Filipka i serdusia
|
|
|
|
|
|
#2790 |
|
MBZ♥
|
Monia
![]() Pani, brawo za spokojny spacer ![]() Maria U nas znów gorąco, Roszpunka śpi, spacer musi poczekać. dziś spotkanie z księdzem, mam nadzieję, że nie będzie cudowal. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.

mam nadzieję że samo minie bez czopka. Dobrze że dużo wody pije.

masakabra
05.07.2008