Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 11:14   #2101
pstryczek84
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

kurcze, kolejna kupa zdazylam zmienic pieluche i nastepna

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:20   #2102
hje
Zakorzenienie

Dzień, a właściwie noc, kiepsko nam się zaczęły. Zemdlałam z Polą na rękach, na szczęście poszłam na plecy, więc skończyło się tylko na płaczu i strachu.

---------------------

Pstryczku, to na pewno od zębów. Albo jadł coś Kubuś ostatnio nowego? Pola, od rozszerzenia diety, robi kupy baaaardzo często. Jak kiedyś nawet i 4 dni nic nie było, tak teraz praktycznie przy każdej zmianie jest kupsztal. Nieraz i 15 pampów idzie w jeden dzień...

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Bąbel śpi, nikogo w domu nie ma, to idę zmyć podłogi.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:23   #2103
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Dzień, a właściwie noc, kiepsko nam się zaczęły. Zemdlałam z Polą na rękach, na szczęście poszłam na plecy, więc skończyło się tylko na płaczu i strachu.

---------------------

Pstryczku, to na pewno od zębów. Albo jadł coś Kubuś ostatnio nowego? Pola, od rozszerzenia diety, robi kupy baaaardzo często. Jak kiedyś nawet i 4 dni nic nie było, tak teraz praktycznie przy każdej zmianie jest kupsztal. Nieraz i 15 pampów idzie w jeden dzień...

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Jakie zmyć podłogi! Odpoczywaj, jedz, dbaj o siebie! Kochana, to nie przelewki są. Bo będą baty!

Aha, dziewczyny, bo mignął mi przed oczami temat palenia w ciąży. Wiecie że to nie mit? Nie wiem czy tyczy się to także papierosów, ale co mnie zszokowało, jeżeli kobieta w ciąży ćpa (o losie...) to bez konsultacji z lekarzem nie może przestać, bo dziecko jest też uzależnione i po porodzie dopiero można wdrożyć leczenie tego uzależnienia... A nagły brak tych substancji może nawet zabić dziecko. MA-SA-KRA!

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-08-01 o 11:28
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:31   #2104
hje
Zakorzenienie

Yellow, ja też o tym kiedyś pisałam, ale zostało powiedziane właśnie, że to mit.
Stary 2013-08-01, 11:33   #2105
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Yae sie zdrzemnela, bagatela 4,5h. Ciekawe jak noc w takim ukladzie bedzie wygladala?
W tym czasie przygotowalam obiad i "nabalaganilam" po fewciowemu ;-) Chociaz i tak daleko do idealu...
bokeh mam fajny przepis z kuchni japonskiej na schab w imbirze. Zainteresowana?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:36   #2106
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

---------------------

LEŻEĆ a nie zmywac podłogi!

Kochane, mam problem z Blanką.. Od paru nocy nie ma szans żeby spała w szelkach. Płacze, piszczy, pręży się Jak tylko zaśnie to jej zapinam i od nowa polska ludowa. Nie wiem co robić??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:36   #2107
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Marsi a ja właśnie czekam na przesyłkę z zary i pull pullandbear i coś strasznie długo idzie ile czekałaś na swoją ?
Zaraz zmykam do lidla po chlebek śródziemnomorski tak mi zasmakował że normalnie nie mogę zjadłam prawie cały bochenek

A jutro i pojutrze tż ma 2 dni wolnego!!
Jak super!

marsi tez mam faze na morele, ale u mnie nie ma swiezych.
Za to figi w sklepie widzialam. Teraz to sie zacznie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:37   #2108
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae sie zdrzemnela, bagatela 4,5h. Ciekawe jak noc w takim ukladzie bedzie wygladala?
W tym czasie przygotowalam obiad i "nabalaganilam" po fewciowemu ;-) Chociaz i tak daleko do idealu...
ja jestem zainteresowana;>

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:38   #2109
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
ja nie Bokeh, ale mogę prosić?
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:41   #2110
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Cytat:
Pytasz, jasne że chcę
!

Cytat:
Jak super!

.

Figi, królestwo za Figi!

Wiesz, pytałam na innym wątku o herbatę zielona to mi jedną napisała że nie mozna, ze roiboos jedynie... Tak samo mi powiedziała babka w sklepie herbacianym no i nie wiem teraz, bo ufam Tobie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-01, 11:55   #2111
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Karusia, ale masakra. No ja nie wiem, co tacy ludzie sobie myślą? Że jak już ktoś przejedzie kawał, to będzie na tyle zdesperowany, że nawet wielkie G kupi?! Jak ja będę sprzedawać naszego Uniaka, to wszystko szczerze powiem, że jest troszkę rdzy, ale niedużo, wystarczy dobra konserwacja... Zresztą, chcemy za niego 1000zł, więc nikt pewnie cuda na kiju nie będzie wymagał.
No chyba tak sobie myślał facet. Bo brat po to auto jechal z zachodniopomorskiego
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej

ale tęsknię za Wami normalnie nie nadążam. Już nie potrafię siedzieć do 2 w nocy, o 23 padam na twarz i nie mam kiedy Was czytać! Jakoś przybywa mi obowiązków a czasu dla siebie coraz mniej.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, mały (nie taki mały ) ma 76 cm i waży 8850. Czyli po rozszerzeniu diety już tak bardzo nie przybiera, i dobrze bo myślałam że dobił już do 9 kg. Ale nie.

Mamy problem z przejściem na mleko 2. Iffonka pisała, że bebilon ma comfort 2, ale patrzyłam to w składzie ma syrop glukozowy, którego raczej z naszą wagą należy się wystrzegać :P pediatra powiedziała że możemy być na 1 i to nic nie szkodzi ale ja jej nie ufam. Wiecie co zrobiła? Na siłę ściągnęła małemu napletka. Myślałam że wyrwę jej kudły, bo wróciliśmy do domu i przy zmianie pieluszki widziałam że cały czerwony i ranka się zrobiła. Kretynka, teraz się boję że się mu zrobi przez nią stulejka... Albo jakieś zapalenie. Ponadto kaszelek bo ciepło, wydzielina w gardełku jest bo może być, kurde no, ona jest bardzo olewancka...

Mam nadzieję że uda mi się być z Wami na bieżąco, aha Bokeh dzięki za Zarę online, już zamówiłam gatki z szelkami i koszulkę

Szaja pytałaś jak Oliwier ruchowo, więc podnosi na plecach głowę wysoko, przewraca się z pleców na brzuch, podnosi na wyprostowanych rękach i podnosi dupkę, ale co się przy tym złości to jego parę razy się odepchnął, więc myślę że lada dzień stanie się mobilny. Siedzieć nie umie, utrzyma się może minutkę z podparciem ale nie sadzam go oczywiście.

Słuchajcie mam pytanie jeszcze: jak jest z tą wycofaną szczepionką? Pytałam lekarki, powiedziała że oni zawsze jak jest mętna to wyrzucają i biorą inną, a potem patrzę w kartę a Oli dostał wczoraj 3 dawkę właśnie tej wycofanej szczepionki ......
za wagę
Masakra co za lekarka nasza lekarka( prywatna) powiedziała zeby nic nie ruszać narazie bo samo zrobi sie jakie ma być. Mamu pitaka myć dokładnie przy kąpieli i to wszystko. A i powiedziała jeszcze że na razie ma taką dziurkę żeby się mógł spokojnie wysikać a jak przyjdzie czas na inne rzeczy to i skórka się zsunie O lekarzu w przychodni do której jesteśmy zapisani to nawet nie wspominam bo szkoda słów. Chodzimy tylko tam na szczepienia i nic poza tym, ewentualnie po skierowania na mocz dla małego bo co jakiś czas musimy robic.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
LEŻEĆ a nie zmywac podłogi!

Kochane, mam problem z Blanką.. Od paru nocy nie ma szans żeby spała w szelkach. Płacze, piszczy, pręży się Jak tylko zaśnie to jej zapinam i od nowa polska ludowa. Nie wiem co robić??
Nie wiem jak takie szelki wyglądają ale może są już za ciasne na malutką?? i jest jej niewygodnie

Aha dziewczyny słyszałyscie może o jakimś nowym zelu na dziąsła z gryzakiem? Chyba o cos takiego mi chodzi http://aptekazawiszy.pl/ossadentzeld...5f58309843439d. Bo byłam dzisiaj w aptece i Pani aptekarka mi powiedziała ze od wrzesnia będą mieli taką nowość, bo teraz starają się zamówić od jakiegoś czasu ale są braki w hurtowni

Edytowane przez karusia_2007
Czas edycji: 2013-08-01 o 11:58
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:56   #2112
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

a w pupke chcesz! podlogi nie zajac, nie uciekna! odpocznij kobito! to nie sa zarty! a jakbys upadla na Polcie? musisz sie oszczedzac!

mam nadzieje ze to zeby a nie jakis wirus
temp nie ma, humor nawet w miare... jak sie obudzi to dam mu jogurt z owcami lesnymi moze pomoze. malz ma kupic cos na ta biegunke + jakis plyn nawadniajacy ale znajac zycie to w tej dziurze nie bede tego mieli

Stary 2013-08-01, 11:56   #2113
ania13.03
Zadomowienie

Przerwa

fewciu nawet nie wiesz jak strasznie Wam wspolczuje Nawet nie wiem co Ci poradzic Ja bym chyba jednak probowala usypiac w szelkach chociaz wiem, ze latwo sie mowi...

bokeh znalazlas sukienke? Ja tym razem tez zadnego powiadomienia nie dostalam, a ostatnio i maila i smsa, ze paczka wyslana, numer przesylki, zeby sledzic i pozniej jeszcze, ze tego i tego dnia, miedzy godzina taka a taka zostanie dostarczona. A opcje bralam taka sama

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:00   #2114
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Jak super!

meneq jak ja kocham figi
to chyba moj ukochany owoc

w zeszłym roku jak przywiozłam z Chorwacji ( właścicielka miała drzewo figowe w ogrodzi) to poczęstowalam potem naszego zaprzyjaźnionego weterynarza (Irańczyk z pochodzenia), usiadł taki zamyślony z nami i zaczął opowiadać jakie przepyszne figi jadał w Iranie, facet miał łzy w oczach bo z powodu religii nie może wrócić do kraju i powiedział,że dzięki tym chorwackim figom przypomniałam mu dzieciństwo
sorry, za taką wyrwaną z kontekstu historyjkę ale takie mam skojrzenia jak mowa o figach
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:03   #2115
e_vel
Wtajemniczenie

Hej przepraszam, że nie pisałam, ale jakaś rozbita byłam. Wyjaśniło się wszystko na szczęście ale i tak trochę mam żal i mi przykro... No nic, ważne ze już wyjaśnione. Dziś byłam na lumpkowych łupach i przyjechałam z dwoma wielgachnymi siatami
ale to dlaetego że TŻ upolowałam trzy mega grube bluzy - na zimę do pracy. Potem bym musiała płacić po 30 zł za używane, a tak mam po 5 zeta

Sobie zgarnęłam płaszcz-trencz czarny z H&M za 20 zł i sukienkę maxi w kwiaty nową z metką też za 20 zł Już chyba 4 razy różne mierzyłam i mnie nie przekonały, chociaż na kimś mi się podobają, ale ta naprawdę mi wpadła i w oko i dobrze się w niej czuje. Muszę tylko troszkę zaszyć dekold, bo za duży przy moich rodzynkach

No i dziewczynkom nakupiłam spodenek dużo po 2 zł, i Karsisi sweterek i bluzeczki. Ogólnie udane zakupy za grosze Wisienko... yyyy... tzn,. Hje w Domu Towarowym w każdy czwartek z boksu po 2 zł, a wycena -30 albo -40% - polecam, bo perełki można znaleźć.

Hje... kiedy się wreszczcie spotkamy na kawce?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:

.
o matko... a to od czego????

Fewciu, a te szelki nie są na nią za małe już np. w sensie rozmiaru?

Maja ma kolejnego zęba na górze i prawie czwarty się przebił
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:06   #2116
sylwietta1988
Zakorzenienie

MAŁA I HJE lezec a nie robic, to nie przelewki są!

PSTRYNIU- daj młodemu ryzu ugotowanego, albo spróbuj go napoic tą wodą z gotowania chociaz- tak mi wczoraj podpowiedziała ta znajoma (pediatra z Prokocimia ze szpitala jej mówiła, ze w razie biegunki mozna tak sie poratowac)
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:12   #2117
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hje, ale dlaczego zemdlałaś? Nie mdleje się raczej bez powodu. Proszę o siebie zadbać.

Ezzo, oooo, super by było! Jeszcze nie wiem, czy będę jechała co prawda, ale jeśli pojadę z mężem i tatą (bo może być tak, że pojadą sami), to koniecznie musimy się spotkać.

Tata dzwonił do mechanika, silnik jest zatarty od dołu, można go zrobić, ale bardziej się opłaca wymienić. Generalnie gra warta świeczki, bo rdzy brak, wnętrze jak "cacuszko", no i elegancki rocznik... Chyba jutro się bujną (lub bujniemy razem) po niego. W ciągu tygodnia będzie zrobiony i można śmigać. Oby tym razem okazał się dobry, ten samochód.

Myśleliśmy też wczoraj o ściągnięciu z Niemiec, ale tam Multipla jest droga, nie opyla się.

A sam samochód - może i brzydki, ale ma fajnego kopa (w końcu ten silnik nie jest najmniejszy), ma całkiem sporo koni... Ale największym plusem są te 3 siedzenia z przodu. TŻowi się baaaardzo podoba. Mi w sumie też - bo nie o wygląd chodzi, a o funkcjonalność, no i części do fiata są w cenie pieczywa.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-08-01 o 12:14
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:14   #2118
marsi11
Zakorzenienie

Pstryniu- hipp ma w ofercie marchwiankę z ryżem moje dziecko to dostawało w szpitalu- dostępne w aptekach
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=2258

jak nie ma tego u Ciebie pisz na PW kupię Ci u mnie i wyślę priorytretem to n jutro będzie u Was
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:17   #2119
ania13.03
Zadomowienie

pstryczku mam nadzieje, ze to tylko zabki ale jak nie przejdzie a Kubus nie bedzie chcial duzo pic to ja pojechalabym do lekarza to sprawdzic.

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:17   #2120
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej laseczki.
Właśnie jadę z Darią w pociągu. Grzeczniutka jest myszka moja mała
Kończy mi sie internet w telefonie więc znów mnie nie będzie.
Ale jeszcze trochę i wrócę do Was na dobre

Buziaczki kochane moje
Wracaj szybko i udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej

Domcia ma drugiego zęba! Wczoraj zauważyłam, że wyszła jej dolna druga jedynka

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
sory ze wyskakuje przy sniadaniu z takim tematem ale Kuba ma biegunke
wczoraj juz bylo luznej niz zazwyczaj, dzis rano tez luzno a teraz to juz prawie sama woda
i co teraz?
duzo pic to wiem a reszta? chociaz bedzie ciezko ale nie ma bata, na przymusa bedzie najwyzej
cos sie w ogole robi przy biegunce dodatkowo? jakies leki?
help!
mielismy dzis jechac na grilla do tesciow i nie wiem teraz bo czika sie zapowiada a ten do picia taki chetny ze ..... i boje sie zeby mi sie nie odwodnil
na pewno dużo nawadniać, jest taki płyn jak dziecko jest odwodnione nazywa się acidolit, ale przyjmuje się go pod nadzorem lekarza. Ale na samą biegunkę chyba nic nie ma. jagody sa bardzo dobre, ryż , marchwianka

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Teraz mamy na oku 3 lata nowszy z silnikiem do zrobienia, ale za małe pieniądze, więc się opłaca... Zobaczymy, bo z robocizną wyjdzie taniej, niż ten, który wczoraj oglądaliśmy, a jest nowszy i podobno ma zdrowszą budę... Tylko w Toruniu, to też kawałek.
ja bym się troche bała brać samochód z silnikiem do naprawy. My kupiliśmy volvo v 40 bez silnika i o losie co to był za koszmar, tż najpierw sprawdził ile silnik kosztuje i części, wymiana silnika jak i sam silnik mało kosztowały, ale później się zaczeło. W ogóle nam później nie chciał odpalać. Szybko go sprzedaliśmy. Ale jak Twój tata i wujek się znają to możecie spróbowac.

Cytat:

Yae dzis umoczyla raczki w misce z arbuzem a jak pozniej pociesznie ladowala je do buzki. Czyli, ze mam to traktowac jako poczatek rozszerzania?

myśle, że tak
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość

A teraz w skrócie co u nas: Oskarek coraz częściej mówi mama i jak pierwszy raz spojrzał na mnie i wypowiedział to słowo to zryczałam się jak głupia ze szczęścia. Poza tym jak trzyma się go pod paszkami i mówi hopa hopa to skacze unosząc obie nogi do góry (odbija się i to dość wysoko) . Nie,nie to nie jest już zwykle sprężynowanie

W dodatku coraz częściej sam siada i robi coś w stylu pompek(wspina się na palcach od nóg i opiera głową o dywan ). Porusza się do przodu i tylu ale jeszcze dość mozolnie

A co u mnie: wczoraj byłam w kieracie w lesie i mój bratanek (był z nami wczoraj pierwszy raz) zwalił mi z czubka drzewa jakąś zawieszoną gałąź -na głowę. Mam dużego guza i rozcięte czoło. Boli to jak cholera i jest napięte-nawet czoła zmarszczyć nie mogę

A dziś rano dwa razy bym zemdlała i nadal ciągle kręci mi się w głowie. Tu chyba przyczyną jest zbyt mało jedzenia a duży wysiłek. Muszę się ogarnąć
brawa za postępy Oskara i uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

No i zaczyna się, dziś debiutujemy z jabłuszkiem, ale mam stracha
powodzenia i na fotki czekamy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Obudzili mi hanie, która później nie spała do drugiej w nocy. Oczywiście rozmowna w najlepsze turlala się połóżku śmiała i oczy jak 5 złoty. po chwili wącham w pieluszce kupa no to dawaj jan przebieram a tam taka kupa aż po same plecy zdziwiłam się no bo ona o tej porze zwykle wogóle nie robi i teraz nie wiem czy to wina zębów że i nie spała i kupa czy po prostu tak wyszło bo nie jadłam nic nowego co mogłoby zaszkodzić. Dzisiaj rano półprzytomna poczułam tylko jak hania z wyciąga mi z bluzki wkładkę laktacyjna. Ale odrazu znowu zasnęłam bo taka byłam śpiąca. Jak się obudziłam hania spała obok mnie a wokół niej porozrywana na strzępy wkładka. Hahaha dosłownie na najmniejsze kawałeczki h hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
haha zdolniacha z niej

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej

ale tęsknię za Wami normalnie nie nadążam. Już nie potrafię siedzieć do 2 w nocy, o 23 padam na twarz i nie mam kiedy Was czytać! Jakoś przybywa mi obowiązków a czasu dla siebie coraz mniej.

Wczoraj byliśmy na szczepieniu, mały (nie taki mały ) ma 76 cm i waży 8850. Czyli po rozszerzeniu diety już tak bardzo nie przybiera, i dobrze bo myślałam że dobił już do 9 kg. Ale nie.

Mamy problem z przejściem na mleko 2. Iffonka pisała, że bebilon ma comfort 2, ale patrzyłam to w składzie ma syrop glukozowy, którego raczej z naszą wagą należy się wystrzegać :P pediatra powiedziała że możemy być na 1 i to nic nie szkodzi ale ja jej nie ufam. Wiecie co zrobiła? Na siłę ściągnęła małemu napletka. Myślałam że wyrwę jej kudły, bo wróciliśmy do domu i przy zmianie pieluszki widziałam że cały czerwony i ranka się zrobiła. Kretynka, teraz się boję że się mu zrobi przez nią stulejka... Albo jakieś zapalenie. Ponadto kaszelek bo ciepło, wydzielina w gardełku jest bo może być, kurde no, ona jest bardzo olewancka...

Mam nadzieję że uda mi się być z Wami na bieżąco, aha Bokeh dzięki za Zarę online, już zamówiłam gatki z szelkami i koszulkę

Szaja pytałaś jak Oliwier ruchowo, więc podnosi na plecach głowę wysoko, przewraca się z pleców na brzuch, podnosi na wyprostowanych rękach i podnosi dupkę, ale co się przy tym złości to jego parę razy się odepchnął, więc myślę że lada dzień stanie się mobilny. Siedzieć nie umie, utrzyma się może minutkę z podparciem ale nie sadzam go oczywiście.

Słuchajcie mam pytanie jeszcze: jak jest z tą wycofaną szczepionką? Pytałam lekarki, powiedziała że oni zawsze jak jest mętna to wyrzucają i biorą inną, a potem patrzę w kartę a Oli dostał wczoraj 3 dawkę właśnie tej wycofanej szczepionki ......
zatłukłabym ta pediatrę Filipp tam ma taką maleńką dzireczkę, ze ja nie wiem jak on tym siusia, ale kekarka powiedziała, ze absolutnie nie wolno do roku ruszać,
a szczepionka to chyba UFA 12001, Filip teraz dostał 12009.
Pielęgniarka nam powiedziała, jak byliśmy na szczepieniu, zeby sie nie przejmować. Bo oni muszą całą partie wycofać nawet jak pojedyncza sztuka była zanieczyszczona. A i tak później do tej parti wracają.

Cytat:

o mamuniu dobrze że się Wam nic nie stało, kochana odpoczywaj teraz, a nie za podłogi się bierzesz

pozjadało mi cytaty ale jeszcze pamiętam
Pstryczku i Ezzo przytulam mocno, nie wiem jak ja się zachowam jak będę szła do pracy (swoją drogą to najpierw będę musiała ją znaleźć )
Aga, Hope dużo zdrówka dla Dadola i Zuzi
Ania wracaj do nas szybko

A ja mam doła jak stąd do kosmosu, w sumie to bardziej mi przykro i smutno, ehh dobra nie smęcę...

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:20   #2121
sylwietta1988
Zakorzenienie

EVEL- polowanie faktycznie zakonczone sukcesem i wielkie brawa za kolejnego zęba

jeszcze mi sie przypomniało co do ksiazek wartch polecenia- kiedys temat był rzucony: Renata Szwaja fajnie pisze, tak śmiechowo bardziej (np. Klub mało uzywanych dziewic, Dziewice do boju, Zupa z ryby fugu, Stateczna i postrzelona, jeszcze inne ma ale juz nie pamietam tytułów i teraz odkryłam Marię Ulatowską- Kamienica na Kruczej, Sosnowe dziedzictwo, Pensjonat Sosnówka, i chyba Szalenstwa pani Eustaszyny o ile dobrze pamietam tytuł

Black, rozumiem dobrze Twojego wqrwa- jechac taki hektar z malizną tylko po to, zeby klamota zobaczyc to sie prosi o pałowanie mój tata kiedys za Rzeszów uderzył po auto (prawie 300 w jedną strone) a tam nawet nie było co oglądac.....

Bartulo dzis marudek, wyspac sie nie moze, bawic sie nie chce, narteczny jest- widze ze druga jedynka dolna próbuje sie przebic i to ewidentnie jej wina
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:33   #2122
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Pstryniu- hipp ma w ofercie marchwiankę z ryżem moje dziecko to dostawało w szpitalu- dostępne w aptekach
http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...oducts_id=2258

jak nie ma tego u Ciebie pisz na PW kupię Ci u mnie i wyślę priorytretem to n jutro będzie u Was
dzieki kochana!
jak nie kupi, a raczej nie kupi (niby sa 2 apteki u nas ale nie wiem czy takie cuda tam maja, podejrzewam za raczej na zamowienie tylko ) to najwyzej sama mu zrobie ta marchwianke. bedzie szybciej... a jak cos to malz skoczy do miasta

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
MAŁA I HJE lezec a nie robic, to nie przelewki są!

PSTRYNIU- daj młodemu ryzu ugotowanego, albo spróbuj go napoic tą wodą z gotowania chociaz- tak mi wczoraj podpowiedziała ta znajoma (pediatra z Prokocimia ze szpitala jej mówiła, ze w razie biegunki mozna tak sie poratowac)

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

------------
wrocil maz, kupil tylko smecte bo nie odczytal sms . to pojechal spowrotem

Stary 2013-08-01, 12:36   #2123
hje
Zakorzenienie

Nie wiem od czego zemdlałam, tzn. dla mnie mdlenie nie jest niczym "nadzwyczajnym", bo, że tak powiem, mam to we krwi. Tutaj wystraszyłam się tylko tego, że Polę miałam na rękach i faktycznie mogło się to dużo gorzej skończyć. A ja ogólnie jestem niskociśnieniowiec, z zawrotami głowy itp.

Evel, mówisz? Jak będę mogła, to się kiedyś przejadę.
A spotkanie... Jutro idę po dowód z nowym nazwiskiem, weekend na pewno odpada, zobaczę jak przyszły tydzień.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

A w ogóle to przyszłam tu napisać, jakiego zawału stopnia n-tego dostałam. Zmywam w salonie, przestawiam krzesła, patrzę, a na nóżce jednego, koło mojej nogi jakiś wielki, ogrooomny robal. Wiecie, wyglądał jak konik polny, ale był CZARNY i z 3 razy większy. Są czarne koniki polne-mutanty? Czy co to mogło być??
Stary 2013-08-01, 12:37   #2124
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
pstryczku mam nadzieje, ze to tylko zabki ale jak nie przejdzie a Kubus nie bedzie chcial duzo pic to ja pojechalabym do lekarza to sprawdzic.
a po jakim czasie taka biegunka powinna przejsc?

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
na pewno dużo nawadniać, jest taki płyn jak dziecko jest odwodnione nazywa się acidolit, ale przyjmuje się go pod nadzorem lekarza. Ale na samą biegunkę chyba nic nie ma. jagody sa bardzo dobre, ryż , marchwianka

A ja mam doła jak stąd do kosmosu, w sumie to bardziej mi przykro i smutno, ehh dobra nie smęcę...

co jest?

Stary 2013-08-01, 12:38   #2125
hje
Zakorzenienie

Pstryń, ale smecta dobra jest.
Stary 2013-08-01, 12:41   #2126
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

ja sie tylko pozale, zjem sniadanie poki babelinio spi i nadrobie potem

kolejna nocka koszmarna, Maly jeczal plakusial srednio co pol godzinki, buuuuu, i najgorsze, ze wstal o 5, ale zeby byl wyspany chociaz! cooo wy, placz, jeczydlo, marud malz wzial go przed 6 do salonu zebym mogla odespac, o 7 jak musial jechac do pracy to mi go przyniosl, i mowi, kochanie, mieszkanie ogarniete cudowny jest! o 7.15 maluch zasnal i z dwiema przerwami na karmienie spalismy do 10.15, wiec chociaz tyle

ale teraz spac nie chce, 2 razy usnal w wozku i budzi sie przerazony trzesie sie caly, ehhh, a oczka oczywiscie trze.... odlozylam go do lozeczka w pokoiku i czekam na cud

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:43   #2127
hje
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo - lutowe mamusie 2013 cz VII

Lady, jak tak nieraz piszesz, to stwierdzam, że masz cud, nie męża.
Stary 2013-08-01, 12:44   #2128
hope01
Zakorzenienie

Pstryczku zawsze możesz jeszcze jakiś probiotyk mu podać osłonowo

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:53   #2129
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość

Aha dziewczyny słyszałyscie może o jakimś nowym zelu na dziąsła z gryzakiem? Chyba o cos takiego mi chodzi http://aptekazawiszy.pl/ossadentzeld...5f58309843439d. Bo byłam dzisiaj w aptece i Pani aptekarka mi powiedziała ze od wrzesnia będą mieli taką nowość, bo teraz starają się zamówić od jakiegoś czasu ale są braki w hurtowni
ale to chyba tylko maść z gratisowym gryzakiem czy się myle
my mamy takie coś:
http://www.babyono.com/produkty/zaba...ikonowy-miekki
można tam żel zaaplikować

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej przepraszam, że nie pisałam, ale jakaś rozbita byłam. Wyjaśniło się wszystko na szczęście ale i tak trochę mam żal i mi przykro... No nic, ważne ze już wyjaśnione. Dziś byłam na lumpkowych łupach i przyjechałam z dwoma wielgachnymi siatami
ale to dlaetego że TŻ upolowałam trzy mega grube bluzy - na zimę do pracy. Potem bym musiała płacić po 30 zł za używane, a tak mam po 5 zeta

Sobie zgarnęłam płaszcz-trencz czarny z H&M za 20 zł i sukienkę maxi w kwiaty nową z metką też za 20 zł Już chyba 4 razy różne mierzyłam i mnie nie przekonały, chociaż na kimś mi się podobają, ale ta naprawdę mi wpadła i w oko i dobrze się w niej czuje. Muszę tylko troszkę zaszyć dekold, bo za duży przy moich rodzynkach

No i dziewczynkom nakupiłam spodenek dużo po 2 zł, i Karsisi sweterek i bluzeczki. Ogólnie udane zakupy za grosze Wisienko... yyyy... tzn,. Hje w Domu Towarowym w każdy czwartek z boksu po 2 zł, a wycena -30 albo -40% - polecam, bo perełki można znaleźć.

Hje... kiedy się wreszczcie spotkamy na kawce?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

o matko... a to od czego????

Fewciu, a te szelki nie są na nią za małe już np. w sensie rozmiaru?

łał fatycznie łowy udane i brawo za kolejnego ząbka

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Nie wiem od czego zemdlałam, tzn. dla mnie mdlenie nie jest niczym "nadzwyczajnym", bo, że tak powiem, mam to we krwi. Tutaj wystraszyłam się tylko tego, że Polę miałam na rękach i faktycznie mogło się to dużo gorzej skończyć. A ja ogólnie jestem niskociśnieniowiec, z zawrotami głowy itp.

Evel, mówisz? Jak będę mogła, to się kiedyś przejadę.
A spotkanie... Jutro idę po dowód z nowym nazwiskiem, weekend na pewno odpada, zobaczę jak przyszły tydzień.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

A w ogóle to przyszłam tu napisać, jakiego zawału stopnia n-tego dostałam. Zmywam w salonie, przestawiam krzesła, patrzę, a na nóżce jednego, koło mojej nogi jakiś wielki, ogrooomny robal. Wiecie, wyglądał jak konik polny, ale był CZARNY i z 3 razy większy. Są czarne koniki polne-mutanty? Czy co to mogło być??
blle, nie mam pojęcia co to może być
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja sie tylko pozale, zjem sniadanie poki babelinio spi i nadrobie potem

kolejna nocka koszmarna, Maly jeczal plakusial srednio co pol godzinki, buuuuu, i najgorsze, ze wstal o 5, ale zeby byl wyspany chociaz! cooo wy, placz, jeczydlo, marud malz wzial go przed 6 do salonu zebym mogla odespac, o 7 jak musial jechac do pracy to mi go przyniosl, i mowi, kochanie, mieszkanie ogarniete cudowny jest! o 7.15 maluch zasnal i z dwiema przerwami na karmienie spalismy do 10.15, wiec chociaz tyle

ale teraz spac nie chce, 2 razy usnal w wozku i budzi sie przerazony trzesie sie caly, ehhh, a oczka oczywiscie trze.... odlozylam go do lozeczka w pokoiku i czekam na cud
a może zęby??

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
co jest?
dzięki, ze pytasz
ehh z meżem się wczoraj pożarłam i się do siebie nie odzywamy. jak zwykle poszło o moje bałaganiarstwo, brzydko mnie nazwał i jeszcze do tego o moją rodzinę zahaczył. ostatnio w ogóle czuję, ze się od siebie oddalamy. Ja coraz częsciej mysle po co mi on jak mam swojego synunia. Nie powinno tak być Jak jest dobrze to jest gites majonez międy nami, ale jak się kłocimy to jest ostro i wtedy sobie myśle, że chętnie bym od niego odeszła bo po co mi ktoś kto mnie tyranizuje psychicznie. ehh długo by pisac, a tez tak na ogólnym forum nie chce

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2013-08-01 o 12:55
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:55   #2130
Debrah
Zakorzenienie

Od kiedy można podać dziecku wodę źródlaną lub mineralną?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości