Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 11:32   #3991
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Aaa i miałam Wam napisać jak u nas ze szczepionkami..... My będziemy pod koniec sierpnia szczepic na zoltaczke, kupujemy sami bo jest lepsza niż na NFZ, a z reszta szczepionek się wstrzymujemy jak mały skończy pare miesięcy. Uzgodnilam tak z pediatra. Jeszcze zastanawiam się czy 5w1czykazda osobno..Rota nie robimy, pneumo i meningo może żrobimy ale po 2 roku życia bo wtedy tylko jedna dawka.. A do tego czasu maluchy maja tyle wklucia ze masakra..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:37   #3992
arrabbiata
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
w taki skwar nie wiem czy będzie mi się chciało nos wyściubiać z mieszkania..poza tym szlag mnie trafia, bo nie mam co na siebie włożyć.. łażę ciągle w tym samym..
Mam te sam problem :P od rana się wybieram do galerii na jakieś wyprzedaże, bo nie mam w czym łazić ale tak mi się nie chce.... koniec końców zamówię na allegro pewie jakieś ciuchy :P

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jestem po badaniu - jest tak samo:-P
ale... Pokusili się, żeby mi zmierzyć miednice, zawezona opór i JUTRO MAM CIĘCIE!!
Będziemy już mieć synka terminowo skubany <3
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oo w końcu się doczekasz

Kurde, młody mi tak na żebra naciska, że oddychać swobodnie nie mogę.. co za dziad
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:41   #3993
Samantha7
Zakorzenienie

Chyba mi wody odchodza. Sacza sie razem z glutami jakimis. Maly napiera w dol i rozrywa mi pachwiny. No szlak jak to boli, ale to nie skurcze raczej. Tylko w krzyzu zaczyna lupac.
Wpienia mnie to bo moglyby mi chlusnac te wody. Teraz nie wiem czy to wody czy sie spocilam tak?

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:52   #3994
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom
Katerine2
domciatko
Charlize89
mela1234
idzia111
Stokrotka24

Jesteście dzielne kobietki!!!

Kejt trzymam kciuki żeby u Ciebie się rozkręciło i żebyś jeszcze dziś tuliła Filipka

za wszystkie nowo rozpoczęte tygodnie ciąży

A ja znów mam pytanie
Karmię małą MM mleczkiem Nan Pro 1, robi kupki codziennie (zawsze rano), ale strasznie się przy tym wysila i dosyć twardawe wychodzą. Do tego nie chce zrobić sama w pieluchę tylko muszę jej pomagać ( odpiąć pampersa i przyciskać nóżki do brzuszka). Dopajam ją w ciągu dnia rumiankiem, wodą, a czasem koprem włoskim i sporo zawsze wypija, a mimo to kupki są jakie są i ciężko się jej robi. Strasznie głośno stęka przy tym i widać że jej ciężko wypchnąć. Powiedzcie co zrobić aby jej pomóc i aby te kupy były rzadsze, a co za tym idzie aby nie musiała się tak wysilać?

PS: Pieluchy Dady 2 zdały egzamin i nie będziemy z nich rezygnować.

Dziś znów do nas przychodzi położna To już trzeci raz Ostatnio była w ubiegły piątek
I przez nią muszę się zabrać za sprzątanie, a nie wiem jak to zrobić bo mała w dzień nie daje mi praktycznie nic zrobić
U nas jest identycznie z karmieniem. Też Nan Pro 1 i kupki twardawe,trochę jak plastelina konsystenja i też dopajamy wodą,koprem i rumiankiem. Jak mała robi kupę to potrafi z pół godz stękać,bardzo ciężko jej idzie i dużo energi jej to zabiera,męczy się bardzo Wyczytałam gdzieś w necie,że te mm Nan ma z dużo żelaza i dlatego takie zatwardzenia są, myślimy cały czas nad zmianą mleka. Jak piła więcej z cycka to kupki były rzadsze,a teraz pije mniej,bo laktacja mi zanika,coraz mniej mam mleka dla niej niestety
Stary 2013-08-01, 11:56   #3995
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Mam te sam problem :P od rana się wybieram do galerii na jakieś wyprzedaże, bo nie mam w czym łazić ale tak mi się nie chce.... koniec końców zamówię na allegro pewie jakieś ciuchy :P
allegro - moja ulubiona galeria
ostatnimi czasy to leniwa jestem i nawet spożywkę przez neta zamawiam

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Chyba mi wody odchodza. Sacza sie razem z glutami jakimis. Maly napiera w dol i rozrywa mi pachwiny. No szlak jak to boli, ale to nie skurcze raczej. Tylko w krzyzu zaczyna lupac.
Wpienia mnie to bo moglyby mi chlusnac te wody. Teraz nie wiem czy to wody czy sie spocilam tak?
jak leci - to raczej wody jakbyś się spociła to raczej by się nie sączyło, a jedynie bielizna mokra
Stary 2013-08-01, 12:01   #3996
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Leżaczka nie posiadamy. Mamy za to matę i na niej też sama nie poleży.
My używamy do bujania fotelika samochodowego

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
dziewczyny, widziałam na zdjęciach waszych maluszków i też pisałyście na forum o takich biało-czarnych obrazkach dla dzieciaczków. Skąd je brałyście? Kupowałyście w formie książeczki czy drukowałyście?
Wypożyczyłam z biblioteki 3 z serii Oczami Maluszka.
Stary 2013-08-01, 12:06   #3997
ona8686
Zakorzenienie

hej

Cytat:
żeby to w koncu było to i żebyś się już tak nie męczyła

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka,

dziś nawet pospałam
o to gratulacje

Cytat:
ale... Pokusili się, żeby mi zmierzyć miednice, zawezona opór i JUTRO MAM CIĘCIE!!
nareszcie będziesz miała swoje Skarbiątko przy sobie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Była u mnie ciotka umyla mnie pod prysznicem. Jak mi dobrze. Pierwsze mycie od wt a pole się tu dużo, już nie wspomnę o poceniu przy porodzie.

ja też błogo wspominam pierwszy prysznic a to jak po dniu nie robienia jedynki w końcu mi się udało byłam przeszczęśliwa

Cytat:
dziewczyny, widziałam na zdjęciach waszych maluszków i też pisałyście na forum o takich biało-czarnych obrazkach dla dzieciaczków. Skąd je brałyście? Kupowałyście w formie książeczki czy drukowałyście?
drukowałam z neta i robiłam własnoręcznie kosteczki

Cytat:

za wszystkie nowo rozpoczęte tygodnie ciąży

A ja znów mam pytanie
Karmię małą MM mleczkiem Nan Pro 1, robi kupki codziennie (zawsze rano), ale strasznie się przy tym wysila i dosyć twardawe wychodzą. Do tego nie chce zrobić sama w pieluchę tylko muszę jej pomagać ( odpiąć pampersa i przyciskać nóżki do brzuszka). Dopajam ją w ciągu dnia rumiankiem, wodą, a czasem koprem włoskim i sporo zawsze wypija, a mimo to kupki są jakie są i ciężko się jej robi. Strasznie głośno stęka przy tym i widać że jej ciężko wypchnąć. Powiedzcie co zrobić aby jej pomóc i aby te kupy były rzadsze, a co za tym idzie aby nie musiała się tak wysilać?
też mamy to samo mleczko, też mieliśmy problemy kupkowe. Odjęliśmy jedną miarkę i teraz jest dużo lepiej. Do tego bardzo dużo go przepajamy.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:09   #3998
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Dziecko mi śpi 3 godzinę po spacerze i nie wiem, co że sobą zrobić...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:14   #3999
jakierka
Zadomowienie

Kejt, aby tym razem te bole byly wlasciwymi
Doczytalam, ze jutro cc; jacy oni madrzy, ze dopiero teraz na to wpadli Ciesze sie, ze jutro juz utulisz Filipka

Madi, dla Wojtusia na przybranie, wracajcie jak najszybciej do domu

Mela, obys jak najszybciej doszla do siebie i wrocila do domku, Malgosia jest madra dziewczynka i super, ze tak pokochala siostrzyczke

Samantha, za spokoj od tesciowej i oby akcja sie rozkrecila!!

Gusia, za porodzik, bo pewnie sie szykuje

Perse, dla Arturka za piekne przybieranie na wadze

Dzoan, prosilas, to masz Idz sprzataj, a potem zajadaj sie pieknie lodami Co do ubran, to wkladaj co masz i sie nie przejmuj. Ja ostatnio ubieram sie jak stara baba i o dziwo TZ tylko twierdzi, ze przeciez w ciazy jestem Moze on mysli, ze ciaza to jakas niepelnosprawnosc umyslowa, nie wiem

Witam sie, kochane mamusie

U mnie noc byla taka sobie, duzo wstawania na siusiu, do tego materac mamy teraz twardy, czuje kazda sprezyne i kregoslup nawala mi bardziej od niego, niz przez ciaze A tak poza tym, to mam dzis leniwy dzien, zadnych planow, zadnych zajec i zamierzam to w pelni wykorzystac

Milego dnia wszystkim
Stary 2013-08-01, 12:17   #4000
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Super wieści, już jutro będziesz miała Filipa przy sobie

Cytat:

A ja wzięłam prysznic, zrobiłam pranko, zaraz włączam drugie i trzeba sprzątać.. tak to odsuwam od siebie..kopa w d niech mi ktoś zasadzi, bo się ruszyć nie mogę Mama dzwoniła, że będą później z siostrą w galerii i jak chcę, to żebym doszła..na lody pójdziemy. Nie obiecywałam, że pójdę..w taki skwar nie wiem czy będzie mi się chciało nos wyściubiać z mieszkania..poza tym szlag mnie trafia, bo nie mam co na siebie włożyć.. łażę ciągle w tym samym..
Mam to samo

Cytat:
Poobserwuj i jak to faktycznie wody to do szpitala
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:21   #4001
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
U nas jest identycznie z karmieniem. Też Nan Pro 1 i kupki twardawe,trochę jak plastelina konsystenja i też dopajamy wodą,koprem i rumiankiem. Jak mała robi kupę to potrafi z pół godz stękać,bardzo ciężko jej idzie i dużo energi jej to zabiera,męczy się bardzo Wyczytałam gdzieś w necie,że te mm Nan ma z dużo żelaza i dlatego takie zatwardzenia są, myślimy cały czas nad zmianą mleka. Jak piła więcej z cycka to kupki były rzadsze,a teraz pije mniej,bo laktacja mi zanika,coraz mniej mam mleka dla niej niestety
U nas też dokładnie takie plastelinowate kupki mała robi i też się strasznie męczy, aż mi jej szkoda. Może faktycznie to przez to mleko bo dużo pije w ciągu dnia i wody i herbatki, więc nie wiem co innego mogłoby być przyczyną.
Chyba przejdziemy na jakieś mleko z prebiotykiem bo czytałam, że takie będą dobre na zaparcia. Zastanawiam się nad tym Hipp Comfort o którym pisała Karolajn bo ma całkiem dobre opinie.

Karolajn wiesz może ile kosztuje duże opakowanie (800g) tego mleka?

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
My używamy do bujania fotelika samochodowego
My czasami bujamy w gondoli od wózka

Kejt jutro będziesz miała Fi przy sobie

Milenka

Edytowane przez malinka0525
Czas edycji: 2013-08-01 o 12:24
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:24   #4002
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42055522]Dziecko mi śpi 3 godzinę po spacerze i nie wiem, co że sobą zrobić...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Cieszyc sie!

Cytat:
U nas też dokładnie takie plastelinowate kupki mała robi i też się strasznie męczy, aż mi jej szkoda. Może faktycznie to przez to mleko bo dużo pije w ciągu dnia i wody i herbatki, więc nie wiem co innego mogłoby być przyczyną.
Chyba przejdziemy na jakieś mleko z probiotykiem bo czytałam, że takie będą dobre na zaparcia. Zastanawiam się nad tym Hipp Comfort o którym pisała Karolajn bo ma całkiem dobre opinie.

Karolajn wiesz może ile kosztuje duże opakowanie (800g) tego mleka?

My czasami bujamy w gondoli od wózka

Kejt jutro będziesz miała Fi przy sobie
Cos miedzy 40-50zl. Ja za to mniejsze w Rossmanie placilam ostatnio cos ok 25zl
Ten Comfort jest wlasnie na zaparcia

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-08-01 o 12:25
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:26   #4003
kubus puchatek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Nie wybierasz się dziś przypadkiem na porodówkę , bo szukam pary
u nas w nocy brzuch się piął, czop odchodzi do końca tylko jest mocno podbarwiony na ciemnobrązowo i niewiem czy to normalne? Dr. Google mówi że niby normalne, ale jak nie przejdzie to pojade z Tż na IP niech zobaczą

Do tego skurcze mnie biorą więc chyba pora na mnie

Obudziłam się z myślą "Dziś mogę rodzić" więc mogłoby się tak stać
Będzie porodzik

Cytat:
ja dostałam linka do wydrukowania od Cynamonka,przekazuję dalej Tobie
http://baby.zorger.com/baby.zorger.com.newborn.pdf

Cytat:
Super! to jutro witamy Filipa na świecie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42054398]Ssak waży 3380 przybiera ponad 300 g w tydzień

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za wagę!

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Witam sie, kochane mamusie

U mnie noc byla taka sobie, duzo wstawania na siusiu, do tego materac mamy teraz twardy, czuje kazda sprezyne i kregoslup nawala mi bardziej od niego, niz przez ciaze A tak poza tym, to mam dzis leniwy dzien, zadnych planow, zadnych zajec i zamierzam to w pelni wykorzystac

Milego dnia wszystkim
życzę miłego leniuchowania

Ja dzisiaj mam tylko w planach odwiedzić kumpelę,poplotkować i odebrać łupy z Nexta,bo mają teraz taka fajną nową czarno-białą kolekcję. a ja nie przepadam za wszędobylskim błekitem dla chłopców
Pochwalę się jak wrócę

Miłego dzionka Mamunie

Samantha oby to był już właściwy porodzik,trzymam kciuki!
kubus puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:29   #4004
dzoan
Zakorzenienie

Sam ja ostatnio też się zastanawiałam czy wkładka jest wilgotna, bo się wody sączą czy dlatego, że się spociłam.. ale u mnie to akurat pot był poobserwuj.. ja bym się chyba rozebrała do rosołu i sprawdziła czy mi po nogach będzie lecieć albo do majt i z wkładką i wyczaisz.. tak na spokojnie..

Wyniosłam wszystko z łazienki i musiałam przysiąść.. rany jaka ja zdechła się czuję.. coś nieprawdopodobnego.. zajmie mi to chyba 2 godz, a później będę musiała się odświeżać od nowa..na lody nie zdążę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:35   #4005
misiaczka555
Wtajemniczenie

znowu wstalam przed 12
Ale co sie dziwić jak równo jak w zegarku wstaje na siku co 3 godz
Zjadłam sniadanie, wypilam kawke i sie zmeczylam
Ps. Efektem piri piri była prawie wypalona doopa a porodziku niet

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
A skad... Mnie tylko powiedzieli ze jak nie zrobie siku do ktorejs tam godziny po wyjeciu cewnika to mam zglosic. O dwojkenikt nie pytal. Ja sama im poowiedzialam ale uslyszalam ze jak zaczne jesc to i sie zalatwie (noe jadlam prawie 4 dni bo kolka a potem cc).
Pewnie zależy od szpitala....

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Małgosia. Ona jest u mojego taty i z Kuba ( lat 9) spędza czas. I karmie Ale, widzę taty nr, odbieram i slysze: Mamo!
No rozplynelam się. Na szczęście ona ma tam dobry czas i się nie poplakala. W każdym razie podoba jej się siostra, widziała na zdjęciu, i mnie kocha: )

Pewnie ci sie tęskni za Małgosia ale juz niedługo będziecie sie tulic
Super ze jest u dziadka i ma sie z kim bawić

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Koleżanka mi mówiła, że przy pierwszym porodzie się zmusiła, bo myślała, że trzeba. Przy drugim już skłamała, że robiła 2 wróciła do domu i na spokojnie sprawę załatwiła
Ja zmykam, odezwę się po wizycie, paa
Tez zamierzam zbajerowac
Powodzenia na ktg

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki wybaczcie ze nie nadrabiam ale my nadal w szpitalu....
Mi hemo nie spadla pon.7 wiec uchronilam sie przed transfuzja i juz wczoraj moglam wyjsc....ale co z tego jak maly spadl z wagi pow.10% i nas nie puscili...moze dzis sie uda..bo ladnie wspolpracowal z moim bufetem plus byl dokarmaiony....

Z tego co widze Mela, Idzia,Stokrotka,Shestiger Domciatko, i te co sie rozpakowaly ogromne gratka.jak nadrobie to bede osobiscie gratulowac.

Kciuki zeby Witus ładnie przybieral na wadze. A moze by mu podać mm?

Cytat:
Hej Kochane! Dziękujemy za kciuki! dziś znów mam skurcze, ale nie tak rowniutkie jak wczoraj. Ale brzuch boli jak na 10 okresów, kręgosłup tak, że mi do piet promieniuje. Może coś ruszy...

Doczytalam juz ze jednak cc. Czyli Filip urodzi sie w terminie

Cytat:
o rany..pierwsze słyszę..nie strasz..ja jak się zaprę, to też nie zrobię i się powstrzymam, aż do powrotu do domu
:
Przyjdzie ci sklamac. Ale ostatnio takiego bajera zrobiłas lekarce ze dasz radę nie?

Cytat:
fajnie Ci
ja mam we wtorek wizyte, a w środę gin ma dyżur w szpitalu i obiecał, że jak do wizyty nie urodze to mam przyjśc do niego i umówimy się na jego dyżurze na porodzik chociaż ta opcja średnio mi się widzi, bo nie chcę rodzić w jego szpitalu tylko w innym, no ale jak się ma dziecko uparte to cóż zrobić.
Mam podobna sytuacje. Gin ma dyżur 8.08 i daje mi skierowanie wcześniej do szpitala a 8 porodzik. Ale ostatnio lekarka w szpitalu go wysmiala bo jak jej o tym powiedziałam to ona : a dr to jak to niby zamierza zrobić? Przecież nie zmusi dziecka jak nie jest gotowe.
W sumie ma racje

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42054689]Aaa i miałam Wam napisać jak u nas ze szczepionkami..... My będziemy pod koniec sierpnia szczepic na zoltaczke, kupujemy sami bo jest lepsza niż na NFZ, a z reszta szczepionek się wstrzymujemy jak mały skończy pare miesięcy. Uzgodnilam tak z pediatra. Jeszcze zastanawiam się czy 5w1czykazda osobno..Rota nie robimy, pneumo i meningo może żrobimy ale po 2 roku życia bo wtedy tylko jedna dawka.. A do tego czasu maluchy maja tyle wklucia ze masakra..[/QUOTE]

Teso a ja dalej jestem w czarnej doopie ze szczepionkami. Skad znasz składy szczepionek? Chciałabym wybrać te które maja jak najmniej syfu w środku ale spotkałam sie z tym ze panie w przychodni które szczepia nawet nie chcą podać nazwy szczepionki a co dopiero składu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:39   #4006
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
znowu wstalam przed 12
Ale co sie dziwić jak równo jak w zegarku wstaje na siku co 3 godz
Zjadłam sniadanie, wypilam kawke i sie zmeczylam
Ps. Efektem piri piri była prawie wypalona doopa a porodziku niet

Bo do piri piri jeszcze basen w pakiecie musi byc albo dzidzia lubi ostre mojej pewnie nie przypasilo i glowa z rozpaczy przebila pecherz plodowy

Stary 2013-08-01, 12:39   #4007
tweedledee
Zakorzenienie

Cześć laseczki,
ja w końcu ruszyłam 4 litery i skoczyłam do tego US, o tyle mniej nerwów

kejt super wiadomość! To czekamy jutro na mega punktualnego Filipka

Dostałam smska od idzi:
Pisze, że ma pokarm i mały ładnie ssie, ale woli lewą pierś. Rana boli jak diabli, macic się kurczy i też boli. Michaś jest tak słodki, że mogłaby go zjeść I pozdrawia ciocie wizażowe

Kombinuję jeszcze co by tu na obiad zrobić, macie jakieś pomysły? Taaaaak strasznie nie chce mi się stać przy garach i pichcić
Stary 2013-08-01, 12:44   #4008
Guuusiaa
Zadomowienie

Muszę się pochwalić

Wysprzątałam cały dom
zostało mi tylko zrobić obiadek Myślałam że po takim mega szybkim sprzątaniu małego coś bardziej ruszy no ale ważne że skurcze się pojawiły :d tak więc czekam aż będą częstrze i mocniejsze i wioooooooooooo

Nawet rozwiesiłam dwa prania
Muszę sprawdzić czy aby na pewno mam wszystko w torbie, ale to dopiero jak podłogi wyschną ...
aaaaaaaaaaaa.... muszę przygotować jeszcze ubrania na wypis dla mnie i małego bo tż dowiezie nam

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:44   #4009
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Bo do piri piri jeszcze basen w pakiecie musi byc albo dzidzia lubi ostre mojej pewnie nie przypasilo i glowa z rozpaczy przebila pecherz plodowy

Widzisz, a u mnie basenu brak. Moge sobie nogi pomoczyc w misce

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Cześć laseczki,
ja w końcu ruszyłam 4 litery i skoczyłam do tego US, o tyle mniej nerwów

kejt super wiadomość! To czekamy jutro na mega punktualnego Filipka

Dostałam smska od idzi:
Pisze, że ma pokarm i mały ładnie ssie, ale woli lewą pierś. Rana boli jak diabli, macic się kurczy i też boli. Michaś jest tak słodki, że mogłaby go zjeść I pozdrawia ciocie wizażowe

Kombinuję jeszcze co by tu na obiad zrobić, macie jakieś pomysły? Taaaaak strasznie nie chce mi się stać przy garach i pichcić
Idzia za karmienie. Wracaj szybko do nas i pokazuj Michalka

Twee ja nie mam pomysłu na obiad. Znowu robi sie parowka a to mnie odstrasza od kuchni...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:48   #4010
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość

ja dostałam linka do wydrukowania od Cynamonka,przekazuję dalej Tobie
http://baby.zorger.com/baby.zorger.com.newborn.pdf
dzięki

Cytat:

Mam podobna sytuacje. Gin ma dyżur 8.08 i daje mi skierowanie wcześniej do szpitala a 8 porodzik. Ale ostatnio lekarka w szpitalu go wysmiala bo jak jej o tym powiedziałam to ona : a dr to jak to niby zamierza zrobić? Przecież nie zmusi dziecka jak nie jest gotowe.
W sumie ma racje
no właśnie, ale cóż narazie o tym nie myslę

Ja oszaleje z tym moim synem od jakis 3 dni praktycznie sie nie rusza, wiem że ma ciasno, ale mógłby tak matki nie stresować.
Muszę sie położyć, zjeść loda i dopiero jaśnie pańcio sie łaskawie ruszy
a matka od zmysłów odchodzi...
Stary 2013-08-01, 12:48   #4011
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

ja za niedługo kupuję piri piri, a powiedz no karolajn, miska z wodą wystarczy?
Bo tylko na takie szaleństwo mogę sobie pozwolić
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić

Wysprzątałam cały dom
zostało mi tylko zrobić obiadek Myślałam że po takim mega szybkim sprzątaniu małego coś bardziej ruszy no ale ważne że skurcze się pojawiły :d tak więc czekam aż będą częstrze i mocniejsze i wioooooooooooo

Nawet rozwiesiłam dwa prania
Muszę sprawdzić czy aby na pewno mam wszystko w torbie, ale to dopiero jak podłogi wyschną ...
aaaaaaaaaaaa.... muszę przygotować jeszcze ubrania na wypis dla mnie i małego bo tż dowiezie nam
gusia, mam nadzieję, że się akcja fajnie rozkręci, pisz nam wszystko, uwielbiamy porody live
Cytat:
Twee ja nie mam pomysłu na obiad. Znowu robi sie parowka a to mnie odstrasza od kuchni...
No u mnie to samo Tzn. w mieszkaniu jest całkiem znośnie, ale na dworze gorąc, nawet nie chce mi się jeść standardowego obiadu... nie wiem co zrobić
Stary 2013-08-01, 12:50   #4012
Samantha7
Zakorzenienie

Nie wiem chyba doszlismy z tz po obserwacji ze to pot byl bo stalam przy kuchence i gotowalam. Wkladke mialam, ale sie podtarlam i mokro bylo. Czulam jakby z kapy takie bablenia szly. Napielam sie jak na parte i kaszlalam, nawet zrobilam se odruch wymiotny zeby cisnienie wywalilo te wody. Nic nie wycieklo wiecej. Wzielam prysznic. Bole mi ustaly. Leze teraz i musze isc spac. Maly sie rusza. On se przerw chyba nigdy nie robi Moja kapa ogolnie zawsze jest dosc mokra. Moze taki jej urok. Smiac mi sie chce z samej siebie

Stary 2013-08-01, 12:52   #4013
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:

u mnie jajko sadzone dla mnie, dla małża schaboszczak z wczoraj, ziemniory z koperkiem, sałata z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną
Stary 2013-08-01, 12:55   #4014
Samantha7
Zakorzenienie

Gusia - to jakie Ty masz skurcze? Albo z Ciebie taka silna baba. Mnie przy skurczach co 7min.zwijalo na lozku i zginalo w pol.
Podziwiam za wysprzatanie domu

Lece spac dziewczyny. Milego dzionka i skurczybykow tym, ktore chca juz rodzic zycze

Stary 2013-08-01, 12:55   #4015
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj mam tylko w planach odwiedzić kumpelę,poplotkować i odebrać łupy z Nexta,bo mają teraz taka fajną nową czarno-białą kolekcję. a ja nie przepadam za wszędobylskim błekitem dla chłopców
Pochwalę się jak wrócę

Miłego dzionka Mamunie
Ja tez nie lubie tylko niebieskich ubranek, choc przyznam, ze mam takowych wiele. A z nowej kolekcji spodobaly mi sie spiochy z panda
Udanego polowania i czekamy na foty z lupow

Tweed, moze zrob jakas fajna salatke (mix salaty, pomidory, ogoirek, papryka, moze jakas piers z kurczaka i nieco kaszy kuskus, oliwki, cebulka, oliwa...), na upaly w sam raz
Stary 2013-08-01, 12:56   #4016
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
No u mnie to samo Tzn. w mieszkaniu jest całkiem znośnie, ale na dworze gorąc, nawet nie chce mi się jeść standardowego obiadu... nie wiem co zrobić
to zrób sałatę z vinegretem, dorzuć kurczaka to i małż zje
Stary 2013-08-01, 12:57   #4017
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
gusia, mam nadzieję, że się akcja fajnie rozkręci, pisz nam wszystko, uwielbiamy porody live
Na szczęście mam neta w telefonie, więc jak co to między parciami będe wpadać do was

A Tż się śmieje że on mi na porodówce jest niepotrzebny, bo ciocie wizażanki mi pomogą

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:59   #4018
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
też mamy to samo mleczko, też mieliśmy problemy kupkowe. Odjęliśmy jedną miarkę i teraz jest dużo lepiej. Do tego bardzo dużo go przepajamy.
A jak odjęliście jedną miarkę to mały najadał się? Nie jadł przez to częściej?
Wypróbuję dziś ten sposób, może pomoże

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:01   #4019
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jajko sadzone dla mnie, dla małża schaboszczak z wczoraj, ziemniory z koperkiem, sałata z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną
Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Tweed, moze zrob jakas fajna salatke (mix salaty, pomidory, ogoirek, papryka, moze jakas piers z kurczaka i nieco kaszy kuskus, oliwki, cebulka, oliwa...), na upaly w sam raz
Cytat:
to zrób sałatę z vinegretem, dorzuć kurczaka to i małż zje
Dzięki dziewczyny, teraz zjadłabym wszystko, o czym pisałyście
Stary 2013-08-01, 13:10   #4020
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny, teraz zjadłabym wszystko, o czym pisałyście
ja też

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości