|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Aaa i miałam Wam napisać jak u nas ze szczepionkami..... My będziemy pod koniec sierpnia szczepic na zoltaczke, kupujemy sami bo jest lepsza niż na NFZ, a z reszta szczepionek się wstrzymujemy jak mały skończy pare miesięcy. Uzgodnilam tak z pediatra. Jeszcze zastanawiam się czy 5w1czykazda osobno..Rota nie robimy, pneumo i meningo może żrobimy ale po 2 roku życia bo wtedy tylko jedna dawka.. A do tego czasu maluchy maja tyle wklucia ze masakra..
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Cytat:
w końcu się doczekasz ![]() Kurde, młody mi tak na żebra naciska, że oddychać swobodnie nie mogę.. co za dziad
|
||
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mi wody odchodza. Sacza sie razem z glutami jakimis. Maly napiera w dol i rozrywa mi pachwiny. No szlak jak to boli, ale to nie skurcze raczej. Tylko w krzyzu zaczyna lupac.
Wpienia mnie to bo moglyby mi chlusnac te wody. Teraz nie wiem czy to wody czy sie spocilam tak?
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyczytałam gdzieś w necie,że te mm Nan ma z dużo żelaza i dlatego takie zatwardzenia są, myślimy cały czas nad zmianą mleka. Jak piła więcej z cycka to kupki były rzadsze,a teraz pije mniej,bo laktacja mi zanika,coraz mniej mam mleka dla niej niestety
|
|
#3995 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnimi czasy to leniwa jestem i nawet spożywkę przez neta zamawiam ![]() Cytat:
jakbyś się spociła to raczej by się nie sączyło, a jedynie bielizna mokra
|
||
|
|
|
#3996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wypożyczyłam z biblioteki 3 z serii Oczami Maluszka.
|
|
#3997 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
o to gratulacje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3998 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dziecko mi śpi 3 godzinę po spacerze i nie wiem, co że sobą zrobić...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3999 |
|
Zadomowienie
|
Kejt,
aby tym razem te bole byly wlasciwymi Doczytalam, ze jutro cc; jacy oni madrzy, ze dopiero teraz na to wpadli Ciesze sie, ze jutro juz utulisz Filipka ![]() Madi, dla Wojtusia na przybranie, wracajcie jak najszybciej do domuMela, obys jak najszybciej doszla do siebie i wrocila do domku, Malgosia jest madra dziewczynka i super, ze tak pokochala siostrzyczke ![]() Samantha, za spokoj od tesciowej i oby akcja sie rozkrecila!! Gusia, za porodzik, bo pewnie sie szykuje ![]() Perse, dla Arturka za piekne przybieranie na wadze ![]() Dzoan, prosilas, to masz Idz sprzataj, a potem zajadaj sie pieknie lodami Co do ubran, to wkladaj co masz i sie nie przejmuj. Ja ostatnio ubieram sie jak stara baba i o dziwo TZ tylko twierdzi, ze przeciez w ciazy jestem Moze on mysli, ze ciaza to jakas niepelnosprawnosc umyslowa, nie wiem Witam sie, kochane mamusie U mnie noc byla taka sobie, duzo wstawania na siusiu, do tego materac mamy teraz twardy, czuje kazda sprezyne i kregoslup nawala mi bardziej od niego, niz przez ciaze A tak poza tym, to mam dzis leniwy dzien, zadnych planow, zadnych zajec i zamierzam to w pelni wykorzystac ![]() Milego dnia wszystkim
|
#4000 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba przejdziemy na jakieś mleko z prebiotykiem bo czytałam, że takie będą dobre na zaparcia. Zastanawiam się nad tym Hipp Comfort o którym pisała Karolajn bo ma całkiem dobre opinie. Karolajn wiesz może ile kosztuje duże opakowanie (800g) tego mleka? My czasami bujamy w gondoli od wózka ![]() Kejt jutro będziesz miała Fi przy sobie Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2013-08-01 o 12:24 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42055522]Dziecko mi śpi 3 godzinę po spacerze i nie wiem, co że sobą zrobić...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Cieszyc sie! Cytat:
Ten Comfort jest wlasnie na zaparcia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-08-01 o 12:25 |
|
|
|
|
#4003 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://baby.zorger.com/baby.zorger.com.newborn.pdf Cytat:
to jutro witamy Filipa na świecie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42054398]Ssak waży 3380 przybiera ponad 300 g w tydzień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za wagę!Cytat:
Ja dzisiaj mam tylko w planach odwiedzić kumpelę,poplotkować i odebrać łupy z Nexta,bo mają teraz taka fajną nową czarno-białą kolekcję. a ja nie przepadam za wszędobylskim błekitem dla chłopców Pochwalę się jak wrócę Miłego dzionka Mamunie ![]() Samantha oby to był już właściwy porodzik,trzymam kciuki! |
||||
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Sam ja ostatnio też się zastanawiałam czy wkładka jest wilgotna, bo się wody sączą czy dlatego, że się spociłam.. ale u mnie to akurat pot był
poobserwuj.. ja bym się chyba rozebrała do rosołu i sprawdziła czy mi po nogach będzie lecieć albo do majt i z wkładką i wyczaisz.. tak na spokojnie..![]() Wyniosłam wszystko z łazienki i musiałam przysiąść.. rany jaka ja zdechła się czuję.. coś nieprawdopodobnego.. zajmie mi to chyba 2 godz, a później będę musiała się odświeżać od nowa..na lody nie zdążę
|
|
|
|
#4005 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
znowu wstalam przed 12Ale co sie dziwić jak równo jak w zegarku wstaje na siku co 3 godz Zjadłam sniadanie, wypilam kawke i sie zmeczylam Ps. Efektem piri piri była prawie wypalona doopa a porodziku niet ![]() Cytat:
Cytat:
Super ze jest u dziadka i ma sie z kim bawić Cytat:
![]() Powodzenia na ktg Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W sumie ma racje ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42054689]Aaa i miałam Wam napisać jak u nas ze szczepionkami..... My będziemy pod koniec sierpnia szczepic na zoltaczke, kupujemy sami bo jest lepsza niż na NFZ, a z reszta szczepionek się wstrzymujemy jak mały skończy pare miesięcy. Uzgodnilam tak z pediatra. Jeszcze zastanawiam się czy 5w1czykazda osobno..Rota nie robimy, pneumo i meningo może żrobimy ale po 2 roku życia bo wtedy tylko jedna dawka.. A do tego czasu maluchy maja tyle wklucia ze masakra..[/QUOTE] Teso a ja dalej jestem w czarnej doopie ze szczepionkami. Skad znasz składy szczepionek? Chciałabym wybrać te które maja jak najmniej syfu w środku ale spotkałam sie z tym ze panie w przychodni które szczepia nawet nie chcą podać nazwy szczepionki a co dopiero składu
|
|
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Bo do piri piri jeszcze basen w pakiecie musi byc albo dzidzia lubi ostre mojej pewnie nie przypasilo i glowa z rozpaczy przebila pecherz plodowy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki,
ja w końcu ruszyłam 4 litery i skoczyłam do tego US, o tyle mniej nerwów ![]() kejt super wiadomość! To czekamy jutro na mega punktualnego Filipka![]() Dostałam smska od idzi: Pisze, że ma pokarm i mały ładnie ssie, ale woli lewą pierś. Rana boli jak diabli, macic się kurczy i też boli. Michaś jest tak słodki, że mogłaby go zjeść ![]() I pozdrawia ciocie wizażowe![]() Kombinuję jeszcze co by tu na obiad zrobić, macie jakieś pomysły? Taaaaak strasznie nie chce mi się stać przy garach i pichcić
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się pochwalić
![]() Wysprzątałam cały dom zostało mi tylko zrobić obiadek Myślałam że po takim mega szybkim sprzątaniu małego coś bardziej ruszy no ale ważne że skurcze się pojawiły :d tak więc czekam aż będą częstrze i mocniejsze i wioooooooooooo ![]() Nawet rozwiesiłam dwa prania ![]() Muszę sprawdzić czy aby na pewno mam wszystko w torbie, ale to dopiero jak podłogi wyschną ... aaaaaaaaaaaa.... muszę przygotować jeszcze ubrania na wypis dla mnie i małego bo tż dowiezie nam
|
#4009 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Idzia za karmienie. Wracaj szybko do nas i pokazuj MichalkaTwee ja nie mam pomysłu na obiad. Znowu robi sie parowka a to mnie odstrasza od kuchni...
|
|
|
#4010 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja oszaleje z tym moim synem od jakis 3 dni praktycznie sie nie rusza, wiem że ma ciasno, ale mógłby tak matki nie stresować. Muszę sie położyć, zjeść loda i dopiero jaśnie pańcio sie łaskawie ruszy ![]() a matka od zmysłów odchodzi... |
||
|
|
|
#4011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo tylko na takie szaleństwo mogę sobie pozwolić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzn. w mieszkaniu jest całkiem znośnie, ale na dworze gorąc, nawet nie chce mi się jeść standardowego obiadu... nie wiem co zrobić
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem chyba doszlismy z tz po obserwacji ze to pot byl bo stalam przy kuchence i gotowalam. Wkladke mialam, ale sie podtarlam i mokro bylo. Czulam jakby z kapy takie bablenia szly. Napielam sie jak na parte i kaszlalam, nawet zrobilam se odruch wymiotny zeby cisnienie wywalilo te wody. Nic nie wycieklo wiecej. Wzielam prysznic. Bole mi ustaly. Leze teraz i musze isc spac. Maly sie rusza. On se przerw chyba nigdy nie robi
Moja kapa ogolnie zawsze jest dosc mokra. Moze taki jej urok. Smiac mi sie chce z samej siebie
|
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
u mnie jajko sadzone dla mnie, dla małża schaboszczak z wczoraj, ziemniory z koperkiem, sałata z rzodkiewką, szczypiorem i śmietaną
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Gusia - to jakie Ty masz skurcze? Albo z Ciebie taka silna baba. Mnie przy skurczach co 7min.zwijalo na lozku i zginalo w pol.
Podziwiam za wysprzatanie domu ![]() Lece spac dziewczyny. Milego dzionka i skurczybykow tym, ktore chca juz rodzic zycze
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanego polowania i czekamy na foty z lupow ![]() Tweed, moze zrob jakas fajna salatke (mix salaty, pomidory, ogoirek, papryka, moze jakas piers z kurczaka i nieco kaszy kuskus, oliwki, cebulka, oliwa...), na upaly w sam raz
|
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
to zrób sałatę z vinegretem, dorzuć kurczaka to i małż zje
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Tż się śmieje że on mi na porodówce jest niepotrzebny, bo ciocie wizażanki mi pomogą
|
|
#4018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypróbuję dziś ten sposób, może pomoże |
|
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
ja też
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

w końcu się doczekasz
żeby u Ciebie się rozkręciło i żebyś jeszcze dziś tuliła Filipka 
To już trzeci raz 
Wyczytałam gdzieś w necie,że te mm Nan ma z dużo żelaza i dlatego takie zatwardzenia są, myślimy cały czas nad zmianą mleka. Jak piła więcej z cycka to kupki były rzadsze,a teraz pije mniej,bo laktacja mi zanika,coraz mniej mam mleka dla niej niestety 
jakbyś się spociła to raczej by się nie sączyło, a jedynie bielizna mokra

Ciesze sie, ze jutro juz utulisz Filipka

i niewiem czy to normalne? Dr. Google mówi że niby normalne, ale jak nie przejdzie to pojade z Tż na IP niech zobaczą