|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry
![]() o 4.30 obudziły mnie przepowiadacze ale po godzinie się rozmyły wstaliśmy z Tż, zjedliśmy śniadanie, a ja teraz biorę się za wpisywanie jego faktur z pracy w tabele. Miałam to zrobić wczoraj ale czasu nie miałam ![]() Na 10.30 mam KTG, potem ostatnia wizyta u gin przed jej urlopem (swoją drogą z urlopu wraca w połowie września, nieźle co? ![]() )Cytat:
:roz a:Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem co będzie po porodzie ![]() Cytat:
ale zobacz, o wszystko wypytamy dziewczyn i zawsze dostaniemy radę bo będą b. doświadczone ![]() Cytat:
wróciła do domu i na spokojnie sprawę załatwiła ![]() Cytat:
Kejt jak tam? Ja zmykam, odezwę się po wizycie, paa |
||||||
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej dziewczynki wybaczcie ze nie nadrabiam ale my nadal w szpitalu....
Mi hemo nie spadla pon.7 wiec uchronilam sie przed transfuzja i juz wczoraj moglam wyjsc....ale co z tego jak maly spadl z wagi pow.10% i nas nie puscili...moze dzis sie uda..bo ladnie wspolpracowal z moim bufetem plus byl dokarmaiony.... Z tego co widze Mela, Idzia,Stokrotka,Shestiger Domciatko, i te co sie rozpakowaly ogromne gratka.jak nadrobie to bede osobiscie gratulowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3933 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Dzień dobry
No i witamy się w sierpniu ![]() lipcowych dzieciaczków już w tym roku nie będzie teraz czas na sierpniowe....ale leci.Ja już po sniadanku i kawce, lecę zaraz do labo z siuśkami po południu mam spotkanie z dziewczynami w pierogarni czyli znów się nażreTrzymam kciuki za wizyty, ktg, badania i za co kto sobie zyczy ![]() STOKROTKO moje gratulacje witam Łukaszka na świecieMela silna z Ciebie babka, tylko patrzeć jak będziesz śmigać po cc trzymam kciuki![]() Cytat:
Cytat:
oczywiście ze skromnością teżCytat:
za przyrost wagi Witka. No i oby Ci hemo rosła ładnie Kejt nieustające, mocne kciuki
|
|||
|
|
|
#3935 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej Kochane! Dziękujemy za kciuki! dziś znów mam skurcze, ale nie tak rowniutkie jak wczoraj. Ale brzuch boli jak na 10 okresów, kręgosłup tak, że mi do piet promieniuje. Może coś ruszy...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Kejt oby ci się rozkręcić ale ten kręgosłup lepiej. Niech dopuści
Sammi Malgos mnie nie odwiedza bo tu nie wpuszczają dzieci. Kiedyś jakieś ospę wietrzną przyniosło i była kwarantanna i od tej pory jest zakaz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3937 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
ale u nas nie ma jakis konfliktów od początku, więc chyba nie będzie problemu ![]() Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3938 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
No i faktury zajęły mi trochę ponad pół godziny, myślałam, że dłużej zejdzie
![]() Cytat:
![]() ![]() żeby Was dzisiaj wypisali do domku Cytat:
miałam napisać - ale wielkie chrzciny będziecie mieli u nas najbliższa rodzina, ok 16 osób ![]() Cytat:
![]() ![]() niech się rozkręcaMagolina znowu pierogarnia Tobie to dobrze ![]() Sam zdolne dziecko z Ciebie było ![]() Lecę sie szykować na wizytę, do później
|
|||
|
|
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwala youtubowi i godzinnym dzwiekom odkurzacza...
Do 5 mi ladnie Hania spala,potem horror Madi-kciuki zebyscie szybko wyszli i zeby Witus ladnie przybral.. A ja na dodatek nie mam wody do 13.30 :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a swoją drogą dziwne to, że takie dźwięki usypiają małego człowieka
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3942 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za ktg i wizytęmasz rację, to wielki plus Cytat:
za wagę MałegoCytat:
|
|||||
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Wg Karpa trzeba szumiec,ale gdybym sama miala wydawac szumiace dzwieki to bym sobie mozg wyszumiala
Suszara nie dziala,odkurzacz za to tak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
MADI- yrzymam kciuki zeby Was szybko wypuscili
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Przed 1 w nocy obudził mnie skurcz.. ja już szczęśliwa, że coś się zaczyna..notesik sobie przyniosłam, żeby godziny wpisywać...okazało się, że to na 2 mnie przycisnęło więcej skurczów nie było Jedyne co, to Lol całą noc strasznie mi się wwiercał..co wstawałam na siku, to straszne kłucie czułam, aż syczałam.. A już myślałam, że urodzę 1 sierpnia ![]() Wkurza mnie to już..te wszystkie fałszywki, że nic konkretnego się nie dzieje.. Mały nie wychodzi.. a mama może mi pomóc tylko jeszcze przez kolejny cały tydzień, bo 10 wyjeżdżają na planowane od dawna wakacje.. a czas kurde leci...wrrrrr! Żeby nie było, że później teściowa mi się tu będzie chciała wcisnąć jak mąż w pracy..wścieknę się.. I na lekarzy też jestem zła za ich gadanie 'na pewno pani tu wróci lada dzień.. wszystko już gotowe, tylko czekać na skurcze..' to ich 'na pewno na pewno' kilka razy słyszałam.. a oni sobie kurde strzelają i jak widać nic to nie znaczy..u mnie nie trafili z przewidywaniami i mądrosciami swoją drogą Sam współczuję Ci tej teściowej..im więcej sytuacji z nią w roli głównej przedstawiasz, tym bardziej ta kobieta wydaje się nienormalna
|
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
zaraz na spacer z siersciami ![]() Madi trzymam kciuki za wage maluszka ![]() Mela masz fajna duza córeczke i na pewno teskini ale nie długo sie zobaczycie ![]() A dzwieki odkurzacza i suszarki u spokajaja bo dziecko podobe słyszy w b rzuchu u mamy wicznie cos szumi-krew jelita itd. ![]() Co do sterylizacji to nie wiem jak to bedzie ale nie zakładam zakupu. Jak bede uzywac to tez bede tylko wrzatkiem przelewac ew. butelki to mokre wstawie do mikrofalówki na pare sek. tam zginie wszystko ![]() A tak to tez płynem Biały Jeleń-zreszta ta marke uzywam do wszystkiego-balsamy do prania dla malucha dla nas mydło itd. i jest bardzo fajna ![]() Co do chrzcin to doszłam do wnosku ze my nie chrzcimy - tzn Tz chce bo rodzina naciska ale ja wychodze z załozenia ze my zadnego przykładu w tym wzgledzie nie mozemy dziecku dac to po co robic szopke. Bedzie chciała to sama sie ochrzci. Tz jak sie upierze to ma sobie sam załatwiac bo ja nie mam zamiaru łazic po ksiezach i sie prosic i płacic za cos co powinno byc ich obowiazkiem i nie mam zamiary wysłuchiwac ich moralizatorskich tyrad na swój temat ![]() Samatha współczuje tesciowej ale widze ze jestes laska która nie da sobie w kasze dmuchac No ja tez mam t A i wczoraj wieczorem było tak u nas bosko chłodno wrecz zimno ze polazłam na meeeeeeeeeeeega długi spacer z psami a dzisiaj to mi stopy odpadaja ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- I dzwoniła siostra ze we wtorek wpadnie do mnie zrobic mi w koncu sesje z brzuszkiem to sie wreszcie pochwale moja petarda 114 cm ![]() I przypomniało mi sieze ktos pisał o plesniawkach. Na SR nam mówili ze to nie kwestia higieny nadmiernej czy nie tylko małe sie nałykało grzybka przy porodzie. Trzeba to obserwowac i jak sie nasila to leczyc bo dojdzie do dalszego zarazenia a jak sie karmi piersia to i na piersi przejdzie. |
|
|
|
#3947 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama urodziła mnie 6 dni po terminie i ja się też tak nastawiam, mam więc jeszcze trochę czasu ![]() Staram sie nie nakręcać jak tutaj dziewczyny, bo bym chyba oszalała, z dystansem podchodzę - chociaż trochę się z mężem podśmiewamy, że Fifcio mógłby nie byc takim leniuszkiem i wyjść. Mąż codziennie z nim o tym gada, ale jak widać nie pomaga, a domowe metody wywolywania uważam za średnio skuteczne, nie mówię że niektórym nie pomogły, ale jakos to do mnie nie przemawia. |
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy popełniliśmy z mężem morderstwo..rozczłonkowal iśmy wielkiego świerszcza..rano znalazłam go w pościeli i na mojej nodze
Poza tym mam pytanie.. mam butelkę z Aventu.. jak ją wysterylizować przed pierwszym użyciem.. we wrzątku gotować kilka minut? i wszystkie jej części tak? ona taka plastikowa i się boję jakoś... Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-08-01 o 09:10 |
|
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Ja jakos nie wierze w domowe sposoby wywoływania porodu
![]() Dziecko jest gotowe albo nie i tyle. A przez to ze sobie wbijemy do głowy ze cos nam przyspieszy to tylko nie potrzebnie sie stresujemy. Ja nastawiam sie na poród 14. Okna umyje mi siestra ja tylko ogarne normalnie dom dziabac sie dziabamy jak mamy chec a na piłce to sie kołysze co bym se biodra tylko rozluznic. Skakac to bede podczas porodu teraz jakos mam wyobrazenie ze Biance serwowałabym tylko wstrzasy
|
|
|
|
#3950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 2. wrzucasz do garnka na wrzątek i tak z 5- 10 min (chyba)
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
zrozumial potrzeby matki.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, do gara ja tak robie i nic sie nie dzieje z niaCytat:
|
|
|
#3954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wywoływania po domowemu też się nie sprawdzają.. Aczkolwiek dzisiaj wyczyszczę łazienkę już drugi tydzień nikt się nią nie zajął..wiem, że mąż by to zrobił, jakbym do szpitala poszła..no ale skoro tak bezczynnie siedzę, to zajmę się tym.. pewnie i tak zdąży umyć ją drugi raz nim wyjdę z Lolem ze szpitala ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie dobrze , chodz nie powiem - chciałabym juz tulić maluszka, no ale cóż on woli jeszcze w brzuchu siedzieć, więc niech siedzi
|
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
dzieciaczki- to takie słodkie pasożytki
![]() no to super dzięki!
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
MALA jejku niech to bedzie juz TO. Z calego serca zycze Ci skudrczybykow i szybkiego wyjscia Fifolka!
MADI zaraz podpasiesz Witusia i wyjdziecie do domku. Mocno zaciskam za Was kciuki ![]() SAMMI kciuki trzymamy. Swoja droga co Ci lekarze sobie mysla...zostawiac swoje pacjentki tuz przed porodem. Moj przeciez tez poszedl na urlop ale na szczescie jak Aniol Stroz czuwal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcow
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

wstaliśmy z Tż, zjedliśmy śniadanie, a ja teraz biorę się za wpisywanie jego faktur z pracy w tabele. Miałam to zrobić wczoraj ale czasu nie miałam 

:roz a:
, ja druga w kolejce sierpniówek plissss......
ale zobacz, o wszystko wypytamy dziewczyn i zawsze dostaniemy radę bo będą b. doświadczone 

u nas najbliższa rodzina, ok 16 osób 

Jedyne co, to Lol całą noc strasznie mi się wwiercał..co wstawałam na siku, to straszne kłucie czułam, aż syczałam.. A już myślałam, że urodzę 1 sierpnia