Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 12:48   #4561
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
HOT DOGI Z IKEI
Nie wiem co Wy w tych hot dogach widzicie: miękka bułka, parówka i ketchup lub musztarda Szału nie ma ale na szybkiego głoda są OK.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
zmusić go nie zmuszę ale zawsze myślałam że on to z tych co MUSZĄ być przy porodzie więc jakoś smutno mi się zrobiło jak powiedział że nie wie... no ale pożyjemy zobaczymy jak to będzie
Mój na początku stwierdził, że nie chce być przy porodzie a ja sama też nie chciałam żeby mnie widział w takim stanie ALE potem przeczytał w jednej z moich książek jak trudno jest kobiecie po porodzie, ze potrzebuje wsparcia nie tylko psychicznego ale i fizycznego i razu pewnego wypalił że on będzie jednak przy porodzie. Musiałam podnieść szczękę z podłogi - taki szok. Mówiłam mu że to nie będzie przyjemny widok, że może będą różne fizjologiczne "niespodzianki" ale mówi, ze wie, bo czytał. Już się cieszę i nie wyobrażam sobie żeby go nie było, nie chcę zostać sama na pastwę lekarzy, połoznych i nienormalnego ordynatora w szpitalu. Im bliżej porodu tym większego mam strach i cieszę się, że oboje zmieniliśmy podejście do porodów rodzinnych. Tylko pępowiny nie chce przeciąć, w sumie ja sama też bym chyba na jego miejscu nie chciała Brrr.

Tak wiec może Twój jeszcze zmieni zdanie Jeśli Ci na tym zależy to trzymam kciuki, żeby tak było

Cytat:
dziewczyny aż się popłakałam ze szczęścia! ściany ready (gładzie, podwieszone sufity, wyrównane, ZAGRUNTOWANE), framugi drzwi wew wstawione i co najważniejsze: pierwsza warstwa kleju na podłodze w aneksie i przedpokoju położona razem z jakąś siatką i jutro lub pojutrze położą na to płytki!!!!!!!!!!!!! Dawid poprosił żeby najpierw to zrobili żeby jak będą robić łazienkę mógł wejść i malować ściany, skręcać kuchnię, kłaść panele itp... NIE WIERZĘ!!!!!!! normalnie ryczę jak bóbr
Super wieści! Widzisz - jest światełko w tunelu )

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:48   #4562
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
tak w zasadzie to jest takie czopowate, jak glut, nie da się tego nawet w palce złapać bo sie ślizga, ale juz sama nie wiem.. eh.. to trwa już 3 dni, samopoczucie ok, więc odczekam do wieczora, i obiecuje jechac na IP i sprawdzić.
A swoją drogą ciekawe jak tassia??
kochana jedź od razu jak będziesz mogła!!!!!!
Stary 2013-08-01, 12:50   #4563
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Hm no wsumie nie pomyslalam o tym ze bede krwawic dolem na wzglad oczyszczajacej sie macicy ;P glupek jestem ;D ale
czemu mowicie o nacieciu krocza ?? Przeciez krocza sie nie rusza przy cc (?);>
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Dziewczyny pisały tak ogólnie, budyńku Że Octenisept jest dobry na rany

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:51   #4564
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Stary 2013-08-01, 12:52   #4565
LaLoca
Zakorzenienie

Hej!
Właśnie skończyłam obierać i szatkować 8kg ogórków i mam dość ręka mi odpada...

Ostatnio zrobiłam sporo zakupów wyprawkowych m.in. komodę, łóżeczko, pościel, rożek, rogal itd. chyba z tysiak poszedł no ale cóż... teraz jeszcze kompletuje zamówienie u rodzyneczki, bo czekam aż wystawi normalne prześcieradła i osłonki Avent mam nadzieje, że się doczekam

Przymierzam się do zakupu wózka. Potrzebuję pomocy, bo kompletnie się nie znam. Czy Tako Perso to dobry wózek? ten mi się podoba: http://www.maluszeksklep.pl/pl/wozek...rny-176.p.html do tego wzięłabym fotelik Maxi Cosi. Ciężar mi nie przeszkadza, byleby tylko lekko się prowadził.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:52   #4566
Madzia000
Zadomowienie

Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV

Hahah okeej wybaczcie moj budyn ;D chyba ta wizyta jestem jeszcze taka roztrzepana... Wogole do badania sciaglam buty, spodnie i wygodnie usadowilam sie na samolocie czekajac na ogladanie... a tu nagle olsnienie 'oops majciochy mam na dupce, pasi je sciagnac';D

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:53   #4567
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Wypiłam Danone "ale pitny" i czekam aż mała zacznie współpracować...
moje dziecko po wszystkim fika nawet po kubku mleka żarłok

Cytat:
I juz po wizycie... wszystko jest z Jasiem ok, 33 tc waga 2300g. Noi ze wzgledu na moja wade wzroku -4.00, waska miednice i duze gabaryty dziecka bede miala cesarke... Kurde chyba siie ciesze z tego powodu...
Wizyta 22.08 nastepna o 17:15 i wtedy mamy ustalac date ciecia, ginka mowila zeby sie zastanowic nad data w okolicach 10 wrzesnia. Ten 10 wrzesien bedzie to dla mnie polowa 39 tc. Teraz pytanie do dziewczyn wskazanych do cc, w jakim t. macie ustalone ciecie??.
super, że Jasieniek zdrowy i jaki duży
matko ja też muszę iść do okulisty, a się lękam nie chcę cc

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Też się cieszę, bo na koncie zostało mi 50 złotych Ale teraz muszę iść do banku wpłacić te pieniądze, bo nie lubię nosić gotówki przy sobie. Na koncie są bezpieczniejsze
też nie lubię kasy nosić, w portfelu to mam przeważnie max 50zł bo wolę kartą płacić

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:54   #4568
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ja im nie ufam i są niedobre, z orlenu ale nie jadłam od kiedy mam Mika w brzuszku
Ja im ufam od kiedy mój znajomy ściśle z nimi współpracujący widział ja się je robi "u nich"
Co do smaku.. bluźnisz Kobieto

Cytat:
HOT DOGI Z IKEI

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ladan pewnie, że im powiem, ale zawiodłam.... Będą musieli jajecznice jesc.
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dzięki. Tż przyszedł zrobił omlet na szybko. Powiesil pranie i pocieszył.
Właśnie miałam o omlecie napisać - takie obiadowy zamiennik jajecznicy

Cytat:
dziewczyny aż się popłakałam ze szczęścia! ściany ready (gładzie, podwieszone sufity, wyrównane, ZAGRUNTOWANE), framugi drzwi wew wstawione i co najważniejsze: pierwsza warstwa kleju na podłodze w aneksie i przedpokoju położona razem z jakąś siatką i jutro lub pojutrze położą na to płytki!!!!!!!!!!!!! Dawid poprosił żeby najpierw to zrobili żeby jak będą robić łazienkę mógł wejść i malować ściany, skręcać kuchnię, kłaść panele itp... NIE WIERZĘ!!!!!!! normalnie ryczę jak bóbr
Superowo

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy do gondolki kupujecie prześcieradło,czy będziecie kłasć dzieci na pieluchach czy jak???
Ha, też się zastanawiam...
Znajomi mówili, ze kocyk i tetra wystarczą, szczególnie, że i tak dziecia ubranego wkładasz, ale chyba się złamie i kupię jedno prześcieradełko na próbę - koszty kosmiczne nie są, a i żal mały, jeśli się nie sprawdzi

Cytat:
I juz po wizycie... wszystko jest z Jasiem ok, 33 tc waga 2300g. Noi ze wzgledu na moja wade wzroku -4.00, waska miednice i duze gabaryty dziecka bede miala cesarke... Kurde chyba siie ciesze z tego powodu...
Wizyta 22.08 nastepna o 17:15 i wtedy mamy ustalac date ciecia, ginka mowila zeby sie zastanowic nad data w okolicach 10 wrzesnia. Ten 10 wrzesien bedzie to dla mnie polowa 39 tc. Teraz pytanie do dziewczyn wskazanych do cc, w jakim t. macie ustalone ciecie??
Sama wada nie jest wskazaniem do cc
Ale już wąska miednica i duży chłopak jak najbardziej
Ja tam bym się cieszyła, o ile maluch nie postanowi inaczej, będziesz dokładnie wiedziała kiedy rodzisz i jak - mniej stresu, można się psychicznie przygotować i na spokojnie operacja - a nie w środku nocy, z biegu, z niewyspanymi lekarzami

Cytat:
Co do wady wzroku. Moj mąż chodzi tylko w soczewkach. Ale postanowiliśmy, że kupimy okulary (np. po to żeby założył w nocy jak będzie wstawał do dziecka ).
Był u okulisty i przeraziłam się jego wadą wzroku Podobno może być dziedziczna (mąż nosi okulary gdzieś od 5 roku życia. Rodzice zauważyli, że siedzi zbyt blisko telewizora i poszli do okulisty. I nie wiadomo czy wade miał od urodzenia, czy może ją nabył). Eh martwi mnie ta sprawa.
Okulista powiedział, że mąż nadaje się na operacje.
Ciekawe czemu na operację? Tylko z powodu wady?
Chyba, że chodziło o to, że się kwalifikuje, bo wada stabilna - ja się na przykład jeszcze nie kwalifikuję, bo wada się zmienia i operacja nie przyniosłaby założonych skutków

Cytat:
Ja tez poszlam do okulisty ze wzgledu na to ze nosze nacodzien soczewki i chcialam na noc okulary, co sie okazalo ze soczewki mialam -3,5 a okulary az -4,0. podobno zawsze okulary maja wiecej na minusie...

kurde jakos czulam ta cesarke po kosciach nawet wstrzymalam sie z kupnem tych wszystkich podkladow i podpasek... Dziewczyny oswieccie mnie co mi trzeba miec w takim razie extra do tej cesarki ?;>
Okulary zazwyczaj mają więcej, co jest w sumie dosyć logiczne - są dalej od oka

Podkłady i podpaski Ci się i tak przydadzą - macica tak samo się będzie oczyszczała jak po sn. No może trochę krócej, bo po łyżeczkowaniu będzie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 12:56   #4569
kaska87
Zakorzenienie

logoasia jedź na IP nie wiem jak możesz tak spokojnie siedzieć, nie chcemy już przedwczesnych porodów na wątku nie ma na co czekać

Stary 2013-08-01, 12:57   #4570
butterfly20
Zakorzenienie

Kaśko nie rycz, tylko zmiataj do lekarza. I nie martw się na zapas, jeśli to tylko wada wzroku to pewnie nie będzie wskazań do cc. Ale przebadać się trzeba, bo co jeśli Ci wyjdzie np.wysokie ciśnienie?Chyba nie chcesz oślepnąć? Mało masz już czasu...

Mam tak samo z kasą, wolę kartę. Za to mój mąż na odwrót

Stary 2013-08-01, 12:57   #4571
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Przymierzam się do zakupu wózka. Potrzebuję pomocy, bo kompletnie się nie znam. Czy Tako Perso to dobry wózek? ten mi się podoba: http://www.maluszeksklep.pl/pl/wozek...rny-176.p.html do tego wzięłabym fotelik Maxi Cosi. Ciężar mi nie przeszkadza, byleby tylko lekko się prowadził.
ja mam Tako Laret i prowadzi sie fantastycznie, leciutko, jedną ręką
Stary 2013-08-01, 12:58   #4572
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nieee niee.. to nie moze byc czop nie teraz jeszcze, ja zaczęłam dopiero 30 tc fakt faktem rozwarcie mam na 2cm ale chyba sie nie powiększa no przeciez bylam u gina dwa dni temu,był zaniepokojony ale prosil sie nie stresowac
Ok, ok - już Cię nie stresujemy
Stary 2013-08-01, 12:58   #4573
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Ja im ufam od kiedy mój znajomy ściśle z nimi współpracujący widział ja się je robi "u nich"
Co do smaku.. bluźnisz Kobieto
serio Ci te ich pancerne parówy smakują?

Stary 2013-08-01, 13:00   #4574
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Wierzę że smutno Ci się zrobiło... Facet sam musi dojrzeć do tej decyzji- oglądanie porodu to nic pięknego (no sam finisz jest piękny) poźniej może tylko się obrzydzić. U mnie wiem, że mogło by tak niestety być
Po co ja to piszę przecież ty na pewno o tym wiesz
ja wiem że można se obrzydzić... ale wychodzę z założenia że obydwoje przyczyniliśmy się do 'stworzenia' tego dziecka więc czemu obydwoje mamy nie uczestniczyć w jego przyjściu na świat
wiadomo że przy porodzie różne rzeczy się zdarzają ale życie to nie tylko te piękne momenty i pachnące fiołkami więc chciałabym żeby był wtedy dla mnie wsparciem... ale też nie chce żeby to wychodziło z mojej inicjatywy
poza tym tak jak piszesz moment gdzie już jest dziecko z nami myślę że rekompensuje wszystko

poza tym niech widzi ile kobieta musi z siebie dać żeby to dziecko przyszła na świat
na początku ciąży jak z tż o tym gadaliśmy to faceci uważają że to takie chop siup tylko kobiety robią z tego nie wiadomo co
to niech się przekona na własne oczy i zobaczymy

rusałka dzieki za odp znalazłam już inny sklep

Cytat:
czy mogę napisać... A NIE MÓWIŁAM ?

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Nie wiem co Wy w tych hot dogach widzicie: miękka bułka, parówka i ketchup lub musztarda Szału nie ma ale na szybkiego głoda są OK.

Mój na początku stwierdził, że nie chce być przy porodzie a ja sama też nie chciałam żeby mnie widział w takim stanie ALE potem przeczytał w jednej z moich książek jak trudno jest kobiecie po porodzie, ze potrzebuje wsparcia nie tylko psychicznego ale i fizycznego i razu pewnego wypalił że on będzie jednak przy porodzie. Musiałam podnieść szczękę z podłogi - taki szok. Mówiłam mu że to nie będzie przyjemny widok, że może będą różne fizjologiczne "niespodzianki" ale mówi, ze wie, bo czytał. Już się cieszę i nie wyobrażam sobie żeby go nie było, nie chcę zostać sama na pastwę lekarzy, połoznych i nienormalnego ordynatora w szpitalu. Im bliżej porodu tym większego mam strach i cieszę się, że oboje zmieniliśmy podejście do porodów rodzinnych. Tylko pępowiny nie chce przeciąć, w sumie ja sama też bym chyba na jego miejscu nie chciała Brrr.

Tak wiec może Twój jeszcze zmieni zdanie Jeśli Ci na tym zależy to trzymam kciuki, żeby tak było

no mój to nie tak że nie chce... tylko że nie wie
jakbym mu powiedziała że chce żeby był to się zgodzi ale nie chce niczego na nim wymuszać
właśnie boję się tego zostawienie na pastwę innych lekarzy... jednak dobrze jak jest ktoś trzeźwo myslący obok ciebie

a jaka to książka
może powinnam podsunąć tż

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:02   #4575
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kaśko nie rycz, tylko zmiataj do lekarza. I nie martw się na zapas, jeśli to tylko wada wzroku to pewnie nie będzie wskazań do cc. Ale przebadać się trzeba, bo co jeśli Ci wyjdzie np.wysokie ciśnienie?Chyba nie chcesz oślepnąć? Mało masz już czasu...
Stary 2013-08-01, 13:04   #4576
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
moje dziecko po wszystkim fika nawet po kubku mleka żarłok
A moja Majuchna coś współpracować nie chce

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:04   #4577
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam Tako Laret i prowadzi sie fantastycznie, leciutko, jedną ręką
To fajnie Pamiętam ten Twój. Taki fioletowy.
Nie mogę sobie przypomnieć, która to ma Perso Polska Dots, ale z czerwonym stelażem. I jak zadowolona? nie mówię oczywiście o wyglądzie, bo to kwestia gustu
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:06   #4578
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
czy mogę napisać... A NIE MÓWIŁAM ?
jeszcze tfu tfu...

dziewczyny bo mnie rozwali - czy któraś z was/waszych mam mrozi zapanierowane rzeczy?
Stary 2013-08-01, 13:06   #4579
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ladan pokaż swoją brykę

Motylek w sklepie

Mama foka
Stary 2013-08-01, 13:08   #4580
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Hm no wsumie nie pomyslalam o tym ze bede krwawic dolem na wzglad oczyszczajacej sie macicy ;P glupek jestem ;D ale
czemu mowicie o nacieciu krocza ?? Przeciez krocza sie nie rusza przy cc (?);>
Ja pisałam o kroczu, ale w kontekście octaniseptu a nie cc ...

Byłam na krzywej. Serio nakręcamy się na nią negatywnie w większości
ciekawe jak wyniki <boisię>

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:08   #4581
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
serio Ci te ich pancerne parówy smakują?
Jakie parówy??

Ja kupuję tylko te z szynki z Sokołowa. Drogie jak pierun,ale fajne. Mają lepszy skład niż te dla dzieci:confused :

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeejjjjjjjj
Jutro przychodzą montować mebleeeeee:ju pi::jup i:

Stary 2013-08-01, 13:09   #4582
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
To fajnie Pamiętam ten Twój. Taki fioletowy.
Nie mogę sobie przypomnieć, która to ma Perso Polska Dots, ale z czerwonym stelażem. I jak zadowolona? nie mówię oczywiście o wyglądzie, bo to kwestia gustu
Perso jest w konstrukcji bardzo podobny do Lareta, więc sądzę, że to też dobry wybór
Stary 2013-08-01, 13:11   #4583
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze tfu tfu...

dziewczyny bo mnie rozwali - czy któraś z was/waszych mam mrozi zapanierowane rzeczy?
co teściówka zrobiła
ja nie mroże.. domyślam się że chodzi o kotlety??

ja mroże tylko surowe, nie doprawione mięso, prosto ze sklepu, gołąbki, czasami.
Stary 2013-08-01, 13:12   #4584
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Moja mama i teściowa zamroziły mięcho, które zostało po weselu Tata jadł ostatnio żeberka - 3 miesięczne (zamrożone) i jak nowe

Mama foka
Stary 2013-08-01, 13:13   #4585
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze tfu tfu...

Nie
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:15   #4586
Diorisha
Zakorzenienie

Narobiłam się jak dziki osioł i padam Wysprzątałam całe mieszkanie-łącznie z szorowaniem kibelka,wanny i prysznica, wyprałam i wyszorowałam nosidełko dla Ewy, poprasowałam i padam .

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No to dobrze, że się nie ośmielą!
Bo wiesz co, ja znam też ludzi, którzy taką dyplomatyczną i grzeczną odmowę potraktowaliby jako to, że nie chcesz im robić kłopotu i wstyd Ci powiedzieć, że tak, owszem, z ogromną pasją wypatrujesz ich przyjazdu
Już się nauczyłam rozmawiać z moimi T. i Oni ze mną również
Mój teść ma ciężki charakter-On z tych co to zawsze mają rację i będą się spierać do upadłego a ,że ja nie pozwolę sobie na głowę wejść to początki naszego rodzinowania się bywały różne. Można powiedzieć,że po tych siedmiu latach dotarliśmy się -mniej lub bardziej. A powiem Wam,że raz było naprawdę ostro-akurat byliśmy u teściów i tak się pokłóciłam z T.,że kategorycznie zapowiedziałam mojemu M. powrót do domu
To było niedługo po narodzinach Natalki czyli ok.5 lat temu -teraz jest generalnie oki
Żeby nie było,że jakaś hydra ze mnie to dodam iż dla dobrych relacji czasami po prostu machamy z M. ręką na wywody mojego T. a to
z uwagi na dzielącą nas odległość i fakt iż widujemy się dosyć rzadko.

karolson gratki za 9m

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
witamy się w 29 tc

Gratki

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dziś idę do okulisty, będzie sprawdzał czy nie mam przeciwwskazań do porodu sn, także również proszę o kciuki

passion super,że przybywa wód

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Diorisha, no co Ty, bardzo dobrze powiedziałaś
Mama Bartka zapytała (nie zapowiedziała się, tylko zapytała), czy będę chciała, żeby jakoś mi pomóc na początku. Więc grzecznie powiedziałam, że raczej nie, wiec zaproponowała, że gdybym nie miała siły/ochoty gotować, to ona może robić obiady, które Bartek zabierałby dla nas do domu. Miły gest, szczególnie, że mamy ja po drodze do domu - pewnie kilka razy skorzystamy, ale bardziej się ciesze, ze nic na siłę - propozycja tylko

Lubię jasne i klarowne sytuacje i wypowiedzi -bez niedopowiedzeń

A Twoja teściowa bardzo taktowna-oby Jej tak zostało

m.a.r.t.a nieźle się musieliście wystraszyć. Odpoczywaj

misia

ladan świetne wieści

Cytat:
=
Ale mnie zaskoczył listonosz... przyniósł mi wypłatę z zusu
Z kasy się cieszę, ale składałam wniosek do zusu, że chce przelew na konto Dobrze, że mama odebrała, bo ja nie słyszę dzwonka do drzwi.

Podpowiedz jak długo czekałaś. Ja dziś przeszłam na zwolnienie.

Cytat:
Ale kluseczek

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Motylek - ja też słyszałam od koleżanek, że raczej bliżej porodu odchodzi ten czop.
Mi odszedł na dwa dni przed porodem.

Cytat:
-10 i -10,5 To chyba dość spora wada.
Mnie też to martwi.
No spora
Mój M. ma -4,25 i -4,75 ja mam -3,75 i Natalka niestety obciążona dlatego dwa razy do roku chodzimy z Nią do okulisty na kontrolę
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:15   #4587
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć
wiecie co, wczoraj byliśmy w Auchan myślałam, że coś się rozkręca . Miałam wrażenie jakby mała parła główką (jest nią ułożona w dół). Czułam niesamowity dyskomfort jak by mi brzuch opadł i cały ciężar skoncentrował się na linii włosów łonowych. Do tego dziwne skurcze/boleści. Miałam dziwne wrażenie, że mi sie rozwarcie robi (tego się chyba nie da czuć?) i nie mogłam ścisnąć mięśni pochwy (tak jakbym powstrzymywała się od sikania). Mąż się przeraził ja lekko spanikowana. Wyszliśmy z zakupami, wsiadłam do auta i zrobiła mi się nieco lepiej. Chyba stanie i chodzenie mi nie służy, muszę więcej odpoczywać (leżeć ). W poniedziałek mam gina niech mnie tam zbada.
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Ja też mam tak baaardzo często. Wczoraj jak szłam przez podwórze to tak mnie złapało że musiałam przysiąść na leżaku bo miałam wrażenie jak by mały miał mi za chwilkę wylecieć a piczkę miało zaraz rozerwać z bólu
Chyba to nie dobrze nie???
Też tak mam, w sumie już od dawna. Ale jak pytałam gina, to tłumaczył, że to po prostu grawitacja i efekt ruchu Nic strasznego, wystarczy zmienić pozycję.
Stary 2013-08-01, 13:16   #4588
logoasia
Zakorzenienie

zagryziecie mnie wiecej wam nic nie powiem
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:17   #4589
Aaamelkaa
Zakorzenienie

odnoście wczorajszych tematów na biało, to nie ma się co dziwić wczoraj była środa a ,,środa to dzień robienia loda" takie u mnie w pracy powiedzonko było a no i żeby nie było w banku pracuje

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:20   #4590
butterfly20
Zakorzenienie

Logoasia ale wiesz,że to z troski??

Diorisha to się narobiłaś. Też mam plan posprzątać,ale mąż mi zabrania...no ale jak jutro mają przyjść stolarze to muszę pomyć podłogi

To już jestem pewna,że moje dzieci będą okularnikami...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości