|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 3,57% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
1 | 1,79% |
| Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka |
|
20 | 35,71% |
| Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! |
|
21 | 37,50% |
| Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! |
|
8 | 14,29% |
| Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
4 | 7,14% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Nie wiem co Wy w tych hot dogach widzicie: miękka bułka, parówka i ketchup lub musztarda
Szału nie ma ale na szybkiego głoda są OK.Cytat:
Brrr.Tak wiec może Twój jeszcze zmieni zdanie ![]() Cytat:
)
|
||
|
|
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI
kochana jedź od razu jak będziesz mogła!!!!!!
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny pisały tak ogólnie, budyńku ![]()
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Właśnie skończyłam obierać i szatkować 8kg ogórków i mam dość ręka mi odpada...Ostatnio zrobiłam sporo zakupów wyprawkowych m.in. komodę, łóżeczko, pościel, rożek, rogal itd. chyba z tysiak poszedł no ale cóż... teraz jeszcze kompletuje zamówienie u rodzyneczki, bo czekam aż wystawi normalne prześcieradła i osłonki Avent mam nadzieje, że się doczekam ![]() Przymierzam się do zakupu wózka. Potrzebuję pomocy, bo kompletnie się nie znam. Czy Tako Perso to dobry wózek? ten mi się podoba: http://www.maluszeksklep.pl/pl/wozek...rny-176.p.html do tego wzięłabym fotelik Maxi Cosi. Ciężar mi nie przeszkadza, byleby tylko lekko się prowadził. |
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV
Hahah okeej wybaczcie moj budyn ;D chyba ta wizyta jestem jeszcze taka roztrzepana... Wogole do badania sciaglam buty, spodnie i wygodnie usadowilam sie na samolocie czekajac na ogladanie... a tu nagle olsnienie 'oops majciochy mam na dupce, pasi je sciagnac';D
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet po kubku mleka ![]() Cytat:
matko ja też muszę iść do okulisty, a się lękam Cytat:
|
|
#4568 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do smaku.. bluźnisz Kobieto ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Znajomi mówili, ze kocyk i tetra wystarczą, szczególnie, że i tak dziecia ubranego wkładasz, ale chyba się złamie i kupię jedno prześcieradełko na próbę - koszty kosmiczne nie są, a i żal mały, jeśli się nie sprawdzi Cytat:
![]() Ale już wąska miednica i duży chłopak jak najbardziej Ja tam bym się cieszyła, o ile maluch nie postanowi inaczej, będziesz dokładnie wiedziała kiedy rodzisz i jak - mniej stresu, można się psychicznie przygotować i na spokojnie operacja - a nie w środku nocy, z biegu, z niewyspanymi lekarzami Cytat:
Chyba, że chodziło o to, że się kwalifikuje, bo wada stabilna - ja się na przykład jeszcze nie kwalifikuję, bo wada się zmienia i operacja nie przyniosłaby założonych skutków ![]() Cytat:
![]() Podkłady i podpaski Ci się i tak przydadzą - macica tak samo się będzie oczyszczała jak po sn. No może trochę krócej, bo po łyżeczkowaniu będzie
|
||||||||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
logoasia jedź na IP
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Kaśko nie rycz, tylko zmiataj do lekarza. I nie martw się na zapas, jeśli to tylko wada wzroku to pewnie nie będzie wskazań do cc. Ale przebadać się trzeba, bo co jeśli Ci wyjdzie np.wysokie ciśnienie?Chyba nie chcesz oślepnąć? Mało masz już czasu...
![]() Mam tak samo z kasą, wolę kartę. Za to mój mąż na odwrót
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo że przy porodzie różne rzeczy się zdarzają ale życie to nie tylko te piękne momenty i pachnące fiołkami więc chciałabym żeby był wtedy dla mnie wsparciem... ale też nie chce żeby to wychodziło z mojej inicjatywy ![]() poza tym tak jak piszesz moment gdzie już jest dziecko z nami myślę że rekompensuje wszystko poza tym niech widzi ile kobieta musi z siebie dać żeby to dziecko przyszła na świat na początku ciąży jak z tż o tym gadaliśmy to faceci uważają że to takie chop siup tylko kobiety robią z tego nie wiadomo co to niech się przekona na własne oczy i zobaczymy ![]() rusałka dzieki za odp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakbym mu powiedziała że chce żeby był to się zgodzi ![]() właśnie boję się tego zostawienie na pastwę innych lekarzy... jednak dobrze jak jest ktoś trzeźwo myslący obok ciebie ![]() a jaka to książka ![]() może powinnam podsunąć tż
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4576 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja Majuchna coś współpracować nie chce
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę sobie przypomnieć, która to ma Perso Polska Dots, ale z czerwonym stelażem. I jak zadowolona? nie mówię oczywiście o wyglądzie, bo to kwestia gustu
|
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze tfu tfu...
dziewczyny bo mnie rozwali - czy któraś z was/waszych mam mrozi zapanierowane rzeczy?
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladan pokaż swoją brykę
![]() Motylek w sklepie
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() Byłam na krzywej. Serio nakręcamy się na nią negatywnie w większości ![]() ciekawe jak wyniki <boisię> |
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie parówy??
Ja kupuję tylko te z szynki z Sokołowa. Drogie jak pierun,ale fajne. Mają lepszy skład niż te dla dzieci :confused :![]() ![]() Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeejjjjjjjj ![]() ![]() Jutro przychodzą montować mebleeeeee
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mroże.. domyślam się że chodzi o kotlety?? ja mroże tylko surowe, nie doprawione mięso, prosto ze sklepu, gołąbki, czasami.
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mama i teściowa zamroziły mięcho, które zostało po weselu
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Narobiłam się jak dziki osioł i padam
Wysprzątałam całe mieszkanie-łącznie z szorowaniem kibelka,wanny i prysznica, wyprałam i wyszorowałam nosidełko dla Ewy, poprasowałam i padam .Cytat:
![]() Mój teść ma ciężki charakter-On z tych co to zawsze mają rację i będą się spierać do upadłego a ,że ja nie pozwolę sobie na głowę wejść to początki naszego rodzinowania się bywały różne. Można powiedzieć,że po tych siedmiu latach dotarliśmy się -mniej lub bardziej. A powiem Wam,że raz było naprawdę ostro-akurat byliśmy u teściów i tak się pokłóciłam z T.,że kategorycznie zapowiedziałam mojemu M. powrót do domu To było niedługo po narodzinach Natalki czyli ok.5 lat temu -teraz jest generalnie oki Żeby nie było,że jakaś hydra ze mnie to dodam iż dla dobrych relacji czasami po prostu machamy z M. ręką na wywody mojego T. a to z uwagi na dzielącą nas odległość i fakt iż widujemy się dosyć rzadko. karolson gratki za 9m ![]() Gratki Cytat:
![]() passion super,że przybywa wód Cytat:
Lubię jasne i klarowne sytuacje i wypowiedzi -bez niedopowiedzeń A Twoja teściowa bardzo taktowna-oby Jej tak zostało m.a.r.t.a nieźle się musieliście wystraszyć. Odpoczywaj ![]() misia ladan świetne wieści Cytat:
Podpowiedz jak długo czekałaś. Ja dziś przeszłam na zwolnienie. Cytat:
Cytat:
No spora ![]() Mój M. ma -4,25 i -4,75 ja mam -3,75 i Natalka niestety obciążona dlatego dwa razy do roku chodzimy z Nią do okulisty na kontrolę |
||||||
|
|
|
#4587 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
Nic strasznego, wystarczy zmienić pozycję.
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
zagryziecie mnie
wiecej wam nic nie powiem
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
odnoście wczorajszych tematów na biało, to nie ma się co dziwić wczoraj była środa a ,,środa to dzień robienia loda" takie u mnie w pracy powiedzonko było
a no i żeby nie było w banku pracuje
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Logoasia ale wiesz,że to z troski??
Diorisha to się narobiłaś. Też mam plan posprzątać,ale mąż mi zabrania...no ale jak jutro mają przyjść stolarze to muszę pomyć podłogi ![]() To już jestem pewna,że moje dzieci będą okularnikami...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Szału nie ma ale na szybkiego głoda są OK.
ale zawsze myślałam że on to z tych co MUSZĄ być przy porodzie
więc jakoś smutno mi się zrobiło jak powiedział że nie wie... no ale pożyjemy zobaczymy jak to będzie 

ręka mi odpada...
i osłonki Avent
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013 

Podobno może być dziedziczna (mąż nosi okulary gdzieś od 5 roku życia. Rodzice zauważyli, że siedzi zbyt blisko telewizora i poszli do okulisty. I nie wiadomo czy wade miał od urodzenia, czy może ją nabył). Eh martwi mnie ta sprawa.

To chyba dość spora wada.
. Miałam wrażenie jakby mała parła główką (jest nią ułożona w dół). Czułam niesamowity dyskomfort jak by mi brzuch opadł i cały ciężar skoncentrował się na linii włosów łonowych. Do tego dziwne skurcze/boleści. Miałam dziwne wrażenie, że mi sie rozwarcie robi (tego się chyba nie da czuć?) i nie mogłam ścisnąć mięśni pochwy (tak jakbym powstrzymywała się od sikania). Mąż się przeraził ja lekko spanikowana. Wyszliśmy z zakupami, wsiadłam do auta i zrobiła mi się nieco lepiej. Chyba stanie i chodzenie mi nie służy, muszę więcej odpoczywać (leżeć