|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Ale moj TZ zrobił teraz numer mojej mamie
Jak zwykle 12:45 mama dzwoni wiadomo z jakim pytaniem. TZ juz to zna i wie ze mnie to złości. Odebrał moj tel i mówi głosem zestresowanym i jakby sie spieszył "mamo nie moge teraz rozmawiać, pakuje ostatnie rzeczy i jedziemy na porodowke" Moja mama panika w głosie "dobra, to pa" i sie rozlaczyla. TZ potem zadzwonił zeby jej wyjaśnić ze żartował bo pewnie juz wsiadala do auta i pędzila do mnie Moja mama pewnie ma ochotę
|
|
#4022 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
mój nie odważyłby się na taki numer |
|
|
|
|
#4023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do obiadu to pytam dla jaj TZ co robi dzis na obiad. A on z pełna powagą: kalafiorowa. zaskakuje mnie moj mąż---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Zginalby z rak teściowej?
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, Igorek śpi, pranie wstawione, śmieci wyniesione (dwa dni czekały na mojego męża!), zamrażarka naprawiona.. aa no tak wczoraj dzień pełen wrażeń. Rano pediatra. Potem przyjechała przyjaciółka z chrześniakiem, potem na szkolenie ze skoków rozwojowych
Kurde fajne było.. i fajna atmosfera.. 10 mam z maluszkami.. mój był najmłodszy a i tak zasnął i nie robiło mu w ogóle różnicy, że ktoś płacze lub głosno bawi się grzechotkami no i jeden wielki bar mleczny a wieczorem kolega przyjechał.. kupił małemu szalik i bodziaki Lechii Gdańsk.. normalnie padnę. Ale panowie stwierdzili, że skoro urodził się w Gdańsku to z racji przynależności powinien zostać kibicem:P Tak, tyle że już tata mu koszykarski zespół zafundował i ciuszki drużyny piłkarskiej z angielskiej ligi. Sporo tego sportu..no a w nocy mały strasznie charczał, spać przez to nie mógł - max 2h ciągiem z czego druga godzina to taka niespokojna z charczeniem..do tego najeść spokojjnie też sie nie mógł. Ścięłam się z mężem w nocy, bo stwierdził, że inhalator nie wiadomo kiedy przyjdzie, a jest potrzebny na już i mogłam w aptece kupić (a zamówiłam na all z prośbą o mega szybką wysyłkę). Rano zapakowałam małego i pojechaliśmy do mojej przyjaciółki pożyczyć ten inhalator zanim nasz przyjdzie.. a tu kurier że będzie o 10tej. Więc u niej zrobiliśmy inhalacje, posiedziałam i do domku.. jest troszkę lepiej, ale mam nadzieję, że po wieczornej inhalacji w nocy będzie lepiej spać. Neni: a jaką masz matę? jesli możesz na niej Kubusia na brzuszku kłaść to jak najbardziej wskazana jest. W ten sposób dziecko ćwiczy mieśnie karku, dobrze robi na jelitka i na cofnięcie się pępka (tzw. przepuklina). Powinno się dziecko kłaść na twardym na brzuchu (nie liczy się na łóżku, ani na brzuchu rodziców) do 2 h dziennie. Oczywiście na raz kilka minut. Po 2 tygodniu życia może się maleństwu to mniej podobać ![]() ASiunia: szok że płaciliście w swojej parafii za ślub! my też robiliśmy w innej niż nasza, ale jedyny koszt to było 50zł za zgodę. A i tak to była dobrowolna opłata. A chrzciny u nas bez alko. Skylie: może masz turbomleko. Myślę, że gdyby było coś nie tak, to by spadała z wagą. A z tym przysypianiem, to zmora jest. Wczoraj się np pytałam czy to możliwe, że Mały mi ciągnie aktywnie 5-8min i potem idzie spać na 3h. Powiedziała, że w tej sytuacji plus przybieranie na wadze, wskazuje, że się najada i dostaje tyle ile potrzebuje. fiazo: ładna cena. Liczę że u nas za taki zestaw daniowy też będzie. Nie więcej. My robimy na 13-17 osób w zalezności kogo w końcu na chrzestnego weźmiemy. A teściowa jak chce takie duże to niech ma ![]() Perse: czyżby klin tak dobrze na Arturka podziałał? MAdi: 3mam kciuki, aby Wituś przybrał na wadze! Kejt: super że sie w koncu zdecydowali! czyli jutro będzie filipkubusiowa: pochwal sie łupami z Next-ta Wszystkim dwupakom życzę rozkręcenia się skurczyków )) i widzę że pracowicie dzisiaj, jedne sprzątają, inne galerie, inne jeszcze US odwiedzają. mi na koniec nic się nie chciało..
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Już po wizycie była bardzo udana nie potrzebnie się bałam Szyjka ma 3,8 cm tak jak 19 dni tem w szpitalu. Ujście zamknięte nawet nie potrzebnie zebym się faszerowała fenoterolem bo napięcia są ale nic się nie dzieje. No ale mówił ze już mogę pobrać do tego 6 sierpnia. Jeszcze okaże się ze przenoszę![]() Antoś w 19 dni przybrał prawie 700 g waży już 2572g ![]() I zwolnienie dostałam do 30 a termin mam na 29 ![]() I dziś na brzuchu pojawiły się rozstepy
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-08-01 o 13:29 |
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wcięło mój wcześniejszy wpis z tel
(Stokrotka: GRATULACJE!!!! ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Sarna: brawa za wizytę super, że szyjka trzyma jeszcze i nie ma powodu do niepokoju
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Nie było mnie jakiś czas, ale mamy mega kryzys już trzeci dzień. Michaś ciągle wisi na piersi. Zasypia przy nim, a jak próbuję go odłożyć to jest krzyk i znowu szukanie piersi. Najgorsze jest to, że to mały przez to w ogóle nie śpi.
Dziś nie spał od 7 rano wcale! Wczoraj od rana do 21 tylko 2 godzinki drzemki miał!! Boję się, że będzie miał jakieś niedobory snu. Ewidentnie jest zmęczony a zasypia dosłownie na minutkę przy piersi. Nie wiem już co robić...Jestem załamana...
|
|
|
|
#4028 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja jeszcze znalazlam cos takiego na czarno-biale obrazki:
http://www.brillbaby.com/media/flash...rns-001-a4.pdf ze strony http://www.brillbaby.com/free-downlo...tion-cards.php
|
#4029 |
|
Zadomowienie
|
Wpadam na chwilę żeby się odstresować chwilę Stokrotka, idzia- gratuluję Dziewczyny ![]() madi- za przybieranie na wadze Witusia ![]() Perse- za wagę Artusiakejt- za jutrzejszą cc Wreszcie doczekasz się Filipka Samantha- ale Cię przeczolgali w tym szpitalu... Szok... żeby ruszyło się wszystko samo i żebyś nie musiała mieć cc, któego nie chcesz puchatku- dzięki za przekazanie aremalgos linka z obrazkami Jak się czujesz? ![]() misiaczka- kilka dni temu (nawet nie pamiętam kiedy ) czytałam akcję z Twoim dowodem osobistym- szok mela- dobrze, że Małgosia jakoś radzi sobie z rozłąką za prysznic Gusiaa- za wysprzątanie domujakierka, puchatek- ja nie mogłam słuchać, że moje dziecko jest "happy baby" ![]() malinka- super, że dotarłaś się już z Malutką ![]() ona- i jak? Zaczęłaś już ćwiczyć z rozpiską, którą nam Elaine wysłała? Teso- w UK nie szczepią w ogóle na żółtaczkę dzoan- to czekamy niecierpliwie na Waszego Lola ![]() ![]() sammi- żeby te przepowiadacze nocne zmieniły się we właściwe skurcze
|
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
magolina- weź zjedz kilka pierogów za mnie, co?
![]() fiazo- to dobrze, że Piotruś je- nadrabia braki Oliath- goście pojechali więc musisz być teraz spokojniejsza tysia- fajne zdjęcia brzuszka wrzuciłaś ![]() karolajn- fajnie, że Haneczka reaguje na dźwięki odkurzacza- Adaś jest wybredny i ma w tyłku takie uspokajanie Ci za dziabnięcie skoro się nam pochwaliłaś ![]() czarownica- ja czasem też zabieram Młodemu dostęp do piersi skylie- my też Młodego w Oilatum kąpiemy ale nie cały czas. Raz na kilka dni. Potwierdzam, efekty są super Neni- aż mi się gęba zaczęłam śmiać jak przeczytałam, że mama zrobiła Ci "rosołek" z dużą ilością marchewki i ryżem- u nas to samo w tym dniu było na obiad ![]() Alkohol na chrzcinach- ja jestem na My chrzest planujemy w Boże Narodzenie. Chciałabym wcześniej ale nie będziemy specjalnie lecieć do Polski żeby moje "chcenie" spełnić Pytała któraś z Was, kiedyś tam o utylizację pieluszek My mamy specjalne, pachnące foliówki na pampersy, zawiązujemy je i wrzucamy do normalnego kosza. Kosz opróżniamy (w zasadzie mąż ) każdego dnia więc nic nam nie śmierdzi Poza tym nie przeszkadza mi zapach Adasiowych klocków Taki jest inny, kwaśny Co do robienia dwójki w szpitalu po porodzie to całe szczęście, że już po fakcie położna powiedziała mi, że dupsko mam pocharatane- gdybym wcześniej wiedziała to pewnie taka odważna bym nie była i pewnie by mi jelita prędzej rozerwało niż odważyłabym się wypróżnić Jednak psychika robi swoje- jak nie wiedziałam to za pierwszym razem było ok a po powrocie do domu bałam się iść do wc Będę się żalić ![]() Młody nad ranem tak się przyssał, że ciumkał aktywnie przez 18minut. Położyłam go na swoich kolanach już po jedzeniu i głaskałam go po głowie. Po chwili ulało mu się- poleciało i ustami i noskiem. Już mnie zmroziło. Wzięłam chusteczkę żeby mu buźkę wytrzeć i nagle tak zwymiotował, że wszystko to co zjadł poleciało i na niego, i na mnie, i na łóżko... Myślałam, że na zawał zejdę- normalnie aż fontanna poszła Widać było, że Adaś się wystraszył ale nie płakał. Tylko taki osowiały był Znowu mu się ulało ale już tylko buzią... Do tego od północy zabrudził już porządnie 7 pieluszek- ja nie wiem co mu się dzieje Teraz śpi. Nakarmiłam go chociaż po 9 minutach jak zaczął biedny przysypiać mi przy piersi odstawiłam go bo bałam się, że znowu mi uleje Z dobrych informacji- była dzisiaj u nas health visitor- Adaś w 3tygodniu i 6dniu swojego życia waży 3730g Żeby tylko te jego dzisiejsze problemy ucichły to będzie super
|
|
|
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
Misiaczka -o szczpionkach czytam
Np tu http://www.stopnop.pl/szczepionki/75...ad-szczepionek ..a potem czytam o składach .. A panie w przychodni maja obowiązek przekazańia info o szczepionkach ich nazwach i firmi produkującej, łaski ńie robią.. Więc pytaj się bez obaw a jak bedą sapać to spokojnie im powiedz ze bez tych informacji nie możesz decydować o szczepienia dziecka..
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
a na zwolniniu mam ze mogę chodzić gdzie całą ciaże mialam leżace
|
#4034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby nie ![]() My już go pokonaliśmy ![]() sarna- za wizytę ![]() Elaine- oby Igorkowi minęło to charczenie :kciuki
|
|
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Kejt tylko lewatywe niech ci zrobia przed żebyś stresa potem nie miala
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4036 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Słoneczka
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42055522]Dziecko mi śpi 3 godzinę po spacerze i nie wiem, co że sobą zrobić... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam, bo mam właśnie wrazenie, ze Michas po czasie robi sobie z piersi wlasnie smoka, ale nic z tego. krzyk, placz, wypluwanie...
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-08-01 o 13:46 |
|
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42057390]Misiaczka -o szczpionkach czytam Np tu http://www.stopnop.pl/szczepionki/75...ad-szczepionek ..a potem czytam o składach .. A panie w przychodni maja obowiązek przekazańia info o szczepionkach ich nazwach i firmi produkującej, łaski ńie robią.. Więc pytaj się bez obaw a jak bedą sapać to spokojnie im powiedz ze bez tych informacji nie możesz decydować o szczepienia dziecka.. [/QUOTE]Dzięki za linka Kurcze dziwi mnie czemu np w UK nie szczepia przecież zoltaczce a u nas tak skad takie różnice w ilości i rodzajach szczepień
|
|
|
#4039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ładnie Adaś rośnie ![]() Cytat:
kurcze ciężko mi coś doradzić.
|
||
|
|
|
#4040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo nie mogę pojąć dlaczego nie robią usg bioderek, nie sprawdzają paciorkowca przed porodem Za to sprawdzają słuch malucha po urodzeniu czego w Polsce nie robią. Różne kraje, różne podejścia do wielu spraw Dlatego my sobie uzupełnimy w Polsce luki w szczepieniach/ badaniach i będę spokojniejsza |
|
|
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dieta moze miec wływ na taka sytuacje? ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
Jejku jest po 14 a mój synek jeszcze nie spał... |
||
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do smoczka, wyprobuj moze rozne - Lilo miala najpierw TT anatomiczne i bardzo jej nie pasowaly, potem Lovi i Avent - te zasysa bez problemu, choc zdarza sie, ze pluje niemilosiernie, szczegolnie przy probie zamiany piersi na jeden z nich ![]() No i jak zwykle, wyklucz pierwsza przyczyne, czyli glod moze malutki przezywa jeden ze skokow zapotrzebowania i nakarmiony bardziej usnie snem sprawiedliwego na kilka dobrych godzin?EDIT: Anulka, Twoj maluszek skonczyl wlasnie 3 tygodnie, wiec stawiam na to, ze glodny jesli karmisz tylko piersia, musicie to przetrwac, po kilku dniach sie zsynchronizujecie, jesli dokarmiasz MM, podaj mu wiecej mieszanki
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-08-01 o 14:14 |
|
|
|
|
#4043 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wysprzątałam łazienkę..śmierdzę teraz jak stary chłop..
ja nie wiem co te hormony robią z potem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę
|
|||||
|
|
|
#4044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4045 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za decyzjeCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Usiadlam na chwile,poczytalam i juz musze sobie isc... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4047 |
|
Rozeznanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42057390]Misiaczka -o szczpionkach czytam
Np tu http://www.stopnop.pl/szczepionki/75...ad-szczepionek ..a potem czytam o składach .. A panie w przychodni maja obowiązek przekazańia info o szczepionkach ich nazwach i firmi produkującej, łaski ńie robią.. Więc pytaj się bez obaw a jak bedą sapać to spokojnie im powiedz ze bez tych informacji nie możesz decydować o szczepienia dziecka.. [/QUOTE]dzięki, super strona |
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaneczko
![]() ![]() Dzien jak codzien-cycek,przewijak i w kółko tak No i dopołudnia zaliczyłysmy godzinke spaceru.A wczoraj bylismy z Tzem na dłuzszym spacerku razem z pieskowymi synkami i Laurką Kaukaziek ledwo zipiał ale sie po polach z kłapouchem wyhasał za wszystkie czasy
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
hej mamy i brzuszki
ja tu tylko na moment żeby się przywitać . kejt - nareszcie będziesz miała maluszka Dzoan, sammi - mój trójkąciku , jak sie macie ?Ja mam wrażenie ze dzisiaj po nocnym dziabnięciu pozbyłam sie czopa. Tylko kurcze nie jestem pewna bo nie był zabarwiony krwią ani nic...ale czytałam ze krwi nie musi być zawsze jak Tż wróci z pracy troche go pomolestuje , w końcu dzisiaj chciałabym coś rozkręcić współczuje Wam dziewczyny problemów z maluszkami, mam nadzieję że szybko wszystko wróci do normy , a ulewanie maluszków itp to tylko chwilowe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

zaskakuje mnie moj mąż
Kurde fajne było.. i fajna atmosfera.. 10 mam z maluszkami.. mój był najmłodszy a i tak zasnął i nie robiło mu w ogóle różnicy, że ktoś płacze lub głosno bawi się grzechotkami
super, że szyjka trzyma jeszcze i nie ma powodu do niepokoju

za przybieranie na wadze Witusia
) czytałam akcję z Twoim dowodem osobistym- szok 

Oby nie 

moze malutki przezywa jeden ze skokow zapotrzebowania i nakarmiony bardziej usnie snem sprawiedliwego na kilka dobrych godzin?
ja nie wiem co te hormony robią z potem