Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XIV - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części - wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,57%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 1 1,79%
Każdej brzuszek to już piłka, do porodu jeszcze chwilka 20 35,71%
Jeszcze z miesiąc wytrzymamy, potem rodzić zaczynamy! 21 37,50%
Ani leżeć, ani chodzić, ja już bardzo chcę urodzić! 8 14,29%
Coraz ciężej, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 4 7,14%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 13:46   #4621
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Dzięki za opinię Jedo fyn w sieci ma bardzo dobre opinie, więc będziesz zadowolona. Tako ma różne opinie, ale X-lander też, więc mam nadzieje, że ja akurat będę zadowolona
Promocja w tym sklepie trwa do next piątku, więc jeszcze mam czas na zastanowienie się, ale już mam dość poszukiwań w sieci. Naczytałam się już tyle, że mi bokami te info wychodzą
Laloca bierzesz X-landera? Z sieci?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:48   #4622
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, cz. XI

nena moze poszukaj jakiegos polskiego lekarza? zrobi CI usg i bedziesz spokojna ze bobas nie bedzie klocuszkiem ale nieźli wróżbici z tych medyków tam
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:49   #4623
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka! Mamy IX-X 2013, c

Matall dzięki że nam przekazujesz ważne i dobre wieści od Dirty mimo że dziś masz urlop :P
dla Matall, Dirty i Lilki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:50   #4624
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

a jaka to książka
może powinnam podsunąć tż
A nie wiem, jakaś "pierwszy rok życia dziecka" czy jakoś tak

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jakie parówy??

Ja kupuję tylko te z szynki z Sokołowa. Drogie jak pierun,ale fajne. Mają lepszy skład niż te dla dzieci:confused :
Różne są dla dzieci ale np. Bobaski i ch skład woła o pomstę do nieba. Bleh, też kupuję te z szynki.

Cytat:
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeejjjjjjjj
Jutro przychodzą montować mebleeeeee:ju pi::jup i:
Jeeee to pokaż jak już poskładają

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko INFO OD DIRTY:
"Czesc Ola,niunia waży 1370g,czyli o stówke wiecej niz masa urodzeniowa,a w sumie przybrala juz 200g w 10dni,bo miala najpierw spadek kilka dni.Dziś moja Lila skończyla 2tygodnie,ladnie je z butelki juz trzy dni nie ma sondy,co jest bardzo dobrym wynikiem,bo inne starsze nawet dzieciaki jeszcze są karmione przez sondę.a ja wychodzę do domu w niedzielę,będę do córci dojezdzac.Cięzko mi bedzie bez dziecka w domu,ale tez juz mi go brakuje,juz 4tygodnie w domu nie bylam...od razu pewnie się nie odezwę,ale jak juz się trochę ogarne i zorganizuję i wyprzytulam męza to zajrzę na forum;-)pozdrawiam was wszystkie mamuśki i wasze duze juz pewnie brzuszki"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Superowe wieści!! Oby tak dalej a już niebawem Lila pojedzie do domu

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:51   #4625
kaska87
Zakorzenienie

Dirty, Lilka super, że u nich ok

Mikosławski szaleje po płatkach

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:52   #4626
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
serio Ci te ich pancerne parówy smakują?
Serio, serio

Cytat:
Jakie parówy??

Ja kupuję tylko te z szynki z Sokołowa. Drogie jak pierun,ale fajne. Mają lepszy skład niż te dla dzieci:confused :

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeejjjjjjjj
Jutro przychodzą montować mebleeeeee:ju pi::jup i:
Ikeowskie

Super

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
zagryziecie mnie wiecej wam nic nie powiem
Dobrze, dobrze, nie nam nie powiesz i pogryziesz, ale wcześniej jedź na IP, co
I wiesz... my tak, bo się martwimy

Cytat:
"Czesc Ola,niunia waży 1370g,czyli o stówke wiecej niz masa urodzeniowa,a w sumie przybrala juz 200g w 10dni,bo miala najpierw spadek kilka dni.Dziś moja Lila skończyla 2tygodnie,ladnie je z butelki juz trzy dni nie ma sondy,co jest bardzo dobrym wynikiem,bo inne starsze nawet dzieciaki jeszcze są karmione przez sondę.a ja wychodzę do domu w niedzielę,będę do córci dojezdzac.Cięzko mi bedzie bez dziecka w domu,ale tez juz mi go brakuje,juz 4tygodnie w domu nie bylam...od razu pewnie się nie odezwę,ale jak juz się trochę ogarne i zorganizuję i wyprzytulam męza to zajrzę na forum;-)pozdrawiam was wszystkie mamuśki i wasze duze juz pewnie brzuszki"

Super wieści
Niech Maciupa ładnie przybiera i jak najszybciej dołączy do Mamy w domku

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:52   #4627
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Nie dostałam skierowania na USG bo 'w norwegii nie mamy tego w zwyczaju' Nie wiem... muszę zadzwonić do prywatnego gabinetu i się spytać co mmi tam pomierzą, bo jak mam dać ok 500zł tylko, żeby zobaczyć to w to mam bo za kilka tyg se popatrzę. Nie wiem czy zbadają przepływy, itp... muszę poszukać co w PL badają na usg IIItrym, zobaczymy.

Pytam P.dr jakie duże jest dziecko w takim razie, mówi, że ze 2kg... A ja mówię 'skąd wiesz' a ona, że tyle ważą dzieci na tym etapie. A jak jest większa? Mówię, że oboje z męzem mieliśmy ponad 4kg, a ta, że wielkość macicy wskazuje na przeciętną wielkość dziecka, że będzie mieć jakieś3,3-3,5kg jak się urodzi...

I wymacała brzuch i stwierdziła, że młoda jest główką w dół. Tu nie wiem nic w tym temacie bo nie mam pojęcia gdzie noga a gdzie ręka mnie bije ale lekarce i tak nie wierzę

A TERAZ HIT!! drugi raz w tej ciąży zbadali mnie pod kątem ewentualnej anemii pierwszy raz w 7 tygodniu
ale nie myślcie sobie że zrobili mi morfologię, nie nie z palca krew mi zbadali i wyszło 10,5, podejrzewam, że to hemoglobina, bo kazali brać żelazo.
i tutaj mam pytanko:
Jakie macie dawki żelaza w tych preparatach przepisanych od lekarza?
Byłam w aptece i sprawdziłam, że tamto co mi zapisała ma 100mg. W domu mam jakieś żelazo stwierdziłam, że porównam bo tamto drogie i nie będę kupować jak będzie podobne. A tu się okazuje, że mam jakiś chelaferr bio complex który ma 14mg... yyy aż taka różnica, tamten co mi zapisała to nie jest nawet na receptę, a taka moc... Przecież kupy nie zrobię przez rok Sprawdzcie to dla mnie dzióbki wy moje i tak go kupię ale baaardzo mnie to ciekawi... A może chodzi o te całe jony jak w magnezie? spadam po starego do roboty bo lać zaczęło, wpadnę z tel.
Ty na pewno jesteś w Norwegii a nie np.w Mozambiku? Normalnie czar mary
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:52   #4628
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ale przecież ten ispotnin osłonowo trzeba brać
lekarz Ci nei mówił

super, optymistyczne wieści
nie no cos ty, isoptin nie jest oslonowy w sensie ze na żołądek! jest oslonowy, ale na serce, zwalnia akcje po fenoterolu jak serce kołacze. a ja mam niedociśnienie i tachykardię, więc lekarz sie obawial i dal isoptin na obnizenie ciśnienia
Stary 2013-08-01, 13:58   #4629
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
i nawet po tym fenku tfu tfu narazie dobrze sie czuję, więc isoptinu póki co nie ruszam chociaz moze skutki uboczne dojdą z opóźnieniem
I bierzesz go 6 razy dziennie? bez isoptinu? ja jeszcze teraz czasami źle się po nim czuje...
Stary 2013-08-01, 13:59   #4630
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
terminy mamy dzień po dniu , ja planuje w sierpniu robić zakupy i wszystko kompletować, 31 sierpnia zamwiam wózek (na który poczekamy ok 2-3 tyg ) ale od ręki dostanę fotelik także w razie czego będzie a wózek jak najpóźniej żeby gwarancja była jak najdłuższa
no i tak z początkiem września pakuje torbę
ubranka mam już wszystkie, teraz tylko uprać i poprasować
generalnie postanowiłam sobie że do 7 września muszę mieć absolutnie wsyztsko łącznie z najmniejszymi pierdółkami, tylko na wózek będę czekać
To pocieszające, że nie tylko ja mam tyle rzeczy do kupienia ale do TP mamy trochę czasu więc nie ma co panikować Do końca sierpnia planuję już mieć wszystko. Wózek kupiłabym już w przyszłym tygodniu pomimo gwarancji, bo dobra promocja jest a gdzie kupujesz fotelik? i jaki? Citi? na all znalazłam w dobrej cenie kolor Stone, ale czy on czasem nie jest grafitowy?

Ubranka mam poprane, ale nie wszystkie uprasowane i widzę teraz jak już pakuję do komody, że trochu pasowałoby bodziaków dokupić, skarpetek i rajstopki.

Cytat:

pozdrów je od nas oczywiście

Cytat:
Laloca co do wózków Tako to tak naprawdę zależy na czym Ci zależy (alem pojechała ).

Byłam u przedstawiciela Tako więc obejrzałam wszystkie wózki.

Jeśli zależy Ci na skrętnych kołach i niższej wadze to będzie fajny wózeczek,ale na wybojach tego nie widzę. Bujałam wszystkimi i te Laret i Perso były twarde.
Twarde? hmm no nie planuję jeździć po lesie wózkiem. Qrcze muszę jeszcze raz przejechać się do sklepu i zobaczyć tego Perso na żywca i nim potermosić trochę Masakra kupować pierwszy raz wózek
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:01   #4631
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
I bierzesz go 6 razy dziennie? bez isoptinu? ja jeszcze teraz czasami źle się po nim czuje...
tak, zaczęłam brać wczoraj wieczorem, rozpisalam sobie co 4h, do tej pory wzięłam 4 dawki i naprawdę nic sie nie dzieje jak tylko źle sie poczuję to isoptin mam pod ręką. a poza tym troche sie boje ten isoptin brac, ostatnio mialam ciśnienie 100/70 u lekarza i boje się ze zemdleje po nim jak bede sama w domu

snow uwazasz ze powinnam go brac profilaktycznie?

Edytowane przez logoasia
Czas edycji: 2013-08-01 o 14:04
Stary 2013-08-01, 14:04   #4632
Snow_White1
Wtajemniczenie

Matal - wielki dzięki za info od Dirty. Cieszę się, że wszystko zmierza do happy endu

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:
tak, zaczęłam brać wczoraj wieczorem, rozpisalam sobie co 4h, do tej pory wzięłam 4 dawki i naprawdę nic sie nie dzieje jak tylko źle sie poczuję to isoptin mam pod ręką. a poza tym troche sie boje ten isoptin brac, ostatnio mialam ciśnienie 100/70 u lekarza i boje się ze zemdleje po nim jak bede sama w domu
To mam nadzieję, że dalej będziesz się dobrze czuła
Co do ciśnienia - ja też ostatnio miałam takie, ale ogólnie jestem niskociśnieniowcem.
Stary 2013-08-01, 14:05   #4633
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
nie no cos ty, isoptin nie jest oslonowy w sensie ze na żołądek! jest oslonowy, ale na serce, zwalnia akcje po fenoterolu jak serce kołacze. a ja mam niedociśnienie i tachykardię, więc lekarz sie obawial i dal isoptin na obnizenie ciśnienia
miałam na myśli osłonę na serce

Cytat:
mi się wydaje, że w domu powinno się brać max 4x fenoterol a tu aż 6
Stary 2013-08-01, 14:06   #4634
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:

Mikosławski szaleje po płatkach
Majka za to cicho siedzi, jak mysz pod miotłą... Lepiej niech zacznie współpracować mała cwaniara, bo chcę ją pooglądać dziś na USG W sumie płacę, no nie?! To niech się zachowuje! Ale ona ma właśnie takie jazdy, że najbardziej aktywna jest w godzinach wieczornych...

Mama foka
Stary 2013-08-01, 14:07   #4635
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz co, mnie kazali brac zarowno w szpitalu, jak i ginka też...tak ok 30 min przed fenoterolem. Ale ja po samym fenku naprawdę źle się czułam.
Stary 2013-08-01, 14:07   #4636
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

też mam niskie ciśnienie i każdy lekarz, farmaceuta czy połozna, z im mialam kontakt, mówił, że isoptin czy coś podobnego to koniecznie i pół h przed fenkiem
Stary 2013-08-01, 14:07   #4637
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny aż się popłakałam ze szczęścia! ściany ready (gładzie, podwieszone sufity, wyrównane, ZAGRUNTOWANE), framugi drzwi wew wstawione i co najważniejsze: pierwsza warstwa kleju na podłodze w aneksie i przedpokoju położona razem z jakąś siatką i jutro lub pojutrze położą na to płytki!!!!!!!!!!!!! Dawid poprosił żeby najpierw to zrobili żeby jak będą robić łazienkę mógł wejść i malować ściany, skręcać kuchnię, kłaść panele itp... NIE WIERZĘ!!!!!!! normalnie ryczę jak bóbr
A widzisz... wszystko będzie po Twojej myśli
Dobrze,że sprawy tak dobrze się mają

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

nie rozumiem po co udzielaja sie ludzie ktorzy nie pisza na forum na naszym watku
i ja tego nie rozumiem?!

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
I juz po wizycie... wszystko jest z Jasiem ok, 33 tc waga 2300g. Noi ze wzgledu na moja wade wzroku -4.00, waska miednice i duze gabaryty dziecka bede miala cesarke... Kurde chyba siie ciesze z tego powodu...
Wizyta 22.08 nastepna o 17:15 i wtedy mamy ustalac date ciecia, ginka mowila zeby sie zastanowic nad data w okolicach 10 wrzesnia. Ten 10 wrzesien bedzie to dla mnie polowa 39 tc. Teraz pytanie do dziewczyn wskazanych do cc, w jakim t. macie ustalone ciecie??

Super,że z Jasiem wszystko dobrze
Ja jeszcze nie mam ustalonej daty,a najprawdopodobniej dowiem się dopiero 10 września, na 2 tygodnie przed porodem ;] (do tego czasu zakwitnę:P)

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Ja tez poszlam do okulisty ze wzgledu na to ze nosze nacodzien soczewki i chcialam na noc okulary, co sie okazalo ze soczewki mialam -3,5 a okulary az -4,0. podobno zawsze okulary maja wiecej na minusie...

kurde jakos czulam ta cesarke po kosciach nawet wstrzymalam sie z kupnem tych wszystkich podkladow i podpasek... Dziewczyny oswieccie mnie co mi trzeba miec w takim razie extra do tej cesarki ?;>

Podpachy też musisz mieć,bo leci tak samo
ja nic więcej nie miałam,a byłam przygotowana na poród naturalny..
Co do rany- w szpitalu wszystkim zajęły się pielęgniarki,dopiero przy wypisie ze szpitala kazano mi kupić octanisept,który używałam też do pępuszka Mai

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A czemu się wstrzymujesz ? Po cc i tak przecież zdatne

wszystko to samo ( z tego co wiem ). Na krocze nacięte polecają octanisept, na ranę brzucha także.
Zgadzam się
Mnie bardzo pomógł,a miałam trochę cyrków z krwawieniem z rany

Cytat:
tak w zasadzie to jest takie czopowate, jak glut, nie da się tego nawet w palce złapać bo sie ślizga, ale juz sama nie wiem.. eh.. to trwa już 3 dni, samopoczucie ok, więc odczekam do wieczora, i obiecuje jechac na IP i sprawdzić.
A swoją drogą ciekawe jak tassia??
Ja chyba zaraz wezme prywatny odrzutowiec i przylecę po Ciebie

Cytat:
logoasia jedź na IP nie wiem jak możesz tak spokojnie siedzieć, nie chcemy już przedwczesnych porodów na wątku nie ma na co czekać
No nie?

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
A moja Majuchna coś współpracować nie chce
Też tak mówię do Majuli

Cytat:
Przyznać się, która wczoraj lody jadła?!
Ja jem codziennie

Cytat:

Ale super wieści!
Wracaj do nas szybko!!!
Całujemy małą Lilkę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:08   #4638
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Majka za to cicho siedzi, jak mysz pod miotłą... Lepiej niech zacznie współpracować mała cwaniara, bo chcę ją pooglądać dziś na USG W sumie płacę, no nie?! To niech się zachowuje! Ale ona ma właśnie takie jazdy, że najbardziej aktywna jest w godzinach wieczornych...
mój na usg też nie współpracuje - ale najważniejsze, że gin wszystko co trzeba posprawdza

Stary 2013-08-01, 14:08   #4639
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie.
Nie dostałam skierowania na USG bo 'w norwegii nie mamy tego w zwyczaju' Nie wiem... muszę zadzwonić do prywatnego gabinetu i się spytać co mmi tam pomierzą, bo jak mam dać ok 500zł tylko, żeby zobaczyć to w to mam bo za kilka tyg se popatrzę. Nie wiem czy zbadają przepływy, itp... muszę poszukać co w PL badają na usg IIItrym, zobaczymy.

Pytam P.dr jakie duże jest dziecko w takim razie, mówi, że ze 2kg... A ja mówię 'skąd wiesz' a ona, że tyle ważą dzieci na tym etapie. A jak jest większa? Mówię, że oboje z męzem mieliśmy ponad 4kg, a ta, że wielkość macicy wskazuje na przeciętną wielkość dziecka, że będzie mieć jakieś3,3-3,5kg jak się urodzi...

I wymacała brzuch i stwierdziła, że młoda jest główką w dół. Tu nie wiem nic w tym temacie bo nie mam pojęcia gdzie noga a gdzie ręka mnie bije ale lekarce i tak nie wierzę

A TERAZ HIT!! drugi raz w tej ciąży zbadali mnie pod kątem ewentualnej anemii pierwszy raz w 7 tygodniu
ale nie myślcie sobie że zrobili mi morfologię, nie nie z palca krew mi zbadali i wyszło 10,5, podejrzewam, że to hemoglobina, bo kazali brać żelazo.
i tutaj mam pytanko:
Jakie macie dawki żelaza w tych preparatach przepisanych od lekarza?
Byłam w aptece i sprawdziłam, że tamto co mi zapisała ma 100mg. W domu mam jakieś żelazo stwierdziłam, że porównam bo tamto drogie i nie będę kupować jak będzie podobne. A tu się okazuje, że mam jakiś chelaferr bio complex który ma 14mg... yyy aż taka różnica, tamten co mi zapisała to nie jest nawet na receptę, a taka moc... Przecież kupy nie zrobię przez rok Sprawdzcie to dla mnie dzióbki wy moje i tak go kupię ale baaardzo mnie to ciekawi... A może chodzi o te całe jony jak w magnezie? spadam po starego do roboty bo lać zaczęło, wpadnę z tel.
W Norwegii takie zacofanie????!!!!!! WOOOOOWWWW

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
To pocieszające, że nie tylko ja mam tyle rzeczy do kupienia ale do TP mamy trochę czasu więc nie ma co panikować Do końca sierpnia planuję już mieć wszystko. Wózek kupiłabym już w przyszłym tygodniu pomimo gwarancji, bo dobra promocja jest a gdzie kupujesz fotelik? i jaki? Citi? na all znalazłam w dobrej cenie kolor Stone, ale czy on czasem nie jest grafitowy?

Ubranka mam poprane, ale nie wszystkie uprasowane i widzę teraz jak już pakuję do komody, że trochu pasowałoby bodziaków dokupić, skarpetek i rajstopki.

pozdrów je od nas oczywiście

Twarde? hmm no nie planuję jeździć po lesie wózkiem. Qrcze muszę jeszcze raz przejechać się do sklepu i zobaczyć tego Perso na żywca i nim potermosić trochę Masakra kupować pierwszy raz wózek
Koniecznie pooglądaj jeszcze
Ja mieszkam w górach, już sama moja ulica to górka i kamyczki. Także mi zależy najbardziej na amortyzacji.
Mój Tako jest na wahaczach i naprawdę super się buja.Ale nie ma zwrotnych kół i nie należy do najlżejszych (chociaż trzeba powiedzieć,że łatwo się nim skręca, jedną ręką, zobaczymy jak przy dzidzi ).
Z tego co patrzyłam, to te Jedo Fyn są z kolei na paskach-też się fajnie bujają,aczkolwiek jak dla mnie za bardzo na boki lecą i czułam się przez to mało pewnie, takie mniej stabilne mi się wydały
Musisz posprawdzać i sama zadecydować.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:08   #4640
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

hihi sorki nie zrozumialam
jestem zielona jeśli chodzi o dawkę ogolnie na opakowaniu niby napisane ze max 8 na dobe. mam nadzieję, ze lekarz wie co robi
Stary 2013-08-01, 14:08   #4641
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi tez gin mówił, ze w domu to max.4, więcej w warunkach ambulatoryjnych. Stad tez się trochę zdziwiłam, że Logoasia tyle dostała. Ale na forach czytałam wypowiedzi dziewczyn, które też dostały więcej niż 4 razy dziennie. Pewnie co gin, to opinia.

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-08-01 o 14:11
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:08   #4642
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
moja właśnie zaczęła harce
Stary 2013-08-01, 14:11   #4643
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
mój na usg też nie współpracuje - ale najważniejsze, że gin wszystko co trzeba posprawdza
No nasze to uparte jak osioł, za każdym razem się zasłania Picze raz pokazała w całej okazałości

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Też tak mówię do Majuli

Ja jem codziennie

Ty to mi zawsze smaka na kawę narobisz Dlatego teraz już noszę sobie do pracy w butelce

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
moja właśnie zaczęła harce
Trzymajcie kciuki, żeby moja zaczęła między 17:00-18:30

Mama foka
Stary 2013-08-01, 14:11   #4644
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
też mam niskie ciśnienie i każdy lekarz, farmaceuta czy połozna, z im mialam kontakt, mówił, że isoptin czy coś podobnego to koniecznie i pół h przed fenkiem
Cytat:
Wiesz co, mnie kazali brac zarowno w szpitalu, jak i ginka też...tak ok 30 min przed fenoterolem. Ale ja po samym fenku naprawdę źle się czułam.
ok przed nastepnym fenkiem wezmę isoptin, tż będzie w domu więc będzie kontrolował moje samopoczucie
Stary 2013-08-01, 14:12   #4645
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
moja też a największą wściekliznę ma na KTG

Cytat:
Mi tez gin mówił, ze w domu to max.4, więc w warunkach ambulatoryjnych. Stad tez się trochę zdziwiłam, że Logoasia tyle dostała. Ale na forach czytałam wypowiedzi dziewczyn, które też dostały więcej niż 4 razy dziennie. Pewnie co gin, to opinia.
mi też mówił, że w domu max 4
Stary 2013-08-01, 14:13   #4646
87czarna
Zakorzenienie

agusia ja to kawosz jestem
Chociaż przyznam,że z Mają w ogóle nie piłam ...

Stary 2013-08-01, 14:14   #4647
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymajcie kciuki, żeby moja zaczęła między 17:00-18:30
ale ja nie wiem czy tak dobrze żeby harcowała na USG

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
agusia ja to kawosz jestem
Chociaż przyznam,że z Mają w ogóle nie piłam ...
ja też uwielbiam ale kawa + fenoterol to dla mnie zabójstwo
Stary 2013-08-01, 14:15   #4648
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A to ja czuję trochę wyżej

Super, że roboty idą do przodu

Ale mnie zaskoczył listonosz... przyniósł mi wypłatę z zusu
Z kasy się cieszę, ale składałam wniosek do zusu, że chce przelew na konto Dobrze, że mama odebrała, bo ja nie słyszę dzwonka do drzwi.
Miło z jego strony! Dostałaś 100%? ja qrde znowu o 200zł mniej i już sama nie wiem o co kamann jak oni liczą te dni. Muszę pofatygować się do zusu i to wyjaśnić

Cytat:
Wypiłam Danone "ale pitny" i czekam aż mała zacznie współpracować...
jogurty pitne to mój ostatni hit żywieniowy kupuję w biedrze hektolitry

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A czemu się wstrzymujesz ? Po cc i tak przecież zdatne

wszystko to samo ( z tego co wiem ). Na krocze nacięte polecają octanisept, na ranę brzucha także.
Też tak słyszałam, dlatego biorę octenisept. Podobno lepszy od tantum rosa na krocze. Poza tym zagraża mi cesarka, więc może się przydać. Do pępuszka z wygody go użyję, żeby nie bawić się w rozcieńczanie spirola.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:16   #4649
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie wiem czy tak dobrze żeby harcowała na USG

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

ja też uwielbiam ale kawa + fenoterol to dla mnie zabójstwo
No,no... Ty lepiej nie pij tego trunku
Odbijesz sobie później

Stary 2013-08-01, 14:16   #4650
kaska87
Zakorzenienie

kurde zgaga rennie mi się skończyło, a nie chce mi się dupska ruszyć do apteki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości