Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 14:27   #4051
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
O wow, alez mnie zaskoczyla swoim pytaniem i takim stwierdzeniem o tym, nawet doszukiwalam sie w tym sarkazmu, ale chyba powaznie pytasz Jedyne filologiczne studia jakie skonczylam, to filologia rosyjska. Zawsze bylam pewna, ze robie sporo bledow zarowno gramatycznych, jak i stylistycznych Poza tym jezyk polski nie jest dla mnie jezykiem ojczystym, ucze sie go odkad skonczylam 13lat Byc moze fakt, ze jestem dwujezyczna sprawia, ze pisze tak jak pisze. Nie wiem, ale dziekuje Ci za komplement

Ja dzis mialam wizyte u poloznej, wszystko super (nawet wzrosl poziom zelaza we krwi, co mnie jako wegetarianke zdziwilo, ale i uradowalo ). Edziu jak zwykle 'happy baby' (to chyba jedyne okreslenie jakie tu znaja i stosuja odnosnie dziecka w trakcie ciazy ).
Przy okazji kupilam herbatke z lisci malin, pije i nawet mi smakuje
za wizytke
Jestem pod wrazeniem Uczysz sie polskiego od 13 roku zycia i tak ładnie piszesz Niejeden Polak mogłby sie powstydzic co jest z polskim od urodzenia .
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Mam pytanie do mamuś rozpakowanych. Lilka ma bardzo wysuszoną skórę po lampach możecie polecić, jakiś krem, który mogę stosować na jej małą buźkę?[COLOR="Silver"]
Laura ma przesuszoną buxke po nadmanganianie i polozna poleciła mi Linomag-krem z wit. A i E na bazie lanoliny.Ale smarowałam ja dopiero 2 razy wiec nic wiecej nie powiem ale mozesz sprobowac.
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Gratuluje rozpakowanym!

Kejt-biedna sie nameczysz..
Oliath-brawa za odstawienie laktatora!
En-nie przejmuj sie. Ja tez miewam takie mysli i chce zeby ktos ja ode mnie zabral...
Dotka- ja tez rozmawialam z pielegniarka odnosnie szczepien. Niby nie ma roznicy,ale tu chodzi o ilosc wkluc. Male dzieci to jeszcze jakos wytrzymaja,chwile poplacza i koniec ale mowila ze nie ma serca szczepic wiekszych,bo one gorzej znosza. Dlatego my bierzemy 5w1
Ja tez zasypiam juz o 21
Cos czuje ze dzis w nocy Hanka da popalic...
Ustalilismy dzis chrzciny na 25.08
I oznajmiam,ze zostalam dziabnieta p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za chrzciny i za dziabniecie
Moj Tz wczoraj o to pytał ale go zbeształam.Mnie czasem jeszcze kapa pobolewa i szwy sie nie do konca rozpusciły a jemu takie rzeczy w glowie
Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Tż znów poszedł na 12h do pracy, wróci o 2 w nocy Ale piątek i sobotę ma wolną, a od poniedziałku 2 tygodnie urlopu
ALe fajnie Moj Tez byl na urlopie przed porodem
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
info od stokrotki:

Dzisiaj o 16:40 przyszedł na świat nasz syn Łukasz- 3550 g i 53 cm szczęścia poród sn, bolało strasznie, ale od razu zapomina się potem ten ból.

Stokrotko G R A T U L A C J E!!!!!!!!!
Stary 2013-08-01, 14:31   #4052
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Karmię małą MM mleczkiem Nan Pro 1, robi kupki codziennie (zawsze rano), ale strasznie się przy tym wysila i dosyć twardawe wychodzą. Do tego nie chce zrobić sama w pieluchę tylko muszę jej pomagać ( odpiąć pampersa i przyciskać nóżki do brzuszka). Dopajam ją w ciągu dnia rumiankiem, wodą, a czasem koprem włoskim i sporo zawsze wypija, a mimo to kupki są jakie są i ciężko się jej robi. Strasznie głośno stęka przy tym i widać że jej ciężko wypchnąć. Powiedzcie co zrobić aby jej pomóc i aby te kupy były rzadsze, a co za tym idzie aby nie musiała się tak wysilać?

PS: Pieluchy Dady 2 zdały egzamin i nie będziemy z nich rezygnować.

Dziś znów do nas przychodzi położna To już trzeci raz. Ostatnio była w ubiegły piątek. I przez nią muszę się zabrać za sprzątanie, a nie wiem jak to zrobić bo mała w dzień nie daje mi praktycznie nic zrobić
Spróbuj jeszcze podawać probiotyk w kropelkach- Dicoflor Powinno pomóc

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jestem po badaniu - jest tak samo
ale... Pokusili się, żeby mi zmierzyć miednice, zawezona opór i JUTRO MAM CIĘCIE!!
Będziemy już mieć synka terminowo skubany <3
No to Już jutro będziesz tulic Fi Szkoda tylko, ze tak długo Cię trzymali

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42054398]Ssak waży 3380 przybiera ponad 300 g w tydzień [/QUOTE]

Pięknie przybrał Klocuszek się zrobił z Arteczka

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42054689]Aaa i miałam Wam napisać jak u nas ze szczepionkami..... My będziemy pod koniec sierpnia szczepic na zoltaczke, kupujemy sami bo jest lepsza niż na NFZ, a z reszta szczepionek się wstrzymujemy jak mały skończy pare miesięcy. Uzgodnilam tak z pediatra. Jeszcze zastanawiam się czy 5w1czykazda osobno..Rota nie robimy, pneumo i meningo może żrobimy ale po 2 roku życia bo wtedy tylko jedna dawka.. A do tego czasu maluchy maja tyle wklucia ze masakra..[/QUOTE]

A nie boisz się że Ci starszak coś przyniesie z przedszkola i zarazi Leosia? Ja z tego względu będę szczepić 5w1, na rota i na pneumo

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ale moj TZ zrobił teraz numer mojej mamie

Jak zwykle 12:45 mama dzwoni wiadomo z jakim pytaniem. TZ juz to zna i wie ze mnie to złości.
Odebrał moj tel i mówi głosem zestresowanym i jakby sie spieszył "mamo nie moge teraz rozmawiać, pakuje ostatnie rzeczy i jedziemy na porodowke"
Moja mama panika w głosie "dobra, to pa" i sie rozlaczyla.

TZ potem zadzwonił zeby jej wyjaśnić ze żartował bo pewnie juz wsiadala do auta i pędzila do mnie
Moja mama pewnie ma ochotę mojego męża
Moja chyba by go zabiła za taki numer

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
no a w nocy mały strasznie charczał, spać przez to nie mógł - max 2h ciągiem z czego druga godzina to taka niespokojna z charczeniem..do tego najeść spokojjnie też sie nie mógł. Ścięłam się z mężem w nocy, bo stwierdził, że inhalator nie wiadomo kiedy przyjdzie, a jest potrzebny na już i mogłam w aptece kupić (a zamówiłam na all z prośbą o mega szybką wysyłkę). Rano zapakowałam małego i pojechaliśmy do mojej przyjaciółki pożyczyć ten inhalator zanim nasz przyjdzie.. a tu kurier że będzie o 10tej. Więc u niej zrobiliśmy inhalacje, posiedziałam i do domku.. jest troszkę lepiej, ale mam nadzieję, że po wieczornej inhalacji w nocy będzie lepiej spać.
Wypróbuj kropelek Olbas (nie wiem czy u takich maluchów można), albo maść majerankową pod nosek. Igorkowi będzie się na pewno lepiej oddychało

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Już po wizycie była bardzo udana nie potrzebnie się bałam Szyjka ma 3,8 cm tak jak 19 dni tem w szpitalu. Ujście zamknięte nawet nie potrzebnie zebym się faszerowała fenoterolem bo napięcia są ale nic się nie dzieje. No ale mówił ze już mogę pobrać do tego 6 sierpnia. Jeszcze okaże się ze przenoszę
Antoś w 19 dni przybrał prawie 700 g waży już 2572g
I zwolnienie dostałam do 30 a termin mam na 29
I dziś na brzuchu pojawiły się rozstepy

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Nie było mnie jakiś czas, ale mamy mega kryzys już trzeci dzień. Michaś ciągle wisi na piersi. Zasypia przy nim, a jak próbuję go odłożyć to jest krzyk i znowu szukanie piersi. Najgorsze jest to, że to mały przez to w ogóle nie śpi. Dziś nie spał od 7 rano wcale! Wczoraj od rana do 21 tylko 2 godzinki drzemki miał!! Boję się, że będzie miał jakieś niedobory snu. Ewidentnie jest zmęczony a zasypia dosłownie na minutkę przy piersi. Nie wiem już co robić...Jestem załamana...
A próbowałaś podać smoczka? I chociaż jestem przeciwnikiem to na takie sytuacje polecam wspólne spanie w łóżku nawet przy cycu Widocznie Michaś potrzebował bliskości mamy. Może miał nadmiar bodźców w ciągu dnia, albo po prostu skok rozwojowy

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Co do robienia dwójki w szpitalu po porodzie to całe szczęście, że już po fakcie położna powiedziała mi, że dupsko mam pocharatane- gdybym wcześniej wiedziała to pewnie taka odważna bym nie była i pewnie by mi jelita prędzej rozerwało niż odważyłabym się wypróżnić Jednak psychika robi swoje- jak nie wiedziałam to za pierwszym razem było ok a po powrocie do domu bałam się iść do wc

Będę się żalić
Młody nad ranem tak się przyssał, że ciumkał aktywnie przez 18minut. Położyłam go na swoich kolanach już po jedzeniu i głaskałam go po głowie. Po chwili ulało mu się- poleciało i ustami i noskiem. Już mnie zmroziło. Wzięłam chusteczkę żeby mu buźkę wytrzeć i nagle tak zwymiotował, że wszystko to co zjadł poleciało i na niego, i na mnie, i na łóżko...
Myślałam, że na zawał zejdę- normalnie aż fontanna poszła
Widać było, że Adaś się wystraszył ale nie płakał. Tylko taki osowiały był Przebrałam go i mi zasnął. Po jakimś czasie się obudził i zaczął szukać piersi więc z duszą na ramieniu przystawiłam go.
Znowu mu się ulało ale już tylko buzią...
Do tego od północy zabrudził już porządnie 7 pieluszek- ja nie wiem co mu się dzieje Nie jadłam nic nowego- wszystko jest tak jak zwykle.

Teraz śpi. Nakarmiłam go chociaż po 9 minutach jak zaczął biedny przysypiać mi przy piersi odstawiłam go bo bałam się, że znowu mi uleje

Z dobrych informacji- była dzisiaj u nas health visitor- Adaś w 3tygodniu i 6dniu swojego życia waży 3730g a urodził się z wagą 2,99kg Czyli pięknie nam przybiera Żeby tylko te jego dzisiejsze problemy ucichły to będzie super
Cynamonku a może przekarmiłaś Adasia? Zwieracz w żołądku jeszcze nie jest w pełni wykształcony i może po prostu wylał się nadmiar mleczka? A odbiłaś Adasia po karmieniu?

Co do 2 w szpitalu- u mnie bardzo pilnowali i tego i 1. Wydaje mi się że dlatego żeby sprawdzić czy wszystko jest w porządku- nie zaszyty odbyt, praca jelit w normie, etc. Według mnie lepiej wziąć nawet czopka w szpitalu i się wypróżnić niż kłamać i mieć ew. potem jakieś problemy z 2 w przyszłości

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:35   #4053
fiazo
Zakorzenienie

pytanie do mam po cc
ciągacie ciężary ? zakupy, wózek z piętra ?

ja jeszcze czuje się nie gotowa i się zastanawiam czy jakbym zaczęła czy mi nie zaszkodzi

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:35   #4054
Neni1984
Zakorzenienie

Heej
Ale Mały dał dziś pospać Obudził się w nocy raz!!
Za to teraz nadrabia i spać wcale nie chce
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Małgosia. Ona jest u mojego taty i z Kuba ( lat 9) spędza czas. I karmie Ale, widzę taty nr, odbieram i slysze: Mamo!
No rozplynelam się. Na szczęście ona ma tam dobry czas i się nie poplakala. W każdym razie podoba jej się siostra, widziała na zdjęciu, i mnie kocha: )

Ależ ona jest kochana i samodzielna
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki wybaczcie ze nie nadrabiam ale my nadal w szpitalu....
Mi hemo nie spadla pon.7 wiec uchronilam sie przed transfuzja i juz wczoraj moglam wyjsc....ale co z tego jak maly spadl z wagi pow.10% i nas nie puscili...moze dzis sie uda..bo ladnie wspolpracowal z moim bufetem plus byl dokarmaiony....

Z tego co widze Mela, Idzia,Stokrotka,Shestiger Domciatko, i te co sie rozpakowaly ogromne gratka.jak nadrobie to bede osobiscie gratulowac.

Wychodź szybko, bo tęsknimy
Cytat:
Hej Kochane! Dziękujemy za kciuki! dziś znów mam skurcze, ale nie tak rowniutkie jak wczoraj. Ale brzuch boli jak na 10 okresów, kręgosłup tak, że mi do piet promieniuje. Może coś ruszy...

Oby!
Cytat:
Witajcie

Przed 1 w nocy obudził mnie skurcz.. ja już szczęśliwa, że coś się zaczyna..notesik sobie przyniosłam, żeby godziny wpisywać...okazało się, że to na 2 mnie przycisnęło więcej skurczów nie było Jedyne co, to Lol całą noc strasznie mi się wwiercał..co wstawałam na siku, to straszne kłucie czułam, aż syczałam.. A już myślałam, że urodzę 1 sierpnia
Wkurza mnie to już..te wszystkie fałszywki, że nic konkretnego się nie dzieje.. Mały nie wychodzi.. a mama może mi pomóc tylko jeszcze przez kolejny cały tydzień, bo 10 wyjeżdżają na planowane od dawna wakacje.. a czas kurde leci...wrrrrr! Żeby nie było, że później teściowa mi się tu będzie chciała wcisnąć jak mąż w pracy..wścieknę się..
I na lekarzy też jestem zła za ich gadanie 'na pewno pani tu wróci lada dzień.. wszystko już gotowe, tylko czekać na skurcze..' to ich 'na pewno na pewno' kilka razy słyszałam.. a oni sobie kurde strzelają i jak widać nic to nie znaczy..u mnie nie trafili z przewidywaniami i mądrosciami
Jak tak czytam to się cieszę, że nie miałam żadnych przepowiadaczy-zwariować idzie

Nie wiem, czy Wam pisałam, ale mój mąż zawiózł mnie na porodówkę po 6 piwach! No fakt faktem, że wypił je do 22, a jechaliśmy 0 3 w nocy ALE
Cytat:
W nocy popełniliśmy z mężem morderstwo..rozczłonkowal iśmy wielkiego świerszcza..rano znalazłam go w pościeli i na mojej nodze

Poza tym mam pytanie.. mam butelkę z Aventu.. jak ją wysterylizować przed pierwszym użyciem.. we wrzątku gotować kilka minut? i wszystkie jej części tak? ona taka plastikowa i się boję jakoś...
Fuu!

Gotowałam 5 minut i nic się z nią nie stało
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Mój dalej wisi na cycu i nie mysli konczyc ma gdzies fakt ze matka tez by cos zjadla
Co tak wcześnie śniadanie chciałaś jeść?
Ja dziś zdążyłam śniadanie tylko przygotować ale jak miałam w końcu chwilę czasu to już obiad był

Nadrabiam dalej
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:37   #4055
Rockyyy
Zakorzenienie

[Sammi
za wizyte i ktg
QUOTE=Asiunia1230;4204753 8]Inaczej nie chcieli wydać dokumentów stwierdzających, że byliśmy ochrzczeni i bierzmowani...
Poza tym musieliśmy zapłacić dodatkowo za połowę ślubu.
A od księdza usłyszeliśmy "Nie głosowaliście przeciwko podatkom dla księży to teraz płaćcie. Co to jest 300 zł w tym morzu wydatków weselnych..."
Najłatwiej jest liczyć czyjeś pieniądze!! Jak to usłyszałam to myślałam, że go zwyzywam, najbrzydsze słowa świata przychodziły mi na myśl, ale się powstrzymałam.
Tego dnia obiecałam sobie, że po kolędzie nie dostaną od nas złamanego grosza.[/QUOTE]
czysty cham,tyle Ci napisze
Cytat:
Tz miał chęć na Maca dzisiaj to mu zaproponowałam w zamian fasolka szparagowa o dziwo si zgodził, więc wlasnie gotuje

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Wstaje z sofy zeby sprawdzić ta fasolke i stekam obolala
TZ: jak bedziesz wracać to przynieś wodę z kuchni
Ja:
TZ: normalnie bym ci uslugiwal
Ja: ale co, lenia masz?
TZ: robię to dla twojego dobra, chce żebyś szybciej urodziła

Cytat:
Dziewczyny czy to prawda ze nie wypuszcza ze szpitala jak nie zrobię tam po porodzie dwojeczki?
Wolałabym w domu, na spokojnie, w swoim czasie, siedząc itp
Ja dostałam czopek glicerynowy i pomogł,pani polozna była ucieszona z mego klexa
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
U nas sie w ogole nie pije alko na przyjeciach po chrzcie, dlatego sie zdziwilam... jakos mi tak nie pasuje, choc zdecydowanie nie jestem typem ortodoksa ostatni raz u spowiedzi przed wlasnym slubem bylam
Ja mysle ze jakies winko do obiadu ew...a w domu dla gosci przyjezdnych cosik mocniejszego,u nas w rodzinie zawsze alko sie pojawiał tylko w odpowiednim momencie....

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki wybaczcie ze nie nadrabiam ale my nadal w szpitalu....
Mi hemo nie spadla pon.7 wiec uchronilam sie przed transfuzja i juz wczoraj moglam wyjsc....ale co z tego jak maly spadl z wagi pow.10% i nas nie puscili...moze dzis sie uda..bo ladnie wspolpracowal z moim bufetem plus byl dokarmaiony....

Z tego co widze Mela, Idzia,Stokrotka,Shestiger Domciatko, i te co sie rozpakowaly ogromne gratka.jak nadrobie to bede osobiscie gratulowac.

3ma
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość

I przypomniało mi sieze ktos pisał o plesniawkach. Na SR nam mówili ze to nie kwestia higieny nadmiernej czy nie tylko małe sie nałykało grzybka przy porodzie. Trzeba to obserwowac i jak sie nasila to leczyc bo dojdzie do dalszego zarazenia a jak sie karmi piersia to i na piersi przejdzie.
Ja stosuje Aphtin i dalej są te cholerne pleśniawki
Cytat:
W nocy popełniliśmy z mężem morderstwo..rozczłonkowal iśmy wielkiego świerszcza..rano znalazłam go w pościeli i na mojej nodze
..
mordercy

Fiazo ja biore w nocy laure do odbijania ale nie zawsze mi odbija...zazwyczaj juz zasypia na ramieniu po jedzeniu
Stary 2013-08-01, 14:42   #4056
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
ja za niedługo kupuję piri piri, a powiedz no karolajn, miska z wodą wystarczy?
Bo tylko na takie szaleństwo mogę sobie pozwolić
Zalezy jak duza to miske masz

Cytat:

Jak zwykle 12:45 mama dzwoni wiadomo z jakim pytaniem. TZ juz to zna i wie ze mnie to złości.
Odebrał moj tel i mówi głosem zestresowanym i jakby sie spieszył "mamo nie moge teraz rozmawiać, pakuje ostatnie rzeczy i jedziemy na porodowke"

TZ potem zadzwonił zeby jej wyjaśnić ze żartował bo pewnie juz wsiadala do auta i pędzila do mnie

Cytat:
Nie było mnie jakiś czas, ale mamy mega kryzys już trzeci dzień. Michaś ciągle wisi na piersi. Zasypia przy nim, a jak próbuję go odłożyć to jest krzyk i znowu szukanie piersi. Najgorsze jest to, że to mały przez to w ogóle nie śpi. Dziś nie spał od 7 rano wcale! Wczoraj od rana do 21 tylko 2 godzinki drzemki miał!! Boję się, że będzie miał jakieś niedobory snu. Ewidentnie jest zmęczony a zasypia dosłownie na minutkę przy piersi. Nie wiem już co robić...Jestem załamana...
Moze zadzwon do poloznej?

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
pytanie do mam po cc
ciągacie ciężary ? zakupy, wózek z piętra ?

ja jeszcze czuje się nie gotowa i się zastanawiam czy jakbym zaczęła czy mi nie zaszkodzi
Ja po 1,5tyg juz nosilam,po ponad 2 targalam wozek z dzieckiem

Stary 2013-08-01, 14:42   #4057
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo oni uważają, że żółtaczką można się tylko podczas zabiegów chirurgicznych zarazić

Tak samo nie mogę pojąć dlaczego nie robią usg bioderek, nie sprawdzają paciorkowca przed porodem
Za to sprawdzają słuch malucha po urodzeniu czego w Polsce nie robią. Różne kraje, różne podejścia do wielu spraw
Dlatego my sobie uzupełnimy w Polsce luki w szczepieniach/ badaniach i będę spokojniejsza
Słuch mieliśmy sprawdzany, dostaliśmy certyfikat WOŚP. Tak samo podłączali małą do jakiejś maszyny i sprawdzali czy nie ma jakiś chorób układu krążenia (też sprzętem WOŚP)

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:45   #4058
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Nie wybierasz się dziś przypadkiem na porodówkę , bo szukam pary
u nas w nocy brzuch się piął, czop odchodzi do końca tylko jest mocno podbarwiony na ciemnobrązowo i niewiem czy to normalne? Dr. Google mówi że niby normalne, ale jak nie przejdzie to pojade z Tż na IP niech zobaczą

Do tego skurcze mnie biorą więc chyba pora na mnie

Obudziłam się z myślą "Dziś mogę rodzić" więc mogłoby się tak stać
oj się zaczyna cosik dziac
Cytat:
no nie wiem czy tak do końca fajnie, bo jak widać na naszym wątku te wywoływania słabo się sprawdzają.. zbyt długo trwają
ale Ty masz fajnie, że Twój gin chce Cię w szpitalu poprowadzić na swoim dyżurze.. bo mój niby jakies pojedyncze dyżury ma..ale nigdy nie powiedział kiedy i nie zamierzał mnie wtedy wołać do szpitala..dup.k
Dzoan ja nie miałam swojego lekarza w szpitalu a trafiłam na super goscia,moze tez bedziesz miec szczescie
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Wiecie co ja robię o 3 w nocy?

Zupę gotuje i jeszcze zaraz naleśniki będę smazyc.
tak bywa Ja raz myłam klatke jak mieszkałam na wiezowcu o 4 rano bo spac nie mogłam
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42053838]Kejt -trzymam kciuki nieustannie !!! Oby to juz

Ja dzisiaj w koncu sama w chłopakami.. Mąż wrócił do pracy

Noc miałam do d.upy.. Jak do 1 w nocy spał ciurkiem 3 godzinki to potem budził się co godzinę a to kupa, a to bąk, a to głodny, a to znów kupa. .. .. Ehhh Ostatecznie wylądował u mnie w łóżku i zasnąl z cyckiem w buzi więc przynajmniej nie musiałam klocka nosić..
Zapomniałam juz jaka to masakramz takim szkrabem... I to noszenie na rękach.. Znów mi stare miejsće w uszkodzonych kręgosłupem się odzywa..

Oby kolejna noc była lepsza

Miłego dnia dziewczynki[/QUOTE]
U nas w ciągu dnia do ok 14 tak co godzinke rytuał sie powtarza i to juz 3 dzien...wczesniej laura ładnie spała po 2-3 godziny.
Cytat:
Jestem po badaniu - jest tak samo:-P
ale... Pokusili się, żeby mi zmierzyć miednice, zawezona opór i JUTRO MAM CIĘCIE!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42055522]Dziecko mi śpi 3 godzinę po spacerze i nie wiem, co że sobą zrobić...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Korzystaj i ciesz sie chwilą.
U mnie noc byla taka sobie, duzo wstawania na siusiu, do tego materac mamy teraz twardy, czuje kazda sprezyne i kregoslup nawala mi bardziej od niego, niz przez ciaze A tak poza tym, to mam dzis leniwy dzien, zadnych planow, zadnych zajec i zamierzam to w pelni wykorzystac

Milego dnia wszystkim [/QUOTE]
Obijaj sie totalnie ,zatesknisz za takimi chwilami,wierz mi
Cytat:
Kombinuję jeszcze co by tu na obiad zrobić, macie jakieś pomysły? Taaaaak strasznie nie chce mi się stać przy garach i pichcić
Proponuje wyskoczyc na kebaba
Stary 2013-08-01, 14:50   #4059
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po 1,5tyg juz nosilam,po ponad 2 targalam wozek z dzieckiem
dzięki pocieszyłaś mnie

ooo czyli mogę sobie powoli próbować bo mi to jeszcze kręgosłup się odzywa po dłuższych pracach, ale u mnie fakt, że nie sama cesarka tylko jeszcze powikłania ciążowe były to dlatego słabsza jestem

miałam dziś małą załamkę, wczoraj wypatrzyłam w sklepiku na przeciw przez lornetkę super sukienkę na chrzest i taka że łatwo do cyca było by się dostać żeby karmić, ale wczoraj syn spał i nie miałam z kim zostawić, dziś zachodzę i już jej nie było a 30zł kosztowała
została tylko biała, ale się prześwitywała, tamta była szara

Synek
Stary 2013-08-01, 14:50   #4060
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

dla Tza dzielny jest
.[/QUOTE]
Elaine no to mały kibic nam rosnie
Cytat:
hejka
Już po wizycie była bardzo udana nie potrzebnie się bałam Szyjka ma 3,8 cm tak jak 19 dni tem w szpitalu. Ujście zamknięte nawet nie potrzebnie zebym się faszerowała fenoterolem bo napięcia są ale nic się nie dzieje. No ale mówił ze już mogę pobrać do tego 6 sierpnia. Jeszcze okaże się ze przenoszę

i dla rozstępów
Cytat:
Ojejku nie pomoge...moze to przejsciowy kryzys? Moze w koncu zasnie ze zmęczenia???
Cytat:
[
Będę się żalić
Młody nad ranem tak się przyssał, że ciumkał aktywnie przez 18minut. Położyłam go na swoich kolanach już po jedzeniu i głaskałam go po głowie. Po chwili ulało mu się- poleciało i ustami i noskiem. Już mnie zmroziło. Wzięłam chusteczkę żeby mu buźkę wytrzeć i nagle tak zwymiotował, że wszystko to co zjadł poleciało i na niego, i na mnie, i na łóżko...
Widać było, że Adaś się wystraszył ale nie płakał. Tylko taki osowiały był Przebrałam go i mi zasnął. Po jakimś czasie się obudził i zaczął szukać piersi więc z duszą na ramieniu przystawiłam go.
Do tego od północy zabrudził już porządnie 7 pieluszek- ja nie wiem co mu się dzieje Nie jadłam nic nowego- wszystko jest tak jak zwykle.

Teraz śpi. Nakarmiłam go chociaż po 9 minutach jak zaczął biedny przysypiać mi przy piersi odstawiłam go bo bałam się, że znowu mi uleje

Z dobrych informacji- była dzisiaj u nas health visitor- Adaś w 3tygodniu i 6dniu swojego życia waży 3730g a urodził się z wagą 2,99kg Czyli pięknie nam przybiera Żeby tylko te jego dzisiejsze problemy ucichły to będzie super

i zeby ten kryzysik juz nie wrócił.....
Cytat:
nawet raz nie zassie. nie chce go w ogole.

a dieta moze miec wływ na taka sytuacje?

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

u mnie w szpitalu po urodzeniu sprawdzano Michasiowi słuch. Jakimś takim dziwnym urządzeniem.

Jejku jest po 14 a mój synek jeszcze nie spał...
Moze dieta? Ale sama nie wiem....... nie mam pojęcia...moze zadzwon do poloznej albo na poloznictwo????

Laura tez miała w 2 dobie badany słuch i ma certyfikat z logiem WOSP-U
Stary 2013-08-01, 15:12   #4061
tweedledee
Zakorzenienie

Wróciłam z lidla, bosz, znowu myślałam, że nie dojdę, brzuch całą drogę jak skała
Ale takie upały to ja spokojnie przeżyję, fakt na dworze gorąco (ale nie upalnie), ale wieje chłodny wiaterek i w domu jest przyjemnie, a z wiatraczkiem to nawet i błogo

Ale przynajmniej wiem, co będzie na obiadek, jajko sadzone+fasolka z bułką tartą+standardowe młode z zasmażką cebulkową mniam, mógłby już tż wrócić
Stary 2013-08-01, 15:13   #4062
fiazo
Zakorzenienie

mój wrzaskun się obudził i nie zdążyłam prania powiesić

Synek
Stary 2013-08-01, 15:16   #4063
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:

U mnie wywoływania po domowemu też się nie sprawdzają.. Aczkolwiek dzisiaj wyczyszczę łazienkę już drugi tydzień nikt się nią nie zajął..wiem, że mąż by to zrobił, jakbym do szpitala poszła..no ale skoro tak bezczynnie siedzę, to zajmę się tym.. pewnie i tak zdąży umyć ją drugi raz nim wyjdę z Lolem ze szpitala
U mnie właśnie porządne wyszorowanie łazienki pomogło
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
No ale plus tego taki...wyszumisz sie za mlodu i na statosc bedziesz stateczna pania z laseczka. Swoja droga daj sie i Tz wyszumiec to moze niedppadnie go kiedys kryzys wieku sredniego

Padłam
Cytat:
Wiecie co ja robię o 3 w nocy?

Zupę gotuje i jeszcze zaraz naleśniki będę smazyc.
Fajnie masz

A Twoja teściowa to świruska
Cytat:
W końcu jakaś decyzja
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
hejka,

dziś nawet pospałam
Cieszę się
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42054398]Ssak waży 3380 przybiera ponad 300 g w tydzień
[/QUOTE]

Super!
Stary 2013-08-01, 15:16   #4064
cynamon_owa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Cynamonku a może przekarmiłaś Adasia? Zwieracz w żołądku jeszcze nie jest w pełni wykształcony i może po prostu wylał się nadmiar mleczka? A odbiłaś Adasia po karmieniu?
Nie odbilam Młodego właśnie- tzn klepalam ale mu sie nie odbiło :banghead:
A czy przekarmilam? Nie wiem Zawsze je tyle ile chce- z tym, że jak sie naje to pierś wypluwa więc nie ciamkal tak żeby ciamkac.
Gdyby nie ten nagły przyrost ilość kup to bym sie chyba tak nie martwila. Z drugiej strony kolor, konsystencje mają taka jak zawsze więc sama nie wiem...

Jak nie robi kup i steka to źle, jak za dużo robi to też nie za dobrze- zwariuje chyba z niewiedzy

A co do badania słuchu- nie wiem dlaczego byłam przekonana, ze w Polsce nie robia- tak powstaja właśnie plotki :p
Przepraszam za sianie plot

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:17   #4065
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Wysprzątałam łazienkę..śmierdzę teraz jak stary chłop.. ja nie wiem co te hormony robią z potem Idę się umyć i zachlapać świeżo wyczyszczony prysznic na 15 powinnam być w galerii..marnie to widzę.. muszę się cała zrobić od początku..wyglądam tragicznie...
Łączę się w bólu dzoan
Mam to samo, nie dość, że się okropnie pocę, to ciągle mam wrażenie, że nawet po 10 prysznicach bym śmierdziała
Ja w ogóle mam lipę straszną, bo cierpię na nadpotliwość i zawsze miałam z tym ogromny problem. Myslałam, że już nie może być gorzej, ale niestety jest

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale Mały dał dziś pospać Obudził się w nocy raz!!
Nie wiem, czy Wam pisałam, ale mój mąż zawiózł mnie na porodówkę po 6 piwach! No fakt faktem, że wypił je do 22, a jechaliśmy 0 3 w nocy ALE
dla Kuby, że dał mamie pospać

I jak, mniejszy stresik był dla męża dzięki temu?
Cytat:
Zalezy jak duza to miske masz
Obawiam się, że tak wielkich misek nie produkują, żebym mogła się zmieścić
Cytat:
miałam dziś małą załamkę, wczoraj wypatrzyłam w sklepiku na przeciw przez lornetkę super sukienkę na chrzest i taka że łatwo do cyca było by się dostać żeby karmić, ale wczoraj syn spał i nie miałam z kim zostawić, dziś zachodzę i już jej nie było a 30zł kosztowała
fiazo, przepraszam cię najmocniej, bo wiem, że sprawa ważna, ale tak potwornie się uśmiałam Taki matczyny inspektor gadżet z ciebie
Stary 2013-08-01, 15:28   #4066
Neni1984
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42055522]Dziecko mi śpi 3 godzinę po spacerze i nie wiem, co że sobą zrobić...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Serio? Ja nie wiem w takich momentach za co się zabrać
Dziś poszłam do łazienki umyć zęby, a wstawiłam pranie i wysprzątałam całą łazienkę
Cytat:
znowu wstalam przed 12
Ale co sie dziwić jak równo jak w zegarku wstaje na siku co 3 godz
Zjadłam sniadanie, wypilam kawke i sie zmeczylam
Ps. Efektem piri piri była prawie wypalona doopa a porodziku niet

Cytat:

Dostałam smska od idzi:
Pisze, że ma pokarm i mały ładnie ssie, ale woli lewą pierś. Rana boli jak diabli, macic się kurczy i też boli. Michaś jest tak słodki, że mogłaby go zjeść I pozdrawia ciocie wizażowe
Ważne, że wszystko ok Też pozdrawiamy
Cytat:
Nie wiem chyba doszlismy z tz po obserwacji ze to pot byl bo stalam przy kuchence i gotowalam. Wkladke mialam, ale sie podtarlam i mokro bylo. Czulam jakby z kapy takie bablenia szly. Napielam sie jak na parte i kaszlalam, nawet zrobilam se odruch wymiotny zeby cisnienie wywalilo te wody. Nic nie wycieklo wiecej. Wzielam prysznic. Bole mi ustaly. Leze teraz i musze isc spac. Maly sie rusza. On se przerw chyba nigdy nie robi Moja kapa ogolnie zawsze jest dosc mokra. Moze taki jej urok. Smiac mi sie chce z samej siebie
Uwielbiam Cię

Też miałam taką wodnistą wydzielinę ok tygodnia przed porodem, ale na szczęście miałam w domu papierki lakmusowe i sprawdzałam nimi czy to wody czy nie. Oczywiście to nie były wody
Cytat:
Dzięki dziewczyny, teraz zjadłabym wszystko, o czym pisałyście
Stary 2013-08-01, 15:31   #4067
surka
Zakorzenienie

Najpierw się pochwalę bo potem zapomnę:

Lila ma już miesiąc

Cytat:
Dziewczyny czy to prawda ze nie wypuszcza ze szpitala jak nie zrobię tam po porodzie dwojeczki?
Wolałabym w domu, na spokojnie, w swoim czasie, siedząc itp
U mnie się nawet oto nie pytali

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
U nas sie w ogole nie pije alko na przyjeciach po chrzcie, dlatego sie zdziwilam... jakos mi tak nie pasuje, choc zdecydowanie nie jestem typem ortodoksa ostatni raz u spowiedzi przed wlasnym slubem bylam
U nas to, że tak powiem tradycja, że wódkę weselną zostawia się na chrzciny

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ola była przenoszona więc skóra schodziła jej płatami. Kąpiemy w Oilatum, a w szpitalu polecono nam jeszcze krem Oilatum. Skórka bardzo ładnie już wygląda
Dziękuję

Cytat:

[/COLOR]Podnosicie w nocy swoje dzieci do bekniecia?gdzieś czytalam ze nie trzeba.a teraz mialam zalanie ze musialam przebrac a do tego czkawke jak wczoraj[COLOR="Silver"]

Ja zawsze trzymm do odbicia, przy pierwsi po paru minutach dawałam sobie spokój, ale po butli czasami czekałam pół godziny

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj wieczorem zadzwoniła do mnie Małgosia. Ona jest u mojego taty i z Kuba ( lat 9) spędza czas. I karmie Ale, widzę taty nr, odbieram i slysze: Mamo!
No rozplynelam się. Na szczęście ona ma tam dobry czas i się nie poplakala. W każdym razie podoba jej się siostra, widziała na zdjęciu, i mnie kocha: )

To super

Cytat:
Bo oni uważają, że żółtaczką można się tylko podczas zabiegów chirurgicznych zarazić

Tak samo nie mogę pojąć dlaczego nie robią usg bioderek, nie sprawdzają paciorkowca przed porodem
Za to sprawdzają słuch malucha po urodzeniu czego w Polsce nie robią. Różne kraje, różne podejścia do wielu spraw
Dlatego my sobie uzupełnimy w Polsce luki w szczepieniach/ badaniach i będę spokojniejsza
Badanie słuchu miała Lilka w szpitalu

Cytat:
nawet raz nie zassie. nie chce go w ogole.

a dieta moze miec wływ na taka sytuacje? [COLOR="Silver"]
Kurcze nie wiem co ci doradzić

Zaraz zrobię tż obiad, wskoczę pod prysznic i do kościoła ustalić termin chrztu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:31   #4068
cynamon_owa
Zadomowienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Noo... Nasza fiazo nawet cenę truskawek potrafi dojrzeć za pomocą lornetki na straganie obok domu siedząc wygodnie w fotelu :thumbup:

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:38   #4069
enlevee
Zakorzenienie

A więc z nadrabiania:

kejt super, ze podjęli w końcu decyzje! Już jutro będziesz miała Fifka po tej stronie brzuszka

cynamonku mam nadzieje, ze to był jednorazowy incydent i już Adasiek nie będzie Mamy straszył

dzoan Twój notesik w środku nocy wymiata ja pamietam ze nawet nie wiedziałam jak sie skurcze liczy i po prostu zapisywalam w tel godzinę o której skurcze przychodziły

misiaczka Twój Tz mnie rozwalil, hahahaha

neni piooona, nasi synowie maja widzę takie same humory, bo Moj tez dzisiaj wyjątkowo dobrze spał. Była pobudka o 3 i potem o 7 chyba mu sie zaczynaja wydłużac przerwy miedzy karmieniem bo był nakarmiony o 22, potem o 3, o 7 i koło 10:30-11

samantha codziennie wydaje mi sie, ze Twoja teściowa nie jest w stanie nas już niczym zaskoczyć, ale potem dochodzę do wniosku, ze jednak jest

madi za szybki przyrost Witka i wyjście do domu

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

fiazo lornetka ale z Ciebie spryciula

surka za miesiąc Lilki już masz niemowlaka, a nie noworodka

malinka Moj młody dostawał hipp boi combiotic w szpitalu i dobrze reagował. W kauflandzie ostatnio widziałam za 17,99/350g. My byśmy na nie przeszli gdyby mały złe reagował na bebiko, ale je, robi kupy bez wysiłku póki co przy tym no i jest dopajany herbatka z kopru, więc narazie nie potrzebujemy zmian. Mam nadzieje, ze Milence sie polepszy

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

anulka kurcze, mam nadzieje, ze sie u Was szybko poprawi nawet nie wiem co doradzić, ale sciskam mocno!

cynamonku właśnie, nie siej plotek bo mały tez ma certyfikat ze wszystko ze słuchem ma dobrze
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:42   #4070
sammi24
Zadomowienie

Zatem nadszedł czas kiedy i mnie dopada wqurw
Pisałam rano, że przed 5.00 obudziły mnie jakieś tam bóle, nic znaczącego. Ale po śniadaniu i wklepaniu faktur Tż do tabelki wróciły. Myślę sobie, no tak, teraz będzie mnie 2 tyg cos takiego nachodzić

Pojechałam na KTG na 10.30, oczywiście opóxnienie. Weszłam o 11.00. O 11.30 udało się wejść do gin. Ta patrzy i mówi, jakie to ja mam skurcze. No to mówię, że coś mnie tam od rana pobolewa. Ale najgorsze było to, że tętno małego wyszło dziwne, jakies mega skoki przez pare minut...No to gin kazała mi się dotlenić, napić herbaty i wrócić za pół godziny znowu na ktg.

A tymczasem zbadała mnie na fotelu tak fest, tzn nie bolało ale było bardzo nieprzyjemnie rozwarcie na palec, szyjka skrócona ale jeszcze coś tam jest no i odchylona do tyłu. No ale mówi, że to to się może zmienić w godzinę. I zaczęła pytać, gdzie mieszakam, w sensie czy daleko będę miałą po torbę do szpitala, bo ona chyba mnie położy z tymi skurczami ja oczywiście nie chciałam ale w głębi duszy sobie pomyslałam, że fajnie by było urodzić. Tyle, żeby w domu się rozkręcało, a nie na patologii czy przedporodowym.

Juz łapałam za telefon i miałam smarować do Czarowniczki, że chyba zostaję w szpitalu, ale pomyślałam, że nie ma co zawczasu rozniecać ognia - jak się okazało słusznie

No i polazłam na tę herbatę, zjadłam coś, wróciłam. Zrobili mi KTG, na nim znowu skurcze, ale najważniejsze że tętno małego w porządku. Chociaz powiem Wam, że intuicja mi podpowiadała, że nie jest jak poprzednio...no ale póki co, nie panikuję.

Idę do gin z tym zapisem, popatrzyła i mówi no ok. I pyta mnie, kiedy mnie ostatnio badała rozumiecie, nie pamiętała, że byłam u niej godzine wcześniej...a w tym czasie przyjęła 1 pacjentkę

No i mówi, że na następne KTG mam się zapisać na poniedziałek i środę. A ja zwolnienie mam do wtorku. Więc mówię, że ostatnio poinformowała mnie, że dzisiaj wypisze mi skierowanie do szpitala, żebym się kładła na oddział w poniedziałek. To popatrzyła na mnie i mówi, że szkoda mnie jej kłaść (że indukcja, męczenie itp) nosz ku.wa to po co mi wypisała zwolnienie do 6.08 ale w końcu wypisała mi skierowanie, że max do 08.08 mam się stawić - co z tego, że jak już pisałam, do 06.08 mam L4 nie mogła dojść do ładu z moimi terminami, bo jak pisałam Wam wcześniej u mnie to poplątane z pomieszanym.

I skończyło się na tym, że w poniedziałek mam przyjść na KTG z samego rana przed innymi pacjentkami (na co w rejestracji położna przewróciła oczami, westchnęła i pow żebym po prostu przyszła raniutko i mi zrobią osobno w gabinecie ginki ale zapisana nigdzie nie jestem), a potem na wizytę do niej od razu. I mąż żeby ze mną był, żebym już z torbą w razie w była no taka jestem wściekła wypisałaby mi to zwolnienie na 2 tygodnie więcej i po sprawie. A tak to analogicznie, jak u Dzoan, przed swoim urlopem chce mnie po prostu załatwić

I na odchodne usłyszałam, że mam ruchy obserwować, jak będę je słabiej czuła albo jak mi wody odejdą to od razu na IP - sobie myślę: DO PRAWDY???

Ta jedna wizyta zepsuła mi cały obraz tej gin. Dzisiaj jestem na nią wściekła. Mam nadzieję, że w poniedziałek po ludzku uda mi się cokolwiek załatwić. Albo najlepiej żebym urodziła do tej wizyty...

I na koniec mojego elaboratu - w domu zauważyłam, że po tym badaniu na fotelu mam krew na wkładce pewnie naczynko jakieś pękło.
Po prostu świetnie...

Jeśli któraś dotrwała i przeczytała to dziękuję. Już nie marudzę, powściekam się pewnie z godzinę i mi przejdzie..

Cytat:
dobrze,, ze na Was mogę liczyć i sie pośmiać po takim dniu

Cytat:
super, chyba bardziej chciałaś cc?

Cytat:

Dostałam smska od idzi:
Pisze, że ma pokarm i mały ładnie ssie, ale woli lewą pierś. Rana boli jak diabli, macic się kurczy i też boli. Michaś jest tak słodki, że mogłaby go zjeść I pozdrawia ciocie wizażowe
Pozdrowienia dla Idzi i Michasia

Cytat:

no to zięciu ma przechlapane

Cytat:
hejka

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość

Dzoan, sammi - mój trójkąciku , jak sie macie ?
Ja mam wrażenie ze dzisiaj po nocnym dziabnięciu pozbyłam sie czopa. Tylko kurcze nie jestem pewna bo nie był zabarwiony krwią ani nic...ale czytałam ze krwi nie musi być zawsze
No kiss, ja już się uzewnętrzniłam na samym wstępie, także jak widzisz...MASAKRA

Cynamonku nadrabiasz jak za czasów dwupaku

Elaine a długo trwało to szkolenie ze skoków rozwojowych?

Rocky ale zazdroszczę spacerku z piesiorkami

Fiazo nie dźwigaj póki nie czujesz się pewnie

Karolajn mówisz, odkurzacz działa Hania jest hardkorem skoro suszarka jej nie rusza

Neni to Ty przy dziecku dzisiaj spałaś więcej niż ja (wycieczki do wc)
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:42   #4071
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Odważnie

I co Mamusia na to? Moja by się wściekła
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Neni: a jaką masz matę? jesli możesz na niej Kubusia na brzuszku kłaść to jak najbardziej wskazana jest. W ten sposób dziecko ćwiczy mieśnie karku, dobrze robi na jelitka i na cofnięcie się pępka (tzw. przepuklina). Powinno się dziecko kłaść na twardym na brzuchu (nie liczy się na łóżku, ani na brzuchu rodziców) do 2 h dziennie. Oczywiście na raz kilka minut. Po 2 tygodniu życia może się maleństwu to mniej podobać
Nie mam jeszcze żadnej maty ... A na brzuszku boję się go kłaść, bo ten obojczyk Tak w ogóle od dziś zaczęłam kłaść go już na chorym boczku, ale pokrzykuje mi trochę i jest niespokojny. I nie wiem, czy go boli, czy jest nieprzyzwyczajony po prostu

A można kłaść na brzuszek jak jeszcze kikut nie odpadł?
Cytat:
hejka

Cytat:
Biedaczki dwa Może ma skok rozwojowy?
Cytat:
Neni- aż mi się gęba zaczęłam śmiać jak przeczytałam, że mama zrobiła Ci "rosołek" z dużą ilością marchewki i ryżem- u nas to samo w tym dniu było na obiad

Będę się żalić
Brawa za wagę

Mój też ma problem z ulewaniem I też raz mu tak chlusnęło
U nas problemem jest to, że Mały nie umiał dobijać (już potrafi!!) i ciągle je i to łapczywie. Nie da mu się wcisnąć smoka, więc się pewnie najada ponad stan.

Jeśli ładnie zabrudza pieluszki i przybiera na wadze to jest ok. Położna zaleciła mi też-karmić mniej ale częściej ( u nas to niewykonalne) i odczekać min 30 min z karmieniem po ulaniu (u nas to niewykonalne)

A co do zupy- jakoś się ona u Was nazywa? Bo ja nadałam jej dumną nazwę "ryżówka bez pomidorówki"
Cytat:
a na zwolniniu mam ze mogę chodzić gdzie całą ciaże mialam leżace
No widzisz jakie masz fory na koniec
Stary 2013-08-01, 15:43   #4072
BeautifulLie
Zadomowienie

Hej jestem nowa w tym wątku ja dowiedziałam się w środę, że jestem w ciąży. w piątek byłam u tępego lekarza.... ale nie ważne. zmieniłam go na innego aczkolwiek prywatnie, gość sympatyczny. z tym że martwie się o ciążę... miałam wczoraj robione B HCG wynik 4253 mlU/ml (za bardzo nie wiem jak go odczytać), na USG miałam pęcherzyk 10mm z tym, że bez żółtka :/ jak nawet lekarz twierdzi powinnam być w conajmniej 7 tc a ciąża stoi w miejscu (pewnie ze względu na późniejsze zapłodnienie czy coś) co wy o tym sądzicie? bo nie wiem co myślęć
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:47   #4073
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
fiazo, przepraszam cię najmocniej, bo wiem, że sprawa ważna, ale tak potwornie się uśmiałam Taki matczyny inspektor gadżet z ciebie
trzeba sobie radzić

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Zatem nadszedł czas kiedy i mnie dopada wqurw
Pisałam rano, że przed 5.00 obudziły mnie jakieś tam bóle, nic znaczącego. Ale po śniadaniu i wklepaniu faktur Tż do tabelki wróciły. Myślę sobie, no tak, teraz będzie mnie 2 tyg cos takiego nachodzić

Pojechałam na KTG na 10.30, oczywiście opóxnienie. Weszłam o 11.00. O 11.30 udało się wejść do gin. Ta patrzy i mówi, jakie to ja mam skurcze. No to mówię, że coś mnie tam od rana pobolewa. Ale najgorsze było to, że tętno małego wyszło dziwne, jakies mega skoki przez pare minut...No to gin kazała mi się dotlenić, napić herbaty i wrócić za pół godziny znowu na ktg.

A tymczasem zbadała mnie na fotelu tak fest, tzn nie bolało ale było bardzo nieprzyjemnie rozwarcie na palec, szyjka skrócona ale jeszcze coś tam jest no i odchylona do tyłu. No ale mówi, że to to się może zmienić w godzinę. I zaczęła pytać, gdzie mieszakam, w sensie czy daleko będę miałą po torbę do szpitala, bo ona chyba mnie położy z tymi skurczami ja oczywiście nie chciałam ale w głębi duszy sobie pomyslałam, że fajnie by było urodzić. Tyle, żeby w domu się rozkręcało, a nie na patologii czy przedporodowym.

Juz łapałam za telefon i miałam smarować do Czarowniczki, że chyba zostaję w szpitalu, ale pomyślałam, że nie ma co zawczasu rozniecać ognia - jak się okazało słusznie

No i polazłam na tę herbatę, zjadłam coś, wróciłam. Zrobili mi KTG, na nim znowu skurcze, ale najważniejsze że tętno małego w porządku. Chociaz powiem Wam, że intuicja mi podpowiadała, że nie jest jak poprzednio...no ale póki co, nie panikuję.

Idę do gin z tym zapisem, popatrzyła i mówi no ok. I pyta mnie, kiedy mnie ostatnio badała rozumiecie, nie pamiętała, że byłam u niej godzine wcześniej...a w tym czasie przyjęła 1 pacjentkę

No i mówi, że na następne KTG mam się zapisać na poniedziałek i środę. A ja zwolnienie mam do wtorku. Więc mówię, że ostatnio poinformowała mnie, że dzisiaj wypisze mi skierowanie do szpitala, żebym się kładła na oddział w poniedziałek. To popatrzyła na mnie i mówi, że szkoda mnie jej kłaść (że indukcja, męczenie itp) nosz ku.wa to po co mi wypisała zwolnienie do 6.08 ale w końcu wypisała mi skierowanie, że max do 08.08 mam się stawić - co z tego, że jak już pisałam, do 06.08 mam L4 nie mogła dojść do ładu z moimi terminami, bo jak pisałam Wam wcześniej u mnie to poplątane z pomieszanym.

I skończyło się na tym, że w poniedziałek mam przyjść na KTG z samego rana przed innymi pacjentkami (na co w rejestracji położna przewróciła oczami, westchnęła i pow żebym po prostu przyszła raniutko i mi zrobią osobno w gabinecie ginki ale zapisana nigdzie nie jestem), a potem na wizytę do niej od razu. I mąż żeby ze mną był, żebym już z torbą w razie w była no taka jestem wściekła wypisałaby mi to zwolnienie na 2 tygodnie więcej i po sprawie. A tak to analogicznie, jak u Dzoan, przed swoim urlopem chce mnie po prostu załatwić

I na odchodne usłyszałam, że mam ruchy obserwować, jak będę je słabiej czuła albo jak mi wody odejdą to od razu na IP - sobie myślę: DO PRAWDY???

Ta jedna wizyta zepsuła mi cały obraz tej gin. Dzisiaj jestem na nią wściekła. Mam nadzieję, że w poniedziałek po ludzku uda mi się cokolwiek załatwić. Albo najlepiej żebym urodziła do tej wizyty...

I na koniec mojego elaboratu - w domu zauważyłam, że po tym badaniu na fotelu mam krew na wkładce pewnie naczynko jakieś pękło.
Po prostu świetnie...

Jeśli któraś dotrwała i przeczytała to dziękuję. Już nie marudzę, powściekam się pewnie z godzinę i mi przejdzie..
oj biedna tyle stresu

Synek
Stary 2013-08-01, 15:48   #4074
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
za wizytke
Jestem pod wrazeniem Uczysz sie polskiego od 13 roku zycia i tak ładnie piszesz Niejeden Polak mogłby sie powstydzic co jest z polskim od urodzenia .
Dziekuje, kochana

Cynamonowa, nie wiem co Ci doradzic odnosnie tego ulewania Ciekawe co polozna na to powie, podejrzewam, ze stwierdzi, ze to wszystko jest normalne Doczytalam, ze mu sie nie odbilo i moze to jest przyczyna ulewania.
Bioderka z tego co wiem w UK sie sprawdza, a nad zoltaczka po prostu tak bardzo sie nie rozwodza, bo u niemowlat jest ona naturalnym zjawiskiem. Ja sama nie wiem co jest lepsze, nadmiar opieki (tak jak w PL) czy tez podejscie bez paniki (w UK).

Elaine, super, ze uczeszczasz na zajecia odnosnie niemowlat. Dowiesz sie nowych rzeczy i przy okazji spedzisz czas w nowym towarzystwie. Powiem Ci, ze odkad skonczylam prace to zaczelo mi brakowac towarzystwa. Niestety nie mam tu bliskich przyjaciolek i zaczyna mi ciazyc taka codzienna samotnosc Moze po urodzeniu Edzia tez postaram sie znalezc jakies zajecia dla maluszkow i przy okazji nie bede sama

Surka, dla Lilki za miesiac. Wasze dzieciaczki juz beda przechodzily kolejne skoki rozwojowe, podczas gdy ja dopiero co przywitam swego noworodka, co za roznica
Stary 2013-08-01, 15:52   #4075
sammi24
Zadomowienie

Surka dla Lilki za skończony miesiąc

Enle to Ty też dzisiaj pospałaś, brawa dla Tomcia, że tak pięknie wydłuża sobie czas snu

Fiazo szkoda kiecki ale.... faktycznie Cynamonek, ma rację, toć to Ty sprawdzałaś przez lornetę ceny truskawek
Stary 2013-08-01, 15:54   #4076
enlevee
Zakorzenienie

sarna za wizytę dobrze, ze maluch jeszcze siedzi grzecznie w brzuszku!

sammi ale niepoważna ta lekarka.. Mam nadzieje, ze szybko sie coś ruszy i bez jej łaski i L4 urodzisz.. w ogóle masakra z tego co czytam u Ciebie i dzoan z tymi lekarzami.. Ja do mojego trafiłam przypadkiem dopiero w 12 tyg i wtedy zmieniłem innego lekarza na niego mimo, ze nie wiedziałam czy sie sprawdzi.. Ale jestem z niego strasznie zadowolona.. Ile razy mnie przyjął w szpitalu za darmo jak miałam te problemy, mimo, ze mógł prywatnie i 120zl do kieszeni.. L4 miałam wypisane do 12 sierpnia mimo ze TP miałam na 21.07, do tego jak do niego zadzwoniłam ze urodziłam to przyszedł w szpitalu do mnie na sale mimo, ze miał dyżur na innym oddziale.. Przepisał mi jeszcze lek przeciwko laktacji już w szpitalu po porodzie i receptę za darmo.. Naprawdę jak sie czyta Wasze przejścia i ewidentne olewactwo i spychotechnike bo maja urlop to dramat

Chciałam Wam powiedzieć, ze moje dziecko w ogóle mnie nie przypomina. W OGÓLE ! Ciemniejsza karnacja- po Tzcie, ciemne oczy- po Tzcie, usta- po Tzcie i w ogóle jakiś taki jakbym to nie ja urodziła może powinnam jechać do szpitala z awantura gdzie Moj bobas?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-08-01 o 15:59
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:55   #4077
sammi24
Zadomowienie

Wiecie co, zdecydowałam, że dzisiaj rodzę

Idę szorować łazienkę
Stary 2013-08-01, 15:58   #4078
jakierka
Zadomowienie

Sammi, no to fajna masz ginekolog, skoro po godzinie Cie nie rozpoznala Zrozumialabym olewactwo, gdybys przyszla pierwszy raz i na NFZ, ale podejrzewam, ze to byla prywatna wizyta i lekarz prowadzi Twoja ciaze od poczatku. No niezle. A Ty sie tak nie denerwuj Co do krwi, to moze zrobila Ci masaz szyjki?

BeautifulLie, witaj Niestety nie pomoge Ci z odpowiedzia na Twoje pytanie, bo nie znam sie na tym. Moze zajrzyj na forum, na ktorym sa dziewczyny w podobnym terminie ciazy co Ty, one pewnie beda bardziej zorientowane
Stary 2013-08-01, 15:59   #4079
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

sammi ale niepoważna ta lekarka.. Mam nadzieje, ze szybko sie coś ruszy i bez jej łaski i L4 urodzisz.. w ogóle masakra z tego co czytam u Ciebie i dzoan z tymi lekarzami.. Ja do mojego trafiłam przypadkiem dopiero w 12 tyg i wtedy zmieniłem innego lekarza na niego mimo, ze nie wiedziałam czy sie sprawdzi.. Ale jestem z niego strasznie zadowolona.. Ile razy mnie przyjął w szpitalu za darmo jak miałam te problemy, mimo, ze mógł prywatnie i 120zl do kieszeni.. L4 miałam wypisane do 12 sierpnia mimo ze TP miałam na 21.07, do tego jak do niego zadzwoniłam ze urodziłam to przyszedł w szpitalu do mnie na sale mimo, ze miał dyżur na innym oddziale.. Przepisał mi jeszcze lek przeciwko latami już w szpitalu po porodzie i receptę za darmo.. Naprawdę jak sie czyta Wasze przejścia i ewidentne olewactwo i spychotechnike bo maja urlop to dramat

Chciałam Wam powiedzieć, ze moje dziecko w ogóle mnie nie przypomina. W OGÓLE ! Ciemniejsza karnacja- po Tzcie, ciemne oczy- po Tzcie, usta- po Tzcie i w ogóle jakiś taki jakbym to nie ja urodziła może powinnam jechać do szpitala z awantura gdzie Moj bobas?
W dodatku Twój lekarz Enle był mega przystojny i mogłaś do niego pisać smsy czy dzwonić a moja to babka koło 50tki. Telefonu prywatnego niet

Co do bobasa - nie wspominając, że od pasa w dół też do Ciebie niepodobny
Stary 2013-08-01, 16:02   #4080
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka- może masz ten nieszczęsny kryzys laktacyjny 3 tygodnia Oby nie
My już go pokonaliśmy no ale teraz mam inny problem na głowie z tym ulewaniem Adasia
A jak pokonaliście kryzys??
Cytat:
Przepraszam, że śmieję się z Twojego osobistego dramatu, ale mnie rozwaliłaś
Cytat:
Wróciłam z lidla, bosz, znowu myślałam, że nie dojdę, brzuch całą drogę jak skała
Ale takie upały to ja spokojnie przeżyję, fakt na dworze gorąco (ale nie upalnie), ale wieje chłodny wiaterek i w domu jest przyjemnie, a z wiatraczkiem to nawet i błogo
Podziwiam, że jeszcze się kulasz w te upały
Cytat:
Łączę się w bólu dzoan
Mam to samo, nie dość, że się okropnie pocę, to ciągle mam wrażenie, że nawet po 10 prysznicach bym śmierdziała
Ja w ogóle mam lipę straszną, bo cierpię na nadpotliwość i zawsze miałam z tym ogromny problem. Myslałam, że już nie może być gorzej, ale niestety jest
A wiecie co-ja w ciąży prawie wcale się nie pociłam Antyperspirantu nie musiałam nawet używać No ale już muszę I włosy na nogach znów rosną, a już było tak fajnie

TŻ był bardziej osrany ode mnie
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Najpierw się pochwalę bo potem zapomnę:

Lila ma już miesiąc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości