Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 12:58   #3721
23Paula23
BAN stały

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Hej, wróciłam już na dobre i padam na twarz po podróży... Na szczęście zauważyłam, że nie leci mi krew z nosa ani dziąseł, więc może mi wyjazd wyjdzie na dobre

Co do kotów, to pewnie, że każdy zrobi jak uważa. Ja w ogóle jestem przeciwna lizaniu przez zwierzęta (szczególnie po twarzy), ale nie pogłaskać... Toż to przyjemność dla obu stron! Na razie u mamy jest pies i też jestem ciekawa, jak przyjmie nowego domownika (trochę już do dzieci przywykł, ale do nóg się jeszcze rzuca) ale na codzień ich nie ma.

A mój kot... Mamy tyle myszy, że prędzej czy później będzie musiał być ale chyba poczekam najpierw na dziecko, żeby miało pierwszeństwo

I do "samotnych" dziewczyn- może skoro Wy tam przybyłyście niedługo jeszcze ktoś inny fajny się sprowadzi, a nawet jak nie- macie nas

Dobranoc
Nie wiem jak u innych dziewczyn ale mi tak raźniej z Wami tu ktoś mnie tu rozumie a w moim otoczeniu na wsi panuje takie podejście że ciąża nie choroba i trzeba zapierd*lać a nie odpoczywać.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Nienawidzę tego ! No jak ta koleżanka ostatnio jej ciąża od mojej jej starsza o 7 tc i tylko ciąglę " o to jeszcze małe , nasze ma już tyle cm , już wiem co jest itp . Ja USG mam za każdym razem " No super fajnie już planowałam się z nią spotkać ( bo gadałyśmy przez neta ) ale teraz doszłam do wniosku , że chyba sobie daruje spotkanie po co mam się denerwować ? W sumie mówiła mi , że ma USG co wizytę a ostatnio pisała , że jej lekarz ma cienki sprzęt i jeździ do szpitala na konkretniejsze badanie . Ja ogólnie nie nalezę do osób które mówią "a mój lepszy lekarz ja wiem lepiej i już " po prostu nie lubię wyliczać się z takich rzeczy z kimś .
Kiedyś sądziłam , że fajnie było by mieć koleżankę w ciązy razem ze mną ale teraz już tak nie sądze ... chyba że naprawdę bym miała jakąś spokoooo kolerzankę

mocne

rozumiem Cię doskonale gdyby nie rodzice to ja bym oszalała w domu sama . Jak rodzice na tydzien wyjechali to myśl,ałam , ze jajo sama zniosę w tym domu . U mnie fakt dziewczyny w moim wieku są nawet młode matki ale pisałam Wam ostatnio o ich rywalizacji więc ja nawet nie utrzymuję z nimi kontaktu . Jedna jest tak postrzelona , że szok a druga wcale nie lepsza więc sobie daruje. W sumie jedna to moja kuzynka ale chyba ona całe życie myśli , że jest lepsza odemnie i się panoszy z głową wysoko uniesioną

:szok: akcja jak z filmu !

Gratuluję chłopczyka też już bym chciała wiedzieć

Mi teraz słuchał w 15 tc a co do lekarza to jestem w szoku może faktycznie umów się do tej co ostatnio ona coś więcej Ci powie . W ogóle może przenieś się do tej babki i już skoro ten lekarz nic Ci nie mówi ?

Witam
Ja już na nogach od 7 mąż awansował i teraz zamiast wstawać o 5 wstaje o 7 więc nawet ja się zdążę wyspać . O 5 teraz rzadko się budziła ale z drugiej strony mam nadzieję , ze teraz codziennie nie będę się budzić o 7 rano
Hm to u mnie jedna młoda mama chyba ma 36 lat i nos w chmurach... Jest tak bezczelna, wyniosła i dzika że szok... jej teść ma mega wysokie stanowisko jest "SOŁTYSEM" : hahaha:

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
hej
co do usg, to mi lekarz też powiedział, że póki co 3 na nfz.
Ja już miałam 3 (2 prywatnie i 1 na nfz) ale to tylko dlatego, że w 7 tyg. poszłam sprawdzić prywatnie czy wszystko ok, później byłam na usg państwowo w 10 (miało być już z kością nosową itd) ale tylko takie terminy mieli, więc było za wcześnie i mój lekarz zasugerował żebym poszła prywatnie w 13tyg. to sprawdzić, bo nie chce mi dawać na nfz, bo po 1 i tak się nie dostanę w tym terminie co mi trzeba, a po 2 że odpadnie mi przez to połówkowe na nfz. Co do serducha, to miałam na usg za każdym razem, a w gabinecie ani razu (ze względu na sprzęt do słuchania serducha) i lekarz powiedział, że on nic nie usłyszy póki co. ale już jestem w miarę spokojna
Teraz po weekendzie pójdę, do swojego bo wraca z urlopu z opisem tego usg ostatniego, iżeby on sobie wszystko w moją kartę wpisał
ja dzisiaj od rana szał sprzątania, bo dziadkowie wracają, mąż się ze mnie już wczoraj śmiał, że przecież jest posprzątane, a ja wariuję ale jakąś mam taką manię, że ich mieszkanie na błysk sprzątam jak mają wracać
aaaa i w przyszłym tyg idę zamawiać meble do naszego pokoju http://www.meblewersal.pl/oferta/meb...systemowekongo
Jak to odpadnie??
Chodzę do lekarza na NFZ i miałam USG w
6tc rozpoznanie ciąży
8tc serduszko
13tc
15tc
17tc
i jutro też będę mieć...

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
magnusia- bolał mnie jajnik, takim dziwnym bólem raz tępym, raz kłującym, tak jakby ktoś mi wciskał na maksa palca wskazującego w brzuch. Najbardziej jak chodziłam, a jak leżałam to tylko na plecach było ok. nie był to boł paraliżujący, ale taki uciążliwy no i non stop. Jak powiedziałam lekarce, że nospa mi nie pomogła, to poprosiła żebym przyjechała. i dobrze bo w nocy pewnie bym nie wytrzymała i na ip pojechała.

vacuity ja zmieniłam lekarza niedawno. Teoretycznie poprzedniemu nie mogłam zarzucić jakiegoś konkretnego grzechu, ale podobnie jak Ty stresowałam się wizytami i miałam wrażenie, że traktuje mnie na zasadzie: weszła, usg, wyszła. Nic konkretnego. Zdecydowałam się przenieść i dopiero teraz dostrzegam radykalną różnice w podejściu lekarza do pacjenta- wszystko wytłumaczone, dokładnie przebadane (tamten nie przebadał mi nawet piersi, nie zlecił wielu badań np. zwykłej morfologi, które zrobiłam sobie na własna rękę). No i będąc u tamtego lekarza kobietę w ciąży widywałam z rzadka, tutaj ciężarne to 80% pacjentek- to też świadcz o doświadczeniu w tym temacie.
Jak ja się cieszę że jutro mam wizytę... od początku ciąży miewam takie bóle a od tygodnia są nie do zniesienia bo są kilka razy dziennie i to dość uciążliwe dokładnie tak jak by mi ktoś paluch wciskał w brzuch...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 13:30   #3722
senira666
Zakorzenienie

o no to zazdroszczę usg u mnie niestety nie ma tak dobrze. ostatnie mialam w 12tc teraz nastepne to pewnie dopiero polowkowe bedzie a potem to nie wiem sama kiedy.
Stary 2013-08-01, 13:47   #3723
ejani
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Ostatnio doczytałam, że w medicoverze mam w sumie 5- wczesna ciąża/11-16tc/17-23 tc (albo jakoś tak- to chyba połówkowe)/24-30 tc/ i jedno po 32 albo jakoś tak
Stary 2013-08-01, 14:08   #3724
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość

A z innych rzeczy to... myślę nad zmianą lekarza. Czytam o Was i Waszych gin i zazdroszczę Wam dobrego kontaktu z lekarzem. Mój jest niby ok, najbardziej pasuje do niego słowo "troskliwy", ale brakuje mi jakiejś nici porozumienia. Jest taki wycofany, nic sam nie powie, o wszystko muszę pytać i mam świadomość, że jestem dla niego totalnie anonimowa - wiem, że ma dużo pacjentek, ale to trochę irytujące... np. dwa dni po którejś wizycie poszłam do niego na USG (wizyty są na NFZ, na badanie poszłam do niego prywatnie), a on mnie pyta kto jest moim lekarzem prowadzącym ciążę :/
No i ostatnio skierował mnie do poradni hematologicznej, bo mam złe wyniki płytek krwi. Tak w skrócie to stwierdził, że grozi to krwotokiem podczas porodu i powinnam to skonsultować z hematologiem, ale że właściwie podczas ciąży już nie da się nic z tym zrobić i powinnam pomyśleć o tym wcześniej zanim zdecydowałam się na dziecko... Może jestem przewrażliwiona, ale nie lubię takich wykładów. Wszystko można przecież powiedzieć jakimś ludzkim tonem... No i za 2 tygodnie znowu mam wizytę i na myśl o spotkaniu z tym lekarzem czuję stres jak nigdy, więc chyba dla własnego komfortu psychicznego powinnam poszukać innego. Nie powinno się przecież tak reagować na własnego lekarza.
Co do pogrubionego - czyli co - ja jaka osoba chora na małopłytkowość w ogóle nie powinnam myśleć o dziecku? BZDURA. I nieprawdą jest, ze nie można nic z tym zrobić. Podaje się przed porodem (nie wiem czy tez nie w trakcie) immunoglobuliny. A czasem chyba nawet sterydy jeśli trzeba. W poradni hematologicznej na pewno Ci wszystko wyjaśnią dokładnie. Nie ma co panikować. Jaki wyszedł Ci poziom płytek?
Stary 2013-08-01, 14:17   #3725
magnusia
Zakorzenienie

zjadłam sobie zupkę ogórkową bo sobie do pracy przyniosłam pyszna była a teraz coś slodkiego bym zjadła.... muszę przestać o tym myśleć ale właśnie chce mi się żelków....
Stary 2013-08-01, 14:24   #3726
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
To prawda. Mój TŻ trochę interesuje się psią psychiką i mówi, że zwierzaka do dziecka należy przygotować jeszcze przed urodzeniem. Np. nauczyć go komendy "odejdź" (to w przypadku psa) i trenować z poduszką udającą dziecko. Za każde dobre psie zachowanie nagradzać - pochwałą słowną, albo smakołykiem. Z tą pieluszką to prawda. Tata powinien ją przynieść ze szpitala i wywoływać u psa pozytywne skojarzenia - np. dać psu powąchać pieluszkę i potem dać mu smakołyk. Ale też trzymając pieluszkę powiedzieć "odejdź" - tak, by pies wiedział, że "pieluszka" to terytorium, którym my rządzimy. No i nie zapominać o zwierzaku, czy to psięcie, czy kocięcie, znaleźć chwilę na głaskanie i pieszczoty, żeby nie czuło się odrzucone
O dobrze wiedzieć coś więcej. Kot jest bardzo do mnie przyzwyczajony bo to ja ja przynioslam do domu. To jest przybłeda.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:25   #3727
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Magnusia ja też mam dziś ogórkową i nawet żelki też się znajdą
Stary 2013-08-01, 14:36   #3728
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cześć! Mam ogromną prośbę - mogłybyście obadać swoje owłosienie na ciele? Zwłaszcza brzuch, piersi, twarz... Jest go więcej niż przed ciążą, a może jest dłuższe?

Przepraszam jeżeli temat się pojawił, ale nastukałyście już tyle postów, że nie dam rady wszystkiego przeczytać... Termin mam na przełom stycznia i lutego Niedawno zorientowałam się jaki efekt niepożądany niesie moja ciąża... Zanim powiem o tym lekarzowi, chciałabym wiedzieć, czy jestem z tym problemem osamotniona...
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 14:54   #3729
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Cześć! Mam ogromną prośbę - mogłybyście obadać swoje owłosienie na ciele? Zwłaszcza brzuch, piersi, twarz... Jest go więcej niż przed ciążą, a może jest dłuższe?

Przepraszam jeżeli temat się pojawił, ale nastukałyście już tyle postów, że nie dam rady wszystkiego przeczytać... Termin mam na przełom stycznia i lutego Niedawno zorientowałam się jaki efekt niepożądany niesie moja ciąża... Zanim powiem o tym lekarzowi, chciałabym wiedzieć, czy jestem z tym problemem osamotniona...
Przed ciążą nie miałam problemu z owłosieniem nogi goliłam raz na 2-3tygodnie obecnie co kilka dni, pachy co kilka dni a teraz muszę co dzień tragedia nie dość że szybciej rosną to są grubsze na dodatek kilka takich grubaśnych mam od pępka w dół
Stary 2013-08-01, 15:02   #3730
Negrid
Rozeznanie

Cytat:

Na brzuchu mam, wyrastają bardzo szybko i są mega czarne (a ja blondynka z bardzo jasną karnacją) wyrywam na bieżąco.
Dekolt i buzia obsypane są wypryskami i to moja największa bolączka, bo nie mogę sobie z tym poradzić.
Nogi też nieprzyzwoicie zarastają

A u Ciebie to bardzo uciążliwe?
W ogóle to witam
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:08   #3731
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Na brzuchu mam, wyrastają bardzo szybko i są mega czarne (a ja blondynka z bardzo jasną karnacją) wyrywam na bieżąco.
Dekolt i buzia obsypane są wypryskami i to moja największa bolączka, bo nie mogę sobie z tym poradzić.
Nogi też nieprzyzwoicie zarastają

A u Ciebie to bardzo uciążliwe?
W ogóle to witam
Łącze się z Tobą w bólu ja mam tak od około hm.. chyba 10tygodnia wyglądam paszkudnie chociaż nie zapeszając tfu tfu... ale jakiś czas temu zaczęło baaardzo powoli znikać... Używałam maseczek wysuszających kosmetyków na trądzik i nic więc zmieniłam taktykę zaczęłam nawilżać też nic a mój gin mnie pocieszył stwierdzeniem "Minie za kilka miesięcy"
Stary 2013-08-01, 15:17   #3732
kukurydzianaa
Rozeznanie

O, widzę, że nie jestem sama

Negrid, nie jest to jakieś strasznie uciążliwe, bo na szczęście włoski mam jaśniutkie i raczej cienkie (sama też jestem jasną blondynką z jasną karnacją). Problemem jest ich liczba i długość - normalnie dziękuję Bogu, że nie jestem brunetką, bo nie miałabym siły tego usuwać...

A witam
Planowałam jakiś czas temu przyłączyć się do jakiegoś forum dla ciężarnych, ale na każdym dziewczyny nabijają posty w takim tempie, że życia nie starczy, by czytać Byłam nawet chwilę na jednym forum, ale tam wszystkie lizały sobie tyłki w imię wspierania się (w tym przypadku przydałby się przycisk "lubię to", bo jak każda zaczęła pisać, że trzyma kciuki za inną albo jak to bardzo chce ją pocieszyć, to 5 stron się z tym schodziło...).
A wiecie co jest najgorsze? Że ciężarne traktują siebie nawzajem jak psychiczne chore - nikomu nie wolno skrytykować danego zachowania, bo polityka miłości i takie tam (a wiadomo, nie pisze się tylko o ciąży, ale i o swoim życiu trochę też i czasami ciężko jest zareagować "przyklaskiwaniem").

A właśnie, może znacie jakieś facebook'owe grupy, gdzie nie pisze 10 tysięcy dziewczyn, tylko np. z danego regionu?
Stary 2013-08-01, 15:33   #3733
Cicici
Rozeznanie

Cytat:

Negrid, nie jest to jakieś strasznie uciążliwe, bo na szczęście włoski mam jaśniutkie i raczej cienkie (sama też jestem jasną blondynką z jasną karnacją). Problemem jest ich liczba i długość - normalnie dziękuję Bogu, że nie jestem brunetką, bo nie miałabym siły tego usuwać...

A witam
Planowałam jakiś czas temu przyłączyć się do jakiegoś forum dla ciężarnych, ale na każdym dziewczyny nabijają posty w takim tempie, że życia nie starczy, by czytać Byłam nawet chwilę na jednym forum, ale tam wszystkie lizały sobie tyłki w imię wspierania się (w tym przypadku przydałby się przycisk "lubię to", bo jak każda zaczęła pisać, że trzyma kciuki za inną albo jak to bardzo chce ją pocieszyć, to 5 stron się z tym schodziło...).
A wiecie co jest najgorsze? Że ciężarne traktują siebie nawzajem jak psychiczne chore - nikomu nie wolno skrytykować danego zachowania, bo polityka miłości i takie tam (a wiadomo, nie pisze się tylko o ciąży, ale i o swoim życiu trochę też i czasami ciężko jest zareagować "przyklaskiwaniem").

A właśnie, może znacie jakieś facebook'owe grupy, gdzie nie pisze 10 tysięcy dziewczyn, tylko np. z danego regionu?
Hahaha pewnie na Kafe bylas. Ja tam tez pisalam ale one maja naprawde duze kompleksy, tylko sie chwalic nawzajem, o wspieraniu to nie ma mowy, 3 dziewczyny ktore regularnie pisza i trzeba sie dostosowac, a jak masz inne zdanie to juz sie nie uklada z nimi i lepiej odejsc. Ja odeszlam na etapie zwolnien w ciazy po tym jak zjechaly mnie za moja opinie : ze jezeli ciaza nie jest zagrozona i w pracy nie ma stresu to mozna pracowac..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:34   #3734
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Łącze się z Tobą w bólu ja mam tak od około hm.. chyba 10tygodnia wyglądam paszkudnie chociaż nie zapeszając tfu tfu... ale jakiś czas temu zaczęło baaardzo powoli znikać... Używałam maseczek wysuszających kosmetyków na trądzik i nic więc zmieniłam taktykę zaczęłam nawilżać też nic a mój gin mnie pocieszył stwierdzeniem "Minie za kilka miesięcy"
problemy skórne to ja miałam od 15 roku życia. Ciągle były antybiotyki w tabletka, maściach, kremach, żelach... produkty robione na zamówienie, specyfiki ściąganie z Niemiec, Anglii nawet jedno z USA. Chwilowa poprawa (max 3 miesiące) i znów to samo. Wielkie bolące buły.
To jest horror dla nastolatki/młodej dziewczyny, która najzwyczajniej w świecie chce się podobać...
Po zaręczynach, gdy już planowaliśmy ślub zdecydowałam się na hormony. 5 opakowań Diane i byłam śliczniutka w swoim wielkim dniu. Po ślubie odstawienie i bachhhhhh.... znów wylazło. Od maja ciąża i pole bitwy na buzi, ramionach, dekolcie, plecach... :brzyda l:
Zastanawiam się czy mogę iść na oczyszczanie do kosmetologa? Jak myślicie?
Przed ciążą chodziłam co 4/5 miesięcy, a teraz nie wiem czy mogę. Niby samo oczyszczanie to tylko para na buzie i to czyszczenie (dla mnie to już nawet nie jest bolesne; pamiętam, że za pierwszym razem chciałam uciec z płaczem - a teraz luzik)
No i za każdym razem kosmetolog potraktowała mnie jakimiś prądzikami, jakimś darsonwalem ??? czy coś? No i nie wiem czy to dla dzidzi dobre...? Zawsze na jakiś czas odświeżało to cerę...
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:38   #3735
_Kluska_
Zakorzenienie

witaj Kukurydza

Cytat:
o owłosieniu chyba nie było, ale to jakiś dramat jest -aż tż się śmieje, że "ładny ten brzuch tylko zacznij go golić" jestem ciemną brunetką i są dwie opcje - albo te włoski miałam zawsze, ale dzięki opalaniu i mniejszemu rozciągnięciu skóry były jaśniejsze i mniej widoczne albo teraz zarosłam nie da się ich wyrywać bo to taki dłuższy meszek jest.
co do innych partii ciała to nie zauważyłam różnicy w ilości, ale na pewno na wosk bikini muszę chodzić 2x w miesiącu a nie 1x jak wcześniej. jak tylko zaszłam w ciążę kosmetyczka mnie uprzedziła, że włosy w okolicach krocza i warg będą znacznie szybciej rosły przez ukrwienie.
mogę to znieść spoko, przecież to dzięki temu ukrwieniu seks teraz jest taki fajny

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:52   #3736
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Zjadłam pączka i mam jakiś dziwny metaliczny posmak w buzi
Chyba mi ten pączek nie wszedł za dobrze

Czytalam w jednej z ksiazek ze w ciazy sie ma taki posmak, nawer pare razy szukalam tego smaku u siebie ale nie mam. ;-)

A co do tetna dziecka, to moj lekarz ma super sprzed 3 d 4 d i tetno zawsze mierzy, rozmiar dziecka, ostatnio nawet widzialam kazda kostke w kregoslupie...niby na usg wszystko bylo ok, a ten cholerny Pappa mam zły...miesiac wyjety z zycia mam...nie da sie nie myslec...choc mocno wierzymy z mezem ze bedzie oki...

Gratuluje dziewczyny synusiow... i dobrych wynikow...trzymam kciuki tez za wasze wyniki z toxo, plytek krwi, boreliozy itd i zycze cierpliwosci do niektorych waszych lekarzy Ja do poniedzialku pracuje, poprzestawialam sobie rafik, żeby nie siedzieć i nie mysleć w domu...
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 15:52   #3737
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
zjadłam sobie zupkę ogórkową bo sobie do pracy przyniosłam pyszna była a teraz coś slodkiego bym zjadła.... muszę przestać o tym myśleć ale właśnie chce mi się żelków....
Ja od długiego czasu wcinam słonecznik codziennie. Bo generalnie muszę ciągle coś jeść. I właśnie wyczytałam,że jest bardzo zdrowy i w ciąży korzystnie wpływa na dziecko. Więc polecam zamiast żelek

http://www.badaniaprenatalne.pl/dieta_w_ciazy

Cytat:

A witam

Serio?
Na fb możesz np założyć swoją grupę i zaprosić kogo chcesz.
Stary 2013-08-01, 15:54   #3738
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Hahaha pewnie na Kafe bylas. Ja tam tez pisalam ale one maja naprawde duze kompleksy, tylko sie chwalic nawzajem, o wspieraniu to nie ma mowy, 3 dziewczyny ktore regularnie pisza i trzeba sie dostosowac, a jak masz inne zdanie to juz sie nie uklada z nimi i lepiej odejsc.
Dokładnie, na kafe, brr.

Witam, Kluska

Chociaż właściwie to nie wiem, czy się witać... Może poobserwuję Was jakiś czas i jeżeli stwierdzę, że nie jesteście przewrażliwionymi brzuszkami i tylko poklepującymi się po ramieniu, to pewnie zawitam na częściej
Stary 2013-08-01, 16:00   #3739
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie, na kafe, brr.

Witam, Kluska

Chociaż właściwie to nie wiem, czy się witać... Może poobserwuję Was jakiś czas i jeżeli stwierdzę, że nie jesteście przewrażliwionymi brzuszkami i tylko poklepującymi się po ramieniu, to pewnie zawitam na częściej
Witaj, napewno zawitasz tu jeszcze..ja sie uzależniłam od tego ;-)
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:01   #3740
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Co do pogrubionego - czyli co - ja jaka osoba chora na małopłytkowość w ogóle nie powinnam myśleć o dziecku? BZDURA. I nieprawdą jest, ze nie można nic z tym zrobić. Podaje się przed porodem (nie wiem czy tez nie w trakcie) immunoglobuliny. A czasem chyba nawet sterydy jeśli trzeba. W poradni hematologicznej na pewno Ci wszystko wyjaśnią dokładnie. Nie ma co panikować. Jaki wyszedł Ci poziom płytek?
Ja nawet nie mam zdiagnozowanej małopłytkowości - lekarz rodzinny kilka lat temu stwierdził, że co prawda nie mieszczę się w normie, ale tyle co mam starcza do normalnego funkcjonowania i nie ma sensu szprycować się lekami tylko po to, by zmieścić się w widełki. A od zawsze miałam coś ok 115-120 tys. W każdym razie nigdy nie zeszłam poniżej 100 tys. No ale pod koniec miesiąca mam wizytę u hematologa, więc będę spokojniejsza gdy posłucham specjalisty.

Dziś zapisałam się do nowego lekarza. A właściwie lekarki Mam wizytę w przyszły czw i mimo tego, że w recepcji usłyszałam "na pierwszej wizycie zobaczymy, czy pani dr zechce poprowadzić pani ciążę" cieszę się, że coś robię w tym kierunku Co prawda będę musiała dojeżdżać do innego miasta na wizyty, ale ginkę, do której się zapisałam pamiętam z moich młodych lat - jest bardzo konkretną, kontaktową osobą i ciągle mówi do pacjentek per "Kotek" :P a właśnie takiego podejścia mi trzeba po moim dotychczasowym cichym, poważnym dziadku
Stary 2013-08-01, 16:24   #3741
SunShineDoll
Rozeznanie

Jaki ja mam dziś okropny dzień pojechałam do galerii i zaparkowaliśmy na ostatnim piętrze nie byłam w stanie wejść do środka nagle mi słabo zalana potem i zawroty głowy, odruch wymiotny MASAKRA. Aż sobie odpuściłam i pojechaliśmy z zdziwionym TŻem do domu. Szkoda, że tydzień trułam TŻwi żebyśmy tam pojechali ok 60 km w jedną stronę normalne wstyd .
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 16:41   #3742
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Jaki ja mam dziś okropny dzień pojechałam do galerii i zaparkowaliśmy na ostatnim piętrze nie byłam w stanie wejść do środka nagle mi słabo zalana potem i zawroty głowy, odruch wymiotny MASAKRA. Aż sobie odpuściłam i pojechaliśmy z zdziwionym TŻem do domu. Szkoda, że tydzień trułam TŻwi żebyśmy tam pojechali ok 60 km w jedną stronę normalne wstyd .
eee chyba każdej się może zdarzyć. ja też wczoraj źle się czułam i ściągnęłam Tż tak, że jechał 200 km w jedną a potem zawracał. Gorzej jakbyś padła w tej galerii i zacząłby się cyrk pt. karetka, szpital, badania.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:06   #3743
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam takie samo owłosienie jak miałam. Powiedz lekarzowi jak Cię to niepokoi ale to pewnie hormony

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:

A witam

witaj i zapraszamy do grona tutaj nie cukrzymy sobie jak któraś głupieje to staramy się na ziemię ją sprowadzić a jak któraś ma problem staramy się ją wspierać

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja od długiego czasu wcinam słonecznik codziennie. Bo generalnie muszę ciągle coś jeść. I właśnie wyczytałam,że jest bardzo zdrowy i w ciąży korzystnie wpływa na dziecko. Więc polecam zamiast żelek

http://www.badaniaprenatalne.pl/dieta_w_ciazy

.

o patrz nawet nie wiedziałam uwielbiam słonecznik i od kiedy pojawiły się w sklepach jem codziennie (zresztą jak co roku)
a żelki już mi przeszły

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

daj spokój to nie Twoja wina- mam nadzieję, że już się czujesz lepiej i przeszły Ci dolegliwości. Jeśli to się powtórzy powiedz o tym lekarzowi- może jakaś anemia czy coś, lepiej sprawdzić
Stary 2013-08-01, 17:09   #3744
senira666
Zakorzenienie

kukurydzianaa witam i jestem przekonana że spodoba Ci się u nas O dziwo nie jesteśmy jakieś przewrażliwione i cukierkowe
Stary 2013-08-01, 17:27   #3745
Messsuah
Raczkowanie

Cześć dziewczyny nie było mnie trochę ale was regularnie podczytuję

po usg połówkowym jestem spokojniejsza, że wszystko ok ale płeć to mnie zaskoczyła

ostatnio z ginem rozmawiałam, mowil ze teraz jakos więcej chlopakow się rodzi (kiedyś było na 10 urodzen to 7 dziewczynek) i chyba faktycznie tak jest patrząc na nasz watek

w czwartek za tydzień wybywam nad morze, kupiłam sobie bikini takie na paseczki tak ze w miare większego brzuszka będę luzować chociaż maly ten mój brzuszek
jak na razie na plusie 2 kg (w tym mój maluszek ok 235 g według usg)

ja mam 3 koty ze schroniska
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:28   #3746
mezaga
Zakorzenienie

Vacuity no to taki poziom płytek nawet nie wiem czy podnoszą. Rodzić można z tego co się orientuje nawet przy 50 tys. U mnie problem rozpoznano przy 15 tys więc to już bardzo nisko było.
Stary 2013-08-01, 18:09   #3747
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Negrid, oczyszczanie na pewno mozna, kosmetolog bedzie wiedzial jak dobrac zabiegi. Na pewno darsonwalu nie wolno ale reszte chyba mozna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:17   #3748
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Kobiety bywają bardzo różne. Myślę, że są też normalne koleżanki nie poddawaj się i szukaj normalnej

Nie jest to raczej obowiązkowe badanie, ale np dla mojego lekarza jest ważne. Mówi, że woli sprawdzić jak tam sobie maluszek radzi. Zajmuje to niecałą minutę (kładę się, on szuka tętna, chwilę sprawdzi i koniec).

A z mailami wtopa...osobiście bym się wkurzyła, bo nie lubię jak ktoś obcy widzi mojego maila.
Tez bym sie wkurzyla, ale mnie zaćmiło. Poprostu stracilam mózg na moment wysylania wiadomosci. Troche sytuacje ratuje to, zet ylko 3 maile z tych 23 byly imienne, reszta to takie ogolne, w stylu info@, biuro@ itp. No ale to i tak niefajnie, ze widzieli z kim jeszcze jestem na laczach w tej samej sprawie. Ciekawa jestem jak to wplynie na moje wyniki... Wszak od dziennikarzy wszystko zalezy... Czy sie zainteresuja danym tematem, czy go oleja (go, lub mnie, za gafę).

Cytat:
Zjadłam pączka i mam jakiś dziwny metaliczny posmak w buzi
Chyba mi ten pączek nie wszedł za dobrze
Ja dzis tez wcinalam paczka, ale mi akurat dobrze zrobil

A z tym tetnem, to moze mój lekarz wyszedl z założenia, ze wszystko jest z malym OK, zapytal, czy brzuch rośnie i tyle. No a rośnie, wiec chyba jest OK.

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:23   #3749
PawMaj13
Rozeznanie

Na dowód, że rośnie zdjęcie o którym kiedyś wspominałam, z opisu którego któraś z nas polewała - 2 piłki. Brzuchem prawie zasłoniłam balkon hotelowy wizaz.jpg

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:31   #3750
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Na dowód, że rośnie zdjęcie o którym kiedyś wspominałam, z opisu którego któraś z nas polewała - 2 piłki. Brzuchem prawie zasłoniłam balkon hotelowy Załącznik 5348795

ha ha ha ale balonik super

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości