|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Tym bardziej, że mam tak swoje problemy ze zdrowiem i chciałabym cieszyć się ciążą, a tak nawet jedzenie przygotowuję na szybko, wszystko na szybko.... Chyba pójdę do gina w przyszłym tygodniu po zaświadczenie o ciąży, szkoda tylko, że szefostwo widzę face to face raz w miesiącu. Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej zamiast siedzieć w papierach, siedzę na Wizażu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dbaj o siebie ![]() Cytat:
Ja już wpadłam w paranoję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1443 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy matki zawsze się tak wszystkim martwią? ![]() ![]() Wchodzimy w rolę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym martwieniem to ktoś mi kiedyś napisał, że teraz zacznę i potem już do końca życia o swoje dziecko będę się martwić wiec cóż trzeba się do tego przyzywczaić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ad.2 U mnie to wesele przyjaciółki,aż głupio byłoby nie iść ![]() Na ślubie nie będziemy,bo musimy położyć Młodego spać i dopiero wyjedziemy (Młody zostaje pod opieką teściowej) .Więc myślę,że na sale dotrzemy ok. 20:30 . Ad.3 Ja mam wizytę u fryzjerki zapisaną na 6.08 ,chce zmienić kolor na ciemniejszy -obecnie jestem blondynką ,no i koniecznie skrócić . Ciekawa tylko jestem czy fryzjerka ma farby bez amoniaku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() O to patrzę,że wysyp wesel w sierpniu ![]() Cytat:
![]() Czyli tak jak myślałam,zostanie mi zamulanie ![]() Ja plastrów nie używam -jedynie maszynki ,więc nie mam pojęcia Ymmm sama nie wiem ,czemu nie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie
![]() Straszny upal u mnie, wyszlismy tylko rano do sklepu i juz bylo masakrycznie. Teraz sprzatam moja szafe i polki z ciuchami, pakuje rzeczy do workow prozniowych, bo wiem, z eich nie zaloze przynajmniej przez rok ![]() Maz sie zalamie jak wroci z pracy, bo bedzie kilka rzeczy do wyniesienia na strych i jeszcze dwa worki rzeczy do wyrzucenia.
#1447 |
Rozeznanie
|
hehe też się wybieramy na wesele, 17go
![]() ![]() tak wiec potwierdzam wysyp ślubów sierpniowych ![]() i tuż przed mam przyjść na wizytę do gina, żeby sprawdzić, czy ta czarna fasolka na ekranie monitora, którą zobaczyłam dzisiaj rano, rozwija się ![]() myślicie, że będę już mogła zabrać męża? ![]() ![]()
![]() |
#1448 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Nieśmiało do Was zaglądam ponieważ boję się uwierzyć że to nie sen.. O.M 22 czerwiec czyli dziś 41 dc- wczoraj na Usg piękny pęcherzyk ciążowy - 7 mm ![]() Wszystko pięknie - tylko w grudniu 2012 moja fasolka w 5 tym tygodniu zatrzymała się i nie rozwineło się serduszko ;/ Nie będę tego opisywała aczkolwiek przeżyłam straszny szok.. Wszystkie badania miałam porobione, wszystkie wyniki idealne.. Alkoholu nie pije, papierosów nie palę .. I teraz strasznie sie boję ;/ Następna wizyta za 2 tyg.. Mam nadzieję że się uda ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Który to teraz dc> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wcześniej uprzedzę lekarza, bo kurczę, chodząc prywatnie też mam jakieś wymagania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1451 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sama dzis mam młode ziemniaczki,fasolke na masełku i bułce tartej i jajo sadzone właśnie ![]() Cytat:
Już kiedyś mi się śniła ta rozmowa ![]() ![]() Cytat:
![]() a jesli nie, ja bym sie wybrała wcześniej do niej powiedzieć że chce farbować bez amoniaku i moze doradziłaby Ci jaki kolor i sama byś kupiła ![]() Cytat:
![]() Też przeżyłam obumarcie ciąży,wiem co czujesz ale teraz będzie wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() od ostaniej @ minęło 6 tyg i 2 dni, ale gin powiedział, że z rozmiaru to wygląda na 5ty tydzień (cykle przed tabsami miałam regularne, acz długie, ok 33-35 dni - na moim wykresie na ovufriend.pl jest zaznaczona w 20 dniu cyklu, ale ja stawiam na 23-24 dzień, a to dlatego, że i 19 dnia i 23 testy owulacyjne wyszły mi pozytywne, 24 już negatywny i raczej obstawiam tą drugą opcję)
![]() |
#1453 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i nie stresuj się - teraz pójdzie jak po maśle ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1456 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ginka koleżanki też nie zgodziła się na os.towarzyszącą przy dowcipnym ![]() ![]() Ja już po wizycie ![]() ![]() ![]() Mam sie zastanowić nad genetycznymi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie skonczylam i gotuje obiad ![]() czekam na niszczarke do dokumentow, wtedy zabiore sie za inne szuflady i papiery ![]() Moze jutro ![]()
![]() |
#1458 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
TZ stwierdzil ze mam sama go nie wpraszac, wiec czeka cierpliwie az lekarz sam zaprosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() To tylko się cieszyć, jak wszystko jest w porządku!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Ja osobiście nie spotkałam się nigdy z tym aby lekarzowi przy padaniu przeszkadzał partner pacjentki ![]() Co do usg to po 12 tygodniu zazwyczaj już ładnie wszystko widać przez brzuch więc sprawa się sama rozwiązuje ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1461 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cały czas mam nadzieję, że od 12 tyg. już będzie lepiej i będę mogła normalnie funkcjonować, bo narazie wszystko idzie mi w zwolnionym tempie... ![]()
![]() |
#1462 |
Zakorzenienie
|
olapoznan witamy
![]() ![]() Sa jakies wiesci od katekate? Albo wie ktos moze co u Rossy? Tez teraz na wizycie zawolam TŻ bo juz mi glowe truje od samego poczatku ze chce juz bardzo zobaczyc nasza dzidzie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
Kur..... mój mózg ciążowy osiągnął dzisiaj szczyt... zgubiłam 50zł
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze tez oszacowac, co musze kupic. Foteliki, lozeczko, lezaczek, hustawke, spacerowki mam, ale np wozek gleboki musze kupic, bo poprzedni nam sie zepsul. Aczkolwiek nie wiem jak dlugo nowa dzidzia bedzie w nim jezdzic (6 miesiecy na pewno), bo Antos nie znosil. Przestal krzyczec na spacerach dopiero wtedy, gdy jezdzil w spacerowce.
![]() |
#1465 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() TŻ zapowiedział, że on wszystko umyje - okna, podłogi, wszystko po malowaniu... No zobaczymy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Poszukaj jeszcze, może gdzieś się "zapodziało" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj mi weny na sprzątanie brak, minął mi miesiąc urlopu a dalej nie ogarnęłam moich zawodowych dokumentów i pomocy. Potrzebny mi solidny kopniak |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
hej, ja dalej leżę, kilka dni temu znowu miałam plamienei ale takie minimalne,taki brazowy śluz,w zasadzie tylko na papierze,i nie jechałam nigdzie bo nic więcej sie nie działo. być moze przez to ze w niedziele i poniedziałek trochę pochodziłam wiec się przestraszyłam i leże plackiem. mam nadzieje zę spokojnie poczekam na usg do wtorku.
a mam pytanie, czy moge powidzieć ginowi ze chce usg przez brzuch a nie dowcipne? chciałabym zeby tż był przy tym, a po drugie skoro zabroniono mi seksu to wolałabym zeby nic mi tam nie wkładał,żeby znowu nie plamić. wiem ze usg przez brzuch nie jest tak dokładne ale wiem ze koleżanki od początku takie miały i tez było wszystko widać. od wczoraj mam znowu mdłości, i ciesze sie bo dzidzia rosnie.
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, głupio mi strasznie bo tak pojawiam się i znikam ale jakoś ciągle brakuje mi czasu na wszystko
![]() wlasnie skończyłam robić ogórki, dostałam trochę od mamy i zrobilam małosolne i kiszone na zimę. ogólnie to jestem w 10tc i mam brzuch ![]() ![]() ![]() pewnie zaraz sami zapytają jak mi się przyjrzą ![]() Olapoznań gratuluję witaj ![]() ![]() ![]() mariolasl czyżby już wicie gniazda? ![]() co do obecności tż przy wizycie, mój gin sam zapytał przy pierwszej ciąży czy jest tż w poczekalni, ja mówię że jest a on "dawać go tu przecież to jego sprawka niech i on sobie popatrzy co zdziałał' ![]() ![]() ale to było już usg przez brzuch, 16tc i pierwszy raz powiedział nam że będzie dziewczynka i tak już zostało ![]() a tak poza tym to za bardzo niektóre z was się martwią o wszystko, a nerwy to przecież nic dobrego dla dzieciątka. spokojnie - różne bóle podbrzusza, pleców to normalna rzecz w ciąży. macica rośnie, rozpycha się więc nie ma się czym martwić. mnie dopada już ból rwy kulszowej ![]() ![]() no i np. mam już zgagę ![]() ![]() a on wzdęciach juz nawet nie mówię - tż mówi że będę spać w salonie chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.