|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Sammi ja doczytałam i przytulam mocno
Wkurzające jest to, że lekarze- zamiast kobietę na samej końcówce otoczyć wyjątkową opieką to robią takie numery
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pójdę do niego na wizytę w 6tyg po porodzie to ja sie tak odwale, w końcu mam wybór większy niż 2 bluzki na krzyż A skąd Ty wiesz co Moj bobas ma w pampersie? Szkoda, ze nie mieszkasz obok mnie to bym z domu nie musiała wychodzić tylko bym wiedziała jakie promocje w sklepie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4084 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No nadrabiam, nadrabiam - jeśli Młody grzecznie śpi A dodatkowo Adaś pięknie spał dzisiaj w nocy więc nie mam potrzeby spać razem z nim w dzień więc życie jest piękne i przez to mam ochotę stworzyć rodzeństwo dla Młodego Cytat:
Ja mogę Młodemu zabrać dopływ mleka- ale tylko jak jest śpiący Jak nie jest to też mogę zabrać ale po chwili włącza się Maruda i szuka piersi ![]() A zupa to nie wiem jak się nazywała u mnie wcześniej- teraz jest "zupą matki karmiącej" Cytat:
A odnośnie bioderek to chodziło mi o usg a nie o pomachanie nóżkami na prawo i lewo. Ja też nie wiem co jest lepsze- chuchanie i dmuchanie czy zdrowe "olewactwo" ![]() Była dzisiaj u nas health visitor- mam obserwować Małego i w razie czego dzwonić do GP- taką radę dostałam ![]() Cytat:
Muszę pomyśleć nad małą córeczką- może ona wda się we mnie a nie w TŻ --------------------------------------------- Rychło w czas - ale może komuś się przyda- mówię o nierozpakowanych mamach przede wszystkim. Układałam dokumenty Adasia i wpadło mi w ręce- może któraś z Was skorzysta. Wstawiam skany odnośnie tego jak przystawiać Malucha do piersi i jak powinny wyglądać kupy przez pierwszy okres życia. Ja przykładowo nie wiedziałam, że przez pierwsze dni w mokrej pieluszce mogą pojawić się różówo- czerwone plamki I pobiegłam do położnej bo myślałam, że to krew Jak coś to bez problemu mogę na szybko przetłumaczyć w razie jakichkolwiek wątpliwości- proszę dać mi tylko znać
Nasze małe, niespełnione Szczęście 07.10.2012 "Zrozumiałem - by żyć musisz chwytać dzień..."Edytowane przez cynamon_owa Czas edycji: 2013-08-01 o 16:28 |
|||||
|
|
|
#4085 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i ciekawa jestem czy sie wyrobisz przed zamknięciem galerii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() TZ mógł sobie na to pozwolić bo moja mama go uwielbia i wybacza mu wszystko. Prędzej mi ciezarnej by sie oberwalo niz jemu ![]() Sammi a twoja lekarka to ma jakies zaniki pamięci? Musisz zacząć ja nagrywać ![]() Wstawilam pranie, sprzatamy z TZ (tzn ja teraz odpoczywam, on sprząta ) i trzeba sie za obiad wziąć bo czuje glooooda. Mam chęć na obiad Twee ale zeżarłam wczoraj fasolke i nie mam.
|
|
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Grunt to mieć plan
Cytat:
A mój syn chyba będzie podobny do brata TŻ ![]() Ale że z niego niezłe ciacho to nie mam nic przeciwko ![]() Elaine - po jakim czasie zaczęliście kłaść Igorka na chorej rączce?? |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale faktycznie, takie poniżające nawet bym powioedziała było to, że nie pamięta pacjentki sprzed godziny a ciążę faktycznie prowadzi od samego początku więc tym bardziej...Pytanie - po co ta lornetka Twojemu Tżtowi ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
Oczy na zapałki w nocy żeby móc przystawiać Małego co chwila do piersi, duuużo cierpliwości żeby wysłuchiwać stęki i jęki Adasiowego niezadowolenia i jeszcze więcej wiary w to, że nie zagłodzę Młodego
Butelki nie podawałam żeby Adasia dokarmiać No i duuużo piłam surka- ![]() |
|
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4090 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Żeby ptaki oglądać Mój tata też ma i przyznam szczerze, że też lubiłam oprzeć łokcie o parapet i pooglądać sobie świat ![]() Mąż też miał radochę jak u moich rodziców dorwał lornetkę
|
||
|
|
|
#4091 |
|
Zadomowienie
|
Anulka a moze smoczka daj....ja czytałam w poradniku dla karmiących że dziecko nie zawsze chce jeść tylko potrzebuje bliskosci z mama i chce być przy cycu, jak dziecko nie ssie łakomie w senscie nie ciagnie tak jakby byłogłodne ze aż słychać jak łyka to znak ze nie chce jeśc tylko być przy mamie...niestety to są małe cwaniaczki
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie nie wiem, chciał to kupił
|
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do health visitor, to tak jak przewidzialam ![]() Dzieki za skany, na pewno sie przydadza
|
|
#4095 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za załączone notatki Cytat:
![]() Cytat:
![]() DO AMATOREK BOBU - wczoraj po raz pierwszy ugotowałam to ustrojstwo (tak, tak, nigdy wcześniej nie jadłam ) i nie mogłam się przemóc. Pachniało w całym domu jakbym pojemnik z żabą w formalinie otworzyła wyrzuciłam do kosza
|
||||
|
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, ze Dotka, Mela i inne fanki bobu nas nie zbesztaja za to
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie bardzo
Cytat:
![]() Mój się krzywi i wypycha językiem, a jak jestem bardzo natrętna to pluje na odległość i krzyczy
|
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A bób uwielniam , i schabowe , i sos czosnkowy , i kiełbasę smażoną z cebulą ... i idę zjeść swojego przepysznego, gotowanego cycka z kurczaka ![]() ![]() Przysięgam, że jak skończę karmić piersią Adasia to się tak obeżrę wszystkich moich ukochanych rzeczy, że rozerwie mi jelita na kawałki i będę zdychać przez tydzień ![]() Uciekam. Miłego popołudnia- poczytam Was może tradycyjnie- w nocy |
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Takiego lenistwa to ja dawno nie mialam
![]() Dzis wstalam, zjadlam, posiedzialam na wizazu, zjadlam, poczytalam plotki, zjadlam, poczytalam ksiazke, spedzilam nieco czasu z TZtem, teraz wizaz i oczywiscie co... jem Nie dziwie sie, ze juz mam +15kg ![]() Plany na wieczor? Pewnie wizaz i jedzenie Namawiam TZta na spacer nad jeziorko, ale chyba tym razem jemu wlaczyl sie syndrom wicia gniazda, bo cos tam grzebie w lazience
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co się Neni przejmujesz- przystawiaj Młodego do piersi ile sobie życzy- stwórz Combo- Kubusia a ja Combo- Adasia ![]() Się tam będziemy szczypać ![]() P.S. Karmienie piersią zmniejsza ryzyko otyłości w przyszłości Dla dziecka oczywiście- nie dla mamy |
|
|
|
|
#4101 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie uważam ze szczepionki to zło, bo chronią nas przed chorobami ale jestem przeciw szczepieniu tak małych dzieci. W Polsce jest przymus szczepień, z tego co wiem w UK podchodzi sie do tego łagodniej. A co do WZW B to nie byłoby potrzeby szczepic tak wcześnie dzieci gdyby w szpitalach zachowali należytą sterylnosc i higienę ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budzi się mój cyckociumek |
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Dzieci ssaniem uspokajają się i tu położne mówią że do mca czasu mogą lubiec powisiec.
A ja zaczynam mieć problem z nawalem pokarmu. Koleżanka ma mi przywiezc laktator za godz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Poza tym jestem bardziej na chodzie, sama się mała zajmuje co sprawia mi mega radość. Mała je, kupka, i spi. Jest kochana. A dziś przyuwazylam że ma bardzo ładny kształt paznokci takie długie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Zmykam PS. Mamusi tak się podoba u nas, że już się zaprosiła na kolejny tydzień po tym jak TŻ skończy ojcowski |
|
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam się na chwilę położyć, tak mnie bęben rozbolał
![]() Ale już wstałam, zrobiłam fasolkę do obiadu i zdążyłam już połowę wciągnąc A dzisiaj jak na złość tż później wraca![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Neni, jaka wymowna emotka
|
|
#4108 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!
Jeszcze mam troszkę do nadrobienia, ale postanowiłam się przywitać ![]() Tymoteuszek skończył dziś 5 tygodni. Chyba mamy kolejny skok rozwojowy bo od wczoraj marudny i domaga się jedzenia częściej niż zwykle, a teraz śpi słodziutko jak aniołek Jak się obudzi to przewijanie i karmienie bo niedługo książkowe 3 godziny minie od ostatniego posiłku ![]() My po obiedzie - dziś było dietetyczne spaghetti w wersji dla kobiet karmiących.
|
|
#4109 |
|
Konto usunięte
|
A ja dzisiaj mam kryzys... Ze nie nadaje się na mamę noworodka..juz drugi raz
Ze takie większe dzieci są dla mnie łatwiejsze w obsłudze, a takie malutkie to różnie z tym bywa, choć powinnam juz wiecej wiedzieć i być przyzwyczajona bo to juz moje drugie.. I podchodzic do tego z dystansem.. Buuuu... Mam dzis stresa, zmęczona jestem, mam chwilowo dość.. I choć powtarzam sobie raz po raz ze to tylko kilka miesięcy w życiu taką sytuacje będę miała.. Że potem będzie lepiej i będę się z dzieckiem lepiej dogadywać.. To cieżko mi to ogarnąć bo leonek mało śpi a ja z niczym się nie wyrabiam Nie wiem czy ktoś coś zrozumie z tego chaosu słownego, ale ciagle się z czymś śpiesze żeby zdarzyć zanim mały się obudzi.. Więc lecę.. |
|
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Zmartwiłam się trochę dziś bo okazało się że przytyłam przy tej diecie karmiącej. jem więcej niż przed ciążą bo cały czas mam w głowie te zalecane 3000 kalorii na dzień i okazało się że dziś mam 6kg na plusie w stosunku do wagi sprzed ciąży. Natomiast po szpitalu mialam tylko 3,5 na plusie, więc w ciągu 4 tygodni przytyłam ok 3 kg zamiast stracić
![]() Cóż zrobić, nadal jestem pozytywnie nastawiona i łudzę się nadzieją, że nadprogramowe kg same się stracą w ciągu 6 miesięcy i wrócę do figury zbliżonej do tej sprzed ciąży A jak się nie uda to wtedy dopiero będę pracować nad sobą, narazie moja figura ma rolę drugorzędną na mojej liscie priorytetów, najwazniejszy Tymoteuszek, a wszystko inne nie ma znaczenia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Wkurzające jest to, że lekarze- zamiast kobietę na samej końcówce otoczyć wyjątkową opieką to robią takie numery

A dodatkowo Adaś pięknie spał dzisiaj w nocy więc nie mam potrzeby spać razem z nim w dzień więc życie jest piękne i przez to mam ochotę stworzyć rodzeństwo dla Młodego
I też raz mu tak chlusnęło
Ciekawe co polozna na to powie, podejrzewam, ze stwierdzi, ze to wszystko jest normalne
i w ogóle jakiś taki jakbym to nie ja urodziła
I pobiegłam do położnej bo myślałam, że to krew
ja nie wiem co te hormony robią z potem
za wizytę
Odważnie 

Ale faktycznie, takie poniżające nawet bym powioedziała było to, że nie pamięta pacjentki sprzed godziny 

, i schabowe