Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-31, 06:57   #4441
vonka7
Raczkowanie

Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III

Zobaczymy dziewczyny nie dziwie sie teraz panna młodym z brzuszkami, przynajmniej nie maja takiego problemu
Trzymajcie kciuki bo dzisiaj zaczynam moj ostatni dzien w pracy i przygotowania do nowego rozdziału w życiu
vonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 08:32   #4442
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karola82 Pokaż wiadomość
Dziarska - tak długo nie masz już okresu? Ale fajnie...już zapomniałam że na tak długo można się go pozbyć Ale chyba powinien niedługo wrócić???
oj, można, można, ja mam do teraz spokój No, z przerwą na dwie @ rok temu
Cytat:
Napisane przez QueenBlair Pokaż wiadomość
Musisz się opanować. Wiem ,że to wiesz. Jednak masz wpływ na swoje czyny. Na myśli nie mamy zbyt dużego wpływu gdyż pojawiają się "mimowolnie", ale na czyny już wpływ mamy.
Po pierwsze : On nie jest ideałem/bogiem etc. Nie chodzi mi teraz o jego zachowanie w stosunku do Ciebie (uwagi dotyczące wyglądu), ale o fakty. Ideałów nie ma.

Po drugie jeśli będziesz powtarzać jaki to on jest wspaniały i jak bardzo zasługuje na kogoś innego to on w końcu przyzna Ci rację.

Po trzecie zastanów się po co chcesz osiągnąć takim zachowaniem. Może potrzebujesz zamętu w związku. Niektórzy ludzie nie lubią jak jest zbyt miło i spokojnie i uwielbiają dramatyzować.
Nie wiem jak jest u Ciebie, ale na pewno osiągasz jakieś "korzyści" po tym jak zrobisz dramatyczne akcje.

Po czwarte : pms pmsem, ale czy aby przypadkiem Twój facet nie był "współwinny" Twojemu zachowaniu?
święte słowa!
Cytat:
A poważnie mówiąc to jestem adrenalinową ćpunką ;-)
podziwiam, naprawdę
Cytat:
Napisane przez vonka7 Pokaż wiadomość
A co do okresu to . . . Ech bez komentarza. Z moich super długich cyklów i wyliczeń wychodzi, ze dostane go akurat w dzien śluby. A pierwszy dzien dla mnie to katastrofa, a jedyny znany mi środek na przesuniecie go to ciąża
to nieciekawie Tak samo miałam, ale pierwszy dzień u mnie był nawet spoko
Cytat:
Napisane przez loveemptypeople Pokaż wiadomość
vonka7 7 wrzesnia?? to juz?? jak ten czas leci......moze ze stresu przed slubem dostaniesz predzej okres??
czym tu się stresować?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 11:21   #4443
QueenBlair
Wtajemniczenie

Drogie Panie

Zmobilizujcie mnie i dodajcie mi otuchy w związku z moją magisterką. Przez wypadek,szpital wszystko mi się przesunęło:/ Muszę oddać do około 25 sierpnia całość. Na razie jestem na etapie kończenia teorii, z części metodologicznej mam już przeprowadzone wszystkie badania i podliczone wyniki.
Myślicie,że się wyrobie? Wiem,że nie jesteście wróżkami i chyba chcę po prostu usłyszeć,że na pewno się uda.
Teraz mam 2 tygodnie wolnego więc trochę czasu na robotę mam.
Muszę się obronić do końca września bo muszę zacząć robić podyplomówkę ,a warunkiem jej zaczęcia jest obrona na tym kierunku.,

Love

Cieszę się,że sytuacja opanowana!

Vonka

Nowy rozdział już tuż ,tuż ;-) Ale myślę,że to co nowe jest fajne głównie ze względu na powiew świeżości

Aniu
Dzięki ;-)

A co u Ciebie?

Edytowane przez QueenBlair
Czas edycji: 2013-07-31 o 14:08
QueenBlair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 15:00   #4444
loveemptypeople
Raczkowanie

Odp: Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III

Cytat:
Drogie Panie

Zmobilizujcie mnie i dodajcie mi otuchy w związku z moją magisterką. Przez wypadek,szpital wszystko mi się przesunęło:/ Muszę oddać do około 25 sierpnia całość. Na razie jestem na etapie kończenia teorii, z części metodologicznej mam już przeprowadzone wszystkie badania i podliczone wyniki.
Myślicie,że się wyrobie? Wiem,że nie jesteście wróżkami i chyba chcę po prostu usłyszeć,że na pewno się uda.
Teraz mam 2 tygodnie wolnego więc trochę czasu na robotę mam.
Muszę się obronić do końca września bo muszę zacząć robić podyplomówkę ,a warunkiem jej zaczęcia jest obrona na tym kierunku.,

Love

Cieszę się,że sytuacja opanowana!

Vonka

Nowy rozdział już tuż ,tuż ;-) Ale myślę,że to co nowe jest fajne głównie ze względu na powiew świeżości

Aniu
Dzięki ;-)

A co u Ciebie?
Ty nie dasz rady ? Juz masz tyle zrobione i caly miesiac na dopracowanie, mozna by powiedziec, szczegolow....dasz rade i jak sama powiedzialas, lubisz adrenaline, to moze odpusc praceteraz i zacznij dwa dni przed oddaniem, patrz jaka adrenalina :p
Dasz sobie rade tylko wez sie za siebie i nie slecz na forum :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
loveemptypeople jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 18:46   #4445
Gonya_waw
Rozeznanie

Widzę, że nie znalazłam wcześniej tego wątku tak jak cała reszta dziewcząt mam TŻta w mundurze

Gonya_waw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-31, 22:30   #4446
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gonya_waw Pokaż wiadomość
Widzę, że nie znalazłam wcześniej tego wątku tak jak cała reszta dziewcząt mam TŻta w mundurze
witamy
dziewczyny, moge tym razem ja????
to powiedz cos o sobie i Twoim TŻcie, ile macie lat, gdzie służy, jak długo, moze jak długo jestescie razem? ogołnie wszystko :P
Stary 2013-07-31, 23:48   #4447
Gonya_waw
Rozeznanie

Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III

Ja mam 23, a Travis 27 lat. Jesteśmy parą ponad rok, on w tym momencie służy w Mozambiku, a jest w United States Marine Corps. Dołączył siedem lat temu i narazie nie zamienia zmieniać tego co ma.
Ja mieszkam obecnie w Polsce, ale kiedy skończy się jego program czyli za niecałe dwa lata, prawdobodobnie wyjadę z nim do stanów

Stary 2013-08-01, 00:01   #4448
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam 23, a Travis 27 lat. Jesteśmy parą ponad rok, on w tym momencie służy w Mozambiku, a jest w United States Marine Corps. Dołączył siedem lat temu i narazie nie zamienia zmieniać tego co ma.
Ja mieszkam obecnie w Polsce, ale kiedy skończy się jego program czyli za niecałe dwa lata, prawdobodobnie wyjadę z nim do stanów
czyli, jezeli dobrze rozumiem, ty jestes Polką a twoj TŻ pochodzi z USA ?
jak sie poznaliscie, wybacz ze wypytuje ale mnie to ciekawi
Stary 2013-08-01, 00:36   #4449
Gonya_waw
Rozeznanie

Tak mój TŻ jest Amerykaninem poznaliśmy się nadzwyczajniej w świecie na imprezie (tak, marines w Polsce potrafią się nieźle bawić )

Stary 2013-08-01, 00:45   #4450
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Tak mój TŻ jest Amerykaninem poznaliśmy się nadzwyczajniej w świecie na imprezie (tak, marines w Polsce potrafią się nieźle bawić )
fajna historia, coś innego w naszym świecie, prawda mundurówki?
nie wiem czy mnie koleżanki od munduru nie zjedza za to stwierdzenie, ale amerykański żołnierz ma chyba hmmm jak to nazwać, gorzej? tzn chodzi o to ze czesciej slyszy sie o jakiejs tragedii w kwestii marines'ów. chyba ze mi sie tylko wydaje...

Edytowane przez loveemptypeople
Czas edycji: 2013-08-01 o 00:47
Stary 2013-08-01, 00:50   #4451
Gonya_waw
Rozeznanie

Być może dlatego, że są zaangażowani w masę zadań etc, no i samych marines jest ponad 200 tysięcy, a oprócz tego air force, navy, Us army i pewnie jeszcze coś o czym po prostu nie pamiętam

Na pewno jest trudniej być kobietą marines'a, mają masę dziwnych zasad

Stary 2013-08-01, 00:53   #4452
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Być może dlatego, że są zaangażowani w masę zadań etc, no i samych marines jest ponad 200 tysięcy, a oprócz tego air force, navy, Us army i pewnie jeszcze coś o czym po prostu nie pamiętam

nie myśl, że tutaj każda ma łatwo, w końcu każda ma za TŻ mundur i jego zasady, toteż każdej jest trudno. więc chyba nie ma w tej kwestii trudno, czy trudniej
Stary 2013-08-01, 00:55   #4453
Gonya_waw
Rozeznanie

Ok to powiem inaczej. Ja mam przeje..ne zresztą jak wszystkie co za mundurem się obejrzały

Stary 2013-08-01, 00:59   #4454
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Ok to powiem inaczej. Ja mam przeje..ne zresztą jak wszystkie co za mundurem się obejrzały
nie jest na pewno aż tak źle, lepsze to niż.... hm :P nie wiem co.
ja sie przyznaje bez bicia, że nie wiedzialam, ze moj TŻ jest zolnierzem w momencie 'zakochania' więc jakby to powiedzieć, mudnur dostałam w zestawie
Stary 2013-08-01, 01:08   #4455
Gonya_waw
Rozeznanie

Hahaha no widzisz mi mój na początku nie powiedział, ale jak się dowiedziałam to bardziej się nim zainteresowalam

A jeśli jest tak źle to chciałabyś dwa lub być może nawet 3 lat na odległość być w związku? Jutro jedziemy na wakacje i zobaczę go pierwszy raz od 4 miesięcy

Stary 2013-08-01, 01:23   #4456
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Hahaha no widzisz mi mój na początku nie powiedział, ale jak się dowiedziałam to bardziej się nim zainteresowalam

A jeśli jest tak źle to chciałabyś dwa lub być może nawet 3 lat na odległość być w związku? Jutro jedziemy na wakacje i zobaczę go pierwszy raz od 4 miesięcy
nie martw się, jest tu dużo takich właśnie, które żyją tylko na odległość, taki już nasz urok, a i na przyszłość, radzę na początek prześledzić wątek pare stron do tyłu, żeby się zorientować co, gdzie i kiedy
Ja jestem akurat w tej sytuacji komfortowej, że mój tż to na jednostke ma rzut beretem, więc widujemy się kiedy chcemy, ale też przeżywam rozłąki podczas poligonów i innych i z tego co pamiętam jestem jedną z nielicznych tu dziewczyn ktora ma ten komfort, ale reszta dziewczyn przeżywa to co ty więc nie jesteś sama, nie ma co sie nad sobą użalać, trzeba się cieszyć, że ma się kogoś takiego chociaż raz na 4 miesiące przy sobie
Stary 2013-08-01, 08:28   #4457
vonka7
Raczkowanie

Witam nowa mundurowke
Widzę, ze Love juz Cię przemaglowala zestawem pytan
Moim zdaniem nie ma co porównywać naszych losów bo dosyć, ze inne kraje, inna armia, zasady to i inna mentalność ludzi. Wydaje mi sie, ze w USA żołnierzy sie szanuje, ludzie dobrze im życzą i czują po prostu dumę, a u nas pisałyśmy juz tu kiedys o "serdecznych" komentarzach pod adresem naszych TŻow także bardzo sie cieszę, ze do nas dolaczylas i poopowiadasz Nam troche o armii innej niż nasza, zwiazku na odległość itd

Edytowane przez vonka7
Czas edycji: 2013-08-01 o 08:29
Stary 2013-08-01, 10:33   #4458
Gonya_waw
Rozeznanie

Tak to prawda, bycie żołnierzem to zaszczyt i duma w stanach

Stary 2013-08-01, 10:44   #4459
loveemptypeople
Raczkowanie

vonka ale sama powiedz, ty ze swojego żołnierza jak i innych w jego fachu jesteś dumna, więc nie ma co narzekać, wiadomo jaka jest PL i jacy są Polacy, więc czego my oczekujemy. Moim zdaniem ważne, żebyśmy my były dumne i nasze rodziny (co nie zawsze też jest możliwe), i żeby nasi żołnierze (w sensie nasi TŻci) to czuli i wiedzieli, że my jesteśmy dumne i cenimy ich za to że są..... Zgadza się któraś ze mna?

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Witam nowa mundurowke
Widzę, ze Love juz Cię przemaglowala zestawem pytan
zrobiłam nowej koleżance rozmowe kwalifikacyjną :P mam nadzieje, że żadna nie ma mi tego za złe?
Stary 2013-08-01, 11:05   #4460
vonka7
Raczkowanie

Love pewnie, ze jestem dumna i staram sie często mu to mówić czy okazywać. Chciałam zwrócić uwagę na różnice przez ktore nie ma sensu porównywać i licytować ktora ma gorzej czy trudniej wydaje mi sie, ze jeżeli taki żołnierz widzi, ze jego służba jest doceniana, a nie krytykowana to też sie lepiej czuje. Faceci niby maja gdzieś takie komentarze ale nie wierze w to, ze nie uderza to w ich dumę. Po co maja sie starać skoro większość i tak zle o nich myśli. To tylko moje zdanie

Edytowane przez vonka7
Czas edycji: 2013-08-01 o 11:06
Stary 2013-08-01, 11:22   #4461
loveemptypeople
Raczkowanie

Cytat:
Love pewnie, ze jestem dumna i staram sie często mu to mówić czy okazywać. Chciałam zwrócić uwagę na różnice przez ktore nie ma sensu porównywać i licytować ktora ma gorzej czy trudniej wydaje mi sie, ze jeżeli taki żołnierz widzi, ze jego służba jest doceniana, a nie krytykowana to też sie lepiej czuje. Faceci niby maja gdzieś takie komentarze ale nie wierze w to, ze nie uderza to w ich dumę. Po co maja sie starać skoro większość i tak zle o nich myśli. To tylko moje zdanie
no masz jednak racje, w pl ludzie jak slysza wojsko to sie pytaja czy to w ogole jeszcze istnieje u nas w kraju

a tak już mówiąc o wojsku w oczach innych ludzi, to jak nasi zołnierze maja być postrzegani dobrze w oczach polaków i nie tylko polaków po takich akcjach
http://demotywatory.pl/4180193/Panie...ze-jak-walczyc
i poczytajcie komentarze, jak macie mocne nerwy, bo da sie na prawde zdenerwować...
tu oryginał
http://polska-zbrojna.pl/home/articl...do-Afganistanu

Edytowane przez loveemptypeople
Czas edycji: 2013-08-01 o 11:32
Stary 2013-08-01, 12:39   #4462
QueenBlair
Wtajemniczenie

Love

Siedzę na pracą oj siedzę. Ale wydaje mi się to durne ze względu na ów fakt ,że magisterka to nic odkrywczego. Raczej powielanie tego co już ktoś wymyślił. Dla mnie to jest marnowanie czasu. Ale cóż. Trzeba robić i tyle!
Dzięki za otuchę.

Gonya

Witaj wśród nas

Ja z moim dość często bycie na odległość zaliczam.
Mój Tż w jedn spec siedzi więc czasem wesoło nie jest. W sensie dla mnie nie jest ,bo Tż swoją pracę ubóstwia.
Ale dumna jestem z niego więc godzę się z trudnościami.
Jak się poznaliśmy nie wiedziałam,że jest żołnierzem heh.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez loveemptypeople Pokaż wiadomość
no masz jednak racje, w pl ludzie jak slysza wojsko to sie pytaja czy to w ogole jeszcze istnieje u nas w kraju

a tak już mówiąc o wojsku w oczach innych ludzi, to jak nasi zołnierze maja być postrzegani dobrze w oczach polaków i nie tylko polaków po takich akcjach
http://demotywatory.pl/4180193/Panie...ze-jak-walczyc
i poczytajcie komentarze, jak macie mocne nerwy, bo da sie na prawde zdenerwować...
tu oryginał
http://polska-zbrojna.pl/home/articl...do-Afganistanu
Ja nie mam mocnych nerwów na te wszystkie komentarze.
:/
Stary 2013-08-01, 15:09   #4463
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj!
Nie mów, że dziwniejsze niż u nas Podaj jakiś przykład
Wiem że na pewno mają gorzej, jak chodzi o wyjazdy na misje, bo znacznie dłuższe są, tak?
a ja myślałam że to nasze wojsko jest nienormalne
Cytat:
Wydaje mi sie, ze w USA żołnierzy sie szanuje, ludzie dobrze im życzą i czują po prostu dumę, a u nas pisałyśmy juz tu kiedys o "serdecznych" komentarzach pod adresem naszych TŻow także bardzo sie cieszę, ze do nas dolaczylas i poopowiadasz Nam troche o armii innej niż nasza, zwiazku na odległość itd
Też to zauważyłam, w Stanach jednak wojsko,wszelkie symbole narodowe itp są mocno eksponowane (chociażby flagi przy domach) a żołnierze są bardzo szanowani. Ale w sumie u nas, według mnie, żołnierze mimo wszystko są grupą najbardziej szanowaną spośród służb mundurowych. bez porównania chociażby z policją

QueenBlair, przypomniesz gdzie Twój TŻ służy?
U mnie dość dobrze, dzięki że pytasz dzieciaczki rosną, budowa domu w toku, tylko TŻ nie może sie doprosić urlopu

Stary 2013-08-01, 17:46   #4464
QueenBlair
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
QueenBlair, przypomniesz gdzie Twój TŻ służy?
U mnie dość dobrze, dzięki że pytasz dzieciaczki rosną, budowa domu w toku, tylko TŻ nie może sie doprosić urlopu
Aniu no właśnie nie bardzo mogę tutaj na publicznym pisać gdzie służy. Kilka jednostek specjalnych mamy i on jest w jednej z nich;-)

Cieszę się,że u Was dobrze! Dzieciaczki zdrowe, dom "się" buduje. Trzymam kciuki aby Tż dostał ten urlop.
Stary 2013-08-01, 21:35   #4465
Gonya_waw
Rozeznanie

Hej dziewczynki, ale jestem zmęczona. Najgorsze jest to, że teraz muszę siedzieć przez 10 godzin na lotnisku w Dubaju a spać mi się chce strasznie :O

Co do dziwactw, nie wiem czy mogę o tym wszystkim mówić nie wiem czy przypadkiem to nie jest "confidental" jak uzgodnie co jest a co nie to trochę wam poopowiadam

Stary 2013-08-02, 06:38   #4466
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu no właśnie nie bardzo mogę tutaj na publicznym pisać gdzie służy. Kilka jednostek specjalnych mamy i on jest w jednej z nich;-)
.
jasne, rozumiem Z jednej strony super, sporo plusów, a z drugiej chyba musisz mieć jeszcze więcej cierpliwości niż w "zwykłym" wojsku
Cytat:
Hej dziewczynki, ale jestem zmęczona. Najgorsze jest to, że teraz muszę siedzieć przez 10 godzin na lotnisku w Dubaju a spać mi się chce strasznie :O

Co do dziwactw, nie wiem czy mogę o tym wszystkim mówić nie wiem czy przypadkiem to nie jest "confidental" jak uzgodnie co jest a co nie to trochę wam poopowiadam
To czekamy
W Dubaju?? Wow

Stary 2013-08-02, 06:41   #4467
Gonya_waw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
jasne, rozumiem Z jednej strony super, sporo plusów, a z drugiej chyba musisz mieć jeszcze więcej cierpliwości niż w "zwykłym" wojsku

To czekamy
W Dubaju?? Wow
Jeszcze tylko ponad godzinę a za 7h, zobaczę w końcu TŻ cieszę się bardzo, ale po 12h spędzonych na lotnisku bez snu od wczoraj jakoś nie widzi mi się ten lot 6:30 min, mam nadzieję, że zasnę, chociaż w to akurat wątpię

Stary 2013-08-02, 10:16   #4468
vonka7
Raczkowanie

Gonya Ty to musisz mieć ekscytujące życie z tym swoim Marines

A ja moje drogie Panie muszę sie Wam pochwalić, że pierwsze (tak nielubiane przeze mnie) bieganie mam zaliczone całe kółko jakie narzucił mi mój osobisty trener (czyt. TŻ ) przebiegłam i czułam się świetnie, kto wie może to polubię Wczoraj też miałam ostatnią wizytę u dentysty i fobia wyleczona tylko mi język kilka razy przypiłowała tym swoim sprzętem i boli jak cholera teraz :/
Zostałam też ciocią kuzyn TŻa ma synka To tyle z nowości u mnie
Stary 2013-08-02, 12:19   #4469
QueenBlair
Wtajemniczenie

Aniu

Czasem mi wesoło nie jest. Zwłaszcza gdy wiem ,że "on jest w pracy" i nie ma jak się skontaktować.
Ale z drugiej strony tak wybrałam ,więc tak mam No i sama mam motywację aby się rozwijać itp.

Vonka

Bieganie to bombowa sprawa. Ja jako nastka nie lubiłam tej formy sportu. Ale teraz to uwielbiam i trzaskam po 20-30 km. Kto wie może i Ty pokochasz tego typu trening

Gonya

Ale fajnie! Ja uwielbiam "Znosić trudy podróży". Wiem jak to brzmi ale mnie kręcą takie rzeczy (komplikacje,opóźnienia itp)

Baw się dobrze ze swoim TŻ
Stary 2013-08-02, 20:51   #4470
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie! Ja uwielbiam "Znosić trudy podróży". Wiem jak to brzmi ale mnie kręcą takie rzeczy (komplikacje,opóźnienia itp)
w takim razie jesteś stworzona do związku z żołnierzem, trafiłaś idealnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości