|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Basia, współczuje tego stresu w szpitalu... chamstwo pierwsza klasa. to teraz dbaj o siebie i pilnuj wszystkiego.
Jak chodzę, leżę to odczuwam skurcze Braxtona, nie są one często i nie są regularne. Ale... czasem moj brzuch zmienia kształt i to chyba macica się stawia, bo w przeciwienstwie do skurczy Braxtona, to stawianie się odczuwam jako dyskomfort i ogólnie bardzo dziwne uczucie-nie fajne to jest. co to znaczy jak stawia się ta macica? w jakim celu? ćwiczy przed porodem? no i czy może zrobić kuku takie stawianie?
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Castinga lubię, ale nie bylo ostatnio mojego koloru - czekolady... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie zapytasz to nie powiedzą Ci ile ma cm , bo tu się tego nie praktukuje . Ważą ale nie mierzą . Pewnie na oko oceniają czy wszystko ok na tyle byle ocenic dziecko w skali Apgar , jak ok to do domu . JA nie żartuje .. Około 24h po wyjściu ze szpitala przychodzą położne i ogladaja malucha , wtedy niby badają . Zaraz po nich przychodzi Health Visitor i on sprawdza jakie dziecko ma warunki itd. Wczoraj przy okazji listy szpitalnej , wyczytałam żeby mi nie przyszło na myśl wziąć do szpitala żadnych kosmetykow dla dziecka bo mnie położne zjedzą . Tutaj podobno praktykuje się aby przez kilka dni po porodzie dziecko w ogóle nie było kąpane , i po porodzie tez dziecka nikt nie kąpie .. Tu macie linka na potwierdzenie tego co mówie o badaniach http://www.dzieciak.co.uk/index.php?oneBox=89 Cytat:
|
|
#3784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Też lubię swój brzuszek, choć mam całą masę rozstępów na pupie i piersiach to mimo wszystko lubię patrzeć jak brzuszek z dnia na dzień coraz bardziej się powiększa ![]() Widać ![]() Miałam malować ale jednak się rozmyśliłam ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Odpoczywaj
|
||
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Niunia:
maseczka musztardowa: -1 żółtko -1 łyżka stołowa oliwy z oliwek -2 łyżeczki cukru -2 lub 2,5 łyżki stołowe zmielonych nasion gorczycy (czyli musztardki )-kilka kropli goracej wody nie wiem jak w PL, ale tutaj taka musztarda w proszku jest, to nic innego jak zmielona gorczyca: http://linguina.files.wordpress.com/...ard-powder.jpg nakłada się tylko i wyłącznie na skórę głowy i trzyma około 40-50 minutek. włosy dzieli się na pasma, tak jak przy farbowaniu odrostów i starmy się tylko wetrzeć w skórę głowy. cudeńko uratowało mnie rok temu jak garściami wypadały mi włosy. musztarda lepsza niż jakiekolwiek tabletki. receptura oryginalna z łotewskiej wioski, od starej babinki ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Aha, no i po musztardzie jest ogromny wysyp odrastajacych włosów. Aureole aż miałam dookola głowy, ale to + jak odrasta wszystko w takim tempie. A rośnie naprawdę szybko na tej musztardzie
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
U mnie maz sobie zażyczył frytek do obiadu... Buhaha mimo ze zjadlam te moje nie dorobione kluchy, to frytka sie nie oparlam
Nadrabiam od konca, hmmm tylko po co jak zaraz na basen ide Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
![]() tylko nie wiem jaką musztardę dac... Ewentualnie zmieli sie gorczyce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Doomi ale brzuchol
Slicznie wyglądasz Cytat:
My będziemy trzymały kciuki za Twoje maleństwa Cytat:
Kupiłam dziś kubeczek na mocz, jutro siku i położe na blat. JAk nie zbada to jej wyleję na biurko przez PRZYPADEK ![]()
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Piszecie o tym stawianiu się macicy, a ja kurcze nie wiem o co chodzi, często odczuwam taki dyskomfort na brzuchu, bo tego bólem nie można określić, nie wiem jak to opisać ale to jest jakby bardziej w zewnętrznej części brzucha a nie w środku czy to o to chodzi? Ale tego liczyć się chyba nie da, bo to jakby ciągły stan
|
|
#3789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mamy wesele normalnie zespół, wszystko. Ale wiesz, jako że zawsze Para Mloda je tylko obiad, bo potem nie ma czasu tak ja sprobuje wszystkich potraw :P bede wiedziała za co płace oglądałai rozmawiała z gośmci i cieszyła się, że maluchy są w brzuchu. jakoś nie jest mi zal samej zabawy. Odwołać nie chcieliśmy, bo to było nasze marzenie. Mam pozwolenie od lekarza na 4 tańce, pierwszy, potem z ojcami i na koniec Na sali pielęgniarki się smiały, że pójdę liczyć koperty
|
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3791 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teściowa, klatkę obok mieszka. Pomoc będzie Dziękuję za kciuki Myślę, że nikt nie bedzie sie czepiał, że nie wsyztsko lśni, ale bede robic "nic" |
|
|
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
Basia strasznie współczuje przyjęcia w szpitalu, ale Oni ogarnięci są znieczulicą. Straszni ludzie!
Odpoczywaj odpoczywaj i nawet się nie waż brać za sprzątanie. |
|
|
|
#3793 |
|
Raczkowanie
|
Jaki duży! Mój przy Tobie to kruszynka ;-)
Ja znów miałam nadrabiania tyle stron, że... ale dałam radę Tylko z odpisywaniem mi gorzej idzie, bo jest tyle tematów, że potem mi się miesza wszystko ![]() Ja dziś miałam ciężką noc. Wieczorem złapały mnie bóle krzyża/miednicy, że ledwo się schylałam, czy chodziłam.. także łóżko i spać, ale zasnąć nie mogłam, w końcu doszłam do wniosku, że serce mi przeszkadza :/ i po kilku godzinach kręcenia i wiercenia zmierzyłam ciśnienie a tam 72/56 i tętno 101... (generalnie jestem nisko-ciśnieniowiec). No i jakoś przysnęłam i przyśnił mi się mój teść, którego nie znam, bo zmarł jak mój mąż miał roczek. I stał w takim jakimś blasku z wyciągniętą ręką i mówił, że mam do niego przyjść. Obudziłam się i nie wiedziałam gdzie jestem, on był tak realny a potem nad ranem mała się nie ruszała i oczywiście mi się załączyło myślenie, że to może jednak do niej było
|
|
|
|
#3794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszyscy wiedzą, że w ciaży jesteś?? Karinka co za sen ![]() Współczuję tych bóli |
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny wróciłam |
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ale ogólnie gin powiedział, że nawet jak w publicznym miejscu się korzysta z toalety to można załapac
a w te upały to już wgl jesteśmy podatne.
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
Mya fajnie, że już jesteś
ale Ci sie przyplątało
|
|
|
|
#3799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te skurcze przygotowują do porodu i nie są groźne, o ile są bolesne (podkreślam bolesne) i zbyt częste. Zwykle przechodzą po kilku minutach. |
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dziewczyny co z bucikami I pieluchami tetrowymi ktore sa nowe ? Tez prac prawda?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3801 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3802 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Ale Cię wysadziło kobieto! Nie wiem czy to ta bluzka wzorzysta i jej krój czy tak urósł Ci brzuszek! pięknie!
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że się odezwałaś.Cytat:
Moje tetry nowe śmierdzą!
|
|
#3803 |
|
Raczkowanie
|
Witam się
![]() Nadrobiłam od wczoraj ufff ![]() Bardzo ładne zdjęcia ślubne wklejacie Gratulacje!!!Domii super brzuszek, bardzo ładnie wyglądasz ![]() Basia współczóje szpitala i tego przyjęcia. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Nie przemęczaj się teraz. Tyle się naczytałam że już nie wiem co komu miałam napisać. Bardzo ładne kocyki wklejacie, muszę się zacząć za czymś rozglądać bo my z wyprawki to praktycznie nic nie mamy, czekamy aż się Fasolek ujawni Ale chyba czy chłopczyk czy dziewczynka i tak będzie miało wszystko niebiesko-białe (takiego hopla ma Tż)Byłam dziś u Dentystki, bo mi strasznie dziąsła krwawiły...oczyściła mi trochę i dała jakiś żel do smarowania. Naszczęście nie muszę nic innego robić bo panicznie boję się dentysty, a bez znieczulenia to bym chyba z fotela uciekła ![]() Fasolek szaleje dziś strasznie, ale bardzo mnie to cieszy...lubię te jego charce...pewnie dopóki nie podrośnie i nie staną się bolesne. Tż wkońcu się odezwał bo złapał zasięg przy Bornholmie Zadzwonił o 6 rano, a później przysnełam jeszcze to mi się śnił.---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Ktoś pisał o stawiającej się macicy...też mam niestety, nieprzyjemne i bardzo bolesne uczucie. Brałam luteinę prawie od początku na podtrzymanie, odstawiłam na tydzień i zaczeły się skurcze i stawianie, więc mi lekarz znowu przepisał tylko mniejszą dawkę i tak mam mieć do końca cięży. Mówił że to lepsze niż No-spa, i że nie docenia się jej działania rozkurczowego...no i rzeczywiście jest lepiej. Skurcze ppojedyńcze teraz mam tylko. Każdy lekarz ma swoje przyzwyczajenia i "warsztat" jeden daje no-spe drugi luteinę, a niektórzy mówią że takie uroki ciąży
|
|
|
|
#3804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki brzuszek fajny ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3805 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi wizaż szwankuje, więc chyba uciekam. Najwyższa pora coś ogarnąć.
Edytowane przez tunieczka Czas edycji: 2013-08-01 o 19:06 |
|
|
|
#3806 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Raczkowanie
|
Basiaaaaaaaaa dobrze, ze jesteś już w domu, ale uważaj na siebie
Ja na końcu pierwszej ciąży miałam twardy brzuch, ale oprócz tego miałam jeszcze wrażenie jakby ktoś ściskał w pasie jakiś pasek. U mnie skończyło się odklejeniem łożyska i cc. Na szczęście byłam pod opieką w szpitalu a Młody był już w 36 tc. Jednakże gdybyśmy wcześniej zbagatelizowali objawy, mogłoby nas już nie być. Podobno były to książkowe objawy przedwczesnego odklejania się łożyska. Nie piszę tego, by ani Ciebie, ani kogoś innego wystraszyć, jedynie poprzez moje niezbyt miłe doświadczenie apeluję by uważać na siebie i na takie objawy. Odpoczywaj i nie przejmuj się ani bałaganem, ani tym co inni mówią. Teraz Ty i Maluchy jesteście najważniejsi. Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić, bo Młody ciągle odciąga mnie od komputera Od tego tygodnia Klub Malucha ma przerwę wakacyjną i widzę po Młodym, że bardzo mu brakuje tych zorganizowanych zabaw z dziećmi. Ciągle ciągnie mnie za rękę i chce bym się z nim bawiła. Nawet obiad trudno mi podgrzać! A tak potrafił się ładnie sam bawić, teraz za to ciągle słyszę: Mama choć proszę
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
a to trzeba z wodą i czyms tam jeszcze pomieszac
i własnej roboty masz angielska musztarda jest ostrzejsza niż chrzan. Cytat:
ja skurcze braxtona umiem rozróżnić od tego dziwnego deformowania brzucha... ech. a co do kąpania, to znajomi radzili nie myć tylko przecierać chusteczkami mokrymi. na pewno dziecko nie będzie zniechęcone do kąpania później i coś jeszcze z barierą ochronną skóry
|
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
no i najnowsze info w sprawie kary dla tych zwyrodnialców http://www.sfora.pl/Koszmarna-smierc...ce-glow-a58258
już jutro wyrok. dobrze że taki huk jest. nie moge patrzeć na tą k**** i tego jej capa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Jak nie zapytasz to nie powiedzą Ci ile ma cm , bo tu się tego nie praktukuje . Ważą ale nie mierzą . Pewnie na oko oceniają czy wszystko ok na tyle byle ocenic dziecko w skali Apgar , jak ok to do domu . JA nie żartuje ..
w okolicy jajników po jednej stronie??
KCIUKI DLA ANI
ślicznie!!!
od początku ciąży mam o 21 cm większy obwód brzucha. teraz 97, było 76 (dokładnie w 9 tygodniu)
, że sama sobie winna jestem bo mogłam w piątek przyjechać a nie czekać. Piguła chamska jak sto pięcdziesiąt
Lekarz mowi, że badanie ok, usg w niedziele, a do tego czasu kładę się na oddział. 

ciekawa jestem jak Ty wytrzymasz na ślubie?? wesele tez macie czy tylko cywilny i obiadek??