|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
No to dobrzr ze juz lepiej a mize fsktycznie ma inny trmperament albo nie na ochotynna usmiechy i jeszcze na nie przyjdxie czas Cytat:
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Zostało 320 postów do końca 1 części na odchowalni... Pora pomyśleć o sondzie. Czy któraś ma jakiś pomysł na tytuł ??
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
mamusia tez...SN!
|
|
|
|
|
#4684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez najpierw dluuugo była powazna i czasem usmiechnela się tylko do babci. a teraz szczerzy swoje niepelne uzębienie wszędzie i do każdego
|
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda strasznie ...I nie powiedziałabym, że waży 6 kg, tylko dużo dużo więcej... |
|
|
|
|
#4687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
ja tez. ciagle się wzruszam. siedziałam dzisiaj na kibelku i slyszalam jak tatuś mowi "laluniu jak Ci minal dzień?"
"kobieto, dlaczego ty się tak awanturujesz? na trudne dni masz jeszcze sporo czasu" ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
Nelka lubi jak udajemy kichanie "aaaaa psiiiik" czasem sama kichnie i cieszy się jak wariat! ![]() Cytat:
ekstra. zazdrościmy i może tez nam się uda wybrać w sierpniu...chociaż miesiąc krotki, a plan taki napięty
|
||
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Więc u nas wygląda to tak, ja mówię do Sofii po polsku, Anton w Afrikaans, a między sobą rozmawiamy po angielsku. Taki był plan i tak na razie to wygląda. Z tego co czytałam na temat bilingwistycznych dzieci to taki układ najlepiej się sprawdza. Mamy przyjaciół: on z RPA, ona ze Słowacji, mieszkają w Szkocji. Ich córka ma 3,5 roku i mówi płynnie we wszystkich trzech językach. Mówią nam, że najważniejsza jest konsekwencja i zachęcanie dziecka by zawsze odpowiadało w języku, w którym się do niego mówi (to już wiadomo, jak dziecko mówi ). Mam też znajome małżeństwo Polaków, którzy mieszkają tutaj i ich córka (też 3,5 roku, dziewczyny chodzą razem do przedszkola) rozumie polski, ale nie mówi po polsku Dziwne bo oboje rodzice Polacy, ale ta moja znajoma Słowaczka twierdzi, że to dlatego, że jej rodzice nie dbali o to by córka od początku odpowiadała po polsku... Ja tego zdecydowanie chcę uniknąć. A jak to u Was wygląda, Happy? |
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie lecimy, bo póki co się zastanawiam co wybrać: Hiszpanię samolotem (tylko muszę jeszcze znaleźć transport z lotniska do miejsca docelowego) czy Chorwację samochodem Wakacje z biura podróży jednak odpadają, bo z każdym dniem ceny coraz bardziej kosmiczne , a lastów jakoś się boję Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-01 o 21:55 |
|
|
|
|
#4690 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wierzę, że to tylko 6,11kg ![]() Cytat:
![]() u nas co łaska, damy chyba 100zł Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My też spuszczamy budę no to się złapałam ![]() Cytat:
jedynie rano pod karuzelką właśnie, czasem jak go przewinę i muszę coś szybko zrobić i do spania a nocy ściągam zabawki, puszczam muzyczkę i śpi Happy dziś użyłam lampki i w sumie dziecko lekko oświetla jednak
|
||||||
|
|
|
#4691 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
faktycznie dziwnie, że nie ogarnęli nauczenia dziecka ojczystego języka, szok, co za bezmyślność. |
|||||
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
wygląda na duuuuzo wieksza wage.
https://www.facebook.com/photo.php?v=378515232262011 hehehehe durny tatus, ale mnie rozbawil |
|
|
|
#4693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Od dwóch dni próbuję usiąść do kompa i coś tu napisać. I jak już mi się uda trochę nadrobić to odpisać już nie bo Młoda ma inne plany
![]() Nie wiem co się dzieje, ale wczoraj spała mi bardzo mało (ze 3x po pół godziny) i dziś to samo. A do tej pory jej się to nie zdarzało, bo owszem miała okresy aktywności ale i potrafiła przespać od karmienia do karmienia ![]() We wtorek się szczepiliśmy i wtedy spała po południu sporo a wczoraj i dziś już nie i się zastanawiam czy to może być wpływ szczepienia ![]() Mleczko pepti też jej raczej nie podpasowało. W smaku chyba nawet musi być ok, bo piła (choć dziś już nie za bardzo chętnie) ale za to mam wrażenie, że spina ją jeszcze bardziej - ja nie wiem jak to możliwe ![]() To mleko też podajemy od dwóch dni ale to chyba niemożliwe, żeby od tego nie spała??? Ogólnie ostatnie 2dni mam jak wyjęte z życiorysu i czuję się fatalnie. A jak ja się czuję fatalnie to i źle to wpływa na Młodą i pewnie kółko się zamyka ![]() Cytat:
Super, że usg brzuszka wyszło u Was ok diabli cudne te Wasze smsy sprzed porodu Neli ![]() Cytat:
O super A zdecydowaliście się na wózek czy nosidło? My co prawda dopiero za rok pojedziemy ale już zbieram dane ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że jedziecie My się wybieramy w drugiej połowie września nad polskie morze (Lenka będzie mieć 3 miesiące)
|
|||
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za chrzest jeszcze nie wiem ile damy; będę o tym myśleć jak już się zabierzemy za organizacje wszystkiego
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zadomowienie
|
przepis na chlebek bananowy- ja robię ten http://whiteplate.blogspot.com/2009/...phie-dahl.html banany muszą być jak najczarniejsze ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Z tym,że ja nie karmie tylko kp. Dokarmiam 2 razy dziennie mm. Powinnam się martwic? Cytat:
a jak przy karmieniu mieszanym??? Cytat:
u mnie tak samo. Tydzień po porodzie 8 kg mniej. Waga stanęła i ani drgnie. Zostało 5 kg do wagi sprzed ciąży:-/ Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
trzeba wymyślić jakiś fajny tytuł..Hmm.. Nie mam weny.. ![]() 1. Śmiejemy sie i gugamy, pierwsze miesiące juz za nami 2. Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki 3. Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy 4. W roli mamy sie sprawdzamy i w problemach sie wspieramy 5. W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane |
|
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe ale go zaatakowalas bodźce w każdym miejscu Nela lubi karuzelke jak ma dobry humor, gada do niej, piszczy, probuje lapac. ale jak już chce zasnac to jeczy żeby ja wylaczyc. momentalnie spi...my karuzelke od początku odsuwamy malej znad glowy na czas spania sama nie mogłabym spac gdyby ktoś tak nade mna wisiał i gapil się (nasze zwierzaki z karuzeli maja wyłupiaste oczy hehe) http://www.bumptobean.com/wp-content...rol-Mobile.jpg wprowadzaj małemu te zabawki stopniowo i jak jest wyspany i najedzony az tyle nowych rzeczy w starych znanych miejscach pewnie trochę go zaniepokoilo.
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Happy mój Bartuś też zazwyczaj idzie spać o 20:00, chyba, że robimy mu dzień dziecka i jesteśmy dłużej na dworze
Zaciągam rolety, nie jest całkiem ciemno ale po kąpieli i jedzonku zawsze (no, było parę wyjątków) ładnie zasypia Cieszę się, że tak wcześnie śpi, mam chociaż wieczór wolny ![]() a co do lampki to raczej przy niej nie przewiniesz ale karuzelka jest świeeetna! Color nie martw się, że nie masz @ ale nie myśl, że jesteś całkiem bezpieczna (żadna nie jest wg mnie , nawet karmiąca non stop ) - w każdej chwili może dojść do owulacji
|
|
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karuzela musi być z boku żeby mozn było spokojnie spac.
|
|
|
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogę się podzielić swietna prosta szarlotka, która wszystkich zachwyca albo drozdzowym ciastem - bez mieszania. rewelacja. dwa przepisy dla leniwych beztalenci kulinarnych jak ja
|
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba też będę musiała szukać nowego A co do zabawek to chyba za dużo wrażeń jak na 1 dzień, wprowadzaj stopniowo ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Mam jakiś problem z cytowaniem, więc póki co zmykam. Do usłyszenia, dobranoc |
|
|
|
|
#4707 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chlebek raczej na śniadanie, wydaje mi się, chociaż z lodami może być na deser! na deser to będzie idealne (mam nadzieję) http://whiteplate.blogspot.com/2012/...-jagodami.html nie mogę się doczekać jutra !
|
||||
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas słonko świeci do sypialni rano
|
|
|
|
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chusta fajna sprawa, tylko ciężko, bo maluszka nie ma gdzie odlozyc. musicie znaleźć miejsce, gdzie można zrobić chustowy hamak http://www.chusty.info/forum/showthr...panie-w-hamaku http://www.chusty.info/forum/showthr...amaka-z-chusty http://mama-igi-tata.blogspot.com/20...jawiy-sie.html pomysłowe. tatuś buja nozka i można seansik filmowy urzadzic
|
|
|
|
|
#4710 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale jakoś będę musiała z tym żyć, że poważna po tatusiu jest i nie rozdaje uśmiechów na okrągło ![]() Cytat:
ale jako chroniony okaz nie mam zamiaru wskakiwać w tym roku w kostium ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No nasza też będzie miała wtedy dokładnie 3 miesiące i 3 dni ![]() Może póki co brzuszek jej się przestawia na to pepti? Podobno na efkety czeka się 2 tyg...Oby było lepiej!!!Pojechaliśmy z TŻ na randkę. Macię zostawiliśmy moim rodzicom. Byliśmy na "Obecność" ŚWIETNY!!! Normalnie top!!! Baliśmy się jak jeszcze wychodziliśmy z kina. Później kolacja, ale w koncu TŻ wyprowadził mnie z równowagi bo przez 3 godziny autentycznie co 10 minut patrzył na tel, czy nie dzwonili do nas rodzice
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.

tzn w sumie nie zawsze zjada 180ml, zazwyczaj robimy mu 150, ale jak to się skończy jest rozpaczliwy kwik o jeszcze - muszą to nagrać kiedyś
i jak mu się zrobi 30 ml jeszcze to czasem zje, czasem tylko pociamka, a czasem zje 10 ... 
mamusia tez...SN!
tzn bardziej jak to mój mąż określa "jojczy" jak coś mu się nie podoba... a zamiast gadania robi "aaaaaaaaa" jak mu się coś podoba
...
ekstra. zazdrościmy i może tez nam się uda wybrać w sierpniu...chociaż miesiąc krotki, a plan taki napięty 

)
Dziwne bo oboje rodzice Polacy, ale ta moja znajoma Słowaczka twierdzi, że to dlatego, że jej rodzice nie dbali o to by córka od początku odpowiadała po polsku... Ja tego zdecydowanie chcę uniknąć.
za wizytę
Wakacje z biura podróży jednak odpadają, bo z każdym dniem ceny coraz bardziej kosmiczne
ale nie wierzę, że to tylko 6,11kg 

trzeba wymyślić jakiś fajny tytuł..