|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() nie martw się, cieplo jest, wiec i jedzenie gorzej wchodzi. moje mleko jest tak rzadkie, ze Nela już nie robi kup co karmienie, za to w pieluszka ciezka od sikow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4713 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-08-01 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale my chcemy jechać dopiero najwcześniej od połowy września, o ile nie na początku października ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zadomowienie
|
to ładnie śpi
![]() w ogóle! u nas sprawy zaszły tak daleko, że chyba mogę już się pochwalić, najwyżej ściągnę na siebie nieprzespaną noc. otóż, pisałam jakiś czas temu, że po miesiącu największej zażyłości ze smoczkiem Helena odrzuciła ów gadżet i za cholerę nie dała sobie wcisnąć go anymore. pełna konsternacja, ale ok, niech jej będzie. nie dawało mi to jednak spokoju i w końcu postanowiłam kupić na próbę inny (padło na babydream) i nie wiem czy w odpowiednim momencie czy to kwestia smoczka, ale się przyjął. to po pierwsze. spacery stały się o wiele łatwiejsze ![]() po drugie...pisałam Wam jak u nas wygląda zasypianie. przed 23 nie ma siły, żeby zmusić, uprosić, ugłaskać dziewczę do snu. niezależnie jak zmęczone spacerami, kąpielami etc. to jeszcze nie taka tragedia, ta pora, gorsza zasypiania forma. tylko i wyłącznie na rękach, potem godzinę spania na klacie u tatki, po to żeby w końcu, w głębokim śnie, na nieświadomce wylądować w łóżku. i co się dzieje? mąż montuje dostawkę do łóżka, mamy też już przyjaźń ze smoczkiem i ni stąd ni zowąd moja córka zasypia jednego wieczoru leżąc na tej dostawce, po karmieniu (nie jak zawsze z cyckiem w buzi), zasypia sama... w ogóle spoko conie, nie ma się czym jarać, ale sytuacja zaczyna się powatarzać...i oto, koniec noszenia na rękach do snu przez dwie godziny.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny Wy ciągle piszecie o upałach a u nas w Poznaniu dość spoko, co mnie oczywiście cieszy i osobiście Wam nie zazdroszczę. Ja się dziś uśmiałam bo dałam Młodemu smoka i jak mu wypadał to on czasami go próbował sam mordką łapać ![]() I jeszcze pytania o ubrania i szatki do chrztu, gdzie kupowałyście? Bo szatek na allegro nie widzę , a ubranka też takie średniawe
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() o cywilnym często rozmawialiśmy, ze kiedyś będzie, ze to formalność i pojdziemy sobie ot tak, podpiszemy co trzeba i już. w ciąży plan był taki, ze slub weźmiemy, żeby ominąć inne głupie formalności....ale jakos tak wyszlo, ze pojawily się inne problemy, nie mielismy pomysłu na swiadkow. latwiej było isc i uznac ojcostwo dziecka poczętego żeby mloda od urodzenia miała odpowiednie nazwisko ![]() nigdy nie brałabym slubu "bo dziecko w drodze" ![]() podobno z chrzcinami, bawi mnie ta cala "polska nagonka", ze trzeba chrzcić, bo nie można wyjść na spacer, bo dziecko zachoruje, bo TRZEBA. ja chyba z natury jestem taka przekorna, bo bawi mnie to i chyba specjalnie trochę pozwlekamy, żeby co poniektórzy mieli więcej powodow do dyskusji ![]() nie pisałam wam wczoraj, ale znajoma z coreczka czekala na mnie pod blokiem na lawce. mala ma 10miesiecy, ale jeszcze na cycu. postanowila ja nakarmić żeby trochę pospala, bo inaczej ucieka z wozka i robi rozne fajne rzeczy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
mysle ze moze zbieglo sie to pogorszenie z podaniem mleka poczekaj jeszcze pare dni i ocenisz Cytat:
![]()
![]() |
#4719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() na szczęście mnie jeszcze nie spotkała taka sytuacja a nie pierdzielę się już - karmię tam, gdzie moje dziecko woła ![]() o ile mam gdzie przysiąść ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4721 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
jestem za ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w tym roku bez morza ![]() Chociaz daleko nie mamy ale chyba poczekam do przyszlrgo lata zreszta na plazy w dlugich spodniach ![]()
![]() |
#4725 |
Zakorzenienie
|
Tz mnie zaraz udusić ze siedzę jeszcze na necie
![]() Wiec tylko na szybko: Motylek - to nawet nie wiem gdzie ta wasza miejscowość.. My do Krynicy morskiej, ewentualnie stegna, sztutowo |
![]() ![]() |
![]() |
#4726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi się zdarzyło już na stojąco karmić, bez kitu.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() na stojąco jeszcze nie karmiłam ![]() lecę do wyrka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Drugiego tez musze wyszkolic tylko nie wiadomo czy sie da ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4729 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
1) szczepienia i kolki za nami, niedlugo pochwalimy sie pierwszymi zabkami 2) na naszym watku juz same niemowlaki i staja sie za male wszystkie bodziaki! 3) rosna sobie niemowlaczki, matki udaja prosiaczki! krowki, koniki i pieski - niedlugo podamy dzieciom marchewki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4730 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ogólnie duży chłopak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrej nocki! też idę do moich kochanych śpiochów, na jutro planów brak.. Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-01 o 22:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4733 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niestety tryb zycia jaki tam się prowadzi nie pomaga mu w nauce i polska szkola raz w tyg. w sobote to stanowczo za mało...od pon do pt wiadomo, ze rodzice w pracy, on z dziecmi trajkocze po ang. albo franc. i polski schodzi na dalszy plan. ale mam tez znajoma, która jest polka, ojciec ciemnoskóry francuz z korzeniami afrykańskimi, mieszkają w paryzu i ich corka swietnie sobie od małego radzi. ewidentnie widać, ze czeka w jakim jezyku ktoś do niej powie i od razu startuje ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
a i jakbym się nie odzywała przez najbliższy miesiac to znaczy ze nie mam neta
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- tiny love model chyba symfonia w ruchu zoo - fajna ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- dzięki, Nela tez ja lubi hehe. dzisiaj pierwszy raz sluchala 3x15 min. a oczy wychodzily jej z orbit jak zyrafie ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- ooo wlasnie, dzięki Ci, ze to napisalas. u nas slonce rano tak wali (sypialnia niestety od wschodu), ze zaczynam wymiekac. planujemy zakup innych rolet - wypadlo na te noc/dzien. orientujecie się, czy można sobie wybrać gestosc rolet? ich przepuszczalność...widzia łam kiedyś rolety z zewnetrzna strona odbijajaca swiatlo (cos jak folia aluminiowa albo te nakładki na przednia szybe samochodu). może cos takiego sprawdziloby się? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4736 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Happy, to u Was same zmiany na lepsze. Najpierw brzuszek, teraz spanie. Helena zadziwia I zasluguje na aplauz
![]() U nas sytuacja wyglada zgola odwrotnie :/ od dwoch tygodni nocne usypianie zajmuje nam 1-2,5h... Dzis bylo chyba najdluzej ![]() Wspominalas o lekach.na.anemie.Helenki. My mamy.przypisane vitB6 I kwas foliowy I probuje podawac Sofii (krusze tabletki takim tluczkiem do rozgniatania miety w mohito ![]() ![]() ![]() Diabli wlasnie gondola w samolocie jak najbardziej przejdzie. My lecielismy z wielkim jedo. Jedyny wymog przewoznika jest.taki, ze stelaz ma sie skladac. Przu oddawaniu.bagazu rejestrowanego.dostaje sie naklejki na wozek I tak jak pisalas juz pod samym samolotem przekazuje sie wozek obsludze,a potem odbiera z tasmy.razem z bagazem. Jenny nasz wozek przeszedl.podroz bez najmniejszego uszczerbku. Ale roznie byc moze to fakt... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4737 | ||||||||
Zakorzenienie
|
![]()
dziecko jak dziecko. tatuś mamusce obiecal
![]() ![]() spotkałam dzisiaj babke po wyciętej tarczycy i hooollyyyy shit ladna ma ta blizne ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() będziecie na dwóch roznych koncach Baltyku patrząc po linii poziomej hehe ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- nadrobiłam, polece jeszcze mój hit deserowy - słodkie jak diabli ![]() http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/p...onka_4558.html dobranoc ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
BAN stały
|
Dawno tego u nas nie było 7 godzin snu
![]() ![]() ![]() ![]() Pytanie mam o łóżeczka, jak długo dziecko musi spać pod kątem? Czy można go już kłaść na płasko? Trójka małemu zaczyna wychodzić ![]() ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-08-02 o 05:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do leżenia, to powinno się tylko spać na płasko. Pod kątem kładzie się dzieci, które ulewają. My już ze 3 tyg na płasko, bo młoda przestała ulewać i chlustać przez sen. Happy ![]() ![]()
![]() |
#4740 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.