|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
jedli poprostu ja swinie! i to ludzie po 80!!!Swoja droga mialam tam taka znajoma angielke, du** mila taka ze 'noge na noge' nie zalozyla (bardzo symatyczna, pomagala mi z socjalem, jezykiem itd) ale jak w chodzilam do jej domu gnoj, jakiego w zyciu nie widzialam! M.in. talerz na srodku pokoju siano i swinka morska srajaca na nim
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam stary wątek, tzn tą część gdzie mnie nie było, pooglądałam Wasze brzuszki, poczytałam o dzieciaczkach
teraz zostanie mi do poczytania ten ![]() ale to już nie dziś, jutro trzeba wstać i wybrać się do urzędów poskładać wnioski o nowe dokumenty.
|
|
|
|
#3903 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wszystkie mamy wesoło paradują , sliczne brzuszki wszystkim pokazuja . Chyba tak Miałam jeszcze jeden , ale to jak się tż zjawi bo to raczej jego propozycja ![]() ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
Zaczynałam tu jako sprzataczka w takich właśnie domach bo 90% tak wygląda. DLa odmiany te 10% to mega pedantyczne domy . NIe wiem co gorsze ..LINECZKA - za ważne sprawy . Fajnie że mąż zobaczył Nelę - faceci to jednak wzrokowcy Ide się położyć .. CIekawe o której zasne , i ile razy się obudze ..
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Trele - fajny tytuł
![]() śpij dobrze Ja też już wyłączam tv i się przytulam do rogala ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
W ogóle to jakieś ptaszysko skrzeczące za oknem mnie obudziło o 5.30 i już nie mogę spać
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
pięnky brzuszek... spory
![]() za wczorajsze wizytylecę szukać ślubnych zdjęć, bo z tel wczoraj nei widziałam ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- jeeee znalazłam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że położna tyle Wam powiedziała domii, śliczny brzuszek Co do prania ciuszków, to ja będę tak w połowie września wszystko prać (o ile kupię proszek ), co by jeszcze z ostatniego schnięcia na balkonie skorzystać Witamy się z Niną w 28tc,
czyli w siódmym miesiącu, czyli w III trymestrze! ![]()
|
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
NEWTREND, pisałaś, że jeśli ognisko nie zniknie, to trzeba będzie dokładnie dziecko zbadać po porodzie... A mówił Ci gin, z czym takie ognisko może się wiązać?
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Aaby 3 trymestr? W sensie że zostało mi kilka dni! Padłam. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie ręczników. Przetestuję jeszcze pielęgnację i najwyżej dokupię takue same jak mamy dla Małej. Zapociłam się dziś w nocy jak szczur albo i gorzej. Przez to oczywiście jestem w ciul niewyspana. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Leci leci
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-08-02 o 08:32 |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
My wczoraj na SR mieliśmy o kąciku maluszka i o potrzebnych kosmetykach i ubrankach. A tą rozpiskę o badaniach możesz zeskanować i wrzucić. Anoula śliczny wakacyjny brzuszek Tak w ogóle to dzień doberek, ja póki jeszcze nie jest gorąco uciekam posprzątać chociaż piętro domu, pościel zmienić i później będę odpoczywać i się wylegiwać. Domi udanego wyjazdu!!! Napewno będzie cudownie, wypoczywajcie aktywnie z Jaśkiem
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałam wczoraj do
Nie dość, że mój dysk daje się we znaki coraz bardziej, to nie chcę krakać, ale po drugiej stronie chyba rwa mi się odzywa Więc wczoraj przy każdym ruchu umierałam Dziś niestety nie jest lepiej I jeszcze mój mąż, który całymi dniami przed kompem siedzi, a na moje "Nudzi mi się" zero reakcji. Ja wiem, to mi się nudzi, ale kurna mógłby się mną zainteresować... Efekt taki, że cały wieczór przepłakany, powiedziałam mu, co mnie boli i tyle... I lżej wcale mi nie jest... Źle mi ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję III trymestru i 7 miesiąca przy okazji Cytat:
Z tym wyjazdem to jeszcze różnie może być, bo rodzice coś świrują Dzień dobry ![]() Pogoda idealna na podróż samochodem tylko teraz pytanie czy w ogóle pojedziemy... Oczywiście będę się starać Was podczytywać bo laptopa zabieram ze sobą ![]() Jaśko znów wypycha się z prawej strony ale na szczęście nigdzie mnie nie uciska |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3917 |
|
Wtajemniczenie
|
witam kochane jak zwykle nie moge was nadrobic .... ale czesto zagladam i podczytuje...u nas ok -rosniemy,ja kolejna wizyte mam dopiero 22.08...konczy nam sie meza urloop jak zwykle pozadki na podworku, odswiezalismy dziewczynom pokoj
(odrazu wynieslismy sie z lozkiem z niego i spimy w salonie ) no cos teraz bedzie 2 na 2 wiec poki nie skonczymy swojego pokoju bedziemy przebywac w saloniku,szafe tez juz zakupilismy jutro maja nam przywiesc bo te mebelki beda dzieci..moja lenusia skonczyla 2 latka ale jeszcze bedzie spac w lozeczku,malenstwo w kolysce a pozniej odrazu kupujemy pietrowe..lena na gorze mlodsza na dole i damy rade
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my pojedziemy w nocy, właściwie to nad ranem, bo koło 3-4 |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Od nas w Bieszczady jedzie się około 3 godziny, licząc z przystankiem 4 Więc akurat odpoczniemy i wieczorem możemy wyjść jeszcze na jakieś piwko (ja oczywiście jedynie na soczek i dla towarzystwa )
|
|
|
|
|
#3920 | |
|
Zakorzenienie
|
my będziemy jechać z rana, bo będziemy tam, czw, pt, sb i w niedziele trzeba już wracac
u mnie też soczek będzie jak będziemy robić grilla czy szli na piwko jedziemy z kuzynem męża - w sumie 6 osób - 2 dzieci ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
tym bardziej, że z dzieckiem, to zależy nam by spała :P ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- matko... normalnie odliczam już do wizyty... 10 dni jeszcze
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My też jedziemy w większym gronie... Ja z TŻtem, brat, rodzice i znajomi rodziców z dzieckiem ![]() Mam nadzieję że droga nie będzie długa i męcząca bo się wykończę |
|
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
pierwsza noc od kilku dni że nie wstawałam do sikania :xNiecałe dwa tygodnie po ślubie a ja już słomiana wdowa :x Mąż pojechał do teściów popracować trochę a ja papierologię muszę załatwić :x Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, dzisiaj jakiś spokój czy mi się tylko wydaje?
A ja wczoraj usiadłam nad domowym budżetem i się załamałam. Niestety nie jest tak różowo jak by się chciało, a jeszcze jak sobie wyobrażę, że od wtorku będę na zwolnieniu to już w ogóle nie będzie wesoło. Bo ZUS cholercia swoje zabierze, niestety. Dziewczyny ja oczywiście z nowym problem się obudziłam, czy któraś z Was może mi powiedzieć jak dokładnie wyglądają sprawy związane z naszymi urlopami i tatusiowymi urlopami. Np.; czy jak mama jest na macierzyńskim teraz to tatusiowi też przysługują dwa tygodnie tacierzyńskiego w tym samym czasie czy te urlopy nie mogą się ze sobą pokrywać? |
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w trasie róbcie sobie często postoje żeby brzuszki nie bolały
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest urlop ojcowski - 2 tyg , do wykorzystania do ukończenia roku dziecka. może być wykorzystany w tym samym czasie co macierzyński... ważne by złożyć wniosek najpóźniej na tydz przed rozpoczęciem http://praca.wieszjak.pl/urlopy-prac...2013-roku.html |
|
|
|
|
#3926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam się pochwalić że udało mi się pomalować paznokciu u nóg !
|
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A propos urlopów, to będziecie korzystać z rocznego macierzyńskiego ? Jeśli tak to która opcję wybieracie- 80 % przez 12 miesięcy czy 100% i 60 %? Bo mam zagwozdkę
|
|
#3929 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() lineczka gratuluje fajnej wizyty z małżem i podgladania małej Nelki ![]() aaby gratulajce III trymestru!Mam nadzieję,że dzisiejszy dzień będzie o niebo lepszy niż wczorajszy.Główka do góry ![]() Ja też miałam wczoraj wizytę i mały synek waży juz 850 gram Łożysko na pzredniej ścianie,na wysokości blizny po cesarce co sprawia,ze mnie boli to miejsce.Mam problem z nerkami,więc ostatnie bóle to prawdopodobnie kolka nerkowa,musze duuuużo pić i wcinać pietruszke i żurawinę.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
na szczęście mam z kim zostawić dzieci... ewentualnie mogę poprosić o same popołudniówki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.

jedli poprostu ja swinie! i to ludzie po 80!!!

a tak serio to nie podoba mi się jego podejscie(nie wykryl serduszka w 12tc - "tak się zdarza, za dużo tkanki tłuszczowej", nie chce dac l4, płatne usg chociaż chodzę na kasę chorych, ciągle pieprzy mi o wadze, a przytyąłm dopiero 3kg
jeden gratisowy z Persila a drugi wczoraj kupiłam taki mięciutki i mam nadzieję, że po praniu się to nie zmieni. Później będę już normalne jak dla dorosłych używała
za ważne sprawy . 
jak również wydanie gazety Twoje dziecko na CD, kalendarz maluszka do uzupełniania Nivea, ulotkę o wzdęciach w ciąży, ulotkę o produktach Ziaji dla dziecka i mamy, i książeczkę "Położna radzi- poradnik dla rodziców" 

Z tym wyjazdem to jeszcze różnie może być, bo rodzice coś świrują