|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
nie wszyscy, ale widać, więc myślę, że nawet ślepy by dostrzegł Mój chrzestny dowie się w piatek przed ślubem, bedzie miał niespodziankę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a jak komuś się nie podoba, to nie musi patrzeć w moje okna ![]() Cytat:
Cytat:
Własnie wrocilam ze spaceru, bylam w aptece po te leki. Masakra z recepty wyszło ok 16 zł, bo refundowane, a te dodatkowe bez recepty, ok 40 zł.....Szok, nie jest mi szkoda kasy na leki skoro ma byc dobrze, ale kurde, mogli byc w ciąży nie zdzierac tak kasy. Tu zarefundowali a tymi bez refundacji nadrobili. Widziałam ten dwa wózki bliźniacze, takie same inne kolory i bardzo nam się spodobały Baby Active Twinny. Jedna parę zaczepiliśmy i zapytalam o wrażenie i ogolne uzytkowanie. Zachwalali i mówili ze nawet w góry nim pojechali, tyle że gondolki wąskie ok 35 cm. Musze o nich poczytać. |
||||||
|
|
|
#3842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile synuś już waży??Cytat:
Miejmy nadzieję, że kropeczka zniknie ![]() Dziwna ta ginka wcale dużo nie przytyłaś To teraz odpoczywaj sobie w domciu ![]() Cytat:
udanej wizyty
|
|||
|
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
moja się nie przejmowała bo mówiła że dziecko i tak od mnie weznie co mu potrzebne a ja anemii nie miałam i wyniki ok to się nie czepiała
|
|
|
|
#3844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale takim pysznym z różanym nadzieniem ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3845 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mam jeszcze pytanie bo ja mam nisko łożysko na tylnej ścianie czy któraś też tak ma może, bo ja dziś pytałam i mi powiedziała że trzeba sprawdzić czy nie nachodzi na ujście czy się podniesie. Ponoć to nie jest za dobre ułożenie łożyska. |
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3847 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za tydzień się wypytam czy się już podniosło, mam nadzieję, że tak Czytałam gdzieś, że łożysko się przemieszcza ale jak po tym 32tc jest nisko to trzeba leżeć bo grozi to przedwczesnym porodem.
|
|
|
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj mam niskie ciśnienie 90/460 ale wtedy to się zdenerwowałam i tak mi wyskoczyło. |
|
|
|
|
#3850 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mnie dzisiaj tak muliło, z jakieś 2h temu że pawie zwymiotowałam na szczęście tabletka zadziałała i wróciłam do świata żywych.zrobiłam fotki ale poprawie z rana bo nic kształtu nie widać
|
|
#3851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
No ciśnienie 90/60 rzecz jasna
|
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio to nie podoba mi się jego podejscie(nie wykryl serduszka w 12tc - "tak się zdarza, za dużo tkanki tłuszczowej", nie chce dac l4, płatne usg chociaż chodzę na kasę chorych, ciągle pieprzy mi o wadze, a przytyąłm dopiero 3kg , ogólnie całokształt)
|
|
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
I dalej gorąco, parno... +30 dzisiaj było, a jeszcze 2 dni temu śmigałam w deszczu w bluzce, bluzie i .... kurtce
zwariowana pogoda
|
#3855 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się kładę do łóżeczka bo jakaś taka jestem padnięta jestem dzisiaj. Dobranoc mamusie i do jutra
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Newtrend sprawdziłam opis i mam że odległość łożyska od ujścia wewnętrznego szyjki macicy wynosi 2 cm-do dalszej obserwacji |
|
|
|
|
#3859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi nic nie mówiła na jakiej ściance jest to chyba na tylniej Bo jakby było na przedniej to trzeba na siebie bardziej uwazać, zero przytulanek itp. a skoro nie wspomniała to zakładam, że też mam na tylniej Na następnej wizycie wypytam na pewno Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3860 | |
|
Zadomowienie
|
ktosiula, łóżeczko kupiliśmy z Klupsia - takie proste, jak złożymy to zrobię zdjęcie. I tak - jak już złożymy to będzie gdzieś w rogu stało (chcę mniej więcej zobaczyć ile mi miejsca zajmie i pomyśleć nad ustawieniem w pokoju i co mogę jeszcze kupić do niego.
Cytat:
Ja idę też się chyba położę, bo coś senna jestem. Do Wrocławia znowu zmierzają upały i przez weekend ma być 35-37 stopni.... Masaaaaaaaakra!
|
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie masz też na tylniej bo na przednią myślę że zwróciłaby uwagę. Mi powiedziała że zakazu przytulanek nie ma,ale może wystąpić niewielkie krwawienie( w ogóle tak jakoś się zdziwiła że żadnych krwawień do tej pory nie było). Ale ja i tak się nie przytulam bo się boję,wolę dmuchać na zimne ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
a podobno Tarnów to polski biegun ciepła
|
||
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, że w każdej normalnej ciąży po stosunku mogą wystapić plamienia/krwawienia, od razu albo i nawet 2 dni po Na szczęście mi się to nie zdarzyło. Teraz szyjka jest bardziej wrażliwa i od potarć może trochę plamić czy to po bzykanku a nawet po badaniu ginekologicznym |
|
|
|
|
#3863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę iść już spać bo mały nie może zasnąć i chce żebym z nim poleżała troszkę. Starszy pojechał do babci na noc i mały boi się sam w pokoju zasnąć - tęskni za braciszkiem. Pewnie nad ranem wyląduje u nas w sypialni. dobranoc |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3865 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nosz kurcze chyba mi 3/4 nie pocytowało
dziękuję wszystkim i każdej z osobna za komentarze do zdjęć.Nemosek chyba pytałaś o smak tortu, był śmietankowo- truskawkowy w środku a na wierzchu był biały śmietankowy krem i posypka z kokosa. Chciałam, żeby tort był biały i wykombinowałam taką koncepcję, bo nie chciałam lukru. Cytat:
dziękuję Cytat:
![]() Dzięki ![]() Cytat:
dziękuję Cytat:
Jejku ale urośliście ![]() Cytat:
Cytat:
gratuluję i oby z serduszkiem było wszystko okCytat:
za wizytę ![]() Anulka bardzo Ci dziękuję raz jeszcze za polecenie Ustronie, co prawda nie byliśmy tam gdzie Ty, ale jak się okazało u rodziny , willa zbudowana na tym samym projekcie co ta Wasza. Dla ciekawskich, mała relacja z naszych wakacji. Pokoje bardzo ładne, jak dla mnie materac był wygodny na łóżku, TŻ narzekał że za miękki, bo on musi raczej na twardszym spać. Właściciele super, nawet 2 razy załapaliśmy sie na organizowanego przez nich grilla dla gości. Ciekawe czy tak się starajaą bo to ich pierwszy sezon . Miejsce dobre żeby przyjechać z dziećmi, było dużo zabawek itp ale pewnie z dzieckiem jak się z całym majdanem trzeba wybrać to pewnie i daleko, dlatego dużo ludzi, którzy byli z dziećmi na plaże jeździło autami. W Sianożętach tak jak polecała nam Anulka też byliśmy, ale na nogach Mąż mnie zabierał na długie spacery.Pogoda nam bardzo dopisała. Tylko w sumie jeden dzień, ze padło w ciągu dnia tak to w nocy. Na obiady chodziliśmy do takiej domowej stołówki na naszej ulicy (znowu Anulka poleciła ) zupa w wazach, zjadaliśmy z TŻ po dwa talerze , drugie, ciacho i kompot. Czasem aż mieliśmy problem, żeby skończyć. Najlepsze w całym wyjeździe było jednak to, że mój luby w końcu porządnie poczuł kopanie córki i zrobił się bardzo czuły dla brzuszka. Przytula się, mówi do córki, jak mówię, że kopie to biegnie przyłożyć rękę żeby poczuć W drodze powrotnej pozwiedzaliśmy Szczeci i wstąpiliśmy do Świebodzina bo był po drodze. Ale jednak sługa trasa z brzuszkiem jest męcząca, pierwszy postój musiał być po 2 h później co raz częsciej bo brzuszek pobolewał, ale pochodziłam 15 min na postoju i przestawało. Myślę. że to od niezmiennej pozycji, niby rozkładałam fotel ale to mało dawało. Jako gratis, brzuszek na wakacjach
|
|||||||
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc mamusie idące spać
A gdzie Lineczka zaginęła po wizycie? A zapomniałam napisać byłam dzisiaj u siostry przebrać ciuszki,wynalazłam takie uniseks żeby młodego nie stroić w sukienki i teraz wstawiłam pierwszą turę do prania.Jestem z siebie dumna że coś dzisiaj pożytecznego zrobiłam z bolącą głową.---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Fajne to coś czarno białe ,pareo???Super że wyjazd udany i odpoczęliście To teraz możesz do nas wracać ![]() O tż doniósł mi następną porcję kanapek
|
|
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() smacznego
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Wróciłam
Jutro nadrobię to co naskrobałyście przez moją nieobecność bo dziś raczej nie dam rady. Dopiero wróciłam jestem na dziś padnięta. Ale mam dobrą nowinę:sprzedałam suknię ślubną!!!
|
|
|
|
#3869 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy wszystko mi pocytowało, ale spróbuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
yhy, z moim diabelcem. ktoś mi jakiegoś szoguna w dziecko wstawił Cytat:
Trele ja mam woreczki z baby ono i one się po prostu sprawdzały. nic nadzwyczajnego (do mrożenia pokarmu, wiem że dawno to było )to tak jak i ja Cytat:
Cytat:
![]() U nas wizyta, jak to wizyta. Dyskusja, macanko, l4 i do zobaczenia za miesiąc. Wyszedł mi cukier w krzywej blisko granicy, bo 138 a do 140 jest w normie. Ale lekarz powiedział, że właśnie po to są te normy. nie przekroczyłam, to cukrzycy ni ma.Hemoglobina się utrzymuje. Jest nieco poniżej normy, ale bez przesady. Mam brać żelazo, ale biję się z myślami. U endo też spoko. Do przodu 2 kilo od ostatniej wizyty. w sumie 3,5 JUŻ ![]() Jakie macie ręczniki dla robaków? Chciałam kupić 70x140, niekoniecznie dziecięce, ale trochę się boję materiału. Alisa miała z baby ono i one są szorstkie mocno. A może źle je piorę po prostu? jak pielęgnujecie ręczniki?
|
|
#3870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a brzuio masz śliczny Cytat:
no to świetnie, że się sprzedała ![]() Cytat:
![]() To mało przytyłaś Ja narazie mam dwa z kapturkiem ale jeszcze nie prane jeden gratisowy z Persila a drugi wczoraj kupiłam taki mięciutki i mam nadzieję, że po praniu się to nie zmieni. Później będę już normalne jak dla dorosłych używała |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

Wszyscy wiedzą, że w ciaży jesteś?? 

Dobrze, że się odezwałaś.
Moje tetry nowe śmierdzą!
i taniooo 
Ile synuś już waży??
wcale dużo nie przytyłaś

Czytałam gdzieś, że łożysko się przemieszcza ale jak po tym 32tc jest nisko to trzeba leżeć bo grozi to przedwczesnym porodem.

Bo jakby było na przedniej to trzeba na siebie bardziej uwazać, zero przytulanek itp. a skoro nie wspomniała to zakładam, że też mam na tylniej
dziękuję wszystkim i każdej z osobna za komentarze do zdjęć.
) zupa w wazach, zjadaliśmy z TŻ po dwa talerze