Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 08:57   #2851
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Bry !

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Kredens? Super sprawa. Ale remoncik tak pod kredens, żeby pasował, czy wcześniej planowany?
No w zasadzie to kredens i nowa zmywarka wymagają szeregu zmian w układzie blatowy, mniejszy zlew, wywalenie stołu z kuchni itp itd... Domino W sumie kiedyś planowaliśmy - ale nie teraz, spontan bo akurat w krk trafił się taki mebel jak chcieliśmy !

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Obserwatorko, brawo dla Dziedzica. A mierzył go?
.. na to jeszcze poczekam... jak nogi będzie prostował...hm

Co do rowerku to A gdzie będziecie chrzcić w Krk czy w rodzinnych stronach ?

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
ja sobie nie wyobrazam tak z jednej ciąży w drugą chociażby dlatego jak tu nosić to urodzone dziecko przykładowo takiego 9kg Florka będą w ciąży gdzie można 3-5kg dźwigać albo nie przespane noce, gdzie ja większość ciąży przespałam do 12.
No z tym dźwiganiem to jest tak, że jak organizm przyzwyczajony do jakiegoś wysiłku to można go wykonywać. Co do spania to też świetnie mi się spało ... ehh
Stary 2013-08-02, 08:59   #2852
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
ej Ty to jesteś aparatka
mniam mniam ziemniaczki ze szpinaczkiem to nie to co ohydna marchew
ano jestem - CO SIE BEDE haha

nieee marcheweczka mniammm mniamm - szpinak Bleeee

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Mój były urodził się na początku grudnia a siostrę miał z końca stycznia na początku myślałam przez długi czas, ze to bliźniaki.
hehe .. nio fajnie haha.
moja ciocia zona brata mojej mamy - maja corke z lutego a nast ze wrzesnia nast roku

a na wsi we Lesie - jest rodzina gdzie dzieci rodzily sie prawie co roku !!!
aaaa duzo tych dzieci bylo i jest nadal

Cytat:
1 pierścionki zaręczynowe to przeżytek teraz są rowerki zaręczynowe

2 i gdzie to foto ?

3 mój plan jest poczekalnia od sierpnia 2015 do 2016 po planowanym weselu siostry tż w lipcu 2015 hehe, trzeba się jeszcze przed porodem najeść i pobawić
4 no ząb bezobjawowo, jakiś dodatkowych marudzeń nie było.oby tak dalej
ad 1 - nieee no to ja serio serio te nok odkladam
ad 2 - a proszem wrzucam
ad 3 -
ad 4 - no i oby tak dalej

witam sie znad owsianki
Emilano na bujaku gada sam ze soba

wczoraj tak siedzimy robie kaszke ... a on gada i gada ... i wnet moja mlodsza do niego
'' wiesz co Emilian bedziesz wspanialym Politykiem - tak slicznie Klamiesz''

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuszek.jpg (98,3 KB, 35 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 09:19   #2853
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
wczoraj tak siedzimy robie kaszke ... a on gada i gada ... i wnet moja mlodsza do niego
ale w Polsce czy w Norwegii ? hehe
fotka
a co to za zwierzątka? książeczka jakaś czy ochraniacze?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 09:35   #2854
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ale to było o mamie z 2012 a nie 2013 (ja tak przeczytałam)
Cytat:
oj kobietki Ja pisała ale o mamie z 2012
Tak powstaje plotka....klementyna cos usłysza, doda sobie,przekaże i już gotowe Ale widzę, ze takich mam jest sporo co rodza dziecko po dziecku...pewnie liczyły na antykoncepcje-karmienie piersiąDla mnie to tez mega obciażenie- moze nie tyle finansowe- bo wszystko dla dziecka sie ma;pAle fizyczne, psyciczne i ogolnie wysiłkoweMo tz na razie o drugim nie chce słyszec;p Czasem mwóie, ze przy drugim kupimy sobie wóżek3w1 lub tp. to on zdziwiony:Przy jakim drugim? Powiem Wam, ze tak kochamy Kacpra, że czasem rozmawiamy sobie jak to jest ta miłośc podzielic na 2 czy 3 Wiem, ze mozliwe, ale dla nas na razie takie nierealneTylko On jest do kochania
Cytat:
Nie uwierze co Ja Paczam ...!!! Spie juz sobie smacznie i slysze kak sie me dziecie budzi .... No wiec po ciemnku lece zrobic butle do kuchni, wracam swiece lampke nocna lukam do lozeczka - a Emilian Spi na Brzuszku ..!! Az foto zrobilam - bo on ma brzuszku nawet lezec nie chce, nie wspominajac o spaniu - i jestem w kropce bo SPI dalej eh no nic przeniosem go so siebie na lozko hihi
Kochany wiercipietek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ale spryciarz nasz na razie z olecow na bok sie rpzewraca i tak zamiera w bezruchu;p nie chce dalej na brzuch;p
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moje dziecię się popsuło od 21 do 3 spała później się bawiła i poszła spać o 4:20 niby dobrze ale pobudka o 5:38 no i o 6:40 już wstałam a mała śpi nadal, później szczepienia.
Dziś znowu się zaklinowała w kołysce to poszłyśmy na górę do łóżeczka i w łóźeczku to samo a nawet i gorzej bo miała cały szczebelek odciśnięty i teraz się zastanawiam czy założyć z powrotem ochraniacze ? czy jednak nie no sama nie wiem ???

ObserwujeCie za wagę dziedzica

Rosną nam te dzieciaczki

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

Nyaa dużo jest takich przypadków moja koleżanka ze szkoły średniej podobnie jedno dziecko z końca grudnia drugie z początku stycznia kolejnego roku.

Jak ja wróciłam ze szpitala to mi tż opowiadał że jego kolega tak jest jak ty piszesz początek roku jedno koniec drugie, oczywiście sam zasugerował mi że można by jedno po drugim ale nic z tego póki co jedno w zupełności mi wystarczy

Dziewczyny czy was boli też tak kręgosłup ja ostatnio nie daję rady i prawie malej na rękach nie noszę normalnie tragedia w ciąży nie bolał po ciąży też nie za to teraz napier.... że ryczę
oj mnie boli, ale ma prawo bolec ja nie przywyczajona 10kg klocki dzwigac...w czwartek idziemy na szczepienie, ciekawe jak nasza waga po diecie odchudzającej;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 09:40   #2855
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
dziś jak co dwa tygodnie mam randkę.. z Harrym Potterem oglądałam film setki razy, książke czytałam kilkadziesiąt ale nigdy mi sie nie znudzi
wczoraj jadłam kebaba (bez cebuli)
dziewczyny naprawdę jak już zaczęłam jeść pewne rzeczy to czuje że żyje.. nie mówie o kebabach ale o kanapce z pomidorem i szczypiorkiem itd naprawdę karmienie piersią staje się wtedy przyjemnością. Tylko że mój nadal przy jedzeniu krzyczy, inaczej niż kiedyś. Pod koniec karmienia zaczyna krzyczeć i spinać się z bólu i muszę go podnieść, czasami jeszcze dojada a czasami nie. Oprócz tego musi mieć cisze
no i sie zastanawiam jeszcze, bo prawie po każdym jedzeniu ulewa mi strawionym mlekiem, tak jakby się przejadał, ale często je malutko a i tak mu się ulewa
Wczorajto wogóle inny chłop, przerwa w jedzeniu 4,5h, pozniej 4h -nie poznaje dziecka. A wieczorem był nakarmiony przed kąpielą i po kąpieli wzgardził cycem ale miałam doły bo myślałam że to taki nasz rytuał że przy cycu wieczorem zasypia/albo się przymula, nawet jak nie jest głodny. A ten miał mnie gdzieś to mu powiedziałam że byłam dobra bo nie chciałam mu butli na wieczór dawać ale się skończyło! Jak będę potrzebowała gdzieś wyjść do dostanie butle i koniec. Widocznie ten cycuś mu aż tak nie potrzebny jak matka myślała

Pytanie z serii moich głupich :
1. Czy zamykacie okna na kąpiel? A jak tak to czy otwieracie po kąpieli?
2. Czy waszym dzieciom wypada smoczek jak jest na rękach? Bo mój jak tylko w pionie to automatycznie mu wypada. W zasadzie jak jest w pionie to ma otwartą buźkę i troche wychyla język. Zastanawiam się czy to nie jakieś problemy z żuchwą

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Ogólnie gdzieś czytała, ale nie mogę teraz odszukać, że najszybciej ząbki wychodzą - chłopcom, urodzonym pomiędzy marcem a czerwcem, o dużej masie urodzeniowej - czyli generalnie - LunaO i ja jesteśmy next w kolejce, a Florek potwierdził regułę A i znaczenie ma jeszcze jak wychodziły rodzicom. Muszę dopytać jak było u nas... ale mojej Mamie mam wrażeni już się mylą tygodnie i miesiące co się działo kiedy...
O tak mój jest w kolejce, bo narzeka na te zęby okrutnie
zapytam mame ale nie wiem czy pamięta jednak u mnie się sprawdziło waga urodzeniowa po mamusi bo ja miałam 4kg 60cm a młody 4,3kg 62cm

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Warszawa - Mokotów. Ośrodek doświadczalny. Dzień eksperymentu: 3
Obiekt nadal nie wykazuje żadnych reakcji na podaną substancję.

Może będę mogła jeść nabiał
Oby!! Prawdopodobnie przeszło, tak jak mojemu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 09:46   #2856
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecię się popsuło
moje też. drugi raz w życiu urządziło w nocy akcję pt "bawmy się". a że nie miał czym, to targał miśka jak Reksio szynkę na przemian z waleniem nogami w materac (dobrze, że od dłuższego czasu zdejmujemy przewijak na noc, bo chyba by sobie nogi połamał)...
dziś spałam 5 godzin i jak się nie ochłodzi to się przemienię z zombie...

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
.. sama mam znajomą, ktora ma dzieci rok po roku. Oboje ze lipca.
no moja e-koleżanka tydzień temu urodziła. a córeczka dwa tygodnie temu roczek miała wszystko miało być pięknie, ale okazało się, że synek nie jest tak spokojnym dzieckiem jak siostra

Cytat:
pierścionki zaręczynowe to przeżytek teraz są rowerki zaręczynowe
heh. jestem tadycjonalistką a on mi coś definitywnie sugeruje

Cytat:
A gdzie będziecie chrzcić w Krk czy w rodzinnych stronach ?
nieee, w Krk. żadnych spędów rodzinnych. minimalne minimum (moi rodzice + brat + teściowka + szwagierka).
hehe byliśmy dwa razy na chrzcinach, które chyba miały cos mamom - konkubionom rekompensowac. jedna imprezka na 40 osob, druga na 60

i cały ten remont w najbliższy weekend?! jesteście parą cyborgów

Cytat:

Czekamy na dziadka. a on sobie kazal przygotowac... rower, bo ma pare spraw do zalatwienia 'na miescie'... hehe - a o 16ej pociag na wschod... tja. wyrodny dziadek

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 09:49   #2857
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
fotka
nie wiem czy w PL czy w NO - moze byc i we Szwecji albo WLoszech ( tam cieplej ) haha.

zwierzatka - to ksiazeczka z bollilando czy jakos tak, ale robi za ''ochroniacz'' lubi se Mlody na nia popatrzec

BURZA !!!!

Stary 2013-08-02, 09:56   #2858
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
...pewnie liczyły na antykoncepcje-karmienie piersią
, ta moja się starała choć nie sądziła, że aż tak szybko pójdzie

Cytat:
ciekawe jak nasza waga po diecie odchudzającej;p
też jestem bardzo ciekawa

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Tylko że mój nadal przy jedzeniu krzyczy, inaczej niż kiedyś. Pod koniec karmienia zaczyna krzyczeć i spinać się z bólu i muszę go podnieść, czasami jeszcze dojada a czasami nie. Oprócz tego musi mieć cisze
mój też krzyczy, marudzi, spina się, odpycha nogami i musi mieć ciszę i zero rozpraszaczy... ale nie widzę, że go "boli". Gdzieś czytałam, że taki etap...

Cytat:
2. Czy waszym dzieciom wypada smoczek jak jest na rękach? Bo mój jak tylko w pionie to automatycznie mu wypada. W zasadzie jak jest w pionie to ma otwartą buźkę i troche wychyla język. Zastanawiam się czy to nie jakieś problemy z żuchwą
1. ja nie zamykam, chłop zamyka (mamy okno w łazience, wanienkę pod nim). tam gdzie młody śpi jest otwarte okno. i żadnych czapeczek po kapieli
2. Ale dlaczego problemy? zachwyt światem związany ze zmianą perspektywy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 09:59   #2859
Sorceresss
Wtajemniczenie

Witajcie

Wracam z zaświatów...

I na wstępie mojego powrotu pragnę serdecznie pogratulować Florkowi zęba!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 10:08   #2860
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wczoraj wyszedł temat chrzcin... mój brat - ojciec chrz., zwyzywał mnie od bandy hipokrytów
heh. chyba w sierpniu jeszcze.
Powiedzcie mi czy dziecko ma obowiązek być wystrojone na biało?! jakoś nie uśmiecha mi się robić z dziecka przebierańca. Ma kilka ładnych ciuszków, ale nie da się z niego śnieżynki zrobić...
Ja mojego bym chciała ubrać tak jak kiedyś był Kacper Klementynki w taki garniturek ale wątpie że znajdę
planujemy na 1 września więc nie mam pojęcia jaka będzie pogoda, ale licze na jakieś body z kołnierzykiem czy krawacikiem i spodenki-jakiekolwiek eleganckie

Cytat:
A my po ważeniu - zwolniliśmy tempo (uff) i mamy 7900. Poza tym kupiłam pięęęękny stary kredens.... chłop się cieszy - bo w weekend mamy już co robić... remoncik
gratuluje zwolnienia tempa my w poniedziałek, oby było tak jak u was

Cytat:
Tak powstaje plotka....klementyna cos usłysza, doda sobie,przekaże i już gotowe Ale widzę, ze takich mam jest sporo co rodza dziecko po dziecku...pewnie liczyły na antykoncepcje-karmienie piersiąDla mnie to tez mega obciażenie- moze nie tyle finansowe- bo wszystko dla dziecka sie ma;pAle fizyczne, psyciczne i ogolnie wysiłkoweMo tz na razie o drugim nie chce słyszec;p Czasem mwóie, ze przy drugim kupimy sobie wóżek3w1 lub tp. to on zdziwiony:Przy jakim drugim? Powiem Wam, ze tak kochamy Kacpra, że czasem rozmawiamy sobie jak to jest ta miłośc podzielic na 2 czy 3 Wiem, ze mozliwe, ale dla nas na razie takie nierealneTylko On jest do kochania
Ja też się zastanawiam jak można tak kochać drugie? Podobno można
ale ja leżałam w szpitalu z dziewczyną która zdecydowanie drugie kochała mniej. nawet było brzydkie jej zdaniem. Zresztą powiedziała ze starszego kocha bardziej

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
mój też krzyczy, marudzi, spina się, odpycha nogami i musi mieć ciszę i zero rozpraszaczy... ale nie widzę, że go "boli". Gdzieś czytałam, że taki etap...

1. ja nie zamykam, chłop zamyka (mamy okno w łazience, wanienkę pod nim). tam gdzie młody śpi jest otwarte okno. i żadnych czapeczek po kapieli
2. Ale dlaczego problemy? zachwyt światem związany ze zmianą perspektywy
Ja poznaję czy boli, bo własnie po tym nagłym krzyku często pojawia się kupa po pachy i je dalej ładnie ale często też własnie cuduje. na szczęście zaczęłam rozróżniać, chociaż nigdy pewności nie mam. Jak cuduje to wystarczy mocniej przycisnąć, pośpiewać, lulać i je dalej a jak boli to nie ma szans. A tak w ogóle to cwaniak się zrobił, nie pasuje to głowa w inną strone i mogę mu naskoczyć

1. Ja właśnie zamykam bo kąpiemy w pokoju, ale kuchni też zamykam bo nie mamy drzwi. I czasami otwieram w pokoju ale po godzinie, do tej pory ze schizą
2. Dzięki tak myślałam że to zainteresowanie światem, ale oczywiście światełko "coś jest nie tak" musialo się włączyć

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 10:19   #2861
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
w łazience nie mamy okna. a w porze kąpania ok 20 juz i tak mamy okna zakmiete bo komary ale jakbym miała przykładowo moskitiere to i tak bym zamkneła a otworzyła po wysuszeniu

Cytat:
zwierzatka - to ksiazeczka z bollilando czy jakos tak, ale robi za ''ochroniacz'' lubi se Mlody na nia popatrzec
buu nie ma takiego czegoś w google
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Stary 2013-08-02, 10:24   #2862
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
no ale nie rowerek stacjonarny

Cytat:
a Emilian Spi na Brzuszku ..!!
za przewrotkę!

Cytat:
Dziewczyny czy was boli też tak kręgosłup
Nie. Jedynie ręce mi odpadają.

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
My identycznie ćwiczymy, tylko naciskam przez minutę na każdą stronę a na drugą minutę dodaję jeszcze ucisk na kość między nóżką a brzuszkiem. W pierwszych tygodniach ćwiczyliśmy tylko ten ucisk co Ty później nam dodawali kolejne.
Po jakim czasie zauważyliście efekty?

Cytat:
No w zasadzie to kredens i nowa zmywarka wymagają szeregu zmian w układzie blatowy, mniejszy zlew, wywalenie stołu z kuchni itp itd... Domino W sumie kiedyś planowaliśmy - ale nie teraz, spontan bo akurat w krk trafił się taki mebel jak chcieliśmy !
Fajnie tak lawinowo. Przydałby mi się taki spontan. Np. kupuję lustro do łazienki i nic do niego nie pasuje, więc trzeba zrobić remoncik zaczynając od skuwania płytek.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 10:31   #2863
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Wczorajto wogóle inny chłop, przerwa w jedzeniu 4,5h, pozniej 4h -nie poznaje dziecka. A wieczorem był nakarmiony przed kąpielą i po kąpieli wzgardził cycem ale miałam doły bo myślałam że to taki nasz rytuał że przy cycu wieczorem zasypia/albo się przymula, nawet jak nie jest głodny. A ten miał mnie gdzieś to mu powiedziałam że byłam dobra bo nie chciałam mu butli na wieczór dawać ale się skończyło! Jak będę potrzebowała gdzieś wyjść do dostanie butle i koniec. Widocznie ten cycuś mu aż tak nie potrzebny jak matka myślała

zapytam mame ale nie wiem czy pamięta jednak u mnie się sprawdziło waga urodzeniowa po mamusi bo ja miałam 4kg 60cm a młody 4,3kg 62cm

1. w upalu nie zamykam, w chlodniejsze dni tylko na czas kapieli i wytarcia
2.tak wypada-dlatego ma lancuch, co by nie wyparzac ciagle
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Witajcie

Wracam z zaświatów...

Witaj
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 10:32   #2864
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Nie uwierze co Ja Paczam ...!!! Spie juz sobie smacznie i slysze kak sie me dziecie budzi .... No wiec po ciemnku lece zrobic butle do kuchni, wracam swiece lampke nocna lukam do lozeczka - a Emilian Spi na Brzuszku ..!! Az foto zrobilam - bo on ma brzuszku nawet lezec nie chce, nie wspominajac o spaniu - i jestem w kropce bo SPI dalej eh no nic przeniosem go so siebie na lozko hihi
Kochany wiercipietek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za obroty mój ni w ząb. na boki sie obraca ale to mu wystarcza. Leniwiec

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
fotka
jak kłamie to tylko w Polsce
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 10:38   #2865
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:

za kebaba :P haha

co do pyt nr 1 - ja zamykam na noc :/ no chyba ze jest duchota to wtedy nie

Cytat:
, ta moja się starała choć nie sądziła, że aż tak szybko pójdzie
nio zdarza sie czasami zdarza

Cytat:

buu nie ma takiego czegoś w google
wklejam foto nazwy

ide do sklepu .. kupic przeciwdeszczowa ochrone na wozek - mialam ale ost razem rozerwalam haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3783.jpg (124,9 KB, 8 załadowań)

Stary 2013-08-02, 10:39   #2866
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry
dziś jak co dwa tygodnie mam randkę.. z Harrym Potterem oglądałam film setki razy, książke czytałam kilkadziesiąt ale nigdy mi sie nie znudzi
dziewczyny naprawdę jak już zaczęłam jeść pewne rzeczy to czuje że żyje.. nie mówie o kebabach ale o kanapce z pomidorem i szczypiorkiem itd naprawdę karmienie piersią staje się wtedy przyjemnością. Tylko że mój nadal przy jedzeniu krzyczy, inaczej niż kiedyś. Pod koniec karmienia zaczyna krzyczeć i spinać się z bólu i muszę go podnieść, czasami jeszcze dojada a czasami nie. Oprócz tego musi mieć cisze
no i sie zastanawiam jeszcze, bo prawie po każdym jedzeniu ulewa mi strawionym mlekiem, tak jakby się przejadał, ale często je malutko a i tak mu się ulewa

ja tak mam z władcą pierścienia zaczeło się niewinnie jakieś 16 lat temu od przeczytania książki ..

nasz też płacze pod koniec jedzenia, nie zawsze i nie wiem od czego to zależy

my okno zamykamy jak jest wiatr, jak upał nie zamykamy
smoczekn też często w pionie wypada ale to raczej buzia mu się otwiera z zachwytu jask pięknie jest w pionie
Stary 2013-08-02, 10:43   #2867
nestelle
Zakorzenienie

czesc ,
wstałam dopiero .... Roszek jeszcze spi ,Kuba tez ......i juz upał a tak wczesnie jest ....
wczoraj rozmawiałam ze znajomymi - ona karmiąc odchudzała sie poprzez ograniczanie kalorii teraz ma totalne niedobory ,włosy ,zęby fatalne i ......osteroporoze . a po odstawieniu dziecka od piersi i po próbie chocby powrotu do normalnego -zdrowego zywienia efekt jojo .takze teraz jest spowrotem pulchniutka i do tego chorowita ....
I tak obliczyłam sobie moją dzienną dawke kalorii (choc nie zwracam uwagi na kcal bo najwazniejsze aby było pełnowartosciowe jedzonko )i wyszło mi srednio... 3300 . no ale w tej chwili mam 60 kg przy 171 ,rozmiar 36\38 tylko jeszcze skóra na brzuchu nie ta ....
a pomyslec ze przytyłam w ciązy 26 kg

ide robic pyszną owsianke i nadrabiac .....
Stary 2013-08-02, 10:50   #2868
Lukrecjas
Raczkowanie

teraz i Ja mam pytanie

czy waszym pociechom wyginają sie uszy ?
mój jak wierci głową to się odwijają a szczególnie prawe
muszę mu na ten moment opaskę zakładać

nie wiecie kiedy to mija?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
czesc ,
wstałam dopiero .... Roszek jeszcze spi ,Kuba tez ......i juz upał a tak wczesnie jest ....
wczoraj rozmawiałam ze znajomymi - ona karmiąc odchudzała sie poprzez ograniczanie kalorii teraz ma totalne niedobory ,włosy ,zęby fatalne i ......osteroporoze . a po odstawieniu dziecka od piersi i po próbie chocby powrotu do normalnego -zdrowego zywienia efekt jojo .takze teraz jest spowrotem pulchniutka i do tego chorowita ....
I tak obliczyłam sobie moją dzienną dawke kalorii (choc nie zwracam uwagi na kcal bo najwazniejsze aby było pełnowartosciowe jedzonko )i wyszło mi srednio... 3300 . no ale w tej chwili mam 60 kg przy 171 ,rozmiar 36\38 tylko jeszcze skóra na brzuchu nie ta ....
a pomyslec ze przytyłam w ciązy 26 kg

ide robic pyszną owsianke i nadrabiac .....
no to za spadek. Ja też przytyłam 26 i jeszcze mam 10 do zgubienia jakoś tak nie chce mi się to odlepić teraz jako tako bo sukienkę wrzucę i jest oki ale przed zimą musze zgubic żeby się w swoją odzież zmieścić bo przecież nie będę kupować nowych = większych
Stary 2013-08-02, 10:53   #2869
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie nie będzie problemu bo jak synulowi nie podejdzie to mamusia chętnie zje uwielbiam te słoiczki
dla mnie dobre są tylko owoce, jogurciki a reszta bleeee .....
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Warszawa - Mokotów. Ośrodek doświadczalny. Dzień eksperymentu: 3
Obiekt nadal nie wykazuje żadnych reakcji na podaną substancję.

Może będę mogła jeść nabiał
super !

a co randki to szybka jestes .... ja tam moich pilnuje -zadnych randek do 30
Cytat:

dzieć mi nie świrował na oucie!

Cytat:
Dzieńdobry, my już po wizycie u kardiologa. Filip był bardzo grzeczny, jak zwykle obdarował wszystkie Panie uśmiechem i chciał zabrać Pani doktor rączkę od usg. Na szczęście było to tylko usg. Serduszko zdrowiutkie i wszystko w porządku, nie musimy już kontrolować ewentualnie za kilka lat.

wspaniale
Stary 2013-08-02, 10:58   #2870
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Już po wizycie.
Ptaszysko dobrze mówiłaś - anemia mam podawać żelazo i wit.C

Przy okazji zajechałam na małe zakupy i kupiłam sobie torebkę
dobrze, że ten mój tż nie zwraca uwagi na takie rzeczy ( chyba jak większość facetów). Biorąc pod uwagę fakt, że wyszłam z czarną małą torebką a wróciłam z większą zielona a ten nic nie zauważył

A zaraz będziemy się szykować i spadamy na cały dzień nad jeziorko

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 11:00   #2871
BYou
MBZ♥

Luna, nie zamykam. Pilnuję żeby nie bylo przeciągów

Lukrecja, czasem się odgina prawe uszko, właszcza jak teraz Roszpunka co rusz się obraca z plecków na bok i potem na brzuszek

Pani, u nas też teraz przy karmieniu musi być spokój bo inaczej głowa Roszpunki w każdą stronę się wygina, taka ciekawska

OC mi sieTwój kredens skojarzył z takim starym babcinym kredensem

Nestelle też mam taką koleżankę:/ strasznie się posypała, teraz dietetyk i latanie po lekarzach:/
Mi wyszło że eby utrzymać wagęi przy tym wysiłku co robię potrzebuję ok 2700kcal

Kasia za przewrót i spanko

Oliwko mi tylko nadgarstek daje w kość współczuję bólu kręgosłupa

Dragusiu oby kolejne ząbki też wyszły bez dolegliwości
u nas znów sę coś zaczyna dziać bo od rana ślinienie o wiele większe niż w ostatnich dniach, nerwowe pchanie do buzi i rozwodniona kupka:/ a dziąsełko obrzmiałe i białe

hej Sorce

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Nyaa

Nestelle za spadek wagi

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 11:01   #2872
monnagiovanna
Raczkowanie

Cytat:

no to za spadek. Ja też przytyłam 26 i jeszcze mam 10 do zgubienia jakoś tak nie chce mi się to odlepić teraz jako tako bo sukienkę wrzucę i jest oki ale przed zimą musze zgubic żeby się w swoją odzież zmieścić bo przecież nie będę kupować nowych = większych
Mi też się tyle przytyło, zostało ze 2 kg do wagi sprzed ciąży, ale najgorszy jest brzuszek, taka galareta kiedy to wróci do normy...
Macie jakieś ćwiczenia na brzuch? Oprócz zwykłych brzuszków...
Kiedyś przeglądam się w lustrze i mówię do Tż - Patrz, już mam prawie płaski brzuch, on w śmiech. Ja - no ale jak leżę to już naprawdę jest płaski... On - taaa, chyba jak leżysz na brzuchu...

A, no i jeszcze pytanko odnośnie włosów - w ciąży były ok, podczas kp też super, a teraz jak nie karmię już prawie miesiąc, to zaczęły strasznie wypadać, macie do polecenia jakieś dobre preparaty?
Stary 2013-08-02, 11:04   #2873
Lukrecjas
Raczkowanie

Cytat:
Już po wizycie.
Ptaszysko dobrze mówiłaś - anemia mam podawać żelazo i wit.C

dobrze, że ten mój tż nie zwraca uwagi na takie rzeczy ( chyba jak większość facetów). Biorąc pod uwagę fakt, że wyszłam z czarną małą torebką a wróciłam z większą zielona a ten nic nie zauważył

A zaraz będziemy się szykować i spadamy na cały dzień nad jeziorko

po witaminkach wszystko się wyrówna
mój własny rodzony tata nie zauważył że ściełam włosy z długich na całkiem krótkie
Stary 2013-08-02, 11:12   #2874
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
Mi też się tyle przytyło, zostało ze 2 kg do wagi sprzed ciąży, ale najgorszy jest brzuszek, taka galareta kiedy to wróci do normy...
Macie jakieś ćwiczenia na brzuch? Oprócz zwykłych brzuszków...
Kiedyś przeglądam się w lustrze i mówię do Tż - Patrz, już mam prawie płaski brzuch, on w śmiech. Ja - no ale jak leżę to już naprawdę jest płaski... On - taaa, chyba jak leżysz na brzuchu...

A, no i jeszcze pytanko odnośnie włosów - w ciąży były ok, podczas kp też super, a teraz jak nie karmię już prawie miesiąc, to zaczęły strasznie wypadać, macie do polecenia jakieś dobre preparaty?
Sprawdź czy nie masz rostępu mięśniwtedy nie mozna robić zwyklych brzuszków.

Mi też wypadają, dermatolog przepisał mi loxon 5% i zaczynają się pojawiać babyhair zażywam biotynę

Stary 2013-08-02, 11:13   #2875
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:

Dziewczyny czy was boli też tak kręgosłup ja ostatnio nie daję rady i prawie malej na rękach nie noszę normalnie tragedia w ciąży nie bolał po ciąży też nie za to teraz napier.... że ryczę
mnie nie boli, w ciązy też nie za bardzo mnie bolał
Cytat:
a na wsi we Lesie - jest rodzina gdzie dzieci rodzily sie prawie co roku !!!
aaaa duzo tych dzieci bylo i jest nadal
teraz mi się przypomniało, że u nas też jest jedna taka rodzina, chyba z 14 dzieci i wyobraźcie sobie, że zdarzyło im się, że rok po roku bliźniaki a byłoby ich jeszcze więcej, ale chyba dwójka dzieci zmarła. Teraz już wszyscy są dorośli, ale kiedyś to musieli mieć masakrę w domu i jeszcze mieszkali w bloku - łączone dwa mieszkania

Cytat:
1. jak jest tak gorąco, to nie zamykam, chyba że wiatr wieje to jedno zamykam, żeby pzreciągu nie było
2. Nikoś smoczka potrzebuje tylko do zasypiania, jak nie śpi, to nie chce

Cytat:
Napisane przez monnagiovanna Pokaż wiadomość
mi też strasznie wypadały. Babka w aptece poleciła mi Biovax- maska plus szampon. Włosy jeszcze trochę wypadają, ale już mniej i ogólnie ich kondycja się poprawiła. Łykam do tego skrzyp. W sumie to nie wiem czy na wypadanie pomogły kosmetyki czy po prostu wypadły już wszystkie te, które miały wypaść
Cytat:
po witaminkach wszystko się wyrówna
mój własny rodzony tata nie zauważył że ściełam włosy z długich na całkiem krótkie
ja kiedyś jak ściłęłam, to tata mówi do mnie : o, zmieniłaś kolor włosów. Coś mu nie pasowało, tylko nie umiał ogarnąć, co się zmieniło

Edytowane przez Nyaa
Czas edycji: 2013-08-02 o 11:15
Stary 2013-08-02, 11:15   #2876
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wczoraj wyszedł temat chrzcin... mój brat - ojciec chrz., zwyzywał mnie od bandy hipokrytów
heh. chyba w sierpniu jeszcze.
Powiedzcie mi czy dziecko ma obowiązek być wystrojone na biało?! jakoś nie uśmiecha mi się robić z dziecka przebierańca. Ma kilka ładnych ciuszków, ale nie da się z niego śnieżynki zrobić...
co do ciuszków -nie sądze aby dziecko miało jakikolwiek obowiązek -ma byc tylko czyte i w miare eleganckie . wydaje mi sie ze tak sie po prostu ptzyjęło -ta biel tak jak sukienka slubna ale przecież to od nas zalezy ....
No ja tez hipokrytka - slub mam ,2 dzieci ochrzczonych a do kościoła nadal nie zamierzam chodzic ..... jak bym mogła to bym odwołała wszystko .... no ale Twoja sytuacja jest bardziej czysta bo chłop chodzi i do tego z dzieckiem .
Cytat:
a my dziś zaliczyliśmy pierwszą marchewkę nie wiem czy smakowało bo jadł, nie pluł ale za to dwa razy prychnął jak kot

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Pani ja też nie ubieram na białonie podobają mi się te typowe ciuszki na chrzest a teściowa taki "piekny"inaczej komplecik podarowałai się rozczaruje

Cytat:
moja mama naszykowała poduche do chrztu... taką ładną w koronki itp ale niestety nie poszło mama zrozumiała że to nie te czasy

u nas tesciowa kupiła poduche z prawdziwym pierzem - taką dużą ,puchatą .... tez nie poszło ale tesciowa nie zrozumiała
do tego jak czuje tego typu piórka i inne to psikam ,psikam i ..psikam ...
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Taka czcionka, że pomyślałam: "O, któraś urodziła"
tez w pierwszej chwili tak pomyslałam ....
Cytat:
w wybranych aspektach to ja jestem wręcz gorliwą dewotką
przykłady ,przykłady !!!!!!!!!!
Cytat:
A my po ważeniu - zwolniliśmy tempo (uff) i mamy 7900. Poza tym kupiłam pięęęękny stary kredens.... chłop się cieszy - bo w weekend mamy już co robić... remoncik
i tak duzo !
Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ja tylko pochwale ze Moja Córka sie robi pulpet
dzis waga pokazala 5380
łooooo wspaniale ! Natalka naprawde goni wszystkich sprintem !
Cytat:
Dziękujemy za kciuki
Odebrałam wyniki małego, nie było pediatry, jutro jestem umówiona na 8.30. W moczu wszystko ok, ale morfologia nie bardzo ok, prawie w każdym punkcie jest czegoś za dużo, albo za mało. Mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
moja babcia 1wszego syna tez rodzila sn - 5,5kg ... no ale zmarlo mu sie 7dni po urodzeniu
smutne .
Stary 2013-08-02, 11:20   #2877
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
wklejam foto nazwy
dzieki
nie ma w polsce

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
a co randki to szybka jestes .... ja tam moich pilnuje -zadnych randek do 30
powodzenia

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dragusiu oby kolejne ząbki też wyszły bez dolegliwości
u nas znów sę coś zaczyna dziać bo od rana ślinienie o wiele większe niż w ostatnich dniach, nerwowe pchanie do buzi i rozwodniona kupka:/ a dziąsełko obrzmiałe i białe
Florek chyba od 2 mc ma białe dziasła tam gdzie górne trojki i myslalam ze one wyjda, a tu dolna jedynka bez żadnych zapowiedzi

Stary 2013-08-02, 11:26   #2878
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Po jakim czasie zauważyliście efekty?
Po 2 tygodniach nie było żadnych, po 4 już były bardzo widoczne. Ćwiczyłam codziennie po 3-4 razy, ostatnio troszkę odpuściłam i ćwiczę 2-3 razy bo coraz trudniej Filip chce się przewracać na brzuch i nie chce leżeć spokojnie.

Cytat:
Szkoda, że mój wszystko zauważy
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 11:28   #2879
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Szkoda, że mój wszystko zauważy
mój po jakimś czasie też zauważy, jak będzie np. portfela szukał i mu powiem, że w torebce, tej zielonej jest.Możliwe, że wtedy zauważy i powie coś w stylu "a skąd masz tą torebkę" a ja wtedy "no przecież już dawno ją mam, mówiłam Ci, że kupiłam" standard u nas

Stary 2013-08-02, 11:31   #2880
BYou
MBZ♥

Dragusiu na górze cisza i spokój, jeszcze jst ta falbanka taka i pediatra mówił że tam wszystko uśpione ale dół się przygotowuje mocno

Wczoraj załatwiliśmy chrzest, wszystko obgadane z księdzemdziś byłam w restauracji, ustaliłam menu i zamówiłam tortuffffff

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości