|
|
#2851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Bry !
Cytat:
W sumie kiedyś planowaliśmy - ale nie teraz, spontan bo akurat w krk trafił się taki mebel jak chcieliśmy !Co do rowerku to A gdzie będziecie chrzcić w Krk czy w rodzinnych stronach ?Cytat:
|
|
|
#2852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
nieee marcheweczka mniammm mniamm - szpinak Bleeee ![]() Cytat:
moja ciocia zona brata mojej mamy - maja corke z lutego a nast ze wrzesnia nast roku a na wsi we Lesie - jest rodzina gdzie dzieci rodzily sie prawie co roku !!! aaaa duzo tych dzieci bylo i jest nadal ![]() Cytat:
![]() ad 2 - a proszem wrzucam ![]() ad 3 - ad 4 - no i oby tak dalej ![]() witam sie znad owsianki Emilano na bujaku gada sam ze soba wczoraj tak siedzimy robie kaszke ... a on gada i gada ... i wnet moja mlodsza do niego '' wiesz co Emilian bedziesz wspanialym Politykiem - tak slicznie Klamiesz'' . |
|||
|
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fotka a co to za zwierzątka? książeczka jakaś czy ochraniacze?
|
|
|
#2854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak powstaje plotka....klementyna cos usłysza, doda sobie,przekaże i już gotowe
Ale widzę, ze takich mam jest sporo co rodza dziecko po dziecku...pewnie liczyły na antykoncepcje-karmienie piersią Dla mnie to tez mega obciażenie- moze nie tyle finansowe- bo wszystko dla dziecka sie ma;pAle fizyczne, psyciczne i ogolnie wysiłkowe Mo tz na razie o drugim nie chce słyszec;p Czasem mwóie, ze przy drugim kupimy sobie wóżek3w1 lub tp. to on zdziwiony:Przy jakim drugim? Powiem Wam, ze tak kochamy Kacpra, że czasem rozmawiamy sobie jak to jest ta miłośc podzielic na 2 czy 3 Wiem, ze mozliwe, ale dla nas na razie takie nierealne Tylko On jest do kochania![]() Cytat:
![]() nasz na razie z olecow na bok sie rpzewraca i tak zamiera w bezruchu;p nie chce dalej na brzuch;pCytat:
|
||
|
|
|
|
#2855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziś jak co dwa tygodnie mam randkę.. z Harrym Potterem ![]() wczoraj jadłam kebaba dziewczyny naprawdę jak już zaczęłam jeść pewne rzeczy to czuje że żyje.. nie mówie o kebabach ale o kanapce z pomidorem i szczypiorkiem itd ![]() no i sie zastanawiam jeszcze, bo prawie po każdym jedzeniu ulewa mi strawionym mlekiem, tak jakby się przejadał, ale często je malutko a i tak mu się ulewa Wczorajto wogóle inny chłop, przerwa w jedzeniu 4,5h, pozniej 4h -nie poznaje dziecka. A wieczorem był nakarmiony przed kąpielą i po kąpieli wzgardził cycem ale miałam doły bo myślałam że to taki nasz rytuał że przy cycu wieczorem zasypia/albo się przymula, nawet jak nie jest głodny. A ten miał mnie gdzieś to mu powiedziałam że byłam dobra bo nie chciałam mu butli na wieczór dawać ale się skończyło! Jak będę potrzebowała gdzieś wyjść do dostanie butle i koniec. Widocznie ten cycuś mu aż tak nie potrzebny jak matka myślała ![]() Pytanie z serii moich głupich :1. Czy zamykacie okna na kąpiel? A jak tak to czy otwieracie po kąpieli? 2. Czy waszym dzieciom wypada smoczek jak jest na rękach? Bo mój jak tylko w pionie to automatycznie mu wypada. W zasadzie jak jest w pionie to ma otwartą buźkę i troche wychyla język. Zastanawiam się czy to nie jakieś problemy z żuchwą ![]() Cytat:
![]() zapytam mame ale nie wiem czy pamięta jednak u mnie się sprawdziło waga urodzeniowa po mamusi bo ja miałam 4kg 60cm a młody 4,3kg 62cm ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zakorzenienie
|
moje też. drugi raz w życiu urządziło w nocy akcję pt "bawmy się". a że nie miał czym, to targał miśka jak Reksio szynkę na przemian z waleniem nogami w materac (dobrze, że od dłuższego czasu zdejmujemy przewijak na noc, bo chyba by sobie nogi połamał)...
dziś spałam 5 godzin i jak się nie ochłodzi to się przemienię z zombie... no moja e-koleżanka tydzień temu urodziła. a córeczka dwa tygodnie temu roczek miała wszystko miało być pięknie, ale okazało się, że synek nie jest tak spokojnym dzieckiem jak siostra ![]() heh. jestem tadycjonalistką a on mi coś definitywnie sugeruje ![]() nieee, w Krk. żadnych spędów rodzinnych. minimalne minimum (moi rodzice + brat + teściowka + szwagierka). hehe byliśmy dwa razy na chrzcinach, które chyba miały cos mamom - konkubionom rekompensowac. jedna imprezka na 40 osob, druga na 60 ![]() i cały ten remont w najbliższy weekend?! jesteście parą cyborgów ![]() ![]() Cytat:
![]() Czekamy na dziadka. a on sobie kazal przygotowac... rower, bo ma pare spraw do zalatwienia 'na miescie'... hehe - a o 16ej pociag na wschod... tja. wyrodny dziadek
|
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo WLoszech ( tam cieplej ) haha.zwierzatka - to ksiazeczka z bollilando czy jakos tak, ale robi za ''ochroniacz'' lubi se Mlody na nia popatrzec ![]() BURZA !!!!
|
|
|
|
|
|
#2858 | ||
|
Zakorzenienie
|
choć nie sądziła, że aż tak szybko pójdzie też jestem bardzo ciekawa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Ale dlaczego problemy? zachwyt światem związany ze zmianą perspektywy
|
|
|
|
#2859 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Wracam z zaświatów... ![]() I na wstępie mojego powrotu pragnę serdecznie pogratulować Florkowi zęba!
|
|
|
#2860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wątpie że znajdę ![]() planujemy na 1 września więc nie mam pojęcia jaka będzie pogoda, ale licze na jakieś body z kołnierzykiem czy krawacikiem i spodenki-jakiekolwiek eleganckie ![]() Cytat:
my w poniedziałek, oby było tak jak u was ![]() Cytat:
![]() ale ja leżałam w szpitalu z dziewczyną która zdecydowanie drugie kochała mniej. nawet było brzydkie jej zdaniem. Zresztą powiedziała ze starszego kocha bardziej ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
ale często też własnie cuduje. na szczęście zaczęłam rozróżniać, chociaż nigdy pewności nie mam. Jak cuduje to wystarczy mocniej przycisnąć, pośpiewać, lulać i je dalej a jak boli to nie ma szans. A tak w ogóle to cwaniak się zrobił, nie pasuje to głowa w inną strone i mogę mu naskoczyć ![]() 1. Ja właśnie zamykam bo kąpiemy w pokoju, ale kuchni też zamykam bo nie mamy drzwi. I czasami otwieram w pokoju ale po godzinie, do tej pory ze schizą ![]() 2. Dzięki
|
||||
|
|
|
|
#2861 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2862 | |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() za przewrotkę!Nie. Jedynie ręce mi odpadają. Cytat:
Fajnie tak lawinowo. Przydałby mi się taki spontan. Np. kupuję lustro do łazienki i nic do niego nie pasuje, więc trzeba zrobić remoncik zaczynając od skuwania płytek. |
|
|
|
|
|
#2863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.tak wypada -dlatego ma lancuch, co by nie wyparzac ciagle![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2864 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za obroty mój ni w ząb. na boki sie obraca ale to mu wystarcza. Leniwiec ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do pyt nr 1 - ja zamykam na noc :/ no chyba ze jest duchota to wtedy nie ![]() nio zdarza sie czasami zdarzawklejam foto nazwy ![]() ide do sklepu .. kupic przeciwdeszczowa ochrone na wozek - mialam ale ost razem rozerwalam haha
|
|
|
|
|
|
#2866 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zaczeło się niewinnie jakieś 16 lat temu od przeczytania książki .. ![]() nasz też płacze pod koniec jedzenia, nie zawsze i nie wiem od czego to zależy ![]() my okno zamykamy jak jest wiatr, jak upał nie zamykamy ![]() smoczekn też często w pionie wypada ale to raczej buzia mu się otwiera z zachwytu jask pięknie jest w pionie
|
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
, wstałam dopiero .... Roszek jeszcze spi ,Kuba tez ......i juz upał a tak wczesnie jest .... wczoraj rozmawiałam ze znajomymi - ona karmiąc odchudzała sie poprzez ograniczanie kalorii teraz ma totalne niedobory ,włosy ,zęby fatalne i ......osteroporoze . a po odstawieniu dziecka od piersi i po próbie chocby powrotu do normalnego -zdrowego zywienia efekt jojo .takze teraz jest spowrotem pulchniutka i do tego chorowita .... I tak obliczyłam sobie moją dzienną dawke kalorii (choc nie zwracam uwagi na kcal bo najwazniejsze aby było pełnowartosciowe jedzonko )i wyszło mi srednio... 3300 . no ale w tej chwili mam 60 kg przy 171 ,rozmiar 36\38 tylko jeszcze skóra na brzuchu nie ta .... a pomyslec ze przytyłam w ciązy 26 kg ide robic pyszną owsianke i nadrabiac .....
|
|
#2868 | |
|
Raczkowanie
|
teraz i Ja mam pytanie
![]() czy waszym pociechom wyginają sie uszy ? ![]() mój jak wierci głową to się odwijają a szczególnie prawe ![]() muszę mu na ten moment opaskę zakładać nie wiecie kiedy to mija? ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
za spadek. Ja też przytyłam 26 i jeszcze mam 10 do zgubienia jakoś tak nie chce mi się to odlepić teraz jako tako bo sukienkę wrzucę i jest oki ale przed zimą musze zgubic żeby się w swoją odzież zmieścić bo przecież nie będę kupować nowych = większych |
|
|
|
|
|
#2869 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co randki to szybka jestes .... ja tam moich pilnuje -zadnych randek do 30 ![]() Cytat:
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Już po wizycie.
Ptaszysko dobrze mówiłaś - anemia mam podawać żelazo i wit.CPrzy okazji zajechałam na małe zakupy i kupiłam sobie torebkę dobrze, że ten mój tż nie zwraca uwagi na takie rzeczy ( chyba jak większość facetów). Biorąc pod uwagę fakt, że wyszłam z czarną małą torebką a wróciłam z większą zielona ![]() A zaraz będziemy się szykować i spadamy na cały dzień nad jeziorko |
|
|
|
|
#2871 |
|
MBZ♥
|
Luna, nie zamykam. Pilnuję żeby nie bylo przeciągów
![]() Lukrecja, czasem się odgina prawe uszko, właszcza jak teraz Roszpunka co rusz się obraca z plecków na bok i potem na brzuszek ![]() Pani, u nas też teraz przy karmieniu musi być spokój bo inaczej głowa Roszpunki w każdą stronę się wygina, taka ciekawska ![]() OC mi sieTwój kredens skojarzył z takim starym babcinym kredensem Nestelle też mam taką koleżankę:/ strasznie się posypała, teraz dietetyk i latanie po lekarzach:/ Mi wyszło że eby utrzymać wagęi przy tym wysiłku co robię potrzebuję ok 2700kcal ![]() Kasia za przewrót i spanko![]() Oliwko mi tylko nadgarstek daje w kość współczuję bólu kręgosłupa![]() Dragusiu oby kolejne ząbki też wyszły bez dolegliwości ![]() u nas znów sę coś zaczyna dziać bo od rana ślinienie o wiele większe niż w ostatnich dniach, nerwowe pchanie do buzi i rozwodniona kupka:/ a dziąsełko obrzmiałe i białe hej Sorce ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Nyaa ![]() Nestelle za spadek wagi
|
|
|
|
|
#2872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kiedy to wróci do normy...Macie jakieś ćwiczenia na brzuch? Oprócz zwykłych brzuszków... Kiedyś przeglądam się w lustrze i mówię do Tż - Patrz, już mam prawie płaski brzuch, on w śmiech. Ja - no ale jak leżę to już naprawdę jest płaski... On - taaa, chyba jak leżysz na brzuchu... A, no i jeszcze pytanko odnośnie włosów - w ciąży były ok, podczas kp też super, a teraz jak nie karmię już prawie miesiąc, to zaczęły strasznie wypadać, macie do polecenia jakieś dobre preparaty?
|
|
|
|
#2873 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po witaminkach wszystko się wyrówna ![]() mój własny rodzony tata nie zauważył że ściełam włosy z długich na całkiem krótkie |
|
|
|
|
|
#2874 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
wtedy nie mozna robić zwyklych brzuszków.Mi też wypadają, dermatolog przepisał mi loxon 5% i zaczynają się pojawiać babyhair zażywam biotynę
|
|
|
|
|
|
#2875 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a byłoby ich jeszcze więcej, ale chyba dwójka dzieci zmarła. Teraz już wszyscy są dorośli, ale kiedyś to musieli mieć masakrę w domuCytat:
2. Nikoś smoczka potrzebuje tylko do zasypiania, jak nie śpi, to nie chce Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-08-02 o 11:15 |
|||||
|
|
|
|
#2876 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez hipokrytka - slub mam ,2 dzieci ochrzczonych a do kościoła nadal nie zamierzam chodzic ..... jak bym mogła to bym odwołała wszystko .... no ale Twoja sytuacja jest bardziej czysta bo chłop chodzi i do tego z dzieckiem . Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas tesciowa kupiła poduche z prawdziwym pierzem - taką dużą ,puchatą .... tez nie poszło ale tesciowa nie zrozumiała do tego jak czuje tego typu piórka i inne to psikam ,psikam i ..psikam ... tez w pierwszej chwili tak pomyslałam .... przykłady ,przykłady !!!!!!!!!! Cytat:
i tak duzo ! Cytat:
Natalka naprawde goni wszystkich sprintem !Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2877 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieki
nie ma w polsce ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Po 2 tygodniach nie było żadnych, po 4 już były bardzo widoczne. Ćwiczyłam codziennie po 3-4 razy, ostatnio troszkę odpuściłam i ćwiczę 2-3 razy bo coraz trudniej Filip chce się przewracać na brzuch i nie chce leżeć spokojnie.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
mój po jakimś czasie też zauważy, jak będzie np. portfela szukał i mu powiem, że w torebce, tej zielonej jest.Możliwe, że wtedy zauważy i powie coś w stylu "a skąd masz tą torebkę" a ja wtedy "no przecież już dawno ją mam, mówiłam Ci, że kupiłam"
|
|
|
|
|
#2880 |
|
MBZ♥
|
Dragusiu na górze cisza i spokój, jeszcze jst ta falbanka taka i pediatra mówił że tam wszystko uśpione ale dół się przygotowuje mocno
![]() Wczoraj załatwiliśmy chrzest, wszystko obgadane z księdzem dziś byłam w restauracji, ustaliłam menu i zamówiłam tort uffffff
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

W sumie kiedyś planowaliśmy - ale nie teraz, spontan bo akurat w krk trafił się taki mebel jak chcieliśmy !
albo nie przespane noce, gdzie ja większość ciąży przespałam do 12.

i gdzie to foto ? 
Ale widzę, ze takich mam jest sporo co rodza dziecko po dziecku...pewnie liczyły na antykoncepcje-karmienie piersią
.... No wiec po ciemnku lece zrobic butle do kuchni, wracam swiece lampke nocna lukam do lozeczka - a Emilian Spi na Brzuszku ..!! Az foto zrobilam - bo on ma brzuszku nawet lezec nie chce, nie wspominajac o spaniu - i jestem w kropce bo SPI dalej eh no nic przeniosem go so siebie na lozko hihi
a nawet i gorzej bo miała cały szczebelek odciśnięty
i teraz się zastanawiam czy założyć z powrotem ochraniacze ? czy jednak nie no sama nie wiem ???
moja koleżanka ze szkoły średniej podobnie jedno dziecko z końca grudnia drugie z początku stycznia kolejnego roku.
normalnie tragedia w ciąży nie bolał po ciąży też nie za to teraz napier.... że ryczę
to mu powiedziałam że byłam dobra bo nie chciałam mu butli na wieczór dawać ale się skończyło! Jak będę potrzebowała gdzieś wyjść do dostanie butle i koniec. Widocznie ten cycuś mu aż tak nie potrzebny jak matka myślała

Roszek jeszcze spi ,Kuba tez ......i juz upał a tak wczesnie jest ....